Kuieren in Brugge (3)
Bar-brasserie Foodsquare
Begin dit jaar werden alle openbare ruimten van het Novotel Brugge Centrum gerenoveerd. Sindsdien zijn moderniteit en gezelligheid troef in de lobby, receptie en in de bar-brasserie.
De bar-brasserie werd aangepast aan het Foodsquare-concept dat de directeurs van Novotel in België en hun chef-koks in 2006 creëerden. Met deze formule willen ze de vier grote waarden verenigen: gezelligheid, smaak, moderniteit en welzijn.
De modulaire opbouw, de verschillende sferen en tafelopstellingen typeren de bar-brasserie. Lange parelgordijnen kunnen een gezellige ruimte creëren voor groepen die afgezonderd willen zitten zonder dat ze ergens in een zaaltje achteraan worden opgesloten. En dat alles in een uniek, gestileerd en warm kader.
Ook de kaart in de bar-brasserie van Novotel Brugge volgt het Foodsquare-concept: klanten kiezen uit een ruime keuze aan gerechten tegen een redelijke prijs. Zo zijn er de soepen, freshies (lichte gerechten), seaside (vis), countryside (vlees), Belgitude (Belgische specialiteiten), pastas, quickies om uit het vuistje te eten en de sweets (kazen en desserten).
Naast de suggesties zijn er een aantal typische streekklassiekers zoals de kabeljauwfilet met fijne groentjes en gestoomde aardappeltjes, kroketjes van grijze garnalen en de mousse van Belgische chocolade.
Met het programma voeding & evenwicht denkt Foodsquare ook aan de klanten die op hun voeding letten. De mascotte Gustino wijst de gerechten aan die evenwicht, smaak en genot combineren, zoals het slaatje met blanke ham en kaas, kalfslapjes met sesam en Chinese groenten en de verse vruchtensalade.
De wijnkaart is vrij gul en bevat een ruime selectie fruitige wijnen, heerlijk krachtige wijnen met lekkere ontdekkingen zoals de verbazingwekkende Argentijnse chardonnay-chenin. Alle wijnen worden per glas of per fles geschonken.
Van 30 juni tot 31 augustus neemt Foodsquare Novotel Brugge deel aan het pasta & saladefestival dat gelijktijdig wordt georganiseerd in de 9 Belgische Novotel-vestigingen. Voor dit festival werden een aantal lekkere pastas en erg zomerse salades geselecteerd die tegelijkertijd de culinaire rijkdom van ons land en de talenten en creativiteit van de chef-koks van alle Novotels in de kijker stellen. RVH.
16-06-2008 om 00:00
geschreven door rvh
|