Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    18-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemster Elise Matthysen mag naar Peking
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Elise Matthysen heeft zich geplaatst voor de finale van de 100m schoolslag op het EK zwemmen in Eindhoven. Door die prestatie is de 15-jarige zwemster meteen ook zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van Peking. In haar halve finale werd ze tweede in 1'09"26, de vijfde snelste van alle halve finalistes. Woensdagvoormiddag had Matthysen al een nieuw Belgisch record neergezet op de 100m schoolslag. Met 1'09"10 deed ze zes honderdsten beter dan het oude record van Brigitte Becue 1998. Matthysen zwom voor de tweede keer onder de limiet voor de Olympische Spelen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carolina Kluft niet in de olympische zevenkamp
    De Zweedse atlete Carolina Klüft heeft aangekondigd dat ze haar olympische titel op de zevenkamp niet zal verdedigen. "Ik heb er geen plezier meer in", vertelde ze aan de krant SmÕlandsposten. De 25-jarige Klüft wil in Peking wel deelnemen aan het verspringen en het hinkstapspringen. Klüft moest eerder deze maand met een dijbeenblessure verstek geven voor het WK indoor in Valencia, waar ze titelverdedigster was op de vijfkamp. Het goud daar ging naar onze landgenote Tia Hellebaut, die in Peking dan weer wil deelnemen aan het hoogspringen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede Spaanse nederlaag voor de hockeyvrouwen
    De Belgische vrouwenploeg heeft ook een tweede oefenduel in en tegen Spanje verloren. Deze keer werd het 2-1. Op 28 en 29 maart spelen beide landen in Boom nog twee keer tegen elkaar.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evi Van Acker blijft goed presteren op het WK
    Op het wereldkampioenschap Laser Radial in het Nieuw-Zeelandse Auckland staat Evi Van Acker na de vijfde en voorlaatste competitiedag opnieuw op de tweede plaats in het klassement. Met nog één dag en twee regatta's te gaan, heeft ze vier punten achterstand op de Chinese Xu Lijia.

    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale vrouwenhockeyploeg oefent in Spanje
    De kans bestaat nog altijd dat het Belgisch hockey twee teams kan afvaardigen voor Peking. De mannen zijn al zeker van een olympisch ticket, de vrouwen moeten eerst nog een olympisch kwalificatietornooi doorworstelen. Dat vindt van 19 tot 27 april plaats in het Russische Kazan. Bondscoach Michel van den Boer en zijn voruwen vertoeven momenteel in Barcelona voor een dubbele vriendschappelijke ontmoeting met Spanje. Het eerste duel ging met 3-1 verloren. Bij de rust stond het gastland al 3-0 voor. In de tweede periode redde Valérie Vermeersch van La Gantoise de eer. Spanje is het achtste land op de wereldranglijst, België staat 24ste. Vandaag speelt België opnieuw tegen Spanje.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOIC wil geen boycot voor Tibet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité is bezorgd om de situatie in Tibet en de rol van China daarin, maar ziet een eventuele boycot van de Olympische Spelen in Peking niet zitten. Het BOIC meent dat de organisatie van een evenement als de Olympische Spelen in China alleen maar een positieve invloed kan hebben in het land. Daarmee deelt het de visie van het Internationaal Olympisch Comité.

    "Net als de internationale gemeenschap willen we dat de spanningen in Tibet een vreedzame oplossing vinden. We hopen dat de rust in de regio zo snel mogelijk terugkeert. We zijn erg begaan met de problemen in China. Al in januari stelden we dat iedere Belgische deelnemer aan de Spelen het recht heeft zich tijdens de Spelen uit te drukken over zaken als de verdediging van de mensenrechten. We blijven er ook nu stellig van overtuigd dat de Spelen een positieve invloed kunnen hebben op de sociale ontwikkeling van een land zoals China. Het eerste objectief van de Olympische Spelen is 205 landen samen te brengen voor een competitie, in de geest van fair-play, vriendschap en wederzijds begrip."

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische zwemmers op zoek naar de olympische limiet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tal van Belgische zwemmers gaan vanaf vandaag op zoek naar een ticket voor de Olympische Spelen tijdens het EK in Eindhoven. Tot nog toe haalden twee landgenoten al één keer het selectieminimum voor Peking: Brian Ryckeman (open water) en Elise Matthysen (200m schoolslag). Zij moeten het minimum nog een keer zwemmen om zeker te zijn van hun plaats op de Spelen.
     
    Met het oog op een olympische selectie ziet de situatie er voor België hoe dan ook een stuk rooskleuriger uit dan vier jaar geleden. Toen had ons
    land op de Spelen in Athene voor het eerst in 72 jaar geen enkele zwemmer mee. Kanshebbers voor Peking zijn Glenn Surgeloose (foto-200m vrije slag) en Tom Van Geneugden (1500m vrije slag).

    Kimberly Buys (100m vlinder), Yoris Grandjean (100m vrij) en Stef Verachten (200m vrij) wordt het moeilijker. Zij zullen zichzelf moeten overtreffen om aan de olympische limiet te voldoen. Op de aflossingsnummers komen twee teams in aanmerking voor Peking: de 4x100m wissel bij de meisjes (Silke Van Hoof, Elise Matthysen, Kimberly Buys en Emily Vavourakis) en de 4x200m vrij bij de jongens (Yoris Grandjean, Glenn Surgeloose, Stef Verachten en Mathieu Fonteyn).

    Dit is de Belgische ploeg voor Eindhoven: Jolien Sysmans (ZGeel), Emily Vavourakis (Brabo), Kimberly Buys (Brabo), Silke Van Hoof (ZGeel), Elise Matthysen (Brabo), Clara-Lou Dejaegher (Moeskroen), Fanny Lecluyse (Moeskroen), Yoris Grandjean (Liège-Natation), Stef Verachten (ZGeel), Glenn Surgeloos (ZGeel), TomVan Geneugden (Overpelt), Bruno Claeys (Brugge ZK), Mathieu Fonteyn (Brugge ZK), François Heersbrandt (Waterloo).

    16-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean-Michel Saive speelt niet in Qatar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jean-Michel Saive neemt deze week niet deel aan de open van Qatar. Saive zegt dat hij te vermoeid is. Hij last enkele rustige trainingsdagen in en hoopt weer topfit te zijn voor de terugwedstrijd in de halve finales van de Champions League tegen het Duitse Düsseldorf. Saive heeft zich ondertussen ingeschreven voor het Europees olympisch kwalificatietornooi in Nantes (2-6 april), al is het nog lang niet zeker dat hij daar zal spelen. De Belg wacht de beslissing van het internationaal sporttribunaal (TAS) af in zijn zaak tegen de internationale tafeltennisfederatie (ITTF), over zijn al dan niet rechtstreekse kwalificatie voor de Olympische Spelen in Peking. Het TAS zal geen uitspraak doen voor 28 maart.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guatemala en Canada naar halve finales op CONCACAF
    In de CONCACAF-kwalificatiezone voor de Olympische Spelen van Peking in Amerika hebben Guatemala en Canada zich geplaatst voor de halve finales. In de laatste groepswedstrijd haalde Canada het met 5-0 van Guatemala dat al geplaatst was. Mexico versloeg Haïti met 5-1 en heeft evenveel punten als Canada, maar toch is Mexico uitgeschakeld. Op woensdag 20 maart zijn dit de halve finales in Nashville: Guatemala - Honduras en Verenigde Staten - Canada.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC overweegt om wedstrijden te verplaatsen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal tijdens de Olympische Spelen in Peking mogelijk wedstrijden verplaatsen indien de weersomstandigheden en de vervuiling het normale competitieverloop in gedrang brengen. Dat maakte de voorzitter van de medische commissie van het IOC, de Zweed Arne Ljungqvist, bekend. "Het IOC staat in contact met de internationale federaties om samen een plan B op te stellen indien dit nodig is", zegt Ljungqvist. Vooral proeven die langer dan een uur duren (zoals de marathon, het zwemmen in open water en wielerwedstrijden) liggen in de gevarenzone. Om kort op de bal te kunnen spelen, zullen tijdens het olympische tornooi voortdurend waarnemingen gedaan worden aan de hand van parameters die de graad van vervuiling meten (dioxyde, ozon, ...). De beslissing om een wedstrijd te verplaatsen, zal in de ochtend voor de competitie genomen worden door een commissie waarin zowel leden van het IOC als van de internationale sportorganisaties zetelen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evi Van Acker blijft tweede op het WK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op het WK Laser Radial zeilen in het Nieuw-Zeelandse Auckland heeft Evi Van Acker haar tweede plaats behouden na de tweede competitiedag. Er stond vandaag slechts één regatta op het programma. De tweevoudig Europees kampioene eindigde daarin als zevende. Dankzij haar eerste en tweede plaats tijdens de regatta's van gisteren blijft ze bovenaan de ranking staan. Laura Maes verraste met een knappe derde plaats tijdens de derde regatta en rukt in de stand op van 94 naar 61.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tibetaanse bannelingen hebben eigen olympische vlam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tibetaanse bannelingen in Japan hebben zondag een 'Tibetaanse Olympische vlam' gebracht naar Tokio. De vlam staat symbool voor het verzet tegen de repressie van China tegen de Tibetanen. Een honderdtal sympathisanten van de Tibetaanse zaak liep door het centrum van de Japanse hoofdstad met de vlam, brandende vlaggen en met de kreten 'Tibet vrij' en 'China buiten Tibet'. De vlam maakte deel uit van het project 'Tibetaanse Olympische Spelen', die de bannelingen willen organiseren in Dharamsala, een noordelijke stad van India waar het spirituele hoofd van de Tibetanen, de Dalaï Lama (foto), momenteel verblijft. In 1959 moest die Tibet ontvluchten.

    De 'Tibetaanse Olympische vlam' passeerde eerder al Australië en Taiwan. Na Japan gaat hij nog naar Hawaï, de Verenigde Staten, Europa en Afrika om te eindigen in Dharamsala. De organisatoren willen met deze actie het contrast benadrukken "tussen de organisatie van het meest gerespecteerde en vredige sportevenement van de wereld en de brutale en agressieve repressie tegen Tibet, dat zich wil afscheiden van China".

    Het geweld tussen China en de Tibetanen hebben volgens de Chinezen het leven gekost aan 10 mensen, volgens de Tibetaanse overheid in het buitenland aan 80 personen.

    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evi Van Acker begint prima aan het WK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Evi Van Acker heeft haar start op het WK Laser Radial in Nieuw-Zeeland niet gemist. Na de eerste twee regatta's staat onze landgenote op de tweede plaats. Van Acker, tweevoudig Europees kampioene, won de eerste regatta en eindigde als tweede in de volgende. De Finse Sari Multala eindigde respectievelijk als tweede en eerste en leidt voorlopig in de tussenstand. Laura Maes staat 94ste.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS en Honduras naar de halve finales op de CONCACAF
    De Verenigde Staten en Honduras hebben zich geplaatst voor de halve finales van de eerste ronde in de CONCACAF-kwalificatiezone voor de Olympische Spelen van Peking. De VS versloeg in eigen land Honduras met 1-0. Panama - Cuba eindigde op 4-1. Beide landen zijn uitgeschakeld.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Rogge wil van geen boycot weten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jacques Rogge wil niet dat landen de Olympische Spelen in Peking boycotten omwille van het conflict om Tibet. "Een boycot zou niets oplossen. Integendeel. Je straft er alleen onschuldige atleten mee", zei de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité zaterdag tijdens een bezoek aan het Caraïbische St.Kitts. Onze landgenoot onderschreef daarmee wat zijn vice-voorzitter, de Duitser Thomas Bach, enkele uren eerder had gezegd. Die had toen verklaard dat "een boycot de verkeerde weg is, alleen een dialoog zorgt voor een vreedzame oplossing".

    De zaak-Tibet zorgt al meer dan een halve eeuw voor beroering op de internationale scène. In 1950 viel het Chinese Volksbevrijdingsleger het tot dan onafhankelijke Tibet binnen. Sindsdien beschouwt China Tibet als een deel van het land. De voorbije dagen kwam de zaak weer volop in het nieuws na felle protestacties in de Tibetaanse hoofdstad Lhasa.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Cubaanse hulptrainer kiest het hazepad
    Enkele dagen nadat zeven spelers van de Cubaanse voetbalploeg spoorloos verdwenen, heeft nu ook de hulptrainer van het team hun voorbeeld gevolgd. De nationale ploeg neemt momenteel deel aan het olympische kwalificatietornooi in Tampa, in Florida. De 46-jarige Dagoberto Lara is de adjunct van bondscoach Raul Gonzalez. Gisteren kon Cuba slechts tien spelers opstellen tegen Honduras. Toch kan Cuba zich nog plaatsen voor de Olympische Spelen, al moet het daarvoor zeker winnen van Panama en hopen dat Honduras de Verenigde Staten verslaat.

    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evi Van Acker wacht tevergeefs op wind op het WK
    De eerste dag van het WK Laser Radial in het Nieuw-Zeelandse Takapuna is geannuleerd wegens een gebrek aan wind. Voor België nemen Evi Van Acker en Laura Maes deel. Tweevoudige Europees kampioene Evi Van Acker heeft haar ticket voor de Olympische Spelen van Peking al op zak.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog uitslagen van de CONCACAF
    De uitslagen van de vrijdag gespeelde wedstrijden in de eerste ronde van groep B in de CONCACAF-kwalificatiezone voor de Olympische Spelen van Peking: Haïti - Canada 2-1 en Guatemala - Mexico 2-1.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schitterende bronzen start voor de Jeugdolympiade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om dit Olympisch jaar goed te starten, lanceerde de Vlaamse minister van Sport en het Bloso de tweede editie van de Jeugdolympiade. Jongens en meisjes tussen 10 en 14 jaar kunnen een olympische medaille behalen in atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handbal, voetbal, volleybal, tennis, wielrennen of zwemmen. Naargelang de score in de testbatterijen die voor elk van deze sporten werd samengesteld, halen de deelnemers brons, zilver of goud.

     

    De Jeugdolympiade verloopt in drie fases. De bronzen fase werd ondertussen afgesloten. En de cijfers mogen er zijn: in gans Vlaanderen werden bijna 600 Jeugdolympiades georganiseerd waaraan in totaal meer dan 56.000 jongeren deelnamen.

     

    Vanaf dit weekend kan gestreden voor het zilver in de halve finales in de vijf provincies. Je hoeft geen bronzen medaille te hebben behaald om aan deze halve finales te kunnen deelnemen. In drie provincies wordt de halve finale gekoppeld aan een provinciale Jeugdsporthappening: Zapavontuur in Antwerpen, Kriebelmania in Oost-Vlaanderen en Sportkicks in Limburg. In West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant en Brussel is er een uitgebreid programma randanimatie voorzien.

     

    In april wordt dan gestreden voor goud in de Bloso-centra van Gent en Herentals. Ook hier heb je geen zilveren medaille nodig om te mogen deelnemen. Meer info op www.jeugdolympiade.be.


    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde speeldag van de CONCACAF

    Op het kwalificatietornooi voor de Olympische Spelen van de CONCACAF in Florida heeft Honduras met 2-0 gewonnen van Cuba. De Verenigde Staten versloegen Panama met 1-0.
    Cuba verscheen met slechts 10 spelers aan de aftrap. Zeven spelers van de selectie liepen maandag over naar de Verenigde Staten, waar ze ondertussen asiel aanvroegen. De 18de was geschorst.




    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs