Archief
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort
  • In wijn gestoofde peertjes met karamelparfait
  • Risotto in de oven met pompoen en pancetta
  • Gekarameliseerde zoete aardappel en herstgroenten
  • Konijn met gedroogde vruchten en Marokkaanse kruiden
  • Rundstoofpot met bier en bosvruchten
  • Stoofpot van kip met boschampignons en notenpistou
  • Kastanjesoep met gebakken spekjes en boschampignons
  • Claressefilets met roquefortsaus
  • Kalfsragout met champignons
  • Chili con carne
  • Stoofschotel van pastinaak
  • Goulash
  • Kangoeroefilet met tagliatelle en cognacsaus
  • Kangoeroefilet en aardappelsalade met verse kruiden
  • Winterstoofpotje met kip
  • Tapenade van kabeljauw
  • Tortillalasagne
  • De vervuilde mens
  • Gevogelte met rode kerrie - saus
  • Sinaasappel - honingsaus
  • Aardappelviskoekjes
  • Konijn op jagerswijze
  • Hertenstoofvlees met bietjes
  • Rode paprika gevuld met quinoa
  • Kaastaart
  • Uiensoep
  • Broccolisoep met appel
  • Paprikasoep met kruidenkaas
  • Ricotta met chocolade en rode vruchten
  • Wafels
  • Varkensgebraad met witbier
  • Mousse van frambozen en mascarpone
  • Haringhapje
  • Sjalotten-wijnsaus
  • Runderwang met worteltjes
  • Américain
  • Knolseldersoep met gerookte paling
  • Coquilles met schorseneren en sherrysaus
  • Perentaartje
  • Kokossoep met kip
  • Warm citrusvruchtensap met zachte kruiden
  • Bruschetta met mozzarella en pesto
  • Umami
  • Aperitiefhapje : rundstartaar in een glaasje
  • Meest beluisterde (Belgische) songs op YouTube
  • Planeten
  • Tapenade met groene olijven en gekonfijte tomaten
  • Tapenade met zwarte olijven en ansjovis
  • Auberginekaviaar
  • Salsa van kerstomaat
  • Guacamole
  • Anchoiade
  • Gekonfijte paprika
  • Citroentaartje met limoensorbet
  • Knolseldersoep met scheermesjes en kruidenolie
  • Kaas-mosterdsoep
  • Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool
  • Petit-beurretaart
  • Biefstuk (runderreepjes) uit de wok
  • Aardperencrèmesoep
  • Wortelsoep met linzen
  • Coquilles met pompoen, kastanje en cantharellen
  • Gemarineerde zalm met salade van spitskool
  • Pesto
  • Pasta met verse vis en rode pesto
  • Crostini met rode pesto
  • Maaltijdsoep met rundvlees
  • Salade van culatello di zibello en lichte wasabimayonaise
  • Slaatje van champignons en dille
  • Minichampignons in sherrysaus
  • Bruschetta met enoki
  • Aardpeercrème, kastanje en gerookte paling : hapje
  • Escabeche van makreel met rode kool : hapje
  • Kreeft in egen nat met mosselen en saffraan
  • Aardappelinfo
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tartaar van zalm en groene appel
  • Gazpacho van tomaten en vijgen, crostini met Parmaham
  • Gebakken coquilles (Sint-Jakobs) met kruiden en parmezaan
  • Gestoofde kalfsschenkel (Osso buco in bianco)
  • Lasagne van Sardijns brood
  • Saffraanrisotto
  • Zoetzure broodsalade
  • Gebakken zeeduivel met walnoot en rookspek
  • Pens - scampi hapje : aperitiefhapje
  • Bresaolahapje : aperitiefhapje
  • Tartaar van langoestines : aperitiefhapje
  • Tiramisu
  • Sint-Jakobsnoten met fijne witloof- en preireepjes
  • Lamskoteletjes, chutney van kerstomaatjes
  • Carpaccio van gerookte zalm, aioli van avocado en koriander
  • Vismousse met paprikacoulis
  • Griekse koteletten
  • Taartjes van abrikozen met rozemarijn
  • Rosbief in notenkorst
  • Chutney van verse en gedroogde vijgen
  • Koolrabisoep met gorgonzola
  • Stoofpotje van varkenswangetjes met Affligembier
  • Sint-Jakobsnootjes met kreeftenjus
  • Salade van avocado met garnaaltjes
  • Ossobucco : lekker van bij ons
  • Geglaceerde raap
  • Gebakken schorseneren
  • Crème butternut
  • Kalfskotelet "cross & blackwell"
  • Wildgebraad met portosaus en geglaceerde sjalotjes
  • Gekonfijt witloof
  • Geroosterde knolselderfondant
  • Geglaceerde peterseliewortel
  • Spruitenblaadjes
  • Gebakken aardpeer met vanille
  • Wok met paarse ridderzwammen
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Paddenstoelen - champignons
  • Kastanjechampignons en kerstomaat
  • Aardappelen uit de Périgord
  • Knolselder-aardappelgratin
  • Kruidenkoek
  • Instant chocolademelk
  • Chocolademelk om te bewaren
  • Kipfilet op grootmoeders wijze
  • Pompoen-aardappelterrine
  • Spruitjes met spek en walnoten
  • Gegrilde wintergroenten met honing
  • Gratin van bloemkool en rundsgehakt met basilicum
  • Kook-TV
  • Luchtkwaliteit
  • Websites
  • TV-erfenis
  • Zure room
  • Kippenkruiden
  • Vis met mosterd-peterseliekruim
  • Kippenstoofvlees met Indonesische groenten
  • Perziken met tonijn
  • Zucotto
  • Limoncello (2)
  • Specerijenroom
  • Gemarineerde hertenfilet met kruidensalade
  • Frisse tartaar van zalm en groene appel
  • Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing
  • Tarte tatin
  • Krablinguine met basilicum, citroen en rode pepers
  • Citroenkonfijt
  • 3 maal appeltaart
  • Banketbakkersroom
  • Pastinaakchips
  • Soepje van schorseneren met champignons
  • Gevulde tomaat met gehakt
  • Eenvoudige schorseneren
  • Eend met koffie, kaneel en sinaas, puree van pastinaak
  • Perentaart met frangipane en pistachenoten
  • Amuse van witte bonen
  • Curryvelouté
  • Rode wijn weekend Ardennen
  • Limoncello
  • Chef op Kanaal Z
  • Eekhoorntjesbrood op toast
  • Spaghetti met trompettes en beukenzwam
  • Chocolademousse
  • Panna cotta van geitenmelk
  • Mini crème brûlée
  • Groentechips met yoghurtdipsaus
  • Gemarineerde venkel
  • Krabsalade
  • Venkelgelei
  • Spicy tomaat
  • Champignons à la grecque
  • Frisse boterham met rauwe ham
  • Oude graansoorten
  • Graanmosterdpasta op de boterham
  • Tzatziki
  • Tapenade van zongedroogde tomaten
  • Meatloafballetjes
  • Cheeseburger
  • Gegrilde tofusandwich
  • Curryketchup
  • Crostini bij stoofvlees
  • Stoofvlees met Grand Cru Rodenbach
  • Crème van pijnboompitten
  • Hartige mediterrane cake
  • Pastasalade met surimi
  • Tomatensaus
  • Het maakbare brein
  • Courgetteschotel
  • Tomatentaartjes met olijven
  • Saltimbocca
  • Landkaarten
  • Couscoussalade met gerookte forel, avocado en mangodressing
  • Maatjes met aardappelen en boontjes
  • Salade met watermeloen en Turkse kaas
  • Pastasalade met gerookte vis
  • Wokken
  • Koud soepje van parmezaan en Orval
  • Erogene zones
  • Naked scientists
  • Ceviche van witte vis en Hoegaarden
  • Kiwi's
  • Schelvis met tomatenpesto en kerstomaatjes
  • Pasta met geroosterde tomaten en ansjovis
  • Houmous van tomaat
  • Pastei van gevogeltelever
  • Laagjeshapje met zalm
  • Water op aarde
  • Gestoofd kalfsvlees (ossobuco) met jonge wortelen
  • Kalfsgoulash met fettucine
  • Aardappelsalade met rosbiefplakjes
  • Zeeduivel met kreeft, asperges en Duvel
  • FoodTube
  • Salade van krieltjes met mozarella, gerookt spek en broccoli
  • Raw food
  • Geologie
  • Gepaneerde zwezerik met komkommersaus
  • Atletiek
  • Salade van konijn en Leffe
  • Koude tomatensoep met saltimbocca van vis
  • Pittige linzenburgers
  • Barbecuechutney
  • Vruchtenspiesjes met honing
  • Orzoslaatje met zwaardvis, gegrilde courgette en rode ui
  • Rundvlees met gele paprika's en zwarte-sojabonensaus
  • Mosselen met prei en mosterdsaus
  • Witte asperges met zeebaars en truffelaardappelcrème
  • Minestrone met asperges en zalm
  • Het ontstaan van de wereld
  • Sciencehack
  • Geroosterde krieltjes met gepocheerd eitje
  • Lamsfilet met erwtjespuree en balsamicosaus
  • Weersite Ruben Weytjens
  • Olijven-tomatenboter
  • Sinaasappel-vanilleboter
  • Avocadocrème
  • Kwark-dilledressing
  • Paprika-tomatensalsa
  • Rouille
  • Aardappeltjes uit de pan met saffraan en groene olijven
  • Kippenbouten met pompelmoessalade en vanilledressing
  • Banketbakkersroom
  • Limoen-chiliboter
  • Kippenvleugels en spareribs op de barbecue
  • Deboosere en het weer
  • Gevulde varkenskoteletjes
  • Tuinkruidenboter
  • Wortelvleesballetjes
  • Buienradar
  • Groententajine
  • Groententajine met staartvis
  • Tajine van lamsvlees met lentegroenten volgens Larousse Gastronomique
  • Gezouten citroenen
  • Ossobuco alla Milanese
  • Larousse Gastronomique en Ossobuco
  • Gebakken aardappelen met rozemarijn en look
  • Kruidensausje met rode ui en aalbessen
  • Kruidensausje met tomaat en azijn
  • Voedselinfecties
  • Probiotica
  • Gekke lijstjes
  • Daube Provençale
  • 'Nuttige' feestdagen berekenen
  • Wikimapia
  • Evolutieleer
  • Gambaspiesjes
  • Optische illusies
  • Zeeduivel op spiesjes van citroengras
  • Mango-looksaus
  • Garnalenspiesen
  • Porteur de la bonheur
  • Goden van de drank
  • Pretparken
  • Kamperen
  • Het weer, waar dan ook
  • Scampi Saganaki
  • Mosterdpeertjes met geitenkaas en honing
  • Scampi met pastis
  • Wortelpuree met gebakken roodbaars
  • Citroentaartjes met maanzaad
  • Olijvenmuffins met tonijndip
  • Het Zwitserse breinproject
  • Wiskunde
  • Anatomie
  • Antieke landkaarten
  • Scitopia.org
  • Scilogs
  • Gemarineerde mosselen met citroen
  • Ravioli met bospaddenstoelen
  • Spaghetti met gember, tomaat en gezouten ricotta
  • Champignonsoep met salieboter
  • Waitrose
  • Soep met Sint-Jakobsvruchten
  • Hertenragoût met bospaddenstoelen en knolselderpuree
  • Tijdschrift Ambiance
  • Gemarineerde paddenstoelen
  • Aardappel-forelcrème met zeewolf en garnaaltjes
  • Garnituur bij witloofsoep
  • Oxfam-recepten
  • Taarten van de patissier
  • Gourmetgerechten
  • Thuis bij Jamie Oliver
  • De tabel van Mendeljev
  • Online conversie
  • Rode poon met boontjes in chili-sesamsaus
  • Weetjes over kookboeken
  • De allerbeste kookboeken
  • Gerechten met noten
  • Taart met brie en tomaten
  • Varkensrollade en uien en aardappelen uit de oven
  • Hartige, zuiderse cake
  • Blinde vinken van konijn
  • Bananencake met chocolade
  • Geert Hoste
  • Het werkhuis van de gezondheid
  • Danny Horseele, chef van 't Molentje, Zeebrugge
  • Pieter Loridon
  • Gadgets
  • Witloofsoep met grijze garnalen
  • Garnalentruffels
  • Gegratineerde mosselen met kruidige sabayon
  • Gepelde garnalen
  • Toerisme
  • Wokken
  • Stoofpotje van konijn met tomaat en dragon
  • Brochettes van mosselen met pastissaus
  • Koekskesgateau
  • Taarten van de patissier
  • Stoofpot van hert
  • Tapas van Jakobsvruchten met Manzanilla
  • Crostini van kippenlever en marsala
  • Timbaaltje van ossenstaart
  • Vertalen
  • Grondwitloof
  • Ossenstaartsoep
  • Noordzeegarnalen
  • Veldrijder Lars Boom
  • Hertenkalf met frisse groenten en boschampignons
  • Ambiance Magazine
  • Stoofpotje van konijn met chorizo
  • Solo
  • Nederlands-Limburgse streekgerechten
  • Kokend water
  • Beef Wellington
  • Kook-blog van Albert
  • Gevulde tomaat met tartaar van tonijn
  • Nage van Sint-Jakobsvruchten met zomergroenten
  • Judith Beck
  • Vijgen met cabrales en Pedro-Ximenez siroop
  • Aardappelbrood
  • Gevulde pijlstaartinktvis met Fino-sherry
  • Vinos de Jerez
  • Gebakken Sint-Jakobsnoten met mosseltapenade
  • Worst-aardappelpureetaartjes
  • Olijfolietaartjes Caprese
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Gemarineerd kalfsgebraad
  • Mierikswortelsaus
  • Salsa rossa
  • Peterseliemousse
  • Gemarineerde zalm met peterseliemousse
  • Chinese kippenpasteitjes
  • Puree van primeuraardappelen met karnemelk en morieljes
  • Zoete pompoenbroodjes met rozijnen
  • De Vlaming en aardappelen
  • Diabetes
  • Maïsbrood met courgette en chili
  • Finettes
  • Alain Bloeykens, wijnjournalist
  • Rozemarijn-olijvenbroodjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Crème van pastinaak met Sint-Jakobsvruchten
  • Kruidig stoofpotje van rundvlees en pompoen
  • Puree van eekhoorntjesbrood met Sint-Jakobsvruchten
  • Knoflook is gezond
  • Geroosterde tomatenbroodjes
  • Paul Van den Bosch
  • Kaasrisotto met champignons
  • Lauwe salade met biefstuk en gedroogde tomaten
  • Hazenpeper
  • Ovenschotel met kabeljauw
  • Rick De Leeuw
  • Zeevruchten met kerrie in de wok
  • Robin Williams
  • Kalfslapjes met kappertjes
  • Microscoop-fotografie
  • Citruskip met kiwi
  • Schnitzels
  • Fibreclub
  • Stroke It
  • Live Science
  • Weekend koken
  • Zweedse hedendaagse misdaadauteurs
  • Chef-kok Anthony Bourdain
  • Belgisch Instituut voor Tropische Geneeskunde
  • Oostends garnaalkroketten
  • Healthy and choise
  • Pastanestjes
  • Kalfsmedaillons in een notenjasje
  • Ragù van konijn en pasta
  • Maïs van de barbecue
  • Zoetzure bietjes en uien
  • Boschampignons
  • Uienconfituur
  • Beer diet
  • Glumbert
  • Snel wijn koelen
  • Geroosterde portobello's met mozzarella en citroen
  • Reclame camel
  • De Voyager en zijn foto's
  • Converteren
  • Spelletjes
  • Het heelal
  • Symbaloo
  • Stonehenge
  • Spaanse speciaalzaak in Hasselt
  • Melanzane sott'olio
  • Halal-skieën
  • Electronische huishoudschriftjes
  • Mindfulness
  • Slaatje van tomaat, avocado, asperges en pata negra
  • Filiosoof Jean-Michel Longneaux
  • 'Andere' vakantiebestemmingen
  • Bakharing
  • Valère Billen, ex-trainer van STVV
  • Tartaar van tomaten
  • Wielrenners en doping
  • Zwarte pasta met venkel en coquilles
  • Eten en drinken bij MSN
  • WO II in Kwaadmechelen
  • Ovenfrietjes en aïoli-chili
  • Wikitravel
  • Opwarming van de aarde
  • Croquetas de jamon
  • Tomaten uit de oven met lamsvlees
  • Gegrilde inktvis met gazpacho
  • Grappige reclame
  • Tonijn met lamsoor
  • Rog met gemarineerde groenten
  • Pasta alla putenesca
  • Ossenstaartsoep
  • Polderaardappelen gevuld met garnalen
  • Middelgrote steden in Frankrijk
  • Plastic
  • Reclame voor Dove
  • Mango-pimentchutney
  • Mimosa van ei
  • Paprikacoulis
  • Kaaskroketten
  • Gesmolten tomaat
  • Guacamole
  • Basilicumolie
  • Google Map / Earth - Links
  • Culinaire problemen
  • Mosselmisverstanden
  • Mosselen met saffraan en citroen
  • Bieren en hun houdbaarheid
  • Een Petit Gervais frisco
  • Mosselen met ham
  • Barbecue
  • Thrillers
  • Ontdekkingswandelingen in Brussel
  • Amandel-citroencake met rode zomervruchten
  • Overstromingsvoorspeller
  • Sexy videoclips
  • Gekonfijte look
  • Basilicummayonaise
  • Lissabon
  • Satire
  • Hubble
  • Pretty Good Privacy
  • Perziken met kriekenbiersabayon
  • Panna Cotta
  • Spaghetti Carbonara
  • Spaghetti Carbonara
  • Wielrennen en voeding
  • Mosselen
  • Website Frank Deboosere
  • Op reis
  • Biefstuk met erwtjes en sla
  • Gepaneerde rogreepjes
  • Coctails
  • Paprikarolletjes met kappertjes en ansjovis
  • Zeven nieuwe wereldwonderen
  • Kip met citrusvruchten
  • Gemarineerde octopus
  • Mars-express
  • ESA
  • Voedingssupplementen en agressie
  • Gehaktbrood met artisjok
  • Broodje vitello tonnato
  • Broodje vitello tonnato
  • Gravad lax met kruidensalade
  • Komkommersoep met grijze garnaaltjes
  • Filodeegdriehoekjes met kruiden en kaas
  • Risotto met gepaneerde pladijs
  • Geeuwen
  • Broccolisla met spekjes
  • Gebakken pladijs met mosselen en tomaten
  • Snelle chocoladeflan
  • Mooi-weer-desserts
  • Abrikozentips
  • Coctails
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Siegfried Bracke en opiniepeilingen
  • Recepten met verse kaas
  • Paasdiner
  • Teken een varken
  • Rome herboren
  • Stamboomonderzoek
  • Bulgaarse keuken
  • Gratis software
  • Gids voor de echte Ardennen
  • Zeeland
  • Mattentaarten
  • Kinderpsychiater Peter Adriaanssens
  • Room en yoghurt
  • Te veel restaurants ?
  • Gremolata
  • Orechiette met romanesco
  • Roken en belastingen
  • Stoverij
  • Diepvries tuinbonen
  • Medisch woordenboek
  • Dierproeven
  • Dick Swaab en onze hersenen
  • Het maakbare brein
  • Sorbet van tomaten met basilicum
  • Mysterieuze plaatsen
  • Carnivoren
  • Migraine
  • Soep-weetjes
  • Schorseneren-weetjes
  • Officinale
  • Klimaatopwarming
  • Zongedroogde tomaten
  • Aspe en roken
  • Exceptionele groenten
  • Migraine
  • Ijskoud tussendoortje
  • Witloofsoep
  • Ideetjes voor ijs
  • Pompensoep
  • Vleesetende planten
  • Geneesmiddelen en drugs
  • San Fransisco
  • Boussouffa
  • That's embarrassing
  • Blini's met avocado en verse kaas
  • Mini-ansjoviscroissants
  • Yoghurt met romige aardbeien
  • Pastagerecht met spek en room
  • Penne met broccoli
  • Perzische citrussalade
  • Lamscarré met tuinbonencoulis
  • Eurovisiesongfestival
  • Bioscoopfilms
  • Eiertaartjes met asperges en gerookte forel
  • Bosvruchtentaartjes
  • Auto-delen
  • Recepten met nieuwe aardappelen
  • Sociaal-culturele organisaties
  • Verse kaastaart met selderij
  • Avocado-ijs met basilicum
  • Huysentruyt
  • Verse tomatensaus
  • Succes-gerechten
  • Libelle en BBQ-recepten
  • Boris Jeltsin
  • Wijnsaus
  • Pittige gehaktballetjes
  • Knoflookboter
  • Asperges met tonijn
  • Schuimwijn
  • Vom Fass
  • Varkensgebraad met jonge wortelen
  • Geuze en kriek
  • Frisse citroenroom
  • Aardappelen koken 'en papillot'
  • Rijbewijs
  • Zoetzure saus
  • Opgeklopte room
  • Vis zoals elk kind 'm lust
  • Lamsvlees met citroen en bieslookboter
  • Wijngaardslakken in mergpijp met knoflook en grof zeezout
  • Crème van bloemkool met morieljes
  • Yves Desmet over het VB
  • Koken in geuren en kleuren
  • Vitello
  • Kardemom
  • Ras el hanout
  • Pistachenoten, amandelen malen
  • Saltimboca van vis
  • Crostini met peterseliepesto : tapas
  • Ricotta-spinazietaartjes met dille : tapas
  • Courgeteflan : tapas
  • Kokosballetjes : tapas
  • Koude soep van meloen : tapas
  • Gevulde pastarolletjes : Tapas
  • Michael Muller en nutrigenomics
  • Agar agar
  • Citroenverbena
  • Crêpe met gorgonzola
  • Paella
  • De aarde : vogelperspectief
  • Aardpeer of topinamboer
  • Loïc Wacquant en de sociale zekerheid
  • Runderribstuk met gekonfijte paprika's
  • Groentencompote met ansjovis uit Cantabrië
  • Gevulde Breydelham
  • Jong vlees
  • Ham pekelen
  • Gestoofd konijn met aardappelen
  • Recepten met kip
  • Pittige soep met tortelloni
  • Wild feest
  • Stoofschotel met honing en komijn
  • Zintuigtesten
  • Heel mooi gezegd
  • Ciabatta met pesto en mozzarella
  • Varkensgebraad in een jasje
  • Vegetarische pasta
  • Lieven Scheire
  • Magda De Meyer
  • Bloemkool
  • Start to eat
  • Kunst bij Dexia
  • Keukenontwerp
  • De wetenschap van het koken
  • Foelie
  • Geschiedenis: de oudheid
  • Biodiversiteit
  • Roos Van Acker
  • Een ideetje
  • De zon
  • Wat zou Carlos doen
  • Geweerde commercials
  • Robotica
  • Actuapedia
  • Vanille-ijs met balsamicoazijn
  • Gebakken kip met kappertjes en olijven
  • Driegangenmenu
  • Zalm met yoghurt en komkommer
  • Geneesmiddelenindustrie
  • Oosterse kippensoep
  • Stoofpotjes
  • Groene asperges met kip
  • Groentesoep met pistou
  • Victorian Web
  • Freud
  • Italiaanse vleesklassiekers
  • Planet diary
  • Oesters met champagnesaus
  • Een romantische avond
  • Racisme
  • Leif Hoste
  • Tieners en seksualiteit
  • Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
  • Mouclade
  • Vleermuizen
  • Piccata verde
  • De ruimtetelescoop Chandra
  • Optische illusies
  • Arno als kok
  • Visfumet
  • Baktijd voor vis in de oven
  • Gutten
  • Gratin met gehakt, kool en worteltjes
  • Relish of chutney
  • Stokvis of klipvis
  • Gratin met prei en pasta
  • Hatelijke geluiden
  • Toiletpapier
  • Daniel Zitka
  • Ricotta met kastanjes
  • Pickles-dip
  • Karameliseren
  • Een beetje morbide
  • Luctor et emergo
  • Historische atlas
  • Alles over datum en tijd
  • Air France
  • Nellie Kroes
  • Erwin Vervecken
  • Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
  • Graf-opzoekingen
  • Wetenschappelijk persbureau
  • Medisch antiek
  • Naval Observatory
  • Erik De Vlaeminck
  • Science Odyssey
  • Vrouwen aan de top
  • Levende cellen
  • Expert gezocht
  • Frimout
  • Tartaar van verse en gerookte Schotse zalm
  • Menselijke anatomie
  • Varkenskotelet Piccalilly
  • Hersenstichting
  • Sexwoordenboek
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Ooorlog in de Renaissance
  • Frank Van Erum
  • Dode media
  • Baardgroei
  • Tips en weetjes
  • Op reis in Amerika
  • Back-up
  • Mogelijkheden met Google
  • De Belgische visvangst
  • Stadsplannen
  • Virtuele musea
  • Mysteries
  • Zonne-energie
  • Microscopische kunst
  • MP dowloaden
  • Shit
  • Bier
  • Verboden toegang
  • Nationale dierentuinen
  • Strandjutters
  • Weird - rare verhalen
  • Pittige Mexicaanse rijst
  • Muziekclips opzoeken
  • Runderfilet 'en croûte'
  • Sjalottenazijn
  • Slaatje van witloof, radicchio en kalfszwezerik
  • Pasta met mosselen
  • Gestoomde griet met ansjovis en kappertjes
  • De aarde vanuit de ruimte
  • De gekste recepten
  • Millenniumdoelstellingen
  • Wansmakelijke foto's
  • Vreemde soorten : exoten
  • Bedreigde diersoorten
  • 09/11
  • Champagne
  • Zonnestraling en de ozonlaag
  • Migraine
  • Medisch internetwoordenboek
  • Microfotografie
  • Duurzame ontwikkeling
  • Biologische diversiteit
  • Musea
  • Erwten in de Engelse keuken
  • Vragen over internet ?
  • UFO's
  • Maradona
  • Spamfilter
  • Foto's van onze planeet
  • Bush en de wetenschap
  • Ginkgo Biloba
  • Architectuur en neurosciences
  • Zomeruur
  • Geluk
  • Flightsimulator
  • Trivials
  • Einstein
  • Epilepsie
  • Luizen
  • Leerstoornissen
  • Wereldatlas
  • Virussen
  • Kernenergie
  • Het menselijk genoom
  • Wetenschap onder water
  • Ooievaars
  • Aardrijkskunde
  • Spam
  • Op onze aarde neerkijken
  • Virussen
  • Onze groene planeet
  • Kunst
  • VPRO
  • Wiskunde-woordenboek
  • Implosies alom
  • Het Tate Museum
  • Etiquette
  • Mars global Surveyor
  • Landkaarten, inzoomen maar
  • Kannibalen
  • Wiskunde en de dingen des levens
  • Bureau Belgrado
  • Botsende werelddelen
  • Geheime codes
  • Plastic bubbeltjes
  • Robots etc.
  • Zes-stappen theorie
  • Gordon Ramsay
  • Onno Kleyn
  • Koken.blogspot
  • Les volgen op Berkeley
  • Elementaire muziek
  • Figuurtjes met ballonnen
  • Een nieuw liefje ?
  • Snelle filmpjes
  • TV cartoons
  • Oude geschriften
  • Verkeerd gezongen
  • Microscopisch gezien
  • De menselijke klok
  • Ode aan de techniek
  • Anatomie
  • Astronomie per dag
  • Interieurinrichting
  • Knutselhandleiding
  • Insecten in Europa
  • Rauw eten
  • Vergeten sites
  • De sterrenhemel
  • Anagrammen generator
  • Prosper Montagné
  • Witloofsalade met grijze garnalen
  • The science network
  • Experimenteer thuis
  • Geluiden van insecten
  • Sint-Jakobsvruchten met laurier, citroen en rozemarijn
  • Sint-Jakobsvruchten met appel-kerrie-compote
  • Oliebollen
  • Wetenschappelijke bibliotheek
  • Paddestoelenmousse met zachtgekookt ei
  • Yahoo Food
  • Rookverbod in de horeca
  • Lijnvriendelijk
  • Recensies
  • Grafisch design
  • Multimedia-artieste
  • ASCII-art
  • Alzheimer
  • Tabakswereld in het offensief
  • Michel Verschueren over Johan Vermeersch
  • Integratie
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Peperkoek
  • Chococapuccino
  • Muntjes stapelen
  • Mary Mallon
  • De Belgen en hun eetgedrag
  • Natuurwetten
  • Fauna van de diepzee
  • Zebravisjes
  • De reis van je e-mail
  • Kristallen
  • Weerkunde en Klimatologie
  • Chemisch weekblad
  • Planespotting
  • Bruggen kijken
  • Een andere aarde
  • Toetanchamon
  • Einstein
  • Vliegensvlug
  • NASA
  • Elementaire deeltjes
  • Hersenimplantaten
  • Catherine Verfaillie
  • Espressogranita
  • Koffiecoctail Viva Luca
  • Jeudhuis Kaddish en roken
  • Reuzel
  • Schuim van aardappel
  • Pasta volgens Jamie
  • Caldeirada
  • Cocido Madrileno
  • Rik Torfs
  • Journalist Mark Delire
  • Wetenschappeleuk
  • Ambachten
  • Langzaam gegaarde lamsnek
  • Banale werkdag
  • Toetanchamon
  • Zonsondergang
  • Het Verre Oosten
  • Guido Belcanto
  • Mark Paesbrugghe
  • Biotech-gewassen
  • Diversitijd
  • Optische microscopie
  • Ecuador
  • Labs van Google
  • Darwin in Polen
  • Zoenen
  • Opiniepeilingen
  • Wetenschappelijke feitjes
  • Lang webadres
  • Wetenschapsblog
  • Pc op afstand
  • Correa en België
  • Correa
  • Alles gratis
  • De cardiologische liga
  • De Belgische voedingsmiddelentabel
  • Literatuur ontdekken
  • Blits
  • Het internet in werking
  • Bad song
  • Experimentjes
  • Cartoons Zazart
  • Camera's
  • Fietsroutes
  • Reekotelet met spruitjespuree
  • Persoonlijk kunstwerk
  • Naakte websites
  • UFO's etc.
  • Broncodes dankzij Google
  • Textuur
  • Halte-là
  • Felix Alen
  • Pompoengratin
  • Bacalhao
  • Kwartels volgens Dirk L.
  • Culinair Namen
  • Rochefort
  • Bart Goor
  • Patrick Janssens
  • Patrick Janssens
  • Mbark Boussouffa nav. 0110
  • Axelle Red nav. 0110
  • Arno nav. 0110
  • Paling in het groen volgens Dirk L.
  • Hollandse aspergesalade
  • Chefkok Stefaan Coutteyne
  • Jos Ghysen
  • Op het vel geroosterde zalmfilet
  • Axelle Red nav. 0110
  • Westvleteren
  • Zacht gebak met chocolade en gember
  • Louis Tobback vs. de studenten
  • Loko over Leuven
  • Barbie
  • Louis Tobback over veplichte kinderzitjes in de auto
  • Diepgevroren groenten
  • Levercirrose
  • Leve de sossen
  • De Britten en seks
  • Zoek de zeven verschillen
  • Fotografie
  • De jaren '80
  • Columnisten
  • Kaneelsuiker
  • Traag leven
  • Wielrenner Robbie McEwen
  • Mamma Roma
  • BBC-Chefs
  • Kokosnoot
  • Feestmaterialen
  • Kikkerbillensoep
  • Thierry Marichal
  • De paus en de Islam
  • Carlo Bomans over het WK wielrennen
  • Bouillon met pompoen en portobello
  • Djintan en consorten
  • Leif Hoste en het WK tijdrijden
  • Wijnen
  • Sven Nys over zijn mountainbike-seizoen
  • Leugenaars
  • Ezelsbruggetjes
  • Hoeveel zit er in een kopje ?
  • Raketsla
  • Andropauze
  • Wandelende haai
  • Barcelona
  • Corticosteroïden
  • Cortisones hebben Epo vervangen
  • Voedingssupplementen en doping
  • Maanzaad en doping
  • Wielrenster Jeannie Longo
  • Lierse coach René Trost
  • Dagelijkse lectuur
  • Ariël Jacobs over de voetbalbond
  • iPod
  • Stevaert over zijn leesgedrag
  • Franky Vercauteren
  • Najaarssalade met gegrilde geitenkaas
  • Aardstralen
  • Vlees laten rusten
  • Röner
  • Braiseren
  • Games
  • Stemplicht
  • Virusdodende zakdoek
  • Dromen
  • Longschade
  • Tevreden in uw gemeente
  • Elpo
  • Coma
  • Tobring.com
  • Librivox
  • Griet bakken
  • Lardo
  • Vis : meunière
  • Sterren
  • Snack jezelf gezond : Zoete amandelhavermuffins
  • Gekweekte vis
  • Genetisch gemanipuleerde organismen GGO's
  • Gevulde kalkoenlapjes met selderijpuree
  • Het woordje kalkoen
  • Snack jezelf gezond : Mozzarellaspiesje met verse vijgen en ham
  • Anorexia
  • Puberende meisjes
  • Stefan Everts
  • Snack jezelf gezond : Olijfbroodstokjes
  • John McEnroe
  • Gert Steegmans
  • Roger Vanden Stock
  • UEFA / FIFA
  • Het leven is als ...
  • Snack jezelf gezond : Wraps met avocado en paprika
  • Stadswandeling in Gent
  • Couchsurfing
  • Snack jezelf gezond : Roggebroodjes met makreelmousse
  • Ricotta al forno
  • Snack jezelf gezond : Knoflook-uienbrood
  • De menselijke klok
  • Nutradia
  • Verkeersinformatie
  • Chimpansees en cultuur
  • Dubai
  • Winkelkeuze
  • Liverpool
  • Snack jezelf gezond : Komkommer met gerookte zalm
  • Melk
  • Kwade mannen
  • Jobhobbing
  • Veiligheid op de werkvloer
  • Wandelen en vee
  • God in de hersenen
  • Snack jezelf gezond : Gevulde kerstomaatjes
  • Smaken van september
  • Literatuurklassiekers
  • Spitskool
  • Croissanttaart met chocolade
  • Hop en oestrogeen
  • Een schuimende pint bier
  • Astronomie
  • Tomatenweetjes
  • Groenten en fruit
  • Voorakkoorden gemeenteraadsverkiezingen
  • Laguiole-messen
  • Oersuiker
  • Het geslacht van de lesgever
  • Koffie
  • Horeca en religie
  • Miele en stoomkoken
  • Sardines in blik
  • Sardines, haring, en sprot
  • De sardina pilchardus
  • Pasta puttanesca van Amy
  • Vis bakken
  • Borlotti of bruine bonen uit blik
  • Visbar Noordzee
  • Steven Tuyls
  • Commercials
  • Films etcetera
  • Tucows.com
  • Cooking (R)evolution
  • Lardo di collonato
  • Gutenberg en e-books
  • Slaatjes met vis
  • Aluminiumfolie
  • Sojabonen
  • Boek Accidental Foodie
  • Frisk tabletjes
  • Voetbalverhalen
  • Bier-onjuistheid
  • Basmati rijst
  • Bomba
  • Belgen en brood
  • Txapela
  • Seitangehakt
  • Versheid van eieren
  • Zwitsers
  • Tomaten
  • Radijzen
  • Waterkoker
  • Een slaapmiddeltje
  • Beroepsverenigingen psychologen
  • Kakkerlak
  • Smoothies - Sappen
  • Smoothies
  • Spaans pepertje
  • Spa
  • Barbecue
  • Sangria
  • Chlorofyl
  • Jan Leyers
  • Domestica
  • Brussels Intenational
  • Slovenië
  • Psychologie
  • Mensen herkennen
  • De NFL en hersenschuddingen
  • Orzo
  • Vlaanderen is een stad
  • Boerentoren
  • Franky Vercauteren
  • De Belg en zijn brood
  • Saignant
  • OHL-trainer Guido Brepoels
  • Vliegangst
  • Soep
  • Baanbrekende websites
  • VRIND
  • Centrumsteden
  • Geneesmiddelenonderzoek
  • Een 'wilde' stam op de Fiji
  • Phonak
  • Bolkestein
  • Food Info
  • Twee borrelhapjes
  • Stijn Stijnen
  • Te dik of te dun ?
  • Dirk De Prins
  • Oil & Vinegar
  • Donald Spoto
  • Marktrock
  • Schorpioenengif
  • NTI hogeschool
  • Sportpsycholoog bij Anderlecht
  • Sacha Distel
  • Paprika's schillen
  • Baga
  • Literatuurlijstjes
  • Muggen
  • Simon Vroemen
  • Zevenkamp bij de vrouwen, atletiek
  • Tienkamp bij de mannen, atletiek
  • Spanje en mosselen
  • Mosselen
  • Grijze garnaal
  • Stoomzakjes
  • Alleenstaanden
  • Vrouwenbasket
  • Nadine Meersman over doping
  • Colorante
  • HACCP
  • Vol-au-vent van Gaia
  • Warmoes of snijbiet
  • Tattoo
  • Extravert
  • Frietgeheimen
  • Friet en geen patat
  • French fries
  • Deaver
  • Patrick Janssens
  • Jean-Luc Dehaene
  • Spinazie en zijn voedingswaarde
  • Kreukels
  • Rosticceria
  • Rosticceria
  • Gesuikerde verse kruiden
  • Oliebolletjes
  • Roland Renson en lokale identiteit
  • Roland Renson en pakken of niet pakken
  • Werner Helsen
  • Panem et circenses
  • Limoenen
  • Basilicum
  • Wijn van Stijn
  • Spaans leren
  • Overgewicht en extreem dieet gevaarlijker dan voedselvergiftiging
  • Fruit in een flesje
  • Aceitunas almadas
  • Caffé frappé
  • Chiperones
  • Salade Mechouia
  • Pa amb oli (pamboli)
  • Geroosterde kippenboutjes
  • Aardbeien en frambozen
  • Boek
  • Kookboek voor de boekenliefhebber
  • Zalm
  • dezaakdna.be
  • Dilbeek
  • Primus inter pares
  • Emilio Ferrara
  • Tene quod bene
  • Inspanningsfysiologie
  • Oneliners
  • Vis in Noorwegen
  • Ichtyofaag
  • Linzensoep
  • Frank Raes over Tihinen
  • Weet wie je eet
  • Rijstballetjes
  • Zeste
  • Dieetgoeroe
  • Culinaire wandelingen
  • Wolkenskrabbers
  • Gebakken camembert
  • Leekens
  • Camembert, geroosterd in zijn doosje
  • Amerikanen over Europa
  • Asperges
  • Tenenkrullend
  • Burrata
  • Kwark - zure room
  • Aromastoffen
  • Pintxos
  • Sinaasappelsap
  • Boontjes allerhande
  • Stoomoventje met snoekbaars voor de barbecue
  • Oplichting
  • Man of vrouw ?
  • What about Bush
  • Het virtuele computermuseum
  • Animaties dankzij supercomputers
  • kerstliedjes
  • Songs
    In de media

    27-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zou Carlos doen
    http://www.ifilm.com/video/2819704 

    27-02-2007 om 17:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweerde commercials
    Super Bowl 04/02/07 Chicago Bears - Colts



    Snickers : http://www.youtube.com/watch?v=JHkoZ7ngAM0 

    GM : http://www.youtube.com/watch?v=UQKk3PI-DW8 

    Jumper (VW) : http://www.youtube.com/watch?v=NpUGukfZnzw

    Federline : http://www.youtube.com/watch?v=oQ4SLkj0k7U

    27-02-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    26-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robotica
    Het verschil tussen mens en machine wordt steeds kleiner. Wie bouwt ze, hoe werken ze, wat kunnen ze ? Het Californian Tech Museum of Innovation tracht de antwoorden te geven. Robtica :

    http://www.thetech.org/robotics/

    26-02-2007 om 17:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    23-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actuapedia
    Actuapedia is een nieuwsoortige encyclopedie waarbij het de bedoeling is dat na verloop van tijd elke ingang van de encyclopedie (en dit is dus elk Nederlandstalig woord, en dat zijn er 27.000) een eigen website of webpagina ter verklaring krijgt :

    www.actuapedia.be

    23-02-2007 om 16:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    22-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanille-ijs met balsamicoazijn
    Vanille-ijs met balsamicoazijn (4 p)

    - 2 el blanke amandelen, fijngehakt
    - 1/2 l. vanilleroomijs
    - 100 ml. crème fraîche
    - 2 el balsamicoazijn
    - 1 el amaretto
    - 4 amaretti (amandelkoekjes)

    De amandelen goudbruin roosteren in een droge pan.

    Het ijs buiten de diepvriezer wat zacht laten worden en er de crème fraîche, de room en de amaretto doorheen kloppen.

    Het ijs over vier glazen verdelen, bestrooien met amandelen en garneren met amaretti.

    ASAP serveren.

    Uit Inspiration, Uitgeverij Miller

    (HLN, 17/02/07)

    22-02-2007 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken kip met kappertjes en olijven
    Gebakken kip met kappertjes en olijven (4 p)

    - 1/2 bosje rozemarijn
    - 3 knoflookteentjes
    - 4 witte peperbolletjes
    - 1/2 dl. olijfolie
    - zout
    - geraspte schil van 1 citroen
    - 4 el citroensap
    - 1 kip in 6 stukken
    - 2 el tomatenpuree
    - 35 cl. witte wijn
    - 2 ansjovisfilets, fijngehakt
    - 100 gr. zwarte olijven, ontpit
    - 2 el kappertjes
    - 25 gr. platte peterselie, fijngehakt

    Rozemarijn, knoflook en peperbolletjes in een blender mixen. Vier eetlepels olijfolie, zout en de fijngeraspte citroenschil toevoegen en alles mengen tot een marinade. De stukken kip ongeveer één uur (minimum) in de marinade leggen.

    De rest van de olijfolie opwarmen. De kip hierin goudbruin bakken.

    Het citroensap mengen met de tomatenpuree en de witte wijn. Dit mengsel over de kip gieten en een twintigtal minuten laten sudderen.

    De ansjovis, de olijven en de kappertjes toevoegen en nog een paar minuten laten koken.

    Bestrooien met de peterselie en serveren met pasta of gebakken aardappelen.

    Uit Christer Elfving kookt de elementen. Lannoo

    (HLN, 17/02/07)

    22-02-2007 om 16:35 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driegangenmenu
    Een klassiek driegangenmenu, terug in de tijd :

    - Voorgerecht : Zalm met yoghurt en komkommer
    - Hoofdgerecht : Gebakken kip met kappertjes en olijven
    - Dessert : Vanille-ijs met balsamicoazijn

    Zie de recepten in volgende blogs.

    22-02-2007 om 16:25 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met yoghurt en komkommer
    Zalm met yoghurt en komkommer (4 p)

    - 4 plakken rauwe zalm, ongeveer 80 gr. elk
    - 100 gr. volle yoghurt
    - 1 komkommer
    - 4 schoongemaakte inktvissen
    - knoflookolie
    - 1 zakje inktvisinkt
    - 50 gr. crème fraîche
    - 50 gr. room
    - 1 limoen, 1 citroen, telkens het sap en de schil ervan
    - zout
    - 1 rode Spaanse peper
    - 1 bosje dille, gesnipperd
    - 1 bosje munt, gesnipperd
    - 1 sjalot, gesnipperd
    - 1 kropsla
    - 1 krulsla

    De avond voordien :

    Een schone doek bevochtigen en uitwringen. De doek in een vergiet leggen, en het vergiet op een hogere kom plaatsen. Hierin de yoghurt scheppen en het geheel minstens één nacht in de koelkast plaatsen.

    De dag zelf :

    De zalm in dobbelsteentjes snijden en in een oven op 80 °C laten garen.

    De inktvislijfjes in ringen snijden. Heel kort op een hoog vuur in knoflookolie bakken. Blussen met de inktvisinkt totdat de ringetjes mooi zwart zijn.

    De uitgelekte yoghurt mengen met de crème fraîche.

    De room tot een dikke massa kloppen en toevoegen aan het yoghurtmengsel. Op smaak brengen met citroen, limoen, knoflookolie en zout.

    De komkommer schillen en met een schaaf of mandoline lange komkommerlinten maken. Op smaak brengen met dille en munt.

    De Spaanse peper ontpitten en in flinterdunne ringetjes snijden.

    Rondjes van het yoghurtmengsel op elk bord lepelen, bestrooien met sjalot, de zalm erover verdelen en blaadjes sla ertussen schikken. Afwerken met komkommerlinten, inktvisringetjes en rode peper. Bestrooien met dille en munt.

    Uit 'Jonge wortels', Uitgeverij Stichting Kunstboek.
    Het recept is van Chef Mohammed Elharouchi

    (HLN, 17/02/07)

    22-02-2007 om 16:24 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    21-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geneesmiddelenindustrie
    De officiële website van de Belgische geneesmiddelenindustrie :

    www.agim-avgi.be

    21-02-2007 om 18:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterse kippensoep
    Oosterse kippensoep (4 p)

    - 1.5 l. kippenbouillon
    - 1 pakje Chinese noedels
    - 1 paksoi
    - 1 Italiaanse groene bloemkool of 1 broccoli
    - 4 wortelen
    - 2 preistengels
    - 4 kipfilets
    - 1 stukje gember van 2 cm.
    - 1 chilipepertje
    - 1 bosje verse koriander
    - 1 blikje kokosroom
    - peper en zout

    De groenten schoonmaken en in stukken snijden. De kip in blokjes snijden.

    De bouillon aan de kook brengen en de groenten en de stukken kip  toevoegen.

    De geraspte gember en de ontpitten en gesnipperde chil^peper toevoegen. Alles zachtjes vijf minuten laten koken.

    De kokosroom en de koriander door de soep roeren.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking koken en door de soep roeren.

    (Feeling, 02/07)

    21-02-2007 om 18:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotjes
    Stoofpotjes

    - Veggiestoofpotje met groenten, fruit en kastanjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2037

    - Runderstoofvlees met appel en rozijnen

    - Pittig stoofpotje van lamsvlees met yoghurt
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2041

    - Varkensstoofvlees met uitjes en feta
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2035

    - Stoofschotel van vis met tomaten en aardappelen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2036

    - Kip met cider en worteltjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2039

    - Goulash van kalfsvlees met paprika
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2034

    - Konijn met bier en spekjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2040

    - Ossobuco van kalkoen
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2038

    - Gestoofde peertjes
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2042


    (Libelle, 28/12/06)

    21-02-2007 om 18:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    18-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene asperges met kip
    Groene asperges met kip (4 p)

    - een bundel groene asperges
    - een bundeltje lenteuitjes
    - 350 gr. kipfilet
    - 1 tl citroensap
    - een bakje kervel
    - 100 gr. room
    - 750 gr. aardappelen
    - 2 el olijfolie
    - 100 ml. witte wijn
    - 1 peer
    - 100 gr. room
    - peper en zout
    - mespunt suiker
    - 150 ml. melk
    - 40 gr. boter of margarine
    - 2 el amandellikeur
    - 1 el amandelschilfers
    - nootmuskaat

    De onderkant van de asperges verwijderen en ze in lange gelijke stukken snijden. De lenteuitjes in brede ringen snijden.

    De kipfilet droogdeppen en in repen snijden. Besprenkelen met het citroensap.

    De kervel proper maken en pureren samen met de room tot de room opgeklopt is.

    De aardappelen gaar koken, mengen met de melk, de boter, de amandellikeur en de amandelschilfers en er puree van maken. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    De kipfilet bakken in olijfolie. De asperges gedurende drie minuten laten meestoven. De lenteuitjes toevoegen. De witte wijn, de geschilde en in blokjes gesneden peer, en de room toevoegen. Afgedekt vijf minuten late garen. De ragout binden. De kervel en de room toevoegen, kruiden met peper en zot en het mespunt suiker.

    De puree en de kip op borden schikken, de saus erover en erlangs scheppen. Bestrooien met geroosterde amandelschilfers.

    (Libelle, 08/02/07)

    18-02-2007 om 16:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    15-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentesoep met pistou
    Groentesoep met pistou (4 p)

    - 2 sjalotjes
    - 400 gr. groentenmix
    - 1 l. groente- of kippenbouillon
    - 100 gr. (diepvries) tuinboontjes
    - peper en zout
    - olijfolie
    - 2 gepelde rijpe vleestomaten
    - 2 teentjes knoflook
    - bosje basilicum

    De sjalotjes snipperen en glazig fruiten in de olijfolie. De groentenmix toevoegen en enkele minuten roerbakken.

    Aanlengen met de bouillon. Tien minuten laten koken. De boontjes toevoegen en nogmaals vijf minuten laten doorkoken. Kruiden met peper en zout.

    Voor de pistou de tomaten met de look, drie eetlepels olijfolie en het basilicum pureren.

    Voor het opdienen een lepeltje van deze pistou in de hete soep scheppen.

    (Libelle, 28/12/06)

    15-02-2007 om 16:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victorian Web
    Een onuitputtelijke bron van info over kunst, wetenschap, literatuur, etc. uit of nabij het Victoriaanse tijdperk. Urenlang kan je erin grasduinen :

    http://www.victorianweb.org/ 

    15-02-2007 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freud
    Een spoedcursus Freud :

    http://www.victorianweb.org/science/freud/freud_ov.html

    15-02-2007 om 16:45 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse vleesklassiekers

    Italiaanse vleesklassiekers

    - Saltimbocca (kalfslapjes + parmaham + salie)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2195

    - Varkensgebraad met drie groenten
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2194

    - Varkenslapjes met balsamico
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2197

    - Biefstuk met gorgonzolasaus
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2199

    - Scallopine met druiven (kalfslapjes)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2198

    - Varkenslapjes met mosterdsaus
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2201

    - Piccata verde (kalfslapjes + spinazie + tuinkers + room)
    http://www.libelle.be/cps/rde/xchg/lib/hs.xsl/culinair_recepten_detail.html?recId=2196


    (Libelle, 08/02/07)

    15-02-2007 om 16:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planet diary
    Het wekelijks verslag van PlanetDiary brengt U op de hoogte van alle belangrijk geologisch, astronomisch, metereologisch en milieunieuws van onze planeet. Recente gebeurtenissen, wat er te gebeuren staat, en een archief : allemaal netjes terug te vinden :

    http://phschool.com/science/planetdiary/index.html 

    15-02-2007 om 16:27 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    14-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters met champagnesaus
    Oesters met champagnesaus (2 p, 6 stuks elk)

    - 12 oesters
    - 50 cl. schuimwijn
    - 1 sjalotje
    - 2 dl. room
    - 2 dl. champagne
    - sausbinder
    - boter
    - spinazie
    - gemalen Gruyère

    De oesters even koken in een bodempje schuimwijn.

    Het sjalotje snipperen en in boter fruiten. Room en champagne toevoegen. aan de kook brengen, even laten pruttelen. Binden met wat sausbinder.

    Op elke gespoelde oesterschelp een half blaadje spinazie leggen, en daarop de oester. Bedekken met saus en bestrooien met gemalen Gruyère.

    Gedurende vijf minuten in een oven op 200°C gratineren.

    (Libelle, 08/02/07)

    14-02-2007 om 17:56 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een romantische avond
    Een romantische avond :

    Coctail :
    300 ml. abrikozen- of perzikensap met 60 ml. brandy en 1 el citroensap mengen. Aanvullen met spuitwater (2 stuks)

    Hapjes :
    1) Twee plakjes gerookte zalm in reepjes snijden. De zalm rond zes voorgekookte scampi's draaien en vastprikken met een blaadje platte peterselie.
    2) Enkele blaadjes rucola in vier sneetjes bresaolo (dit is gedroogd en gezouten rundvlees) draaien. Vastprikken met een schilfer parmezaan en een flinterdun stukje citroenschil.
    3) Een Granny Smith appel in kleine partjes snijden. Omwikkelen met een stukje rauwe ham en vastprikken met een muntblaadje.

    Dressing :
    Twee eetlepels olijfolie mengen met één eetlepel citroensap en versgemalen zwarte peper. Elk hapje besprenkelen met wat dressing.

    14-02-2007 om 17:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Racisme
    Enkele reacties op het plat racisme in Sint-Niklaas waar enkele koppels niet gehuwd wilden worden door de zwarte schepen Wouter Van Bellingen :

    Kay Stiles : R&B zanger
    "Mensen gaan graag op reis om andere culturen te leren kennen, maar terug thuis haken ze af omdat de schepen een andere huidskleur heeft."

    Uwamungu Cornelis : auteur
    "Het moment van verwondering als mensen mij zien of als ze tegen mij beginnen te praten in het Frans of het Engels en dan verbaasd zijn dat ik Nederlands ken ! 'En ik kan ook schrijven', zeg ik dan."

    Farouk Ozgünes : journalist en nieuwsanker
    "Gelukkig neemt Freddy Willockx een krachtig standpunt in. Het gaat immers niet enkel om de man, maar ook om zijn functie. Als je dat zou doortrekken, zou je een boete van zwarte politieagent kunnen weigeren omwille van zijn huidskleur."

    Jamal Bourkhiss :
    "Ik vind het erg dat mensen die al van in de jaren zestig in dit land zijn nog steeds als 'de vreemden' worden beschouwd. Vooral in Vlaanderen is dit een probleem. Enkele jaren geleden stapt ik bij een slager binnen om twee worsten en americain te kopen. de mevrouw in de winkel verstijfde helemaal. 'Meneer, dat heb ik nog nooit meegemaakt, gij spreekt zo goed Nederlands", zei ze. En ik bestelde dan nog worsten ook."

    (DM, 03/02/07)

    14-02-2007 om 17:39 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    13-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leif Hoste
    Leif Hoste, vanuit de Ronde van Quatar :

    "Dit is het begin van het seizoen. Ik kan wel een scheut geven, maar na 500 meter heb ik het beste van mijn benen gehad."

    13-02-2007 om 18:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners en seksualiteit
    Een uitgebreide werkmap om het met tieners over 'seksualiteit en het internet' te hebben is te downloaden op www.sensoa.be

    13-02-2007 om 18:52 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Goossens, Hof van Cleve, over smaak
    "Iemand houdt van wit, geel of rood, van zoet, zout zuur of bitter. Dat is geen kwestie van smaak, maar van voorkeur. Smaak begint bij het basisprodukt. Dat moet perfect zijn, van de allerbeste kwaliteit. En dat moet je op de juiste manier behandelen en zo combineren dat je de authentieke smaak ondersteunt."

    "Het kan best zijn dat je iets niet graag eet, dan zeg je : 'ik lust dat niet'. Dat is iets helemaal anders dan zeggen : "Het smaakt slecht".

    13-02-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    12-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mouclade
    Mouclade (4 p.)

    - 2 kg. mosselen
    - 2.5 dl. droge witte wijn
    - 2 gesnipperde sjalotten
    - olijfolie
    - 1/2 kl kerriepoeder
    - 30 gr. vloeiende bloem
    - groentebouillon
    - gedroogde dille
    - peper en zout
    - room

    Op een hevig vuur de mosselen met de witte wijn aan de kook brengen. Een vijftal minuten laten doorkoken. Afgieten en het kookvocht opvangen.

    De sjalotten in olijfolie fruiten. Een halve koffielepel kerrie toevoegen en omscheppen. De bloem toevoegen en opnieuw omscheppen.

    Aanlengen met het kookvocht van de mosselen en genoeg groentebouillon tot je één liter soep hebt. Glad roeren en zachtjes laten doorkoken.

    Kruiden met dille, peper en zout naar smaak.

    Afwerken met een scheut room.

    De mosselen, al dan niet uit de schelp, opwarmen in de saus en serveren met stokbrood.

    (Libelle, 11/01/07)

    12-02-2007 om 17:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleermuizen
    Alles van en over vleermuizen, tot vleermuizenhuisjes toe (je weet wel, een nestkastje, maar dan voor vleermuizen) :

    http://www.batcon.org/home/default.asp 

    12-02-2007 om 16:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piccata verde

    Piccata verde (4 p.)

    - 8 grote kalfslapjes 
    - 1 citroen 
    - 150 g spinazieblaadjes 
    - boter en olijfolie
    - 1 eierdooier
    - 2 dl room 
    - 2 dl droge witte wijn 
    - 1 eetlepel vloeiende bloem 
    - 75 g gemalen parmezaan 
    - 1 bakje tuinkers 
    - gedroogde dragon 
    - peper en zout

    De kalfslapjes in vier snijden. Met peper en zout kruiden en lichtjes met bloem bestuiven. Eén minuut aan beide kanten bakken in olijfolie.

    De spinazieblaadjes en de tuinkers fijnhakken. Samen kort aanstoven in een nootje boter. Voeg er de wijn aan toe. Met een mespunt dragon, peper en zout kruiden. Vijf minuten zacht laten koken.

    Van het vuur af met de helft van de gemalen kaas vermengen en roer mooi glad.  Het ei loskloppen met de room en het citroensap. Schenk bij de saus en weer mooi gladroeren.

    Leg de kalfslapjes in een lichtjes ingevette ovenschotel. Lepel er de saus bij. Met de rest van de gemalen parmezaan bestrooien en 20 minuten in de oven op 175° C zetten. Met aardappelen of met fijne pasta serveren.

    (Libelle 08/02/07)

    12-02-2007 om 16:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ruimtetelescoop Chandra
    Adembenemende beelden gemaakt met de ruimtetelescoop Chandra. Op deze site vind je zoharde wetenschappelijke info als schitterende prentjes.

    http://chandra.harvard.edu/ 

    12-02-2007 om 16:56 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optische illusies
    Nog eens een website met optische illusies:

    http://www.sandlotscience.com/ 

    12-02-2007 om 16:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    09-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arno als kok
    "Ik ben nog kok geweest voor marvin Gaye toen die in Oostende woonde. Die at graag kip, zoals alle zwarten. Ik ben zelf ook een kiekenfretter. Bijvoorbeeld, snel en simpel. Snij de kip in stukken en bak ze. Haal ze uit de pan, hak een ajuin en stoof die met een teentje look in het vet van de kip. Da's goed tegen de cholesterol. Vroeger dachten ze dat cholesterol een eiland was naasrt de Costa del Sol. Als de ajuin glazig is, smijt je er verse tomaten op met curry, peper en zout en laat de kip daarin een half uur sudderen. Poulet au curry ! Je kan er kokosmelk buijdoen, maar dat is dan wel slecht voor de cholesterol. Of nog een recept. Een soep. Mosselen laten koken met ajuin, peterselie en peper. Geen zout, dat zit erin van de zee. Een bloemkool koken, en met room tot puree stampen. Het mosselnat erover en de mixer erop. Dat is een feestgerecht ! Een schitterende entree. Zelf verzonnen."

    09-02-2007 om 16:48 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    08-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfumet
    Voor een visfumet geven de graten van tarbot, griet of tong de meeste smaak.

    08-02-2007 om 16:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baktijd voor vis in de oven
    Eén kilo vis in één stuk vraagt in de oven een baktijd van 30 à 40 minuten.

    08-02-2007 om 16:54 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gutten
    Gutten is de ingewanden uit een vis verwijderen.

    08-02-2007 om 16:53 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin met gehakt, kool en worteltjes

    Gratin met gehakt, kool en worteltjes (4 p)

    - 4 winterwortelen
    - suiker
    - peper
    - 1/2 witte kool
    - 1 dl. groentebouillon
    - 1 ui
    - 400 gr. gehakt
    - 1 bolletje mozzarella
    - paprikapoeder
    - olijfolie

    De wortelen in stukjes snijden en beetgaar koken in water met een mespunt suiker en flink wat peper.

    De witte kool snipperen en gaarstoven in de bouillon.

    De ui snipperen en fruiten in olijfolie. Het gehakt toevoegen en rul bakken.

    Groenten en gehakt in laagjes in een ovenschotel scheppen. Het kookvocht van de kool toevoegen.

    Het bolletje mozzarella in plakjes snijden en over de schotel verdelen. Bestrooien met paprikapoeder.

    Dertig minuten in een oven op 175 °C zetten.

    (Libelle, 01/02/07).

    08-02-2007 om 16:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    06-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relish of chutney
    Om een relish te bereiden worden de vruchten niet tot moes gekookt, in het geval van een chutney wel.

    06-02-2007 om 18:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stokvis of klipvis
    Stokvis is gedroogde kabeljauw. Klipvis is gedroogde en gezouten kabeljauw, die soms ook als stokvis wordt verkocht. Deze laatste altijd een nacht laten weken in koud (spoelend ???) water.

    06-02-2007 om 18:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin met prei en pasta
    Gratin met prei en pasta  (4 p.)

    - 1 sjalotje
    - 350 gr. kalfsgehakt
    - 1 kleine truffel uit blik
    - muskaatnoot
    - peper en zout
    - 2 eieren
    - 30 gr. parmezaan
    - 3 preistengels
    - 2 dl. groentenbouillon
    - 200 gr. lasagnevellen
    - gemalen kaas

    Een gehakt sjalotje fruiten in olijfolie. het kalfsgehakt toevoegen en rul laten bakken. Vermengen met de in blokjes gesneden truffel. Kruiden met muskaatnoot, peper en zout. Laten afkoelen. De eieren en de gemalen parmezaan erdoor roeren.

    Het in ringetjes gesneden wit van de prei aanstoven in wat boter. Bopuillon toevoegen en vijf minuten laten sudderen.

    De lasagnevellen beetgaar koken. Op een keukenhanddoek laten drogen. de vellen halveren en op elk stuk een flinke eetlepel van het gehaktmengsel scheppen. De lasagnevellen dichtvouwen tot pastakussentjes.

    De helft van de prei in een licht ingevette ovenschotel scheppen. Hierop de pastakussentjes leggen en afdekken met prei. Bestrooien met gemalen kaas.

    Twintig minuten in een oven op 200° C. zetten en serveren.

    (Libelle, 25/01/07)

    05-02-2007 om 16:57 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hatelijke geluiden
    Een onderzoek aan de universiteit van Salford heeft uifgewezen dat mensen wereldwijd het felst gruwen van het geluid van een brakend iemand.

    Het Nieuwsblad onderzocht dit ook bij zijn lezers en kawam tot volgende resultaten : de top 10 van vreselijkste geluiden. Schurende nagels over een schoolbord (36.75 %), opgedreven bromfiets (12.86 %), braken  (11.20 %), smakken (11.08 %), snurken (8.28 %), fluitende micro (6.55 %), de boor bij de tandarts (6.37 %), huilende baby (4.05 %), ringtones (2.50 %) en vioolmuziek (0.36 %).
    De fluitende micro en de huilende baby waren bij het oorspronkelijke onderzoek respectievelijk stoorzender twee en drie.

    (NB, 27/01/07)

    05-02-2007 om 16:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toiletpapier
    Belgen gebruiken amper 10 kg. toiletpapier per persoon per jaar. Vergeleken met Amerikanen en Canadezen is dat weinig. Zij verbruiken 25 kg. pppj. Wat betreft Europa zijn de Britten koploper met 17.6 kg.. in Nederland kopen ze 14.3 kg. pppj. Belgen zijn daarom niet minder hygiënisch, ze zijn wel een pak zuiniger in hun koopgedrag: ze beperken zich tot de goedkopere, lichtere papiersoorten.

    (NB: 27/01/07)

    05-02-2007 om 16:32 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    04-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daniel Zitka
    Daniel Zitka, doelman van Anderlecht :

    "Ik ben gewoon blij dat Proto terug is, ik hoop dat hij het niveau haalt van vorig jaar. Dat is alleen maar goed voor de groep, want een club als Anderlecht moet verscheidene keepers van topniveau hebben. Wie dan speelt is een zaak van mijnheer Vercauteren. Ik moet niet zeggen wie moet spelen of wie de club moet halen. Ik ben gewoon een keeper, ik moet mijn job doen. Meneer Van Holsbeek gaat toch ook niet in de goal staan ?"

    (HLN, 01/02/07)

    04-02-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ricotta met kastanjes
    Ricotta met kastanjes (6 p)

    - 80 gr. kastanjes
    - 500 gr. ricotta
    - 6 el. slagroom
    - 6 kl. honing
    - warme toast

    De kastanjes grof hakken.

    De ricotta over zes kommetjes verdelen. Op elke portie een eetlepel slagroom en een koffielepel honing scheppen. Afwerken met brokjes kastanje.

    Goed gekoeld serveren met warme toast.

    Om leuk te sreveren een schoongespoeld kastanjeblad met een reepje raffia rond het potje binden.

    04-02-2007 om 00:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    03-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pickles-dip
    Een pickles-dip om bij kaasblokjes te serveren : meng 250 gram pickles en één deciliter room met 30 % vetgehalte.

    03-02-2007 om 15:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karameliseren
    Om te karameliseren neemt men het best (ongezouten) boter. Margarine kan er de oorzaak van zijn dat de karamel bitter smaakt.

    03-02-2007 om 14:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje morbide
    Als je nu eens echt wil weten wanneer je tijd gekomen is :

    http://www.deathclock.com/ 

    03-02-2007 om 14:51 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    02-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luctor et emergo
    Luctor et emergo: worstel en kom boven

    02-02-2007 om 17:00 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische atlas
    De historische atlas van de 20ste Eeuw :

    http://users.erols.com/mwhite28/20centry.htm 

    02-02-2007 om 16:58 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles over datum en tijd
    Alles, maar dan ook werkelijk alles wat met tijd en data te maken heeft. Reken bijvoorbeeld eens uit wanneer je precies 15000 dagen oud bent :

    http://www.timeanddate.com/

    02-02-2007 om 16:55 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Air France
    Eén grote brok luchtvaartgeschiedenis, met prachtige filmpjes. Toen was vliegen nog een avontuur, met dank aan Air France.

    http://www.airfrance-lavieabord.com/

    02-02-2007 om 16:50 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nellie Kroes
    Nellie Kroes, Euro-commissaris voor concurrentie :

    "De complexiteit van het Belgische banksysteem staat niet in verhouding tot de grootte van het land."

    (DS, 01/02/07)

    02-02-2007 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    01-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwin Vervecken
    Erwin Vervecken, wereldkampioen veldrijden 2007.

    "Ik ben één van de weinige wereldkampioenen die niet met zijn regenboogtrui traint. Ik wil niet dat ze me op straat herkennen en naroepen : 'hier zie, den Erwin Vervecken.' Al wat ik wil, is koersen. En winnen."

    01-02-2007 om 16:59 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met Provençaalse groenten
    Lamskoteletjes met Provençaalse groenten (4 p)

    - 12 lamskoteletjes
    - 20 gr. boter
    - olijfolie
    - 1 gele aubergine
    - 1 groene courgette
    - 200 gr. gedroogde tomaten
    - peper en zout
    - rozemarijn
    - lamsfond
    - boter

    De courgette en de aubergine in fijne schijfjes snijden. Even in olijfolie fruiten en laten uitlekken.

    Om beurten schijfjes aubergine, courgette en gedroogde tomaat in een torentje schikken. Goed aandrukken en kruiden met peper, zout en rozemarijn.

    De lamskoteletjes kruiden met peper en zout. Boter laten kleuren in een braadpan en de koteletjes bakken. Warm houden.

    De braadpan blussen met lamsfond en de saus opkloppen met koude boter.

    De koteletjes en de groenten op een bord schikken en afwerken met de saus.

    Serveren met aardappelgratin.


    Recept Anny Smets, Lady Chef De Proosdij, Diest

    (HLN, 27/01/07)

    01-02-2007 om 16:56 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graf-opzoekingen
    Wie ligt waae begraven ? op deze website kanje zoeken op naam, locatie, of sterfdag. Het resultaat is een foto van het graf en een biografie van de gezochte persoon :

    http://www.findagrave.com/ 

    01-02-2007 om 16:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijk persbureau
    Een website die een persbureau wil zijn voor (universitair) wetenschappelijk nieuws :

    http://unisci.com/ 

    01-02-2007 om 16:40 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medisch antiek
    Een verzameling wetenschappelijk en medisch antiek en curiosa :

    http://www.americanartifacts.com/smma/index.htm 

    01-02-2007 om 16:37 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    31-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naval Observatory
    De website van de US Naval Observatory. Zij houden onder andere de officiële Ameikaanse standaardtijd bij, maar ze bieden nog veel meer :

    http://www.usno.navy.mil/ 

    31-01-2007 om 18:47 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik De Vlaeminck
    Erik De Vlaeminck over het WK-parcours in Hooglede-Gits :

    "Hooglede-Gits moffelde in elk geval genoeg hindernissen in zijn circuit : trappen, hellinkjes, een wasbord, een zandbak en veel afdalingen en bochten, deels gevaarlijk. Veel bucht bij elkaar."
    "Vrijdag verdwijnt de sneeuw, treedt de dooi in en regeert het slijk : het doembeeld voor een mooie cross. 'Lastig', zullen de leken zeggen. 'Onzin', antwoord ik. Dat is niet mijn idee over het uittekenen van een lastige omloop. Daarbij denk ik aan de Kluisberg of zo."
    "Met Hooglede-Gits keren we terug naar de tijd toen we telefoonnummers vormden met onze vingers in een gaatje."
    "Ik blijf ook vinden dat het ontoelaatbaar is bij de verwachte weersomstandigheden vier WK's op hetzelfde parcours te organisren. Dat had best op een parallelle omloop gekund."

    (HBvL, 25/01/07)

    31-01-2007 om 18:38 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Science Odyssey
    Hoe heeft de wetenschap zich ontwikkeld tot waar ze nu staat ? Ga bijvoorbeeld eens langs bij de dokter in 1900, in 1950 en in 1998. De site biedt een boeiend interactief overzicht van wetenschap en technologie :

    http://www.pbs.org/wgbh/aso/ 

    31-01-2007 om 18:30 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen aan de top
    Vrouwen die een fundamentele bijdrage leverden aan de wetenschap in de twintigste eeuw. Samengebracht op één website :

    http://www.physics.ucla.edu/~cwp/ 



    31-01-2007 om 18:27 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levende cellen
    Videobeelden van de kleinste levensvormen op aarde : protozoa, bacterieën, parasieten, ...

    http://www.cellsalive.com/

    31-01-2007 om 18:25 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expert gezocht
    Vraag het een expert. Ofwel rechtstreeks via mail, ofwel via een website van de betreffende expert. Het gaat hier om de meest uiteenlopende gebieden, en de (meestal snelle) antwoorden zijn zeer betrouwbaar.

    http://www.askanexpert.com/ 

    31-01-2007 om 18:21 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frimout
    Een website die de ruimtemissie van Dirk Frimout belicht (vooral het wetenschappelijke aspect) :

    http://users.skynet.be/on1cau/frimout.htm 

    31-01-2007 om 18:18 geschreven door Luc  


    >> Reageer (0)



    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?

    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 01-2014
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 12-2010
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 12-2005

    Inhoud blog
  • Bruschetta met paddestoelen-auberginesalade
  • Goulash
  • Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen
  • Bloemkoolsoep met groene curry
  • Rosbief op Baskische wijze
  • Witloofschuitjes met lamsgehakt
  • Penne met artisjok en kip
  • Cevapcici, of gehaktballetjes uit de Balkan
  • Zeeduivel (lotte) met kappertjes
  • Salade van witloof en radicchio met vinaigrette en roquefort

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    {TITEL_VRIJE_ZONE}



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs