Ingrediënten :
250 gr ganzelever 1/4 blaadje laurier 6 peperkorrels 150 gr Riesling 180 gr zachte boter 1 soeplepel Porto of Cognac 1,5 koffielepel zout 3 mespuntjes peper
Bereiding :
- Laat de ganzelevertjes, goed gereinigd, 30 min weken in gezouten water. - Doe de laurier, de peperkorrels, de Riesling en de ganzelevertjes in de mengbeker : 8 min / 80° C / snelheid 1. - Controleer de ganzelevertjes, indien ze nog te roze zijn, verleng de kooktijd met 2 minuten. - Laat de ganzelevertjes goed uitlekken met behulp van het kookmandje, verwijder de lauriier en leeg de kom. - Doe de ganzelevertjes opnieuw in de kom, voeg de boter toe, de Porto, peper en zout en mix 40-50 sec / snelheid 9-10, tot een gladde mousse. - Doe de bereiding in een mooie aarden kom en plaats minimum 2 uur in de koelkast. - Serveer met toast.
|