Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge wil rugby sevens als olympische discipline in 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jacques Rogge, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), wil het rugby sevens graag als nieuwe olympische discipline introduceren op de olympiade van 2016. Dat heeft de Belg, zelf een ex-rugbyspeler, gezegd op een persconferentie in Wellington. Rugby Sevens is een variant van het gewone rugby. Het wordt met slechts zeven spelers per team gespeeld en is vooral gericht op snelheid. Net als onder andere squash, baseball, karate en golf is rugby sevens een van de sporten die probeert om een plaatsje te veroveren op de olympische kalender.

    Jacques Rogge heeft naar eigen zeggen 'veel sympathie' voor het rugby sevens. "Maar laat mij duidelijk stellen dat ik niet zal stemmen. Ik koester heel wat sympathie voor de sport, maar ik stem niet", aldus Rogge. In oktober legt het IOC vast welke sporten op de Spelen van 2016 zullen beoefend worden.

    28-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC spreekt dan toch met vrouwelijke schansspingers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is dan toch een gesprek aangegaan met de schansspringsters die deelname aan de Olympische Winterspelen van 2010 willen afdwingen. IOC-directeur Christophe Dubi had een telefonisch onderhoud met de woordvoerster van de groep, Lindsey Van. IOC-voorzitter Jacques Rogge wimpelde een dag eerder nog een ontmoeting af. In een communiqué meldt het IOC dat dat laatste op een misverstand berust. Volgens het IOC werd de aanvraag per fax verstuurd naar de hoofdzetel van het IOC in Lausanne, op het moment dat Rogge net was vertrokken naar het Amerikaanse Denver, waar het IOC zijn Uitvoerend Comité hield. De uitnodiging kon naar verluidt niet meer tijdig aan Rogge bezorgd worden.

    De groep wilde Rogge ervan overtuigen het schansspringen bij de vrouwen alsnog op te nemen in het programma van de Winterspelen in het Canadese Vancouver. De schansspringsters hebben een klacht ingediend tegen de organisatoren van de Winterspelen 2010 wegens discriminatie. De vrouwen beweren dat hun sport minstens even veel beoefend wordt als andere wintersporten die wel op het programma staan van de Winterspelen. Het IOC besliste drie jaar geleden om het schansspringen bij de vrouwen niet op het programma van Vancouver te zetten. De kans dat het IOC nog op eigen initiatief op die beslissing terugkomt is klein.

    27-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien deelnemende landen bekend voor curling bij de vrouwen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De internationale curlingfederatie heeft de 10 namen bekendgemaakt van de ploegen die volgend jaar mogen deelnemen aan het vrouwentornooi op de Olympische Spelen van Vancouver. De lijst werd opgesteld aan de hand van de resultaten van de WK's van 2007, 2008 en 2009. Naast gastland Canada, dat automatisch geplaatst is, mogen ook Denemarken, China, Zwitserland, de Verenigde Staten, Zweden, Japan, Groot-Brittannië, Rusland en Duitsland naar Vancouver.

    26-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC voert internationale fakkelloop af
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Uitvoerend Comité van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft in het Amerikaanse Denver beslist om voortaan niet langer een internationale fakkelloop te houden in de aanloop naar de Olympische Spelen. Sinds 2004 werd met de fakkel een parcours afgelegd langs alle landen die de Spelen ooit te gast hadden, maar na de talrijke incidenten bij de laatste fakkelloop, ziet het IOC daar van af. De fakkelloop zal voortaan enkel nog in het gastland te zien zijn. "In 2004, bij de eerste editie ervan, hadden we eigenlijk al beslist dat de olympische vlam het gastland beter niet verliet, maar we stonden het toch nog toe voor de Spelen van 2008 in Peking", aldus directeur Gilbert Felli. "Na de gebeurtenissen van de voorbije maand zien we echter definitief af van het concept."

    De olympische fakkelloop zorgde vorig jaar in verschillende steden voor betogingen en protestacties rond de situatie in Tibet. De organisatoren van Londen 2012 en Sotchi 2014 hadden zelf al beslist om de fakkelloop binnen de eigen landsgrenzen te houden.

    25-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge weigert vrouwelijke schansspringers te ontvangen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen IOC-voorzitter Jacques Rogge weigert een gesprek aan te gaan met de vertegenwoordigers van een groep schansspringsters die deelname aan de Olympische Winterspelen van 2010 wil afdwingen. De groep had een onderhoud aangevraagd in de marge van het Uitvoerend Comité van het Internationaal Olympisch Comité in het Amerikaanse Denver. De groep wil Rogge ervan te overtuigen het schansspringen bij de vrouwen alsnog op te nemen in het programma van de Winterspelen in het Canadese Vancouver. De schansspringsters hebben een klacht ingediend tegen de organisatoren van de Winterspelen 2010 wegens discriminatie. De vrouwen beweren dat hun sport minstens even veel beoefend wordt als andere wintersporten die wel op het programma staan van de Winterspelen. Het IOC besliste drie jaar geleden om het schansspringen bij de vrouwen niet op het programma van Vancouver te zetten.

    24-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaat-steden voor 2016 voor het eerst voor het IOC
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chicago, Tokio, Madrid en Rio de Janeiro hebben in Denver een eerste keer hun kandidatuur voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2016 voorgesteld aan de leden van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Dat gebeurde in de marge van het Uitvoerend Comité van het IOC in de Amerikaanse stad. Iedere stad kreeg 20 minuten de tijd om zijn kandidatuur via een film voor te stellen. Tussen 4 april en 8 mei krijgt elke stad het bezoek van de evaluatiecommissie van het IOC. De organisatie wordt op 2 oktober toegewezen in Kopenhagen.

    25-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allereerste ‘Ernst & Young Premium Award’ voor Jan Boyen
    Jan Boyen, bronzen medaillewinnaar van de Paralympics in Peking, krijgt de allereerste ‘Ernst & Young Premium Award’ overhandigd. Als partner van het Belgian Paralympic Committee kent Ernst & Young aan alle Belgische Paralympische medaillewinnaars de ‘Ernst & Young Premium Award’ toe: een trofee en een geldprijs. Bedoeling van de Award is de medaillewinnaars in de kijker te plaatsen en zo de Paralympische sport in het bijzonder te promoten.

    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De olympische droom van Joerie Devreese
    Onze olympische droom is verwezenlijkt. Iedereen weet nu ondertussen welke indruk de Spelen in Peking op ons hebben gemaakt. Wie het allemaal nog es wil nalezen, kan deze blog bijhouden. Of gewoon het recentste nummer van de Eecloonaar aanschaffen. Journalist Jeroen Verminck maakte van de trip 'VRT-thuis' gebruik om enkele indringende vragen te stellen in de auto, rond het uur 0 op zoek naar leuke verhalen en impressies. Een terugblik op het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist. De Eecloonaar heeft namelijk een speciale katern uitgebracht over de streekgenoten op de Spelen.



    Bij deze willen we ook graag reclame maken voor de start van een nieuwe blog over de Olympische Spelen. De voorbije maanden was hij hier regelmatig te gast om zijn olympisch licht te laten schijnen over het topevenement, nu gaat Joerie Devreese zijn eigen weg. Op www.bloggen.be/deolympischedroom verzamelt de Enamenaar alle info en alle resultaten van de olympische sporten. Zowel voor de zomer- als de winterspelen! Een uniek werkdocument voor de journalisten die het geluk hebben om straks geselecteerd te worden voor Vancouver 2010 en London 2012. Eén iemand kan dus vanaf nu zeggen wie binnenkort zal schitteren in welke sport! Beslist meer dan één bezoekje waard.


    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen van de Paralympics
    Ja, we weten het: momenteel worden in Peking de Paralympics afgewerkt. Met voorlopig één bronzen medaille voor onze Belgische delegatie. Het feit dat hier weinig berichten daarover verschijnen, wil niet zeggen dat we de sportieve prestaties van onze landgenoten niet volgen. Integendeel! Alle uitslagen zijn te bekijken op www.glssport.be. Feit is dat deze website op zijn laatste benen loopt, want Tombo is terug uit Peking. Een fantastische ervaring rijker. Met dank ook aan de colleag's van de VRT die allemaal hun stinkende best hebben gedaan om dit avontuur tot een goed einde te brengen!

    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsceremonie Paralympics: vaak adembenemend, soms zeer ontroerend

    Vandaag vond de openingsceremonie van de Paralympische Spelen 2008 in Beijing plaats. In een uitverkocht stadion werden de 4.000 atleten uit 147 landen welkom geheten door een enthousiast publiek. Deze ceremonie werd een wervelend spektakel waarin verbluffende acts afgewisseld werden door zeer intieme en vaak ontroerende nummers. Voor deze openingsceremonie tekende dezelfde ploeg (onder leiding van Zhang Yimou), die ook de opening- en sluitingsceremonie van de Olympische Spelen verzorgde. Nico Vergeylen, die voor de vijfde maal deelneemt aan de Paralympics, droeg voor België de nationale vlag.

    ‘Transcendende, Integration, Equality’: dit is het thema van deze Paralympics. Voor China moeten de Paralympics een hefboom worden om de situatie van personen met een handicap in het land te verbeteren. De mentale en fysieke weerbaarheid en de kracht van de Paralympische atleten moeten het voorbeeld zijn voor duizenden andere personen met een handicap om hun lot in handen te nemen. Deze kracht is de motor om dromen waar te maken en beperktheden om te zetten naar mogelijkheden.

    Dit thema liep dan ook als een rode draad door deze openingsceremonie. Het was een uitgesproken visueel spektakel, waaraan duizenden vrijwilligers, figuranten, dansers, muzikanten en acteurs deelnamen. Soms verbluffend door de speciale effecten, soms ronduit adembenemend en af en toe gewoon ontroerend. Vele acteurs, dansers of zangers waren personen met een handicap. Eén van de hoogtepunten was zeker de act ‘Hello Stars’, waarbij meer dan 300 danseressen met een auditieve beperking een dans vertolkten. Naast de mooie choreografie zorgden de visuele effecten, die vooral tot hun recht kwamen voor de toeschouwers hoog in het stadion, voor een feeërieke sfeer.

    Kippenvelmoment was de ‘Never-ending Dance’. Een jong meisje, dat ballerina wilde worden, verloor haar linkerbeen bij de aardbeving, eerder dit jaar in Sichuan. Zij gaf haar droom nooit op en bracht deze avond een dans vanuit de rolstoel. Rond haar dansten enkele honderden figuranten, volledig in het zwart gekleed, die aan de armen witte kousen en ballerinaschoentjes droegen, zodat het leek of hun armen eigenlijk de benen van de dansers waren. Wat eerst een melig nummer leek te worden, veranderde daardoor in een mooie, intieme en ontroerende choreografie, die door een ademloos publiek op gejuich werd onthaald.

    Een ander hoogtepunt was de dans van de vogels, waarbij volledig in het wit geklede dansers de vlucht van vogels uitbeelden. Meeslepend was dan weer het ‘Festival’ waarbij 2.000 kinderen een ‘cartoondans' brachten.

    President Hu Jintao van China opende deze Paralympische Spelen. De vlam werd op spectaculaire wijze aangestoken door een atleet die zichzelf en zijn rolstoel tot de nok van het dak hees, om daar de Paralympische vlam aan te steken.

    Morgen begint de competitie. Voor België speelt het goalbalteam zijn eerste poulewedstrijd tegen Litouwen. Ook zwemmer Kevin Lambrechts en de tafeltennissers Marc Ledoux, Mathieu Loicq en Nico Vergeylen treden aan.


    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Astrid op bezoek bij het Belgian Paralympic Team

    Vrijdag 5 september is Prinses Astrid in Beijing aangekomen. Zij zal het Belgian Paralympic Team in het Paralympisch Dorp ontmoeten en aanwezig zijn op de openingsceremonie. De volgende dagen zal Prinses Astrid de Belgische atleten aanmoedigen tijdens verschillende wedstrijden.

    Zaterdag 6 september vindt de openingsplechtigheid van de Paralympische Spelen te Beijing plaats. De Paralympische Spelen zijn het topevenement voor sporters met een handicap en de tweede grootste sportmanifestatie ter wereld. 4.000 atleten uit 142 landen nemen hieraan deel. Zij behaalden allen de strenge selectiecriteria, het resultaat van jarenlange training, voorbereiding en toptalent.

    Belgian Paralympic Team: de Belgische Paralympische delegatie bestaat uit 20 atleten, die in zeven sporten uitkomen: atletiek, goalbal, tafeltennis, rolstoeltennis, wielrennen, zwemmen en paardrijden. Deze laatste discipline vindt echter niet in Beijing, maar wel in Hong Kong plaats. De Belgische delegatie is sinds zondag 31 augustus in Beijing. Zij hebben een week de tijd gehad om te acclimatiseren en de vliegreis te verteren. De sfeer binnen het Belgisch Team is prima en de atleten kijken vol vertrouwen uit naar de start van de competitie op zondag 7 september.

    Mediabelangstelling: deze Paralympics kunnen op zeer grote internationale mediabelangstelling rekenen. Niet minder dan 6.000 journalisten, televisieteams en fotografen zullen de Spelen verslaan. Heel wat landen hebben dagelijks rechtstreekse uitzendingen vanuit Beijing. Zo zal ondermeer de BBC de openingsceremonie integraal uitzenden. De Belgische supporters zullen in de VRT-journaals op radio en televisie de prestaties van de Belgen kunnen volgen. En natuurlijk is er de website van het Belgian Paralympic Committee: www.supporterparalympics.be waarop men alle uitslagen, wedstrijdverslagen en commentaren kan lezen.


    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep aan alle supporters voor Peking
    Op de vooravond van de openingsceremonie van de Paralympische Spelen in Peking doet het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité een oproep aan alle supporters. Net als de geselecteerde atleten voor de Olympische Spelen hebben ook de 21 geselecteerde atleten voor de Paralympische Spelen jouw steun nodig. Zij zullen in Peking de Belgische driekleur verdedigen van 6 tot 17 september.

    Het BOIC is altijd een fervent supporter geweest van de paralympische atleten en zal dat ook altijd blijven doen. BOIC secretaris-generaal Guido De Bondt zal ter plaatse de atleten aanmoedigen. Zoals voor iedere editie van de Paralympische Spelen staat het BOIC garant voor de financiering van het Belgian Paralympic Team.

    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.257.000 toeschouwers voor de atletiekcompetitie
    In totaal 1.257.000 toeschouwers hebben de atletiekwedstrijden in het nationaal stadion op de Olympische Spelen van Peking gevolgd. Dat maakte de Internationale Atletiekfederatie IAAF bekend. Het 'Vogelnest', dat plaats biedt aan 91.000 toeschouwers, was elke avond uitverkocht. Voor de tien atletiekdagen werden in totaal 1.127.000 tickets verkocht. De overige plaatsen waren voor vips, media en atleten.


    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België is klaar voor de Paralympics
    De Belgische delegatie voor de Paralympics in Peking telt 21 atleten in zeven disciplines. De blikvangers onder de atleten zijn de tafeltennissers. Marc Ledoux, Mathieu Loicq en Nico Vergeylen verdedigen hun gouden medaille in de teamcompetitie. Loicq behaalde vier jaar geleden in de individuele competitie goud, Ledoux zilver.

    Ook aanwezig onder de Belgische Paralympische atleten zijn Gino de Keersmaeker, in Athene goed voor zilver in het discuswerpen, en Kurt Van Raefelghem die vier jaar geleden brons behaalde in de vijfkamp. Dressuurruiter Bert Vermeir verdedigt zijn bronzen plak van Athene.

    België won vier jaar terug 7 medailles, een aantal dat nu niet haalbaar lijkt. "We moeten realistisch zijn, we hebben een kleinere delegatie dan in Athene, het is niet de bedoeling om die prestatie te overtreffen", vertelt Stef Dehantschutter, persverantwoordelijke van de Vlaamse Liga Gehandicaptensort (VLG). "Indien het aantal medailles net als in Atlanta (1996) de helft van het aantal deelnemers bedraagt, dan is mijn droom gerealiseerd", zei Denis Jaeken, de voorzitter van het Belgian Paralympic Committee.

    De Belgische delegatie:
    ATLETIEK: Gino De Keersameker (discus), Kurt Vanraefelghem (vijfkamp), Frederic Van den Heede (marathon, 5000m)
    GOALBAL: Yousef Bihi, Vincent Buisseret, Bruno Vanhove, Johan De Rick, Peter Van Hout, Danny Van Eenooghe
    RUITERSPORT: José Lorquet (dressuur), Bert Vermeir (dressuur)
    TAFELTENNIS: Marc Ledoux (enkel en ploeg), Mathieu Loicq (enkel en ploeg), Nicol Vergeylen (enkel en ploeg), Dimitri Ghion (enkel)TENNIS: Annick Sevenans (enkel), Joachim Gérard (enkel)
    WIELRENNEN: Jan Boyen (piste en wegrit), Marc Eymard (wegrit met de tandem, piloot Yves Godimus)
    ZWEMMEN: Kevin Lambrechts (50m vlinder, 100m rug crawl), Sven Decaesstecker (200m wissel, 100m school)

    26-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.350.000 vrijwilligers tijdens de Paralympics
    De organisatie van de Paralympics (6-17 september) in Peking zal 350.000 vrijwilligers inzetten om tijdens het tornooi de stadions te vullen, de atleten aan te moedigen en voor sfeer te zorgen. Dat schrijft Beijing Times. Deze beslissing van de organisatie is een gevolg van de tegenvallende ticketverkoop voor de Paralympics. Volgens Bejing Times vond slechts een fractie van het beschikbare aantal toegangskaarten tot dusver een afnemer.    Ook tijdens de Olympische Spelen, die zondag eindigden, zette de organisatie vrijwilligers in. Toen werden ongeveer 150.000 'supporters' opgetrommeld.

    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat schaft de pot vandaag?

    En hoe is het met het Chinees voedsel? Eet je nog wel een beetje? Vragen die we al veel hebben gekregen via sms, telefoon of mail. Wel, het gaat goed. Niet zo moeilijk hoor, want de organisatoren hebben koks van over de hele wereld naar hier gehaald om iedereen op zijn wenken te bedienen. In de refter staan verschillende standjes met Aziatische schotels, Europese, Italiaanse pasta en pizza, etc. McDonalds heeft, tot grote vreugde van heel wat collega’s, ook een prominente plaats gekregen in de foodshop.

    Het eerste contact met de plaatselijke keuken was in een restaurant in het stadsgedeelte waar wij eigenlijk nooit komen. Als verwelkoming had Sporza een stuk restaurant afgehuurd. Smikkelen geblazen, al moesten we toch af en toe es vragen wat er eigenlijk op het schoteltje lag. Je weet maar nooit!

    Het volgende echte restaurantbezoek viel ergens halverwege onze trip. We wilden onszelf wel es verwennen, iets anders dan de beperkte kaart in de Fine dine, een verbeterde versie van de VRT-mess. Via Lieven Van Gils reserveerden we in het Green T-house, in de buurt van de ambassades zo bleek. Onderweg belde een cameraman al en hij bracht ons op de hoogte dat zijn glas wijn bijna 30 euro kostte. Effe slikken. Zeker toen we de menukaart (een gekopieerd A4-tje) bekeken in de hippe tent. Voor de menu mochten we bijna 260 euro neertellen, per persoon. We hebben meteen het pand verlaten.

    In het restaurant van de buurman kreeg Stef Wijnants carte blanche. Hij bestelde van zowat alles zes schotels. Geen probleem, dat geraakt wel op met de flinke VRT-eters. En het was nog waar ook. Alleen de zes schotels spinazie zorgden bij sommigen wel voor lange gezichten.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog wat verhaaltjes
    We hebben nog wat verhaaltjes op de plank liggen, kom dus zeker nog es langs de komende dagen ...

    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekende gezichten deel 4: Griet De Paepe
    Wie kent Griet De Paepe? Alleen de echte volleyballiefhebbers vrezen we. Mja, bij de Volvo ook nog wel redelijk wat volk. En in sportminnend Aalter natuurlijk ook! Maar wij kennen haar en da's ook belangrijk. Griet speelde lange tijd volleybal bij Avanti Aalter, waar haar ouders de plaatselijke vrouwenvolleybalclub met succes runnen, en ze is net begonnen aan haar tweede seizoen bij VC Oudegem. Nu dachten we even dat ze Italiaans international was geworden.



    Bij het bekijken van wereldkampioen Italië viel ons een speelster op die verdomd goed lijkt op Griet De Paepe. In een flits he. Ik weet niet of het in het echt, van dichtbij, ook zo is. Wie haar kent, moet maar es oordelen. De bewuste speelster is Martina Guiggi, 24 jaar, 1m83, van Pisa, maar ze speelt voor Scavolini Pesaro. Martina is ook redelijk fotogeniek. Dat bewijst haar persoonlijke website www.martinaguiggi.it.

    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm talking in the rain, talking in the rain

    En wij die dachten dat het voortdurend goed weer zou zijn in Peking. Vooraf zonnecrème factor 50 ingeslagen, maar niet of nauwelijks moeten gebruiken. Ja, die eerste dag, man wat was dat een hitte! Toen geloofden we niet dat we het zouden overleven zonder 10 zonneslagen. De voorraad petten werd aangesproken, veel drinken was de boodschap. Summertime blues!

    Maar tijden veranderen. De smog won het duel tegen de zon en zo bleef het wel warm, maar verbranden zat er gelukkig niet meer in. Zelfs tijdens de trip naar de Chinese Muur kregen we de zon niet te zien. En ook de -naar verluidt- schitterende omgeving niet. Dat was wel wat minder.

    Je zal het misschien niet geloven, maar het heeft ook al een aantal dagen flink geregend in Peking. Tja, augustus is naar het schijnt de regenmaand hier. Toch is niet iedereen er op voorzien hoor. Het afvoersysteem, zeg maar riolering, kan stukken beter. En ook de commentaarposities op de sites zijn niet echt regendruppelvrij. Het begon allemaal op die druilerige dag tijdens het vrouwenwielrennen. De dag waarop onze enige deelneemster Lieselot Decroix onderkoeld moest opgeven in het Vlaamse weer, nadat ze zich maanden had voorbereid op de hitte in de kamer van professor Hespel in Leuven. Van tegenslag gesproken.

    Ook het tweede terrein op het hockey is niet gebouwd om in de regen commentaar te geven. De enige oplossing is dan maar zoals iedereen een poncho aandoen en de paraplu openduwen.


    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handleiding supporteren op het scorebord

    Aan supporters geen gebrek in Peking. Het voetbaltornooi scoorde nooit zo goed als hier in Beijing en ook de andere sporten kunnen op heel wat belangstelling rekenen. Zelfs het schieten en de wildwaterafdaling. Alle kaarten waren trouwens op voorhand uitverkocht, maar dat is niet altijd zichtbaar in de tribunes. Maar de Chinezen denk aan alles.

    Lege gaten in de tribunes worden opgevuld met eigen mensen. Makkelijk te herkennen aan dezelfde regenjasjes en dezelfde ‘lawaaimakers’ zoals onlangs bij het hockey. Leuk is wel dat alle toeschouwers voor het eerste fluitsignaal worden ingelicht over de sport die ze gaan bekijken. En tijdens de wedstrijd verschijnen telkens aanwijzingen wat de fans moeten doen.

    Het zijn wel leuke filmpjes tussendoor. Op gigantische scoreborden. Dat is toch ook wel opvallend. Je kan er zelfs de wedstrijd op volgen, inclusief herhalingen!




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs