Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi met hindernissen in Oostenrijk voor Van Breedam/Mouha
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha gaven in het verlengd Pinksterweekend verstek voor de openingsmanche van het Smart Belgian Beachvolley Championship in Gent. De Belgische kampioenen waren aan de slag in St Polten, in Oostenrijk, voor de tweede manche van de Eurobeachtour. Het werd een tornooi met redelijk wat hindernissen, afgesloten op de zevende plaats. "Na een paar dagen België voor enkele behandelingen kwamen we in Oostenrijk in de eerste ronde uit tegen het Tsjechisch team Novotna/Hajeckova (seed 8)", vertelt Mouha. "We haalden meteen een goed niveau en wonnen in ruim een half uur met 2-0, twee keer 21-13."

    "Volgende tegenstander was het duo Goller/Ludwig", herinnert Van Breedam zich levendig. "Maar toen we ons na een intense voorbereiding op het vooropgestelde uur aanmelden op het terrein was er niemand meer te bespeuren. Alleen een team voor de match achter ons. De organisatie had onze wedstrijd vervroegd, zonder te laten weten. Van een wanorganisatie gesproken. Goller/Ludwig zat toevallig aan de rand van het terrein en kon daardoor wel het wedstrijdformulier tekenen. Makkelijke winst toch wel. Stevige discussies met de organisatie leverden niets meer op. We hebben ons dan maar volledig op de competitie geconcentreerd. Verdere stappen zouden we wel na het tornooi ondernemen."

    "We waren op dat moment nog meer gemotiveerd dan anders. En dat heeft het Spaanse duo Alcon/Matveeva ondervonden. In de vorige twee onderlinge confrontaties konden ze telkens een set meepikken, vooral door ons gebrek aan concentratie. Deze keer hielden we ons niveau en we wonnen met 2-0 (21-13 en 21-18). Omdat het tornooi op amper twee dagen werd afgewerkt, moesten we nog es het veld op. Om 20u30 nota bene, op een verlichte centercourt. We speelden een superleuke match, met veel rally's en mooie punten van beide teams. In de eerste en de derde set maakten we net iets teveel foutjes in side-out, waardoor we de wedstrijd verloren met 2-1. Toch hielden we een goed gevoel over aan dit verlies. We haalden een prima niveau in verdediging en we bleven enthousiast spelen. De technical supervisor is zich achteraf nog komen verontschuldigen, maar dat zijn natuurlijk vijgen na Pasen."

    Van Breedam/Mouha trekt nu naar Seoul, Korea, voor de tweede World Tour-manche van het seizoen. De Belgen zijn rechtstreeks geplaatst voor de main draw en ze willen vooral beter doen dan de 25ste plaats van in Shanghai.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een overwinning erbij voor Nathalie De Vos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er staat momenteel geen maat op Nathalie De Vos in de stratenlopen hier in België. Nu was de Merelbeekse de sterkste in de Gentse Stadsloop, een thuiswedstrijd dus voor De Vos. Ze had 1'40" voorsprong op Isabelle Sluysmans. Sylvie Verthe was derde, Sylvie Mulle vierde en Veerle D'Haese vijfde. Nathalie De Vos heeft nu de vier wedstrijden gewonnen die meetellen voor de Partena Run Classics.

    Volgens echtgenoot/trainer Kurt, die zelf ook meeliep in Gent, behoren de blessures stilaan tot het verleden. Nathalie kan nu dus echt aan de voorbereiding beginnen op de Spelen. Het wordt wel nog een beetje zoeken naar wat de spieren van de frele meid aankunnen.

    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Michel Saive mag dan toch naar de Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jean-Michel Saive heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch kwalificatietornooi in Boedapest. Hij is daardoor zeker van een ticket voor Peking. Voor de 38-jarige tafeltennisser worden het zijn zesde opeenvolgende Olympische Spelen. De Luikenaar, nummer 25 op de wereldranglijst en tweede reekshoofd in Boedapest, won met 4-1 van de Spanjaard Alfredo Carneros en zit bij de laatste acht. Saive is daardoor zeker van één van de vijftien tickets die op het tornooi worden uitgereikt. In de kwartfinales speelt Saive tegen de Nederlander Trinko Keen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axel Zeebroek met de blik op Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Axel Zeebroek is achtste geworden op het EK triatlon olympische afstand in Lissabon. Na 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen klokte hij af in 1u54'44". Met dit resultaat voldoet hij aan het door het Belgisch Olympisch en Internationaal Comité (BOIC) opgestelde criterium voor de Olympische Spelen. Het goud ging naar de Fransman Frederic Belaubre (1u53'03"). Het is zijn derde Europese titel. Peter Croes werd 16de (1u55'45"), Kjell Verleyssen 34ste (1u57'53") en Ludovic Dernier 39ste (1u58'54").

    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrapping van de Tornado-klasse bevestigd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks hevig internationaal protest heeft de Internationale Zeilfederatie ISAF in het Chinese Qingdao de beslissing bekrachtigd om de Tornadoklasse vanaf de Olympische Spelen 2012 in Londen van het olympisch programma te halen. De beslissing was al in november genomen en is nu definitief bevestigd. Op de komende Spelen van Peking nemen Sebastien Godefroid en Carolijn Brouwer deel in de Tornado.

    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atletencommissie vergadert over de Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Atletencommissie van het BOIC zat gisteren aan tafel met Philippe Rogge, de delegatieleider voor Peking, om te debatteren over de situatie in China. Ook alle tot nog toe geselecteerde atleten waren uitgenodigd. De commissie en de atleten hebben de volgende standpunten ingenomen:
    * iedere atleet heeft het recht om vrij zijn/haar menig te uiten en om acties te overwegen, weliswaar in overeenstemming met het olympisch handvest, maar iedereen heeft het recht om dat niet te doen. Er bestaat geen morele verplichting.
    * de atleten wensen zich in alle sereniteit voor te bereiden op en deel te nemen aan de Olympische Spelen. Ze drukken de wens uit dat iedereen deze wens respecteert, zodat zij het beste van zichzelf kunnen geven op het ogenblik van hun competitie.
    * iedereen is er van overtuigd dat elke vorm van boycot van de Olympische Spelen de atleten zou benadelen en -globaal- negatieve effecten zou hebben.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOIC neemt Tom Van Hooste op in selectie voor Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Marathonloper Tom Van Hooste is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen in Peking. Vorige maand strandde hij in de marathon van Rotterdam op amper 51 seconden van de kwalificatietijd (2u09'45").
     
    Op precies drie maanden van de Spelen paste de selectiecommissie van het BOIC de selectielijsten aan. Het aantal Belgian Olympic Team-atleten stijgt van 68 naar 73. Zwemmer Brian Ryckeman (10km in vrij water) en de ruiters Karin Donckers (eventing) en Jos Lansink (jumping) komen automatisch op de selectielijst dankzij de quotaplaatsen die België behaalde in deze disciplines.

    De twee achtste plaatsen die hij in het begin van het seizoen behaalde, leverden ruiter Joris Van Springel (eventing) een plaats op in de lijst van selecteerbare atleten. Joris Van Springel gaat automatisch over naar de selectielijst op de afsluitingsdatum van de selecties van de discipline op 18 mei 2008. Nog in de ruitersport, in de dressuur, nam de selectiecommissie nota van het feit dat Jeroen Devroe persoonlijk afstand doet van deelname aan de Olympische Spelen. Jeroen Devroe had de selectiecriteria van het BOIC en van het IOC/IEF gerealiseerd, maar zijn paard (Paganini) is gekwetst en zal niet voldoende hersteld zijn om in Hong Kong eervol te kunnen presteren.

    Verder verschuiven alle atleten die tot nog toe op de lijst van selecteerbare atleten stonden naar de officiële selectielijst. Met uitzondering van de atleten van de 4x100m vrouwen (bronzen medaille tijdens het WK atletiek in 2007 in Osaka) wiens quotaplaats nog moet bevestigd worden door het IAAF en het IOC (wat eigenlijk enkel een administratieve formaliteit zou moeten zijn).


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog altijd geen zekerheid voor Koen Van Damme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De onzekerheid moet zeker knagen bij Koen Van Damme. De turner heeft nog altijd niet voor de tweede keer voldaan aan de BOIC-normen voor Peking. een plaats in een toestelfinale dus. Op het EK artistieke gymnastiek in Lausanne had de militair-topsporter schouderpijn, hij kon niet voluit gaan en geraakte dus niet in de finale van het paard met bogen. Van Damme heeft nog drie wereldbekers om zijn droom waar te maken.

    Donna-Donny Truyens slaagde er wel weer in om door te stoten naar de finale op het paard met bogen. Met 15.475 punten was onze 19-jarige landgenoot vijfde in de kwalificaties. Vorig jaar turnde Truyens in Amsterdam ook al de EK-finale op het paard met bogen. Hij eindigde toen op de vijfde plaats.

    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise bokser krijgt een jaar schorsing

    De Thaise bokser Suriya Prasathinpimai, brons op de Olympische Spelen van 2004 in Athene in de categorie tot 75 kg, is door zijn federatie voor een jaar geschorst wegens een positieve dopingcontrole. Dat meldt de krant Bangkok Post. Suriya Prasathinpimai, een van de beste Thaise amateurboksers, liep in december tegen de lamp tijdens de Spelen van Zuidoost-Azië. Om welk product het gaat, is niet bekend.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hockeymannen spelen toptornooi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De nationale mannenploeg zet haar voorbereiding op het olympisch hockeytornooi verder in Maleisië. België neemt er deel aan de Sultan Azlan Shah Cup, samen met Canada, Pakistan en Nieuw-Zeeland, drie teams die ook naar Peking mogen. Titelverdediger Australië is niet van de partij terwijl met belangstelling wordt uitgekeken naar India dat terug een team aan het opbouwen is na een corruptieschandaal en het missen, voor het eerst in 80 jaar, van een olympisch ticket. Gastland Maleisië, vorig jaar finalist, en Argentinië vervolledigen het deelnemersveld.

    De wedstrijden van de Belgische mannenploeg:
    Donderdag 8 mei: Argentinië - België
    Vrijdag 9 mei: Canada - België
    Maandag 12 mei: België - India
    Woensdag 14 mei: België - Pakistan
    Donderdag 15 mei: België - Maleisië
    Zaterdag 17 mei: Nieuw-Zeeland - België
    Zondag 18 mei: klassementswedstrijden  

    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen kopen massaal tweede lading tickets
    Bijna alle olympische toegangskaarten die bestemd zijn voor de Chinese markt zijn de deur uit. Alleen voor het voetbaltornooi zijn er nog plaatsen beschikbaar. Dat maakte de organisatie in Peking bekend. Sinds maandag kunnen de Chinezen via het internet of in de banken een van de 1,38 miljoen tickets die nog te koop zijn voor de Olympische Spelen aanschaffen. Amper 48 uur na de start van deze laatste verkoopsfase zijn zo goed als alle competities, op het voetbal na, uitverkocht. De Chinese organisatie heeft van de in totaal zeven miljoen tickets 75% voorbehouden voor de eigen bevolking. Het andere kwart is bestemd voor het buitenland en de olympische comités.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Van Damme voor tornooi van de waarheid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het moet stilaan gaan gebeuren voor Koen Van Damme. De artistieke gymnast van Jeroen St-Niklaas heeft nog een plaats in de toestelfinale nodig om naar de Olympische Spelen te mogen. De voorbije weken is dat niet gelukt tijdens wereldbekerwedstrijden, maar Van Damme krijgt donderdag nog een kans op het EK in Lausanne. Van Damme start op het EK aan het paard met bogen, de ringen, de brug en de rekstok.

    Ook Donna-Donny Truyens (Blauwpunt Omnisport) hoopt op een finale, vooral aan het paard met bogen. In 2007 eindigde hij op het EK in Amsterdam aan dit toestel als vijfde. De Belgische federatie vaardigt ook een juniorenteam af dat bestaat uit Gilles Gentges (GC Malmédy), Jérémy Bourgeois (Blauwpunt Omnisport), Kristof Schroé ('t Spagaatje), Jonas Toeback (Volharding Meerhout), Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport) en Barend Verbeke (Winsol Gym Izegem/reserve).

    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruiter Jeroen Devroe gaat niet naar Peking

    Dressuurruiter Jeroen Devroe zegt af voor de Olympische Spelen in Hongkong. Dat zegt de Belgische ruitersportfederatie. Tijdens de selectiewedstrijden in Hagen liep Devroes paard Paganini een peesblessure op. Onderzoek wees uit dat de blessure niet voldoende hersteld zal zijn om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de Spelen. Devroe besloot zelf om in het belang van het paard de moeilijke beslissing te nemen. Na de goede prestaties tijdens het afgelopen Wereldbekerseizoen en in Hagen had Devroe een selectie voor de Spelen binnen handbereik. Alleen het BOIC moest nog haar fiat geven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland ontloopt Nederland in het vrouwenhockey
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Olympisch kampioen Duitsland komt in het vrouwenhockeytornooi op de Olympische Spelen niet uit tegen favoriet Nederland. Vandaag werd geloot voor de groepsfase en daarin komt Duitsland wel uit tegen Argentinië, dat in Athene 2004 brons pakte. Duitsland, momenteel derde op de wereldranglijst, komt in groep B ook uit tegen Japan, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

    In groep A zitten naast Nederland ook Australië, China, Spanje Zuid-Korea en Zuid-Afrika. Alle teams in een groep spelen tegen elkaar, en de beste twee van elke groep plaatsen zich voor de halve finales. België miste nipt de kwalificatie voor Peking na verlies tegen de Verenigde Staten in de finale van het kwalificatietornooi in het Russische Kazan.

    Groep A: Nederland, Australië, China, Spanje, Zuid-Korea, Zuid-Afrika
    Groep B: Argentinië, Duitsland, Japan, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Verenigde Staten

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparen we ons beter een trip naar de mountainbikers?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat is er loos met de Belgische mountainbikers? De voorbije weken konden onze olympiërs niet echt bekoren tijdens de drie voorbije wereldbekerwedstrijden. En dat is nog zacht uitgedrukt. Houffalize, voor eigen volk (al was Paulissen daar achtste), in Offenburg, en nu ook weer in Madrid: Filip Meirhaeghe 64ste op 9'50" van Julien Absalon, de winnaar. En Roel Paulissen stapte al na één van de zeven ronden uit wedstrijd. Volledig uitgeteld, hopelijk de rekening van de zware Cape Epic. Waar is de tijd dat Meirhaeghe uitpakte met slogans op de muur? Hij komt alleszins minder over als de killer! Nu vragen journalisten zelfs of de kleine Meirhaeghe papa misschien teveel wakker houdt! Nog minder dan 100 dagen hebben Filip en Roel om de conditie op te vijzelen, wat goeie resultaten te boeken en zo ook wat sterker in het koppeke te staan. Of leggen we al onze eieren in het mandje van Sven Nys?

    04-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer winst voor Nathalie De Vos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Haar blessureleed lijkt definitief tot het verleden te behoren, want Nathalie De Vos won opnieuw een stratenloop. De tweede in een kleine week tijd. Na Knokke was de Merelbeekse de beste in de 15 kilometer lange stratenloop 'Dwars door Brugge'. De Vos deed er in warme weersomstandigheden 51'55" over en ging Isabelle Sluysmans en Ludmilla Afonsjuschkina vooraf. Voor Nathalie De Vos is het de derde overwinning in deze Partena Run Classics.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Korea pakt laatste hockeyticket voor Peking
    Zuid-Korea heeft zich als 12de en laatste land geplaatst voor het hockeytornooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen. In de finale van het kwalificatietornooi in het Canadese Victoria won Zuid-Korea met 5-0 van Italië. Enkel voor de winnaar van het tornooi lag er een ticket voor Peking klaar. Naast Zuid-Korea zijn ook de Verenigde Staten, China, Japan, Zuid-Afrika, Argentinië, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland, Australië en Spanje geplaatst voor Peking. België miste net de boot na verlies in de finale van het kwalificatietornooi in Kazan tegen de Verenigde Staten.

    03-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Jos Lansink mag naar de Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jos Lansink heeft zijn kwalificatie voor de Olympische Spelen beet. Wereldkampioen Lansink eindigde met Spenser S op de vierde plaats tijdens de Grote Prijs in Hamburg, de tweede manche van de Global Champions Tour. Na een foutloze eerste omloop tikte de combinatie een balk van de laatste hindernis op de grond in de tweede omloop. Slechts twee combinaties geraakten in de barrage. Zo voldeed hij volledig aan de criteria van de Internationale Ruitersportfederatie en ook aan die van het BOIC. Jos Lansink is na Karin Donckers (eventing) de tweede Belgische ruiter die zeker in actie komt in Hong Kong. Joris Van Springel en Jeroen Devroe hebben normaal gezien ook hun tickets op zak.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brian Ryckeman naar de Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Brian Ryckeman heeft zich geplaatst voor de 10 km zwemmen in open water op de Olympische Spelen van Peking. De 23-jarige West-Vlaming, die vorig jaar met zijn zesde plaats op het WK in Melbourne al voldeed aan de BOIC-criteria, mag nu ook van de Internationale Zwemfederatie (FINA) naar Peking. Ryckeman, een topsporter bij defensie, werd tiende op het WK in Sevilla, net voldoende voor kwalificatie.

    Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het openwaterzwemmen op het olympisch programma staat. Ryckeman is de zesde Belgische zwemmer die zich plaatst voor Peking, na 'indoorzwemmers' Elise Matthysen (100m school), Yoris Grandjean (100m vrij), François Heersbrandt (100m vlinder), Mathieu Fonteyn (200m vlinder) en Tom Vangeneugden (1500m vrij).

    02-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha de Joerie sé (1): VROUWENWIELRENNEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie zal de belangen van de Belgische wielermeisjes verdedigen? Die vraag stelde ik me toen ik vorige week naar de uitslag keek van de Ronde van Gelderland, een 1.2-wedstrijd voor vrouwen in Nederland. Winnares werd de Canadese Anne Samplonius. Groot was mijn verbazing toen ik las dat de nationale Canadese ploeg slechts met vier rensters aan de start kwam. 'Dat mag toch niet', was mijn eerste reactie.

    Samen met Geert Stevens organiseer ik al drie jaar de Omloop Het Volk voor vrouwen, van Deerlijk naar Deinze, de echte openingswedstrijd van het Belgische wielerseizoen, ook bij de vrouwen. Het reglement zegt dat bij een 1.2-wedstrijd ploegen met minimum vijf en maximum acht rensters moeten starten. Vorig jaar daagde Team Carpet Innovation met vier rensters op voor de Omloop. Onze beslissing om hen niet te laten starten, kwam hard aan, maar reglement is reglement.

    Dus eigenlijk mocht het Canadese team gewoon niet starten in Gelderland. Dat gebeurde toch, Samplonius won en pakte de 40 UCI-punten. 'So what' denk je dan. Neen, verkeerd! Op de laatste UCI-ranking (14 april) staat België op de 17de plaats. Om drie rensters te mogen sturen naar de Olympische Spelen in Peking moet België op 31 mei in de top 16 staan van de ranking. Als alles normaal verloopt, kan België voor eind mei nog twee landen inhalen: Canada (15de) en Spanje (16de). Maar net door de overwinning van Samplonius lijkt nu ook Canada buiten schot. En ook Spanje deed in dat weekend een goeie zaak door veel punten te sprokkelen in een wedstrijd in eigen land. België kan een klacht indienen tegen de ronde van Gelderland ... maar wie zal de belangen van de Belgische wielermeisjes verdedigen?

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds drie jaar organiseert de Oudenaardist de Omloop Het Volk voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -speciaal voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs