LASAGNE VAN
PADDESTOELEN EN GROENE ASPERGES
Ingrediënten :
250 gr voorgekookte lasagnevellen
1 bosje groene asperges
200 gr paddestoelen
1 grote ui
100 gr geraspte kaas
500 gr melk
40 gr bloem
30 gr boter
olijfolie
peper
zout
nootmuskaat
spaghettisaus (om bovenste laag
van de lasagne te bedekken)
Bereiding :
We maken eerst de Bechamelsaus :
Doe de boter in de mengbeker : 3 min / 100° C / snelheid 1.
Voeg de bloem toe : 3 min / 100° C / snelheid 1.
Voeg de melk, zout, peper en
nootmuskaat toe : 10 min / varoma /
snelheid 4. Bewaar apart en maak de
mengbeker schoon..
Dompel de lasagnevellen in een
kom met warm water gedurende 5 minuten.
Laat ze goed uitlekken en leg ze op een doek.
Doe ui, asperges en paddestoelen
in de mengbeker : 4 sec / snelheid 4.
Indien de massa te groot is, kan u dit
best in 2 keer doen.
Doe olijfolie in de mengbeker : 5 min / 100 ° C / snelheid 1,5. Breng op smaak met peper en zout. Herhaal deze aktie eventueel voor het 2de
deel.
Boter een ovenschotel in. Maak laagjes met lasagnevellen, vulling van
ui, asperges en paddestoelen en bechamelsaus (in deze volgorde) en eindig met
laagje lasagnevellen en spaghettisaus.
Gratineer met gemalen kaas om te gratineren.
Bak 20 min op 170° C en enkele
minuten op 180-200 ° in de oven tot dat de kaas mooi gekleurd is.
|