Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gewone leven in China
    De voorbije en de komende maanden staat alles in China in het teken van de Olympische Spelen. Maar bij sommige mensen gaat het leven zijn gewone gangetje. In Shanghai krijgt Jolie de eerste lessen in de balletklas. Jolie is de dochter van kinesist Jochen De Coene en mama Jody Kluge.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Breedam/Mouha 17de in Seoul
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de Seoul Open in Korea zijn Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha als 17de geëindigd. In de tweede ronde van de herkansingen verloren de Belgische kampioenen van het Braziliaanse vierde reekshoofd Talita Antunes/Renata Ribeiro met 21-14 en 21-17. Op de eerste manche in Shanghai werd Van Breedam/Mouha nog 25ste.

    Gisteren hadden de Liesjes hun eerste wedstrijd op de hoofdtabel verloren. De Belgische kampioenen gingen in twee sets onderuit tegen het Duitse duo Helke Claasen/Antje Roder Germany, het 14de reekshoofd: 21-17 en 21-19. Van Breedam/Mouha is 19de op de ranking. In de eerste ronde van de herkansingen versloegen de Liesjes het Nederlands kwalificatieduo Marleen Van Iersel/Marloes Wesselink in drie sets: 20-22, 31-29 en 15-13. De wedstrijd duurde 1 uur en 12 minuten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha de Joerie sé (2): VREEMDE EEND
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik weet niet wat jij er van denkt, maar voor mij is de vreemde eend in de bijt op de Olympische Spelen telkens weer de moderne vijfkamp. Geen mens die daar vier jaar lang ook maar enige aandacht aan besteedt. Geen woord, geen letter in de pers. Maar straks in augustus staat de sport toch mooi weer op het programma in Peking. Misschien kunnen we de sport een duwtje in de rug geven en de mensen kennis laten maken met de moderne vijfkamp?

    De moderne vijfkamp is geen recente sport, wat sommigen misschien wel zouden denken. De moderne vijfkamp is ingevoerd door Pierre de Coubertin. De sport moest een beetje symbool staan voor de ideale atleet. De competitie begint met pistoolschieten. Elke deelnemer mag 20 keer schieten naar een vierkantig silhouette (17x17cm) van op 10m van het doel. Per schot krijgt iedereen 40 seconden. Daarna volgt het schermen, met een degen. Iedereen schermt tegen iedereen met 1 treffer per wedstrijd als inzet. 200m zwemmen vrije slag is de derde proef. Dan volgt het paardrijden. Elke deelnemer krijgt na loting een paard toegewezen, mag eerst 20 minuten voorbereiden en werkt dan een jumping af. Slotproef is de 3000m met een start volgens rangschikking. Wie als eerste de finish overschrijdt, wint de vijfkamp.

    Je moet natuurlijk geen genie zijn om te weten dat er heel wat kritiek komt op de aanwezigheid van deze sport op de Spelen, zeker nu er enkele sporten worden afgevoerd en nu er geen nieuwe sporten meer worden aanvaard. De discussie bestaat al langer, zeker ook omdat het geen commercieel interessante bedoening is. De internationale bond UIPM wil het schieten en het hardlopen samenvoegen tot een soort biatlon om tot een aangenamer kijkstuk te komen. Na Peking zal deze formule trouwens toegepast worden. De regerende olympische kampioenen zijn trouwens de Rus Andrei Moiseiev en de Hongaarse Zsuzsanna Vörös. Benieuwd of er een tv-station de moderne vijfkamp gaat uitzenden op de Spelen.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds drie jaar organiseert de Oudenaardist de Omloop Het Volk voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -speciaal voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen.

    14-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede opeenvolgende overwinning voor België in Azië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het nationale mannenteam heeft op de Sultan Azlan Shah Cup in het Maleisische Ipoh met 4-2 gewonnen van Maleisië. Het was de tweede opeenvolgende overwinning van de Belgen op het toptornooi. België heeft nu twee keer gewonnen en drie keer verloren. Charles Vandeweghe (2), Dekeyser en Truyens maakten de Belgische doelpunten. Zaterdag spelen de Belgen hun laatste groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. De klassementswedstrijden worden op zondag afgewerkt.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zesde en zevende plaats voor Koen Van Damme in China
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Koen Van Damme heeft een zesde en een zevende plaats veroverd op de World Cup artistieke gymnastiek in Tianjin (China). De militair-topsporter van Jeroen Sint-Niklaas, die stilaan herstelt van een schouderblessure, turnde een persoonlijke topscore van 15.575 punten aan de ringen. Goed voor de zevende plaats. Een val op het paard met bogen leverde hem 14.675 punten op. Aan dit toestel werd hij zesde in de eindstand. Het BOIC moet nu zijn prestatie evalueren en dan al dan niet de toestemming geven om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Indien Van Damme groen licht krijgt, is hij de eerste Belgische turner op de Spelen sinds 1960.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabrina Struyf haalt IOC-norm voor Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor het eerst sinds 2000 heeft België een quotumplaats voor de Olympische Spelen. Sabrina Struyf is in het Franse Vittel tweede geworden in het continentaal kwalificatietornooi boogschieten (recurve) voor de Olympische Spelen. Hiermee voldoet ze aan de IOC-norm, maar Struyf moet afwachten of dit volstaat voor het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). Struyf voldeed immers nog niet aan de BOIC-criteria. Een van de mogelijke manieren was een plaats in de kwartfinales op het EK, deze week ook in Vittel, maar Struyf werd woensdag pas 16de op dat EK. "We hebben het resultaat van dat olympisch kwalificatietornooi nog niet kunnen bekijken", vertelt Eddy De Smedt, directeur topsport van het BOIC. "Op het EK was ze niet bij de laatste acht en in principe moet ze ook onze criteria halen om naar Peking te mogen. Voorlopig heeft ze dus enkel voldaan aan de internationale criteria".

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Michel Saive blijft La Villette trouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jean-Michel Saive, die in Peking deelneemt aan zijn zesde Olympische Spelen, denkt op 38-jarige leeftijd nog niet aan ophouden. Hij ondertekende bij zijn club La Villette Charleroi een contractverlenging van vier seizoenen. Op vrijdagavond 23 mei is Jean-Michel Saive, samen met zijn broer Philippe, te gast in de sporthal van het Oost-Vlaamse Oosterzele tijdens het jaarlijks sportgala.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Van Damme haalt twee finales in Tianjin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is eindelijk gelukt voor Koen Van Damme? De gymnast van Jeroen Sint-Niklaas zocht al een tijdje naar de BOIC-norm voor de Olympische Spelen. Telkens greep hij naast een eerste finale en hij had er nog twee nodig. En wat gebeurt er nu op de World Cup in Tianjin (China)? Van Damme plaatst zich voor twee finales op één wedstrijd: aan de ringen en het paard met bogen. Hopelijk staat er nu niet in de Peking-voorwaarden dat de finales op een verschillend tornooi moeten behaald worden. En hopelijk wordt de wedstrijd als sterk genoeg gequoteerd door het BOIC. Als Eddy De Smedt en co deze resultaten positief evalueren, dan is Koen Van Damme de eerste Belgische turner op de Spelen sinds 1960.

    Gaelle Mys, die nog één toestelfinale nodig heeft voor de olympische kwalificatie, turnde aan de balk, de brug en de grond, maar net als op de vorige tornooien slaagde de Oost-Vlaamse er niet in om bij de beste acht te geraken. In Qatar lukte het in het begin van het seizoen, maar we zijn benieuwd of het BOIC al de evaluatie heeft gemaakt van deze wedstrijd. Anders zijn het toch maar stressvolle tijden voor een jong meisje.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winst voor de hockeymannen in Azië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Belgische hockeyploeg bij de mannen heeft op de Sultan Azlan Shah Cup in het Maleisische Ipoh met 5-3 gewonnen van Pakistan. Na drie opeenvolgende nederlagen was het de eerste overwinning voor de Belgen op dit toptornooi. België, dat zich voorbereidt op de Olympische Spelen in Peking, verloor eerder van Argentinië (1-2), Canada (0-1) en India (4-6). Briels, Dohmen, Charles Vandeweghe, Dekeyser en Loic Vandeweghe maakten de doelpunten.

    13-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justine Henin stopt met tennissen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is zover en dan nog 'het worst case scenario'. Justine Henin heeft in haar tennisclub in Limelette bekendgemaakt dat ze, op bijna 26-jarige leeftijd, met onmiddellijke ingang een punt zet achter haar tenniscarrière. Henin is het huidige nummer 1 van de wereld in het vrouwentennis, en heeft 7 grandslamtornooien en een olympische titel (in Athene) op haar palmares staan. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat het nummer 1 het racket aan de haak hangt.

    Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité verliest met Henin een grote kanshebber op een medaille tijdens de Olympische Spelen. Het BOIC is dan ook teleurgesteld over de beslissing van 's werelds nummer 1 om te kappen met tennis, al is er wel begrip. "Op minder dan drie maanden van Peking kan het BOIC zijn teleurstelling niet verbergen na de aankondiging van het einde van de sportcarrière van Justine Henin", klinkt het. "Wij waren ervan overtuigd dat Justine een enorme motivatie had kunnen zijn voor het Belgian Olympic Team. Ook hoopten wij dat zij, als nummer één van de wereld en na haar gouden medaille in Athene, een sterke prestatie in Peking zou neerzetten."

    Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), looft Henin als een groot kampioene, zowel op als naast het veld. "Justine Henin verlaat het tennis met een prestigieus palmares", reageert Rogge. "Ik heb het volste respect voor haar keuze, al betreur ik dat ik haar niet meer zal zien spelen. Justine was meer dan een kampioene, ze was een grote persoonlijkheid. Ze heeft een moeilijke jeugd moeten overwinnen en had een relatieve beperking door haar fysiek. Ze blijft een voorbeeld voor de jeugd. Ik bedank haar en wens haar veel geluk."     





    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbalselectie voor olympische stage vrijgegeven

    Beloftencoach Jean-François de Sart heeft de namen van de 26 spelers bekendgemaakt die van 19 tot 25 mei zullen deelnemen aan de olympische voorbereidingsstage in Malta. Deze selectie vormt de basis voor de definitieve selectie van 22 voor de Olympische Spelen die op 15 juli wordt bekendgemaakt, al kunnen er nog spelers worden opgeroepen die niet mee op stage gaan. Clubs die in de voorronde van de Champions League aantreden (zoals Standard), zullen maximaal twee spelers leveren. Voor de Rouches gaat het tussen Marouane Fellaini, Landry Mulemo en Axel Witsel. Steven Defour is niet opgenomen in de selectie.

    De selectie: Logan Bailly (Genk), Laurent Ciman (Charleroi), Tom De Mul (Sevilla/Spa), Sepp De Roover (Groningen/Ned), Stijn De Smet (Cercle Brugge), Moussa Dembele (AZ/Ned), Marouane Fellaini (Standard), Faris Haroun (Genk), Vincent Kompany (Hamburg/Dui), Roland Lamah (Roda/Ned), Jonathan Legear (Anderlecht), Yves Ma-Kalambay (Hibernian/Sch), Sanharib Malki (Germinal Beerschot), Maarten Martens (AZ/Ned), Kevin Mirallas (Rijsel/Fra), Landry Mulemo (Standard), Vadis Odjidja (Hamburg/Dui), Kilian Overmeire (Lokeren), Sebastien Pocognoli (AZ/Ned), Giuseppe Rossini (Utrecht/Ned), Jeroen Simaeys (Club Brugge), Kenny Steppe (Germinal Beerschot), Jason Vandelannoite (Bursaspor/Tur), Anthony Vanden Borre (Genua/Ita), Jan Vertonghen (Ajax/Ned) en Axel Witsel (Standard)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geruchtenmolen over Justine Henin draait op volle toeren
    Wat is er aan de hand met Justine Henin? Twijfels ... twijfels ... twijfels. We herkennen de harde vechter niet meer. Waar is de Justine Henin van 2007? Onklopbaar. De geruchten dat Henin zou stoppen weerklinken almaar luider. Sommige sites en kranten zeggen dat ze vandaag het einde van haar carrière gaat aankondigen, ze geeft om vier uur een persconferentie in haar tennisclub in Limelette. Stopt ze meteen? Pakt ze nog de Olympische Spelen mee? Is de stop definitief of is het gewoon een langere break en maakt ze later een comeback? Of zegt ze vanmiddag doodleuk dat ze verder tennist. Feit is dat Henin al een tijdje een uitgebluste indruk geeft. Fed-cupcoach Sabine Appelmans denkt niet dat ze zal stoppen. VRT-tennisspecialiste Inge Van Meensel kent het nummer één van de wereld ook goed en ze vreest er een beetje voor. Zij kent Henin als iemand die telkens drastische beslissingen neemt. Zwart/wit. We zijn benieuwd.

    12-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Meirhaeghe past voor het EK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Filip Meirhaeghe neemt zondag niet deel aan het Europees kampioenschap mountainbike in het Duitse Sankt Wendel. De Oost-Vlaming ziet het nut van een deelname niet in nadat hij de vorige weken enkele tegenvallende resultaten liet optekenen. Vorige zondag stapte hij in Ronse zelfs na één ronde uit de wedstrijd. Meirhaeghe wil nu de batterijen oplaten tijdens een drieweekse stage in Colorado om nadien in juni deel te nemen aan het WK in het Italiaanse Val di Sole.

    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi met hindernissen in Oostenrijk voor Van Breedam/Mouha
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha gaven in het verlengd Pinksterweekend verstek voor de openingsmanche van het Smart Belgian Beachvolley Championship in Gent. De Belgische kampioenen waren aan de slag in St Polten, in Oostenrijk, voor de tweede manche van de Eurobeachtour. Het werd een tornooi met redelijk wat hindernissen, afgesloten op de zevende plaats. "Na een paar dagen België voor enkele behandelingen kwamen we in Oostenrijk in de eerste ronde uit tegen het Tsjechisch team Novotna/Hajeckova (seed 8)", vertelt Mouha. "We haalden meteen een goed niveau en wonnen in ruim een half uur met 2-0, twee keer 21-13."

    "Volgende tegenstander was het duo Goller/Ludwig", herinnert Van Breedam zich levendig. "Maar toen we ons na een intense voorbereiding op het vooropgestelde uur aanmelden op het terrein was er niemand meer te bespeuren. Alleen een team voor de match achter ons. De organisatie had onze wedstrijd vervroegd, zonder te laten weten. Van een wanorganisatie gesproken. Goller/Ludwig zat toevallig aan de rand van het terrein en kon daardoor wel het wedstrijdformulier tekenen. Makkelijke winst toch wel. Stevige discussies met de organisatie leverden niets meer op. We hebben ons dan maar volledig op de competitie geconcentreerd. Verdere stappen zouden we wel na het tornooi ondernemen."

    "We waren op dat moment nog meer gemotiveerd dan anders. En dat heeft het Spaanse duo Alcon/Matveeva ondervonden. In de vorige twee onderlinge confrontaties konden ze telkens een set meepikken, vooral door ons gebrek aan concentratie. Deze keer hielden we ons niveau en we wonnen met 2-0 (21-13 en 21-18). Omdat het tornooi op amper twee dagen werd afgewerkt, moesten we nog es het veld op. Om 20u30 nota bene, op een verlichte centercourt. We speelden een superleuke match, met veel rally's en mooie punten van beide teams. In de eerste en de derde set maakten we net iets teveel foutjes in side-out, waardoor we de wedstrijd verloren met 2-1. Toch hielden we een goed gevoel over aan dit verlies. We haalden een prima niveau in verdediging en we bleven enthousiast spelen. De technical supervisor is zich achteraf nog komen verontschuldigen, maar dat zijn natuurlijk vijgen na Pasen."

    Van Breedam/Mouha trekt nu naar Seoul, Korea, voor de tweede World Tour-manche van het seizoen. De Belgen zijn rechtstreeks geplaatst voor de main draw en ze willen vooral beter doen dan de 25ste plaats van in Shanghai.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een overwinning erbij voor Nathalie De Vos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er staat momenteel geen maat op Nathalie De Vos in de stratenlopen hier in België. Nu was de Merelbeekse de sterkste in de Gentse Stadsloop, een thuiswedstrijd dus voor De Vos. Ze had 1'40" voorsprong op Isabelle Sluysmans. Sylvie Verthe was derde, Sylvie Mulle vierde en Veerle D'Haese vijfde. Nathalie De Vos heeft nu de vier wedstrijden gewonnen die meetellen voor de Partena Run Classics.

    Volgens echtgenoot/trainer Kurt, die zelf ook meeliep in Gent, behoren de blessures stilaan tot het verleden. Nathalie kan nu dus echt aan de voorbereiding beginnen op de Spelen. Het wordt wel nog een beetje zoeken naar wat de spieren van de frele meid aankunnen.

    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Michel Saive mag dan toch naar de Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jean-Michel Saive heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het olympisch kwalificatietornooi in Boedapest. Hij is daardoor zeker van een ticket voor Peking. Voor de 38-jarige tafeltennisser worden het zijn zesde opeenvolgende Olympische Spelen. De Luikenaar, nummer 25 op de wereldranglijst en tweede reekshoofd in Boedapest, won met 4-1 van de Spanjaard Alfredo Carneros en zit bij de laatste acht. Saive is daardoor zeker van één van de vijftien tickets die op het tornooi worden uitgereikt. In de kwartfinales speelt Saive tegen de Nederlander Trinko Keen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axel Zeebroek met de blik op Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Axel Zeebroek is achtste geworden op het EK triatlon olympische afstand in Lissabon. Na 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen klokte hij af in 1u54'44". Met dit resultaat voldoet hij aan het door het Belgisch Olympisch en Internationaal Comité (BOIC) opgestelde criterium voor de Olympische Spelen. Het goud ging naar de Fransman Frederic Belaubre (1u53'03"). Het is zijn derde Europese titel. Peter Croes werd 16de (1u55'45"), Kjell Verleyssen 34ste (1u57'53") en Ludovic Dernier 39ste (1u58'54").

    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrapping van de Tornado-klasse bevestigd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondanks hevig internationaal protest heeft de Internationale Zeilfederatie ISAF in het Chinese Qingdao de beslissing bekrachtigd om de Tornadoklasse vanaf de Olympische Spelen 2012 in Londen van het olympisch programma te halen. De beslissing was al in november genomen en is nu definitief bevestigd. Op de komende Spelen van Peking nemen Sebastien Godefroid en Carolijn Brouwer deel in de Tornado.

    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atletencommissie vergadert over de Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Atletencommissie van het BOIC zat gisteren aan tafel met Philippe Rogge, de delegatieleider voor Peking, om te debatteren over de situatie in China. Ook alle tot nog toe geselecteerde atleten waren uitgenodigd. De commissie en de atleten hebben de volgende standpunten ingenomen:
    * iedere atleet heeft het recht om vrij zijn/haar menig te uiten en om acties te overwegen, weliswaar in overeenstemming met het olympisch handvest, maar iedereen heeft het recht om dat niet te doen. Er bestaat geen morele verplichting.
    * de atleten wensen zich in alle sereniteit voor te bereiden op en deel te nemen aan de Olympische Spelen. Ze drukken de wens uit dat iedereen deze wens respecteert, zodat zij het beste van zichzelf kunnen geven op het ogenblik van hun competitie.
    * iedereen is er van overtuigd dat elke vorm van boycot van de Olympische Spelen de atleten zou benadelen en -globaal- negatieve effecten zou hebben.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOIC neemt Tom Van Hooste op in selectie voor Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Marathonloper Tom Van Hooste is door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen in Peking. Vorige maand strandde hij in de marathon van Rotterdam op amper 51 seconden van de kwalificatietijd (2u09'45").
     
    Op precies drie maanden van de Spelen paste de selectiecommissie van het BOIC de selectielijsten aan. Het aantal Belgian Olympic Team-atleten stijgt van 68 naar 73. Zwemmer Brian Ryckeman (10km in vrij water) en de ruiters Karin Donckers (eventing) en Jos Lansink (jumping) komen automatisch op de selectielijst dankzij de quotaplaatsen die België behaalde in deze disciplines.

    De twee achtste plaatsen die hij in het begin van het seizoen behaalde, leverden ruiter Joris Van Springel (eventing) een plaats op in de lijst van selecteerbare atleten. Joris Van Springel gaat automatisch over naar de selectielijst op de afsluitingsdatum van de selecties van de discipline op 18 mei 2008. Nog in de ruitersport, in de dressuur, nam de selectiecommissie nota van het feit dat Jeroen Devroe persoonlijk afstand doet van deelname aan de Olympische Spelen. Jeroen Devroe had de selectiecriteria van het BOIC en van het IOC/IEF gerealiseerd, maar zijn paard (Paganini) is gekwetst en zal niet voldoende hersteld zijn om in Hong Kong eervol te kunnen presteren.

    Verder verschuiven alle atleten die tot nog toe op de lijst van selecteerbare atleten stonden naar de officiële selectielijst. Met uitzondering van de atleten van de 4x100m vrouwen (bronzen medaille tijdens het WK atletiek in 2007 in Osaka) wiens quotaplaats nog moet bevestigd worden door het IAAF en het IOC (wat eigenlijk enkel een administratieve formaliteit zou moeten zijn).




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs