THERMOMIX - DE ALLESKUNNER IN DE KEUKEN !!! DE LEKKERSTE GERECHTEN VAN UW THERMOMIX-ADVISOR ERIC PECINOVSKY
WWW.THERMOMIXDEMO.BE
THERMOMIX BENELUX - UW OFFICIËLE THERMOMIX DEALER N.V. CNUDDE is sinds augustus 2005 de geautoriseerde dealer geworden van de Vorwerk Thermomix (model TM31) voor de BENELUX-LANDEN (België, Nederland en Luxemburg). Zij staan in voor de verkoop en de dienst na verkoop voor de TM31. U kan hen bereiken op volgend adres : N.V. CNUDDE Pontstraat 4 B-8791 Beveren-Leie Tel. 00 32 56 352 320 Fax. 00 32 56 350 668 www.thermomixbenelux.com
Zoeken in blog

Categorieën
  • AMUSE BOUCHE (8)
  • BABYVOEDING (2)
  • BAKKEN (19)
  • BARBECUE (1)
  • BAVAROIS (1)
  • BOUILLON (2)
  • BROOD (10)
  • CAKE (2)
  • COCKTAILS (0)
  • COUSCOUS (1)
  • DESSERTS (1)
  • EIEREN (2)
  • FLAN (1)
  • GANZELEVER (0)
  • GEBAK (0)
  • GRATIN (1)
  • GROENTEN (1)
  • IJS (1)
  • LASAGNE (1)
  • LEVER (1)
  • PASTA (2)
  • PESTO (1)
  • PIZZA (1)
  • POLENTA (1)
  • PUREE (1)
  • RIJST (1)
  • SALADE (1)
  • SAUSEN (BEARNAISE) (6)
  • SAUSEN (BEURRE BLANC) (4)
  • SAUSEN (MAYONAISE) (6)
  • SAUSEN (WITTE) (1)
  • SAUZEN (BOTER) (4)
  • SAUZEN (GROENTEN) (8)
  • SAUZEN (HOLLANDAISE) (9)
  • SAUZEN (NOTEN) (3)
  • SAUZEN (TOMATEN) (4)
  • SAUZEN (VINAIGRETTES) (9)
  • SAUZEN (VRUCHTEN) (4)
  • SOEPEN (1)
  • SPAANSE TAPAS (5)
  • TAART (1)
  • 30-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAGERE KAASTAART

    MAGERE KAASTAART

     

    Ingrediënten :

     

    300 gr Philadelfia kaas Light.

    4 eieren

    200 gr magere melk

    10 gr zoetstof light

    1 potje magere yoghurt natuur

    1000 gr water

    beetje boter om bakvorm in te boteren

    200 gr aardbeienconfituur light

     

    Bereiding :

     

    Doe kaas, melk, eieren, zoetstof en yoghurt in de mengbeker : 30 sec / snelheid 5.

    Giet het mengsel in een ingeboterde bakvorm (die past in de varoma vb. aluminium); bedekt het goed met dubbel bakpapier.

    Maak de mengbeker schoon, doe het water er in en plaats de varoma-schaal met de bakvorm erin : 60 min / varoma / snelheid 2.

    Zet het minstens 4 uur in de frigo.  De bodem kan u dan verder afwerken met vb. speculaaskoekjes, de bovenkant afwerken met confituur.



    Categorie:TAART

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CREMA DE CHOCOLATE MET NOTEN

    CREMA DE CHOCOLATE MET NOTEN

    Ingrediënten :

    250 gr melk

    200 gr fondant chocolade in stukken

    2 eigelen

    30 gr witte porto

    20 gr boter

    50 gr noten in kleine stukjes gesneden, bewaar enkele grote noten voor af te werken

    Bereiding :

    Doe melk, chocolade, eigelen, witte porto en boter in de mengbeker : 7 min / 70 ° C / snelheid 2.

    Stel in : 15 sec / snelheid 6.

    Voeg de noten toe en spatel ze door de massa.

    Giet het mengsel uit in kleine kommetjes en zet het een nachtje in de koelkast.

    Deze crema de chocolate is tamelijk zwaar en leent zich goed om in kleine hoge glaasjes te spuiten.  Werk af met een noot.



    Categorie:DESSERTS

    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAUS VAN WALNOTEN EN GORGONZOLA

    SAUS VAN WALNOTEN EN GORGONZOLA

     

    Ingrediënten (voor 4 personen) :

     

    100 gr room

    200 gr melk

    120 gr Gorgonzola kaas

    scheutje citroensap

    peper

    zout

    3 koffielepels maïzena opgelost in ½ maatbeker melk

    40 gr walnoten

     

    Bereiding :

     

    Doe de room en de melk in de mengbeker : 3 min / 100 ° C / snelheid 1.

    Voeg de Gorgonzola kaas, citroensap, peper en zout toe : 1,5 min / 100 ° C / snelheid 1.

    Voeg de maïzena toe : 1 min / 100 ¨C / snelheid 2.

    Voeg de walnoten toe : 10 sec / snelheid 4.

    Controleer de dikte en de smaak van de saus, eventueel peper, zout of aangelegde maïzena bijvoegen en laten draaien op 100 ° C / snelheid 2.

    Deze saus kan gecombineerd worden met pasta, vlees, vis en groenten (vb. Broccoli of bloemkool)



    Categorie:SAUSEN (WITTE)

    25-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WORTELCAKE MET AMANDELSCHILFERS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    WORTELCAKE MET AMANDELSCHILFERS

      

    Ingrediënten :

    200 gr wortelen (gepeld en in gelijke stukken gesneden)

    200 gr suiker

    2 eieren

    120 gr zonnebloemolie

    1 zakje vanillesuiker

    120 gr zelfrijzende bloem

    snuifje kaneel

    1 pakje bakpoeder (7 gr)

    100 gr amandelschilfers

    ½ theelepel zout

     

    Bereiding :

     

    Verwarm de oven voor op 180 ° C.

    Doe de wortelen in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Voeg suiker, eieren, zonnebloemolie en vanillesuiker toe : 5 sec / snelheid 5.

    Voeg bloem, kaneel, bakpoeder, zout en amandelschilfers toe : 6 sec / snelheid 4.  Spatel naar de messen toe.

    Boter een bakvorm in (of gebruik bakpapier) en giet er de massa in.

    Zet de bakvorm gedurende 40 min in de oven op 180 ° C.



    Categorie:CAKE

    22-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDBEIENIJS
    AARDBEIENIJS

    Benodigdheden (voor 8 personen) :

    - 150 g volle melk
    - 150 g room
    - 200 g griessuiker
    - 50 g dextrose (of 100 g suiker)
    - 500 g aardbeien
    - Sap van 1 citroen

    Bereiding :

    1. Weeg de ingrediënten af in de mengbeker en stel in: 30 sec / snelheid 8.
    2. Vries de massa in ijsblokjesvormen in.
    3. Pureer de blokjes vlak voor het serveren op de hoogste snelheid : 1 min / snelheid 10.

    Tip : Zet de mengbeker een uurtje in de diepvries voor je de aardbeienijsblokjes cuttert. Zo vermijd je dat ze snel gaan smelten!


    Categorie:IJS

    30-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LASAGNE VAN PADDESTOELEN EN GROENE ASPERGES

    LASAGNE VAN PADDESTOELEN EN GROENE ASPERGES

     

    Ingrediënten :

     

    250 gr voorgekookte lasagnevellen

    1 bosje groene asperges

    200 gr paddestoelen

    1 grote ui

    100 gr geraspte kaas

    500 gr melk

    40 gr bloem

    30 gr boter

    olijfolie

    peper

    zout

    nootmuskaat

    spaghettisaus (om bovenste laag van de lasagne te bedekken)

     

    Bereiding :

     

    We maken eerst de Bechamelsaus :

    Doe de boter in de mengbeker : 3 min / 100° C / snelheid 1.

    Voeg de bloem toe : 3 min / 100° C / snelheid 1.

    Voeg de melk, zout, peper en nootmuskaat toe : 10 min / varoma / snelheid 4.  Bewaar apart en maak de mengbeker schoon..

    Dompel de lasagnevellen in een kom met warm water gedurende 5 minuten.  Laat ze goed uitlekken en leg ze op een doek.

    Doe ui, asperges en paddestoelen in de mengbeker : 4 sec / snelheid 4.  Indien de massa te groot is, kan u dit best in 2 keer doen.

    Doe olijfolie in de mengbeker : 5 min / 100 ° C / snelheid 1,5.  Breng op smaak met peper en zout.  Herhaal deze aktie eventueel voor het 2de deel.

    Boter een ovenschotel in.  Maak laagjes met lasagnevellen, vulling van ui, asperges en paddestoelen en bechamelsaus (in deze volgorde) en eindig met laagje lasagnevellen en spaghettisaus.  Gratineer met gemalen kaas om te gratineren.

    Bak 20 min op 170° C en enkele minuten op 180-200 ° in de oven tot dat de kaas mooi gekleurd is.



    Categorie:LASAGNE

    27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRUCHTENCHUTNEY

    VRUCHTENCHUTNEY

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr moesappels zonder schil en klokhuis

    250 gr peren zonder schil en klokhuis

    200 gr uien (in vieren)

    5 gr knoflook (klein gesneden)

    125 gr rozijnen

    500 gr appelazijn

    2 theelepels gemberpoeder

    2 theelepels kaneelpoeder

    1 theelepel kurkuma

    12 gr zout

    250 gr donkere basterdsuiker

     

    Bereiding :

     

    Doe de appels, de peren en de uien in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Voeg knoflook, rozijnen en azijn toe : 20 min / 90 ° C / snelheid 2.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 45 min / 90 ° C / snelheid 2 zonder de maatbeker op het deksel.



    Categorie:SAUZEN (VRUCHTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KRUISBESSENSAUS MET MUNT

    KRUISBESSENSAUS MET MUNT

     

    Ingrediënten :

     

    400 gr kruisbessen

    4 eetlepels koud water

    100 gr suiker

    1 dl zoete witte wijn

    10 bosje munt

     

    Bereiding :

     

    Doe de ingrediënten, behalve de munt in de mengbeker : 10 min / varoma / snelheid 3.

    Voeg de muntblaadjes toe : 5 sec / snelheid 5.

    Dit gaat prima bij varkensvlees en vette vis.



    Categorie:SAUZEN (VRUCHTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLASSIEKE APPELSAUS

    KLASSIEKE APPELSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    500 gr schoongemaakte appelen

    1 reep citroenschIl

    5 eetlepels koud water

    25 gr suiker

    15 gr boter

     

    Bereiding :

     

    Doe alle ingrediënten in de mengbeker : 10 min / 100 ° C / snelheid 3.

    Stel in : 5 sec / snelheid 7.

    Serveer deze saus bij geroosterd varkensvlees.



    Categorie:SAUZEN (VRUCHTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CUMBERLANDSAUS

    CUMBERLANDSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    1 kleine sinaasappel

    1 citroen

    25 g sjalot (in vieren)

    2 dl water

    250 gr rode bessengelei

    1 theelepel mosterd

    5 eetlepels Port

    ½ theelepel gemberpoeder

     

    Bereiding :

     

    Haal met een dunschiller de schil van de sinaasappel en de citroen.  Pers de vruchten uit en vang het sap op.  Doe de schillen in de mengbeker : 7 sec / snelheid 9.

    Voeg de sjalot toe : 3 sec / snelheid 6.

    Giet er 2 dl water bij : 2 min / 100 ° C / snelheid 1.  Giet ze door een zeef en bewaar apart.

    Doe de rest van de ingrediënten in de mengbeker : 3 min / varoma / snelheid 3.  Voeg de schilletjes, het sap en de sjalot erbij.  Serveer op kamertemperatuur.



    Categorie:SAUZEN (VRUCHTEN)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINAIGRETTE MET TRUFFEL EN MADEIRA

    VINAIGRETTE MET TRUFFEL EN MADEIRA

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

    15 gr sjalot

    beetje Madeira

    1 theelepel truffelolie

    Eventueel beetje gehakte truffel.

     

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart.

    Maak de beker schoon.

    Doe 15 gr sjalot in de mengbeker : 5 sec / snelheid 5.

    Voeg beetje Madeira naar eigen smaak toe : 4 min / varoma /snelheid 2.  Laat afkoelen.

    Gebruik 1,5 dl van de vinaigrette, roer er mengsel en 1 theelepel truffelolie door. 

    Eventueel kan er wat gehakte verse truffel doorgemengd worden.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINAIGRETTE MET TOMAAT

    VINAIGRETTE MET TOMAAT

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

    120 gr rijpe kersttomaatjes

    beetje suiker

    5 gr knoflook

     

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Maak de beker schoon.

    Gebruik 1,5 dl van deze vinaigrette.

    Doe vinaigrette, kersttomaatjes, suiker en knoflook in de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINAIGRETTE MET SINAASAPPEL EN ROZEMARIJN

    VINAIGRETTE MET SINAASAPPEL EN ROZEMARIJN

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

    1 sinaasappel

    1 theelepel gehakte rozemarijn

     

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Maak de beker schoon.

    Gebruik 1,5 dl van deze vinaigrette.

    Roer het sap en rasp van de sinaasappel  door de vinaigrette.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VINAIGRETTE MET HONING EN GEMBER

    VINAIGRETTE MET HONING EN GEMBER

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

    1 eetlepel vloeibare honing

    10 gr verse gember

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Maak de beker schoon.

    Gebruik 1,5 dl van deze vinaigrette.

    Doe vinaigrette, honing en gember in de mengbeker : 4 sec / snelheid 8.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROQUEFORTDRESSING

    ROQUEFORTDRESSING

     

    Ingrediënten :

     

    75 gr Roquefort

    100 g slagroom

    2 eetlepels sherryazijn

    4 eetlepels olijfolie

    1 eetlepel warm water

     

    Bereiding :

     

    Doe de ingrediënten in de mengbeker : 7 sec / snelheid 6.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLASSIEKE VINAIGRETTE

    KLASSIEKE VINAIGRETTE

     

    Ingrediënten :

     

    1 eetlepel fijne mosterd

    1 dl witte wijn-azijn

    2 dl neutrale olie

    2 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de mosterd met de azijn in de mengbeker : 5 sec / snelheid 4.

    Laat de Thermomix draaien op snelheid 4 en giet door het deksel met de maatbeker erop de olie erbij.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRENCH DRESSING

    FRENCH DRESSING

     

    Ingrediënten :

     

    25 gr knoflook

    3 theelepels suiker

    zout

    peper

    3 theelepels mosterdpoeder

    50 gr citroensap

    500 gr witte wijn azijn

    60 gr zonnebloemolie

    30 gr olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de knoflook, suiker, zout, peper en mosterdpoeder in de mengbeker : 10 sec / snelheid 9.

    Maak met de spatel de wanden schoon en voeg de rest van de ingrediënten toe : 10 sec / snelheid 6.

    Corrigeer eventueel de smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRESSING MET GEITENKAAS

    DRESSING MET GEITENKAAS

     

    Ingrediënten :

     

    100 gr zachte geitenkaas

    1 eetlepel sherryazijn

    4 eetlepels slagroom

    5 eetlepels olie

    1 theelepel mosterd

     

    Bereiding :

     

    Doe de ingrediënten in de mengbeker  : 7 sec / snelheid 6.

    Breng op smaak met peper en zout.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CEASARDRESSING

    CEASARDRESSING

     

    Ingrediënten :

     

    3 ansjovisfilets

    50 gr parmezaan

    50 gr mayonaise

    20 gr citroensap

    10 gr fijne mosterd

    5 gr verse knoflook

    10 gr worcestersaus

    8 dl olijfolie

     

    Bereiding :

     

    Doe de Parmezaan in de mengbeker : 10 sec / snelheid 8.  Bewaar apart.

    Doe de knoflook en de ansjovis on de mengbeker : 5 sec / snelheid 7.

    Zet de vlinder op het mes.  Voeg alle ingrediënten, behalve de kaas en de olie toe : 1 min / snelheid 4.  Haal de vlinder van het mes.

    Laat de Thermomix nu kloppen op snelheid 4 en voeg door het deksel, met de maatbeker erin, de olie toe.

    Breng op smaak met peper en zout en voeg de gemalen Parmezaan toe : 10 sec / snelheid 6.



    Categorie:SAUZEN (VINAIGRETTES)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOMATENSAUS

    TOMATENSAUS

     

    Ingrediënten :

     

    25 gr boter

    1 eetlepel olijfolie

    50 gr schoongemaakte sjalotten

    takje tijm

    1 laurierblaadje

    3 tenen knoflook

    1 kg zeer rijpe, ontpitte pruimtomaten

    2 eetlepels tomatenpuree

    1 eetlepel suiker

    250 gr water

    100 gr tomatensap

     

    Bereiding :

     

    Doe de knoflook, olie en de sjalot in de mengbeker : 3 min / 100 ° C / snelheid 4.

    Voeg de rest van de ingrediënten toe : 15 sec / Turbo.

    Stel in : 25 min / 90 ° C / snelheid 4.



    Categorie:SAUZEN (TOMATEN)

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs