Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ioannis Drymonakos stopt na dopingplasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Griekse zwemmer Ioannis Drymonakos zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière. De Europese recordhouder op de 200 meter vlinderslag is betrapt op het gebruik van steroïden. Op het EK van afgelopen maart in het Nederlandse Eindhoven had de 24-jarige Griek met zijn Europese recordtijd goud veroverd op de 200 meter vlinderslag. Op de 400 meter rugslag won hij zilver. Een maand later veroverde hij op het WK kortebaan in Manchester brons op de 400 meter wisselslag.

    De advocaat van Drymonakos bevestigt de positieve test, maar zegt dat de zwemmer het verboden middel trenbonol niet opzettelijk heeft gebruikt. "Ioannis zit in zak en as en gaat niet naar Peking. Hij wil een punt achter zijn carrière zetten", aldus Stavros Mavrommatis. De Griekse zwemfederatie heeft zich nog niet uitgesproken over de zaak, maar had begin mei wel al aangekondigd dat een zwemmer positief had getest. De federatie wilde geen namen noemen, tot de uitslag van de tegenexpertise bekend was.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hockeyselectie herleid naar 18 spelers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) heeft zijn selectie voor de Olympische Spelen in Peking herleid tot 18 spelers. De vier spelers die uit de voorselectie verdwijnen zijn Fabrice Bourdeaud'hui (Leuven, de Gouden Stick 2007), John Goldberg (Beerschot), Benjamin Van Hove (Waterloo) en Vincent Vanash (Pingouin). Net voor de afreis naar Peking, vallen er nog twee spelers af. De 18 spelers die de voorbereiding op Peking verderzetten: Thomas Briels (Dragons), Cédric Charlier (Ukkel), Cédric De Greve (Waterloo Ducks), Alexandre De Saedeleer (Waterloo Ducks), Jerôme Dekeyser (Dragons), Félix Denayer (Dragons), John-John Dohmen (Waterloo Ducks), Philippe Goldberg (Beerschot), Grégory Gucassoff (Leuven), Patrice Houssein (Leuven), Max Luycx (Waterloo Ducks), Xavier Reckinge (Dragons), Thierry Renaer (Leuven), Jérôme Truyens (Racing), Thomas Van Den Balck (Waterloo Ducks), David Van Rysselberghe (Orée), Loïc Vandeweghe (Gent) en Charles Vandeweghe (Gent).

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet Andreas Klöden wel wat hij wil?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "Ik had in Peking graag beide wegwedstrijden gereden. Maar niet voor Duitsland, want met Duitsland ben ik volledig klaar." Een opvallende quote van wielrenner Andreas Klöden in de meeste bekende Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport. Maar gisteren na de tijdrit in de Giro trok hij zijn straffe taal alweer in. "Natuurlijk wil ik naar de Spelen voor Duitsland." Die media toch!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische vlam komt stilaan weer in beweging
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag hervat de olympische vlam zijn tocht door China. Drie dagen staat de trip door het gastland van de Spelen dan stil, als eerbetoon aan de slachtoffers van de aardbeving in Sichuan. De volgende halte in Ningbo, helemaal in het zuiden van Yangtze rivier. Daar had de vlam eigenlijk al maandag moeten passeren. Talrijke demonstraties en slechte weersomstandigheden heeft de vlam overleefd, een aardbeving -terecht- dus niet. Hoe de organisatoren de achterstand gaan inhalen, weten we nog niet. Feit is dat de vlam twee dagen voor de start van de Spelen in Beijing moet zijn. Da's dus 6 augustus.

    Volgens de officiële planning zal de olympische vlam van 15 tot 18 juni door Sichuan trekken, te beginnen in Guang'an, zo naar Mianyang, dicht bij het epicentrum van het randgebied. De Chinese atleten die toen in de buurt verbleven, zijn alvast met de schrik vrijgekomen. Zoals hordenloopster Liu Jing en 19 andere olympische atleten in Sichuan. Een gloednieuwe trainingzaal, een zwembad en een sportstadion zijn vernield.

    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie de Vos tweede in Wenen
    Onze landgenote Nathalie De Vos is als tweede geëindigd in de Frauenlauf te Wenen. De zege ging naar de Duitse Sabrina Mockenhaupt die de vijf kilometer aflegde in 15'57". De Vos werd tweede op elf seconden.


    18-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische week op de Belgische scholen
    Naar aanleiding van de Olympische Spelen heeft het BOIC -in samenwerking met de ministeries van Onderwijs van de Vlaamse en Franstalige Gemeenschap- vier pedagogische dossiers 'Olympisme en jeugd' uitgewerkt. Leerkrachten van de derde graad lager onderwijs en de derde kleuterklas kunnen daarmee aan de slag gaan om een olympische projectweek in hun school te organiseren.

    De werkmappen bieden de leerkrachten een goed gestoffeerd en inspirerend lessenpakket aan die aan de eindtermen en ontwikkelingsdoelen van het basisonderwijs zijn gekoppeld en waarmee de Olympische Spelen van Peking in de lespraktijk kunnen worden geïntegreerd. Het aanbod overstijgt ruimschoots het leerstofvolume van één week, waardoor de leerkrachten zowel tijdens deze olympische week als erna leerinhouden kunnen selecteren. Naast de theorie moedigt het BOIC ook de praktijk aan: dagelijkse bewegingsmomenten en een gezonde actieve levensstijl in de scholen.

    Een mooi initiatief dus. Al hebben heel wat scholen al eerder (deze maand) een olympische week gehouden op school. De openluchtschool St-Lutgardus bijvoorbeeld in Brasschaat. Op de blog van meester Piet staan heel wat mooie foto's.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Spelen voor Chinese Xing Huina

    De Chinese atlete Xing Huina, de olympische kampioene op de 10.000 meter, zal haar titel op de Olympische Spelen van Peking niet kunnen verdedigen. Huina is na enkele blessures niet topfit. De 24-jarige Chinese nam de beslissing om niet deel te nemen nadat ze de olympische minima niet haalde. Huina, die in Athene in 2004 nog verrassend goud won op de 10.000 meter, kwam vorig jaar niet in actie omwille van een knieblessure. Nadat ze haar coach Wang Dexian verloor, die levenslang geschorst werd omwille van zijn betrokkenheid in een dopingaffaire, trainde ze in Amerika met James Li, die met het Amerikaanse team werkt. Huina kon echter haar niveau niet opkrikken en besliste daarom om af te zien van deelname aan de Spelen.


    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische hockeymannen eindigen als zesde in Azië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Belgische mannenteam is op de Sultan Azlan Shah Cup in het Maleisische Ipoh zesde geworden. Het verloor in de klassementswedstrijd na golden score met 4-3 van Canada. Na de normale speeltijd was het 3-3, na Belgische doelpunten van Jérôme Dekeyser (2) en Max Luycx. Op het eind van de tweede verlenging maakte Canada het beslissende doelpunt. België beëindigt het tornooi met vijf nederlagen, waarvan drie met één doelpunt verschil, en twee overwinningen.
    Dinsdag maakt coach Adam Commens zijn selectie van 18 spelers bekend, die zich verder zal voorbereiden op de Olympische Spelen van Peking en in juni en juli aan de vriendschappelijke duels zal deelnemen. De definitieve selectie van 16 spelers voor het olympisch tornooi wordt eind juli bekendgemaakt.

    België speelde vandaag met: Van Rysselberghe, Renaer, Dekeyser, Loïc Vandeweghe, Charles Vandeweghe, Reckinger, Luycx, Houssein, Dohmen, Briels, De Saedeleer; Truyens, Van Den Balck, Goldberg, Bourdeaud'hui en Denayer.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Petra Santy haalt BOIC-norm niet in Milaan
    Petra Santy is op het EK kano/kajak in Milaan negende en laatste geworden in de A-finale van de K1 500m. Met haar negende plaats voldoet Santy aan de olympische normen van het IOC, maar niet aan die van het BOIC, dat een plaats bij de eerste zes van een EK-finale vraagt.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraaktips in het Chinees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je zal het misschien grappig vinden, maar we hebben op de VRT een mailtje gekregen met Chinese taaltips. Voor mensen die al dan niet ter plekke de Olympische Spelen verslaan. Het leukste van die twee pagina (het is de korte versie van de uitspraakgids) is dat de familienaam altijd eerst wordt gezegd en geschreven. b = p, d = t, g = k, etc. We gaan er je niet verder mee lastig vallen. Gewoon een leuk weetje he! We zijn er dus echt wel mee bezig! ;o)

    16-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België speelt voor de vijfde plaats in Azië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het nationale mannenteam heeft op¨de Sultan Azlan Shah Cup in het Maleisische Ipoh zijn zesde en laatste wedstrijd verloren. Nieuw-Zeeland haalde het met 3-1. Samen met Duitsland, Spanje, Zuid-Korea en China is Nieuw-Zeeland een van de tegenstanders van de Belgen op de Olympische Spelen van Peking. De Belgen leden tot nu toe vier nederlagen en behaalden twee overwinningen op dit voorbereidingstornooi op de Spelen. Zondag spelen ze voor de vijfde plaats tegen Canada.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter D'Haene nog niet zeker van de Spelen
    Wouter D'Haene is op het EK in Milaan zevende geworden in de finale van de K1 1000 meter. Om naar de Olympische Spelen te mogen, moest D'Haene van het BOIC in de top-6 eindigen. Als onze landgenoot nog naar Peking wil, moet hij in de twee resterende WB-manches telkens de finale halen. D'Haene trad in Milaan wederop op de internationale scene na zijn stop in 2006. De zevende plaats op het EK is dan ook onverhoopt. Ook al omdat D'Haene in de finale lange tijd op de vereiste vijfde plaats lag, maar in de slotmeters staken de Zweed Oscarsson en de Portugees Silva hem nog voorbij. "Die top vijf plaats zat er dit weekend eigenlijk wel in", reageerde Wouter na zijn eerste EK-finale in een K1-boot. "Ik was niet echt top en kon onder ideale omstandigheden wel een drietal seconden sneller. De druk heeft me wellicht genekt, want vergeet niet dat dit hier mijn eerste grote wedstrijd sinds augustus 2005 was. Ik moest dit bovendien allemaal zonder enige steun van het BOIC of van het BLOSO doen, want ik heb geen profstatuut meer", stelde hij strijdlustiger dan ooit. "Omdat één Europese federatie het startrecht in de K1 1000m teruggaf, sta ik nu op de eerste rij als het IOC straks de wildcards uitdeelt. Voor het BOIC moet ik nog in de komende World Cupraces me twee keer in de top zes peddelen, maar met mijn huidige vorm en vooral de mentale opkikker na dit EK geloof ik rotsvast dat ik ook die norm kan realiseren. Samen met mijn coach Krassimir Ivanov wil ik daar al op de komende Wereldbekerraces in Szeged werk van maken."

    Bob Maesen en Kevin De Bont zijn elfde geworden in de K2 1000 meter. Het Belgische duo finishte als tweede in de B-finale, achter twee Tsjechen. Maesen/De Bont is wel al zeker van Peking. "Natuurlijk zijn we ontgoocheld en dat moet trouwens ook zo. Het was duidelijk dat we hier op mentaal vlak faalden. Onze tornooimentaliteit en vooral de concentratie op het wedstrijdgebeuren moeten nog veel verbeteren. Het is een hele geruststelling dat het technisch en fysisch wel goed was. We moeten het van nu af aan meer professioneel aanpakken en ons in de komende wereldbekertornooien nog enkel en alleen toespitsen op de races. Eens we die klik maken, kunnen we terug erg dicht bij het erepodium geraken", verklaarde Maesen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oscar Pistorius mag aan Olympische Spelen deelnemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mindervalide Oscar Pistorius mag dan toch deelnemen aan de Olympische Spelen van Peking. Dat heeft het Internationaal Sporttribunaal TAS in Lausanne beslist. In eerste instantie gaf de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) hem op 14 januari startverbod voor de Spelen. De 21-jarige Zuid-Afrikaanse 400m-loper is geamputeerd aan beide benen en loopt met carbonprotheses ("Cheetah"). Volgens de Internationale Atletiekbond (IAAF) bezorgt dit hem een voordeel tegenover normaalvalide atleten en daarom mocht Pistorius niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Het TAS achtte het niet voldoende bewezen dat de Zuid-Afrikaan voordeel haalde uit het gebruik van zijn protheses en vernietigde de beslissing van de IAAF. Als Pistorius de limiet voor de 400m loopt, mag hij nu dus wel naar Peking. Makkelijk wordt dat niet, want de door de Zuid-Afrikaanse federatie opgelegde limiet is 45"95 (of 45"55 als er een andere Zuid-Afrikaan sneller dan 45"95 loopt) en het persoonlijk record van Pistorius is 46"46. De Zuid-Afrikaanse federatie kan hem wel selecteren voor de 4x400m, en dan moet Pistorius geen limiet lopen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chambers wil naar Peking en stapt naar de rechter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Britse sprinter Dwain Chambers gaat voor de rechtbank zijn startrecht voor de olympische trials in Birmingham (11-13 juli) proberen af te dwingen. Dat meldt zijn advocaat Nick Collins. De atleet, die na een positieve dopingtest in 2003 voor twee jaar geschorst werd, krijgt van de Britse atletiekfederatie (UKA) geen startrecht.

    Chambers werd na het WK 2003 in Parijs betrapt op het gebruik van het spierversterkende hormoon THG. De sprinter bekende dat hij dat product al een jaar gebruikte en werd voor twee jaar geschorst. Chambers zocht zijn geluk nadien in het American Football, maar in de zomer van 2006 hervatte hij de atletiektrainingen. Op 2 februari van dit jaar maakte hij een geslaagde comeback in competitie, met een zege op de 60 meter in Birmingham. De UKA wilde hem nadien niet selecteren voor het WK indoor in Valencia, maar toen Chambers dreigde met gerechtelijke stappen, mocht hij toch gaan. Chambers won in Valencia zilver.

    De 30-jarige Chambers wil nu deelnemen aan de Olympische Spelen in Peking, maar daarvoor moet hij eerst wel deelnemen aan de Britse trials. Als hij zich daar weet te plaatsen (en daar twijfelt eigenlijk niemand aan), moet hij ook nog het Brits olympisch comité (BOA) zien te overtuigen. Het BOA sloot hem levenslang uit van deelname aan de Olympische Spelen, maar volgens Dick Pound, de gewezen voorzitter van het Wereldantidopingagentschap (WADA), is dat juridisch niet voldoende onderbouwd.

    Dwain Chambers startte vrijdag alvast een charme-offensief en zat rond de tafel met John Scott, de voorzitter van het Britse antidopingagentschap. De sprinter was zeer open over zijn dopingverleden en las een brief voor van Victor Conte, zijn dopingleverancier. Volgens Conte gebruikte Chambers naast THG ook epo, insuline, testosteron, modafinil en groeihormonen en schildklierhormonen. Door berouw te tonen, wil Chambers duidelijk maken dat hij nu volledig clean zijn sport bedrijft.


    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gewone leven in China
    De voorbije en de komende maanden staat alles in China in het teken van de Olympische Spelen. Maar bij sommige mensen gaat het leven zijn gewone gangetje. In Shanghai krijgt Jolie de eerste lessen in de balletklas. Jolie is de dochter van kinesist Jochen De Coene en mama Jody Kluge.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Breedam/Mouha 17de in Seoul
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de Seoul Open in Korea zijn Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha als 17de geëindigd. In de tweede ronde van de herkansingen verloren de Belgische kampioenen van het Braziliaanse vierde reekshoofd Talita Antunes/Renata Ribeiro met 21-14 en 21-17. Op de eerste manche in Shanghai werd Van Breedam/Mouha nog 25ste.

    Gisteren hadden de Liesjes hun eerste wedstrijd op de hoofdtabel verloren. De Belgische kampioenen gingen in twee sets onderuit tegen het Duitse duo Helke Claasen/Antje Roder Germany, het 14de reekshoofd: 21-17 en 21-19. Van Breedam/Mouha is 19de op de ranking. In de eerste ronde van de herkansingen versloegen de Liesjes het Nederlands kwalificatieduo Marleen Van Iersel/Marloes Wesselink in drie sets: 20-22, 31-29 en 15-13. De wedstrijd duurde 1 uur en 12 minuten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha de Joerie sé (2): VREEMDE EEND
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik weet niet wat jij er van denkt, maar voor mij is de vreemde eend in de bijt op de Olympische Spelen telkens weer de moderne vijfkamp. Geen mens die daar vier jaar lang ook maar enige aandacht aan besteedt. Geen woord, geen letter in de pers. Maar straks in augustus staat de sport toch mooi weer op het programma in Peking. Misschien kunnen we de sport een duwtje in de rug geven en de mensen kennis laten maken met de moderne vijfkamp?

    De moderne vijfkamp is geen recente sport, wat sommigen misschien wel zouden denken. De moderne vijfkamp is ingevoerd door Pierre de Coubertin. De sport moest een beetje symbool staan voor de ideale atleet. De competitie begint met pistoolschieten. Elke deelnemer mag 20 keer schieten naar een vierkantig silhouette (17x17cm) van op 10m van het doel. Per schot krijgt iedereen 40 seconden. Daarna volgt het schermen, met een degen. Iedereen schermt tegen iedereen met 1 treffer per wedstrijd als inzet. 200m zwemmen vrije slag is de derde proef. Dan volgt het paardrijden. Elke deelnemer krijgt na loting een paard toegewezen, mag eerst 20 minuten voorbereiden en werkt dan een jumping af. Slotproef is de 3000m met een start volgens rangschikking. Wie als eerste de finish overschrijdt, wint de vijfkamp.

    Je moet natuurlijk geen genie zijn om te weten dat er heel wat kritiek komt op de aanwezigheid van deze sport op de Spelen, zeker nu er enkele sporten worden afgevoerd en nu er geen nieuwe sporten meer worden aanvaard. De discussie bestaat al langer, zeker ook omdat het geen commercieel interessante bedoening is. De internationale bond UIPM wil het schieten en het hardlopen samenvoegen tot een soort biatlon om tot een aangenamer kijkstuk te komen. Na Peking zal deze formule trouwens toegepast worden. De regerende olympische kampioenen zijn trouwens de Rus Andrei Moiseiev en de Hongaarse Zsuzsanna Vörös. Benieuwd of er een tv-station de moderne vijfkamp gaat uitzenden op de Spelen.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds drie jaar organiseert de Oudenaardist de Omloop Het Volk voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -speciaal voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen.

    14-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede opeenvolgende overwinning voor België in Azië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het nationale mannenteam heeft op de Sultan Azlan Shah Cup in het Maleisische Ipoh met 4-2 gewonnen van Maleisië. Het was de tweede opeenvolgende overwinning van de Belgen op het toptornooi. België heeft nu twee keer gewonnen en drie keer verloren. Charles Vandeweghe (2), Dekeyser en Truyens maakten de Belgische doelpunten. Zaterdag spelen de Belgen hun laatste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De klassementswedstrijden worden op zondag afgewerkt.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zesde en zevende plaats voor Koen Van Damme in China
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Koen Van Damme heeft een zesde en een zevende plaats veroverd op de World Cup artistieke gymnastiek in Tianjin (China). De militair-topsporter van Jeroen Sint-Niklaas, die stilaan herstelt van een schouderblessure, turnde een persoonlijke topscore van 15.575 punten aan de ringen. Goed voor de zevende plaats. Een val op het paard met bogen leverde hem 14.675 punten op. Aan dit toestel werd hij zesde in de eindstand. Het BOIC moet nu zijn prestatie evalueren en dan al dan niet de toestemming geven om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Indien Van Damme groen licht krijgt, is hij de eerste Belgische turner op de Spelen sinds 1960.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabrina Struyf haalt IOC-norm voor Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor het eerst sinds 2000 heeft België een quotumplaats voor de Olympische Spelen. Sabrina Struyf is in het Franse Vittel tweede geworden in het continentaal kwalificatietornooi boogschieten (recurve) voor de Olympische Spelen. Hiermee voldoet ze aan de IOC-norm, maar Struyf moet afwachten of dit volstaat voor het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Struyf voldeed immers nog niet aan de BOIC-criteria. Een van de mogelijke manieren was een plaats in de kwartfinales op het EK, deze week ook in Vittel, maar Struyf werd woensdag pas 16de op dat EK. "We hebben het resultaat van dat olympisch kwalificatietornooi nog niet kunnen bekijken", vertelt Eddy De Smedt, directeur topsport van het BOIC. "Op het EK was ze niet bij de laatste acht en in principe moet ze ook onze criteria halen om naar Peking te mogen. Voorlopig heeft ze dus enkel voldaan aan de internationale criteria".



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs