Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    19-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOCKEY: derby der lage landen op de Olympische Spelen

    De nationale hockeyploeg kent haar tegenstanders op de Olympische Spelen: Duitsland (2), Nederland (3), Zuid-Korea (6), Nieuw-Zeeland (7) en India (10). Morgenavond staan België en Nederland al es tegenover elkaar tijdens een oefeninterland op het kwalificatietornooi van de vrouwen in Kontich. Later komen de Belgian Red Lions ook nog uit tegen Argentinië en tegen Australië.


    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHERMEN: Seppe Van Holsbeke moet rekenen op zonetornooi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een rechtstreekse kwalificatie voor de Olympische Spelen zit er niet meer in voor Seppe Van Holsbeke. De Gentse sabelschermer moet nu zijn blik richten op het zonetornooi van Bratislava om in London te geraken. Van Holsbeke eindigde als 21ste op de laatste kwalificatiemeeting voor de Spelen in Moskou. Maar liefst 165 deelnemers zakten af naar Rusland, het werd dus een erg zwaar tornooi. Toch slaagde de Gentenaar er in al zijn partijen in de voorronde te winnen en zich zo te plaatsen voor dag twee.

    In de Tabel 32 mocht Van Holsbeke het opnemen tegen de nummer 13 van de wereld Daryl Homer. Het werd een uiterst spannende en zeer gelijkopgaande wedstrijd. Na 11-11 werd het 12-12, 13-13 en 14-13 in het voordeel van Van Holsbeke. Homer kwam echter terug tot 14-14 en maakte uiteindelijk ook de laatste treffer. Toch blikt het uithangbord van de Sint-Michielsgilde Gent tevreden terug op deze laatste test voor het zonetornooi. “Natuurlijk is het jammer dat ik het laatste punt niet kon zetten, maar ik ben tevreden over de competitie. Met deze 21ste plaats in Moskou zal ik eerste staan op het zonetornooi in Bratislava en dat is op zich wel positief. Nu volgen enkele weken van intense voorbereiding.”


    17-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SHENYANG: Piet De Mol opent competitie met nederlaag

    17.03.2012 Hunan Xiangtao - Shenbei FC: 1-0

    Wedstrijddag! Eindelijk. We ontbijten om 09u00, hebben bespreking om 11u00, sportmaaltijd om 11u30. Om 13u30 vertrekken we met de bus naar het stadion. De eerste competitiewedstrijd is altijd speciaal, dat is vandaag niet anders. Hunan eindigde vorig seizoen als derde, net geen promotie naar de Super League afgedwongen. Dit seizoen willen ze absoluut promoveren. Ja, dat willen wij ook ... zij trokken drie internationals van Honduras aan. Eerst nog het volkslied en we kunnen er aan beginnen. De 10.000 toeschouwers zorgen, met tromgeroffel en spreekkoren, de hele wedstrijd door voor een geweldige sfeer.

    ’t Is bij beide ploegen zenuwachtigheid troef in de beginfase. Ook onze vrienden scheidsrechters hebben een moeilijke competitiestart. In de eerste 20 minuten kijken al vijf spelers tegen geel aan (drie van Hunan, twee van ons). Enkel die van onze centrale verdediger, Dabba, was terecht. Kort voor het halfuur mist Vlado zijn interceptie. Hun aanvallende middenvelder trapt in de korte hoek de 1-0 binnen. Onze doelman, Ou, zag er bij deze goal ook niet te best uit. We proberen te reageren, maar komen niet in de buurt van hun doelman. We creëren in de eerste helft geen enkele kans. Net voor de rust geeft de overijverige scheidsrechter, nu wel terecht, een tweede gele kaart aan hun spits wegens natrappen.

    Ook tijdens de tweede helft, we wisselen Fan voor White, tegen 10 man, hebben we geen kansen. We drukken nu wel, spelen op hun helft, maar scoren, nee dat zit er niet in. 
    Ik zeg het niet graag, maar Hunan is al bij al de verdiende winnaar. Morgenvroeg vliegen we naar Beijing. Daar gaan we voor een tijdje onze tenten opslaan in het oefencomplex van de nationale ploeg. Volgende zaterdag spelen we tegen mijn ex-club Beijing Baxy. We geven de moed niet op … natuurlijk niet! Nooit! We hopen uit onze eerste vijf wedstrijden, allemaal op verplaatsing trouwens, 9 à 10 op 15 te halen. Dat kan nog perfect.

    Wie de uitslagen en de stand van onze competitie wil volgen, kan terecht op de website. http://www.soccerway.com/national/china-pr/china-league-one/2012/regular-season/

    Een beetje ontgoochelde, maar vooral vriendelijke groeten,

    prettig weekend,

    Piet .


    14-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: Pierre-Olivier Beckers voorgedragen als IOC-lid

    De raad van bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) verheugt zich over de beslissing van het Uitvoerend Comité van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om tijdens de Sessie van het IOC die in Londen ter gelegenheid van de Olympische Spelen wordt gehouden, de kandidatuur van Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het BOIC, voor te dragen als lid van het IOC.
     

    Het spreekt voor zich dat deze beslissing zeer belangrijk is voor de toekomst van de Belgische Olympische Beweging. Het IOC vertegenwoordigt de hoogste internationale sportautoriteit. De leden vertegenwoordigen op vrijwillige basis het IOC en de Olympische beweging in hun land. Het zijn geen afgevaardigden van hun land in de schoot van het IOC.

    Sinds 12 december 1999 is het aantal leden van het IOC beperkt tot 115, van wie maximaal 70 individuele leden, 15 actieve atleten, 15 vertegenwoordigers van de internationale federaties en 15 vertegenwoordigers van de Nationale Olympische Comités.

    Pierre-Olivier Beckers is sinds tien jaar actief binnen de Olympische Beweging. Eind december 2004 werd hij voorzitter van het BOIC.

    Zijn verantwoordelijkheden binnen het BOIC, zijn professionele functie als Voorzitter en Chief Executive Officer van een internationale commerciële groep, maar zeker ook zijn bijzondere persoonlijke kwaliteiten – passie voor de sport, leiderschap, humor, nederigheid, integriteit, …. – zijn elementen die door het Uitvoerend Comité van het IOC heel zeker werden geapprecieerd. (Tot daar de persmededeling van het BOIC)


    10-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TURNEN: Jordan Jovtchev klaar voor een record
    Nog eentje om naar uit te kijken: Jordan Jovtchev. De Bulgaar wordt in London de eerste mannelijke gymnast met zes Olympische Spelen op zijn CV. De 39-jarige Jovtchev behaalde ondertussen vier medailles, waaronder twee in Athene: zilver aan de ringen en brons op de vloer. Vier jaar eerder in Sydney pakte hij twee keer brons op dezelfde oefeningen. In Beijing geraakte hij wil in de finale aan de ringen, maar hij sloot de Spelen af zonder medaille. Hij was er voor het eerst bij in Barcelona 92, toen was ie 19 jaar. Ondertussen werd ie 2009 verkozen tot president van de Bulgaarse gymnastiekfederatie. Ook dat is opmerkelijk!

    09-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORZA: voorbereiding Sporza Olympia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren kwam de drukke sportzomer weer een stap dichterbij. Sporza Radio trok zich een dag terug in Grimbergen om te brainstormen over de programma's de komende maanden. Sporza staat opnieuw op de eerste rij om het EK voetbal, Wimbledon, de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen met veel enthousiasme te verslaan. Op alle kanalen. De radio concentreert zich vooral op zijn vlaggeschippen Sporza Tour en Sporza Olympia. Tal van fijne ideeën staan nu op papier. Binnenkort volgt de uitwerking ervan. Luister jij ook weer mee?

    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUDO: vier Belgische judoka's selecteerbaar voor London
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goed nieuws voor het Belgisch judo. Het is nu zo goed als zeker dat ons land al zeker vier judoka's naar London mag sturen. Charline van Snick (-48), Ilse Heylen (-52 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg) en Elco van der Geest (-100 kg) voldoen aan de kwalificatievoorwaarden van het BOIC en de Internationale Judofederatie (IJF) voor de Olympische Spelen. Bij de vrouwen is de top 14 van de wereldranglijst automatisch geplaatst, bij de mannen de top 22. De lijst wordt pas op 1 mei afgesloten, maar Van Snick (derde), Van Tichelt (achtste) en Van der Geest (elfde) staan safe. Ilse Heylen (elfde) kan in principe nog voorbijgestoken worden door de Chinese He, de Duitse Tarangul, de Italiaanse Forciniti, de Luxemburgse Müller of de Finse Sundberg, maar dat lijkt heel onwaarschijnlijk. Het BOIC moet deze selectie nog bevestigen.


    07-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEMMEN: Olympische Spelen zonder Ian Thorpe?

    Het is absoluut nog niet zeker dat we Ian Thorpe gaan kunnen bewonderen op de Olympische Spelen. Het wordt steeds onwaarschijnlijker, want de 29-jarige Australiër heeft nu zelf toegegeven dat hij niet meer hoopt op de Spelen, nochtans zijn doel toen hij na vijf jaar pauze besloot om opnieuw het bad in te duiken. In zijn eerste zwemcarrière behaalde hij 13 wereldrecords en 11 gouden medailles op het WK. Thorpe is ook vijfvoudig olympische kampioen. Over ruim een week neemt ie deel aan de Australische zwemkampioenschappen in Adelaide. Daar worden de olympische tickets verdeeld. Het moment van de waarheid voor Thorpedo.


    06-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAARDENSPORT: eentje om naar uit te kijken
    Een atleet om zeker naar uit te kijken in London is Hiroshi Hoketsu. De Japanner is ondertussen 70 jaar en toch is hij er in geslaagd om zijn plaats af te dwingen voor de dressuurwedstrijd op de Olympische Spelen. Samen met zijn paard, de 15-jarige merrie Whisper. Hiroshi rijdt trouwens momenteel in een stal in Aken. Hij was in 1964 op 23-jarige leeftijd voor het eerst op de Spelen, in Tokio. In Londen zal hij van 71 zijn. Al moet hij wel door de preselecties geraken om bij de 15 beste ruiters te horen die de dressuurfinale op de Olympische Spelen mogen rijden. De Duitse Ali Schoneburg, die in ons land woont (in Kinrooi), schrijft zijn muziek. Eerder was ze ook al succesvol met gewezen wereldkampioene Anky Van Grunsven.

    05-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWEMMEN: olympische trials verlopen prima voor de Belgen

    Deze week worden de olympische trials afgewerkt in het olympisch zwembad in London. We lazen op een tweet: "Minpunt is het inzwembad. Zonder ramen en met een zeer laag plafond nu al genaamd 'de Bunker'". De Belgen deden het prima met onder ander een Belgisch record van Kimberly Buys op de 100m rugslag. Tal van landgenoten, onder wie Fanny Lecluyse en Egon van der Straeten, konden de limiet zwemmen voor het EK in Debrecen.


    04-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAFELTENNIS: 23ste Belgische titel voor Jean-Michel Saive
    Nieuw hoogtepunt voor Jean-Michel Saive. In Enghien is de 42-jarige Saive voor de 23ste keer Belgisch kampioen geworden.

    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUDO: Ilse Heylen zeker van de Olympische Spelen

    Met nog 1 tornooi, dat meetelt voor de olympische ranking, te gaan, is Ilse Heylen nu ook mathematisch zeker van deelname aan de komende Olympische Spelen. Ze kan niet meer uit de top 14 (gezuiverd naar één per land) van de gewichtsklasse tot 52 kg vallen en weet zich zo zeker van een plaats op de OS.
     

    De Olympische ranking wordt officieel op 1 mei 2012 afgesloten. Enkel het komende Europees kampioenschap, dat plaatsvindt in het Russische Chelyabinsk eind april komt nog in aanmerking voor deze ranking. Heylen start haar voorbereiding op dit EK met een stage in Tsjechië volgende week. Ze maakte al twee Olympische Spelen mee: brons in 2004 (Athene) en de zevende plaats in 2008 (Beijing).


    01-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: BOIC waarschuwt voor niet-officiële verkoper van olympische tickets

    Suseia is het enige bureau dat in België tickets voor de Olympische Spelen mag verkopen. Dat benadrukt het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), nadat in enkele kranten advertenties waren verschenen van een ander bedrijf dat tickets voor de Zomerspelen te koop aanbiedt. Het BOIC zal de nodige maatregelen nemen om een einde te maken aan de verkoop en de communicatie van Rmastertickets, het bedrijf in kwestie. Daarnaast waarschuwt het BOIC ook voor de risico's bij het kopen via dat bedrijf. Binnen enkele weken zullen via www.suseia.com opnieuw tickets en verblijven te koop worden aangeboden, geeft het BOIC nog mee.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: alle Britse atleten ondergaan dopingtest tussen nu en Spelen

    Alle Britse atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen zullen getest worden op doping. De tests vinden plaats tussen nu en de start van de Spelen op 27 juli. Dat maakte het Britse antidopingagentschap (UKAD) bekend. "Als gastland willen we een voorvechter zijn om een propere sport te bekomen. We willen dat het publiek kan vertrouwen op de prestaties van onze atleten", verklaarde UKAD-voorzitter Andy Parkinson. Het doel is om al onze deelnemers minstens één keer te testen. Maar het is logisch dat sporters van de zogenaamde risicosporten meer zullen worden gecontroleerd. Het grootste deel van de tests zal onaangekondigd gebeuren, met speciale aandacht voor de belangrijkste kwalifactiewedstrijden." De Britse minister van Sport Hugh Robertson vindt dat "er geen plaats is voor zelfgenoegzaamheid". "Wij willen dat onze atleten een voorbeeld zijn voor de miljoenen mensen die deze zomer de Spelen zullen volgen."


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAJAK: Olivier Cauwenbergh klust bij als filmmaker
    Olivier Cauwenbergh is niet alleen een begenadigd kajakker. Hij houdt zich ook graag bezig met beelden, met monteren, met filmpjes maken. Olivier blikt op zijn manier terug op de trainingskampen met de nationale ploeg, de voorbije maanden in Sevilla. Volgende montage vanuit London? Check http://www.youtube.com/watch?v=WKwId8DNs-I.

    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: Australisch olympisch comité waarschuwt voor Twitter in Londen

    Het Australisch Olympisch Comité (AOC) raadt de Australische atleten af om te twitteren tijdens de Olympische Spelen in Londen deze zomer. "Twitter is niet verboden, maar we raden wel af om het te gebruiken tijdens de wedstrijden, het zorgt voor een mindere concentratie", klinkt het bij woordvoerder Mike Tancred. "Tijdens een olympisch testevent in het schoonspringen twitterden de deelnemers tijdens de wedstrijd", aldus Tancred in zijn nieuwsbrief. "Toen de wedstrijdofficials dit te weten kwamen, verboden ze de deelnemers om nog berichtjes de wereld in te sturen tijdens de wedstrijd." Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) laat de atleten toe om sociale media als Facebook, YouTube, en Twitter te gebruiken tijdens de Spelen. Zo hopen ze de interesse voor het evenement aan te wakkeren, laat het AOC nog weten.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALGEMEEN: gigantische olympische ringen drijven op de Thames

    Een vlot met daarop reuzengrote olympische ringen dreef gisteren op de Thames in het centrum van Londen. De XL-versie van hét olympische symbool is het sein dat er nog exact 150 dagen resten tot het begin van de Zomerspelen op 27 juli. De vijf ringen zijn samen 11 meter hoog en 25 meter breed. Ter hoogte van de Londen Bridge, in het hart van de Britse hoofdstad, werden ze te water gelaten. Daarna gleden ze voorbij beroemde monumenten als de Tower of Londen en de Tower Bridge.

    "2012 wordt
    één van de meest spannende jaren ooit in de geschiedenis van onze stad", sprak burgemeester Boris Johnson tijdens de ceremonie. "De hele wereld zal hier over de vloer komen, wat ons een unieke kans biedt om onze buitengewone culturele creativiteit te tonen." Johnson kondigde daarna een reeks culturele evenementen aan die tot het begin van de Spelen op de kalender staan.


    28-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BIATLON: legende Bjoerndalen stopt na Winterspelen in Sotchi

    Ole Einar Bjoerndalen is van plan zijn unieke carrière in het biatlon te beëindigen op de Olympische Winterspelen van 2014 in het Russische Sotchi. "Het is heel waarschijnlijk dat Sotchi mijn laatste wedstrijd wordt", vertelde de 38-jarige Noor voor de start van de wereldkampioenschappen in Duitsland. Bjoerndalen telt op zijn erelijst onder meer 6 olympische titels, 16 wereldtitels en 92 wereldbekerzeges. In Ruhpolding hoopt hij op nog meer eremetaal. "Een medaille halen is zeker realistisch", aldus de Noor, die vooral mikt op individuele nummers als de sprint en de 20 km.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOCKEY: Red Panthers kunnen dit keer niet winnen van Spanje

    De Belgische vrouwenploeg heeft in een testwedstrijd in Terrassa 0-0 gelijkgespeeld tegen Spanje, elfde op de wereldranglijst. De Red Panthers, die op de 16de plaats staan op de ranking, hadden maandag in een oefeninterland met 0-2 gewonnen van het thuisland.

    De selectie van bondscoach Pascal Kina bereidt zich in het Spaanse Terrassa voor op het olympisch kwalificatietornooi in Kontich, van 17 tot 23 maart. Spanje is er
    één van de tegenstanders, naast Frankrijk, Ierland, Mexico en Rusland. De winnaar van het tornooi mag naar Londen.

    Vóór de dubbele confrontatie tegen Spanje speelde Belgi
    ë in Terrassa al twee keer tegen de Verenigde Staten. Het eerste duel eindigde op 3-3, in de tweede match waren de Amerikanen met 0-2 te sterk. De Red Panthers spelen nog twee wedstrijden tijdens hun stage: woensdag (14u) tegen Groot-Brittannië en vrijdag (12u) nogmaals tegen de VS.


    27-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SHENYANG: nieuwe nipte nederlaag voor Piet De Mol trekt in China

    24/03/2012 Shenbei FC - FC Ceahlavl: 0-1

    Onze tegenstander staat op de zesde plaats in de Roemeense competitie. Zij hervatten hun terugronde op 6 maart. Niet verwonderlijk dat ze verder staan dan wij. We geraken, onder meer door een gebrek aan aansluiting naar Mouss (onze Marokkaanse spits) aanvankelijk moeilijk op de helft van de Roemenen. Rond het kwartier komen we beter in de match, zonder evenwel kansen te creëren. Onze linksachter laat na ruil een half uur zijn rechtstreekse tegenstrever al te makkelijk lopen, hun rechtsbuiten lukt de 0-1. Een minuut later kon hun spits er 0-2 van maken, gelukkig mist hij de open kans. We zijn de betere ploeg in de tweede helft. Maar verder dan wat halve kansen komen we niet. Al bij al toch een prima oefenwedstrijd. Onze spelers en wij ook verdienen morgen een dagje vrij!

    Groeten,

    Piet




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs