Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Boekenkast van Sammy Tempels

22-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dood tij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Miriam Dobbelaere, een achttienjarig meisje, wordt na een avondje stappen verkracht in een afgelegen buurt. Miriam is de dochter van Antoon Dobbelaere, een bekend deurwaarder. Onder druk van haar vader dient Miriam geen klacht in, wat bij Van In voor de nodige frustratie zorgt. De volgende dag treft een wandelaar op het strand van Zeebrugge een lijk van een man aan die tot aan zijn nek in het zand begraven zit. Het blijkt om Carlos Minne te gaan, ex-adjunctkabinetschef van Justitie en lid van de commissie voorlopige invrijheidsstelling. Wanneer Van In erachter komt dat Minne en Dobbelaere samen op school hebben gezeten en dat beiden daags voor de moord aanwezig waren op een schoolreünie, spitst hij het onderzoek toe op de zonderlinge strandmoord.

22-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
21-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vagevuur
Klik op de afbeelding om de link te volgen Frank Lernout, manusje-van-alles bij een stoeterij, rooft de villa leeg van Paul Verfaille, een gerenommeerd theaterproducent. Hij ontdekt een aantal schokkende foto's, die genomen zijn in de folterkamers van de Chileense geheime dienst. Van In onderzoekt de diefstal met tegenzin. Hij heeft meer belangstelling voor een gemaskerde potloodventer die in de buurt van het concertgebouw is gesignaleerd. Die interesse neemt toe als Lorenzo Calandt, conciërge van het nieuwe concertgebouw, in de parkeergarage een afgerukte vinger aantreft net op het moment dat een toneelgezelschap een stuk instudeert.

Het onderzoek leidt Van In naar de manege Amazone. Terwijl Van In de dochter van de eigenaar verhoort, gaat het complex in de vlammen op. In het rokende puin treft de brandweer een verkoold lijk aan, waarvan de pink ontbreekt. Een paar dagen later wordt ook Paul Verfaille vermoord teruggevonden. Zijn rechterhand werd afgehakt. Als ook de directeur van het toneelgezelschap spoorloos verdwijnt, vreest Van In het ergste.

De puzzel valt stukje voor stukje in elkaar. De waarheid blijkt gruwelijker dan Van In zich had kunnen voorstellen.

21-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
20-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauw bloed
Klik op de afbeelding om de link te volgen Onderzoeksrechter Hannelore Martens, de sympathieke vriendin van Pieter Van In, wordt door haar jeugdvriendje Valentijn ontvoerd.

Van In is ten einde raad en probeert via de hoogste kringen te verhinderen dat de politie een wilde klopjacht opent op Hannelores ontvoerder.

20-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
19-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoenoffer
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Terwijl Brugge zich opmaakt voor HiBrugia, een zeer prestigieuze tentoonstelling over Spaanse schilderkunst, wordt commissaris Van In geconfronteerd met een bizarre afrekening in het Minnewaterpark, een plek waar homo's elkaar in het geniep ontmoeten. Jos Viaene wordt er afgetuigd en 's anderendaags wordt hij in het ziekenhuis vermoord.


Als blijkt dat Viaene als beveiligingsagent van de Brugse musea de blauwdrukken van de alarminstallaties heeft versjacherd, wordt iedereen zenuwachtig. Even later wordt een onbekende Spanjaard neergeschoten en de diefstal van een paneel van Hiëronymus Bosch lijkt de bange vermoedens te bevestigen.
Het onderzoek in deze zaak leidt Van In verder dan de kunstdiefstallen, hij komt een splintergroep van de ETA op het spoor die een politieke aanslag voorbereidt...

19-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
18-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder valse vlag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een gezellig souper waarop Hannelore Martens en Van In zich op een snikhete zomerdag willen trakteren, wordt bruusk verstoord door brigadier Versavel die zijn baas komt opvorderen omdat er aan de Damse Vaart een driedubbele moord is gepleegd.

De succesvolle Wilfried Traen, directeur van een computerbedrijfje, heeft zijn gezin uitgemoord en vervolgens de hand aan zichzelf geslagen. Wilfried Traens schoonvader wordt gechanteerd door een luxe call-girl die beweert nog geld van zijn schoonzoon te goed te hebben. Het onderzoek naar de tragische moord is in volle gang wanneer de politie in Blankenberge geconfronteerd wordt met de moord op de luxe call-girl Kitty Smulders. De zaak wordt nu wel heel gecompliceerd voor de vermoeide commissaris, die geplaagd wordt door een huwelijkscrisis. Het adresboekje van de vermoorde call-girl leidt naar een minister die Van In in een compromitterende situatie brengt. En wat heeft de Geheime Dienst met dit alles van doen? Wat een gezinsdrama lijkt, blijkt ineens een internationaal complot met voor de commissaris verstrekkende gevolgen...

18-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
17-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vijfde macht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens een prestigieus huwelijksfeest op een kasteel wordt een moord gepleegd. Het slachtoffer is de zoon van de manager van een groot visbedrijf. Van In, die een van de genodigden was op het feest, wordt valselijk beschuldigd van verkrachting en komt zelfs in de gevangenis terecht. De echte dader profiteert daarvan om het gezin van de commissaris te bedreigen.

Zal Van In zich ook uit deze penibele situatie weten te redden? En welke duistere machinaties gaan schuil achter de gladde wereld van de reclame, die in deze Van In ontmaskerd wordt?

17-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
16-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pandora
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een oud dossier wordt heropend. Twintig jaar geleden werden een geestelijke, een legerofficier en een politicus op dezelfde manier vermoord: een kogel door het hoofd, twee in de borst. De kerk, het leger en de staat. Het onderzoek heeft destijds niets opgeleverd.

Wanneer Van In de familieleden van de slachtoffers opnieuw ondervraagt, geeft hij ongewild de aanzet tot een nieuwe reeks bizarre moorden die veel overeenkomsten vertonen met die van toen.

De gebeurtenissen die daarop volgen, leiden naar een onthutsend geheim, waarvan Van In en Hannelore zelf het slachtoffer dreigen te worden.

16-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
15-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13
Klik op de afbeelding om de link te volgen In 13 hebben Hannelore Martens en Pieter Van In het plan opgevat om in het huwelijksbootje te stappen. Hun beider ja-woord moet de bezegeling worden van hun reeds zeven jaar durende liefde. Een rustige voorbereiding van het huwelijksfeest is hen echter niet gegund. Wanneer in een Brugs hotel Wim Raes vermoord wordt aangetroffen, begeeft Van In zich naar zijn woning om de echtgenote op de hoogte te brengen. Als Raes even later alive and kicking het huis komt binnengestapt, staat Van In voor een probleem. Maar enkele dagen later wordt ook het levenloze lichaam van de echte Raes gevonden, met op zijn borst de Visa-kaart van een andere man, die Van In naar een mogelijk volgende slachtoffer leidt. Aan de vooravond van zijn huwelijk wordt Van In geconfronteerd met zijn vroegere liefdes. Hij dreigt kopje-onder te gaan in een bad van grondeloze haat.

15-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
14-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onvoltooid verleden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een zomerse ochtend vindt de exploitant van de Oesterput, een restaurant in Blankenberge waar oesters en kreeften in grote bassins op consumptie wachten, het lijk van een jonge vrouw. Het lichaam bevindt zich in de monding van een onderaardse pijp die de bassins van zeewater voorziet. Het slachtoffer en haar man zijn lid van een vereniging van neonazi's. Op de bil van de vrouw staat een runeteken getatoeëerd. Het teken heet Mannaz en staat symbool voor de Nieuwe Orde. Als twee dagen later ook de vermoedelijke minnaar van het slachtoffer wordt vermoord, komt Van In in contact met een mysterieuze groep die zich commando Mannaz noemt.

14-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
13-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tango
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer een vrouw aangifte doet van de verdwijning van haar man, denkt de politie aan een simpele echtelijke twist. Het gebeurt wel vaker dat een van de partners na een slaande ruzie zijn biezen pakt. Al gauw blijkt de realiteit ingewikkelder in elkaar te zitten. De verdwijning van de man heeft immers te maken met een reeks foto’s die angstvallig verborgen worden gehouden. Ook de Brugse maffia, die in de horecasector opereert, blijkt een vinger in de pap te hebben. Een uiterst gevaarlijke speuropdracht voor Pieter Van In en zijn geliefde Hannelore Martens, die net van hun wittebroodsweken in Argentinië terugkeren.


"Mijn gedacht": Ik vind dit boek echt een topper!! Aspe heeft héél goede boeken en ik blijf ze lezen. Ik kan er niet genoeg van krijgen. En Tango is tot nu toe het meest spannende boek van allemaal. Dus 5 sterren!! het boek leest enorm vlot weg en eenmaal begonnen is het moeilijk stoppen.

13-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
12-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontmaskerd
Klik op de afbeelding om de link te volgen De jonge Joris Mareel zit in zijn eentje in een Blankenbergs cafe kijken naar het vrolijke carnavalsgedruis rondom hem. Hij neemt niet actief deel aan het gejoel en de feestvreugde, want eigenlijk heeft hij geen vrienden. Hij droomt wel van mooie meisjes, maar hij heeft nog nooit ook maar een schijn van kans gehad bij het andere geslacht.
Terwijl hij zijn weinig benijdenswaardig lot overpeinst, vangt hij een glimp op van Katja, het mooiste meisje van de badstad. Ze wenkt hem en als in een droom volgt hij haar naar buiten. Daar onthult zij hem een vreselijk geheim over zijn afkomst, wat Joris helemaal van zijn stuk brengt.

De volgende ochtend wordt het levenloze lichaam van de knappe jonge vrouw gevonden. Aangezien Joris als laatste met Katja gesignaleerd werd, volgt de politie zijn spoor. De jongen wordt in het nauw gedreven, maar hij slaagt er toch in uit de handen van Van In en zijn ploeg te blijven. De klopjacht neemt groteske vormen aan, maar de vraag blijft of de flikken wel op het goede spoor zitten.


"Mijn gedacht": Goed zonder meer! Een leuk verhaal, spannend en vlot geschreven zoals we van Aspe gewoon zijn maar ook niets meer dan dat! Het grote voordeel dat Aspe heeft zijn de personages die een eigen leven zijn gaan leiden, als lezer ben je al bijna even geinteresseerd in de relatie tussen Van In & Hannelore Martens, de vriendschap met Versavel en het geflirt van Carine Neels als in het eigenlijke verhaal. Deze reeks kan nog best een tijdje mee maar misschien zou Pieter Aspe eens iets minder snel moeten schrijven en iets meer diepgang in zijn verhaal proberen steken.

12-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (12 Stemmen)
11-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Casino
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hubert Blontrock, een notoir gokker, krijgt de kans om deel te nemen aan een roulettespel waarvan de inzet een mensenleven is. Een paar uur later wordt hij door de politie opgepakt wegens openbare dronkenschap. In zijn roes laat hij iets vallen over een roulettespel waarbij doden zullen vallen. Als Van In hem de volgende dag komt opzoeken ontkent de man echter alles. Nog geen dag later wordt hij dood aangetroffen in zijn huis. Onderzoek wijst uit dat hij elektrische schokken toegediend kreeg. Van In begint een onderzoek, maar krijgt amper de tijd om zich in de zaak te verdiepen.

Op het strand tussen Blankenberge en Wenduine wordt het naakte lichaam aangetroffen van een meisje dat net een borstcorrectie heeft laten uitvoeren in de privé-kliniek van dokter Decoopman, een gerenommeerd plastisch chirurg. De twee moorden houden op het eerste gezicht geen verband met elkaar, tot Van In stukje bij beetje een gruwelijke waarheid ontdekt:�het ‘spel’ waarvoor Blontrock in een dronken bui waarschuwde, wordt�wel degelijk gespeeld. Merel Deman, het meisje dat dood op het strand werd aangetroffen, was het eerste slachtoffer.

11-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
10-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alibi
Klik op de afbeelding om de link te volgen In Brugge wordt met man en macht gewerkt aan de opnames van een nieuwe politieserie. De aanstekelijke drukte op de filmset nabij Oud Sint-Jan krijgt plots een wel heel realistisch tintje wanneer op het parkeerterrein de wagen van hoofdrolspeler Tak in vlammen opgaat. De brandweer doet een uiterst macabere ontdekking: in het uitgebrande wrak zit een verkoold lijk dat met handboeien aan het stuur werd vastgeketend.

10-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
09-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder spijt
Klik op de afbeelding om de link te volgen André Broes, journalist bij de linkse krant Gazet, maakt zich zorgen om een collega die al een paar dagen niet meer is komen opdagen. Hij stapt naar de politie.
Van In dringt de flat van de vermiste journalist binnen en treft zijn levenloze lichaam aan. De schedel van de man is doorboord door twee kogels. Van In verneemt van�André Broes dat de vermoorde collega op het punt stond ophefmakende details over de Bende van Nijvel aan het licht te brengen.
Het spoor leidt naar de weduwe van de substituut die destijds het onderzoek leidde en die later in verdachte omstandigheden is gestorven. Nu blijken de notities van de substituut verdwenen te zijn! Pieter Van In, zijn geliefde Hannelore en zijn collega Versavel komen in een maalstroom van gebeurtenissen terecht waarin zij bijna kopje-onder gaan.


"Mijn gedacht": Aspe blijft Aspe zoals Van In altijd Van In zal blijven. De schrijver publiceert boeken aan het tempo dat zijn publiek deze leest. Ook dit boek is weer een page-turner, je begint eraan en 2 dagen later is het uit. Het vertrouwde recept wordt ook in dit verhaal trouw gebleven al is het onderwerp dit keer best gewaagd te noemen. De bende van Nijvel is en blijft toch een heet hangijzer in onze vaderlandse geschiedenis en Aspe is ditmaal niet te beroerd om in dit potje te roeren en de vermeende banden met de toenmalige rijkswacht nog eens in de verf te zetten. Goed, vlot lezend, spannend boek zoals we gewoon zijn in deze reeks met een goed verhaal en uitstekende plot.

09-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
08-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op drift
Klik op de afbeelding om de link te volgen In het eenentwintigste avontuur van Pieter Van In, Hannelore Martens en Guido Versavel is er weer een mooie rol weggelegd voor de charmante badstad Blankenberge. Het toeristische vertier wordt er opgeschrikt door een niets of niemand ontziende drugsbende. Doema, een Russisch meisje, wordt vermoord aangetroffen in een natuurreservaat in de duinen. Doema maakt deel uit van een groep jongleurs die optreden in het Witte Paard, een zaal waar tijdens de zomermaanden een zang- en dansspektakel wordt gebracht. Een tijdje later wordt ook haar dealer neergestoken. Van In en Versavel proberen de bende op te rollen maar ze doen ondertussen een vreselijke ontdekking. Ze komen te weten dat een grote partij chemische drugs op komst is waarin toevallig een dosis dodelijk gif is terechtgekomen.


"Mijn gedacht": Aspe is en blijft Aspe. Het vertrouwde concept blijft het goed doen. Een moord in het begin van het boek, de tegenwerkingen van de hogere machten, het drankgebruik en het weerspannige humeur van Van In. Verder komen uiteraard alle vertrouwde personages terug en hun belevenissen zijn al even belangrijk als het moordverhaal zelf. Het verhaal is geloofwaardig, spannend en zoals altijd vlot geschreven maar Aspe heeft deze keer een verassende plot bedacht. De eigenlijke dader komen we pas heel laat te weten. Wanneer je aan het boek begint denk je "weer een Van In zoals altijd" maar twee dagen later is het boek uit en moet je bekennen dat je er best van genoten hebt.
Aspe is terug op topniveau!

08-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
07-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rebus
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een oude man krijgt een hartinfarct in de kerk van het Brugse Begijnhof terwijl hij een non bedreigt met een pistool. Van In stelt een onderzoek in, maar de zaak blijft zonder gevolg doordat het slachtoffer geen klacht wil indienen tegen haar belager. Enkele dagen later treft de eigenaar van de Lucifernum, een diabolische bar in de Brugse binnenstad, een vreselijk verminkt lijk aan in de toiletten. Het spoor leidt al vlug naar een geheimzinnig genootschap dat zich de Gezellen van de Brugse Beer noemt. Van In en Versavel raken verwikkeld in een kluwen van intriges. Welke rol speelt het zestiende-eeuwse schilderij De zeven wonderen van Brugge van Pieter Claeissins de Oude dat in het Begijnhof wordt bewaard? En bestaat de schat van Karel de Goede echt? De Gezellen van de Brugse Beer geven hun geheimen beetje bij beetje prijs. Of is dat maar schijn en moet Van In de oplossing ergens anders zoeken?


"Mijn gedacht":De twintigste Aspe maar er zit zeker nog geen slijtage op "Van In". Het verhaal leest zoals gewoonlijk zeer vlot. Ook is de schrijver iets "rauwer" of "ruiger" geworden. De moorden zijn nog verschrikkelijker en worden tot in het detail beschreven, de moordenaar is gruwelijker dan ooit. Er zit ook iets meer inhoud in het verhaal, het is niet meer een moordverhaal zonder meer zoals het vroeger bij Aspe wel eens was. Verder blijft ook de relatie van de hoofdpersonages onderling een verhaal appart. De relatie van Van In met Hannelore en met Carinne Neels, Versavel, Zlotkrychbrto, De Kee.
Ondertussen zijn deze personages een eigen leven gaan leiden en zijn hun belevenissen bijna even belangrijk als de moordzaak zelf. Het einde zorgt er ook voor dat de Aspe fan al uitkijkt naar het volgende boek. Een nieuwe hoofdcommissaris komt binnen en dicteert Van In direkt de wet! Spannend, goed geschreven en leuke thriller. Aanrader voor iedere thriller- en Aspe fan!

07-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
06-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zevende kamer
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een toekomstig premier, wordt vermoord aangetroffen in de buurt van de Villa Papillon, een luxebordeel in de buurt van Brugge.

Van In legt meteen een verband tussen de locatie waar Vandervelde werd vermoord en de Villa. Uiteraard wordt hem deze toch voor de hand liggende conclusie niet in dank afgenomen. Procureur Beekman belast de federale politiemet het onderzoek en dat zeer tegen de zin van commissaris Van In, die samen met Guido Versavel en Hannelore een parallelonderzoek start.

Van In stuit daarbij op zoveel weerstand dat hij stilaan begint te beseffen dat er andere belangen op het spel staan.Wordt dit een beruchte doofpotaffaire omdat de reputatie van vooraanstaande personen in het gedrang is? En belangrijker: volgt Pieter Van In wel het goede spoor...?



"Mijn gedacht": Ik denk niet dat Aspe ooit de nobelprijs literatuur zal krijgen en na een paar weken ben ik meestal de grote lijnen en inhoud van de boeken vergeten. Toch betrap ik mezelf erop dat ik na het verschijnen van een nieuwe "Van In" onmiddellijk naar de boekhandel loop en ondertussen de volledige collectie in mijn bezit heb. Ben ik dan een fan? Ja zeker! Ook dit boek kon mij weer vermaken. Het gewone concept blijft behouden, de oude vertrouwde personages, het humeur en de huwelijkscrisis van Van In, en de onorthodoxe onderzoeksmethoden van de commissaris blijven leuk om te lezen.
Een vooraanstaand politicus wordt vermoord teruggevonden in de buurt van een bordeel. Wanneer men Van In buiten het onderzoek probeert te houden bijt deze zich nog meer vast dan anders in deze zaak! Amusant, leuk en ontspannend boek. Er zit nog geen sleet op Van In en Aspe kan met deze reeks nog jaren verder!

06-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
05-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MISLEID
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ditmaal is de toch al licht ontvlambare Pieter Van In genoodzaakt om zich te verdiepen in de schemerachtige en klatergouden wereld van de missverkiezingen.

Van In, Guido Versavel en Hannelore Martens hebben echter niet alleen hun handen vol aan de glitter en glamour van de missen, maar ook de keiharde zakenwereld van containertransporten vanuit China naar de haven van Zeebrugge eist hen op.



Mijn gedacht: Een typisch Aspe boek zoals we ondertussen van deze auteur gewend zijn. De gebruikelijke personages, het roken en drinken van Van In, een paar moorden en de relatie tussen Van In, Hannelore en Versavel. Nieuw is wel dat Aspe meer kleine verwijzingen in zijn boeken brengt naar de realitieit dan vroeger. Zo noemt één van de personages Bombé, hij is een organisator van missverkiezingen en rommelt met de kanditates zodat de link met Ignace Crombé vlug gelegd is. Ook wordt zijn eigen serie op Vtm vernoemt en passeert een moderne popsong een paar keer als ringtone in het verhaal. Toch wel een ietwat nieuwe aanpak van Aspe.

Het verhaal zelf is goed en vooral het einde is zeer spannend. De connectie met de chineese zakenwereld is niet TE ver gezocht zodat het verhaal geloofwaardig overkomt.

Alweer een goed boek in een goede reeks maar zonder een hoogvlieger te zijn.








05-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bankroet
Klik op de afbeelding om de link te volgen
De 22ste Van In


Tijdens een romantisch weekeinde in Venetië raken Van In en Hannelore toevallig betrokken bij de moord op Filip Vandecasteele, een Oostendse reder en tevens eigenaar van een visverwerkend bedrijf. Als blijkt dat het slachtoffer een paar uur voor zijn dood werd gebeld door een Vlaming, leidt het spoor naar Oostende, waar Van In en Versavel kennismaken met het ruige vissersmilieu, The Brothers of Harley (een bizarre motorclub), een cynische Nederlandse zakenman en de artistieke scène. Het wordt snel duidelijk dat heel wat mensen een motief hadden om Vandecasteele te vermoorden, maar telkens als Van In denkt dat hij op het goede spoor zit, duiken nieuwe elementen op die zijn hypothese op losse schroeven zetten.


"Mijn gedacht": Een recensie schrijven over een boek van Aspe is nooit makkelijk. Ik heb nog nooit een echt slechte Aspe gelezen maar ook nog nooit een waar meesterwerk. Ik betrap mezelf er wel telkens op dat wanneer er een nieuwe Aspe verschijnt ik onmiddellijk naar de boekhandel loop en dat het boek een week later uit is!

Bankroet is zeker niet het beste boek uit de reeks. Het verhaal komt voor mij nogal dunnetjes over, de manier waarop Van In bij het onderzoek betrokken raakt is eerder ongeloofwaardig en ook de personages zijn mager en oninteresant. Van In rookt nog altijd als een ketter en zuipt duvels zoals een koe water maar toch...... Na enkele zeer goede "Van In's" is dit weer één van de mindere uit de reeks. Wat wel opvalt is dat Aspe meer dan vroeger zijn eigen mening en visie durft te uiten in zijn boeken (zoals hier bv over het rookverbod en andere regeltjes in onze maatschappij).  Eén van de sterke punten van deze boeken zijn voor mij het vertrouwen van en met de hoofdpersonages. Is het door de beperkte inbreng van Carine Neels, commisaris De Kee en "slot" dat dit boek mij minder aanspreekt? Volgende boek zal ik evengoed kopen en misschien is dat weer wel een top-thriller.....

05-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
04-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE CEL
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op Schiphol landt een vliegtuig afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. De politie staat klaar om een drugskoerier, een zogenaamde bolletjesslikker, in te rekenen. Hij werd op heterdaad betrapt in het vliegtuig.

Zes maanden later vindt de Brugse politie in een kanaal in de buurt van Brugge het lijk van een jonge vrouw dat al enkele dagen in het water ligt. Het blijkt te gaan om een Vlaamse stewardess. Via een reconstructie van haar recente verleden legt Van In de link met het vliegtuig uit de Dominicaanse Republiek met aan boord de drugskoerier, in wiens gezelschap het slachtoffer werd gezien.

Is de moord een afrekening in het drugsmilieu? Was de stewardess een handlangster van de ingerekende crimineel en moest zij uit de weg worden geruimd omdat ze te veel wist?

Bij de huiszoeking in haar appartement wordt in haar computer een lijst met de namen van twaalf mannen gevonden. Van In trekt de namen na en wordt daarbij hardnekkig tegengewerkt door een van hen. Wat is het verband tussen de twaalf mensen? Worden zij afgeperst? Zijn het klanten?

Het zijn zonder uitzondering mannen van aanzien die het gemaakt hebben in het leven. Het kost Pieter Van In en zijn team de grootste moeite om uiteindelijk de onthutsende waarheid bloot te leggen.

Mijn gedacht: Versavel drinkt zich tweemaal zat en wordt zelfs eens wakker naast een vrouw! Tot zover de belangrijkste vernieuwingen in de 25e "Van In".

Dit wil echter niet zeggen dat het een slecht boek is. Zolang Aspe deze reeks blijft schrijven zullen ik en vele andere zijn boeken blijven kopen., Het verhaal is gewoon meer van hetzelfde: een corrupte politicus, een moord, mooie vrouwen en Van In die zuipt en rookt alsof het zijn laatste dag op aarde is. Ook de steeds weerkerende huwelijksproblemen zijn weer van de partij.

Het eigenlijke verhaal is goed gebracht maar verschilt eigenlijk weinig met de 24 vorig. Op naar nummer 26 en ook die zal ik onmiddellijk aanschaffen.

04-09-2008 om 00:00 geschreven door sammy tempels  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Archief per maand
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • boekverslagen.2link
  • reisblog van sammy tempels
  • startpagina 2link
  • boeken2link
  • Eric's boekensite
  • start.be
  • blog.seniorennet.be/thrillers/
  • boeken startpagina

  • Welkom bij blogtips

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    eric_claudia
    www.bloggen.be/eric_cl
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    applenieuws
    www.bloggen.be/appleni

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs