Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    02-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gao Hongbo nieuwe bondscoach van voetballend China
    De Chinese voetbalbond heeft ex-international Gao Hongbo aangesteld als nieuwe bondscoach van de nationale ploeg. De 43-jarige Gao volgt Yin Tiesheng op, die sinds december ad interim aan het hoofd van de nationale ploeg stond na het ontslag van de Serviër Vladimir Petrovic in juni 2008. Onder leiding van de Serviër had China zich niet voor het WK 2010 kunnen plaatsen. De Chinese bond koos voor de voormalige aanvaller Gao, die eerder coach was bij teams in Peking, Guangzhou en Singapore. De bond wilde geen buitenlandse coach aanstellen.

    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste overwinning voor Piet De Mol in China

    Driewerf hoera! Piet De Mol heeft zijn eerste overwinning beet als trainer van Lifan Chongqing. De neo-eersteklasser versloeg topclub Dalian Shide met 1-0. Da's fantatsisch nieuws natuurlijk! "In Dubai, Muscat, Saham en Doha zeggen ze na een gewonnen wedstrijd 'Mobroek, Mobroek'", vertelt Piet. "In China, Chongqing, heb ik lang moeten wachten om te weten te komen hoe men hier proficiat zegt. Wel, vandaag ben ik het weten gekomen: gongxi-gongxi, of iets in die aard. Jaja, vrienden, we hebben gewonnen!

    Als ik op de vorige wedstrijdbeelden van Dalian afga, is het de beste ploeg tot nog toe. Winnen ze tegen ons, dan komen ze met 12 punten op de tweede plaats. Het RSC Anderlecht van China, de ploeg met het rijkst gevuld palmares. Opmerkelijkste speler is hun nr. 30. Die speelde op het WK met de nationale ploeg van Korea. Hij scoorde tegen Italie … en Italie kon naar huis. In hun vorige match scoorde hij ook twee keer. Laat je niet wijsmaken dat alle Chinesen klein zijn. De spits van Dalian is 2m06. Waarschijnlijk heeft die zich vroeger eens van kleedkamer gemist en speelt hij nu dus voetbal in plaats van basketbal. Type Koller, in zijn beginperiode bij Lokeren.

    Na het national volkslied (dat spelen ze hier voor elke match) beginnen we heel sterk. Chuan trapt tegen de lat. Iets later keurt de ref een doelpunt van Johnny af. In de 27ste minuut mikt Johnny tegen de paal. Voor de rust een strafschopfout op onze doorgebroken kapitein, Wong. De ref geeft Wong geel voor een schwalbe, maar Wong is wel zo geblesseerd dat we hem moeten vervangen. Zware knieblessure vreest de dokter. Dat ben ik bij het verlaten van het veld even aan die ref gaan zeggen. Rust 0-0. Als je kansen krijgt en niet scoort, moet je dubbel opletten.

    We kunnen de tweede helft niet beter starten: de ingevallen Fan, de nieuwe speler uit de jeugd, dribbelt naar de achterlijn, zet voor, José gaat scoren, maar krijgt twee handen in zijn rug. Strafschop. Johnny zet die perfect om: 1-0 in de 46ste minuut. ‘t Gaat een lange tweede helft worden. Alhoewel, we blijven op hun helft spelen, krijgen nog kansen, maar hun keeper behoort niet voor niets tot de nationale selectie. Na 20 minuten brengen we nog een gast van 17 jaar in. Law maakt meteen de actie van de wedstrijd. Hij verovert de bal op eigen helft, lukt een 1-2 met nr. 14, dribbelt hun kapitien en trapt dan vanop 40m over hun keeper, de bal streelt de paal, aan de verkeerde kant. In de toegevoegde tijd maakt Dalian nog 1-1. Gelukkig fluit de ref de overduidelijke fout van hun lange nr. 3 op onze keeper.

    Niet alleen de supporters, ze waren weer met ruim 25.000, gaan uit de bol. Het blijkt een traditie te zijn dat we met de spelersbus na een overwinning rond het stadion rijden alvorens naar het sporthotel te gaan. Levensgevaarlijk! De supporters staan in het kleine straatje aan beide kanten 3-4 rijen dik. Tientallen fans lopen net voor de bus. Winnen … de max … zeker met goed voetbal!"


    30-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dominikaanse gewichthefster Contreras ontkent dopinggebruik
    De Dominikaanse gewichthefster Yudelquis Contreras ontkent dat ze op de Olympische Spelen doping heeft gebruikt. Contreras is een van de zes sporters van wie het Internationaal Olympisch Comité (IOC) deze week bekendmaakte dat ze in Peking betrapt zijn op het gebruik van CERA, epo van de derde generatie. "Ik ben proper", verklaarde Contreras op een persconferentie. "Ik ben erg verrast dat men acht maanden na de Spelen naar buiten komt met deze positieve test." Contreras, in Peking vijfde in de categorie tot 53 kg, heeft bij het Franse labo van Châtenay-Malabry een tegenexpertise aangevraagd. De resultaten daarvan worden verwacht op 15 juni.

    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dominikaanse gewichthefster is de zesde verdachte

    De Dominikaanse gewichthefster Yudelquis Contreras is de zesde sporter die tijdens de Olympische Spelen in Peking betrapt is op doping. Contreras kwam in Peking uit in de categorie tot 53 kg en werd vijfde. Eerder had het Internationaal Olympisch Comité (IOC) laten weten dat tijdens de Spelen van Peking zes personen positief getest hadden op cera, epo van de derde generatie. De namen van de andere vijf lekten al eerder uit. Het gaat om de renners Davide Rebellin en Stefan Schumacher en de atleten Vanja Perisic, Athanasia Tsoumeleka en Rashid Ramzi.


    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al vijf van de zes stoute Pekinggangers bekend
    De Griekse snelwandelaarster Athanasia Tsoumeleka en de Kroatische Vanja Perisic, een 800m-loopster, hebben tijdens de Olympische Spelen van Peking een positieve dopingtest ondergaan. De 27-jarige Tsoumeleka eindigde in Peking als negende op de 20 km, het nummer waarop ze haar olympische titel van Athene 2004 verdedigde. Haar positieve controle dateerde van 6 augustus, enkele dagen na haar wedstrijd. De Griekse had ook net voor de Spelen al positief getest. Toen dat nieuws op 17 januari bekendraakte, had ze verkondigd dat ze een punt achter haar carrière zou zetten. Perisic brak in Peking weinig potten. Ze werd in de eerste ronde van de 800m zesde en voorlaatste in haar reeks en was meteen uitgeschakeld.

    Eerder had het Internationaal Olympisch Comité (IOC) laten weten dat tijdens de Spelen van Peking zes personen positief getest hadden op cera, epo van de derde generatie. Drie van de zes waren atleten. Naast Tsoumeleka en Perisic liep ook de Bahreinse 1500m-loper Rashid Ramzi tegen de dopinglamp. Zijn positieve test werd bevestigd door zijn nationaal comité. Ook het wielrennen werd geraakt. De Italiaan Davide Rebellin, goed voor zilver op de olympische wegrit, en de Oostenrijker Stefan Schumacher testten positief.

    27-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet De Mol wacht nog altijd op de eerste overwinning in China



    Op de vijfde speeldag van de Chinese voetbalcompetitie heeft Piet De Mol met zijn team Chongqing Lefan opnieuw verloren. Op bezoek bij Guangzhou Pharmaceutical werd het 3-1. En zo wacht Piet nog altijd op de eerste overwinning dit seizoen. "Voor ruim 55.000 toeschouwers, onder wie 2000 Lefan supporters, spelen we onze beste wedstrijd van deze prille competitie. We vangen de tegenstrever goed op en doen meer dan enkel counteren. Met momenten laten we ze, op hun helft, lang achter de bal lopen. Hun supporters gaan luider trommelen en zingen, maar wij blijven de baas. In de 20ste minuut kan Josee, onze Braziliaanse spits, een mooie aanval schitterend afronden: 0-1. Iets later dribbelt Johnny, onze spits uit Costa Rica, hun centrale verdedigers op een hoopje en besluit op de paal. Dedju toch. Guangzhou is enkel gevaarlijk op vrije trappen. En vrije trappen 'krijgen' ze van de scheidsrechter genoeg … scoren lukt niet. Tot de ref nog maar eens een door niemand anders in het stadion geziene fout fluit … en onze muur op 12m moet staan (dat bleek uit het cirkeltje op de TV-beelden achteraf). Hun kapitein trapt knap over de muur, had ik ook nog gekund, onze keeper reageert (weer) niet en net voor de rust staat het 1-1.

    In het eerste halfuur van de tweede helft gaat de wedstrijd op en neer, zonder echt grote scoringsmogelijkheden. Onverwacht balverlies op eigen helft, weer zo’n dom balletje in de breedte, loodst hun nummer 9 tussen twee verdedigers. Hij draait mooi weg en 2-1. ‘t Gaat toch niet waar zijn dat al het werk van onze ploeg weer voor niets zal zijn? Zes minuten later volgt het antwoord. Nog maar es een foutje gegeven door ‘t refke, voorzet en nummer 13 kan vrij inkoppen: 3-1.

    Acht minuten voor affluiten geeft de ref aan hun nummer 7 zijn tweede gele kaart, maar hij stuurt hem niet van het veld. Pas vier minuten later merkt de vierde ref dit op en moet hij toch naar de kleedkamer. Voldoende reden om klacht in te dienen of niet? We moeten nu echt beginnen punten te pakken. Bij onze aankomst op de luchthaven van Chongqing staan er nog meer supporters dan de vorige keer: geen eitjes, rotte tomaten of stenen, wel applaus … gelukkig maar. We laten de moed niet zakken.


    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaans koningshuis wil de Olympische Spelen naar Madrid halen
    De Spaanse koning Juan Carlos en zijn vrouw koningin Sofia zullen de delegatie van de stad Madrid bijstaan, wanneer er in oktober gekozen wordt welke stad de Olympische Spelen van 2016 toegewezen krijgt. Een woordvoerder van het paleis bevestigde dat het koningskoppel de uitnodiging van de Madrileense burgemeester Alberto Ruiz Gallardon aanvaard heeft.

    Volgende week beëindigt de evaluatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) haar reis langs de kandidaat-steden met een bezoek aan Madrid. De evaluatie die hierna gemaakt wordt, is één van de belangrijkste criteria om de Spelen aan een stad toe te wijzen. Nadien gaan de kandidaten de laatste rechte lijn in om de Olympische Spelen van 2016 binnen te halen. De vier kandidaat-steden Madrid, Chicago, Tokio en Rio de Janeiro zullen hun laatste presentaties houden voor het IOC op een sessie in Kopenhagen. Vervolgens zal het IOC haar beslissing op 2 oktober bekendmaken.

    De andere kandidaten zullen ook topdelegaties naar Kopenhagen sturen. Het is echter nog niet bekend of de Amerikaanse president Barack Obama de trip naar Kopenhagen zal maken om te lobbyen voor Chicago.

    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet De Mol haalt 1 op 12 met Chongqin Lefan



    Het gaat niet goed met Piet De Mol en zijn club Chongqin Lefan. Op de vierde speeldag ging de nieuwkomer thuis tegen Henan Jianye onderuit met 1-2. "
    Ruim 2u30 voor de match is er al volop beweging in en rond het stadion", vertelt Piet. "Soldaten, politie, camera-ploegen, supporters, ze zijn allemaal druk in de weer. Vanuit mijn appartement heb ik daar prima zicht op. We hebben bespreking om 13u30 in het hotel en trekken dan naar het stadion. Er is opnieuw heel veel volk komen opdagen. Ook van Henan zijn er wel 3000 supporters. De meesten zijn met de slaapbus gekomen en waren 2 tot 3 dagen onderweg.

    We spelen een schitterende eerste helft, krijgen 3-4 open kansen, maar scoren lukt telkens net niet. Bij de rust staat het 0-0.  Kansen en niet scoren … dan is het vaak zo … ’t is deze keer niet anders: dom balverlies, lange bal, onze centrale verdediger Chu (17 jaar en debuterend) kopt de bal in de voeten van hun Braziliaanse spits, die via het been van onze andere centrale verdediger, Kong Kong, scoort, 0-1 na 8 minuten in de tweede helft. Negen minuten later lijkt de match gespeeld. Weer balverlies, nu centraal in ‘t midden van onze nr.18, Fou, lange bal, onze keeper staat nog op zijn lijn te dromen en zo makkelijk 0-2.
     
    't Is ongelooflijk, onze supporters blijven de ploeg vooruit zingen, klappen, schreeuwen en in de 89ste minuut maakt onze kapitein Wong er 1-2 van. Verder komen we niet. Jammer, zeker op basis van de eerste helft verdienen we minstens een punt. De moed laten we niet zakken, volgende week tegen Guangzhou Pharmaceutical pakken we zeker de drie punten"


    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lijsten voor de Wereldspelen
    Het BOIC heeft een nieuwe selectielijst bekendgemaakt voor de komende Wereldspelen in het Taïwanese Kaohsiung. België zal al zeker
    vertegenwoordigd zijn door 45 atleten in 11 sporten. Begin mei wordt de selectielijst voor het laatst aangepast. Selectielijst:
    * Vliegsport - Formation skydiving: Andy Grauwels, David Grauwels, Roy Janssen, Waedong So, Danny Jacobs (cameraman)
    * Handboogschieten: Marina Prelipcean (recurve) en Gladys Willems (compound)
    * Biljarten: Roland Forthomme (driebanden)
    * Bowling: Katrien Goossens en Jean-Marc Lebon (individueel + team)
    * Acrogym: Tatjana De Vos, Florence Henrist (meisjes duo), Maaike Croket, Eloïse Vanstaen, Corinne Van Hombeeck (meisjes trio), Julie Van
    Gelder, Menno Vanderghote (gemengd duo)
    * Ju-jitsu: Nadia Bertrand (fighting -62 kg), Dany Covyn (fighting -94 kg), Willy Dupont (fighting -85 kg), Wendy Driesen, Yazid Dalaa (gemengd duo games)
    * Karate: Diego Vandeschrick (kumite individueel -75 kg)
    * Korfbal: Veronique Biot, Annick Dekeyser, Sara Goossens, Britt Logisse, Patty Peeters, Annelies Vandenberghe, Ann Vorsselmans, Jeffrey
    Campers, Bart Cleyman, Davor Duronjic, Mitch Lenaerts, David Peeters, Jens Van Hoof, Dennis Vermeiren
    * Petanque: 2 mannen (doublette)
    * Rolschaatsen: Wouter Hebbrecht (sprint), Ferre Spruyt, Kwinten Tas (lange afstand)
    * Waterski: Kate Adriaensen (classics), Elke Venken, Quentin Delefortrie (wakeboard)

    21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyeongchang opnieuw kandidaat voor organisatie Winterspelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang heeft zich voor de derde opeenvolgende keer kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Winterspelen. Na twee mislukte pogingen (2010 en 2014) wil het nu de Spelen van 2018 naar zich toetrekken. Eerder hadden ook het Franse Annecy en het Duitse München hun interesse voor de organisatie van de Winterspelen in 2018 al laten blijken. De beslissing valt in juli 2011 in het Zuid-Afrikaanse Durban. De Winterspelen van 2010 worden in het Canadese Vancouver gehouden, vier jaar later is het de beurt aan het Russische Sotchi.


    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Belgische namen bekend voor Vancouver 2010
    Ongeveer tien maanden voor de XXIste Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver heeft het BOIC een eerste selectielijst van Belgische atleten bekendgemaakt: kunstschaatser Kevin Van der Perren (derde deelname aan Winterspelen) en de skiërs Karen Persyn en Jerke Van den Bogaert voor de slalom.

    De andere lijsten van het Belgian Olympic Team voor de Winterspelen werden aangepast. Op de B-lijst staan momenteel Wim De Deyne en Pieter Gysel (shorttrack) en Seppe Smits (snowboarden). Op de C-lijst: het Belgian Team in de vrouwelijke bob, Kaï Alaerts (skiën) en Kris Schildermans (snelschaatsen).


    19-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse olympische bokser wordt niet langer verdacht van drugshandel
    De Britse bokser Bradley Saunders, die vorige zomer deelnam aan de Olympische Spelen in Peking, wordt niet langer verdacht van handel in cocaïne. Dat maakte de Britse politie bekend. Saunders (22) en zijn vriendin werden in november korte tijd opgepakt nadat in de tuin van het huis van Saunders in het Engelse Sedgefield een voorraad cocaïne ter waarde van 15.000 euro was gevonden. De politie kwam de verboden middelen op het spoor na een anonieme tip. Volgens Saunders was de drugs er gelegd door iemand anders en hij hield zijn onschuld dan ook altijd staande. Bradley Saunders was in Peking een kandidaat voor een medaille in de categorie tot 64 kg, maar hij werd al in de tweede ronde uitgeschakeld.

    18-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC looft kandidatuur van Tokio voor Olympische Spelen 2016
    De evaluatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is onder de indruk van de kandidatuur die Tokio stelt voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016. De commissie was de voorbije vier dagen op werkbezoek in Tokio en raakte volgens zijn voorzitter Nawal El Moutawakel erg gecharmeerd door 'de visie' en 'het concept' van de Japanse hoofdstad. "We waren erg onder de indruk van de visie, de grote kwaliteit van de presentatie en het concept van de kandidatuur van Tokio", zei El Moutawakel op een persconferentie.

    Tokio wil van de OS 2016 de meest compacte uit de geschiedenis maken. Liefst 97 procent van alle sportsites liggen binnen een straal van 8 km van het hoofdstadion. Daarnaast hebben de Japanners erg veel oog voor ecologie. Zo moet er slechts een minimum aan nieuwe sites gebouwd worden en wil de stad tegen 2016 het aantal groene zones flink uitbreiden. Moutawakel zei ook nog dat ze erg tevreden was dat de commissie door de Japanse eerste minister, zelf een oud-olympiër, is ontvangen. Tokio ligt voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016 in balans met Madrid, Rio de Janeiro en Chicago. De laureaat wordt in het najaar bekendgemaakt.

    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ola Olympia: Chicago krijgt de Olympische Spelen van 2016 toegewezen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kandidaat-steden voor de Olympische Spelen van 2016 zijn: Chicago, Madrid, Rio de Janeiro en Tokio. Op 2 oktober wordt bekend gemaakt welke stad het grootste sportevenement mag ontvangen. Het IOC is pas begonnen aan zijn ontdekkingsronde, maar alles wijst er nu al op dat Chicago het zal halen. Waarom Chicago?

    Madrid is de Europese kandidaat, maar na Athene 2004 en Londen 2012 lijkt het weinig waarschijnlijk dat de keuze op de Spaanse hoofdstad zal vallen. Twee Spelen na elkaar op het oude continent en daar bovenop ook nog de Winterspelen in 2006 (Turijn) en 2014 (Sotchi). Dat wordt teveel van het goede. Madrid, leuke stad, maar misschien voor 2020 opnieuw proberen.

    Rio de Janeiro zou de eerste Zuid-Amerikaanse stad zijn die de Spelen ontvangt. Twee jaar na het WK voetbal zou dit betekenen dat Brazilië op die twee jaar tijd moet instaan voor de twee grootste sportevenementen ter wereld. Laten we de samba maar houden voor het voetbal.

    Tokio moet eigenlijk wel kunnen, maar 8 jaar na Beijing opnieuw naar Azië trekken, is misschien wat te snel. Het Verre Oosten mocht de voorbije tien jaar al de Winterspelen (Nagano 1998) en het WK voetbal (Japan en Zuid-Korea 2002) ontvangen. Tokio, dat in 1964 al gaststad was, beschouwen we wel als outsider.

    De Verenigde Staten ontvingen de Spelen het laatst in 1996 (Atlanta). Alleen daarom al lijkt Chicago, 20 jaar later, de aangewezen kandidaat. Chicago beschikt over het grootste industriële centrum van Amerika, een serieuze extra troef. Bovendien heeft de Amerikaanse stad een onvervalste joker achter de hand in de persoon van ene Barack Husain Obama. Jawel, president van het land en wellicht de machtigste man op deze aardkloot. Obama vestigde zich als jonge twintiger in Chicago en was er senator voor de staat Illinois. Is de race daarom al gelopen?

    Enkele jaren geleden koesterden enkele Vlaamse politici de droom om mee te dingen naar de organisatie van de Olympische Spelen van 2016. Zie jij ons land daar al tussen staan? We zullen het moeten doen met een wereldhit van Eddy Wally over het prachtige, geweldige, Chi-ca-go.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vier jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    14-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beijing Touristic' voor Piet De Mol
    Na een bezoek aan het Vogelnest wandelde Piet De Mol enkele honderden meter verder om met open mond het Aquatic Center te bewonderen. De plaats waar Michael Phelps heerste in het zwemmen tijdens de Olympische Spelen.






    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China verwelkomt eerste zwarte sportman in een nationale ploeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volleybalspeler Ding Hui is deze week als eerste kleurling geselecteerd voor een Chinese nationale ploeg. De 19-jarige jongeman is het product van een Zuid-Afrikaanse vader en een Chinese moeder. Hij zal de eerste zwarte sporter worden die op het hoogste niveau de Chinese kleuren verdedigt. "Het teamkader volgde hem al een tijdje", legt bondscoach Zhou Jianan uit aan Beijing News. "Hij is een zeer beweeglijke speler die heel wat vuur in de ploeg zal brengen."

    Ding Hui verdient zijn brood in de Chinese competitie bij het team van de provincie Zhejiang. Volgens Beijing News rekenen de Chinezen op zijn defensieve kwaliteiten om in 2012 in Londen een gooi te doen naar olympisch goud.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wil af en toe es in zijn pen kruipen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de Olympische Spelen in Peking kropen enkele vrienden-correspondenten af en toe es in de pen om de couleur locale van Beijing weer te geven. Om de mensen van hier in België al wat op te warmen, wat warm te maken voor wat komen gaat. En ook om de vooruitgang (al dan niet) mee te geven. Is er iemand in Vancouver die af en toe wat updates wil doorsturen? Kan iemand in London regelmatig voor een stukje poëzie zorgen over de grote veranderingen in de Engelse hoofdstad met het oog op 2012? Je bent van harte welkom!

    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet de Mol haalt een 1 op 9 als trainer in China



    Piet De Mol heeft zijn trainersdebuut in de Chinese voetbalcompetitie een beetje gemist. Na drie speeldagen staat onze landgenoot met zijn team Chongqing Lifan op de laatste plaats met een 1 op 9. "Het ultra moderne stadion is ook voor de match van vandaag goed vol gelopen. Voor de match maak ik een praatje met de Fransman Caillet, tot vorig jaar bij Racing Genk, nu onze tegenstander bij Tianjing Teda op de derde speeldag van de competitie. Toffe gast, centrale verdediger, speelt een klasse match. We draaien ons voor de wedstrijd allemaal naar de Chinese vlag, heel het stadion zingt het volkslied, zoals voor elk duel. Verdomme, ‘t lijkt wel weer 'namaakshoppingtijd' het eerste kwartier van de match. In de zesde minuut, verre inworp, met drie naar de man die de bal doorkopt, slimme trap uit de draai van hun spits, heel simpeltjes: 1-0. In de 11de minuut centraal achterin fout instappen, met een geharrewar voor doel tot gevolg … 2-0. We zijn vier dagen onderweg, ‘t is precies dat de match er teveel aan is. De tweede helft spelen we beter, mogen we van de tegenstrever beter spelen. We krijgen zelf een paar uitgespeelde kansen. Tot scoren komen we niet. We halen een 1 op 9."




    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet De Mol bezoekt het Vogelnest in Beijing
    Tijdens de eerste verplaatsing met zijn nieuwe Chinese ploeg mocht Piet De Mol al meteen naar Beijing, vorige zomer het decor voor de Olympische Spelen. Piet bezocht er natuurlijk het roemruchte Vogelnest. Daar waar de magistrale openings- en de sluitingsceremonie plaatsvonden. Daar ook waar Tia Hellebaut goud veroverde in het hoogspringen.






    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien deelnemers bij de mannen in het curling gekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De internationale curlingfederatie heeft de 10 namen bekendgemaakt van de ploegen die volgend jaar mogen deelnemen aan het mannentornooi op de Olympische Spelen van Vancouver. De lijst werd opgesteld aan de hand van de resultaten van de WK's van 2007, 2008 en 2009. Naast gastland Canada, dat automatisch geplaatst is, mogen ook Duitsland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië (Schotland), Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Denemarken en China naar Vancouver.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs