Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    12-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathieu Doby mag naar de Olympische Spelen
    Op het wereldkampioenschap in Bratislava heeft Luikenaar Mathieu Doby in de slalomdiscipline K1 zijn selectie voor de Spelen van Londen veroverd. Onze landgenoot voldeed met de twaalfde plaats aan de vereiste top 15. Mathieu Doby kwam 22 honderdsten tekort om zich te plaatsen voor de finale met de beste tien. Maar zijn tijd was wel goed voor de twaalfde plaats en de daaraan verbonden uitzending naar de Olympiade. De wereldtitel ging naar de Sloveen Peter Kauzer. Er namen nog twee Belgen deel aan het WK, maar zowel Ingo Kriesinger (72ste) als Antoine Germay (86ste) raakten niet door de kwalificaties.

    06-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 63 jaar krijgt Lode Wouters eindelijk zijn olympisch goud
    63 jaar nadat hij met zijn 2 ploegmaats een gouden medaille veroverde in de wegrit op de Olympische Spelen van Londen, kreeg Looienaar Lode Wouters eindelijk zijn gouden plak overhandigd. Dat dat niet eerder gebeurde kwam door een vergissing, maar die is nu rechtgezet door het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) en de Belgische Vereniging van Olympiërs. Samen met zijn ploeggenoten Eugène Van Roosbroeck en Leon De Lathouwer won de nu 82-jarige Lode Wouters het ploegenklassement van de wegrit op de Olympische Spelen van Londen in 1948. De gouden medaille die daaraan was verbonden, heeft hij echter nooit ontvangen. Vandaar dat de Belgische Vereniging van Olympiërs, in de persoon van voorzitter baron Gaston Roelants, en het BOIC dinsdagmiddag de gouden plak alsnog aan de bejaarde wielrenner overhandigden.

    Zelf herinnert Wouters zich niet zoveel meer van de bewuste Spelen, waarop hij overigens ook een bronzen medaille won die hij wel meteen kreeg. "Zowel toen we in Oostende vertrokken als toen we daar terug arriveerden, was er geen kat te zien om ons te begroeten," vertelde hij. "Zo'n prestaties werden toen nog niet gevierd. Wat ik me wel nog herinner, is dat ik een kus van de koningin heb gekregen."

    Lode Wouters was maar 6 jaar actief als wielrenner, waarvan 2 als prof. Hij werd zowel bij de amateurs als de profs nationaal kampioen. Door een ernstig ongeval, waarbij hij tijdens een wedstrijd tegen een kermiskraam botste, moest hij zijn carrière vroegtijdig afbreken.

    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakoe wil Olympische Spelen 2020 organiseren
    Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, is officieel kandidaat voor de organisatie van de olympische zomerspelen in 2020. Dat maakte het Azerische olympische comité bekend. Azerbeidzjan, dat rijk is door de inkomsten uit gas en olie, was al eerder kandidaat voor de olympiades van 2008 en 2016 maar greep toen telkens naast de organisatie. Voor 2008 koos het IOC Peking, in 2016 is Rio de Janeiro gastheer.

    Zes steden hebben zich officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van de Olympische Zomerspelen van 2020. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité bevestigd: Bakoe, Doha, Istanboel, Madrid, Rome en Tokio. Die zes steden hebben hun kandidatuur, die ook ondertekend is door hun nationaal olympisch comité, voor de deadline van donderdag 1 september binnengebracht. Tokio en Madrid waren ook al kandidaat om de Spelen van 2016 naar zich toe te trekken, maar moesten de duimen leggen voor Rio de Janeiro. De verkiezing van de gaststad voor de OS van 2020 wordt in september 2013 in het Argentijnse Buenos Aires gehouden.

    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische gymnasten trekken met olympische ambities naar WK
    Van 9 tot 16 oktober vindt in de Japanse hoofdstad Tokio het WK artistieke gymnastiek plaats. Op dit tornooi worden de eerste tickets voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen verdeeld. Aagje Vanwalleghem is het boegbeeld van de Belgische delegatie, die bestaat uit zes gymnastes (en twee reserves) en drie gymnasten (en twee reserven). Het doel van de Belgische vrouwenploeg is een plaats bij de top-16 (op 24). Die geeft recht op deelname aan het "Testevent" in januari 2012 in Londen. De eerste acht landen in de teamfinale en de top 3 per toestel verdienen op het WK een rechtstreeks olympisch ticket. Aan het Testevent in Londen nemen acht landen deel. De top-4 daarvan boekt eveneens een olympisch ticket.

    "Onze beperkte kern is ons zwak punt", zegt Yves Kieffer, bondscoach van de Belgische vrouwen. "De meeste andere landen werken met een groep van zo'n vijftien meisjes terwijl wij momenteel maar acht gymnastes in de kern tellen. Maar onze groep is heel gemotiveerd om naar de Spelen te gaan en wil daar heel hard voor werken. Om in de top-16 te eindigen, zullen we constant moeten presteren en valpartijen vermijden."

    Naast Vanwalleghem rekent Kieffer vooral op Gaelle Mys en Julie Croket om in Tokio het voortouw te nemen. Bij de mannen ligt de druk op de schouders van Koen Van Damme en Donna-Donny Truyens. De derde gymnast wordt gekozen uit het trio Kristof Schroé, Thomas Neuteleers en Jimmy Verbaeys. Truyens gaat in Tokio voor een medaille op het onderdeel paard met bogen. Daarmee zou hij zich rechtstreeks plaatsen voor Londen, op voorwaarde dat hij in Japan ook deelneemt aan twee andere onderdelen en daarop goed scoort (85%). Van Damme mikt in Tokio op een selectie voor het Testevent door in de allroundcompetitie in de top-40 te eindigen.

    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finke dreun voor Tim Maeyens op het WK

    Op het WK roeien in Tsjechië heeft Tim Maeyens zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales. Maeyens roeide de vierde tijd van alle deelnemers, maar omdat hij ook pas vierde was in zijn kwartfinale, is ie toch uitgeschakeld. Maeyens is daardoor ook nog niet zeker van deelneming aan de Spelen van Londen. Alleen via een kwalifcatiewedstrijd volgend jaar in mei kan Maeyens zich nog plaatsen.


    29-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elodie Ouedraogo is zeker van de Olympische Spelen
    Elodie Ouedraogo heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 400 meter horden op het WK atletiek in Daegu. De 30-jarige Brusselse verbeterde haar persoonlijk record tot 55.40 seconden en werd daarmee derde in haar reeks. De eerste vier van in totaal vijf reeksen waren meteen zeker van een ticket voor de halve finales. Met haar nieuwe besttijd haalt Ouedraogo ook de limiet voor deelname aan de Olympische Spelen, want 55.40 was exact de gevraagde limiet voor deelname aan  Londen 2012. Met 55.40 verbetert onze landgenote haar persoonlijk record met meer dan dertig honderdsten. Haar vorige besttijd van 55.72 dateerde al van 2007.

    26-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paralympische Spelen geeft competitieschema vrij
    Vrijdag is in Londen het competitieschema voor de Paralympische Spelen 2012 bekendgemaakt. Op 30 augustus begint het tornooi met baanwielrennen, judo en gewichtheffen. Tot en met de slotdag op 9 september treden atleten aan in 24 verschillende disciplines. Nog vrijdag werd het startsein gegeven voor de ticketverkoop. Kaartjes voor de openings- en slotceremonie kosten tot 500 pond (565 euro).

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC voert beperkt aantal bloedtests uit op Spelen 2012
    Het Internationaal Olympisch Comité is niet van plan bij alle atleten die volgend jaar deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen bloedtests af te nemen. Dat maakte IOC-voorzitter Jacques Rogge bekend in het Zuid-Koreaanse Daegu, waar zaterdag het WK begint. Rogge wees erop dat het gros van de tests in handen zal zijn van de respectievelijke nationale federaties. Die zijn volgens hem beter geplaatst om de tests uit te voeren, niet in het minst omdat de Spelen slechts om de vier jaar plaatsvinden. Eerder maakte de Internationale Atletiekfederatie IAAF bekend dat zij voor het eerst wél bij alle WK-deelnemers bloedtests zal afnemen. Aan het WK nemen 1.945 atleten deel. In Londen worden volgend jaar 10.500 deelnemers verwacht.

    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coach Colin Batch: "Tweede helft was fantastisch"
    Bondscoach Colin Batch was woensdagavond een tevreden man nadat zijn ploeg zich op het EK in het Duitse Mönchengladbach plaatste voor de halve finales en daardoor ook een ticket voor de Spelen in Londen in de wacht sleepte. "Onze tweede helft was fantastisch. We hadden ons wel aan een moeilijke avond tegen een sterke tegenstander verwacht. We hebben niet op een gelijkspel gespeculeerd, want dat zou dodelijk geweest zijn. Bij de rust stonden we achter, maar in de tweede helft heeft Max Luyckx getoond dat hij een uitstekende kapitein is. Deze kwalificatie is van enorm belang voor het Belgische hockey", aldus de bondscoach.

    Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, is "zeer tevreden" met de kwalificatie en de bijhorende kwalificatie voor de Spelen in Londen. "De 3-2 zege tegen Spanje is fantastisch, want het gaat hier toch om het nummer vijf van de wereld. Onze hockeyers plaatsten zich daardoor voor de tweede opeenvolgende keer voor de Spelen. In Peking konden we al vaststellen hoe de aanwezige teams een positieve dynamiek in de Belgische delegatie op gang brachten. Ik hoop dan ook dat deze ploeg blijft groeien en ik kan garanderen dat het BOIC er alles zal aan doen om dat te ondersteunen. Deze kwalificatie moet ook een inspiratie zijn voor alle andere Belgische teams die zich nog kunnen plaatsen", aldus Beckers.

    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische hockeyploeg voor de 13de keer naar de Olympische Spelen


    De nationale mannenploeg heeft zich op het EK hockey in het Duitse Mönchengladbach geplaatst voor de Olympische Spelen, volgend jaar in London. De Red Lions versloegen Spanje in hun laatste groepswedstrijd met 3-2 en kwalificeerden zich zo voor de halve finales op het EK. België mag zo voor de dertiende keer naar de Olympische Spelen. Bij de rust stond België met 0-2 in het krijt, na de pauze zorgden doelpunten van Luyckx, Boon en Dekeyser alsnog voor de zege. Eerder wonnen onze landgenoten met 7-1 tegen Rusland, in hun openingswedstrijd gingen ze met 3-1 ten onder tegen Duitsland. Dankzij hun positieve doelpuntensaldo hadden ze in de laatste groepswedstrijd genoeg aan een draw tegen Spanje.

    Op dit EK werden drie plaatsen voor de Spelen uitgedeeld. Omdat ook Engeland, dat als organisator van de Spelen al zeker was van een ticket, zich bij de laatste vier schaarde, zijn de Belgen meteen zeker van deelname aan het grootste sportevenement ter wereld. De Belgische mannenhockeyploeg heeft een rijke traditie op het vlak van deelname aan de Olympische Spelen. Op de Spelen van 1920 in Antwerpen veroverden ze brons, acht jaar later moesten ze vrede nemen met de vierde plaats. Tussen 1936 en 1976 zetten ze een schitterende reeks neer door zich telkens te kwalificeren. En ook drie jaar geleden in Peking waren ze er al bij! Het zorgde voor een flinke boost van de sport.


    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische delegatie keert met twee medailles terug van de zomeruniversiade
    De Belgische delegatie is met twee medailles teruggekeerd uit het Chinese Shenzhen van de 26ste editie van de Zomeruniversiade. Turner Donna-Donny Truyens behaalde zilver op het paard met bogen, Anne Arnouts greep het brons in de wegrit bij de vrouwen. Zowel in Belgrado 2009 als in Bangkok 2007 waren de Belgen nog goed voor drie medailles. In totaal namen 39 Belgische atleten deel in tien disciplines.

    Speerwerpster Melissa Dupré, die het Belgisch record op 58m25 bracht, werd vijfde en de volleymeisjes eindigden uiteindelijk op de negende plaats. Andere universitairen presteerden minder goed. Zo was er de vroegtijdige uitschakeling van judoka Jean-Yves Bottieau (-73 kg) en van de Belgische zwemmers en zwemsters in de reeksen. Michael Bultheel, in 2009 in Belgrado nog goed voor brons, miste eremetaal en werd achtste in de finale op de 400m horden.

    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kajakkers Pannecoucke en Cauwenbergh hebben ticket voor Olympische Spelen beet
    Laurens Pannecoucke en Olivier Cauwenbergh hebben zich op het WK kajak in het Hongaarse Szeged verzekerd van een ticket voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Het Belgische duo werd vierde in de A-finale van de K2 1.000 meter, wat volstond om aan de olympische limiet (bij de eerste zes eindigen in de A-finale op het WK) te voldoen. Ze grepen in de finale net naast het brons. De 23-jarige Pannecoucke en de één jaar oudere Cauwenbergh leverden een spetterende A-finale af. Het Zwevegems-Mechels tweetal opende zijn medaillestrijd met een vinnige start waarin ze even de leiding namen, maar die dan snel afstonden aan de Zweden Oscarsson-Nilsson. Beide teams snelden van de andere tegenstanders weg en voelden halfweg nog enkel de adem van de Russen Yurchenko-Pogreban in de nek. Op 250m van het einde lagen onze landgenoten nog wel derde, maar vooral de Slovaken Gelle-Vicek pakten uit met een verschroeiende eindsprint. De Slovaken jumpten in de slotmeters voorbij de Zweden, de Russen hielden nog net de Belgen met amper drie tienden van een seconde af. De regerende wereld- en olympische kampioenen Holsstein-Ihle werden in het zog van de Belgen pas vijfde.

    16-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Faster, higher, further or stay (at home)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Slechts een kleine Belgische delegatie zal straks deelnemen aan het WK atletiek in Daegu. Toch wat verrassend. Dachten we niet dat ons land in deze sport de laatste jaren een nieuwe boost had gekregen. Alarmerend eigenlijk, zeker op minder dan één jaar van de Spelen. Moest er dan gedelibereerd worden? Neen! Er worden limieten vastgelegd en als je hieraan niet kunt voldoen, is jouw plaats niet op ’s werelds grootste kampioenschap. Eervolle vermeldingen kan je op een ander krijgen, op een WK tellen alleen prestaties.

    De vrouwelijke 4x100m estafetteploeg loopt de internationale limiet, maar als dit pas de 20ste tijd is op het internationele toneel, dan lijkt het me logisch dat de strengere nationale norm gehanteerd wordt. Blijven die meiden trouwens niet wat teveel teren op het grote succes onder Kim Gevaert? Spreek me tegen het komende jaar!

    Damien Broothaerts heeft echt gevochten voor de limiet, maar misschien wel wat teveel geprobeerd. En de gedachte dat het eens moet meezitten, belooft ook weinig goeds voor een sterk WK. Wie wel kan (en mag) klagen, is Hans Van Alphen. OK, je weet waar je voor staat als de limieten opgesteld worden. Maar er zijn slechts 13 tienkampers die de limiet van 8200 punten gehaald hebben dit seizoen. Van Alphen staat met zijn prestatie op de 16de plaats in 2011. Ik wil wel eens zien welke meerkampers er wel de piste opkomen in het Verre Oosten. Bovendien geeft een top 12 recht op een ticket voor Londen. Voor Van Alphen niet ondenkbaar met de limiet van 8200 punten er bovenop. IAAF, toch te herbekijken in toekomst?

    De magere selectie is natuurlijk ook te wijten aan de hoge blessurelast binnen het Belgische team. Svetlana Bolshakova zag in het begin van het seizoen haar WK in rook opgaan, Eline Berings kwam zelfs niet toe aan een zomerseizoen, wat ook kan gezegd worden van Adrien Deghelt. De lange afstandslopers konden geen hoge ogen gooien. Hoewel wij wel sterk geloofden in Lindsey De Grande, maar die loopt nu een wedstrijd waarbij elke andere klein bier is. (Go for it, meid). Is er nog de terugkeer van Tia Hellebaut volgend seizoen. Iedereen gaat er van uit dat zij haar titel in Londen zal verdedigen. Toch eerst maar die limiet halen!

    Enfin, als de Borlées de finale van de 400m lopen, de 4x400m ploeg een medaille haalt, Thomas Van Der Plaetsen de limiet voor Londen lukt, Anne Zagré en Elodie Ouedraogo halve finales mogen lopen, Sara Aerts en Jeroen D’Hoedt een PR halen, dan is Daegu een meer dan geslaagde missie. Als 2012 onze atleten dan ook nog eens wil toelachen ... .

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds zes jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de voorbije en de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    14-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Istanboel kandidaat om Spelen in 2020 te organiseren
    Het Turkse Istanboel is kandidaat om de Olympische Spelen van 2020 te organiseren. Dat verklaarde de Turkse eerste minister Recep Tayyip Erdogan zaterdag. "De Olympische Spelen van 2020 beschouwen wij als enorm belangrijk voor ons land en onze inwoners", aldus Erdogan op de Turkse televisie. Rome, Tokio en Madrid stelden zich eerder al kandidaat om het grootste sportevenement ter wereld in 2020 te mogen organiseren. Ook het Qatarese Doha en het Zuid-Afrikaanse Durban zouden interesse tonen. De kandidaturen moeten ten laatste op 1 september aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overgemaakt worden. Op 7 september 2013 wordt in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires de organisator aangeduid.

    13-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympisch kampioene Marianne Vos laat baanwielrennen links liggen op Spelen in Londen
    Marianne Vos, de Nederlandse olympisch kampioene op de puntenkoers in het baanwielrennen, concentreert zich volgend jaar op de Olympische Spelen in de Britse hoofdstad Londen enkel op het wielrennen op de weg. De 24-jarige Vos veroverde in 2008 in Peking de olympische titel op de puntenkoers, maar dit onderdeel staat in Londen niet meer op het programma. Daardoor richtte ze zich eerst op het onderdeel omnium, maar daar is een zeer specifieke voorbereiding voor nodig die niet combineerbaar is met haar ambities op de weg. In Londen zal ze zowel de wegrit als de tijdrit bij de vrouwen voor haar rekening nemen.

    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympisch dorp in Londen verkocht aan Qatari
    De site van het olympisch atletendorp voor de Spelen van Londen 2012 is voor 557 miljoen pond verkocht aan een consortium van Qatari Diar en het Britse Delancey. Qatari Diar, een filiaal van het Qatar fonds, en de Britse immobiliënmaatschappij Delancey verwierven de rechten tot aankoop en uitbating op lange termijn van het dorp. De site ligt in het oosten van de Britse hoofdstad, in de schaduw van het olympisch stadion. Er moeten in totaal 2.800 nieuwe woningen op het terrein komen, zo liet de Olympic Delivery Authority (ODA) weten in een persbericht. Het contract betreft ook de aanpalende terreinen, waar nog eens 2.000 extra huizen gebouwd kunnen worden.

    09-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kim Clijsters: "Olympische Spelen zijn laatste grote doel"
    De Olympische Spelen van volgend jaar in Londen zijn het laatste grote doel in de carrière van Kim Clijsters. Haar laatste tornooi wordt het (waarschijnlijk) niet. Dat vertelde de Limburgse in de marge van het tornooi in het Canadese Toronto, waar ze deze week haar rentree op het circuit viert na een slepende voetblessure. "De Spelen in Londen zijn zeker mijn laatste grote doel. Ik zeg niet dat ik dan stop, maar tot daar ligt mijn agenda vast en daar werk ik naar toe. Wat er na de Spelen gebeurt, zien we dan wel. Misschien kies ik er wel voor om in een kleiner tornooi afscheid te nemen. Zo kan ik het wat persoonlijker houden en kan ik echt genieten van mijn familie, vrienden en begeleiders."

    Voor de 28-jarige Clijsters wordt Londen 2012 haar eerste olympische deelname. In 2004, toen Justine Henin goud won, koos ze er zelf voor om niet naar Athene te gaan. Vier jaar later in Peking genoot Clijsters van haar eerste tennispensioen.

    01-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaanderen stelt acht sportsites ter beschikking van olympische atleten
    Gedeputeerde Marleen Titeca-Decraene (CD&V), namens het provinciebestuur van West-Vlaanderen, en Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het BOIC, hebben een overeenkomst ondertekend in het kader van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Beide partijen engageren zich om elkaar voor en tijdens de Spelen op allerlei manieren te steunen en te versterken bij de organisatie van sportieve en olympische evenementen in de kustprovincie. Concreet betekent dit dat West-Vlaanderen acht sportsites ter beschikking stelt van landenteams, om stage te lopen en/of tornooien te houden in het kader van de Spelen. Het betreft het Olympiabad en het Jan Breydelstadion in Brugge, de Sleuyter-arena in Oostende, het Bloso-centrum in Blankenberge, De Lange Munte in Kortrijk, Schiervelde in Roeselare, De schietstand Sint-Barbabas in Zwevegem, en het Bloso topruitercentrum in Waregem, Anzegem en Nokere.

    Er zijn al een twintigtal landenteams ingeschreven voor stages en tornooien in West-Vlaanderen ter voorbereiding van de Spelen. Ze kunnen via het Europees Interregprogramma en de gemeentebesturen rekenen op logistieke steun. De diverse gemeentenbesturen hebben toegezegd de atleten ook de regio te leren kennen via een toeristich programma.

    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische olympische campagne afgetrapt op strand van Oostende
    Op het strand van Oostende is zaterdagnamiddag het startschot gegeven van de campagne voor de Belgische olympische atleten, die het in de zomer van 2012 in Londen moeten waarmaken. De Kick-Off to Londen, een organisatie van het BOIC en zijn sponsors, werd bijgewoond door tal van atleten.Ook enkele ex-topsporters die schitterden op vorige Spelen, zoals de judoka's Gella Vandecaveye en Ingrid Berghmans en zeiler Sebastien Godefroid, tekenden present.

    Tijdens het evenement werd het campagnebeeld voor het Belgian Olympic Team 2012 onthuld. Het beeld toont 14 Belgische topatleten uit verschillende disciplines, die zich volop aan het voorbereiden zijn voor een plaatsje op de Spelen in Londen. De atleten zijn gekleed in een zeer 'Brits' dronkergrijs kostuum, wit hemd en een rode das of sjaal. Om de Londense sfeer helemaal af te maken, houdt één van de atleten een grote zwarte paraplu boven de hele groep. Het BOIC wil met dit beeld een herkenbare en sympathieke campagne lanceren die het Belgische publiek zo nauw mogelijk moet betrekken bij de voorbereidingen van de Belgische atleten. In november 2011, tijdens de stage van alle atleten in Lanzarote, wordt ook de televisiecampagne gelanceerd.

    Om de atleten een hart onder de riem te steken, werd op het strand van Oostende een poging ondernomen om het wereldrecord Sh'Bam te breken. Sh'Bam is de nieuwste sensatie in fitnessland, een workout op dansbare muziek. Met net geen 1.050 mensen moest het wereldrecord eraan geloven in de Koningin der Badsteden.

    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 15 Belgische medailles op het EJOF

    De Belgische delegatie is met 15 medailles (2 gouden, 5 zilveren en 8 bronzen) teruggekeerd van het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Turkse Trabzon. Daarmee staat ons land 13de in de medaillestand.

    GOUD:
    Brecht Bertels (Atletiek/800m)
    België (Basketbal/meisjes)

    ZILVER:
    Dries Verstrepen (Wielrennen/tijdrit)
    Camilla De Bleecker (Atletiek/800m)
    België (Atletiek/4x100m meisjes)
    Justien Grillet (Atletiek/200m)
    Kimberley Efonye (Atletiek/400m)

    BRONS:
    Thomas Durant (Atletiek/110m horden)
    België (Atletiek/4x100m jongens)
    Clément Geens (Tennis/enkelspel jongens)
    Maxime Gentges (Gymnastique/paard met bogen)
    Clément Geens/Omar Salman (Tennis/dubbelspel jongens)
    Eiv Vermandere (Judo/-44kg)
    Karim Maekelberg (Judo/-50kg)
    Kenzo Breda (Judo/-73kg)




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs