Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterspelen 2018 in Zuid-Korea

    Pyeongchang mag de Winterspelen van 2018 ontvangen. Dat maakte IOC-voorzitter Jacques Rogge bekend. De Zuid-Koreaanse stad, op 180 kilometer van de hoofdstad Seoel, kreeg van het Internationaal Olympisch Comité de voorkeur op het Duitse München en het Franse Annecy. De stemming van de 123ste Algemene Vergadering van het IOC in het Zuid-Afrikaanse Durban nam niet veel tijd in beslag. Al in de eerste stemronde had Pyeongchang een absolute meerderheid. Er waren 95 stemgerechtigden. Peyongchang was twee keer eerder zonder succes kandidaat om de Spelen naar Zuid-Korea te halen. Voor 2010 (Vancouver) en 2014 (Sotsji) verloor de stad nipt. De laatste keer dat de Winterspelen in Azië plaatsvonden, was in 1998 in het Japanse Nagano. Het was van 1995 geleden dat er slechts één stemronde nodig was. Toen kreeg het Amerikaanse Salt Lake City de Spelen van 2002 toegewezen.


    05-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC-voorzitter Jacques Rogge voorspelt "grootse" Winterspelen 2018
    IOC-voorzitter Jacques Rogge, was dinsdag in het Zuid-Afrikaanse Durban vol lof over de drie kandidaten voor de Winterspelen van 2018. Onze landgenoot opende in Durban de 123ste Algemene Vergadering van het Internationaal Olympisch Comité. Het Duitse München, het Zuid-Koreaanse Pyeongchang en het Franse Annency zijn in de running voor de organisatie van de Winterspelen in 2018. Rogge verklaarde geen idee te hebben wie woensdag de stemming zal winnen, maar verzekerde de aanwezigen dat de gaststad in staat was om "grootse spelen" te organiseren. Rogge voorspelde de olympische beweging een rooskleurige toekomst, maar waarschuwde ook voor gevaren als illegale weddenschappen en doping.

    04-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sven Decaesstecker op zoek naar Europese titel in Berlijn
    Vandaag starten in Berlijn de IPC Swimming European Championships. Binnen de Paralympische Beweging zijn alle ogen gericht op dit laatste grote internationale treffen voor de Spelen van London 2012. Daarom is het zo'n belangrijke competitie. Dat beseft ook VLG-atleet en Paralympiër van het jaar Sven Decaesstecker, die in Berlijn zal trachten zijn Europees record op de 200m vrije slag om te zetten in een eerste Europese titel. “Ik probeer in alle rust naar het EK toe te leven", zegt de eliteatleet. "De vorm is er, de trainingen verlopen vlot en zowel in binnen- als in buitenland werkte ik enkele goede stages af." Decaesstecker weet dat de verwachtingen groot zijn: "In Berlijn verdedig ik een Europees record. Bijgevolg is het hoofddoel uiteraard een medaille, maar vooral ook de A-limiet met oog op kwalificatie voor de Spelen van 2012.”

    Ook Tamara Medarts uit Heusden-Zolder, vorig jaar als jongste deelneemster in de categorie S14 (verstandelijke handicap) goed voor brons op de wereldkampioenschappen in Nederland, ambieert opnieuw eremetaal. Wel ondervindt ze nog last van een schouderblessure. De jonge Limburgse wordt in haar categorie vergezeld door twee andere beloftevolle atleten, die in Berlijn hopen te verrassen. Ze zullen proberen een Londonse droom te verwezenlijken: Mieke De Mot (Lennik) enYannick Vandeput (Houthalen).

    03-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaat-gaststeden voor Winterspelen 2018 moeten nog bibberen tot woensdag
    Het Internationaal Olympisch Comité verkiest woensdag in het Zuid-Afrikaanse Durban de gaststad voor de Olympische Winterspelen in 2018. Zowel het Franse Annecy, het Duitse München, als het Zuid-Koreaanse Pyeongchang kunnen een sterk dossier voorleggen. "Alle drie zijn ze in staat om hele goede Spelen te organiseren", verklaarde Gunilla Lindberg, voorzitster van de evaluatiecommissie, nadat ze haar rapport had opgemaakt. De slotpresentaties woensdagmorgen zouden dan ook wel eens doorslaggevend kunnen worden. Ook het lobbywerk van de kandidaten en steun uit politieke hoek kan het kiesgedrag van de ongeveer honderd stemgerechtigde leden van het IOC nog (bij)sturen.

    Verschillende zwaargewichten zullen de kandidaten persoonlijk komen steunen in Durban: voor Frankrijk reizen eerste minister François Fillon en minister van Sport Chantal Jouanno af naar Zuid-Afrika, Duitsland stuurt president Christian Wulff en verschillende politici uit de deelstaat Beieren, Pyeongchang kan rekenen op het Zuid-Koreaans staatshoofd Lee Myung-bak en de toplui van onder meer Samsung en Korean Air. In 2014 vinden de Spelen plaats in het Russische Sotchi.

    28-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Claudia Pechstein wil als baanwielrenster naar OS Londen
    De Duitse schaatsster Claudia Pechstein wil naar de Olympische Zomerspelen van volgend jaar in Londen. Ze kan dat uiteraard niet in het schaatsen doen, maar mikt op het baanwielrennen. Dat verklaarde ze dinsdag in Sport Bild. De 39-jarige Duitse is van plan om van 6 tot 10 juli deel te nemen aan de Duitse baankampioenschappen in Berlijn. Ze komt er normaal gezien aan de start van de individuele achtervolging en misschien ook van de 500m tijdrijden en de sprint. "Ik ben al acht weken aan het trainen op de piste. Als schaatsster heb ik sowieso al veel op de fiets getraind. Ik heb niets te verliezen".

    Pechstein werd nooit betrapt op doping maar kreeg niettemin een schorsing van twee jaar omdat ze te hoge bloedwaarden had laten noteren, wat kan wijzen op dopinggebruik. Ze vocht haar straf met alle middelen aan, tot bij het TAS in Lausanne, maar ving steeds bot. De schaatsster is met vijfmaal goud, tweemaal zilver en tweemaal brons de meest gemedailleerde Duitse atlete ooit op Olympische Winterspelen. Ze heeft ook zes wereldtitels en drie Europese titels.

    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De provincie Limburg gaat Olympisch in Londen 2012

    In het kader van de deelname van het Belgian Olympic Team aan de Olympische Spelen en van het Belgian Paralympic Team aan de Paralympische Spelen in Londen 2012, lanceren de Provincie Limburg en het BOIC het Limburgs “Olympic Fashion Team”. Via deze samenwerking zal de Provincie Limburg met het BOIC en Limburgse bedrijven exclusief samenwerken bij de creatie en de productie van de officiële uitrusting voor de Olympische en Paralympische delegaties in Londen 2012.

    Stijn Helsen zal instaan voor de creatie en de productie van de officiële kledij die o.a. zal gedragen worden tijdens de openingsplechtigheid op 27 juli 2012, JBC verzorgt de productie van de Olympische vrijetijdskledij en Ambiorix is de Olympische leverancier van de schoenen. Bioracer levert anderzijds de officiële uitrusting van de Olympische wielerploegen.

    “De openingsplechtigheid van de Olympische Spelen geniet een uitzonderlijke internationale uitstraling. De atleten van het Belgian Olympic Team zullen samen met 10.500 andere buitenlandse atleten uit 204 Nationale Olympische Comités defileren in het Olympisch stadion voor zo’n 80.000 toeschouwers en méér dan drie miljard TV-kijkers in creaties tot stand gekomen via de samenwerking tussen de provincie Limburg, voornoemde bedrijven en het BOIC. Van harte dank aan de Provincie Limburg die bij deze een nieuwe trend zet aangezien het de eerste maal is dat een provincie in ons land zich op deze wijze associeert met het Belgian Olympic en Paralympic Team en de Olympische en Paralympische Spelen. Ook de bedrijven getuigen van een Olympic team spirit en creatieve uitmuntendheid bij de realisatie van dit project” sprak Piet Moons, Marketing Directeur van het BOIC.

    “Wij zijn bijzonder verheugd en fier te kunnen bijdragen aan dit uitzonderlijke en grootse evenement die de Olympische en Paralympische Spelen zijn,” aldus Herman Reynders, Gouverneur van de Provincie Limburg. ”Voor onze provincie en alle Limburgers, maar eveneens voor deze Limburgse bedrijven en hun medewerkers is deze samenwerking uniek, zeker ook op het gebied van de nationale en internationale uitstraling voor onze sportieve provincie. Maar wij wensen vooral ook alle Olympische en Paralympische atleten bijzonder veel succes toe bij hun verdere voorbereiding en deelname aan deze Spelen”, zo ging de Gouverneur verder.


    21-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste lijst van het BOIC met het oog op de OS van Londen 2012

    De raad van bestuur van het BOIC is in vergadering bijeengekomen op maandag 20 juni in het Olympisch huis en keurde de publicatie goed van de eerste lijst van ‘selecteerbare’ atleten voor de OS van 2012. Tot nog toe werden de BOIC-criteria en de IOC-criteria voor deelname aan de OS van Londen 2012 behaald door:
    * Atletiek: Jonathan Borlée (200m en 400m)
    * Paardrijden
    - team voor het springen (4 atleten)
    - team eventing wedstrijden (5 atleten)
    * Tafeltennis: Jean-Michel Saive

    Naar aanleiding van de informatie die onlangs van het IOC werd verkregen, onder meer, over de selectiecriteria voor atletiek en zwemmen bekrachtigde de raad van bestuur van het BOIC de voorstellen van de selectiecommissie van het BOIC betreffende de selectiecriteria voor de Olympische Spelen van Londen 2012. De criteria voor atletiek en zwemmen werden vastgelegd. Aanpassingen en/of toelichtingen werden aangebracht voor andere sporten en sportdisciplines (cfr. beachvolley, paardrijden, gymnastiek, …).


    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOTO: de scherpe lens van Piet De Mol


    Piet De Mol was voor de laatste wedstrijd van de heenronde te gast in Dalian, voor een duel van zijn ploeg Baxi Football Club met de leider. Onze favoriete trainer in China haalde eindelijk nog es zijn scherpe lens boven. Enkele gewone foto's van gewone mensen in China.








    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Praag niet langer kandidaat voor Spelen van 2020
    Praag trekt zijn kandidatuur voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2020 definitief in, "wegens economische redenen". Dat maakte het stadsbestuur bekend. "We hebben beslist om de activiteiten van de organisatie 'Praag olympisch' op 31 juli 2011 stop te zetten", klonk het in een persbericht. 'Praag olympisch' was in maart 2007 door Praag en het Tsjechisch olympisch comité opgericht en moest proberen om de Zomerspelen in 2016 of 2020 binnen te halen. Maar het Internationaal Olympisch Comité (IOC) kende in 2009 de Spelen van 2016 toe aan het Braziliaanse Rio de Janeiro, en Praag behoorde zelfs niet tot de vier weerhouden finalisten. Door de economische crisis was de werking van 'Praag olympisch' al sterk afgebouwd.

    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: het definitieve afscheid van Piet De Mol

    Vrienden,

    De kogel is door de 'Lange Muur'! Nu aan de andere kant dan in januari. Ik kom naar huis ... heel graag en definitief! De werksfeer met de collega's, Cao en de teammanager was al een tijdje verziekt. Als je ver van huis bent, moet het op 't werk, toch het grootste deel van de tijd, plezant zijn. Dat is het geval niet meer. Heel jammer voor de spelers. Met hen heb ik nog altijd een vriendschappelijke band. Ze zullen verschieten wanneer ze donderdag terug naar de club komen.

    Wanneer ik juist terug ben, weet ik nog niet. Ik vrees dat het niet voor de start van de werken aan de ring zal zijn.

    Tot heel rap,

    Piet.

    Bedankt voor de leuke verslagen, Piet!


    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: Piet De Mol verliest van de leider

    11.06.2011 Dalian - Beijing Baxy: 2-1

    We zijn op bezoek bij de leiders. Tot drie wedstrijden geleden gingen ze recht op de titel af. Toen stokte de wagen ineens en met 1 op 9 is er zowaar crisis. Ook al hebben ze nog steeds zes punten voorsprong op de tweede. Er heerst onrust verneem ik van Jihnny, Kong Kong en Wu Peng, drie spelers met wie ik in Chongqing werkte. Ik sprak ze kort na hun training van gisteren. Bij ons is, op Vlado na, iedereen beschikbaar.

    Hun gezellig klein stadion is helemaal vol gelopen. Wij krijgen in de vijfde minuut de eerste open kans. Lion trapt wat overhaast over. Net na het openingskwartier kan onze keeper een knappe redding uitvoeren op hun doorgebroken spits Jihnny (’t is natuurlijk Johnny, maar Chinezen kunnen dat niet uitspreken). Halverwege de eerste helft speelt Paulo onze nr.11 Lee vrij, hij scoort knap vanuit een scherpe hoek, 0-1. Vijf minuten later kunnen we een optie op de zege nemen. We counteren scherp. Onze nr.22 Oneway, hij is zoals de meeste van onze spelers afkomstig uit Dalian, gaat helemaal alleen op hun doelman af. Hij trapt op hun keeper. In plaats van met 0-2 te kunnen rusten, wordt het 1-1. In de 44ste minuut dropt Moreira -na balverlies- een lange trage voorzet in onze 16m. Onze keeper komt of toch niet, hij wordt koppend gelobd door hun spits. Dalian had eigenlijk iets daarvoor al gelijk kunnen komen, Moreira (hij speelde nog in België) trapte op de lat. Ruststand, 1-1.

    Vroeg in de tweede helft komen we na een vrije trap 2-1 achter. We krijgen tien minuten voor tijd nog een uitstekende kans. Nr.10 Kaka trapt de voorzet van Lion van dichtbij hard over het lege doel. Dong krijgt zijn tweede geel. Met 10 man zijn we niet in staat om aan een slot offensief te beginnen. Nipt verlies. Er zat echt meer in! Jammer. De heenronde zit er op. We hebben nu een korte onderbreking. Onze volgende wedstrijd spelen we op 25 juni thuis tegen mijn ex-club Chongqing, waar Nico De Bree keeperstrainer is.

    De terugreis was trouwens weer de moeite: met de bus naar de luchthaven van Dalian. Flight to Beijing cancelled wegens hevig onweer in Beijing.
    Wat nu? Mijn assistenten willen terug naar het hotel. Geen sprake van. We vragen of we niet naar Tianjin kunnen vliegen. Dat gaat. We bellen onze buschauffeur. Hij komt ons daar ophalen, dat is ongeveer anderhalf uur rijden. Om kwart over middernacht ben ik thuis.


    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LONDON: de tijdelijke basketbalarena is klaar
    Goed nieuws voor de organisatoren van de Olympische Spelen in London: de basketbalarena is klaar. Net 15 maanden na de start van de werken. Er kunnen 12.000 fans in. De basketbalarena is het vierde gebouw van het olympisch park dat volledig klaar is voor de Spelen. En belangrijk: binnen het budget en binnen de timing. "Het moet één van de snelste bouwwerken zijn van deze site", vertelde Dennis Hone, hoofdverantwoordelijke van de oplevering, "opnieuw een mijlpaal in dit grote project." De witte arena, zo'n 35 meter hoog, is één van de grootste tijdelijke optrekjes, want na de Spelen wordt het gebouw opnieuw ontmanteld. Er worden tal van groepswedstrijd in georganiseerd en een kwartfinale bij de vrouwen. De rest vindt plaats in de O²Arena. Het gebouw ontvangt ook handbalwedstrijden. Half augustus ondergaat de zaal een test met de London International Basketball Invitational met Groot-Brittannië, Australië, China, Kroatië, Frankrijk en Servië.

    09-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londen krijgt Belgian House tijdens Olympische Spelen 2012
    Tijdens de Olympische Spelen van 2012 zullen Belgische atleten en supporters elkaar kunnen ontmoeten in het Belgian House in hartje Londen. Het BOIC ondertekende daarover een overeenkomst met Inner Temple, waar het Belgian House onderdak zal vinden. Nederland heeft al sinds 1992 in Barcelona een Holland House bij elke Spelen, maar de Belgische tegenhanger wordt een primeur voor het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). "Wij willen de vele Belgische supporters die naar Londen zullen afzakken een plaats bieden waar ze de atleten kunnen ontmoeten en aanmoedigen. In Inner Temple kunnen ze dat bovendien doen in een prachtig historisch gebouw", verklaarde Piet Moons, directeur marketing van het BOIC.

    Inner Temple werd in de twaalfde eeuw gebouwd en ligt in de Londense City, het financiële en historische hart van de Britse hoofdstad. Suseia, het officieel agentschap van het BOIC voor de Spelen van Londen, zal samen met het BOIC het programma en de toegangsregels tot het Belgian House verder uitwerken. De Spelen beginnen volgend jaar op 27 juli. Zeventien dagen later, op 12 augustus, volgt de slotceremonie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamsi is de mascotte van het EJOF
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mascotte voor het EJOF in Trabzon heet Hamsi. Hamsi is een guitig lachende vis, maar niet zomaar een vis, hij identificeert zich graag met het leven van het volk van Trabzon. Zijn kleuren refereren naar de cultuur en de geschiedenis van Trabzon.


    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Londen onthult zijn olympische toorts
    De organisatoren van de Olympische Spelen 2012 hebben in Londen de toorts onthuld waarin de olympische vlam zal worden rondgedragen. Het goudkleurige aluminium kleinood heeft een driehoekige vorm en telt 8.000 gaatjes. Die staan symbool voor het totaal aantal lopers dat op het 13.000 km lange parcours van de vlam in actie zal komen. De driehoekige vorm is dan weer een verwijzing naar de drie olympiades in Londen (1908, 1948 en 2012). De toorts, een werkstuk van Edward Barber en Jay Osgerby, wordt op 18 mei 2012 vanuit Griekenland naar Groot-Brittannië gebracht. De volgende 70 dagen blijft hij op Britse bodem. De vlam zal niet naar het buitenland worden gebracht om incidenten zoals voor Peking 2008 te vermijden.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan helft kandidaten krijgt geen ticket vast voor Olympische Spelen 2012

    Ongeveer 55 procent van de 1,8 miljoen kandidaten die één van de 6,6 miljoen tickets wilden voor de Londense Olympische Spelen in 2012, zal de wedstrijden voor de televisie moeten volgen. Dat gaf de Britse zender BBC aan. "We begrijpen de teleurstelling bij de mensen, maar diegenen die geen ticket hebben kunnen kopen tijdens de eerste ronde, krijgen voorrang in de tweede ronde eind juni", aldus de woordvoerder van de organisatie. "Er zijn wel nog honderdduizenden tickets beschikbaar voor basketbal, hockey en het volleybal", voegde hij nog toe. Omdat de vraag naar tickets voor de de begin-en eindceremonie en voor de finales in het atletiek het aanbod ruimschoots oversteeg, was de organisatie genoodzaakt om een loting te organiseren om de kaartjes op een eerlijke manier te verdelen.


    07-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge wil cricket op Olympische Spelen

    Jacques Rogge zou cricket graag op de Olympische Spelen zien. Dat verklaarde de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité in een interview met de Engelse krant The Evening Standard. "De internationale cricketfederatie beslist eind juni of ze zich al dan niet kandidaat stelt om een olympische discipline te worden. Als ze het doen, zal ik hun kandidatuur met open armen ontvangen", aldus Rogge. "Cricket is een belangrijke en populaire sport, die door veel mensen wordt bekeken op televisie. Het is een sport met een lange traditie, waarin de spelers nog respect hebben voor ethiek. Tijdens de Olympische Spelen zou het dan wel gaan over de Twenty20 cricket-variant en niet over Test cricket natuurlijk, daarvoor zijn de spelen te kort", verduidelijkte de voorzitter.

    Rogge verklaarde zelf ook een grote fan te zijn van de sport, die vooral populair is in Groot-Brittanië en zijn voormalige kolonies. "Ik hou van het spel, ik kijk voortdurend Test cricket als ik op mijn kantoor in Lausanne ben. Het is de enige sport waar je na vijf dagen een gelijkspel kan hebben", voegde hij er lachend aan toe. Cricket stond in 1900 al eens op het olympisch programma. Er waren slechts twee deelnemers. In Parijs won Groot-Brittannië van Frankrijk.


    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: twee keer gelijk zonder doelpunten voor Piet De Mol

    21/05/2011 Beijing Baxy Club - BIT: 0-0

    BIT is een universiteitsploeg van Beijing. ’t Zijn ook allemaal profs. Ze hebben vier buitenlanders: twee spelers uit Uruguay, een Braziliaan en een Zuid-Koreaan. Ze staan op de laatste plaats in het klassement, wel met een wedstrijd minder, na vijf gelijke spelen. Met een 0-0 komen wij goed weg. Wij hebben in 90 minuten niet één echte kans kunnen creëren. Onze BIT vrienden mikten diep in de tweede helft een vrije trap op de paal. De rebound werd door hun spits, helemaal vrij voor een leeg doel, gelukkig -maar ook onbegrijpelijk- naast getrapt. 0-0 dus na een matige, ja zelfs een ontgoochelende derby. Jammer voor de talrijk opgekomen supporters en voor alle liefhebbers die de live-uitzending van onze wedstrijd thuis op TV gevolgd hebben. Kort verslag van een lange wedstrijd. Vrijdag vliegen we naar Shenzhen voor het duel tegen Shenzhen Phoenix.

    29/05/2011 Shenzhen Phoenix - Beijing Baxy United Football Club: 0-0

    Van Beijing naar Shenzhen is het drie uur vliegen, richting Hong Kong. Omdat het nogal een vermoeiende reis is, met van de luchthaven in Shenzhen ook nog een vrij lange busrit, vertrekken we al op donderdag. Wij missen Vlado door een knieblessure. Shenzhen moet zijn spelmaker, de Serviër Zivkovic, missen door twee gele kaarten in de vorige wedstrijd. Ook Harison, de Braziliaan, en Johnson uit Angola (hun twee spitsen) zijn er niet bij. Shenzhen heeft een punt meer dan wij. Uit hun drie laatste wedstrijden haalden ze maar één puntje. Vorige week verloren ze met 4-0 tegen Hunan. Hunan stond voor die match voorlaatste. Shenzhen zou zijn spelers al een tijdje niet meer kunnen betalen ... dan gaat de motivatie snel weg. Tijdens de bespreking hebben we het enkel over winnen!

    ’t Is 35 graden wanneer we aftrappen. Geen voetbalweer. Het tempo ligt dan ook een stuk lager dan tijdens de finale van FC Barcelona vannacht. Nee, in vergelijking met die schitterende wedstrijd 'doen' wij een andere sport. We creëren geen enkele kans, komen haast nooit in de buurt van hun doelman. Zij treffen in de 20ste minuut de lat. Onze spelers kunnen nooit hun rechtstreekse tegenstander uitschakelen. Dus krijgen we hun verdediging nooit uit verband. In de 50ste minuut scoren zij uit een vrije trap vanop de flank. Hun nr. 27 trapt een indraaiende voorzet en die gaat rechtstreeks in doel. Gelukkig blijft de lijnrechter zwaaien voor buitenspel. Hier komen we goed weg. Een kwartier voor tijd raken ze nog de paal. Inpakken, wegwezen en blij zijn met een punt. Ons vierde gelijkspel op rij. Daar kom je in de rangschikking natuurlijk niet mee vooruit. We staan op de zevende plaats met 14 punten uit 11 wedstrijden. Nu zaterdag spelen we thuis tegen Guizhou Toro. Die hebben één puntje minder dan wij.

    Groeten,

    Piet.


    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marathonlopers keuren olympisch parcours goed
    Het marathonparcours voor de Londense Olympische Spelen in 2012 werd zondag tijdens een test goedgekeurd door de atleten. Het parcours voor de Paralympics, enkele weken na de Spelen, moet wel aangepast worden. Enkele rolstoelatleten maakten hun beklag over te scherpe bochten. 39 atleten verkenden om 6u 's morgens het olympisch traject dat hen langs verschillende toeristische trekpleisters bracht zoals Buckingham Palace, de Saint-Paul-kathedraal, Trafalgar Square en het Brits parlement. In de herfst van 2010 was er nog een polemiek omdat het parcours was verschoven van het oosten van Londen naar het centrum. De organisatoren werden ervan beschuldigd om de minder leuke delen van de hoofdstad te willen verbergen, ten voordele van de toeristische trekpleisters. De Olympische vlam wordt op 27 juli aangestoken, om op 12 augustus weer uit te doven. Die van de Paralymics brandt van 29 augustus tot 9 september.

    30-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Corruptie FIFA - Jacques Rogge: "Lessen getrokken uit drama van Salt Lake City"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terwijl de Wereldvoetbalbond geplaagd wordt door corruptieschandalen twee dagen voor de verkiezing van een nieuwe voorzitter, is er bij het Internationaal Olympisch Comité in de aanloop naar de toekenning van de Spelen voor 2018 geen vuiltje aan de lucht. IOC-voorzitter Jacques Rogge stelt dat het nodige gedaan is om te voorkomen dat leden in de verleiding zouden komen hun stem te verkopen. "Zeg nooit nooit, maar we hebben het maximum gedaan om dit soort wangedrag te bannen", aldus onze landgenoot, die naar eigen zeggen "bedroefd" de gebeurtenissen bij de FIFA gadeslaat. "Ik heb het drama van Salt Lake City meegemaakt. Ik maakte deel uit van de onderzoekscommissie en we zagen zaken die ons hoegenaamd niet bevielen", herinnert Rogge zich.

    Na het schandaal rond de toekenning van de Winterspelen aan de Mormonenstad (2002), de grootste corruptiezaak in de geschiedenis van het IOC, werden een tiental IOC-leden geschorst. Er volgde een schoonmaakoperatie bij het Comité en er werden strikte regels ingevoerd voor de toekenning van de Spelen. "Ik heb geen lessen te geven. De FIFA is groot genoeg om te weten wat ze kan en moet doen, maar het is duidelijk dat de nieuwe regels voor kandidaturen de zaken veranderd hebben." Zo is het sinds Salt Lake City verboden voor IOC-leden om kandidaat-steden te bezoeken. Het zijn nu de steden zelf die zich voorstellen op een seminarie "in een gereglementeerde en gecontroleerde sfeer", verduidelijkt Rogge. Het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, het Duitse München en het Franse Annecy zijn kandidaat voor de Winterspelen 2018.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs