THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZELFRIJZENDE BLOEM

    ZELFRIJZENDE BLOEM

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr bloem

    1 ½ theelepel bakpoeder

    ½ theelepel wijnsteenzuur

    1 mespuntje zout

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 5.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZANDDEEG

    ZANDDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr bloem

    125 g boter in stukjes

    50 gr suiker

    75 gr melk

    2 eierdooiers

    mespuntje zout

     

    Bereiding :

     

    Doe de suiker in de mengbeker : 10 sec / snelheid 9.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 20 sec / snelheid 4.

    Stel in : 10 sec / messen linksomdraaiend / snelheid 2.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAFELDEEG

    WAFELDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    6 eieren

    120 gr zachte boter

    150 gr suiker

    1 zakje vanillesuiker

    250 gr room

    200 gr bloem

     

    Bereiding :

     

    Scheidt het eiwit van de dooiers.

    Zet de vlinder op het mes.  Doe de eiwitten in de mengbeker : 3 min / snelheid 4.  Doe het in een kom.

    Haal de vlinder van het mes.  Doe de eierdooiers, de boter, de suiker, vanillesuiker en room in de mengbeker : 1 min / snelheid 3.

    Voeg de bloem toe : 1 min / snelheid 3.

    Doe het eiwit erbij : 20 sec / snelheid 4 met behulp van de spatel.

    Bak er in een wafelijzer wafels van.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VANILLESUIKER

    VANILLESUIKER

     

    Ingrediënten :

     

    1 vanillestokje

    200 gr suiker

     

    Bereiding :

     

    Doe de suiker en het vanillestokje in een bokal en laat 3 dagen drogen.

    Doe beiden in de mengbeker : 15 sec / snelheid 10.

    Bewaar in een hermetisch gesloten potje.

     

    1 theelepel vervangt een zakje vanillesuiker.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEMPURADEEG

    TEMPURADEEG

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr ijskoud water

    1 eigeel

    120 gr bloem

    ½ theelepel zout

    3 ijsblokjes

     

    Bereiding :

     

    Doe het ei en het water in de mengbeker : 10 sec / snelheid 5.

    Voeg het zout en de bloem toe : 10 sec / snelheid 7.

    Doe het beslag in een kom en voeg de ijsblokjes toe.  Meng zeer goed.

     

    Dit beslag moet als een dun huidje om de ingrediënten passen.  Als het goed gemaakt is geeft het een dun krokant laagje bij het frituren.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SOEZENDEEG

    SOEZENDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr water

    150 gr bloem

    100 gr ter

    4 eieren

    mespunt zout

     

    Bereiding :

    Doe het water, zout en de boter in de mengbeker : 10 min / 100 ° C / snelheid 2.

    Voeg de bloem toe : 30 sec / snelheid 4.

    Laat het mengsel afkoelen tot onder de 70 ° C.  Zet hiertoe de mengbeker in koud water.

    Laat de Thermomix 40 sec draaien / snelheid 4 en voeg één voor één de eieren toe.

    Maak met 2 lepels kleine hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmatje en bak ze in een oven van 180 ° C.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SIGARETTENDEEG

    SIGARETTENDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr boter

    200 gr suiker

    200 gr bloem

    200 gr eiwit

     

    Bereiding :

     

    Maak van de suiker poedersuiker : 10 sec / snelheid 9.

    Doe de boter erbij : 3 min / 37 ° C / snelheid 1,5.

    Doe de bloem en het eiwit erbij : 1,5 min / 37 ° C / snelheid 4.

    Strijk nu met een kwastje op een siliconenmatje en bak ze in een oven van 170 ° C egaal bruin.  Vorm ze direct ui de oven want ze zijn snel hard.

     

    Dit deeg wordt gebruikt om tulpbakjes te maken om bijvoorbeeld ijs in te doen of om de bekende opgerolde koekjes te maken.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PANNEKOEKENBESLAG

    PANNENKOEKENBESLAG

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr melk

    3 eieren

    ½ theelepel  zout

    300 gr bloem

    1 theelepel  bakpoeder

     

    Bereiding :                                                                                            

     

    Doe de melk, de eieren en het zout in de mengbeker : 15 sec / snelheid 4.

    Voeg de bloem en het bakpoeder toe : 15 sec / snelheid 4.

    Laat het deeg 15 rijzen en bak er pannenkoeken van.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GISTDEEG

    GISTDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr bloem

    40 gr verse gist

    220 gr melk op kamertemperatuur

    100 gr suiker

    80 gr boter

    1 ei

    ½ theelepel zout

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 2 min / kneedstand.

    Doe het deeg in een kom en laat het op een warme plaats verdubbelen in volume.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLENSJESBESLAG

    FLENSJESBESLAG

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr bloem

    1 mespunt zout

    1 lepel olie

    2 eieren

    600 gr melk

    1 lepel  citroensap

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 20 sec / snelheid 6.

    Laat het deeg minstens ½ uur rusten vooraleer de flensjes te bakken.

     

    Om de flensjes nog lekkerder te maken, kan er vanillesuiker aan worden toegevoegd.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREMEUX VANILLE

    CRÈMEUX VANILLE

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr room

    80 gr suiker

    6 eierdooiers

    2 vanillestokjes

    2 blaaadjes gelatine

     

    Bereiding :

     

    Week de gelatine in ruim koud water.

    Doe de room, de suiker, het vanillemerg en de dooiers in de mengbeker : 10 min / 80 ° C / messen linksomdraaiend / snelheid 2.

    Knijp de gelatine goed uit en voeg toe : 30 sec / messen linksomdraaiend / snelheid 2.

    Doe in vormpjes en laat afkoelen in de koeling.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREMEUX PISTACHE

    CRÈMEUX PISTACHE

     

    Ingrediënten :

     

    110 gr crème anglaise

    45 gr pistachepasta

    90 gr witte chocolade

    20 gr boter

     

    Bereiding :

     

    Doe de crème anglaise, de pistachepasta  en de chocolade in de mengbeker : 2 min / 37 ° C / snelheid 2.

    Voeg de boter doe : 30 sec / snelheid 3.

    Doe de crème in vormpjes en laat opstijven in de koeling.

     

    Crémeux zijn zachte crèmes doe gebruikt worden als dessert op zich maar ook vaak in combinatie met gebak, fruit en ijs.  Bij deze chocolade variatie is uiteraard de chocolade erg belangrijk voor de uiteindelijke smaak.  Varieer hiermee tot u de juiste gevonden heeft.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREMEUX GIANDUIA

    CREMEUX GIANDUIA

     

    Ingrediënten :

     

    110 gr crème anglaise

    70 gr Nutella

    90 gr donkere chocolade

    20 gr boter

     

    Bereiding :

     

    Doe de crème anglaise, de Nutella en de chocolade in de mengbeker : 2 min / 37 ° C / snelheid 2.

    Voeg de boter doe : 30 sec / snelheid 3.

    Doe de crème in vormpjes en laat opstijven in de koeling.

     

    Crémeux zijn zachte crèmes doe gebruikt worden als dessert op zich maar ook vaak in combinatie met gebak, fruit en ijs.  Bij deze chocolade variatie is uiteraard de chocolade erg belangrijk voor de uiteindelijke smaak.  Varieer hiermee tot u de juiste gevonden heeft.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREME PATISSIERE

    CREME PATISSIERE (Banketbakkersroom)

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr melk

    20 gr bloem

    2 eieren

    2 eierdooiers

    2 lepels vanillesuiker

    70 gr suiker

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 6 min / 90 ° C / snelheid 4.

     

    Deze crème wordt gebruikt als basis voor bijvoorbeeld créme au beurre maar kan ook op zich gebruikt worden om bijvoorbeeld soezen of taartbodems te vullen.  Er kan makkelijk een smaak aan toegevoegd worden.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREME AU BEURRE

    CREME AU BEURRE

     

    Ingrediënten :

     

    70 gr poedersuiker

    130 gr zachte boter

    1 ei

    1 eierdooier

     

    Bereiding :

     

    Zet de vlinder op het mes.  Doe de in blokjes gesneden zachte boter met de poedersuiker in de mengbeker : 2 min / snelheid 3.

    Voeg het ei en de dooier toe : 3 min / snelheid 2,5.

     

    Deze bekende crème wordt vooral gebruikt om gebak te vullen, maar kan ook tussen macarons gespoten worden.  Als u de crème mengt met banketbakkersroom wordt hij een stuk lichter.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRISEEDEEG

    BRISEEDEEG

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr boter

    ½ theelepel zout

    300 gr bloem

    1 maatbeker water

    1 theelepel vanillesuiker

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 1 min / kneedstand.

    Haal het deeg eruit en vorm er een bal van.  Zet deze in de koeling tot gebruik.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEIGNETBESLAG

    BEIGNETBESLAG

     

    Ingrediënten :

     

    150 gr bloem

    ½ theelepel zout

    1 lepel olie

    1 ei

    1 maatbeker water

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 sec / snelheid 6.

    Roer nu met de spatel goed over de bodem van de mengbeker : opnieuw 10 sec / snelheid 6.

     

    Het deeg moet dik lopend zijn.  Een te dun deeg loopt van de te frituren ingrediënten af en een te dik deeg krijgt u er niet mooi omheen.

    Met paprika- kerrie- of gemberpoeder kan u een smaak aan het deeg geven.

    Voor zoete bereidingen kan er vanillesuiker of een beetje eau-de-vie ipv water worden toegevoegd.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAKPOEDER

    BAKPOEDER

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr rijstbloem

    100 gr sodabicarbonaat

    200 gr wijnsteenzuur

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de wijnbeker : 10 sec / snelheid 5.



    Categorie:BAKKEN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AMANDELVULLING

    AMANDELVULLING (deze massa kan gebruikt worden als vulling voor broodjes en koekjes)

     

    Ingrediënten :

     

    200 gr poedersuiker

    200 gr amandelpoeder

    60 gr eiwit

    ½ theelepel bitter amandelextract

     

    Bereiding :

     

    Doe het amandelpoeder in de mengbeker : 20 sec / snelheid 7.

    Voeg poedersuiker toe : 30 sec / snelheid 2,5.

    Voeg ondertussen door de opening in het deksel de eiwitten en het extract toe.

    Zet de massa ½ uur in de koeling.



    Categorie:BAKKEN

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs