Inhoud blog
 • Tevreden zijn ... oefen tot het spontaan gaat!
 • Heel bijzonder
 • Kort*
 • Volle dagen
 • Zin
  Zoeken in blog

 • Tevreden zijn: oefen tot het spontaan gaat! 06- 29489984
  Voor een (h)eerlijke massage bent u bij mij aan een goed adres 06-29489984
  08-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden zijn ... oefen tot het spontaan gaat!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Mijn naam is Noelle Riel. 

  Ruim 8 jaar schrijf ik een dagelijks blog ... Ik ben inmiddels niet alleen een tevreden mens  ... ik ben een gelukkig mens. 
  Dankzij een gezond meewerkend lijf, gewaardeerd werk als masseuse, een comfortafel huis bij mijn familie om de hoek, een heerlijk kleinkind,  trouwe vrienden en vriendinnen én een Netflix-abonnement kijk ik elke dag terug op een GOEDE dag.

  Dag na dag probeer ik  mezelf stil te laten staan en te laten kijken naar dat wat het leven de moeite waard maakt en ik deel hier daarover. In de hoop een glimlach te ontlokken, een zaadje inspiratie te zaaien, Bemoedigend te laten zien dat oud worden méér is dan een kwestie van blijven ademhalen. Ik verheug me op de komende dertig jaar!

  Inmiddels weet ik  dat als je het gevoel van tevredenheid hebt als basisgevoel ... je al een eind op weg bent naar een gelukkig leven.
  Als je tevreden bent met wat er wél is hoeft het niet altijd anders, méér, beter.

  In mijn boekje Tevreden zijn ... oefen tot het spontaan gaat!  vindt u concrete oefeningen die kunnen helpen beter te leren ademen, te leren vergeven, te leren vertrouwen en geloven ... Overdenkingen en oefeningen die helpen het leven anders te ervaren ... prettiger anders .

  Be happy, be healthy, be helpful ... ook vandaag ... juist vandaag.

  Bijlagen:
  http://www.boekenbestellen.nl/boek/tevredenzijn   
  https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=5973&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Findex.html&name=de%20winkel%20van%20ons%20allemaal   

  08-12-2018 om 12:08 geschreven door Noelle  


  Tags:www.ontspanningscentrumhaarlem, massage noelle, massage noord holland,ontspanningsmassage, massage, tantra, tantrische massage,
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel bijzonder
  Met Amma weer thuis komen er weer andere gewoonten en rituelen. Dezer dagen is zij overdag een deel van de tijd in de tempel, in de avond in de grote hal. In de tempel geeft zij darshan, de bekende ' Amma-omarming" en in de hal zingt zij met ons liederen. Soms praat zij tussendoor en worden nadien haar woorden vertaald. Waar zij verwacht wordt zitten veel mensen uren te wachten.
  Er zijn meer mensen ... dus er is meer afwas ... en ik doe die, na de lunch, nog steeds met verve en plezier. 
  In de morgen ga ik een uurtje zwemmen in het paradijselijk aandoende zwembad ... schoon ... bloemen ... vogels ... vlinders ... heerlijk water ... een verrukkelijke douche die haren wassen tot een feest maakt.  Elke avond zijn we bij de zonsondergang ... soms zittend ... soms wandelend. Elke dag zijn de lucht en de kleur net even anders. Van de week kondigde de wind al een fikse regenbui aan ... mijn lakens hingen te luchten aan de waslijn en werden kletterend nat en ook schoongewassen. Gelukkig had ik een extra laken voor de nacht. 
  Van de week vroeg iemand mij: " Als je het in een percentage uit zou moeten drukken ... hoeveel tijd ben je dan ongelukkig geweest in je leven?" ... Daar over nadenkend valt dat alles mee ... verdriet heb je altijd van wat je daarvoor vreugde heeft gebracht ... en is het ' terecht' om te rouwen. Maar meer dan 4 jaar is het niet ... Natuurlijk waren er wel zorgen ... maar, achteraf bekeken, niet onoverkomenlijk ... Zolang mijn familie gezond en gelukkig is en mijn gezondheid zo goed is als ie is ... ben ik een gezegend mens.

  08-12-2018 om 12:08 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  05-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort*
  Het internetcafe sluit binnen 10 minuten ... dus even kort ... Vandaag is Amma gearriveerd en onthaald door een groep enthousiaste mensen. Ik was niet een van hen ... ik wist niet hoe laat waar en denk dan: " Morgen is ze gewoon waar ik weet dat ze zal zijn ... op haar plek op het podium" .
  Ik kreeg liefdevolle Sinterklaasgedichten. Sommige mensen zijn attenter dan anderen ... en ik ben gezegend met een paar hele attente mensen om mij heen. Voor zondag heb ik eeen video-afspraak met kind en kleinkind. Ik ben benieuwd of Saar me wil, kan vertellen over deze spannende Sinterklaastijden. Vandaag bezocht hij haar KDV.
  Voor iedereen die denkt voor eind januari nog een massage te willen is mijn vervangende collega alleen telefonisch bereikbaar op het u bekende nummer 06-29489984. SMS en WhatApp komen in India uit.
  Fijne Sinterklaasavond.

  05-12-2018 om 00:00 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  03-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle dagen
  Vandaag is er zowel in de vroege ochtend als aan het begin van de avond een skypeverbinding met Amma haar programma in Amerika. Voor het eerst in tijden zette ik een wekker om 05.00 uur en was op tijd in de hal ... waar al een boel mensen bijeen waren. Om 8.00 uur had ik terecht zin in ontbijt en at voor het eerst in een week een ' westers'  ontbijt met een pannekoek en koffie ipv yoghurt met kiemen.
  Omdat mijn zus zoveel lieve dingen voor mij doet, gisteren aten we samen een heerlijk zelf gekookt maal, had ik aangeboden haar badkamer eens grondig te poetsen. Dan gaat de kraamverzorgster in mij ' los' ... voor niet meer dan een uur ... dan is de batterij leeg ... maar de ruimte ook klaar om weer ingericht te worden. Na een wederom westerse tosti was het tijd om aan de afwasseva te beginnen ... En nu een blogstukje en daarna uitpuffen van deze dag met een heerlijke gember honing thee onder een parasolletje in afwachting tot de nieuwe verbinding met Amma en daarna nog een maal. Als ik het zo opschrijf is het allemaal ' aards' en dat is het ook ... maar daarnaast ook tijd voor overdenking, lezen en meditatie. Kortom ... volle dagen ... die ook hier voorbij vliegen.

  03-12-2018 om 12:04 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  02-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin
  Een mens kan maar blij zijn en het goed hebben ... In mijn Haarlemse bestaan heb ik ook meestal goede tevreden dagen ... hier ben ik nog vaker blij ... Vanmorgen zat ik een poosje bij de oceaan ... onder een boom in de schaduw ... uitzicht op een rotspunt die maakte dat de golven spoten ... De lucht as vol van leven ... zeearenden ... motachtige vlinders ... vlinders ... kraaien. Een stukje verder op kwetterden Indiase mannen. Ik dacht eerst met elkaar ... maar het bleek ieder in een eigen telefoon. Daarna luisterde ik meditatief naar een dagelijks ritueel gezang. Na dit blogstukje verblijf ik in de bibliotheek tot mijn massage begint ... Er is geen beter leven dan een goed leven ... Ik leef het HIER ,,, VANdaag ... en wens wie hier leest tevredenheid en vrolijkheid.
  Mijn waarnemende collega kunt u alleen per telefoon bereiken ... dus niet whatsApp of sms.

  02-12-2018 om 06:50 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  01-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag in India
  Na een half uurtje te hebben geknipt in zijden spullen die Amma heeft gedragen en die in stukjes geknipt gaan verdwijnen in kussentjes voelde mijn duim dat dat niet een klusje is voor uren en dagen. Ik excuseerde me en meldde me bij de Sevadesk met de mededeling: " Als je een plekje vrij hebt wil ik graag in de middagafwas", Ik kwam als geroepen en had vandaag al mijn 2e dag. De arbeidsomstandigheden zijn heel veel beter dan een paar jaar geleden en ook hier geldt dat vele handen het werk licht maken. Omdat Amma nog niet hier is valt het met de drukte nog mee en is dus ook de hoeveelheid schoon te maken potten, pannen en kopjes heel overzichtelijk. Bezoekers wassen en drogen hun eigen bord en bestek. Vanmorgen poetsten we in de tempel ... ook van die richeltjes waar niemand kan kijken maar die uiteindelijk wel erg stoffig waren geworden. De andere uren van de dag vliegen voorbij ... met wat lezen, studeren, de was doen, eten, eten, kijken naar de zonsondergang ... elke dag een feest voor de ogen ... een wandelingetje en ontmoetingen met oude en nieuwe bekenden en lekker lang slapen. Het lijkt behoorlijk op het leven waar ik in Afrika ook altijd blij van word. Gisteren bezocht ik de arts die mij een paar jaar geleden geheel gezond verklaarde. Dik in de tachtig is hij nog altijd aan het werk, wel is waar met behulp van een gehoorapparaat en schuifelend met een stok. Opnieuw was zijn diagnose ... prima ... niets aan doen. Ook dit keer heb ik niet de neiging een second opinion te gaan zoeken. Het voelt allemaal gezond, werkend en ok ... dus maar niet op zoek naar slapende honden.
  Ik wens jullie allemaal een goed weekend en meld me weer ergens volgende week. Mijnj vervangende collega is alleen per telefoon te bereiken.

  01-12-2018 om 11:14 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  28-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levensteken uit India
  Het is dinsdagmiddag een uur of half vier en ik heb het idee dat ik er al weken ben. De reis verliep uiterst voorspoedig, de nachtelijke uren had in 3 zitplaatsen voor mij alleen, dus bijna net een bedje. In Oman, de laatste overstaphalte wordt druk gewerkt om in 2020 het vliegveld bij de beste 20 van de wereld te laten horen. Het inladen van de koffers vanaf trolley's gebeurde door 1 persoon ... omgeven door mannen kennelijk ' hoger' in rang ... Zij bestuurden de trek-en duwauto ... de allerbelangrijkste man stond te staan ... en hield papieren vast. Daar valt voor de werkers nog wel wat verbetering te halen. Na een taxi-rit van 3 uur werd ik opgewacht door mijn zus, we dropten mijn bagage en hadden een heerlijk maal in haar huisje. ' s Avonds presteerde ik het om in de ashram te verdwalen en miste daardoor de ' skype'  verbinding met Amma vanuit Amerika. Maar lag daardoor wel bijtijds op bed en werd vanmorgen om 7 uur uitgerust wakker. De telefoon en laptop blijven voorlopig uit. Ik schrijf nu vanuit het internetcafe en dat gaat ook prima. Het is afkicktijd ... af van vlees, af van werk, af van apparaten waar mijn ogen van stressen. Af van ' iets moeten'  ... Wel goede voornemens ... morgen een cursus in een meditatietechniek ... en hopelijk wordt dat een vol te houden, prettig ritueel .... Morgenmiddag mijn eerste seva in de creatieve hoek. Zaterdag poetsen Miranda en ik een paar uur grondig in de tempel ... een klus die hoog de de klussenlijst stond.
  Ik groet jullie allen ... voor wie mijn vervangster wil bereiken ... dat kan alleen per telefoongesprek ... sms en whatsApp en mail komen bij mij uit.

  28-11-2018 om 11:16 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  25-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed geregeld
  Van elke ervaring leert een mens en na een aantal verre reizen is mijn voorbereiding steeds beter. De ijskast is leeggegeten, ontdooid en schoongemaakt … het beddengoed gewassen en het bed weer opgemaakt. De cv ketel heeft zijn onderhoudsbeurt vervroegd genoten … Ik las mijn reisbescheiden na en ontdekte dat ik 30 kilo's verdeelt over 2 koffers in het ruim mag laten vervoeren … terwijl ik uitging van 1 koffer max 30 kg en dat kreeg ik niet voor elkaar. 
  Morgen komt een professionele ongediertebestrijder het nodige doen om te zorgen dat de muizen niet op tafel gaan dansen … want stiekem zijn er weer meer dan een verdwaalde passant … Hij brengt me daarna  naar Schiphol. Soms worden gebeden die ik niet doe zelfs verhoord … ik had een tripje met de bus voorzien. Ik heb nu nog geen idee  hoe geregeld ik ga bloggen. Ik wil proberen schermtijd te minderen en mijn ogen te laten ontspannen. Maar af en toe een teken van leven zal ik zeker geven.

  Mijn aardige, vaardige, vrouwelijke collega neemt de telefoon aan en is beperkt beschikbaar voor het maken van afspraken. Het telefoonnummer blijft 06-29489984.     De Marktplaats advertentie staat op pauze.

  25-11-2018 om 14:13 geschreven door Noelle  


  >> Reageer (0)
  23-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vroege Sint *
  Ik ben gezegend met een eigen Sinterklaas … iemand die mij ook door het jaar altijd weet te verrassen … iemand die hier tussen de regels leest hoe het me gaat … en dan  met de juiste tekst op een kaart, het passende boek, of een ontspannend tijdschrift een dag nog mooier kleurt. Vandaag, rond Sinterklaas pakte hij extra uit … met gedichten en pakjes die aan een touw geknoopt uit de grote Piet-zak kropen. Ook Saar viel, als altijd, in de prijzen. Gelukkig heb ik in de loop van de jaren gemeend DANK-je-wel leren zeggen en voel ik verwend en niet bezwaard.
  Altijd voor vertrek naar een verre bestemming kaart ik bij mijn dochter het onderwerp: "Stel je voor dat ik dood zou gaan daar" aan. Nog voor ik iets kon zeggen vulde zij in: "Je wilt niet in een loden kist in een vliegtuig, maar wel volgens ritueel daar dezelfde dag worden verbrand en verstrooid"… 
  Dat kan omdat mijn zus daar is om dat te regelen, mocht zoiets drastisch onverhoopt gebeuren. Mijn dochter bedacht later met grootgegroeide Saar op bedevaart te komen en hier met mijn goede vrienden een borrel ter herinnering te drinken. We gaan er van uit dat ik gezond en gebruind eind januari weer terug ben … Ik wil zelfs wel dansen op mijn 80ste verjaardag. Maar omdat niemand weet wanneer je laatste adem daar is … is het goed om het er soms over te hebben.

  Bijlagen:
  http://www.ontspanningscentrumhaarlem.com   

  23-11-2018 om 20:22 geschreven door Noelle  


  Tags:www.ontspanningscentrumhaarlem.com,massage,ontspanningsmassage,tantra,tantrische massage,noelle,noellehaarlem,massage haarlem, ontspanningsmassage haarlem,tantra massage haarlem,olie massage
  >> Reageer (0)
  21-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffer *
  Niet zo zeer de kilo's zijn het probleem … maar wel het volume van de dingen die mee gaan. Een stamppotstamper … ongelooflijk onhandig inpakken … mijn eigen donzen kussen, hoewel vacuüm verpakt … toch misschien niet geschikt om mee te reizen … Elke dag heeft mijn zus nog wel een verlangentje … vandaag goddank kleine flesjes met geurolie, waarvan ik alleen maar kan hopen dat ze ongeschonden overkomen. Vanmiddag komen Saar en haar andere oma. Ik kocht vingerpoppetjes van Sint en Piet en hoop op een 'toneelstuk'... Ze was zondag bij de intocht aan het Spaarne. Nog een paar nachtjes slapen, misschien maak ik zelfs nog natte sneeuw mee en dan is het zover … Mijn werknummer wordt tijdens mijn afwezigheid beantwoord door mijn aardige, vaardige, 4 handencollega … die graag voor u een heel goede massage verzorgt. Zij is ook bereikbaar via SMS. Mail en Whatsapp zijn met mij mee op familiebezoek.

  Bijlagen:
  http://www.ontspanningscentrumhaarlem.com   

  21-11-2018 om 12:24 geschreven door Noelle  


  Tags:www.ontspanningscentrumhaarlem.com,massage,ontspanningsmassage,tantra,tantrische massage,noelle,noellehaarlem,massage haarlem, ontspanningsmassage haarlem,tantra massage haarlem,olie massage
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 03/12-09/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 12/11-18/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 24/09-30/09 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 25/12-31/12 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet ! • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!