Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    22-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servische en Japanse volleybalvrouwen naar Peking

    Servië heeft z'n ticket beet voor het volleybaltornooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen van Peking. Na de overwinning tegen Puerto Rico op het olympisch kwalificatietornooi in Tokio kan niet meer uit de eerste drie vallen. Servië won tot nu toe alle matchen op het tornooi met acht landen. Ook Japan zal er bij zijn in Peking na de overwinning Zuid-Korea. Ook Japan verloor nog niet. De eerste drie landen en het beste Aziatische land zijn geplaatst voor Peking. Met Servië en Japan zijn tien landen bekend. Er blijven nog twee tickets over. Eerder waren China, Italië, Brazilië, de Verenigde Staten, Venezuela, Cuba, Rusland en Algerije al zeker van deelname.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Breedam/Mouha behalen belangrijke punten in Osaka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha zijn negende geworden op de Japan Open, het FIVB-tornooi in Osaka. De Belgische kampioenen wonnen in de eerste ronde van de hoofdtabel in twee sets van het Japanse duo Eiko Koizumi/Shinako Tanaka, het tiende reekshoofd: twee keer 21-19. In de tweede ronde verloor Van Breedam/Mouha van de Amerikaanse tandem Jennifer Boss/April Ross, zevende op de ranking: 21-11 en 24-22.
    In de tweede ronde van de herkansingen waren de Liesjes te sterk voor Andrezza 'Rtvelo' Martins/Cristine 'Saka' Santanna, twee genaturaliseerde Brazilianen die voor Georgië uitkomen: 24-22 en 21-15. En daarna klopten ze het Braziliaanse kwalificatieduo Shaylyn Bede/Agatha Bednarczuk met 21-13 en 21-18. Na de 2-1 (14-21, 21-17 en 15-7) nederlaag tegen Talita Antunes/Renata Ribeiro, het Braziliaanse vijfde reekshoofd, was het avontuur voorbij. "Dit is een schitterend resultaat", verteld Liesbet Van Breedam heel enthousiast. "We wilden zeker beter doen dan de 17de plaats in Korea. Het is de eerste week dat we ons weer helemaal fit voelden, na de beenblessure van Liesbeth en mijn gezwollen klieren. De eerste wedstrijd tegen een Japans team een toffe match met heel veel spectaculaire rally's. Ross/Boss heeft al Grand Slams gewonnen. In de eerste set hadden we veel problemen om hun service onder controle te houden. In de tweede set ging het beter en konden we ook dreigen met onze service. In de herkansingen boekten we toch twee belangrijke overwinningen. Maandag komen we terug naar België. We kunnen onze Aziatische trip afsluiten met een goed gevoel. Vrijdag erop treden we dan aan in ons derde CEV-tornooi van het seizoen in Den Haag."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gaat wandelen met wie?
    Opvallende foto gevonden op de site van Veerle Dejaeghere. Flink huisdier toch van de steepleloopster. Soms vragen we ons af wie met wie gaat wandelen.



    Veerle Dejaeghere staat vandaag trouwens in Het Laatse Nieuws. Bakker Lieven Noppe uit Ardooie heeft een brood gemaakt, speciaal voor de West-Vlaamse: het 'Veerle Olympos'brood, een toets van rozemarijn en een krokante korst, getooid met een speciaal logo. Per broodje schenkt bakker Lieven 15 cent aan Kom op tegen kanker. Het gemeentebestuur doet daar telkens nog eens 10 eurocent bovenop.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-olympisch kampioen Antonio Pettigrew geeft dopinggebruik toe

    De ex-atleet Antonio Pettigrew, die op de Spelen van Sydney goud behaalde met de Verenigde Staten op de 4x400m, heeft voor het eerst toegegeven doping gebruikt te hebben tijdens zijn carrière. In het kader van het proces tegen zijn ex-trainer Trevor Graham werd Pettigrew voor een rechtbank in San Francisco gehoord als getuige. De 40-jarige ex-atleet gaf in zijn verklaringen toe dat hij prestatiebevorderende middelen heeft genomen tijdens zijn sportcarrière. Hij vertelde dat Graham hem in 1997 ertoe aanzette menselijk groeihormoon en EPO te gebruiken. Die middelen werden aangekocht bij de Mexicaanse dopingdealer Angel Heredia.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knie-operatie voor stervoetballer Kaka

    De Braziliaanse middenvelder Kaka wordt vrijdag geopereerd aan zijn rechterknie. Dat maakte zijn club AC Milan bekend in een communiqué. Hoe lang Kaka buiten strijd zal zijn "zal worden meegedeeld na de operatie", aldus de Italiaanse voetbaleersteklasser. Kaka moest vorig seizoen al een tijd aan de kant blijven met een terugkerende knieblessure. Maandag maakte AC Milan bekend dat het Kaka geen toelating geeft om deel te nemen met Brazilië aan de Olympische Spelen van Peking.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paula Radcliffe met een stressfractuur naar Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Britse Paula Radcliffe, wereldrecordhoudster op de marathon, heeft haar kansen op deelname aan de Olympische Spelen in Peking op "90 à 100%" geschat, ondanks een stressfractuur aan het dijbeen die onlangs werd vastgesteld. "Ik blijf positief. Ik beschouw de kans dat ik in Peking zal staan op 90 à 100%, zelfs  als anderen mijn kansen veel minder hoog achten", verklaarde de Britse. "Het zal zwaar zijn, maar ik geef niet op. Het zal nipt zijn en ik zal wat geluk nodig hebben. De laatste drie weken waren een nachtmerrie, maar ik probeer kalm te blijven", voegde ze er nog aan toe. Nadat ze moest opgeven in Athene in 2004 zal Radcliffe als één van de favorietes aan de start staan van de marathon in Peking.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog werkpunten voor het nationaal hockeyteam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de vierde persconferentie van de Belgische Hockeyfederatie blikte Adam Commens, de Australische bondscoach van de mannen, terug op de Sultan Azlan Shah Cup in Maleisië, waar België 'maar' als zesde op zeven landen eindigde. Commens, die deze week zijn selectie van 22 naar 18 spelers uitdunde, ondervond dat er vooral op het mentale vlak nog werk is. "Onze voorbereiding op het tornooi was niet ideaal. Dat probleem zullen we voor Peking gelukkig niet hebben, want we zullen al twaalf dagen voor de eerste wedstrijd ter plaatse zijn om te acclimatiseren. Wanneer alles goed gaat, is er geen probleem op het mentale vlak, maar bij de minste tegenslag zie je dat er negatieve tekenen in de groep sluipen. Het is belangrijk dat we leren om er altijd te staan. Op dat vlak was de nederlaag tegen Nieuw-Zeeland, waarin een plaats in de kleine finale op het spel stond, tekenend. In die wedstrijd waren we nergens."

    De laatste rechte lijn voor Peking is nu ingezet. Uit het team van 18 spelers moeten er nog twee afvallen. Dit duo gaat wel mee naar China om er ter plaatse de voorbereiding mee te maken, maar reist in principe terug af naar België op de dag dat het tornooi begint. België, nummer 12 in de wereld, is op de Olympische Spelen ingedeeld in een groep met Duitsland (1), Spanje (4), Zuid-Korea (5), Nieuw-Zeeland (10) en China (17).

    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel Van den Boer niet langer bondscoach van de vrouwen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Michel Van den Boer (rechts) is niet langer de bondscoach van het nationale vrouwenhockeyteam. Een precieze reden waarom hij stopt, wil Van den Boer niet geven. Wel verklaarde hij dat hij de knoop heeft doorgehakt na het olympisch kwalificatietornooi in het Russische Kazan, waar België net naast een ticket voor Peking greep. Het werd toen 3-1 in de finale tegen de Verenigde Staten.

    De Belgische Hockeybond aanvaardt het ontslag en drukte in een reactie zijn dankbaarheid uit voor het werk van Van den Boer. Onder zijn bewind steeg België vanuit de grijze middenmoot naar een plaats in de top 20 van de wereld. "Hij heeft een groep samengesteld die ambities mag koesteren voor 2012-2016", zegt Bert Wentink, directeur 'high performance' van de KBHB. Michel Van den Boer blijft overigens actief binnen de federatie als assistent bij de nationale meisjesploeg U21 tijdens het EK van midden juli in Valencia.

    Bij de speelsters is er begrip voor de beslissing van Van den Boer. "Tijdens de laatste voorbereidingsperiode voor Kazan hebben bepaalde meisjes onze groep, die dan al twee jaar samen was, versterkt. Hoewel hun inbreng positief was, heeft dit toch een invloed gehad op de mentaliteit binnen de kern. Het evenwicht wijzigde en ook de individuele contacten veranderden. Het strekt Michel tot eer dat hij nu al beslist heeft om niet langer bondscoach te zijn en dat hij niet gewacht heeft tot de voorbereiding van een volgend tornooi", zegt Astrid Vervaet, spits bij de nationale ploeg. De volgende belangrijke afspraak voor de nationale vrouwenploeg wordt het EK voor divisie B-landen in juli 2009 in Rome.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sven Nys al op 1 juni bij Landbouwkrediet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Veldrijder/mountainbiker Sven Nys zal af vanaf 1 juni 2008 de kleuren van Landbouwkrediet-Tönissteiner verdedigen. De 32-jarige Nys, net terug van de parcoursverkenning voor de Spelen, verlaat na tien jaar het Nederlandse Rabobank, waar hij nog een contract had tot het 31 december van dit jaar. Landbouwkrediet sloot met Rabobank echter een overeenkomst, waardoor de renner al vanaf 1 juni voor hen kan rijden. "Ik vind de veldritformule waarbij renners een contract krijgen van 1 januari tot 31 december, terwijl het veldritseizoen toch loopt van september tot april, niet zo gelukkig. De renners kunnen immers in de loop van het seizoen van werkgever veranderen en dat leidt, zowel voor de sponsors als voor de toeschouwers, tot onduidelijke en onoverzichtelijke situaties", vertelt Luc Versele, de CEO van Landbouwkrediet. "We zijn dan ook bijzonder tevreden dat Rabobank constructief heeft meegewerkt aan een sportieve oplossing, die het mogelijk heeft gemaakt dat Sven nu reeds onze rangen versterkt. Sven kan dus ontspannen en in alle sereniteit het nieuwe cyclocrossseizoen in onze ploeg voorbereiden."

    Sven Nys, die een contract voor drie jaar tekende, wil volgende week in de kleuren van Landbouwkrediet aantreden in de Ronde van België en daarom wil de ploeg de overgang al op 27 mei finaliseren. Rabobank gaat daarmee akkoord, maar de internationale wielerunie (UCI) moet wel nog zijn fiat geven.

    En zo zal Landbouwkrediet dus twee Belgische renners op de Spelen met Nys en Filip Meirhaeghe. En met de twee Engelse pistiers Paul Manning en Ed Clancy in de ploegenachtervolging vaardigt de ploeg van manager Gerard Bulens dus vier deelnemers af in Peking. Niet mis voor een pro-continentale ploeg.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saive en Xhonneux zijn er zeker bij in Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Selectiecommissie van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft de lijsten voor de Olympische Spelen geüpdatet. Alle atleten die op de lijst van selecteerbare atleten zijn verschoven naar de selectielijst (met uitzondering van de atleten van de 4x100m vrouwen) en tafeltenniser Jean-Michel Saive en tienkamper Fréderic Xhonneux werden ook op de selectielijst geplaatst. Justine Henin werd geschrapt. Het aantal geselecteerde atleten bedraagt nu dus 71, onder wie 34 ploegsporters.
    * Hockey: mannenteam
    * Voetbal: mannenteam
    * Atletiek: Kim Gevaert (100m, 200m), Veerle Dejaeghere (3.000m steeple), Nathalie De Vos (10.000m), Tia Hellebaut (hoogspringen), Kristof Beyens (200m), Hans Van Alphen (tienkamp), Fréderic Xhonneux (tienkamp) en Tom Van Hooste (marathon)
    * Baanwielrennen: Iljo Keisse/Kenny De Ketele (ploegkoers) en Iljo Keisse (puntenkoers)
    * Judo: Ilse Heylen (-52kg), Catherine Jacques (-70kg) en Dirk Van Tichelt (-73kg)
    * Kano/kajak: Bob Maesen/Kevin De Bont (K2 1.000m)
    * Mountainbike: Filip Meirhaeghe, Sven Nys en Roel Paulissen
    * Roeien: Tim Maeyens (skiff)
    * Paardensport: Jos Lansink/Cavalor Cumano (jumping), Karin Donckers/Gazelle de la Brasserie (eventing) en Joris Vanspringel/Bold Action (eventing)
    * Tafeltennis: Jean-Michel Saive (enkelspel)
    * Wielrennen: team wegrit mannen    
    * Zwemmen: Elise Matthysen (100m school), Mathieu Fonteyn (200m vlinder), Yoris Grandjean (100m vrij), François Heersbrandt (100m vlinder), Tom Vangeneugden (1500m vrij) en Brian Ryckeman (10 km marathon)
    * Zeilen: Carolijn Brouwer/Sebastien Godefroid (Tornado) en Evi Van Acker (Laser Radial)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten de Spaanse hockeyvrouwen wegblijven uit Peking?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De deelname van de Spaanse hockeyvrouwen aan de Olympische Spelen hangt aan een zijden draadje. Op het olympisch kwalificatietornooi in Baku werden vorige maand twee Spaanse speelsters betrapt op het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. Spanje won in de finale met 3-2 van Azerbeidzjan en plaatste zich zo voor de Spelen. Het was de Spaanse hockeybond RFEH zelf die het nieuws naar buiten bracht.

    De RFEH weigert te geloven dat de twee speelsters, wiens naam nog niet werd vrijgegeven, zich bewust dopeerden en spreekt van een grootschalige sabotageactie. Het team had na afloop van het tornooi al de slechte organisatie en de bizare gebeurtenissen in Baku aangeklaagd. Zo waren vier speelsters onwel geworden nadat er gas was ontsnapt uit de airconditioning. Enkele anderen werden ziek nadat ze hadden gedronken van water dat hen bij de wedstrijden ter beschikking was gesteld. De selectie kreeg 's nachts ook af te rekenen met telefoonbombardementen op de kamers.

    De RFEH heeft een tegenexpertise aangevraagd. De regels van de internationale hockeyfederatie FIH schrijven voor dat een team gediskwalificeerd wordt, als er meer dan één speler van een team betrapt wordt op dopinggebruik. Als Spanje effectief gediskwalificeerd wordt, mag Azerbeidzjan naar de Olympische Spelen.

    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ioannis Drymonakos stopt na dopingplasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Griekse zwemmer Ioannis Drymonakos zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière. De Europese recordhouder op de 200 meter vlinderslag is betrapt op het gebruik van steroïden. Op het EK van afgelopen maart in het Nederlandse Eindhoven had de 24-jarige Griek met zijn Europese recordtijd goud veroverd op de 200 meter vlinderslag. Op de 400 meter rugslag won hij zilver. Een maand later veroverde hij op het WK kortebaan in Manchester brons op de 400 meter wisselslag.

    De advocaat van Drymonakos bevestigt de positieve test, maar zegt dat de zwemmer het verboden middel trenbonol niet opzettelijk heeft gebruikt. "Ioannis zit in zak en as en gaat niet naar Peking. Hij wil een punt achter zijn carrière zetten", aldus Stavros Mavrommatis. De Griekse zwemfederatie heeft zich nog niet uitgesproken over de zaak, maar had begin mei wel al aangekondigd dat een zwemmer positief had getest. De federatie wilde geen namen noemen, tot de uitslag van de tegenexpertise bekend was.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hockeyselectie herleid naar 18 spelers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) heeft zijn selectie voor de Olympische Spelen in Peking herleid tot 18 spelers. De vier spelers die uit de voorselectie verdwijnen zijn Fabrice Bourdeaud'hui (Leuven, de Gouden Stick 2007), John Goldberg (Beerschot), Benjamin Van Hove (Waterloo) en Vincent Vanash (Pingouin). Net voor de afreis naar Peking, vallen er nog twee spelers af. De 18 spelers die de voorbereiding op Peking verderzetten: Thomas Briels (Dragons), Cédric Charlier (Ukkel), Cédric De Greve (Waterloo Ducks), Alexandre De Saedeleer (Waterloo Ducks), Jerôme Dekeyser (Dragons), Félix Denayer (Dragons), John-John Dohmen (Waterloo Ducks), Philippe Goldberg (Beerschot), Grégory Gucassoff (Leuven), Patrice Houssein (Leuven), Max Luycx (Waterloo Ducks), Xavier Reckinge (Dragons), Thierry Renaer (Leuven), Jérôme Truyens (Racing), Thomas Van Den Balck (Waterloo Ducks), David Van Rysselberghe (Orée), Loïc Vandeweghe (Gent) en Charles Vandeweghe (Gent).

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet Andreas Klöden wel wat hij wil?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "Ik had in Peking graag beide wegwedstrijden gereden. Maar niet voor Duitsland, want met Duitsland ben ik volledig klaar." Een opvallende quote van wielrenner Andreas Klöden in de meeste bekende Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. Maar gisteren na de tijdrit in de Giro trok hij zijn straffe taal alweer in. "Natuurlijk wil ik naar de Spelen voor Duitsland." Die media toch!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische vlam komt stilaan weer in beweging
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag hervat de olympische vlam zijn tocht door China. Drie dagen staat de trip door het gastland van de Spelen dan stil, als eerbetoon aan de slachtoffers van de aardbeving in Sichuan. De volgende halte in Ningbo, helemaal in het zuiden van Yangtze rivier. Daar had de vlam eigenlijk al maandag moeten passeren. Talrijke demonstraties en slechte weersomstandigheden heeft de vlam overleefd, een aardbeving -terecht- dus niet. Hoe de organisatoren de achterstand gaan inhalen, weten we nog niet. Feit is dat de vlam twee dagen voor de start van de Spelen in Beijing moet zijn. Da's dus 6 augustus.

    Volgens de officiële planning zal de olympische vlam van 15 tot 18 juni door Sichuan trekken, te beginnen in Guang'an, zo naar Mianyang, dicht bij het epicentrum van het randgebied. De Chinese atleten die toen in de buurt verbleven, zijn alvast met de schrik vrijgekomen. Zoals hordenloopster Liu Jing en 19 andere olympische atleten in Sichuan. Een gloednieuwe trainingzaal, een zwembad en een sportstadion zijn vernield.

    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie de Vos tweede in Wenen
    Onze landgenote Nathalie De Vos is als tweede geëindigd in de Frauenlauf te Wenen. De zege ging naar de Duitse Sabrina Mockenhaupt die de vijf kilometer aflegde in 15'57". De Vos werd tweede op elf seconden.


    18-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische week op de Belgische scholen
    Naar aanleiding van de Olympische Spelen heeft het BOIC -in samenwerking met de ministeries van Onderwijs van de Vlaamse en Franstalige Gemeenschap- vier pedagogische dossiers 'Olympisme en jeugd' uitgewerkt. Leerkrachten van de derde graad lager onderwijs en de derde kleuterklas kunnen daarmee aan de slag gaan om een olympische projectweek in hun school te organiseren.

    De werkmappen bieden de leerkrachten een goed gestoffeerd en inspirerend lessenpakket aan die aan de eindtermen en ontwikkelingsdoelen van het basisonderwijs zijn gekoppeld en waarmee de Olympische Spelen van Peking in de lespraktijk kunnen worden geïntegreerd. Het aanbod overstijgt ruimschoots het leerstofvolume van één week, waardoor de leerkrachten zowel tijdens deze olympische week als erna leerinhouden kunnen selecteren. Naast de theorie moedigt het BOIC ook de praktijk aan: dagelijkse bewegingsmomenten en een gezonde actieve levensstijl in de scholen.

    Een mooi initiatief dus. Al hebben heel wat scholen al eerder (deze maand) een olympische week gehouden op school. De openluchtschool St-Lutgardus bijvoorbeeld in Brasschaat. Op de blog van meester Piet staan heel wat mooie foto's.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Spelen voor Chinese Xing Huina

    De Chinese atlete Xing Huina, de olympische kampioene op de 10.000 meter, zal haar titel op de Olympische Spelen van Peking niet kunnen verdedigen. Huina is na enkele blessures niet topfit. De 24-jarige Chinese nam de beslissing om niet deel te nemen nadat ze de olympische minima niet haalde. Huina, die in Athene in 2004 nog verrassend goud won op de 10.000 meter, kwam vorig jaar niet in actie omwille van een knieblessure. Nadat ze haar coach Wang Dexian verloor, die levenslang geschorst werd omwille van zijn betrokkenheid in een dopingaffaire, trainde ze in Amerika met James Li, die met het Amerikaanse team werkt. Huina kon echter haar niveau niet opkrikken en besliste daarom om af te zien van deelname aan de Spelen.


    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische hockeymannen eindigen als zesde in Azië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Belgische mannenteam is op de Sultan Azlan Shah Cup in het Maleisische Ipoh zesde geworden. Het verloor in de klassementswedstrijd na golden score met 4-3 van Canada. Na de normale speeltijd was het 3-3, na Belgische doelpunten van Jérôme Dekeyser (2) en Max Luycx. Op het eind van de tweede verlenging maakte Canada het beslissende doelpunt. België beëindigt het tornooi met vijf nederlagen, waarvan drie met één doelpunt verschil, en twee overwinningen.
    Dinsdag maakt coach Adam Commens zijn selectie van 18 spelers bekend, die zich verder zal voorbereiden op de Olympische Spelen van Peking en in juni en juli aan de vriendschappelijke duels zal deelnemen. De definitieve selectie van 16 spelers voor het olympisch tornooi wordt eind juli bekendgemaakt.

    België speelde vandaag met: Van Rysselberghe, Renaer, Dekeyser, Loïc Vandeweghe, Charles Vandeweghe, Reckinger, Luycx, Houssein, Dohmen, Briels, De Saedeleer; Truyens, Van Den Balck, Goldberg, Bourdeaud'hui en Denayer.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Petra Santy haalt BOIC-norm niet in Milaan
    Petra Santy is op het EK kano/kajak in Milaan negende en laatste geworden in de A-finale van de K1 500m. Met haar negende plaats voldoet Santy aan de olympische normen van het IOC, maar niet aan die van het BOIC, dat een plaats bij de eerste zes van een EK-finale vraagt.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs