Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4x400 meter-ploeg bereidt zich voor in Tenerife
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een groot deel van de Belgische atleten vertoeft momenteel op stage in Tenerife. Ook de 4x400 meter-ploeg bij de mannen (Kristof Beyens, Kevin en Jonathan Borlée, Cédric Van Branteghem) is ter plekke, ideaal dus voor de volgende stap in de voorbereiding op de Olympische Spelen van Peking. Het is al van van Moskou 1980 geleden dat België op die afstand nog startte op Olympische Spelen. "Nu is het het ideale moment om aan die 4x400-ploeg te bouwen," zegt de 24-jarige Kristof Beyens. "Met de ervaring van gevestigde waarde Cédric Van Branteghem, met de broers Borlée als echte 400-meterlopers en met een flink aantal aanstormende jongeren zit er toekomst in dit project. Ook nog na Peking", aldus Beyens, wiens hoofddoel wel de 200m blijft.

    "We hebben er in de winter een eerste trainingsreeks opzitten met het team. Die draaide vooral nog rond de groepssfeer. Nu zullen we wel wat 300m-trainingen afleggen en de stokwissels inoefenen. Die zijn weliswaar wat minder cruciaal dan op een 4x100, maar verlopen wel chaotischer en met meer wringen, trekken en duwen. Iedereen wisselt momenteel nog met elkaar, al voel je wel dat Jacques stilaan onze posities uitprobeert", verklaarde Beyens.

    Wil het team zich voor de Spelen plaatsen, moet het twee keer het minimum van 3'02"50 lopen. Dan zal wel het Belgisch record (3'03"68), dat al sinds 5 juli 1981 op naam staat van Eddy Deleeuw, Danny Roelandt, Rik Vandenberghe en Alfons Brijdenbach, verbeterd moeten worden.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joeri Jansen droomt nog van de Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Slecht nieuws voor atleet Joeri Jansen: zijn contract bij Atletiek Vlaanderen wordt niet verlengd. Na 31 maart moet JJ dus op zoek naar privésponsors om op professionele basis verder te kunnen werken. De 28-jarige halvefondloper beseft dat hij in het voorbije indoorseizoen niet aan de normen heeft voldaan. "Om onder de 1'48" te blijven had ik enkele wedstrijden meer nodig. Anderzijds loop ik met 2'20"30 toch de vierde Belgische indoorchrono aller tijden op de 1000m. Dat vind ik toch een heel mooi bewijs dat ik in de winter goed gewerkt heb. Vorige winter heb ik heel veel energie in het indoor gestopt en was ik na het EK fysiek en mentaal helemaal leeg. Daardoor kon ik daarna geen constante in mijn prestaties leggen. Daarom wilden we het deze winter anders aanpakken en hebben we iets minder scherp getraind. Ook al omdat we al heel vroeg in het zomerseizoen twee keer 1'44"80 moeten lopen."

    Toch droomt Joeri Jansen nog altijd van de Olympische Spelen. "Financieel en mentaal wordt het natuurlijk lastig om me nog voor de Spelen te plaatsen. Ik vertrek begin april, zoals gepland, met Atletiek Vlaanderen op stage naar Portugal. Als trainingen en wedstrijden daarna uitwijzen dat ik niet in de buurt van de olympische limiet kom, dan stop ik en ga ik op zoek naar een job", verduidelijkt Jansen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Meirhaeghe wil ook wel een signaal geven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De voorbije dagen is (ook hier) veel gezegd en geschreven over de groeiende tegenkanting tegenover China als organisator van de Olympische Spelen. Een paar weken geleden hadden we het al over de mensonwaardige arbeidsomstandigheden, de mensenrechten ook en nu staat vooral de gespannen relatie met Tibet in de kijker. In 'Vandaag' op Radio 1 verdedigde Eddy Desmedt van het BOIC gisteren nog de houding van het IOC in deze moeilijke problematiek, vandaag in 'De Ochtend' vindt mountainbiker Filip Meirhaeghe dat er iets moet gebeuren. "We moeten een signaal geven. We moeten laten voelen dat we niet akkoord gaan met de situatie in China. Maar China is wel nog ontwikkelingsland, in de toekomst zal er ginder veel veranderen. Dat zal echter niet van dag op dag gebeuren."

    Meirhaeghe trok een tijd geleden naar Peking voor het Canvas-programma 'China voor beginners', maar dat was eigenlijk meer voor het sportieve luik van de Spelen. "En het sportieve moet ook primeren voor ons, atleten. Wij kunnen inderdaad een signaal geven door niet naar de openingsceremonie te gaan, maar wat betekent dat? Als je geen solidariteit kunt afdwingen met de andere landen, ligt niemand wakker van de afwezigheid van België. Dat is goed om ons eigen schuldgevoel kwijt te raken. Misschien moeten we ook es bij onszelf kijken. Wij zijn toch ook blij wanneer we goedkope kleren kunnen kopen? Een paar jaar geleden was ik peter van de 'schone kleren campagne'. Zij kunnen veel meer bereiken. Een economische boycot lijkt me veel doeltreffender."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigeria is laatste deelnemer aan voetbaltornooi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dankzij een 3-0 overwinning tegen Zuid-Afrika heeft Nigeria zich als laatste land geplaatst voor het olympisch voetbaltornooi. De verdediger Taye Taiwo, onder contract bij Eric Gerets in Marseille, scoorde twee keer. Victor Anichebe (Everton) maakte het derde doelpunt. Nigeria eindigt als eerste in zijn groep, met één punt voorsprong op Ghana. De Afrikaanse clubs op de Olympische Spelen zijn Ivoorkust, Kameroen en Nigeria.

    Het tornooi met 16 landen heeft plaats van 6 tot 23 augustus in vijf steden: Peking, Tianjin, Shanghai, Shenyang en Qinhuangdao. Op 20 april wordt er geloot in Peking met de volgende landen: Australië, Japan, Zuid-Korea, Nigeria, Kameroen, Ivoorkust, België, Italië, Nederland, Servië, Verenigde-Staten, Honduras, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Argentinië en China.

    25-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China nodigt correspondenten uit voor bezoek aan Tibet
    De Chinese regering heeft voor buitenlandse journalisten een bezoek aan de Tibetaanse hoofdstad Lhasa georganiseerd. De reporters zijn op hun hoede voor dit 'charmeoffensief'. "Deze korte en streng georganiseerde reis blijft ruim onder de beloftes die China gemaakt heeft", deelde de bond van de buitenlandse journalisten in China (FCCC) mee. Bij de promotie van de Olympische Spelen 2008 heeft Peking zich voorgenomen om de buitenlandse journalisten vrije berichtgeving toe te staan. Door een reis naar Tibet te organiseren, reageert het Chinese buitenlandministerie op de protesten van de correspondenten tegen het verbod om de onrustige gebieden te reizen.

    Vandaag zijn 26 journalisten van 19 verschillende mediabedrijven naar Lhasa vertrokken voor een reis van drie dagen. Volgens een vertegenwoordiger van het buitenlandministerie zijn er bijzonder veel Amerikaanse journalisten uitgenodigd omdat de media in de VS 'bevooroordeeld' over de situatie in Tibet berichten. De FCCC vraagt de Chinese regering om alle buitenlandse journalisten die vanuit Tibet willen berichten die mogelijkheid te verschaffen zonder inmengingen van de regering. Daarbij moet ze toestaan dat de gesprekspartners van de journalisten vrij mogen spreken. "We zijn uiterst bezorgd over de jongste berichten hoe de protesten in de Tibetaanse gebieden dagen de kop worden ingeslaan", deelt de FCCC mee.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische vlam zal met de Eurostar reizen
    De olympische vlam zal tijdens zijn rondreis door de wereld op 7 april vanuit Londen met de Eurostar in Parijs aankomen. Daar blijft de vlam 24 uren waarna het richting San Francisco gaat. Maandag werd de olympische vlam aangestoken in het Griekse Olympia tijdens een ceremonie die verstoord werd door mensenrechtenactivisten. In totaal zal de vlam 137.000 kilometers afleggen. Op 8 augustus komt het heilige vuur aan in Peking. Op die dag beginnen in de Chinese hoofdstad de Olympische Spelen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De spanning stijgt ... ook in de politieke wereld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog 128 dagen en dan begint in Peking het mooiste sportfeest ter wereld. Maar nu al begint de spanning toe te nemen. Niet alleen bij de atleten en de begeleiders, maar ook bij de politici en de gezagvoerders. En dat kan niet echt de bedoeling zijn. Al was de tegenkanting natuurlijk wel een beetje verwacht. Van bij de keuze voor Peking/China als gastheer voor de Olympische Spelen rees er protest.

    De voorbije dagen werd de storm van protest almaat heviger. Zeker met de recente gebeurtenissen in Tibet in gedachten. De Franse president Nicolas Sarkozy overweegt nu om de openingsceremonie van de Spelen aan zich voorbij te laten gaan, als protest tegen de aanhoudende repressie in Tibet. Tot nog toe hadden enkel een paar atleten een topregisseur Steven Spielberg openlijk opgeroepen tot een boycot. Niemand wenst een sportieve boycot, die tijd mag niet meer terugkomen vinden we, maar er zijn andere manieren om je ongenoegen te uiten.

    Vlaams minister van Sport Bert Anciaux besteedt er een apart stukje aan op zijn webstek, want "Tibet ligt me erg na aan het hart. Het is een cultureel hoogstaande volksgemeenschap. Het heeft een rijk verleden en een tot de verbeelding sprekende geschiedenis. De geestelijke leider van Tibet is een wonderlijk persoon. De Dalai Lama is een vredelievend man. Een wereldleider zoals er maar zelden voorkomen. Een groot mens die leeft voor zijn volk, die alles over heeft voor het geluk van zijn gemeenschap."

    IOC-opperhoofd Jacques Rogge heeft de voorbije dagen gezegd dat het IOC niet aan politiek wil doen. Anciaux verwacht desondanks een duidelijk signaal van de meest invloedrijke sportbond. "Het IOC wou met deze toewijzing China de kans geven een stevige stap te zetten richting eerbiediging van de mensenrechten en eerbiediging van de culturele rechten van de verschillende volkeren binnen China. Nu wordt het hoog tijd dat het IOC bewijst dat deze toewijzing geen blanco cheque was. Nu moet het IOC ook spreken en zeggen wat ze van de Chinese overheid verwacht. Nu zwijgen is medeplichtig zijn aan terreur tegen Tibet en tegen duizenden dissidenten", op www.bertanciaux.be.


    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Ryckaert mag niet naar de Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Naast de talrijke Belgische sporters in Peking zullen traditioneel ook heel wat landgenoten als officials aan het werk zijn op de Olympische Spelen. De sympathieke waterpoloscheidsrechter Rik Ryckaert mag begin augustus jammer genoeg niet mee. De wereldzwembond FINA heeft gisteren de 24 gelukkigen bekendgemaakt en de Gentenaar staat niet op dat lijstje. Niet dat het een verrassing is. Want elk gekwalificeerd land mag een scheidsrechter meenemen en daar is België natuurlijk niet bij. Europa mocht ook nog vier neutrale referees aanduiden, maar ook nu weer werd de gewezen Belgische topscorer en international over het hoofd gezien.

    En zo wordt Ryckaert het slachtoffer van een zwak beleid van de Belgische Bond op het vlak van internationale contacten. De nationale ploeg moet dringend nieuw leven worden ingeblazen, maar het lijkt wel vechten tegen de bierkaai in een sport waar de meeste ploegen nog voor een bierbonneke spelen. Ook de immer strijdvaardige ex-bondscoach Rik De Boever heeft de strijd totaal ontmoedigd moeten opgeven. België moet weer deelnemen aan officiële tornooien, naar buiten komen, zich profileren en de clubs moeten een einde maken aan de jarenlange bewuste afwezigheid in de Europese competities.

    Ja, er is net (nog maar es) een nieuwe start genomen met ex-topspeler Dan Balanov als bondsverantwoordelijke, maar in de wandelgangen voelden we bij bepaalde ploegen en spelers ook alweer tegenkanting. En zomaar dagen/een week vrijaf nemen op het werk -onbetaald- voor een Europees tornooi in Ierland bijvoorbeeld, zien sommigen ook niet zitten. Verder professionaliseren is de enige oplossing, maar ik veronderstel dat de mensen die zich nu al jaren belangenloos inzetten voor Kortrijk, Antwerpen, Gentse, MZV Eeklo, etc, niets anders willen. En dat ze nu al op de toppen van de tenen lopen.

    Positief is dan weer de opgekrikte jeugdwerking. De Vlaamse miniemen zijn net terug van een geslaagde stage in Nederland, in het befaamde trainingscentrum van de Nederlandse Voetbalbond in Zeist. De wederopbouw begint onderaan, maar de achterstand is -zoals in zoveel sporten in België- immens groot. Haast niet meer in te halen vrezen. Toch steunen we de Gentse witte ridders Patrick Van Peteghem en Alain D'hossche.

    Maar kom, geen getreur om de Olympische Spelen, Rik, geniet verder van je status als internationaal scheidsrechter, geniet verder van de Champions League-duels in volle zwembaden in het buitenland, met duizenden gekke supporters, in een hels kabaal, met een prikkelende neus door het bengaals vuur. Wij weten dat je thuishoort op de Olympische Spelen in Peking!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie demonstranten van op Olympia weer vrij
    De drie Franse demonstranten die gisteren in het Griekse Olympia de ontstekingsceremonie van de olympische vlam voor de Spelen van Peking verstoorden, zijn na verhoor weer vrijgelaten. Volgens de Griekse pers is tegen hen een klacht wegens smaad ingediend. Wanneer het proces zou starten, is nog onduidelijk. "Wij wilden de Grieken niet beledigen. We wilden enkel tegen het Chinese regime protesteren", gaf één van de mannen als commentaar.

    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland sluit boycot van de Spelen uit
    De Duitse Olympische Sportbond (DOSB) heeft in een mededeling een boycot van de Olympische Spelen in Peking uitgesloten. De DOSB zal "na afweging van alle argumenten en rekening houdende met zijn verantwoordelijkheid tegenover de atleten een team uitzenden naar de Olympische Spelen 2008", aldus de overkoepelende organisatie.

    De Griekse regering heeft bij monde van haar woordvoerder de actie veroordeeld van drie Franse leden van Reporters Zonder Grenzen tijdens de ontstekingsceremonie van de olympische vlam voor de Spelen van Peking. "De regering veroordeelt elke poging tot interventie tijdens de traditionele ceremonie voor de ontsteking van de vlam met acties die geen enkel verband hebben met de olympische geest", aldus Vanguélis Antonaros.

    Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft na het korte incident tijdens de ontstekingsceremonie van de olympische vlam voor de Spelen van Peking verklaard dat hij "bedroefd" was dat dergelijke manifestaties gebeuren, maar dat ze toch tenminste "niet gewelddadig" waren.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De olympische vlam is aangestoken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De vlam van de Olympische Spelen van Peking is in het Griekse Olympia, wieg van de antieke Spelen, ontstoken tijdens een sterk beveiligde ceremonie. Toch konden drie mannen de ceremonie verstoren en tot dicht bij Liu Qi, voorzitter van het organisatiecomité, geraken. Voor ze werden weggebracht door de veiligheidsverantwoordelijken had één van de drie de tijd om een spandoek te ontvouwen met de woorden 'Boycot het land dat de rechten van de mens met de voeten treedt'. Een tweede riep van achter de officiële tribune 'vrijheid, vrijheid'.

    De oproerkraaiers hebben de Chinese televisie niet gehaald. De Chinese tv onderbrak kort de uitzending. Om te kunnen reageren op dergelijke incidenten zendt de televisie vaak met een kleine vertraging uit. Tijdens het korte incident op Olympia zond de zender direct archiefbeelden uit van de site op Olympia en van een olympische fakkel.

    Dankzij het gunstige weer kon de vlam ontstoken worden met behulp van een parabolische spiegel, die -zoals de traditie het wil- de zonnestralen
    opving. Enkele duizenden personen woonden de ceremonie bij. Enkel officials, journalisten en mensen met een ticket hadden toegang. De vlam werd ontstoken door een Griekse actrice, die de rol speelde van grootpriesteres, omringd door danseressen, in een op een antieke ceremonie geïnspireerde choreografie. "De olympische vlam zal het licht en de vreugde, de vrede en de broederlijkheid, de hoop en de dromen van het Chinese volk laten schijnen over de hele wereld", vertelde Liu Qi in zijn speech.

    De vlam werd vervolgens doorgegeven aan de eerste estafetteloper, de Griek Alexandros Nikolaidis, die zilver won in het taekwondo op de Spelen van 2004 in Athene. Hij zal ze op zijn beurt doorgeven aan de Chinese zwemster Luo Xuejuan, die in 2004 goud pakte, waarmee de estafette van 137.000 km over de vijf continenten begint.

    Op de site van Olympia werden van 776 voor Christus tot de vierde eeuw na Christus de antieke Olympische Spelen gehouden. Sinds 1936 wordt er telkens de vlam van zowel de Zomer- als de Winterspelen ontstoken.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4x100m wissel duikt ook onder BOIC-limiet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het EK in het Eindhoven heeft België zich geplaatst voor de finale van de 4x100m wisselslag bij de vrouwen. Silke Van Hoof (rug), Elise Matthysen (foto-school), Kimberly Buys (vlinder) en Emily Vavourakis (vrij) zetten in de halve finales de vierde tijd neer: 4'07"49, onder de BOIC-limiet voor de Olympische Spelen. Zwemmen de vier meisjes in de finale bij de top-5 of duiken ze nog eens onder de limiet, dan mogen ze naar Peking. Dit is ook meteen de beste Belgische tijd ooit van een Belgische ploeg. De vorige besttijd (4'09"52) dateerde al van juli 2000 en stond op naam van Sofie Wolfs, Brigitte Becue, Fabienne Dufour en Nina Van Koeckhoven.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise fakelloopster trekt zich terug
    De Thaise ecologiste Narisa Chakrabongse, een van de aangeduide loopsters voor de estafette van de olympische vlam, heeft bekendgemaakt dat ze zich terugtrekt uit protest tegen de Chinese repressie in Tibet. "Ik wil een sterke boodschap sturen aan China", aldus Chakrabongse, voorzitster van de Green World Foundation. "De Chinese acties kunnen niet geaccepteerd worden door de internationale gemeenschap. China moet dringend z'n politiek herzien ten opzichte van Tibet". De olympische vlam wordt op 18 april verwacht in Bangkok.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Er is geen elan voor een boycot"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft in het Griekse Olympia verklaard dat hij geen "elan" ziet tot stand komen op de internationale scène voor een boycot van de komende Olympische Spelen van Peking, ondanks de repressie van het Chinese regime in Tibet. "Het merendeel van de grote politieke leiders wil geen boycot. Bush wil geen boycot, Sarkozy wil geen boycot, Brown wil geen boycot (...). Er is geen elan voor een boycot", aldus Rogge kort voor de ontstekingsceremonie van de vlam voor de Spelen van Peking. "Ik respecteer het oordeel van de organisaties die de rechten van de mens verdedigen, maar zij vertegenwoordigen hun land niet", aldus Rogge.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede overwinning voor de hockeyvrouwen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De nationale vrouwenploeg heeft op de derde dag van het vierlandentornooi in Breda met 1-2 gewonnen van Engeland. Carole Dembour en Margaux Grossen maakten de Belgische treffers. Het was de tweede overwinning in drie duels voor de vrouwen die zich voorbereiden op het kwalificatietornooi in Kazan.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."China zal veranderen dankzij de Spelen"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jacques Rogge, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft in het Griekse Olympia verklaard dat China "zal veranderen" dankzij de Olympische Spelen. "Door China via de 25.000 vertegenwoordigers van de media de wereld te tonen, denken we dat het land zal veranderen. De Olympische Spelen zijn een katalysator voor verandering, geen remedie tegen alle kwaaltjes", stelde Rogge in een persmededeling. "Zoals ik vorige week al gezegd heb, houdt de situatie in Tibet het IOC bezig. We hopen dat het conflict een snelle en wreedzame oplossing krijgt. Geweld staat immers rechtlijnig tegenover de olympische gedachte en waarden" aldus de IOC-voorzitter. "Het IOC heeft eerbied voor de Rechten van de Mens. We respecteren de NGO's en de actievoerders, maar we zijn geen politieke organisatie", meende Rogge, die vandaag deelneemt aan de ceremonie waar de olympische vlam ontstoken wordt.

    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.François Heersbrandt is vijfde Belgische zwemmer voor Peking
    François Heersbrandt heeft op het EK in Eindhoven zijn ticket voor de Olympische Spelen van Peking behaald. Hij dook in de halve finales van de 100m vlinderslag voor de tweede keer onder het minimum. Heersbrandt klokte af na 53"07, de vierde tijd in zijn reeks, de tiende tijd in totaal, niet goed genoeg voor een finaleplaats.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsteking van de vlam vroeger gepland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De ontsteking van de olympische vlam in het Griekse Olympia zal maandag een uur vroeger gebeuren dan aanvankelijk voorzien omdat er storm voorspeld wordt. De ceremonie zal beginnen om 11u plaatselijke tijd (10u Belgische tijd). Het Grieks meteorologisch instituut voorspelt rond de middag sterke regenval en windvlagen van 7 tot 8 Beaufort. De organisatoren hopen met de vervroeging van de ceremonie de laatste zonnestralen van de dag te pakken te krijgen, om zo de vlam op traditionele manier met een spiegel de kunnen ontsteken. Lukt dit toch niet, dan zijn ze voorbereid: bij de generale repetitie de dag voordien laten ze een 'vervangvlam' ontbranden, die ze bewaren in een lamp en dan op maandag kunnen gebruiken om de eerste fakkel voor de olympische estafetteloop aan te steken.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische hockeyvrouwen verliezen van Jong Oranje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De nationale vrouwenploeg heeft op de tweede dag van een vierlandentornooi in Breda met 7-1 verloren van Jong Oranje. Charlotte Devos maakte de enige Belgische treffer. Vrijdag haalden de Belgische meisjes het nog met 4-2 van de Nederlandse Antillen. België bereidt zich voor op het olympisch kwalificatietornooi in het Russische Kazan.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucas Biglia in de voorselectie van Argentinië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lucas Biglia zit in de Argentijnse voorselectie die Sergio Batista bekendmaakte voor de Olympische Spelen in Peking. Of de 22-jarige middenvelder van RSC Anderlecht er in augustus ook effectief bij zal zijn, is nog lang niet zeker. De voorselectie telt immers niet minder dan 56 spelers. Slechts 22 daarvan maken de trip naar Peking, waar Argentinië zijn titel verdedigt.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs