Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste hopoogst

    PALM haalt eerste hopoogst binnen…

     

     

     

    Op 24 oktober 2011 plantte bouwerij PALM, in haar eigen hoptuin van 35 are groot, een 800-tal hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh variëteit.

    Tien maanden later, op 5 september 2012, is de eerste oogst geplukt. Woensdagochtend 6 uur in het ochtendschemer ging het plukwerk van start en nog voor de middag ging de hop richting Poperinge voor de verwerking ervan. Hallertau Mittelfrüh is een erg populaire variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Door zijn ziektegevoeligheid is de variëteit lange tijd in de vergetelheid geraakt maar de techniek van virusvrije planten maakt dat deze variëteit aan een echte comeback is begonnen.

     

    Het team van de naburige Stoeterij Diepensteyn, o.l.v. Bert Jambon, heeft geen moeite gespaard om de hoptuin tot volle glorie te laten komen! Jan Vermeir uit Opwijk en de familie Temmerman, gerenommeerde hopboeren uit Erembodegem, hielpen PALM op weg en zorgden voor de begeleiding van de teelt en het plukken. Voor de behandeling doet de brouwerij beroep op Geert Claerbout, zelf hopkweker en verwerker in de Poperingse regio.

     

     

     

     





    22-09-2012 om 20:26 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters

    Platte Grevelingen oester resistent tegen oesterziekte Bonamia

     

     

     

    Het lijkt erop dat de Grevelingen oester een zekere resistentie tegen Bonamia heeft opgebouwd. Een ziekte die onschadelijk is voor de consumptie van de oesters, maar wel een nadelige invloed heeft op de oesterpopulatie van de platte uit de Grevelingen. 

     

    Rooskleurige toekomst voor de oester. Dit bleek tijdens de officiële opening van het Nederlands oesterseizoen 2012-2013 in Bruinisse. Tijdens het openingswoord door de voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, de heer Cees van Liere, vertelde hij zeer verheugd te zijn dat de officiële opening van het oesterseizoen in Bruinisse aan de Grevelingen plaatsvindt: “In de Grevelingen groeien de zeldzame Platte Oesters. Hoewel deze exquise zeevruchten de laatste jaren een hobbelige ontwikkeling hebben gekend, zijn ze nu weer (bijna) volop aanwezig. Reden genoeg om even stil te staan bij dit bijzondere product, hier aan de Grevelingen.” aldus van Liere.

    Van Liere stond stil bij alle andere positieve ontwikkelingen rond de Grevelingen in relatie tot de oesters, zoals de optimalisatie van de oesterpercelen waar de Oestervereniging met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie afspraken maakt over een herschikking van de oesterpercelen om een beter rendement te krijgen zonder uitbreiding van het areaal aan visserijgronden. Ook sprak hij over de Blue Green Deal die werd afgesloten met het Natuur- en Recreatieschap Grevelingen waarbij door het terugbrengen van het getij in de Grevelingen de dynamiek in het water terug komt, wat ten gunste komt van het zuurstofgehalte in diepere delen van de Grevelingen. Van Liere: "Ook verwachten wij in december een MSC certificering voor de oesterkweek, wat het duurzame karakter van de oesterproductie onderstreept. Daarnaast zijn we een project gestart samen met diverse wetenschappelijke instituten waaronder Imares om de productie van platte oesters te verhogen, dit project, Oysterecover, is een Europees project. Al met al ziet het er rooskleurig uit voor de oesters uit de Grevelingen." 

     

    De platte oester: Ostrea Edulis 

    Aad Smaal, bioloog en verbonden aan Wageningen Universiteit & Imares te Yerseke hield een achtergrond verhaal over de Zeeuwse oester in het algemeen en de platte uit de Grevelingen in het bijzonder. De platte oester behoort tot de tweekleppige weekdieren uit het zeemilieu. In Nederland is het een van de meest beroemde producten uit zee. De smaak is uniek en wordt door kenners zeer gewaardeerd. De platte oester groeit vrij traag, leeft van zwevend voedsel in het water en plant zich in de zomer voort. De eieren worden binnen de schelp van het vrouwtje bevrucht via het zaad van de mannetjes dat via paaien onder bepaalde maanstand vrij komt in het zeewater. De larve ontwikkeld zich 10 dagen binnen de bescherming van de moederschelp alvorens ze vrij zwevend in het water op zoek gaan naar een plek om zich te vestigen. Dit is een definitieve gebeurtenis want de piepjonge oester hecht zich met een druppel cement aan de ondergrond om zich vervolgens niet meer te verplaatsen. De oester begint zijn leven als mannetje en wordt na ongeveer 3 jaar vrouwtje. Ze kunnen wel 20 jaar oud worden. Marktwaardige oesters zijn 3, 4 of 5 jaar oud. De platte oester is gevoelig voor lage en hoge temperatuur en voor ziektes. Het ziet er nu naar uit dat de platte oester een toenemende resistentie ontwikkelt, waardoor de toekomst voor deze bijzondere oester er rooskleurig uitziet. 

     





    22-09-2012 om 20:24 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fort Napoleon Oostende

    FORT NAPOLEON LANCEERT NIEUWE DIGITALE MUSEUMGIDS

     

     

     

    De nieuwe digitale museumgids van Fort Napoleon is uit. In deze nieuwe iPod tour kruipt Gène Bervoets in de huid van een trouwe Franse soldaat. Samen met vertelstem Veerle Dobbelaere vertellen ze alles over het dagelijkse leven in Fort Napoleon. Deze museumgids is de perfecte manier om de geschiedenis van Fort Napoleon op een boeiende en speelse manier te ontdekken. De digitale tour duurt ongeveer 40 min. en is beschikbaar in vier talen. Er zijn 60 iPod toestellen voor de bezoekers ter beschikking aan het onthaal.

    Fort Napoleon doet het de afgelopen drie jaar trouwens bijzonder goed. De bezoekersaantallen in juli 2012 stegen met 51% t.o.v. 2011, in augustus 2012 bezochten 48% meer bezoekers het Fort. Mede dankzij de nieuwe initiatieven van Toerisme Oostende vzw, zoals de inrichting van de wereldvermaarde expo van Storm Thorgerson afgelopen zomer.

     

    NIEUW: Fort Napoleon iPod tour

    In 1810 beveelt Keizer Napoleon de bouw van drie forten: twee in de duinen ten oosten en ten westen van de stad en één aan het sluizencomplex van Slijkens. De reden ligt voor de hand, Oostende beschermen tegen een Engelse invasie vanuit zee. Enkel de twee duinenforten zullen worden gebouwd.  Het huidige Fort Napoleon is het oostelijke fort en wordt in 1813 voltooid. Op een moment dus dat de macht van Napoleon al gebroken is. In 1812 is de Grande Armée ten onder gegaan in de Russische winter en in 1813 leidt Bonaparte een zware nederlaag in de Volkerenslag bij Leipzig. De Franse troepen verlaten Oostende definitief in april 1814.

     

    Met de val van Napoleon verdwijnt ook de  militaire rol van het Fort. Het blijft wel in militaire handen, maar het geraakt steeds meer in onbruik en verdwijnt langzaam maar zeker onder het duinenzand. Door zijn ligging in de duinen achter de havengeul blijft het ook gespaard van  de sloophamers. Tijdens de Eerste Wereldoorlog komt het Fort weer even tot leven dankzij de Duitse bezetter. Zij richten het in als bierkelder voor hun officieren. Na de oorlog wordt het een heemkundig museum, maar daar maakt de tweede wereldoorlog een einde aan. Na de Tweede Wereldoorlog raakt het Fort volledig vervallen. Het wordt een verlaten plek in de duinen en trekt  helaas ook vandalen en graffitispuiters aan. In 1976 wordt het erkend als monument, maar de restauratie zal nog jaren op zich laten wachten.

    Dankzij de Stichting Vlaams Erfgoed wordt het Fort uiteindelijk van de ondergang gered en krijgt het tussen 1995 en 2000 een zeer grondige restauratiebeurt.

     

    In de nieuwe iPod tour komen al deze facetten uit de geschiedenis van het Fort aan bod. Enerzijds is er een vertelstem, gelezen door Veerle Dobbelaere die u alles vertelt over de geschiedenis van Fort Napoleon van 1813 tot heden. Anderzijds is er François, gespeeld door Gène Bervoets, een trouwe soldaat die al bijna 200 jaar lang wacht op de Engelse invasie. Hij vertelt u alles over het dagelijks leven in het Fort. François werd ook tot leven gewekt in geanimeerde tekeningen, zodat de bezoeker zich volledig kan inleven in het dagelijks leven in een fort anno 1813. De passages over de geschiedenis van het Fort zijn rijkelijk geïllustreerd met archieffoto’s, plannen en historische kaarten.

    De tour is ook beschikbaar in het Frans, Engels en Duits. De volledige tour duurt ongeveer 40 minuten. Er zijn 60 iPod toestellen ter beschikking van de bezoekers aan het onthaal.

     

     

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.P&V Sevilla

    Een nieuwe residentie Pierre & Vacance in Sevilla

     

     

     

    De groep Pierre & Vacances-Center Parcs opent op 29 september een nieuwe residentie in Sevilla, Spanje. De nieuwe residentie bevindt zich in het centrum van het toeristisch centrum van de Andaloesische hoofdstad.

     

    Sevilla, een bruisende en culturele stad

    Te midden van de Guadalquivirvallei, bevindt zich de stad Sevilla. De stad dankt haar succes aan haar Arabische verleden en an de succesvolle haven. In de stad bevinden zich veel monumenten die op de werelderfgoedlijst staan en historische wijken zoals Triana, Santa Cruz en Macarena. Musea, themaparken, bioscopen, theaters zijn maar enkele van de vele activiteiten in Sevilla. Zonder de talloze terrassen, tavernes en bars te melden waar men overheerlijke tapas kan proeven.

     

    De nieuwe Pierre & Vacances residentie bevindt zich op 30 km van het vliegveld San Pablo en op de hoofdstraat van de wijk Triana. Ideaal gelegen op slechts enkele minuten rijden van de belangrijkste monumenten en op 20 minuten wandelen van het historisch centrum. Er zijn 48 moderne appartementen, allen ruim en geclimatiseerd: van de studio voor 4 personen tot het 3-kamerappartement voor 5 personen. Zij zijn perfect uitgerust om u helemaal thuis te laten voelen. Klanten genieten van inbegrepen hotelservice: opgemaakte bedden, onderhoudsproducten, een uitleendienst (haardroger, stijkijzer en strijkplank, gezelschapsspelen, boeken,…). Ook kunnen er à la carte nog hotelservices worden besteld (Wifi in de appartementen, comfort service, babykit).

     

    Pierre & Vacances alsook de labels Pierre & Vacances premium en Pierre & Vacances villages clubs, tellen vandaag 29 residenties in het hele mediterrane gebied met in totaal meer dan 2000 appartementen.

    Informatie en Reservatie

    www.pierreetvacances.be

    België : 070 246 100 (0,15€/min)

     

     

    20-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    17-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnfestival Carrefour
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wijnfestival Carrefour 2012 : uitzonderlijke millésime

     

     

     

    In september en oktober vinden traditioneel de wijnfestivals plaats bij Carrefour. Gedurende deze maanden kunnen de klanten van de hypermarkten Carrefour Planet en Carrefour en de supermarkten Carrefour market weer genieten van uitzonderlijke promoties. In totaal worden zo’n 600 wijnen aangeboden, waarvan 90 bekroonde of door de beste wijngidsen geselecteerde wijnen. Er wordt speciaal aandacht geschonken aan nieuwe wijnlanden en exquise wijnen. De wijnliefhebbers worden nog eens extra in de watten gelegd, want dankzij verschillende wijnen van de uitzonderlijke millésime 2009 zijn de wijnfestivals absoluut de moeite waard!

     

    In de hypermarkten zal diversiteit het sleutelwoord zijn. Naast de 60 bekroonde of door bekende wijngidsen geselecteerde wijnen, zal de klant ook echte ontdekkingen kunnen doen. Dit jaar komen de wijnen uit 15 verschillende landen en worden ook voor de grote publiek minder bekende wijnlanden in de kijker gezet, zoals Portugal,  Griekenland en Bulgarije, waar je echte pareltjes kan vinden voor een schappelijke prijs. Daarnaast promoot Carrefour een aantal ‘hartendieven’ met een specifieke selectie wijnen van zeer uiteenlopende appellations (Oostenrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Hongarije). Het wijnfestival wordt meer dan ooit een beetje reizen!

     

    Daarnaast kunnen de klanten ook in sommige hypermarkten terecht voor uitzonderlijke châteaux, die nooit eerder verkrijgbaar waren bij Carrefour. Ook wijnen die minder bekend of zelden beschikbaar zijn zoals een Bordeaux Esprit de Pavie 2009 of een Bordeaux de Maucaillou 2009, vind je terug in de hypermarkten, aan onklopbare prijzen. De klanten kunnen er goede zaakjes doen, dankzij kortingen van 10 tot 50%, aantrekkelijke aanbiedingen (1+1 gratis, 2+1, 3+3, 4+2, etc) en kortingen bij aankoop van grote volumes.

     

    Data wijnfestivals

    Hypermarkten Carrefour Planet en Carrefour: 12 september tot 1 oktober 2012

    Supermarkten Carrefour market: van 26 september tot 14 oktober 2012

     

    Het wijnfestival bij de Carrefour market-supermarkten is gewoonlijk wat kleinschaliger dan bij de hypermarkten, maar ook hier kun je echte pareltjes ontdekken. Er worden zo’n 30 bekroonde of door wijngidsen geselecteerde wijnen aangeboden en er zijn 10 wijnlanden aanwezig, zodat ook hier de wijnliefhebbers verwend worden.

    Ook hier worden dit jaar meerdere grote appellations aangeboden met verschillende wijnen van het uitzonderlijke wijnjaar 2009, o.m. Margaux Château Giscours 2009, Saint Julian Château Gloria 2009, Haut Médoc Sociando Mallet 2009.

    Sommige supermarkten beschikken over een extra foldertje met enkele verrassende wijnen die beslist de moeite waard zijn: Pauillac Château Pichon Longevueville Baron 2009, Margaux Alter Ego de Palmer 2009, Saint Estèphe Dame Montrose 2009, Saint Julien Château Talbot 2009. Hier mogen vooral de scherpe prijzen, aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen niet worden vergeten.

     

    Het wijnfestival staat uiteraard ook voor bubbels, het ideale moment om een voorraadje heerlijke champagnes, cava, prosecco of crémant in te slaan met het oog op de komende eindejaarsfeesten. Ook hier topdeals met uiteenlopende kortingen, 2+1 en andere aanbiedingen.

     

    Met 700 referenties en om en bij de 200 herkomstbenamingen zorgen ervoor dat de hypermarkten Carrefour planet en Carrefour en de supermarkten Carrefour market/GB, zich als hoofdrolspelers op de Belgische wijnmarkt profileren.

    17-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs