Foto
Inhoud blog
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • OLA OLYMPIA: door het oog van ... onze Olympia-watcher
  • TRIATLON: Simon De Cuyper 25ste in laatste oefengalop
  • FOTO: ondertussen hier een beetje verder in London
  • ALGEMEEN: vier atleten nemen deel onder olympische vlag
  • SURFEN: derde Olympische Spelen voor Sigrid Rondelez
  • ZEILEN: Wannes Van Laer op ontdekkingstocht in London
  • HOCKEY: nationale teams komen aan in London
    Heeft iemand een leuk verhaal over China? Doorsturen die handel!
    Foto

    UIT DE BUIK VAN DE SPELEN:

    Foto

    Joerie Devreese
    'Ola Olympia'

    Tombo in Peking & London
    Het vervolg van het eerste olympisch avontuur van een sportjournalist
    12-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natasha De Troyer neemt afscheid op het WK skiën
    Natasha De Troyer, de 32-jarige skister die als enige atlete ons land vertegenwoordigde op de laatste twee Paralympische winterspelen, plant eind deze maand haar afscheid van de topsport. De slechtziende atlete van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport zal zich eerst nog één keer kunnen meten met de absolute wereldtop. Op de IPC Skiing World Championships van 13 tot en met 23 januari, in Sestrière (Italië). De Oost-Vlaamse uit Serskamp zal, net als op de Paralympics in Vancouver vorig jaar, aan de start komen in vijf disciplines: de slalom, reuzenslalom, super combiné, super-G en afdaling. Paraympic News had een onderonsje met de topatlete.

    Natasha, wat zijn je verwachtingen voor het WK in Sestrière? NDT: "Eerst en vooral zou ik, na een moeilijk 2010, graag opnieuw aan vertrouwen winnen en het plezier in de sport helemaal terugvinden. Na het scheuren van de kruisbanden van mijn knie, eind 2009, viel mijn voorbereiding op de Paralympics van Vancouver volledig in het water. Ik had enorm veel van deze Spelen verwacht en was wel degelijk medaillekandidaat. De korte voorbereiding, in combinatie met de zware weersomstandigheden ter plekke, gooiden roet in het eten. De weergoden waren me ook eerder dit seizoen niet gunstig gezind. Bijgevolg heb ik weinig buitenlandse trainingen en wedstrijden kunnen afwerken. Mijn concurrenten konden maanden aan één stuk in de sneeuw trainen. De concurrentie zal dus een streep voor staan. Hier in Italië hoop ik op de wereldbeker opnieuw snel mijn ritme terug te vinden. Ik zou dolgraag afscheid nemen met een medaille, maar ik ben ook realistisch. Deze keer zal de tegenstand veel beter getraind zijn dan ik."

    Je plande je afscheid al na de Spelen van 2010. Zeg je na Sestrière de topsport definitief vaarwel? NDT: "Ik plande inderdaad een afscheid in schoonheid met een medaille op de Spelen in Vancouver. Door mijn blessure net voor de Spelen en de daaropvolgende mindere prestaties, besliste ik dat het zo niet kon eindigen. Mijn vaste voorskiër Diego Van de Voorde kon zich wegens werkverplichtingen echter niet meer volledig engageren voor de volgende Paralympiade, waardoor in onderling overleg werd beslist om met mijn vader als voorskiër nog even door te gaan tot na dit WK. Gezien mijn leeftijd en job is een nieuwe periode van vier jaar ook voor mij onmogelijk geworden. Na 10 mooie jaren wordt dit WK mijn afscheid."

    Hoe kijk je terug op je rijke carrière? NDT: "Ik heb heel wat meegemaakt, de wereld gezien, veel mensen leren kennen en ben nu rijker aan ervaring. Het heeft veel energie en geld gekost. Gelukkig kon ik rekenen op de steun van mijn vader, alsook VLG, BPC en BLOSO. Vorig seizoen is de zwaarste beproeving uit mijn carrière gebleken. Ondanks de enorme druk op mijn schouders, denk ik echter te hebben getoond een topatlete te zijn. Tenslotte kijk ik terug op 2 WK's waar ik medailles behaalde, in 2009 nog pakte ik brons op de super combiné in Korea. Ook mijn deelname als enige Belg aan twee winterparalympics pakken ze me niet meer af."

    Heeft ons land op korte termijn toekomst in de Paralympische wintersport, nu jij je afscheid aankondigt? NDT: "Ons land is uiteraard niet echt een wintersportland, en dus ben je in de Paralympische varianten al snel afhankelijk van één of twee toppers. Ik hoop echter dat mijn inspanningen jongeren met een handicap hebben gemotiveerd. De BPC-criteria zijn streng, maar dit is nodig als je internationaal een goed figuur wilt slaan. Het is allemaal flink geprofessionaliseerd. Financiële steun en de mogelijke combinatie met het schoolse of arbeidsleven zullen mede bepalend zijn voor het succes van de jonge sporter. Ik spreek zeker uit ervaring. Ondanks de zeer goede faciliteiten die ik kan genieten op mijn werk (webredactie FOD Economie), was het vaak moeilijk om voldoende in de bergen te kunnen trainen."

    Wat zijn je plannen op sportief vlak? NDT: "Ik zal zeker recreatief blijven skiën met mijn vader of vriend, die ook in het valide circuit actief is. Misschien spits ik me wel toe op skeeleren, of doe ik wat met mijn voorliefde voor het paardrijden. Skiën zal altijd mijn leven blijven, alleen binnenkort niet meer op topniveau."

    11-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle kandidaat-organisatoren Winterspelen 2018 dienden dossier bij IOC in
    Een delegatie van de kandidatuur van de Duitse stad München voor de organisatie van de Winterspelen in 2018 heeft dinsdag onder leiding van Katarina Witt haar dossier officieel aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC) overhandigd. Witt, tweevoudig olympisch kampioene in het kunstschaatsen, werd bijgestaan door Bernhard Schwank, directeur-generaal van de kandidatuur en Marcus Weber, een jonge Duitse hockeyspeler die ervan droomt om over zeven jaar op de Olympische Winterspelen in zijn vaderland te mogen aantreden. München was na het Franse Annecy en het Zuid-Koreaanse Pyeongchang de derde en laatste kandidaat om het dossier aan het IOC te overhandigen. Op 6 juli beslist het IOC in het Zuid-Afrikaanse Durban waar de Olympische Winterspelen in 2018 zullen plaatsvinden. In 2014 worden ze in het Russische Sochi georganiseerd.

    10-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liesbeth Mouha verandert opnieuw van partner in het beachvolleybal
    De ambitie blijft telkens dezefde: Olympische Spelen in London. Maar de samenstelling van ons vrouwelijk beachvolleybalduo verandert wel (te) snel. Liesbeth Mouha en Liesbet Van Breedam schitterden in Peking, maar gaven enkele maanden geleden aan dat de samenwerking op een vriendschappelijke manier werd beëindigd. Mouha vond meteen een nieuwe/ambitieuze partner in de persoon van Goedele Van Cauteren, even opgebeept op de stranden van Australië. Maar ook dat wordt geen succesduo, want Goedele haakte ondertussen af. Liesbeth Mouha traint ondertussen al een maand met Katrien Gielen van Hasselt. "En dat is mega", schreeuwt de lange Limburgse. Van Breedam gaf een paar dagen geleden in de media te kennen niet meer de absolute wereldtop te ambiëren. Jammer.

    08-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OLA OLYMPIA: Dit was 2010 van Joerie Devreese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Graag wil ik iedereen het beste toewensen voor 2011. Maar sta me toe, wat het sportieve betreft, nog even op een eigen manier terug te blikken op 2010.

    JANUARI
    België is al jarenlang het mekka van het veldrijden. Maar in het Tsjechische Tabor wint ene Zdenek Stybar de wereldtitel voor eigen volk. De Belgen worden op hun waarde geklopt en driewerf hoera dat er eindelijk opnieuw buitenlandse concurrentie is. Stybar, die in het Vlaamse Essen woont en er ook een vriendin heeft, wordt onmiddellijk gebombardeerd tot halve Belg, zodat deze wereldtitel ook een beetje ons zou toebehoren.

    FEBRUARI
    In het Canadese Vancouver worden de Olympische Winterspelen georganiseerd. België stuurt zoals gebruikelijk, want geen wintersportland, een kleine delegatie. Die delegatie geeft het beste van zichzelf en presteert voortreffelijk voor een niet-winters land. De aandacht voor deze Spelen blijft op een laag pitje. Geen finales of ereplaatsen en het nachtelijk uur beperken het evenement tot randnieuws. Met de nodige steun aan het weinige potentieel kunnen we misschien wel eens meespelen. Kijk maar aan Nederland. Eeuwenoude traditie in het snelschaatsen en met Nicolien Sauerbreij nu ook goud in het snowboarden.

    MAART
    De lente breekt aan en een eerste positief geluid waait over sportief België. Op het WK indooratletiek behaalt de 4x400m estafetteploeg een zilveren medaille. Het blijft indoor -een resem toppers blijven er weg- doch een straffe en heel hoopgevende prestatie voor ons land.

    APRIL
    In het wielrennen staan de voorjaarsklassiekers op het programma. De Flandriens voelen zich dan in hun sas. Een Zwitsers fenomeen gooit echter roet in het eten. Fabian Cancellara wint de monumenten Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, hij had ervoor ook al de E3 Prijs gewonnen. De Belgen blijven verweesd achter en verdelen de kruimels in hun koersen.

    MEI
    Georges Leekens volgt de Nederlander Dick Advocaat op als bondscoach in het voetbal. Advocaat werd in 2009 met grote trom binnengehaald, maar kreeg de Rode Duivels niet echt aan de praat. Heel wat extra-sportieve zaken verdeelden de mening over de Nederlander. Toen er een aanbod kwam van de Russische bond, koos Advocaat wel heel makkelijk het hazenpad. Russische rijkdom zou dit jaar het Belgisch voetbal nog een paar keer zuur opbreken.

    JUNI
    Het WK voetbal in Zuid-Afrika wordt gespeeld zonder België. Toch zijn er enkele landgenoten die er kunnen deelnemen. Scheidsrechter Frank De Bleeckere mag er met zijn assistenteam aantreden. Verguisd in België, geroemd in de rest van de (voetbal)wereld. Gezien zijn leeftijd is het zijn laatste groot tornooi. De Oudenaardist heeft bovendien de pech dat Nederland tot in de finale komt. Omdat Belgische scheidsrechters in de Nederlandse competitie fluiten en omgekeerd mogen zij geen wedstrijden leiden van die nationale teams. Dwaze regel. Grote Frank, maar ... .

    JULI
    Na Kim Gevaert en Tia Hellebaut was er niets meer volgens de critici in de Belgische atletiek. Op het EK in Barcelona bewijzen onze landgenoten het tegendeel. Kevin Borlée wint goud, Svetlana Bolshakova brons, Hans Van Alphen wordt vijfde op de tienkamp. Heel wat jongeren bewijzen over het nodige talent te beschikken om België op de kaart te plaatsen van wat misschien wel de meest mondiale sport is.

    AUGUSTUS
    Zeventien jaar was het geleden dat de nationale mannenploeg in het basket zich nog eens kon plaatsen voor een groot tornooi. Na bloedstollende kwalificaties slaagden de Belgian Lions er in om een ticket te veroveren voor het EK 2011. Wilskracht en meer talent dan velen vermoeden. De vrouwelijke collega’s daarentegen, van wie verwacht werd dat ze een ticket voor het EK zouden pakken en daar dan meedingen naar een startbewijs voor de Spelen, vielen compleet door de mand.

    SEPTEMBER
    Voor de derde keer in haar carrière wint Kim Clijsters de US Open. De tennismeid uit Bree blijft immens populair in eigen land. Haar prestaties in de Verenigde Staten zorgen er echter ook voor dat ze over de plas een nooit geziene populariteit geniet. Het is weinig Europeanen gegeven om in de States de bevolking zo achter jou te hebben staan. Een ambassadrice pur sang.

    OKTOBER
    De paardensport zat de laatste jaren een beetje in het slop in ons land. Met Philippe Le Jeune op kop slaagt het Belgische jumpingteam er op de Wereldruiterspelen in Kentucky in om een einde te maken aan deze donkere periode. Met het team wint België heel knap brons, maar Le Jeune legt in de individuele wedstrijd iedereen het zwijgen op. Hij blijft met Vigo d’Arsouilles foutloos, maar doet dit in de finale ook nog eens op de paarden van zijn concurrenten. Een huzarenstukje. Ook het eventingteam doet het goed en kan zich verzekeren van een plaats op de Spelen in Londen en het dressuurteam bewijst dat ook daar toekomst is voor België.

    NOVEMBER
    Samen met Peter Schep wint Iljo Keisse zijn zesdaagse van Gent. Keisse, die sinds de zesdaaagse van 2008 in een dopingstrijd verwikkeld zit, was slechts enkele dagen voor de start in Gent opnieuw vrijgesproken. Na Gent legt de UCI de uitspraak van de rechter naast zich neer en verbiedt het Keisse mee te doen aan een wedstrijd in Manchester. Het kind van ’t Kuipke rijdt nu hier wel en daar niet. Hoog tijd om eens duidelijkheid te scheppen. De schuld of onschuld laten we in het midden. Wij hebben alvast het gevoel dat er in alle gedoe rond doping met verschillende maten en gewichten gewerkt wordt. Centen en andere belangen lijken mee te spelen. Elk spelletje heeft toch maar één reglement? UCI, WADA, IOC, ... doe er wat aan en word geloofwaardig!

    DECEMBER
    The Bid! Nederland en België zijn samen kandidaat om het WK voetbal van 2018 binnen te halen. Rusland, remember de rijkdom, wint afgetekend de toekenning. Wat had men in België gedacht? Van het moment dat het wat te warm of te koud is, ligt het openbaar vervoer in een knoop. Elke dag staat er drie keer zoveel file als er wegen liggen in ons land. Afritten van snelwegen hebben meer weg van verharde boswegels. Stadions beschikken over beperkte capaciteiten en van Park and Ride heeft nog geen enkele voetbalclub gehoord of het is FC Sportpaleis. Een aantal jaren terug overwoog Wilfried Meert ons land kandidaat te stellen voor het WK atletiek in 2009. Er werd vroegtijdig afgehaakt. Misschien eerst eens bewijzen dat we een WK of EK in ‘kleinere’ sporten kunnen binnenhalen. De laatste WK’s met internationale weerklank in ons land dateren alweer van 2001 (artistieke gymnastiek Gent) en 2002 (wielrennen Zolder).

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Joerie Devreese is een sportliefhebber pur sang. Eentje die nog wakker blijft om echt alles te volgen. Sinds vijf jaar organiseert de Deurlenaar de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen. Regelmatig geeft Joerie -exclusief voor deze blog- zijn kritische kijk op de sport en op de Olympische Spelen. Meer nieuws over de voorbije en de komende Olympische Spelen vind je op zijn blog www.bloggen.be/deolympischedroom.


    03-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOETBAL: Piet De Mol keert terug naar China



    Deze website kreeg een prachtig eindejaarsgeschenk: Piet De Mol keert terug naar China om er opnieuw als voetbaltrainer aan de slag te gaan. En dan nog in Peking sech! Hoe mooier kan je het wensen. "De kogel is door de Lange Muur", liet Piet zijn vrienden weten. "Anderhalve week geleden onderhandelde ik, in Barcelona dan nog, een eerste keer met de president en de manager van Beijing Baxi Football Club, een club uit de eerste divisie (onze tweede klasse). Een paar dagen wat heen en weer zitten bellen met de voorzitter. Uiteindelijk zijn we snel tot een overeenkomst gekomen. Ik word hoofdtrainer en help ook bij de opleiding. Heb er heel veel zin in!"

    Piet vertrekt morgen al en hij blijft er tot ... ook in China hangt dat van de resultaten af. De club is de hele maand januari op stage in Kumming (ook China). In februari trekken ze twee weken naar Antalya en in maart geldt de beker als voorbereiding op de competitie. We zullen de avonturen van De Mol op deze website op de voet volgen met pientere verslagen en mooie foto's. Op dat vlak heeft de Brabander in het verleden al zijn visitekaartje afgegeven. We kijken er allszins hard naar uit.


    01-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische roeiwereld rouwt om Claude Dehombreux
    Vrijdag is voormalig toproeier Claude Dehombreux op 71-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte. Dat maakte zijn geliefde club Royal Sport Nautique de Bruxelles bekend. Dehombreux nam deel aan drie olympiades (Mexico 1968, München 1972 en Montréal 1976), al speelde hij nooit mee voor de medailles.De Brusselaar verzamelde daarnaast verschillende podiumplaatsen op EK's en WK's en veroverde ook meer dan dertig Belgische titels.

    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielerkampioen Raymond Impanis overlijdt op 85-jarige leeftijd
    Voormalig wielrenner Raymond Impanis is in Vilvoorde op 85-jarige leeftijd overleden. Impanis werd op 19 oktober 1925 geboren in Berg, een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Kampenhout. Hij was de zoon van een bakker. Zijn bijnaam luidde dan ook 'Bakkertje van Berg'. Tussen 1947 en 1963 was Impanis actief als profrenner. Hij won in die periode onder andere de Ronde van Vlaanderen (1954), Parijs-Roubaix (1954), Gent-Wevelgem (1952 en 1953), de Waalse Pijl (1957) en Parijs-Nice (1954 en 1960). In 1956 eindigde hij als derde in de Ronde van Spanje. Hij won ook enkele Touretappes. Impanis, naar wie een Grote Prijs is vernoemd, was al een poos ziek.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logo Olympische Spelen Rio de Janeiro voorgesteld
    De organisatoren van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hebben op oudejaarsavond het officiële logo van de Spelen van 2016 voorgesteld. Plaats van gebeuren was het legendarische strand Copacabana, waar meer dan anderhalf miljoen mensen de overgang van 2010 naar 2011 vierden. Het logo toont drie mensenfiguren die hand in hand in beweging zijn, met daaronder 'Rio 2016' en de olympische ringen. De organisatoren beschreven het logo als "inspiratie voor het heden en nalatenschap voor de toekomst". Op de voorstelling was ook IOC-voorzitter Jacques Rogge aanwezig. Het Rio 2016-logo werd getoond op een reuzenscherm recht tegenover het luxehotel Copacabana Palace en werd op een gigantische vlag over de mensenmassa uitgerold.

    30-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teleurgestelde Muriel Sarkany stopt met muurklimmen
    De 36-jarige klimster Muriel Sarkany zal in de toekomst niet meer aantreden in de wereldbeker muurklimmen omdat ze kwaad is over het gebrek aan professionele oefencomplexen in België. De Brusselse zal wel aan outdoorklimmen blijven doen. "Ik verleg mijn prioriteiten. Ik blijf enkel nog outdoor actief en daar heb ik projecten genoeg", aldus Sarkany in La Dernière Heure. De wereldkampioene van 2003 is teleurgesteld en ziet geen andere uitweg. "Er is in België geen infrastructuur waar er op hoog niveau aan muurklimmen kan gedaan worden. Alle zalen zijn in handen van privé-investeerders die een zo groot mogelijk publiek willen aantrekken. Begin 2010 moest ik Europa doorkruisen om een geschikte trainingszaal te vinden. Met als gevolg dat ik vermoeid aan de start van de wereldbeker verscheen waardoor ik na een tijdje niet meer gemotiveerd was. In die omstandigheden kan ik niet anders dan de handdoek gooien". Sarkany was 15 jaar actief in de mondiale klimwereld. Afgelopen seizoen eindigde ze op de 20ste plaats in de wereldbeker.

    28-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOC-voorzitter Rogge bij eerstesteenlegging olympisch dorp in Rio
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met de symbolische eerstesteenlegging is in het Braziliaanse Rio de Janeiro de bouw van het olympisch dorp voor de Zomerspelen van 2016 officieel begonnen. Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, had bij de ceremonie in de wijk Barra da Tijuca lof voor de organisatoren. "Ik ben vandaag heel gelukkig omdat ik zie dat de voorbereidingen voor de Spelen van 2016 op de goede weg zijn", verklaarde Rogge. "Deze eerste steen markeert een belangrijk moment, want het olympisch dorp is het hart van de Spelen, waar de sportieve elite bijeenkomt."

    Het olympisch dorp zal verrijzen op een oppervlakte van honderd hectare. Er zijn 48 gebouwen van twaalf verdiepingen gepland, goed voor een kostenplaatje van ongeveer 2,5 miljard reais of 1,2 miljard euro. Volgens de burgemeester van Rio, Eduardo Paes, zal bijna de helft (46 procent) van de atleten logeren op minder dan tien minuten van de sportieve arena's.

    Brazilië, dat in 2014 ook gastland is voor het WK voetbal, zal het eerste Zuid-Amerikaanse land zijn dat de Spelen ontvangt. De bouw of renovatie van de infrastructuur (stadions, luchthavens, wegen) vormen samen met het indijken van het geweld de grootste uitdagingen voor de organisatie. Op oudejaarsavond zal op het beroemde strand van Copacabana het officiële logo voor Rio 2016 onthuld worden. Er worden bijna twee miljoen feestvierders verwacht.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Guerdat blijft tot Londen 2012 Belgisch jumpingcoach
    De 58-jarige Zwitser Philippe Guerdat blijft minstens tot de Olympische Spelen van 2012 coach van de Belgische springruiters. Dat deelde Jacky Buchmann mee, de voorzitter van de Belgische Ruitersportfederatie. Exact een jaar geleden werd Guerdat op de Kerstjumping van Mechelen als nieuwe coach aan de pers voorgesteld. Inmiddels boekte België promotie naar de Super League, veroverde ons land op de Wereldruiterspelen brons in de teamcompetitie, met de bijbehorende kwalificatie voor de Olympische Spelen. Philippe Le Jeune zette de kroon op het werk door individueel wereldkampioen te worden. "De komst van Guerdat is dus niet onopgemerkt geweest. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de Belgische Ruitersportfederatie en Philippe Guerdat snel tot een overeenkomst kwamen om de samenwerking voort te zetten", verklaarde Buchmann.

    Guerdat krijgt vanaf 2011 ook de bevoegdheid over de young riders en zal zich gezien zijn drukke programma laten bijstaan door een nog later aan te duiden assistent. De grote uitdagingen voor de komende jaren zijn een goede prestatie op de Olympische Spelen en behoud in de Super League. Philippe Guerdat is de vader van topruiter Steve Guerdat. Hij was in het verleden al bondscoach van de Zwitserse jeugdruiters, Spanje en Oekraïne.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOBSLEE: plannen voor een startbaan op de Blaarmeersen in Gent


    De entourage van het vrouwelijk bobsleeteam werkt momenteel aan de bouw van een bobslee-startbaan in Gent. Die is nodig om de kleine afstand met de ploegen uit de top 8 weg te werken. De pushbaan is een stukje spoorweg van 100 meter waarop een bob op wielen gezet wordt. Bezieler Geert Vanvaerenbergh werkte samen met de UGent en schreef een wedstrijd uit voor de laatstejaars-studenten architectuur. In Diegem werd het beste plan gekozen (niet het plan op de foto). Vanvaerenbergh zoekt nu 100.000 euro om de baan te bouwen. De nieuwe startbaan zou het Belgische team in eigen land houden, gedaan met de vele trips naar het Nederlandse Harderwijk.

    27-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CRASHED ICE: olympische schaatsers gaan nieuwe uitdaging aan


    Wat hebben Wim De Deyne, Pieter Gysel, Geert Blanchart en Stephan Huygen alle vier gemeen? Wel, het zijn Belgische (ex-)shorttrackers die binnenkort een nieuwe uitdaging aangaan. Ze gaan deelnemen aan de Red Bull Crashed Ice competitie. "Euhm, aan wat?", vraagt u zich af. Misschien terecht, maar dat wil dan zeggen dat u iets heel spectaculairs mist in uw leven. Neem vier schaatsers, zet ze bovenop een helling, maak een parcours vol hobbels, hindernissen, hellingen en obstakels en dan alle remmen los. Wie het eerst beneden is, wint. Voila, zo simpel is het.

    Wim De Deyne, Pieter Gysel, Geert Blanchart en Stephan Huygen bereiden zich momenteel voor op de Red Bull Crashed Ice race in het Nederlandse Valkenburg. De tweede manche van het wereldkampioenschap vindt plaats op zaterdag 5 februari, op de Cauberg met een hellingspercentage van 12%. Vorige zondag toonden ze zich voor het eerst aan het publiek op de Brusselse kerstmarkt. Fier uitgedost in een gloednieuw professioneel ice hockey pak. Red Bull, de grote inspirator achter dit schitterend project, stelde een lekker parcours op en het publiek genoot met volle teugen.



    De Belgische atleten trekken onder andere nog voor een trainingssessie naar Red Bull Salzburg en ze wonen ook de verschillende kwalificatiewedstrijden bij in België. Tijdens de Oostendse Nieuwjaarsduik op 8 januari zal er een echte Crashed Ice piste van 100 meter gebouwd worden. De snelste schaatsers gaan door naar de kwalificatieronden op de Cauberg. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via redbull.be. Meer info op www.redbullcrashedice.com.


    26-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympiade Londen 2012 kan nu al rekenen op forse belangstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al twee miljoen mensen staan op de wachtlijst om een ticket te kunnen kopen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Vanaf maart biedt de organisatie in totaal 6,6 miljoen toegangskaarten aan. Wie dat wenst, kan zich vooraf inschrijven om zo zeker een ticket te bemachtigen. Het initiatief blijkt een succes, want al twee miljoen mensen lieten zich registreren via de website van de Spelen. De Engelse organisatoren hopen in totaal 25 procent van hun inkomsten uit de ticketverkoop te halen. De prijzen variëren tussen 20 pond (23 euro) en 725 pond (854 euro). Een toegangskaart voor de openingsceremonie op 27 juli 2012 kost 2.012 pond (2.369 euro). De prijzen liggen hoger dan wat de organisatoren in november 2004 hadden beloofd. Toen klonk het dat er tickets zouden zijn vanaf 15 pond en de helft zou worden verkocht aan ongeveer 30 pond. Vandaag meldt het organisatiecomité dat het nodig was de prijzen 'aan te passen' om uit de kosten te geraken.

    25-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOBSLEE: top 10 in Sotchi is het doel voor de Belgische vrouwen


    In het gebouw van sponsor Ernst & Young in Diegem heeft het Vlaamse bobsleeteam haar nieuwe bezetting aan de pers voorgesteld. Plus de nieuwe (bijgestelde) doelen voor de komende jaren. Top 10 op de Olympische Spelen van 2014 in Sotchi, dat is het doel van coach Rudi Diels. In Vancouver vlogen pilote Elfje Willemsen en remster Eva Willemarck nog naar een onverhoopte 14de plaats.

    Een nieuwe fase in het bobslee-project betekent ook vers bloed. Manager Geert Vanvaerenbergh mocht vier nieuwe remsters verwelkomen, alle vier gerecruteerd uit de atletiek: Tanja De Backer (25, Rijkevorsel), Shana Tormans (19, Mol), Frederique Neys (21, Everberg) en Anouska Hellebuyck (21, Deinze). Willemsen en Willemarck zullen de twee bobben besturen. Eva krijgt trouwens een nieuwe bobslee van het Duitse merk Singer. Die kost 32.000 euro en is 20 kilo lichter. Willemarck gaat dan verder met het 'Lekker Kontje', de slee van Vancouver.


    21-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichten aangestoken in het nieuwe olympische stadion
    David Cameron, de eerste minister van Groot-Brittannië, heeft voor het eerst de lichten aangestoken van het nieuwe olympische stadion in London. Deze ceremonie is volgens de Prime Minister opnieuw een mijlpaal in de race tegen de tijd. Het stadion moet volgend jaar al klaar zijn. De Olympic Delivery Authority (ODA), die de bouw van alle infrastructuur coördineert, heeft ook aangekondigd dat alle zitjes in het olympisch stadion ondertussen zijn geïnstalleerd.

    Ook Sebastian Coe, de voorzitter van het organisatiecomité, mocht zijn bewondering nog es uitspreken tijdens de kleine plechtigheid. In mei 2008 begon de bouw van het olympisch stadion, met een basis van 14 torens, die elk 35 ton wegen. Elke toren draagt maximaal 44 lichten, 532 in totaal, van telkens 2 kW. Dat volstaat om te voldoen aan de hoge eigen van de IAAF en de tv-uitzending in High Definition. Elke toren reikt tot 70 meter boven de begane grond. De piste van het stadion wordt in de komende zomer aangelegd.

    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwemmer Sven Decaesstecker Paralympsch atleet van het Jaar
    Sven Decaesstecker werd zondag op het Sportgala in Oostende in de bloemetjes gezet als paralympisch atleet van het Jaar. De 25-jarige zwemmer uit Torhout veroverde op de wereldkampioenschappen zwemmen in Eindhoven brons op de 200 meter wisselslag. Bovendien deed hij dat in een Europees record.

    19-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme en BOIC zetten Belgische topsporters in de bloemetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Belgische sporters die in 2010 opvallend presteerden, werden in het Egmontpaleis in Brussel in de bloemetjes gezet door ontslagnemend eerste minister Yves Leterme en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Een vijftigtal sporters tekende present op de eerste editie van de 'Top van de Belgische Sporters'. Leterme hoopt dat het niet bij die ene editie blijft. "Het zou leuk zijn als dit initiatief een traditie wordt." Jacques Borléé, vader van Kevin, Jonathan en Olivia Borlée en coach van het Belgische 4x400 meter-team, profiteerde van de gelegenheid om een oproep te doen aan de politiek en plagieerde daarbij zonder schroom Martin Luther King. "Ik heb een droom", stak vader Borlée van wal. "Een droom dat er een multidisciplinair topsportcentrum komt, een droom dat het Koning Boudewijnstadion gerenoveerd wordt en we er een Europees- of wereldkampioenschap atletiek kunnen houden, een droom dat er steun uit de politieke wereld komt."

    "Ik wens voor 2011 dat de omkadering en de structuren van de sport verbeteren", antwoordde Leterme. "Sport is immers belangrijk in onze maatschappij. Iedere keer de Belgische vlag gehesen wordt, betekent dat iets, zeker in deze moeilijke tijden. Sport begeestert en motiveert de mensen. Maar alles is een kwestie van willen. Seconden en centimeters kunnen misschien niet veel lijken, maar voor een sporter kunnen ze jaren van hard werken betekenen."

    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Belgen hebben ticket voor European Youth Olympic Winterfestival op zak
    Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité  heeft de eerste selecties voor het European Youth Olympic Winterfestival van 2011 bekendgemaakt. De 15-jarige skiër Dries Van Den Broecke en de 16-jarige kunstschaatster Ira Vannut mogen ons land van 12 tot 19 februari vertegenwoordigen in het Tsjechische Liberec. Maandag 17 januari moet de volledige selectie definitief vastliggen.

    14-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOIC heeft selectiecommissie voor 2012 samengesteld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het raad van bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft een zeskoppige selectiecommissie aangesteld die zal instaan voor het selecteren van atleten voor de Olympische Spelen 2012 in Londen en andere multidisciplinaire competities tijdens de huidige olympiade. Voorzitter van de selectiecommissie is Philip Berben, tevens voorzitter van het Koninklijk Belgisch Volleybalverbond (KBVBV). De vijf andere leden van de selectiecommissie zijn Claude Casin, Paul Urbain, Tom Van Damme, Jan Verstuyft en ex-taekwondoka Laurence Rase als vertegenwoordigster van de Atletencommissie van het BOIC. De selectiecommissie zal telkens, na een grondige analyse, "een advies overmaken aan de raad van bestuur van het BOIC die hierin de eindbeslissing neemt", aldus het bericht van het BOIC.



    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk hier om te mailen.


    olympische links
  • Joerie Devreese
  • BOIC
  • Belgian Sports Technology Club

  • Links van olympische atleten
  • Ilse Heylen
  • Elco Van der Geest
  • Olivier Cauwenbergh
  • Eline Berings
  • Kristof Beyens
  • Kim Clijsters
  • Tim Maeyens
  • Bobslee België
  • Jerke Van den Bogaert
  • Karen Persyn

    Olympische atleten
  • Sven Nys
  • Evi Van Acker
  • Dirk Van Tichelt
  • Mouha-Gielen
  • Tom Van Geneugden


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs