Ingrediënten :
500 gr aarbeien 6 blaadjes gelatine
Voor de Engelse room :
6 eigelen 500 gr melk 70 gr poedersuiker 10 gr vanillesuiker
Voor de opgeklopte room :
350 gr room 30 % vet, superkoud 30 gr poedersuiker 10 gr vanillesuiker
Bereiding :
- Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water. - Bereid de Engelse room : doe alle ingrediënten in de mengkom en programmeer : 7 min / 80°C / snelheid 4. - Voeg bij het belsignaal de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en mix : 5 sec / snelheid 6. - Giet de Engelse room meteen in een schaal die u in een grotere schaal met ijsblokjes zet. - Reinig de mengkom en houd hem onder de koudwaterkraan voor u hem droogt. - Bereid nu de opgeklopte room : doe de suiker in de mengkom en programmeer : 10 sec / snelheid 9. - Zet de vlinder op het mes. Voeg de room toe en mix tot snelheid 4 waarbij u tijdens de 1ste minuut de snelheid langzaam opvoert. Houd de room zorgvuldig in het oog gedurende 3 à 4 minuten naargelang de gewenste dikte. - Meng de opgeklopte room voorzichtig door de Engelse room. - Was de aarbeien en leg er 8 opzij voor de versiering van de glazen. Haal de staartjes van de andere aardbeien, snijd ze in twee, en leg ze op de bodem en tegen de zijkanten van de individuele dessertglazen. Verdeel de lousse over de aardbeien in de glazen. - Zet in de koelkast gedurende ongeveer 12 uur. - Serveer elk glas met een mooie aarbei die u in waaiervorm versneden heeft.
|