Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    30-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemen voor Nathalie De Vos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nathalie De Vos is volop bezig aan haar voorbereiding op de Olympische Spelen in Peking. Tussendoor neemt ze ook af en toe een wedstrijd mee. Zoals de 'Knokke 10 K', een stratenloop. Er stond alvast geen maat op de Merelbeekse die finishte in 34'39". De Vos haalde het vlot voor de zussen Sylvie, tweede, en Els Verthé, derde.

    Nathalie De Vos sukkelde lange tijd met een blessure aan het bekken, maar sinds kort kan ze de trainingsintensiteit opdrijven. Vorig weekend werd ze nog negende op een internationale wedstrijd in Luzern. In Antwerpen won ze de 5 km Ladies Run na vier trage looptrainingen per week. De nadruk lag ook op stabiliteitsoefeningen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jow Jochen: welkom in China 2: OLYMPISCHE PLOEG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In China wordt rijkhalzend uitgekeken naar de komst van de Belgische Olympische voetbalploeg. Terwijl de Belgen een paar weekjes rust zullen krijgen vooraleer de voorbereiding op de Spelen te beginnen, is de Chinese voetballer geen moment van recuperatie gegund. Dit gaat hen in de maand augustus zeker parten spelen. Vooral als je weet dat de lange afzonderingen zwaar beginnen door te wegen en dat de jongens niet meer gemotiveerd zijn om deftige prestaties te kunnen leveren.

    Maar de bureaucratische Chinese voetbalbond denkt het allemaal beter te weten. Als kers op de taart moesten de spelers een spartaanse legerstage doorstaan onder massale persbelangstelling. Volledig kaalgeschoren stonden ze allemaal mooi op een rijtje te luisteren naar het geroep en getier van een of andere Chinese generaal. Voor hem kon de pret alvast niet op.

    Je moet het met je eigen ogen zien om het te geloven: doorwinterde profvoetballers die als 'Rambo I-II-III-IV' door een Chinees bos trekken met het geweer in aanslag, die overnachten in tenten, ... terwijl de bondscoach rustig in de VIP-ruimte van de kazerne van een zoveelste koffie slurpt. Wat heeft dit in godsnaam nog met voetbal te maken?

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Jochen De Coene is al een aantal jaar professioneel kinesist bij de Chinese topclub Shanghai Shenhua in het voetbal. En ook bij de olympische voetbalploeg. De Gentenaar kent de Chinezen en hun leefwereld ondertussen door en door. Speciaal voor deze blog zal hij regelmatig een berichtje doorsturen om de sfeer al een beetje op te snuiven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Breedam/Mouha 25ste in Shanghai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het FIVB-tornooi beachvolleybal in Shanghai zijn Liesbet Van Breedam en Liesbeth Mouha als 25ste geëindigd. De Belgische kampioenen, die rechtstreeks op de hoofdtabel stonden, verloren in de eerste ronde van het Russische duo Alexandra Shiryaeva-Natalya Uryadova met 21-18, 25-27 en 15-13. Het duel duurde 1 uur en 8 minuten. In de eerste ronde van de herkansingen ging Van Breedam-Mouha onderuit na opnieuw een marathonwedstrijd tegen het Chinese duo Yuan Yue-Wenwen Zhang: 18-21, 21-16 en 15-11. Deze wedstrijd duurde 59 minuten.

    29-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met welk team naar het olympische voetbaltornooi?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoe zit het nu met de nationale voetbalbeloften in Peking? Net na de kwalificatie stond iedereen te springen om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Maar de voorbije weken hoorden we heel wat andere geluiden. Fellaini, Defour en Witsel gaven te kennen dat ze met Standard de laatste voorronde van de Champions League wilden afwerken, ook Legear en Gillet spraken dezelfde taal, Vincent Kompany zou al een tijdje een verbod hebben gekregen van Hamburg en nu heeft ook Kevin Mirallas te kennen gegeven dat hij bereid is een eventuele selectie voor de Spelen te weigeren. Indien zijn trainer Claude Puel van Rijsel hem dat zou vragen. "Niet naar de Spelen gaan, zou een enorme ontgoocheling zijn, maar ik respecteer de keuze van de coach", aldus Mirallas, die in de voorbije drie wedstrijden vijf keer kon scoren. Benieuwd hoe de Voetbalbond dit gaat oplossen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 100 dagen tot de Olympische Spelen
    Nog 100 dagen en dan beginnen in Peking de Olympische Spelen, het grootste sportfeest ter wereld. Aftellen dus, voor iedereen. Ook voor de organisatoren. De 31 sportsites zijn zo goed als klaar en worden momenteel uitvoerig getest. Andere infrastructurele verbeteringen -in de stad zelf bijvoorbeeld- worden nog afgewerkt. De investeringen zouden al opgelopen zijn tot zo'n 40 biljoen dollar. Ondertussen komt ook de olympische vlam thuis. Deze week start ze haar tournee doorheen China. Het protest zal dus ook stilaan een stille dood sterven.

    28-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook eventingruiter Joris Van Springel naar de Spelen

    Eventingruiter Joris Van Springel heeft afgelopen weekend in het Poolse Bialy Bor zijn selectie voor de Olympische Spelen in Peking afgedwongen. Van Springel moest van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) nog één keer een top acht halen en daar slaagde hij met Bold Action net in. Het was een hele zware wedstrijd, want de helft van de deelnemers haalde het einde van de cross niet. Eerder werd Van Springel al achtste in Portugal.

    Volgens Eddy De Smedt van het BOIC is het nog een beetje te vroeg om victorie te kraaien. Pas half mei beslist de internationale bond wie naar de Spelen mag gaan. België stuurt immers geen ploeg uit en dus moet iedereen zich individueel plaatsen. daarom moeten ze voldoen aan de BOIC- én de internationale normen. Bovendien moet het BOIC de achtste plaatsen van Devroe en Van Springel nog es evalueren.


    27-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria Sharapova en Svetlana Kuznetsova mogen naar Peking

    Maria Sharapova, drie op de wereldranking, en Svetlana Kuznetsova, nummer vier, zijn door de Russische tennisbond geselecteerd voor de Olympische Spelen van Peking. "We mogen vier enkelspeelsters en twee paren naar Peking sturen", aldus voorzitter Shamil Tarpishchev. "Sharapova en Kuznetsova zijn al zeker van hun selectie, de andere plaatsjes zullen later ingevuld worden. Bij de mannen heeft enkel Nikolay Davydenko zijn ticket al op zak. Wie Rusland gaat vertegenwoordigen in het dubbelspel, weten we nog niet." Tegen 8 juni moeten alle deelnemers aan het tennistornooi bekend zijn.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Devroe mag naar de Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uiteindelijk toch nog positief Belgisch olympisch nieuws. Na de mislukte pogingen van Yoeri Van Laecke, Marc Pichon en de hockeymeisjes mogen we toch iemand bijschrijven op de lijst voor Peking: dressuurruiter Jeroen Devroe heeft zich voor de Olympische Spelen geplaatst. De Belgische kampioen werd met Paganini achtste in de Grand Prix van het Duitse Hagen en voldeed daarmee net aan de eisen van de Belgische Ruitersportfederatie. Aan de normen van de internationale federatie had Devroe eerder al voldaan.

    Jeroen Devroe is de tweede ruiter in de Belgische olympische selectie, na eventingruitster Karin Donckers. Waarschijnlijk zal ook springruiter Jos Lansink er nog bij komen.

    26-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische hockeyvrouwen mogen niet naar Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Belgische vrouwen hebben zich op het olympisch kwalificatietornooi in het Russische Kazan niet kunnen plaatsen voor de Spelen in Peking. België verloor in de finale met 3-1 van de Verenigde Staten. Enkel de winnaar kreeg een ticket voor Peking.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen enkele Belgische schermer in Peking
    Na Yoeri Van Laecke mag ook Marc Pichon niet naar de Olympische Spelen. Op het olympisch kwalificatietornooi in Lissabon werd onze landgenoot in de achtste finales van de floretcompetitie met 15-11 uitgeschakeld door de Oostenrijker Roland Schlosser. Er zal dus geen enkele Belg deelnemen aan de schermcompetitie in Peking.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoeri Van Laecke niet naar de Olympische Spelen
    Yoeri Van Laecke neemt in augustus niet deel aan de Olympische Spelen van Peking. De Gentse degenschermer moest daarvoor op het olympisch kwalificatietornooi van Praag de finale halen, maar dat lukte hem niet. De Belg verloor in de achtste finales met 15-12 van de Est Nikolai Novosjolov, het nummer 49 van de wereld, die zich later wel plaatste voor Peking. De 31-jarige Van Laecke is zelf het nummer 77 van de wereld.

    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische loting van het basketbaltornooi
    In Peking is geloot voor het olympisch basketbaltornooi. Gastland China neemt het zowel bij de mannen als bij de vrouwen op tegen de Verenigde Staten.

    MANNEN:
    Poule A: Litouwen, Rusland, Argentinië, Australië, Iran, plus een team dat zich nog moet plaatsen op het kwalificatietornooi van Athene half juli.
    Poule B: China, Spanje, Verenigde Staten, Angola, plus twee ploegen die zich nog moeten plaatsen in Athene.

    VROUWEN:
    Poule A: Rusland, Australië, Zuid-Korea, plus drie ploegen die zich nog moeten plaatsen op het kwalificatietornooi van Madrid half juni.
    Poule B: China, Verenigde Staten, Mali, Nieuw-Zeeland, plus twee ploegen die zich nog moeten plaatsen in Madrid.

    24-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Chinezen zijn er klaar voor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een grapje dat al een tijdje de ronde doet ...

    23-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste olympische opdracht is binnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Joepie, de eerste opdracht voor de Olympische Spelen in augustus is binnen. Tot nog toe bleef het allemaal een beetje vaag. Niet dat we nu al wakker liggen van het fantastische zomeravontuur. Zo kennen jullie ons niet! Maar mijn collega's David Naert (atletiek, judo, ... ) en Dirk Gerlo (triatlon, zwemmen, ... ) hebben zo hun vaste olympische sporten, bij mij is dat niet zo. Zeker niet als debutant. Wij mochten de vliegende reporter spelen, zo klonk het bij de selectie. In China is dat wel letterlijk te nemen vrezen we. En aangezien we "de koning zijn van de regionale sport" (althans volgens een voetbalcollega van TV) leek onze opdracht meer de kleine sporten te volgen. Heel interessant natuurlijk. Zeker met onze GLS-achtergrond (zie www.glssport.be).

    Maar vandaag was dus een heuglijke dag, want we kregen onze eerste opdrachten te horen. We mogen twee wedstrijden verslaan van het olympisch voetbaltornooi! Dan toch back to the roots! België - Brazilië (ik ken al iemand die jaloers is nu) en België - Nieuw-Zeeland. De derde groepswedstrijd België - China zal Peter Vandenbempt, onze beste voetbalverslaggever, voor zijn rekening nemen. Een beetje jammer natuurlijk, want de match tegen China wordt in Shanghai gespeeld en wie woont daar? Inderdaad, onze Gentse vriend-kinesist Jochen De Coene. De man die regelmatig een stukje schrijft voor deze blog met ringen. De scout voor de Belgen is al bekend, want Jochen werkt al een tijdje voor de Chinese nationale ploegen, naast zijn gerenommeerd werk bij Shanghai Shenhua.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De finale komt in zicht voor de nationale hockeyvrouwen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de vierde speeldag van het olympisch kwalificatietornooi voor vrouwen in Kazan heeft België zijn derde overwinning behaald in vier duels. Onze landgenotes klopten de Nederlandse Antillen met 3-2 dankzij doelpunten van Sofie Gierts (2) en Olivia Bouche. De Belgische vrouwen staan samen met de Antillen op de tweede plaats, op drie punten van de ongeslagen Verenigde Staten.

    België maakt nu een grote kans op de finale, want op de vijfde en laatste speeldag van de groepsfase komt ons land zaterdag uit tegen Rusland, dat tot nu toe alle wedstrijden verloor. De eerste twee van de groepsfase spelen zondag de finale en de winnaar van die finale mag naar de Spelen in Peking.


    22-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australische doelman mag naar de Olympische Spelen
    De Australische doelman Danny Vukovic kan met zijn land deelnemen aan het olympisch voetbaltornooi in Peking. Eind februari werd hij voor vijftien maanden geschorst, waarvan zes met uitstel, maar de Australische Voetbalbond (FFA) gaf hem strafvermindering. Vukovic ging door het lint toen zijn ploeg Central Coast Mariners in de toegevoegde tijd van de wedstrijd tegen Newcastle Jets geen strafschop kreeg. De keeper verkocht de scheids een mep en werd prompt uitgesloten. Mariners verloor met 1-0.

    De doelman kreeg een effectieve schorsing van negen maanden, maar zag die nu herleid worden naar vier maanden. Bovendien wordt zijn schorsing in twee delen opgesplitst. Hij is geschorst tot 28 juni, en van 29 augustus tot 5 oktober. Op die manier kan Vukovic, die alle kwalificatiewedstrijden voor het olympisch voetbaltornooi speelde, deelnemen aan de Spelen. Australië werd ingedeeld in groep A, samen met Argentinië, Ivoorkust en Servië.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kristof Beyens met Pizzahut naar de Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kristof Beyens heeft in navolging van Tia Hellebaut een sponsorcontract getekend met Pizzahut tot eind 2010. Beyens verduidelijkte op een persconferentie ook zijn programma met het oog op Peking. "Alles wat ik doe, staat in functie van de Olympische Spelen. En daar wil ik in de eerste plaats presteren op de 200 meter", vertelde de sprinter. "Ik denk in de richting van de finale. Ik weet wel dat iedereen meer gedreven is op de Spelen, maar ik hoop op een tijd van iets onder de 20"35. Daarvoor moeten natuurlijk de omstandigheden meezitten. Op verzoek van Jacques Borlee en de andere atleten maak ik nu ook deel uit van een 4x400meter-team. Ook met dat team wil ik een selectie voor Peking afdwingen. Toch zal ik mijn training daarvoor niet al te veel aanpassen. Met Neerpelt, Jambes en de Europacup hebben wij daarvoor drie meetings de tijd, anders kunnen wij dat nummer alleen maar afblazen. Op Tenerife hebben wij al met een team bestaande uit Kevin en Jonathan Borlee, Cedric Van Branteghem en ikzelf getraind", verduidelijkte Beyens.

    "Dat de 200 meter mijn hoofddoel is, heb ik uitgepraat met de andere atleten. Het positieve aan dit experiment op de 4x400 meter is dat ik uithouding en weerstand kweek. En dat komt altijd van pas in de 200 meter. Bovendien heb ik nu al geproefd indien ik later zou overstappen naar de 400 meter", zegt hij. Ook over Peking heeft Beyens een uitgesproken mening. "Het is daar minder warm dan op het WK in Osaka, maar het groot probleem is de luchtverontreiniging. Maar op de 200 meter is dat probleem ook niet zo groot als voor de lange afstand", vond Beyens.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdolympiade klokt af op 62.554 deelnemers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Jeugdolympiade werd in het Bloso-centrum Herentals afgesloten met de gouden finale. De totaalcijfers van dit initiatief van Vlaams minister van Sport Bert Anciaux zijn best indrukwekkend: 62.554 jongeren deden mee, goed voor 105.654 deelnames en 64.869 medailles. 60% van de pogingen om een medaille te behalen had een positief resultaat. De Jeugdolympiade werd door het Bloso georganiseerd in het kader van de Olympische Spelen 2008 in Beijing.

     

    De Jeugdolympiade werd in drie fases georganiseerd. De bronzen fase startte begin januari met de sportclubs, de gemeentelijke sportdiensten en de scholen op lokaal niveau. De zilveren fase vond plaats op provinciaal niveau. Om de hoogste olympische eer werd gestreden op de twee gouden finales in de Bloso-centra in Gent en Herentals. Zelden heeft een sportpromotionele actie die gericht is op een eerder beperkte doelgroep zo'n indrukwekkende cijfers opgeleverd.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste tickets te koop in China
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 5 mei start de eindfase van de ticketverkoop voor de Olympische Spelen van Peking. De Chinezen krijgen dan tot 9 juni de tijd om in totaal 1,38 miljoen tickets aan te kopen. Eind oktober raakten de systemen door de grote vraag naar toegangsbewijzen voor de Spelen overbelast en werden de tickets toegewezen via loting. Dit keer zal het loterijsysteem niet gebruikt worden.

    Om computerpannes te vermijden, zullen Chinese burgers nu maar twee keer kunnen inloggen op het computersysteem en per bezoek kunnen ze slechts drie kaarten bestellen. Als die betaald zijn, kunnen ze er nog eens zes tickets besteld worden. Vorig jaar maakten de organisatoren nog bekend dat er 7,2 miljoen tickets beschikbaar waren voor de Chinese burgers, maar dat cijfer werd teruggebracht naar 6,8 miljoen. Volgens de organisatie zijn er voor de Spelen in totaal 9 miljoen tickets in omloop, maar een groot deel daarvan gaat onder ander naar het Internationaal Olympisch Comité (IOC), sponsors, hoogwaardigheidsbekleders en televisiemaatschappijen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse olympische paardensportkampioen breekt been
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Nederlandse jumpingruiter Jeroen Dubbeldam is tijdens een trainingsrit in de buurt van zijn woonplaats Weerselo zwaar geblesseerd geraakt. De olympisch kampioen van Sydney 2000, net 35 geworden, brak bij een val zijn rechterkuitbeen en liep ook een knieblessure op. Dubbeldam is aan de knie geopereerd in het ziekenhuis van Enschede. "Hij mag de eerste zes weken totaal niets doen", liet de schoonmoeder van de ruiter weten. "De operatie is volgens de artsen geslaagd. We hebben goede hoop dat alles voor de Olympische Spelen in Peking weer in orde is".



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs