Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    25-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Michel Saive zakt van 36 naar 41 op ITTF-ranking
    Op de maandag gepubliceerde ITTF-ranking is Jean-Michel Saive gezakt van de 36ste naar de 41ste plaats. In het kwalificatieklassement voor de Olympische Spelen van 2012 in de Britse hoofdstad Londen staat hij momenteel op de 26ste plaats. In totaal zullen er 28 tafeltennissers mogen deelnemen. Na afloop van het WK in Rotterdam (8-15 mei) worden de kwalificaties voor de Spelen afgerond. Als de 41-jarige Saive dan in de top 28 van het kwalificatieklassement staat, mag hij zijn ticket voor Londen boeken.

    21-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: tweede nederlaag op een rij voor Piet De Mol

    Shanghai East Azia - Beijing Baxy Club: 1-0

    We spelen om 19u45 in het stadion van Shanghai East Azia, maximum capaciteit 80.000, voor voetbalwedstrijden worden er “slechts” 65.000 toegelaten. Dat zal meer dan voldoende zijn denk ik. Het stadion werd tijdens de Olympische Spelen gebruikt voor het voetbaltornooi en is het derde grootste van het land. De grasmat is gewoon perfect!

    Shanghai drukt ons tijdens de eerste tien minuten terug op eigen helft, indrukwekkend. Daarna herstellen we geleidelijk aan het evenwicht. Zowel Shanghai als wij komen niet echt tot kansen. Na een half uur een vrije trap op de linkerflank voor Shanghai, onze keeper komt niet, Chu verdedigt matig ... 1-0, de ruststand ook.

    Tijdens de rust ga ik serieus te keer ... mijn 2-3 'vedetten' hebben het helemaal laten afweten! Op het veld zie ik bij aanvang van de tweede helft te weinig reactie van die gasten. Ik haal ze er na tien minuten dan ook af! Presteren of oprotten! Wij drukken Shanghai nu wel weg, maar creëren te weinig kansen. De gelijkmaker komt er in blessuretijd nog bijna. Hoekschop, Lion kopt op de paal, buitenkant paal ... . Het blijft 1-0, de tweede nederlaag op rij. Lang treuren kunnen we niet: morgenvroeg trainen, in de namiddag vliegen we naar Wuhan, zaterdag spelen we daar naar tegen Hubei.

    Groeten,

    Piet.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kajakker Wouter D'Haene wil met Bob Maesen naar Spelen van Londen
    Na vorig seizoen op zijn eentje te hebben getraind, maakt kajakker Wouter D'Haene in 2011 opnieuw deel uit van het nationale kajakteam. De West-Vlaming zal in de K2 opnieuw een duo vormen met Bob Maesen, vertelde hij in het Bloso Watersportcentrum in Willebroek, waar het nationale kajakteam werd voorgesteld. "Ik werkte vorig seizoen met een individuele trainer, maar moest al het extrasportieve zelf regelen en stak meer tijd daarin dan in de training. Bovendien was het ook financieel niet langer haalbaar", verklaart D'Haene zijn terugkeer.

    De West-Vlaming zal in de K2 opnieuw met Bob Maesen varen, met wie hij op de Spelen van 2004 in Athene vijfde werd op de 1000m. "Op stage in Sevilla deden we tests met verschillende samenstellingen. Een duo met Bob kwam er als het beste uit", vertelt D'Haene. De wereldbeker in Poznan wordt de eerste grote test van het seizoen voor het duo. "We mikken er op een finaleplaats en misschien wel top vijf." Later op het WK kunnen ze zich verzekeren van de deelname aan de Spelen in Londen als ze bij de top zes eindigen.

    Het andere nationale K2-duo wordt gevormd door Olivier Cauwenbergh en Laurens Pannecoucke. De nationale ploeg wordt nog steeds getraind door de Spaanse bondscoach Carlos Prendes. Vanaf dit seizoen werkt het team samen met de KULeuven, waar specialisten zorgen voor medische en paramedische begeleiding. Bij de jeugd is een nieuw talentdetectiesysteem opgezet, dat moet zorgen voor een goede doorstroming.

    20-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tim Maeyens: "Top acht WK is het grote doel"
    Roeier Tim Maeyens wil zich verzekeren van deelname aan de Spelen volgend jaar. Daarvoor krijgt hij de hulp van een nieuwe coach, de Fin Veikko Sinisalo. Na het mislukt experiment met de dubbelvier en het missen van de A-finale in de skiff op het WK vorig jaar, voelt hij zich opnieuw goed en comfortabel in de eenmansboot. "Het mislukte experiment met de dubbelvier had ook een positieve kant, want nu weet ik zeker dat het in de skiff moet lukken", vertelde Maeyens in het Bloso Watersportcentrum in Willebroek. Op het BK dit weekend in Willebroek verdedigt Maeyens zijn titel. "Het is geen groot doel en ik heb er ook niet specifiek voor getraind, maar iedereen verwacht wel dat je wint. De internationale regatta in Essen wordt mijn eerste echte test van het seizoen. Maar hèt doel dit jaar is olympische kwalificatie. Als ik op het WK bij de beste acht eindig, ben ik zeker van mijn ticket", aldus de tweevoudige olympische finalist.

    Op weg naar Londen krijgt Maeyens dus hulp van Veikko Sinisalo, die de vijf Belgische mannenteams zal trainen. Behalve Maeyens zijn dat de dubbeltweeduo's Bram Dubois/Hannes De Reu en de broers Hannes en Thijs Obreno. "Voor Bram en Hannes komt Londen nog wat vroeg, zij mikken op de Spelen vier jaar later in Rio", licht Sinisalo toe. "De broers Obreno gaan dit seizoen wel vol voor een olympisch ticket." Het WK in het Sloveense Bled staat van 28 augustus tot 4 september op de kalender.

    19-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenlandse topcoaches moeten roeiers aan olympische tickets helpen
    Na het opstappen van de Duitser Harald Jahrling in december vorig jaar, kiest de Vlaamse Roeiliga voor een triumviraat dat de nationale roeiteams zal coachen in hun zoektocht naar olympische tickets. De Nederlandse drievoudig wereldkampioene Marit Van Eupen neemt de vrouwen onder haar hoede, Tim Maeyens en co worden sinds kort getraind door de Fin Veikko Sinisalo. En Frans Claes (onder de vorige drie bondscoaches telkens assistent) wordt de tussenpersoon tussen de mannen- en vrouwenteams. Het drietal werd voorgesteld in het Bloso Watersportcentrum Hazewinkel in Willebroek.

    Behalve drie wereldtitels won Marit Van Eupen op de Spelen in Peking ook olympisch goud. De Vlaamse Roeiliga kwam bij haar terecht via haar man Josy Verdonckschot, die de Belgische roeiers in Peking onder zijn hoede had. Vanaf dit seizoen coacht zij het duo Joanna Hammond-Evi Geentjens in de lichte dubbeltwee. "Het is de ideale samenstelling, ik zag meteen dat er een klik is tussen die twee", vertelde Van Eupen. Behalve de dubbeltwee zal de Nederlandse ook Annick De Decker trainen. "Dat zij erbij kwam, zorgt voor een win-winsituatie. De drie kunnen van elkaar leren en van elkaar profiteren in de positieve zin". De Decker gaat dit seizoen in de skiff op zoek naar een ticket voor Londen.

    De Fin Veikko Sinisalo trainde de voorbije twee jaar het nationale team van Tsjechië. De financiering van zijn aanstelling door de Vlaamse Roeiliga als coach van de olympische mannenploeg moet wel nog worden goedgekeurd door de Task Force Topsport, die op 26 april bijeenkomt.

    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: eerste nederlaag voor Piet De Mol

    Beijing Baxy Football Club - Tianjin Rumyulong: 0-2

    Vroeg naar de club, bespreking op papier zetten. Gezellig nerveus sfeertje in het stadion. ’t Is onze eerste thuiswedstrijd ... er moet nog vanalles op punt gezet worden. Zeker 30 vrouwen en mannen zijn alle zitjes aan het schoonmaken. Het grote scorebord luistert voorlopig niet naar de commando’s van de technici. De lijnen krijgen nog een extra beurt. Er worden ook grote spandoeken en vlaggen opgehangen. Er hangt, naast mijn enorme grote foto, zelfs een Belgische vlag. Ook van mijn buitenlanders hangt er een vlag van hun land naast hun foto. De publiciteitsborden worden in het stadion geplaatst. Ook in de kleedkamer, waar ik om 11u00 de bespreking houd, is men nog druk doende. Bespreking, lunch en dan kunnen de spelers nog rusten tot 14u15. Meer dan anderhalf uur voor de aftrap is er al aardig wat volk. De match is live op TV ook.

    Tianjin, met ondermeer José Duarte, mijn Braziliaanse spits bij Chongqing, heeft een sterke ploeg met heel veel snelheid. Ons veld ligt er hard en hobbelig bij. Wij lijken daar meer last van te hebben dan onze tegenstander. Al hebben wij, na hoekschop, de eerste grote kans. Hun keeper tipt met een klassereflex de harde kopbal van Vlado vanonder de lat. Tianjin countert een paar keer scherp, we komen goed weg. In de 40ste minuut draait Vlado voor eigen doel de verkeerde kant op, hun nr. 29 snoept hem de bal af en scoort simpel: 0-1. In de toegevoegde van de eerste helft is het weer Vlado die zich, nu door José, de bal laat ontfutselen: 0-2. Lekker om zo de rust in te gaan.

    In de tweede helft spelen we op de helft van Tianjin, we treffen lat en paal ... maar scoren niet. Zij mogen van de ref, die buiten deze opmerking uitstekend was, tijdrekken zoals ik nog nooit zag. Om de vijf minuten gaat er een speler zitten of liggen, éénmaal de verzorging voorbij zijn ze natuurlijk weer springlevend. Met veel moeite zouden we een puntje kunnen gehaald hebben, maar we hebben niets. Lang tijd om te treuren is er niet. Het duel tegen Shanghai East Azia komt er al aan.

    Groetjes,

    Piet.


    15-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEACHVOLLEYBAL: de eerste terugkeer naar Beijing


    De kogel is door de kerk! Voor het eerst sinds de Olympische Spelen in 2008 zal er opnieuw een officiële beachvolleybalwedstrijd plaatsvinden in het Chaoyang Park, het gigantische stadion in Beijing. Op de plaats waar Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam olympische geschiedenis schreven door de negende plaats weg te kapen. Pas nu heeft de FIVB de officiële bevestiging gekregen.

    Beijing wordt één van de zes Grand Slams van de Swatch World Tour, naast Stavanger (Noorwegen), Gstaad (Zwitserland), Moskou (Rusland), Stare Jablonki (Polen) en Klagenfurt (Oostenrijk). Het tornooi vindt plaats van 6 tot 11 juni, als openingsmanche van de Tour en als algemene repetitie voor het WK in Rome (13 tot 19 juni).


    14-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.London Philharmonic Orchestra verzorgt hymnes tijdens Olympische Spelen
    De nationale hymnes die volgend jaar zullen te horen zijn tijdens de medailleceremonies op de Olympische Spelen, worden verzorgd door het London Philharmonic Orchestra. Dat maakte het Londense organisatiecomité bekend. Binnenkort trekt het gezelschap de beroemde studio's van Abbey Road in om alle volksliederen van de 205 deelnemende landen op te nemen. In totaal zal dat zowat 50 uren muziek opleveren.

    12-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale team goalbal op weg naar Paralympics London 2012
    Het nationale goalbalteam heeft zich op de IBSA World Games in het Turkse Antalya als eerste Belgische team kunnen verzekeren van een plaats op de Paralympische Spelen van London 2012. België bereikte de halve finales, maar greep net naast de medailles op de vierde plaats. De top 4 van de competitie veroverde wel een ticket voor London.

    België startte het tornooi op opvallend sterke wijze, met twee overwinningen tegen de hoger gerangschikte Algerijnen en Hongaren. Na een kleine nederlaag tegen Brazilië werd Japan weggeblazen. Dat volstond voor de kwartfinales. Zware nederlagen tegen de Verenigde Staten en groepswinnaar Finland zorgden er alsnog voor dat de Belgen naar de vierde plaats zakten in hun poule A. Hierdoor kreeg ons land met Zweden de autoritaire winnaar van poule B tegenover zich in de kwartfinales, een rechtstreeks duel om een ticket voor de Spelen van London. Ietwat verrassend boekten de Belgen een schitterende 6-4 overwinning, waardoor de selectie voor London een feit was. De Finnen hielden de Belgen uiteindelijk van een finaleplaats en tegen Canada werd om het brons nipt verloren met 7-6.

    De goalballers van delegatieleider Jan Minoodt gooien hoge ogen met deze knalprestatie. Het nationale team was immers ook het enige team dat zich kon plaatsen voor de Spelen van Peking in 2008. Johan De Rick, kapitein van het nationale team: "Deze kwalificatie is echt wel verdiend. Het is de tweede keer op rij dat we ons kunnen plaatsen voor de Paralympics, een unicum voor het Belgische goalbal."

    Assistent-coach Werner Van Thournout: "Proficiat aan de staff en spelers voor de inzet en het harde werk die ze dit jaar hebben geleverd. We verrasten de Zweden in het beslissende duel met een defensieve aanpak. De vele trainingssessies wierpen hun vruchten af." Ellen Volckaert, sportdirecteur van het Belgian Paralympic Committee, hoopt dat deze prestatie de andere teams vleugels zal geven: "We hopen eveneens op een selectie van ons rugby- en basketbalteam. Dat de goalballers zich zo vroeg weten te verzekeren van hun ticket voor London is een bevestiging van het goede werk en de snelle ontwikkeling van onze jonge jongens in combinatie met vaste waarden De Rick en Bihi."

    Spelers: Bruno Vanhove (Heverlee), Tom Vanhove (St-Michiels), Glenn Vanthournout (St-Andries), Youssef Bihi (Brussel), Klison Mapreni (Brussel) en Johan De Rick (Gent). Jean-Claude Meulemans (coach), Werner Vanthournout (assistent-coach), Jan Minoodt (delegatieleider)en Benjamin Allaert (kinesist).

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom Goegebuer haalt op het EK de olympische limiet
    Tom Goegebuer is in het Russische Kazan vierde geworden op het Europees kampioenschap gewichtheffen in de klasse tot 56 kilogram. De 36-jarige Oost-Vlaming trok 114 kilogram en stootte 140 kilogram (een nationaal record), goed voor een olympisch totaal van 254 kilogram, een evenaring van zijn Belgisch record. De Moldaviër Oleg Sirghi werd Europees kampioen door 262 kilogram te tillen. Het zilver was voor de Turk Gokhan Kilic, het brons voor de Roemeen Florin Ionut Croitoru (beiden met een totaaal van 256 kilogram). Na het trekken was Goegebuer zesde, in het stoten leverde hij de derde prestatie.

    In 2009 werd Goegebuer in Boekarest Europees kampioen. In 2008 veroverde hij zilver, in 2010 brons. Op de Olympische Spelen van 2008 in Peking werd hij dertiende. Op het EK van vorig jaar in Minsk zette Goegebuer het Belgisch record op 254 kilogram door 116 kilogram te trekken (Belgisch record) en 138 kilogram te stoten. Zijn record in het stoten stond op 139 kilogram.

    07-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schansspringen voor vrouwen en vijf andere nieuwe disciplines in Sotsji 2014

    Het uitvoerend comité van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft in Londen zes nieuwe disciplines aan de Winterspelen van 2014 in het Russische Sotsji toegevoegd: het schansspringen voor vrouwen, het halfpipe skiën voor mannen en vrouwen, kunstschaatsen voor ploegen, de gemengde aflossing in de biatlon en de ploegenaflossing in het rodelen. Over vijf andere wintersporten, slopestyle skiën en snowboarden (bij de mannen en de vrouwen) en het alpijns skiën voor ploegen, is nog geen beslissing genomen. De knoop wordt ten laatste begin juni doorgehakt, na nieuwe studies over de haalbaarheid van de disciplines op de sites in Sotsji. Als het slopestyle snowboarden olympisch wordt, dan is dat goed nieuws voor onze landgenoot Seppe Smits. De jonge Antwerpenaar is wereldkampioen in de discipline. De zes nieuwe proeven zorgen alvast voor ongeveer 150 extra atleten. "De introductie van deze nieuwe proeven zal zowel door de atleten als door de toeschouwers geapprecieerd worden", benadrukte IOC-voorzitter Jacques Rogge. "Het zijn interessante sporten, die het bestaande programma perfect aanvullen en het aantal vrouwelijke deelnemers aan de Spelen doet stijgen."


    05-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds geen akkoord over deelname Britse voetbalploeg aan de Spelen
    De Britse voetbalploeg die zou moeten aantreden op de Olympische Spelen van Londen in 2012 wordt nog steeds bedreigd door een boycot van Schotland, Wales en Ierland. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft dinsdag geweigerd om op te treden als bemiddelaar. Enkel de Engelsen gaven al hun akkoord om deel uit te maken van het team, dat automatisch geplaatst zou zijn voor het olympisch toernooi. In de marge van een persconferentie van het uitvoerend comité in Londen gaf IOC-voorzitter Jacques Rogge te kennen dat hij zich niet wil mengen in de zaken van de verschillende federaties. "Ik heb Sepp Blatter niet gesproken over de zaak, maar ons sportdepartement staat in contact met de FIFA en met het Brits olympisch comité (BOA) en ik denk dat ze een oplossing zullen vinden", verklaarde onze landgenoot.

    Het BOA wil voor de Spelen van volgende zomer een Britse voetbalploeg oprichten. Het zou voor het eerst sinds 1947 zijn dat zo'n formatie een wedstrijd speelt. Enkel de Engelse federatie heeft het voorstel aanvaard, ondanks de garantie van FIFA-voorzitter Sepp Blatter dat de vier entiteiten die het Verenigd Koninkrijk vormen hun statuut behouden en een eigen nationaal elftal mogen blijven vormen. De oplossing die Jacques Rogge voorstaat, is dat de Britse ploeg, ondanks de naam, enkel uit Engelse spelers zou bestaan. De drie andere partijen gaven hiervoor al hun fiat.

    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: eerste overwinning voor Piet De Mol

    Hunan Xiangtao - Beijing Baxy Club: 0-1

    Om 06u00 zet ik de bespreking op papier.
    08u00 ontbijt
    10u30 bespreking
    11u00 sportmaaltijd
    rust tot 13u15
    13u30 vertrek naar het stadion

    Lion, mijn Amerikaanse spits, is fit bevonden. Da's goed nieuws. Vlado, mijn centrale verdediger uit Montenegro, is ziek opgestaan, met maagklachten. We beslissen bij de opwarming of hij kan spelen of niet. Ik bekeek de DVD van de eerste wedstrijd van Hunan verschillende keren. Het is een atletische en agressieve ploeg. Ze spelen vandaag hun tweede keer op rij thuis. In hun openingswedstrijd bleven ze op 0-0 steken tegen Tianjing. Het is ideaal voetbalweer, lichte regen, geen wind, niet te koud.

    Hunan plakt ons tijdens de eerste zeven minuten op ons doel. Ze hebben drie hoekschoppen op rij. Ons eerste counter mag er ook zijn, maar hun keeper heeft op het schot van Lion een klasseredding in huis. Beide ploegen willen winnen ... ongewoon in China, want de uitploeg speelt meestal heel behouden, mikkend op een punt. We hebben nog verschillende halve kansen in het eerste halfuur. Iedereen kijkt raar op als nr. 6 Lee duidelijk foutief gestopt in hun 16 meter geen strafschop krijgt. De nochtans uitstekend leidende ref durfde het blijkbaar niet aan. De Kroatische trainer van Hunan kwam op deze fase terug tijdens de persconferentie. Hij zei dat zijn ploeg toen al 0-1 had moeten achterstaan. Tijdens de rust 'moet' ik mijn jonge linksachter Tsjché vervangen. Hij ging niet echt in de fout, maar had ook geen vat op hun snelle kapitein. Dong vervangt hem en komt op de rechtsachter, Pong speelt nu linksachter. Dong, Pong, Ball, Ban, Chu, Lee ... dat zijn inderdaad hun namen hé.

    In de tweede helft zijn we gewoon beter en we spelen nochtans uit bij een titelkandidaat. Mijn ploeg straalt ook veel vertrouwen uit, iedereen durft de bal te vragen. In de 65ste minuut komen we na een schitterende aanval 0-1 voor. Na een dubbele 1-2 beweging tussen nr. 10 Kaka en Lion, laat Kaka hun keeper geen schijn van een kans. Hunan komt nog amper in de buurt van ons doel. Lion heeft de 0-2 aan de voet, hun keeper redt opnieuw schitterend. Ook in de 6 minuten extratijd blijven we rustig de bal rondspelen. Onze eerste zege is binnen. Heerlijk sfeertje: de President nodigt de hele groep uit in een restaurant op de luchthaven van Changsha. Vóór de wedstrijd beloofde de President een dubbele premie bij winst. Kaas op het brood. Maar ik ben vooral heeeeeeeeeel blij met onze eerste overwinning!

    Groeten,

    Piet

    PS: Op dit adres kan je de uitslagen en de stand van Chinese League One volgen: http://www.soccerway.com/national/china-pr/china-league/2011/regular-season/


    03-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schansspringen voor vrouwen mogelijk olympische discipline
    Het schansspringen voor vrouwen krijgt mogelijk een plaatsje op het programma van de Winterspelen van 2014 in het Russische Sotsji. De discipline is één van de zes nieuwe evenementen die mogelijk olympisch worden. Het uitvoerend comité van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) neemt daarover deze week een beslissing. De vrouwen wilden er vorig jaar al bij zijn op de Spelen in Vancouver, maar kregen toen nul op het rekest van het IOC omdat de sport niet genoeg onderbouwd en te weinig competitief was. Dinsdag begint het uitvoerend comité aan een tweedaagse vergadering in Londen.

    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Judoka Claudia Heill, olympisch medaillewinnares in Athene, pleegt zelfmoord
    De Oostenrijkse ex-judoka Claudia Heill is woensdagnacht op 29-jarige leeftijd om het leven gekomen. Volgens de politie pleegde ze waarschijnlijk zelfmoord door van de zesde verdieping van een gebouw naar beneden te springen. Er werd geen afscheidsbrief gevonden. Heill won op de Olympische Spelen van Athene 2004 zilver in de klasse tot 63 kg. Ze veroverde tussen 2002 en 2007 ook vijf medailles op Europese kampioenschappen (2x zilver, 3x brons). In 2009 zette Heill een punt achter haar carrière. Ze werd daarna jeugdtrainer en studeerde sportmanagement.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie vindt semtex nabij olympisch stadion in Londen

    De Londense politie heeft woensdag een kleine hoeveelheid semtex aangetroffen in een wagen op de parking van het olympisch stadion. Volgens een woordvoerder werd het explosieve goedje gevonden in het voertuig van een 40-jarige vrouw die instaat voor de beveiliging van het olympisch complex. De politie, die ook verdovende middelen ontdekte in de wagen, heeft de vrouw gearresteerd. De verdachte zou geen terroristische motieven hebben. Net deze week maakte het organisatiecomité van Londen 2012 bekend dat de werken aan het olympisch stadion afgerond zijn. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vindt plaats op 27 juli 2012.


    29-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken aan olympisch stadion in Londen zijn afgerond
    De werken aan het olympisch stadion in Londen zijn dinsdag, zestien maanden voor de start van de Spelen, officieel beëindigd. Sebastien Coe, de voorzitter van het organisatiecomité LOCOG, legde symbolisch het laatste stukje van het grasveld op zijn plaats. Hij werd daarbij 'geholpen' door de Namibische ex-atleet Frankie Fredericks. Het olympisch stadion biedt plaats aan 80.000 mensen. In totaal kostte het project 486 miljoen pond (522 miljoen euro). De Olympische Spelen beginnen over zestien maanden. De openingsceremonie staat geprogrammeerd op 27 juli 2012.

    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: Piet De Mol speelt gelijk in eerste competitiewedstrijd

    Chongqing Lifan - Beijing Baxy Club: 1-1

    Inderdaad. ’t Is hier al maandag wanneer ik dit schrijf. Onmiddellijk na de wedstrijd en de 'verplichtingen' bij de pers vertrekken we naar de luchthaven van Chongqing. De pers was trouwens massaal aanwezig. Ook vóór de match stonden er al veel cameraploegen klaar. Na een busrit van ruim twee uur en dan nog es ruim twee uur vliegen zijn we 'thuis'. Over de match ga ik, gezien het late uur, kort zijn. Zoals vaak bij de eerste opdracht van de competitie is de start heel zenuwachtig. Wij komen het snelst aan echt voetballen toe. De eerste echt grote kans is voor onze Amerikaan, Lyle. De hoek is iets te scherp. In dezelfde fase een duidelijke strafschopfout op mijn nr. 6, Lee. We spelen op verplaatsing, de scheidsrechter reageert dus niet. In de 38ste minuut stuurt nr. 10 Kaka, Ball, nr. 8 perfect tussen twee verdedigers door. Hij maakt het fijntjes af: 0-1, de terechte ruststand. Tijdens de rust denkt iedereen zijn zegje te kunnen doen ... niet voor lang.

    In de tweede helft wil ik telkens een bal diep op onze linkerflank, daar moeten twee spelers diep lopen. Lyle neemt de bal perfect aan, dribbelt zijn rechtstreekse tegenstrever en scoort net niet. Chongqing wisselde tijdens de rust. Hun Braziliaanse spelmaker voor een Croatische spits. Ze creëren ook nu geen enkele kans. Dwingen wel hoekschoppen af en krijgen van de ref vrije trappen. Een kwartier voor tijd mogen ze ook nog een strafschop nemen. Paul Essola, mijn centrale middenvelder, speelt zuiver de bal ... fluitsignaal. Iedereen, ook heel Chongqing, kijkt verrast op. Strafschop en 1-1. Al bij al wel de juiste uitslag ... al zat winst er wel in. Alle Chongqing spelers die ik nog trainde, komen onmiddellijk na de match bij mij, ’t Doet deugd. Onze President komt na de match in de kleedkamer de spelers feliciteren. Morgenvroeg training om 11u00. Ook onze volgende wedstrijd spelen we op verplaatsing.

    Groeten,

    Piet.


    26-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baxi Football Club: de laatste oefenwedstrijd van Piet De Mol

    Luneng - Baxy Football Club: 2-2

    Vandaag spelen we onze laatste wedstrijd van een heel lange voorbereiding. We zijn blij terug in Shandong te zijn en als afsluiter nog eens te kunnen spelen tegen Luneng, de kampioen van de Super League 2010. Zij werken momenteel de Azian Champions League af. Verloren de eerste, maar wonnen hun tweede wedstrijd en zo behouden ze alle kansen op de kwalificatie. Ik kan het niet laten om in de voormiddag toch nog te trainen. Rust roest hé. Een rustige (geen roestige) training, voornamelijk oefenen op corners en vrije trappen. Korte bespreking, alles werd al zo dikwijls gezegd.

    Luneng speelt met zijn type-ploeg. We nemen dit als een compliment. In de vierde minuut is mijn Amerikaanse spits, Lyle, de centrale verdedigers te snel af en het staat meteen 0-1. Tegen een goed voetballende ploeg is het fijn om te spelen. En ... we zijn in de eerste helft gewoon de betere. Kaka kopt in de achtste minuut een knappe voorzet van nr.8, Ball, tegen de lat. Tuurlijk zijn mijn spelers voor dit soort wedstrijden extra gemotiveerd. Maar ze doen het toch maar ook. Zowel Lyle als Kaka kunnen in de 15de en in de 18de minuut enkel foutief gestopt worden. Uit de vrije trappen aan hun 16 meten hadden Xue en Vlado meer moeten halen. De rust nadert ... gevaarlijk voor ons dus. En dedju toch hé: in de tweede minuut van de toegevoegde tijd laat mijn jonge linksachter, Tsché, zich te makkelijk uitschakelen. Chu geeft geen dekking. De voorzet gaat via het been van Vlado binnen. 1-1, aftrappen hoeft niet meer.

    We hebben vooraf afgesproken dat ik bij de rust vier vervangingen zou doen, na een uur nog es vier en na 70 minuten komen er nog drie frisse spelers in. 11 wissels dus in totaal. Na ruim een uur vervangt Luneng ook vijf spelers. Onmiddellijk na de tweede reeks vervangingen krijgen we een hoekschop tegen en het wordt 2-1. Mijn, nu nog jongere, ploeg geeft niet op. In de 85ste minuut stuurt nr. 23 'J', nr. 22 Oneway diep. Die trapt knap buitenkant links, onhoudbaar, binnen, 2-2. Een terechte uitslag. Het resultaat, maar vooral de prestatie geeft ons vertrouwen voor het eerste echte treffen tegen mijn ex-club Chongqing. We blijven tot vrijdag hier in Shandong, in de namiddag vliegen we naar Chongqing. We trainen zaterdagnamiddag nog een laatste keer in dat gekende stadion. Ik hoop dat jullie allemaal zullen duimen.

    Groeten,

    Piet.


    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België stelt olympische samenwerking met Brazilië voor
    Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) gaat samenwerken met het Braziliaans Olympisch Comité met het oog op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en die van 2016 in Rio de Janeiro. Dat maakten Pierre-Olivier Beckers, de voorzitter van het BOIC, en zijn Braziliaanse collega Carlos Nuzman donderdag in Brussel bekend. "We zijn in de eerste plaats tevreden dat we de Brazilianen konden overtuigen om in België te trainen voor de Spelen van Londen. We hebben natuurlijk een centrale ligging in Europa, maar daarnaast willen we ons profileren als een land met uitstekende trainingsfaciliteiten. Ook andere landen lieten al hun interesse blijken om in België te trainen.

    Voor de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn ons door het Braziliaans Olympisch Comité eveneens uitstekende faciliteiten beloofd. Tot slot zal er ook info en 'knowhow' tussen beide landen uitgewisseld worden. Als klein landje zijn we immers verplicht om zoveel mogelijk kennis op te doen als we met de toplanden willen wedijveren", verduidelijkte Pierre-Olivier Beckers.

    "Onze Technische Commissie bezoekt momenteel de infrastructuur in Gent", ging Carlos Nuzman van start. "Vrijdag volgt er in aanwezigheid van IOC-voorzitter Jacques Rogge een laatste bezoek aan Gent, daarna zal onze olympische federatie beslissen welke ploegen er naar Gent zullen komen. Momenteel zijn we al zeker dat ons gymnastiekteam de Spelen van 2012 in Gent zal voorbereiden. Dit samenwerkingsverband moet ook op langere termijn bekeken worden. Tal van onze ploegen zijn immers vaak in Europa en hebben dan uitstekende trainingsfaciliteiten nodig".



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs