Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    26-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Préat blikt terug op de Jeugd Olympische Winterspelen

    Het BOIC had een gesprek met Philippe Préat, chef de mission voor de Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck.

    Wat is uw eerste algemene indruk over de organisatie van deze eerste editie van de Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck?
    Philippe Préat: "Oostenrijk heeft me zeker weten te charmeren en ik ben zeer onder de indruk over de organisatie door de jonge ploeg in Innsbruck. De weergoden zijn ons alleszins uitzonderlijk gunstig gezind geweest. Voor de competities begonnen was het hier volop aan het sneeuwen, veel meer dan wat er normaalgezien valt in Tirol. En vanaf de eerste competitiedag tot en met de laatste hebben we kunnen genieten van mooi weer met een blauwe hemel wat magische landschappen opleverde. De bergen en de stad waren bedekt met een maagdelijk witte mantel die prachtig contrasteerde met het diepe blauw van de hemel.

    Vanaf vrijdag begon het weer te sneeuwen en dat heeft ons geluk gebracht. Op zaterdag 21 januari won Dries Van den Broecke immers de zilveren medaille in het slalommen! Mijn hoed af voor het organiserend comité! Desondanks de moeilijke verkeerstoestanden tengevolge het slechte weer van het begin van de JOS, was het vervoer optimaal georganiseerd. De accommodaties in het Olympisch Jeugddorp waren comfortabel en het verblijf was er zeer aangenaam.

    Er was ook de voelbare verstandhouding tussen de oudere en de nieuwe generaties. Dit is namelijk de derde keer dat Innsbruck Olympische Spelen organiseert. De stad mocht eerder de Winter Olympische Spelen in 1964 en in 1976 verwelkomen! Vele Olympische helden waren er bij om de jonge generatie kampioenen een hart onder de riem te steken. Dezelfde sfeer vond men ook terug tijdens de Openingsceremonie die traditionele dansen ten tonele bracht maar daarnaast ook techno muziek draaide. Dit perfecte huwelijk van traditie en moderniteit hebben hier in Innsbruck gedurende de hele periode van de Jeugd Olympische Winterspelen gezorgd voor een aangenaam en warm gevoel."

    Waren er veel vrijwilligers?
    Philippe Préat: "De vrijwilligers waren zeer behulpzaam en zeer doeltreffend ook. Er waren niet bepaald veel vrijwilligers maar ze waren zeer goed georganiseerd en hebben ons vaak geholpen."

    Wat is uw evaluatie van het Belgian Junior Olympic Team?
    Philippe Préat: "De balans is zeer positief. Het belangrijkste in dit soort competities voor jonge topsporters is de ervaring die de atleet opdoet. Terugkeren naar België met een welbepaald aantal medailles is nooit onze ambitie geweest. Het BOIC wil dat elke atleet het beste geeft van zichzelf en vooral dat hij een leerrijke ervaring mag opdoen die hem doet groeien in zijn verdere carrière. Het Belgian Junior Olympic Team heeft slechts één Top-8 behaald. Die Top-8 plaats was bovendien een zeer knappe zilveren medaille. Dries Van den Broecke was de laatste van de zeven atleten van het Belgian Junior Olympic Team die moest aantreden. Wat konden we mooier dromen, eindigen met een podiumplaats! De resultaten van de andere atleten moeten we goed analyseren en niet enkel evalueren in functie van het eindklassement. In het ijshockey bijvoorbeeld, kwam Renée De Wolf in de kwalificatieproeven slechts één punt tekort om geselecteerd te worden voor de grote finale. Onze snowboarder Sebbe De Buck behaalde in de reeksen een vierde plaats in half pipe en een derde plaats in slopestyle, jammer genoeg viel hij tijdens de finale. In het snelschaatsen heeft Anne Michiels beter geschaatst dan verwacht op een vrij trage buitenpiste.

    Zonder per sport in detail te willen treden, zou ik durven stellen dat alle atleten zonder enige uitzondering het beste van zichzelf hebben gegeven en dat is het belangrijkste. Zonder deze vooraf gestelde voorwaarde zou deze ervaring minder leerrijk geweest zijn. Nu moeten we sport per sport dieper analyseren. Dat moet heel precies gebeuren door de atleet zelf die met de hulp van zijn coachen lessen zal trekken uit deze ervaring voor de verdere uitbouw van zijn -naar ik hoop- lange en mooie carrière. Ik ben er trouwens van overtuigd dat wij één van de atleten van het team voor Innsbruck 2012 zullen weerzien tijdens de Olympische Spelen in 2018 of wie weet misschien daarvoor of daarna. In ieder geval kan ik u zeggen dat Dries Van Den Broecke onze Belgische driekleur hoog en sterk heeft gedragen tijdens de buitengewone sluitingsceremonie op 22 januari."

    Naast het sportieve aspect is er ook het aspect ‘Olympisme’. U heeft gesproken over de openings- en sluitingsceremonie, er was ook het cultureel en educatief programma. Heeft dit evenveel succes gekend dan tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Singapore in augustus 2010?
    Philippe Préat: "Ik was niet in Singapour maar ik kan u wel zeggen dat het programma in Innsbruck een enorm succes gekend heeft. En dat is zeker ook te danken aan onze jonge ambassadeur, Lode Goossens. Lode onderhield de Fanpagina op Facebook van het Belgian Junior Olympic Team, schreef ook hele blogs vol, poste superleuke foto’s en moedigde de atleten aan om deel te nemen aan de activiteiten van het cultureel en educatief programma. Een kleine anekdote, BOIC secretaris-generaal, Guido De Bondt en ikzelf hebben samen met alle atleten en coachen van onze delegatie deelgenomen aan een culinaire activiteit, we hebben dus in groep gekookt en vooral veel plezier gemaakt. Want ook daar staan de Jeugd Olympische Spelen voor, die geest van samenhorigheid en van delen die eigen is aan het Olympisme.

    En verder kon men er ook Olympische kampioenen ontmoeten?
    Philippe Préat: "Inderdaad! Er was de legendarische sprinter, Frank Fredericks, ook voorzitter van de atletencommissie van het IOC, en naast hem tal van grote namen uit de Olympische geschiedenis die aangeduid werden door de Internationale Federaties om tijdens de JOS de 1.059 jonge atleten aan te moedigen en te begeleiden ('Athletes Role Models')."

    Karen Persyn onze Belgische skiester en deelneemster aan de OS in Vancouver in 2010 is ook het BJOT komen aanmoedigen!
    Philippe Préat: "Ja, zeer sympathiek was dat. Ook onze voorzitter Pierre-Olivier Beckers en Guido De Bondt, secretaris-generaal van het BOIC zijn naar Innsbruck gereisd om te supporteren voor de atleten. Hun aanwezigheid hier in Innsbruck bevestigt dat deelname aan Olympische multidisciplinaire competities echt deel uitmaakt van de prioriteiten van het BOIC."


    25-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oprichting nieuw arbitrage instituut voor de sport

    België heeft voortaan zijn eigen Hof van Arbitrage voor Sport, een onafhankelijk tribunaal voor het beslechten van geschillen op het gebied van sport. Het Internationaal Hof van Arbitrage voor Sport is in 1984 opgericht op initiatief van het IOC, en heeft zijn zetel in Lausanne. Het Belgisch Hof van Arbitrage voor Sport werd op 23 januari opgericht op het BOIC en heeft als doel het werk van de huidige Belgische Arbitragecommissie voor de Sport (BAS) verder te zetten met het oog op de oplossing van geschillen in sportaangelegenheden in ons land.

    Een werkgroep heeft onderzocht in welke mate een geherstructureerde BAS nog beter zou kunnen beantwoorden aan de behoeften van de sportwereld. Deze werkgroep heeft de statuten en het reglement van de vzw “Belgisch Arbitragehof van de Sport” opgesteld, die vanaf maart 2012 operationeel zal zijn en de huidige BAS zal vervangen.

    De stichtende leden van deze nieuwe BAS zijn:
    Voor het BOIC: Cyriel Coomans – Dominique Gavage - Paul Urbain
    Voor de atletencommissie van het BOIC: Laurence Rase - Thierry Renaer
    Voor de sportfederaties individuele sporten: Jacqueline Quirin - Willy Pennoit
    Voor de sportfederaties ploegsporten: Marc Coudron - François De Keersmaecker
    Voor de profliga’s: Ludwig Sneyers
    Voor de werknemersorganisaties : Dirk De Vos - Freddy Vandersteene.

    De aanvankelijke structuur van de BAS werd in 1991 opgericht . Sindsdien heeft zij meer dan 70 arbitrale uitspraken gedaan. Het was noodzakelijk om de BAS een meer professionele structuur te geven omdat het aantal voorgelegde zaken enkel toenam.


    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunesische mannenvolleybalploeg naar de Olympische Spelen
    Tunesië heeft het olympisch kwalificatietornooi mannenvolleybal in Afrika gewonnen. Tunesië versloeg op de slotdag Kameroen met 3-1. Bij Kameroen speelde Wounembaina van Maaseik.

    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Kimberly Buys mag naar de Olympische Spelen
    De Antwerp Diamond Swimming Race heeft na François Heersbrandt nog een tweede atleet afgeleverd voor de Olympische Spelen in London. Kimberly Buys bleef ook onder de limiet op de 100m vlinderslag. In de finale klokte ze af na 58.63, zeven honderdsten onder de BOIC-limiet. Opvallend, want het voorbije jaar waren haar tijden op deze slag niet meer zo schitterend. De Belgische zwemdelegatie bestaat nu uit vier waterratten.

    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van Catherine Jacques en Nina Van Koeckhoven

    Twee topvrouwen hebben afscheid genomen van het hoogste niveau. Catherine Jacques en Nina Van Koeckhoven richten hun blik nu op andere zaken. Judoka Jacques pakte in 1993 een bronzen medaille op de European Youth Olympic Days, het begin van een mooie carrière met tal van ereplaatsen op internationale tornooien. Op de Olympische Spelen in Athene behaalde ze de vijfde plaats. Ook in Peking was ze erbij. Medailles pakte ze wel in 2005, brons op het WK, en in 2009, ook brons op het EK. In 2011 stapte ze over naar het ju-jitsu. Ook nu met succes: brons op het EK en zowaar wereldkampioen in Colombia in oktober 2011.

    Nina Van Koeckhoven zwom op 15 januari op de open Vlaamse kampioenschappen in Antwerpen haar allerlaatste wedstrijd. In 2000 nam ze deel aan de Olympische Spelen in Sydney en ze eindigde zowel op het EK in klein bad als groot bad in Helsinki zesde op de 200m vrije slag. Het Belgisch record (2´00"90) in een 50 meterbad staat al elf jaar op haar naam. Op het EK in groot bad behaalde ze met de estafetteploeg zilver op de 4 x 100m wisselslag en brons op de 4 x 100m vrije slag. Nina Van Koeckhoven behaalde een diploma criminologie en is momenteel werkzaam bij de politie.

    En olympisch kajakker Bob Maesen is vader geworden van een zoontje, Klaas. Van harte proficiat aan de kersverse mama en papa.


    21-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries Van Den Broecke bezorgt België eerste olympische medaille

    Het gemeentebestuur van Lochristi kan na de huldiging van Europees en vice-wereldkampioen Evi Van Acker maar beter weer de bloemen klaarzetten voor een plaatselijke topatleet. Skiër Dries Van Den Broecke bezorgde ons land op de voorlaatste dag van de Olympische Jeugdwinterspelen in het Oostenrijkse Innsbruck de eerste medaille. De 16-jarige Oost-Vlaming werd tweede in de slalom, een kleine twee seconden na de Zwitser Sandro Simonet. Van Den Broecke presteerde op de Olympia-piste vooral in de eerste run erg sterk. In 39.80 moest hij enkel Simonet (38.62) voor zich dulden. In de tweede run was hij in 40.46 goed voor de zevende plaats, net genoeg om de tweede plaats in de eindstand te behouden. Het was al de vierde keer dat Van Den Broecke in actie kwam in Innsbruck. In de Super-G en de super combiné haalde hij de finish niet, op de reuzenslalom eindigde hij als 23ste.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.François Heersbrandt mag naar de Olympische Spelen
    Goed nieuws voor het Belgisch zwemmen: François Heersbrandt heeft op de Diamond Race in Antwerpen zijn ticket gepakt voor de Olympische Spelen in London. Met 52.29 in de reeksen van de 100 vlinderslag bleef de 22-jarige Brusselaar zeven honderdsten onder het BOIC-minimum. Dit is trouwens ook een Belgisch record op die afstand. Heersbrandt deed 36 honderdsten beter dan zijn eigen besttijd van op het WK in juli vorig jaar. Heersbrandt zien we ook terug op het EK in Antwerpen in mei. De Belgische zwemdelegatie voor London telt nu drie atleten: naast Heersbrandt, Bryan Ryckeman en Fanny Lecluyse.

    18-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelschaatsster Anne Michiels wordt 12e op 3.000m Jeugdwinterspelen

    Anne Michiels is op de Olympische Jeugdwinterspelen in het Oostenrijkse Innsbruck twaalfde geworden op de 3.000 meter snelschaatsen. Michiels finishte in 5:15.04, ruim boven haar persoonlijke besttijd (4:58.59). De zege ging in 4:37.33 naar de Nederlandse Sanneke De Neeling. In totaal kwamen er zestien schaatssters aan de start. De 15-jarige Michiels werd eerder deze Spelen al tiende op de 500m. Vrijdag schaatst ze ook nog de massastart.


    14-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO: Piet De Mol in goed gezelschap


    Piet De Mol verkeerde in goed gezelschap in China. Even bijpraten met Arie Haan en Jean Tigana.

    13-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische baanwielrensters doen slechte zaak in Peking

    Op de wereldbeker baanwielrennen in de Chinese hoofdstad Peking hebben de Belgische vrouwen in de ploegenachtervolging een slechte zaak gedaan met het oog op kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen. De noodploeg met Jolien D'Hoore, Else Belmans en de pas herstelde Kelly Druyts realiseerde in de kwalificaties met 3:31.210 de negende tijd. Oekraïne, Wit-Rusland en Litouwen, de landen die in de ranking net voor België stonden, deden het een pak beter. Litouwen werd vijfde, Wit-Rusland en Oekraïne reden zelfs de snelste tijden en plaatsten zich voor de finale. Al deze landen lopen dus een pak verder uit. Enkel in de wereldbekermanche in Londen en het WK in Melbourne zijn nog punten te verdienen. Het wordt dan ook heel moeilijk om nog een olympisch startbewijs af te dwingen.


    12-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische turnsters grijpen net naast olympisch ticket

    De Belgische turnsters hebben net naast een ticket voor de Olympische Spelen gegrepen. In het Olympic Test Event in Londen werden ze vijfde. De eerste vier plaatsten zich voor de Spelen. Het Belgische zestal Julie Crocket, Johanna Dejardin, Terri Grand'Ry, Gaelle Mys, Lisa Verschueren en Aagje Vanwalleghem verzamelde 216,863 punten en zette daarmee de beste Belgische teamprestatie in de geschiedenis neer, maar dat volstond net niet. Italië (224,621), Canada (221,913), Frankrijk (220,744) en Brazilië (217,985) deden beter.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Winterkids
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vooraleer we de pijlen volledig op Londen richten, moeten we eerst nog even via Innsbruck. Vanaf vrijdag tot 21 januari is de Oostenrijkse stad de thuishaven voor de eerste Winterspelen voor de jeugd uit de geschiedenis. Na de zomer van 2010 in Singapore kent het kind van IOC-voorzitter Jacques Rogge nu ook zijn winterdoop. Ons land vaardigt zeven jonge atleten af naar het evenement, waar de helden van morgen voor het eerst in de spotlights komen. We bekijken alvast eens in welke disciplines ze actief zijn en, voor zover in te schatten, wat hun kansen zijn.

    In het skiën maken we kennis met Dries Van Den Broecke. De jongeman uit Lochristi wordt al jaren omschreven als het grootste Belgische skitalent ooit. Maar wat betekent dat dan op internationaal vlak, vragen wij ons steeds af. Dries komt in de diverse disciplines van het skiën in actie. Deze Spelen zullen vooral verduidelijken of België op lange termijn te zien zal zijn in het internationaal ski-theater. Wat ze er zelf van verwachten weet ik niet, maar persoonlijk zet ik mijn centen in op onze snowboarders. Sebbe De Buck en Stef Van Deursen zijn onze vertegenwoordigers in de halfpipe en de slopestyle. Vooral De Buck mocht al meermaals van het werk proeven bij de grote jongens. In een competitie onder leeftijdsgenoten moet dit zich toch vertalen in een knap resultaat.

    Als het op wintersport aankomt, zijn we al tevreden wanneer we in het kunstschaatsen een woordje kunnen meespreken. En ook op deze Jeugdspelen vaardigen we twee jongeren af. Timothée Manand, bij de jongens, en Lieselotte Swerts, bij de meisjes. Zij moeten ons vertegenwoordigen in ’s lands wintersport nummer één. Geen flauw idee waar zij kunnen belanden. Na de knappe prestaties van Bart Swings in het snelschaatsen het voorbije jaar wordt Anne Michiels misschien van iets dichterbij gevolgd dan verwacht. Ze mag haar ding alvast doen op 1500m, 3000m en in de massastart. Renée De Wolf tenslotte mag aan de bak in het ijshockey. In een unieke formule, waar een aantal spelers van over heel de wereld zijn uitgekozen om individueel aan te treden. Misschien toch al een hele eer om uitverkoren te zijn.

    België zal zeker niet wakker liggen van de prestaties van deze jongeren in Innsbruck. En toch, voor sportend België kan dit een nieuwe indicatie zijn. Na de eerste Zomerspelen voor de jeugd in Singapore 2010 is het toch ook opgevallen dat de atleten die knap presteerden in elk geval bevestigd hebben. Denk maar aan Nicola Philippaerts, Hermien Peters, Lola Mansour en Toma Nikiforov. Wie weet beschouwen we onszelf weldra als een wintersportland?
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds zes jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de voorbije en de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    11-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baanwielrenners jagen op olympische kwalificatie in Peking

    In de Chinese hoofdstad Peking begint morgen de derde/voorlaatste manche van de wereldbeker baanwielrennen. Met daarna enkel nog de wereldbeker in Londen en het WK in Melbourne komen we stilaan in de laatste rechte lijn richting olympische kwalificatie. België mikt op vier tickets voor Londen 2012. In de ploegenachtervolging voor mannen is de kwalificatie dichtbij. De puntenvoorsprong op rechtstreekse concurrenten Duitsland en Frankrijk is groot. Ook in het omnium voor mannen moet er al veel verkeerd lopen om een startbewijs te missen. Weliswaar kostte de opgave van Gijs Van Hoecke na een val in het EK veel punten, maar toch is er voorlopig nog wat ruimte ten opzichte van Polen, Ierland en Nederland.

    In het omnium voor vrouwen is de situatie vergelijkbaar, al blijken Rusland en Litouwen, momenteel in de ranking nog achter Belgi
    ë, over nieuwe talenten te beschikken die wellicht nog veel punten kunnen veroveren. Het moeilijkst wordt het in de ploegenachtervolging bij de vrouwen. Momenteel bezetten de Belgische meisjes geen plaats die recht geeft op een olympisch ticket. De puntenachterstand op Oekraïne, Wit-Rusland en Litouwen is wel miniem, maar die landen zijn duidelijk in opmars. De Belgische ploeg kent bovendien problemen. Jessie Daams staat aan de kant met een sleutelbeenbreuk, Maaike Polspoel sukkelt met de knie. Daardoor moet Kelly Druyts, begin december opnieuw geopereerd aan de enkel om de vijzen te verwijderen die werden geplaatst nadat ze de tijdens de Omloop Het Nieuwsblad meerdere breuken had opgelopen, in Peking al aantreden.

    De Belgische selectie: Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Ingmar De Poortere, Tim Mertens, Steve Schets. Bij de vrouwen: Else Belmans, Jolien D'Hoore, Kelly Druyts.


    10-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turner Jimmy Verbaeys zet stap dichter bij Olympische Spelen

    Op het olympisch kwalificatietornooi in Londen heeft Jimmy Verbaeys een quotumplaats behaald voor de Olympische Spelen in Londen. Onze 18-jarige landgenoot eindigde als 54ste met 81.964 punten. En als 23ste op de gekuiste lijst. Hij had een plaats bij de eerste 26 nodig om naar London te mogen. Om effectief aan de Spelen deel te nemen, moet Verbaeys nu nog één keer de gevraagde minima van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité halen. Hij heeft daarvoor nog vijf tornooien in de World Cup en Challenger Cup. Zijn laatste kans krijgt hij op 10 juni met de Challenger Cup in Gent.

    In Londen haalde Verbaeys 12.733 punten aan de ringen, 15.266 op de sprong, 13.766 op het paard met bogen, 12.533 op de brug met gelijke leggers, 14.033 aan de rekstok en 13.633 met zijn grondoefening. Vier goeie oefeningen en op twee toestellen maakte hij een fout. Morgen probeert het Belgisch vrouwenteam
    één van de laatste vier tickets voor de Spelen te versieren. Bij de mannen werden de laatste vier plaatsen toegekend aan Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Italië.


    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Decleir is Paralympiër van het Jaar
    Handbiker Wim Decleir is gisteren op het Sportgala in Lint bekroond met de trofee SportsPress Paralympiër van het Jaar. Philippe Gilbert en Kim Clijsters werden opnieuw sportman en -vrouw. Decleir pakte dit jaar zilver in de wegrit op de UCI Paracycling World Championships. Vorig jaar haalde de Harelbekenaar, eliteatleet bij de Vlaamse Liga Gehandicaptensport, nog twee keer brons op de wereldkampioenschappen.

    "Een nationale titel ontvangen voor een jaarprestatie is natuurlijk altijd een enorme waardering, en ik ben overtuigd dat regelmaat in resultaten doorslaggevend is. Ik beëindig 2011 als eerste op de UCI wereldbekerstand en pakte zilver op het WK in Denemarken. Deze titel geeft me de nodige stimulans om volop 2012 in te gaan en effectief een medaille op de Paralympische Spelen te ambiëren. “Mijn speciale dank gaat uit naar de pers en de leden van de Belgische Paralympische Beweging. Dankzij hun inspanningen komt de Paralympische sport steeds meer in de belangstelling en kunnen wij in steeds betere omstandigheden toewerken naar Belgisch eremetaal op de Spelen."

    Decleir, die in 2010 ook geëerd werd met de Victor Boin Trofee, de nationale sporttrofee voor atleten met een handicap, kreeg zijn trofee gisteren uit handen van Nick Nuyens, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar won zwemmer Sven Decaesstecker.

    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wannes Van Laer zorgt voor Belgische plaats op de Spelen

    Wannes Van Laer eindigde op het WK zeilen in Perth als 62ste in de Laser Standard-klasse. Dat is meteen goed voor een Belgische startplaats op de Olympische Spelen van volgend jaar in London. In het landenklassement is Van Laer immers 31ste en een plaats in de top 35 was nodig voor een ticket. Om zelf te kunnen gebruik maken van deze kans moet Van Laer in de top 10 (individueel) of top 8 (landenklassement) eindigen in de wereldbeker of de top acht halen op het EK.


    14-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWEET: boodschap van Mike van der Zanden
    Geplukt van Twitter: 3 jaar na de Olympische en Paralympische Spelen zijn alle medaillewinnaars vereeuwigd in een stenen muur op het Beijing Olympic Park! Mijn naam staat er tussen! #wow De wereld ingestuurd door Mike van der Zanden.

    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPELEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez

    Nog meer goed nieuws vanop het wereldkampioenschap zeilen in Perth. Naast Evi Van Acker heeft ook Sigrid Rondelez haar ticket beet voor de Olympische Spelen in Londen. Ze eindigde in het windsurfen, in de RS:X-klasse, als 30ste in de individuele rangschikking, als 18de in het landenklassement. Goed voor een plaatsje in London, haar derde Olympische Spelen. De West-Vlaamse was er al bij in 2000 (Sydney) en 2004 (Athene). Ze eindigde toen in de Mistralklasse als 16de en 18de. Opvallend is wel dat Rondelez ondertussen 40 jaar is en dat haar carrière twee jaar stil lag door de geboorte van haar dochter. In januari van dit jaar hervatte ze de trainingen.


    12-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SHENYANG: Piet De Mol trekt opnieuw richting China


    Leuk nieuws voor onze website: Piet De Mol trekt opnieuw richting China om als trainer aan de slag te gaan bij Shenyang Dongjin Football Club, een ambitieuze tweedeklasser. Dit jaar vijfde in de eindstand. En die ambitie straalt ook af op de trainersstaff, want Piet gaat er samenwerken met Arie Haan en Nico De Bree. Piet vertrekt vandaag al. "Via München, naar Beijing en als eindbestemming Kumming. Daar gaan we ruim acht weken op oefenkamp. Rond 21-22 januari, het Chinees Nieuwjaar, hebben de spelers een paar dagen vrij. Eind januari vertrekken we dan naar Turkije voor een stage van drie weken." We wensen Piet veel sportief succes en vooral weer boeiende dagen in een boeiend land. Op deze website kan je zijn nieuw avontuur blijven volgen. Hopelijk verblijdt hij ons ook weer regelmatig met knappe foto's.


    11-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEILEN: Evi Van Acker zeker van een plaatsje in London
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was slechts een formaliteit, maar het doet ons deugd dat Evi Van Acker er toch weer zal bij zijn op de Olympische Spelen. Na de ontgoocheling van Peking (toch achtste) gaat de Oost-Vlaamse in London ongetwijfeld voor goud. Op het WK in Perth eindigde de Europese kampioene deze week als tweede, na de Nederlandse Bouwmeester. Van Acker zeilde lange tijd aan de leiding. De 26-jarige chemiereus kan zich vanaf nu volledig toeleggen op het Sportgala van komende zondag, want ze is één van de drie supergenomineerden. 2011 ... wat een jaar!



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs