Ingrediënten :
1000 gr water 1 theelepel zout 120 gr lange korrelrijst 1 doos tonijn in blik (200gr) 100 gr zilverajuintjes uit glas zoet zuur 1 rode paprika in stukken 150 gr light mayonaise 1 bokaaltje kappertjes (35 gr) 1 theelepel citroenschil 1 theelepel zout Peper
Bereiding :
- Water en zout in de beker doen, mandje inhangen, rijst afwegen, mandje inhangen, rijst afwegen : 30 min /varoma/ snelheid 1. - Koud afspoelen, apart zetten en laten afkoelen. - Tonijn laten uitlekken samen met de zilverajuintjes via het mandje (zeef). - Paprika in de beker doen : 3 sec /snelheid 4,5. - Mayonaise, kappertjes met vocht, citroenschil, zout en peper bijdoen : 10 sec / linksdraaien / snelheid 2,5. - Tonijn en zilverajuintjes en andere mengeling bij de rijst doen en met de spatel ondermengen. - Eventueel wat vocht van de zilverajuintjes bijdoen en enige minuten laten trekken.
P.S. : De zilverajuintjes mogen ook vervangen worden door pijpajuintjes fijn gesneden !
|