Inhoud blog
 • Fantaseren
 • Tevreden zijn ... oefen tot het spontaan gaat!
 • Luxe dame
 • Relatieve rust
 • Tour
  Zoeken in blog

 • Tevreden zijn: oefen tot het spontaan gaat! 06- 29489984
  Voor een (h)eerlijke massage bent u bij mij aan een goed adres 06-29489984
  22-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden zijn ... oefen tot het spontaan gaat!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn naam is Noelle Riel. 

  Ruim 8 jaar schrijf ik een dagelijks blog ... Ik ben inmiddels niet alleen een tevreden mens  ... ik ben een gelukkig mens. 
  Dankzij een gezond meewerkend lijf, gewaardeerd werk als masseuse, een comfortafel huis bij mijn familie om de hoek, een heerlijk kleinkind,  trouwe vrienden en vriendinnen én een Netflix-abonnement kijk ik elke dag terug op een GOEDE dag.

  Dag na dag probeer ik  mezelf stil te laten staan en te laten kijken naar dat wat het leven de moeite waard maakt en ik deel hier daarover. In de hoop een glimlach te ontlokken, een zaadje inspiratie te zaaien, Bemoedigend te laten zien dat oud worden méér is dan een kwestie van blijven ademhalen. Ik verheug me op de komende dertig jaar!

  Inmiddels weet ik  dat als je het gevoel van tevredenheid hebt als basisgevoel ... je al een eind op weg bent naar een gelukkig leven.
  Als je tevreden bent met wat er wél is hoeft het niet altijd anders, méér, beter.

  In mijn boekje Tevreden zijn ... oefen tot het spontaan gaat!  vindt u concrete oefeningen die kunnen helpen beter te leren ademen, te leren vergeven, te leren vertrouwen en geloven ... Overdenkingen en oefeningen die helpen het leven anders te ervaren ... prettiger anders .

  Be happy, be healthy, be helpful ... ook vandaag ... juist vandaag.

  Bijlagen:
  http://www.boekenbestellen.nl/boek/tevredenzijn   
  https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=5973&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Findex.html&name=de%20winkel%20van%20ons%20allemaal   

  22-01-2019 om 16:14 geschreven door Noelle  


  Tags:www.ontspanningscentrumhaarlem, massage noelle, massage noord holland,ontspanningsmassage, massage, tantra, tantrische massage,
  >> Reageer (0)
  23-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantaseren
  Mijn zus weet dat ik 'in de markt' zou zijn voor iets van kasjmier en wees mij op een poncho … Binnen en passend beviel hij mij minder dan ik had gehoopt … maar ik werd wél verleid door een prachtige kasjmier sjaal … De verkoper verstond zijn vak en we sloten een deal voor zelfs 2 sjaals … een voor mij en een cadeau voor mijn dochter. Op zo'n moment is het jammer dat mijn reisbudget niet groter is dan het is … Ik zou wel 10 mensen kunnen bedenken die blij zouden worden van zo'n cadeau.
  Ik bedacht zelfs een handeltje te kunnen beginnen … Op de terugweg deed ik de winkel opnieuw aan. De verkoper vertelde mij de prijs die hij zou moeten rekenen voor export, incl.  transport en belastingen enzo … Dan kan ik beter een keer met een volle knip en een lege koffer  op en neer reizen … Niet meer dit jaar … maar wie weet … later … als ik 'groot' ben.

  23-01-2019 om 09:36 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  22-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe dame
  Na 7 weken relatieve soberheid is het extra genieten van relatieve luxe ... Koud bier bij een fantastische vismaaltijd ... op een terras met spectaculair uitzicht op de golven. IJs lepelend terwijl de avondlucht roze kleurt ... nadat de oranje zon is ondergegaan. Een iets dikker zonnebed, met een royalere  parasol voor een euro meer is een uitspatting die ik graag doe. Ik kocht een gewaad waarvan ik hoop dat ik het in Nederland nog steeds zo mooi zal vinden ... Mijn ogen zijn inmiddels gewend aan Oosterse bling ... De strandverkopers mochten mij vandaag verleiden voor de aankoop van wat souvenirs ... Morgen de laatste dag aan het strand ... De reis had geen beter einde kunnen krijgen. 

  22-01-2019 om 16:14 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  19-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relatieve rust
  In de ashram is het in de ' rijen'  nog steeds drukker dan thuis in bv de supermarkt ... maar relatief veel rustiger dan voor Amma's vertrek. Na 7 weken herken ik hier meer mensen dan thuis, bij mij in de straat ... en hoewel ik zeker 20 uur per dag mijn mond gehouden heb ... heb ik met relatief veel mensen mooie ontmoetingen mogen hebben. Ik had het voorrecht te mogen praten met 3 jonge vrouwen van mijn dochter's leeftijd ... en heb hun duidelijk mogen maken dat moeder's lastig lijken ... maar wezenlijk altijd alleen maar bezorgd zijn en zooooooooooooooooo graag willen weten dat je gezond en veilig bent ... en mogelijk zelfs gelukkig. Ik realiseerde me dat ik als dertiger een ondankbare dochter ben geweest ... en helaas kan ik dat niet meer beter maken, omdat mijn moeder is overleden. Soms is later voorbij ... en wat rest is      ' had ik maar..."  Gelukkig heb ik onderweg naar oud worden wel leren vergeven ... zelfs mezelf in de afgelopen weken ... Dankzij de ontmoetingen met ander-vrouws-dochters ... dankzij de stilte ... dankzij ...

  19-01-2019 om 06:39 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  17-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour
  Vandaag vertrekken een paar honderd mensen in een groot aantal prachtige bussen om mee te reizen met Amma's tour door Zuid India. Ze blijven weg tot 3 februari en doen een aantal plaatsen aan waar duizenden mensen worden verwacht. Stapels stoelen werden ingeladen ... Alles wat hier te doen en te koop is zal ook elke keer uitgepakt en gebruikt gaan worden ... Slapen doet men in klaslokalen in Amma's scholen ... op een meegebracht matje op de grond. De meeste meereizenden zijn als kinderen die op schoolreis gaan ... uitgelaten en verwachtingsvol. En zij kijken wat meewarig dat ik niet meega omdat mijn visum afloopt ... Maar zelfs zonder die reden zou ik niet mee willen ... Ik ben ' gewoon'  een luxe mens, blij met een bed, een ventialtor en zelfs een eigen toilet. Volgende week om deze tijd vlieg ik de halve wereld terug over ... Mijn eerste afspraak op vrijdag is met mijn dochter en kleinkind ... zij lopen gezellig mee naar de kappersafspraak die ik 10 weken geleden al maakte en waar ik aan toe ben om me weer een luxe Hollandse mevrouw te voelen.

  17-01-2019 om 06:39 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  16-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerzame tijd
  Mijn verblijf in India nadert zijn einde ... Zondag vertrekken mijn zus en ik voor een paar dagen naar een vakantiebad plaats dicht bij het vliegveld. Ik verheug me op tijd samen, als 2 oud en wijzer  geworden dames die al 60 jaar verleden met elkaar delen. Zo'n groot verleden delen we geen van beiden met enig ander mens op deze wereld.
  Zondag jl volgde ik een lach-workshop van anderhalf uur en maandag een myo-fascia workshop van 3 uur. Van alle nieuw opgedane ervaringen gecombineerd met alles wat ik al kan en weet ... ga ik in de toekomst een workshop-dagje maken ... met lekker, gezond, zelfgeperst sap, gezonde maaltijdsoep ... oefeningen ... en  ' leerzame'  verhalen denk ik een mooi programma te kunnen aanbieden. Denk er eens over of je deelnemer zou willen zijn.

  16-01-2019 om 07:27 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  12-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sari's
  Gisteren keek ik een klein poosje naar een enorme menigte voornamelijk vrouwen uit de omgeving ... allemaal in afwachting van een van Amma cadeau te krijgen kledingstuk, een sari en een cheque...
  Er waren meer dan 70 uitgiftepunten opgezet en een klein deel daarvan werd bevrouwd door dames uit de ashram, de rest door studenten van Amma's universiteit. Vandaag vertelde iemand die wel had geholpen met uitdelen  dat aan haar tafels niet alles even vredig en georganiseerd was verlopen als zij van Amma's ' rijen'  gewend is. Goddank raakte niemand gewond of erger ... Iets in mij, ervaring met mensenmassa's in Afrika, had gemaakt dat ik eerder terug was gelopen naar de ashram en op tijd voor de meditatie terug was in de ashram. 

  12-01-2019 om 10:53 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  10-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardig zijn
  Mijn moeder zei het al: " Aardig zijn kost niets ... en als je niets aardigs weet te zeggen ... houd dan gewoon maar je mond..."
  Bijna 65 jaar ontdek ik dat het meer is dan een tegeltjeswijsheid ... Dat de wereld een mooiere, betere, aardiger plek is als je aardig bent ... en niet alleen maar aardig doet. Hoewel dat een erg goed begin is als aardig zijn nog niet spontaan gaat :-0.
  Van de week had ik een niet aardig maar wel eerlijk gesprek met een heeeeeeeeeeeeeeeeeel rijke dame die mij de les wilde lezen over hoe ' onverstandig' ik om was gegaan met de plaatselijke riksha-chauffeur. Zij wilde hem niet nog een keer de klandizie gunnen omdat hij " greedy" , dus inhalig zou zijn geweest. Ik vroeg haar: " Mag ik bot eerlijk zijn?" en op haar antwoord: " Ja, graag" zei ik: Onze chauffeur heeft een hele dag voorbeeldig voor ons gewerkt gedurende 7 uur ... Hij bracht ons vrolijk en veilig van plaats naar plaats ... en kreeg daarvoor omgerekend ongeveer 1/3 van MIJN uurloon ... en jij vindt dat 1/3 deel te veel. Wie is hier nu inhalig? 
   Zolang wij, de Westerse mensen niet bereid zijn ' normaal' te betalen voor diensten of grondstoffen van 3e wereldlanden blijven veel mensen veel armer en daarmee ' hulpbehoevender'  dan nodig zou zijn.
  Ze keek mij aan en zei: " Dank je voor dit inzicht ... ik zal het ter harte nemen ... ik heb het nooit zo bekeken ..." . Soms is aardig zijn ook niet alles .

  10-01-2019 om 12:06 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  09-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 9-1-2019
  Het is al weer de helft van een volgende week. Op woensdag geeft Amma altijd Darshan ... Vandaag doet zij dat in de Kalitempel. Een setting die kleiner en daarmee knusser is dan de veel grotere hal. Het is altijd een verrassing waar Amma besluit op te duiken. De hoeveelheid schoenen die ergens staan zijn een prima indicatie. De afgelopen keren was er geen meditatie op het strand vanwege het overlijden van een naaste buurman. Een hele stoet rouwenden nam, voor dagen,  plaats voor en rond zijn huis en zij zouden zich misschien hebben kunnen storen aan onze optocht. Maandag maakte ik met een nieuw verworven kennis-mevrouw een hele dagtocht naar wel 2 tempels ... alwaar wij ook ceremonie's, zgn puja's, uitvoerden. Ik had al een gezegend leven ... maar mijn toekomst kan niet meer stuk met al die blessings. Ook deze mevrouw, ook Ayruvedisch dokter van haar vak, verklaarde mij, tussen neus en lippen door, super gezond ... Dat is al een blessing op zich. Ik wens wie hier leest ... be happy, be healthy, be helpful and strong.

  09-01-2019 om 09:55 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  06-01-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verandering van omgeving
  maakt het veranderen van gewoontes makkelijker... Ik eet al een paar weken helemaal geen vlees, wel 3 maal een vismaaltijd ...DENK zelfs niet meer aan een biertje ... geniet van 1 kop koffie per dag ... drink liters water ... gebruik mijn telefoon alleen als ik ook Facetime met mijn dochter, 2 maal in de week, de computer gaat alleen aan om de accu ' in leven te houden'  ... mijn blogje schrijf ik in hte internetcafe ... en dat gaat zo sluiten ... dus ik sluit af met de wens dat jullie allen het zonnig mogen maken rond je hart ... liefde mag voelen voor je naasten ... en in staat zult zijn luchtigheid in zware omstandigheden te blazen ... Uiteindelijk gaat ALLES voorbij ... The good, and the bad.

  06-01-2019 om 07:59 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet ! • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!