Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    23-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet De Mol haalt 1 op 12 met Chongqin Lefan



    Het gaat niet goed met Piet De Mol en zijn club Chongqin Lefan. Op de vierde speeldag ging de nieuwkomer thuis tegen Henan Jianye onderuit met 1-2. "
    Ruim 2u30 voor de match is er al volop beweging in en rond het stadion", vertelt Piet. "Soldaten, politie, camera-ploegen, supporters, ze zijn allemaal druk in de weer. Vanuit mijn appartement heb ik daar prima zicht op. We hebben bespreking om 13u30 in het hotel en trekken dan naar het stadion. Er is opnieuw heel veel volk komen opdagen. Ook van Henan zijn er wel 3000 supporters. De meesten zijn met de slaapbus gekomen en waren 2 tot 3 dagen onderweg.

    We spelen een schitterende eerste helft, krijgen 3-4 open kansen, maar scoren lukt telkens net niet. Bij de rust staat het 0-0.  Kansen en niet scoren … dan is het vaak zo … ’t is deze keer niet anders: dom balverlies, lange bal, onze centrale verdediger Chu (17 jaar en debuterend) kopt de bal in de voeten van hun Braziliaanse spits, die via het been van onze andere centrale verdediger, Kong Kong, scoort, 0-1 na 8 minuten in de tweede helft. Negen minuten later lijkt de match gespeeld. Weer balverlies, nu centraal in ‘t midden van onze nr.18, Fou, lange bal, onze keeper staat nog op zijn lijn te dromen en zo makkelijk 0-2.
     
    't Is ongelooflijk, onze supporters blijven de ploeg vooruit zingen, klappen, schreeuwen en in de 89ste minuut maakt onze kapitein Wong er 1-2 van. Verder komen we niet. Jammer, zeker op basis van de eerste helft verdienen we minstens een punt. De moed laten we niet zakken, volgende week tegen Guangzhou Pharmaceutical pakken we zeker de drie punten"


    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lijsten voor de Wereldspelen
    Het BOIC heeft een nieuwe selectielijst bekendgemaakt voor de komende Wereldspelen in het Taïwanese Kaohsiung. België zal al zeker
    vertegenwoordigd zijn door 45 atleten in 11 sporten. Begin mei wordt de selectielijst voor het laatst aangepast. Selectielijst:
    * Vliegsport - Formation skydiving: Andy Grauwels, David Grauwels, Roy Janssen, Waedong So, Danny Jacobs (cameraman)
    * Handboogschieten: Marina Prelipcean (recurve) en Gladys Willems (compound)
    * Biljarten: Roland Forthomme (driebanden)
    * Bowling: Katrien Goossens en Jean-Marc Lebon (individueel + team)
    * Acrogym: Tatjana De Vos, Florence Henrist (meisjes duo), Maaike Croket, Eloïse Vanstaen, Corinne Van Hombeeck (meisjes trio), Julie Van
    Gelder, Menno Vanderghote (gemengd duo)
    * Ju-jitsu: Nadia Bertrand (fighting -62 kg), Dany Covyn (fighting -94 kg), Willy Dupont (fighting -85 kg), Wendy Driesen, Yazid Dalaa (gemengd duo games)
    * Karate: Diego Vandeschrick (kumite individueel -75 kg)
    * Korfbal: Veronique Biot, Annick Dekeyser, Sara Goossens, Britt Logisse, Patty Peeters, Annelies Vandenberghe, Ann Vorsselmans, Jeffrey
    Campers, Bart Cleyman, Davor Duronjic, Mitch Lenaerts, David Peeters, Jens Van Hoof, Dennis Vermeiren
    * Petanque: 2 mannen (doublette)
    * Rolschaatsen: Wouter Hebbrecht (sprint), Ferre Spruyt, Kwinten Tas (lange afstand)
    * Waterski: Kate Adriaensen (classics), Elke Venken, Quentin Delefortrie (wakeboard)

    21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pyeongchang opnieuw kandidaat voor organisatie Winterspelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang heeft zich voor de derde opeenvolgende keer kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Winterspelen. Na twee mislukte pogingen (2010 en 2014) wil het nu de Spelen van 2018 naar zich toetrekken. Eerder hadden ook het Franse Annecy en het Duitse München hun interesse voor de organisatie van de Winterspelen in 2018 al laten blijken. De beslissing valt in juli 2011 in het Zuid-Afrikaanse Durban. De Winterspelen van 2010 worden in het Canadese Vancouver gehouden, vier jaar later is het de beurt aan het Russische Sotchi.


    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Belgische namen bekend voor Vancouver 2010
    Ongeveer tien maanden voor de XXIste Olympische Winterspelen in het Canadese Vancouver heeft het BOIC een eerste selectielijst van Belgische atleten bekendgemaakt: kunstschaatser Kevin Van der Perren (derde deelname aan Winterspelen) en de skiërs Karen Persyn en Jerke Van den Bogaert voor de slalom.

    De andere lijsten van het Belgian Olympic Team voor de Winterspelen werden aangepast. Op de B-lijst staan momenteel Wim De Deyne en Pieter Gysel (shorttrack) en Seppe Smits (snowboarden). Op de C-lijst: het Belgian Team in de vrouwelijke bob, Kaï Alaerts (skiën) en Kris Schildermans (snelschaatsen).


    19-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse olympische bokser wordt niet langer verdacht van drugshandel
    De Britse bokser Bradley Saunders, die vorige zomer deelnam aan de Olympische Spelen in Peking, wordt niet langer verdacht van handel in cocaïne. Dat maakte de Britse politie bekend. Saunders (22) en zijn vriendin werden in november korte tijd opgepakt nadat in de tuin van het huis van Saunders in het Engelse Sedgefield een voorraad cocaïne ter waarde van 15.000 euro was gevonden. De politie kwam de verboden middelen op het spoor na een anonieme tip. Volgens Saunders was de drugs er gelegd door iemand anders en hij hield zijn onschuld dan ook altijd staande. Bradley Saunders was in Peking een kandidaat voor een medaille in de categorie tot 64 kg, maar hij werd al in de tweede ronde uitgeschakeld.

    18-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC looft kandidatuur van Tokio voor Olympische Spelen 2016
    De evaluatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is onder de indruk van de kandidatuur die Tokio stelt voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016. De commissie was de voorbije vier dagen op werkbezoek in Tokio en raakte volgens zijn voorzitter Nawal El Moutawakel erg gecharmeerd door 'de visie' en 'het concept' van de Japanse hoofdstad. "We waren erg onder de indruk van de visie, de grote kwaliteit van de presentatie en het concept van de kandidatuur van Tokio", zei El Moutawakel op een persconferentie.

    Tokio wil van de OS 2016 de meest compacte uit de geschiedenis maken. Liefst 97 procent van alle sportsites liggen binnen een straal van 8 km van het hoofdstadion. Daarnaast hebben de Japanners erg veel oog voor ecologie. Zo moet er slechts een minimum aan nieuwe sites gebouwd worden en wil de stad tegen 2016 het aantal groene zones flink uitbreiden. Moutawakel zei ook nog dat ze erg tevreden was dat de commissie door de Japanse eerste minister, zelf een oud-olympiër, is ontvangen. Tokio ligt voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016 in balans met Madrid, Rio de Janeiro en Chicago. De laureaat wordt in het najaar bekendgemaakt.

    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ola Olympia: Chicago krijgt de Olympische Spelen van 2016 toegewezen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kandidaat-steden voor de Olympische Spelen van 2016 zijn: Chicago, Madrid, Rio de Janeiro en Tokio. Op 2 oktober wordt bekend gemaakt welke stad het grootste sportevenement mag ontvangen. Het IOC is pas begonnen aan zijn ontdekkingsronde, maar alles wijst er nu al op dat Chicago het zal halen. Waarom Chicago?

    Madrid is de Europese kandidaat, maar na Athene 2004 en Londen 2012 lijkt het weinig waarschijnlijk dat de keuze op de Spaanse hoofdstad zal vallen. Twee Spelen na elkaar op het oude continent en daar bovenop ook nog de Winterspelen in 2006 (Turijn) en 2014 (Sotchi). Dat wordt teveel van het goede. Madrid, leuke stad, maar misschien voor 2020 opnieuw proberen.

    Rio de Janeiro zou de eerste Zuid-Amerikaanse stad zijn die de Spelen ontvangt. Twee jaar na het WK voetbal zou dit betekenen dat Brazilië op die twee jaar tijd moet instaan voor de twee grootste sportevenementen ter wereld. Laten we de samba maar houden voor het voetbal.

    Tokio moet eigenlijk wel kunnen, maar 8 jaar na Beijing opnieuw naar Azië trekken, is misschien wat te snel. Het Verre Oosten mocht de voorbije tien jaar al de Winterspelen (Nagano 1998) en het WK voetbal (Japan en Zuid-Korea 2002) ontvangen. Tokio, dat in 1964 al gaststad was, beschouwen we wel als outsider.

    De Verenigde Staten ontvingen de Spelen het laatst in 1996 (Atlanta). Alleen daarom al lijkt Chicago, 20 jaar later, de aangewezen kandidaat. Chicago beschikt over het grootste industriële centrum van Amerika, een serieuze extra troef. Bovendien heeft de Amerikaanse stad een onvervalste joker achter de hand in de persoon van ene Barack Husain Obama. Jawel, president van het land en wellicht de machtigste man op deze aardkloot. Obama vestigde zich als jonge twintiger in Chicago en was er senator voor de staat Illinois. Is de race daarom al gelopen?

    Enkele jaren geleden koesterden enkele Vlaamse politici de droom om mee te dingen naar de organisatie van de Olympische Spelen van 2016. Zie jij ons land daar al tussen staan? We zullen het moeten doen met een wereldhit van Eddy Wally over het prachtige, geweldige, Chi-ca-go.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vier jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    14-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beijing Touristic' voor Piet De Mol
    Na een bezoek aan het Vogelnest wandelde Piet De Mol enkele honderden meter verder om met open mond het Aquatic Center te bewonderen. De plaats waar Michael Phelps heerste in het zwemmen tijdens de Olympische Spelen.






    13-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China verwelkomt eerste zwarte sportman in een nationale ploeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volleybalspeler Ding Hui is deze week als eerste kleurling geselecteerd voor een Chinese nationale ploeg. De 19-jarige jongeman is het product van een Zuid-Afrikaanse vader en een Chinese moeder. Hij zal de eerste zwarte sporter worden die op het hoogste niveau de Chinese kleuren verdedigt. "Het teamkader volgde hem al een tijdje", legt bondscoach Zhou Jianan uit aan Beijing News. "Hij is een zeer beweeglijke speler die heel wat vuur in de ploeg zal brengen."

    Ding Hui verdient zijn brood in de Chinese competitie bij het team van de provincie Zhejiang. Volgens Beijing News rekenen de Chinezen op zijn defensieve kwaliteiten om in 2012 in Londen een gooi te doen naar olympisch goud.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wil af en toe es in zijn pen kruipen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de Olympische Spelen in Peking kropen enkele vrienden-correspondenten af en toe es in de pen om de couleur locale van Beijing weer te geven. Om de mensen van hier in België al wat op te warmen, wat warm te maken voor wat komen gaat. En ook om de vooruitgang (al dan niet) mee te geven. Is er iemand in Vancouver die af en toe wat updates wil doorsturen? Kan iemand in London regelmatig voor een stukje poëzie zorgen over de grote veranderingen in de Engelse hoofdstad met het oog op 2012? Je bent van harte welkom!

    12-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet de Mol haalt een 1 op 9 als trainer in China



    Piet De Mol heeft zijn trainersdebuut in de Chinese voetbalcompetitie een beetje gemist. Na drie speeldagen staat onze landgenoot met zijn team Chongqing Lifan op de laatste plaats met een 1 op 9. "Het ultra moderne stadion is ook voor de match van vandaag goed vol gelopen. Voor de match maak ik een praatje met de Fransman Caillet, tot vorig jaar bij Racing Genk, nu onze tegenstander bij Tianjing Teda op de derde speeldag van de competitie. Toffe gast, centrale verdediger, speelt een klasse match. We draaien ons voor de wedstrijd allemaal naar de Chinese vlag, heel het stadion zingt het volkslied, zoals voor elk duel. Verdomme, ‘t lijkt wel weer 'namaakshoppingtijd' het eerste kwartier van de match. In de zesde minuut, verre inworp, met drie naar de man die de bal doorkopt, slimme trap uit de draai van hun spits, heel simpeltjes: 1-0. In de 11de minuut centraal achterin fout instappen, met een geharrewar voor doel tot gevolg … 2-0. We zijn vier dagen onderweg, ‘t is precies dat de match er teveel aan is. De tweede helft spelen we beter, mogen we van de tegenstrever beter spelen. We krijgen zelf een paar uitgespeelde kansen. Tot scoren komen we niet. We halen een 1 op 9."




    11-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet De Mol bezoekt het Vogelnest in Beijing
    Tijdens de eerste verplaatsing met zijn nieuwe Chinese ploeg mocht Piet De Mol al meteen naar Beijing, vorige zomer het decor voor de Olympische Spelen. Piet bezocht er natuurlijk het roemruchte Vogelnest. Daar waar de magistrale openings- en de sluitingsceremonie plaatsvonden. Daar ook waar Tia Hellebaut goud veroverde in het hoogspringen.






    10-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien deelnemers bij de mannen in het curling gekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De internationale curlingfederatie heeft de 10 namen bekendgemaakt van de ploegen die volgend jaar mogen deelnemen aan het mannentornooi op de Olympische Spelen van Vancouver. De lijst werd opgesteld aan de hand van de resultaten van de WK's van 2007, 2008 en 2009. Naast gastland Canada, dat automatisch geplaatst is, mogen ook Duitsland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië (Schotland), Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Denemarken en China naar Vancouver.

    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piet De Mol verkent China via het voetbal



    We hebben de eer en het genoegen om al zo'n derde van ons leven bevriend te zijn met Piet De Mol, sinds jaar en dag één van de toppers in de jeugdopleiding in het Belgisch voetbal. De voorbije jaren heeft Piet al een stuk van de wereld gezien. Hij ging met zijn vriend Johan Boskamp mee naar Dubai, passeerde in Qatar en pakte later ook Oman mee als voetbaltrainer. Na een korte rustpauze bij FCV Dender (dat ligt in België) is Piet in de maand maart opnieuw vertrokken, nu richting oosten. De Brabander is momenteel hoofdtrainer bij de Chinese eersteklasser Chongqing Lifan. Op de eerste speeldag maakte hij de verplaatsing met zijn team naar Beijing Guoan. De nieuwkomer in de hoogste klasse verloor met 3-1. De Mol zou De Mol niet zijn mocht hij het nuttige niet aan het aangename koppelen. Net als in alle andere landen trok de trainer ook wat tijd uit om de plaatselijke cultuur op te snuiven. De komende dagen laat hij ons via deze website meegenieten van China, op z'n mooist. Bedankt Piet voor deze mooie herinneringen!


    08-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evaluatiecommissie IOC onder de indruk van Chicago voor 2016

    De evaluatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is onder de indruk van Chicago. De Amerikaanse stad kreeg de afgelopen dagen als eerste kandidaat voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2016 bezoek van de 13-koppige commissie. "We zijn onder de indruk van wat Chicago de Olympisch Spelen en de olympisch familie te bieden heeft. We hebben veel goede dingen gezien en hebben antwoord gekregen op de honderden vragen die we hebben gesteld. We geloven dat dit een sterke kandidaat is, maar uiteindelijk zal er maar één winnaar zijn", vertelde de Marokkaanse Nawal el Moutawakel na afloop van het bezoek. De komende weken mogen ook Tokio, Madrid en Rio de Janeiro zich aan een bezoek verwachten. De commissie maakt daarna een rapport over aan het IOC. De organisatie van de Spelen van 2016 wordt op 2 oktober in Kopenhagen toegewezen.


    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf Chinese zwemmers krijgen dopingschorsing

    Vijf Chinese zwemmers zijn voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik. Dat meldt de Internationale zwembond (FINA). Qu Jing, Liu Bingyao, Zuo Ziqiao, Fu Bo en Hu Shaozhi werden allemaal betrapt op het gebruik van clenbuterol tijdens het nationale kampioenschap in juni vorig jaar. Ook hun trainer is door de FINA geschorst.


    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golfsport op weg naar olympische erkenning
    De Algemene Vergadering van de GAISF (General Association of International Sports Federations) heeft met 96 procent van de stemmen het lidmaatschap van de International Golf Federation (IGF) aanvaard. Dat betekent niet alleen een belangrijke stap tot het olympisch worden van golf maar ook voor de Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG) is dit belangrijk gezien zij nu kan doorgroeien naar Unisportfederatie en Topsportfederatie. Volgens het Vlaams Decreet voor Sport zal de VVG dan kunnen rekenen op financiële ondersteuning voor een eigen topsportbeleid. Op dit ogenblik is Golf de enige Vlaamse sportfederatie met een topsportschool in eigen beheer.

    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge wil rugby sevens als olympische discipline in 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jacques Rogge, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), wil het rugby sevens graag als nieuwe olympische discipline introduceren op de olympiade van 2016. Dat heeft de Belg, zelf een ex-rugbyspeler, gezegd op een persconferentie in Wellington. Rugby Sevens is een variant van het gewone rugby. Het wordt met slechts zeven spelers per team gespeeld en is vooral gericht op snelheid. Net als onder andere squash, baseball, karate en golf is rugby sevens een van de sporten die probeert om een plaatsje te veroveren op de olympische kalender.

    Jacques Rogge heeft naar eigen zeggen 'veel sympathie' voor het rugby sevens. "Maar laat mij duidelijk stellen dat ik niet zal stemmen. Ik koester heel wat sympathie voor de sport, maar ik stem niet", aldus Rogge. In oktober legt het IOC vast welke sporten op de Spelen van 2016 zullen beoefend worden.

    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC spreekt dan toch met vrouwelijke schansspingers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is dan toch een gesprek aangegaan met de schansspringsters die deelname aan de Olympische Winterspelen van 2010 willen afdwingen. IOC-directeur Christophe Dubi had een telefonisch onderhoud met de woordvoerster van de groep, Lindsey Van. IOC-voorzitter Jacques Rogge wimpelde een dag eerder nog een ontmoeting af. In een communiqué meldt het IOC dat dat laatste op een misverstand berust. Volgens het IOC werd de aanvraag per fax verstuurd naar de hoofdzetel van het IOC in Lausanne, op het moment dat Rogge net was vertrokken naar het Amerikaanse Denver, waar het IOC zijn Uitvoerend Comité hield. De uitnodiging kon naar verluidt niet meer tijdig aan Rogge bezorgd worden.

    De groep wilde Rogge ervan overtuigen het schansspringen bij de vrouwen alsnog op te nemen in het programma van de Winterspelen in het Canadese Vancouver. De schansspringsters hebben een klacht ingediend tegen de organisatoren van de Winterspelen 2010 wegens discriminatie. De vrouwen beweren dat hun sport minstens even veel beoefend wordt als andere wintersporten die wel op het programma staan van de Winterspelen. Het IOC besliste drie jaar geleden om het schansspringen bij de vrouwen niet op het programma van Vancouver te zetten. De kans dat het IOC nog op eigen initiatief op die beslissing terugkomt is klein.

    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien deelnemende landen bekend voor curling bij de vrouwen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De internationale curlingfederatie heeft de 10 namen bekendgemaakt van de ploegen die volgend jaar mogen deelnemen aan het vrouwentornooi op de Olympische Spelen van Vancouver. De lijst werd opgesteld aan de hand van de resultaten van de WK's van 2007, 2008 en 2009. Naast gastland Canada, dat automatisch geplaatst is, mogen ook Denemarken, China, Zwitserland, de Verenigde Staten, Zweden, Japan, Groot-Brittannië, Rusland en Duitsland naar Vancouver.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs