to cook or not to cook?
Inhoud blog
  • let's get started!

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.




    24-03-2014, 20:52 geschreven door Charlotte van Criekinge  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.let's get started!
    hello hello! 

    hierbij start ik mijn blog over (in het algemeen) koken. het is natuurlijk veel breder dan dat, het gaat over mijn persoonlijke ervaringen, ideeën,enz...     jullie kunnen altijd meningen of ideeën achterlaten in het gastenboek of gewoon een mailtje sturen. 

    alvast bedankt! 


    Mijn programma dit jaar is al vrij tot zeer druk geweest, te beginnen met de wedstrijd in Dongelberg op 09/03/2014. kort samengevat,een internationale wedstrijd waar scholen vanuit heel Europa aan kunnen meedoen door een chocolade stuk (pièce montée) te maken. de moeilijkheidsgraad ligt niet extreem hoog, aangezien je het stuk niet ter plaatse moet maken maar enkel monteren.  

    Nu kan je wel zeggen dat er geen enkele reden is om te stressen (logischerwijze is dat er ook ECHT niet), maar de stress was wel overduidelijk aanwezig. Het begon met het feit dat de organisatoren een verkeerd wedstrijd reglement hadden opgestuurd, waar in stond dat je GEEN kleur mocht gebruiken (mijn huidige stuk was volledig in kleur) en je GEEN pralines moest hebben. Na dit gelezen te hebben maakte we het stuk volledig opnieuw in de 3 chocolade kleuren en brachten we het meteen weg naar de plaats van de wedstrijd (Dongelberg "Le Chenêau", dit was een paar dagen op voorhand). wanneer we aankwamen werd er meteen gevraagd naar onze pralines, maar ja, welke pralines? nu bleek dat er niet alleen WEL pralines aanwezig moesten zijn, het stuk mocht wel degelijk ook in kleur gemaakt worden (conclusie= stuk voor niets opnieuw gemaakt). Dus daar stonden we dan, in het midden van de vakantie, met zo goed als geen enkele mogelijkheid om nog pralines klaar te krijgen. gelukkig kreeg ik de kans om op mijn werk (restaurant Luzine, Leuven) nog pralines klaar te stomen, en deze waren dan ook nog op tijd klaar.

    Op de wedstrijd dag zelf, was het in mijn ogen 'zo goed als helemaal om zeep', daar was nochtans geen enkele reden toe want alles verliep vlot en het stuk stond volledig klaar voor de jury. ik vermoed, of ben zeker, dat ik enorm 'naar beneden gedrukt' ben door het bekijken van de andere stukken van de rest van de deelnemers, het was ZO impressionant dat het mij volledig onderuit haalde en ik niets goed meer zag in mijn eigen stuk. na veel gebabbel en 'peptalk' ben ik toch wat gekalmeerd en ben ik (redelijk) rustig naar de proclamatie gegaan. 

    Tijdens de proclamatie, was ik vrijwel zeker dat de laatste plaats voor mezelf bestemd was, ben ik dan toch even verschoten wanneer mijn naam op de 2e plaats afgeroepen werd, geluk alom natuurlijk! Dit moment heeft mij even volledig op mij plaats gezet, en voor toch een enorm pakket zelfvertrouwen gezorgd. 


    Hierna (alsof 1 wedstrijd nog geen stress genoeg was), kwam wedstrijd nummer 2, 'Jaques Saey'. Deze van een veel hoger niveau, kort samengevat; een nationale wedstrijd waar alle scholen van België aan meedoen, met hetzelfde doel als in dongelberg, een chocoladestuk kunnen neerzetten. deze keer lag de lat wel een stuk hoger, dit omdat het stuk ter plaatse in 8 uur tijd moest gemaakt worden. Na dagen van lijstjes maken en lijstje checken (of we al het materiaal mee hadden) konden we uiteindelijk vertrekken. om half 8 kwamen we in Brussel aan (in Ceria) en konden we het materiaal uitladen en alle klaarzetten voor 'vertrek'. om 8 uur stipt mochten we beginnen aan het stuk, gelukkige had ik een werkplanning gemaakt waar ik me tijdens het werken aan kon 'vasthouden'. de stress viel heel goed mee, dit mede te danken aan 'valeriaan', een geweldig wondermiddel tegen de stress! tijdens het werk kwamen de jury leden kijken en beoordelen op technieken en hygiëne, ook de fotografen mochten mee binnen om voor het nodige beeldmateriaal te zorgen, voor de rest zaten we volledig 'geïsoleerd'.  

    het stuk is binnen de 8 uur klaar geraakt en veilig naar de 'tentoonstelling' gebracht, waar we dan mochten wachten op de proclamatie. op deze wedstrijd ben ik als 3e geëindigd, al vond ik dat ik bij deze de 2e plaats wel verdient had. 

    Ik ben natuurlijk enorm blij met mijn 2 plaatsen in de top 3 en ik heb er enorm veel van geleerd, al bij al was de stress dan toch de moeite waard.

    bedankt voor het lezen en vragen zijn altijd welkom!

    *C  

     

     

     

    24-03-2014, 20:35 geschreven door Charlotte van Criekinge  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 24/03-30/03 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs