Inhoud blog
  • Oman
  • Thomas Cook 'stunt'
  • oostkantons label bed en bike
  • Ontdek de speelsteden van de Rode Duivels
  • Nieuwe uniformen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    millesime
    gastronomie - liftestyle - toerisme
    16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Responsible young drivers

    Responsible Young Drivers kiest Europcar als structurele partner

    Europcar ondersteunt Europese Nacht Zonder Ongevallen en Nieuwjaarsactie

     

     

     

    Responsible Young Drivers (RYD), de stichting van openbaar nut die jonge automobilisten stimuleert om verantwoord te rijden, heeft Europcar – Europees leider in autoverhuur – gekozen als structurele partner om een aantal sensibiliseringsacties te organiseren omtrent verkeersveiligheid in België.

    Europcar België wil zich positioneren als maatschappelijk verantwoorde onderneming in de brede zin van het woord. Het bedrijf was al heel betrokken op het vlak van milieubescherming, maar werkt nu dus ook mee aan acties van Responsible Young Drivers om jonge bestuurders bewust te maken van een verantwoord rijgedrag. “De mobiliteit van morgen berust niet alleen op het bevorderen van oplossingen voor een vlotter verkeer en op nieuwe technologieën die de impact van verplaatsingen op het milieu verlagen, maar ook op veranderingen in de houding en mentaliteit van de automobilisten,” meent Didier Fénix, Algemeen Directeur van Europcar België.

     

    Op 20 oktober heeft de 18e Belgische editie plaats van de Europese Nacht Zonder Ongevallen. Daarnaast organiseren de Responsible Young Drivers zoals elk jaar hun Nieuwjaarsactie in de nacht van 31 december 2012 op 1 januari 2013. Dan voeren zij duizenden jonge automobilisten in alle veiligheid naar huis. Europcar ondersteunt deze acties door klassieke en elektrische wagens ter beschikking te stellen aan de vereniging, door aangepaste formules en voorkeurstarieven aan te bieden aan de 19- tot 21-jarigen en door sensibiliseringsacties te organiseren, onder andere op de eigen Facebook-pagina.

     

    De 600 actieve vrijwilligers van Responsible Young Drivers (RYD) zijn tussen de 17 en 29 jaar oud. Zij organiseren het hele jaar door vormingen in scholen, preventieacties met alcoholtests aan discotheken en sensibiliseringsacties met de Promillekart of met een crashtest tijdens grote evenementen. Elk jaar organiseren zij de Europese Nacht Zonder Ongevallen (in oktober), de nieuwjaarsactie, en de Europese Dag van de Hoffelijkheid in het Verkeer (in maart). De RYD zijn actief in de Benelux en zijn coördinator van het Europees Jeugdforum voor Verkeersveiligheid.

     

    Europcar is de Europese nummer 1 in autoverhuurdiensten, die zijn klanten toegang biedt tot ’s werelds belangrijkste autoverhuurnetwerk. Dankzij zijn eigen activiteiten en die van franchisenemers en partners is Europcar in meer dan 140 landen aanwezig. Het bedrijf, met zijn 6.500 medewerkers die allen streven naar klanttevredenheid, en een gemiddelde vloot van 190.000 voertuigen, streeft ernaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen. In 2010 en 2011 won Europcar opnieuw de World Travel Award als meest groene bedrijf in de transportsector (‘World's Leading Green Transport Solution Company’). Europcar maakt deel uit van Eurazeo.

     

     

    16-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    14-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.azamara club
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Azamara Club Cruises duikt nog dieper in de bestemmingen

     

     

     

    Nog meer tijd om van de bestemmingen te genieten en extra meerdaagse bezoeken. Dat zijn de krachtlijnen van het vaarschema 2014 dat Azamara Club Cruises zopas heeft gepubliceerd. De vernieuwde boetiekschepen Azamara Journey en Azamara Quest stellen in 2014 72 nieuwe vaarroutes van 4 tot 17 nachten voor langs 240 fascinerende bestemmingen in 66 landen. Nog meer dan voorheen bezoeken de zusterschepen bijzondere bestemmingen die andere vaartuigen niet kunnen bereiken. 45 havens zijn volledig nieuw voor Azamara Club Cruises. Het betreft onder meer Langkawi in Maleisië, Maura in Brunei en het charmante eiland Vila do Abraao in Brazilië. De meeste vaarschema’s zijn bovendien zo ontworpen dat gasten perfect twee of meer opeenvolgende reizen kunnen boeken zonder ook maar één keer dezelfde haven aan te lopen.

     

    Azamara Journey bezoekt van januari tot april 2014 het Verre Oosten en vaart in mei via de Indische Oceaan en het Suezkanaal naar Europa voor haar zomerseizoen. Azamara Quest bezoekt in de winter de Caraïben en Centraal-Amerika en steekt in het voorjaar 2014 vanuit Miami de Atlantische Oceaan over naar Nice. De boetiekschepen bevaren tijdens hun zomerseizoen zowel de Middellandse, Adriatische, Egeïsche en Zwarte Zee in Zuid-Europa als de Noordzee en Baltische Zee in Noord-Europa. In november steekt de Azamara Journey vanuit Spanje via de Canarische Eilanden terug de Oceaan over richting Brazilië. Azamara Quest volgt de kruidenroute richting Verre Oosten en viert het nieuwe jaar in Hongkong.

     

    Azamara Journey en Azamara Quest bieden plaats aan 694 gasten. Fooien, frisdranken, thee en koffie alsook boetiekwijnen bij het middag- en avondmaal zijn in de prijs van de cruise inbegrepen. Alle afvaarten tot eind 2014 zijn vanaf heden te boeken in elk reiskantoor of via www.azamaraclubcruises.be

     

     

     

    14-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    12-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolfgang Neuman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rezidor benoemt Wolfgang Neumann tot president

     

     

     

    De Rezidor Hotel Group maakt de benoeming bekend van Wolfgang M. Neumann als nieuwe president-directeur en bestuursvoorzitter. Neumann zal deze functie vanaf 1 januari 2013 op zich nemen. Neumann vervult op dit moment de functie van Executive Vice President & Chief Operating Officer bij Rezidor. Hij volgt hiermee Kurt

    Ritter op, die sinds 1989 de president-directeur en bestuursvoorzitter is en aan het eind van dit jaar met pensioen gaat.

     

    “We zijn blij u te kunnen melden dat Wolfgang M. Neumann onze nieuwe president-directeur en bestuursvoorzitter wordt. Neumann heeft een uitgebreide internationale ervaring in de hotelbranche en zal de sterke punten van Rezidor verder uit kunnen bouwen. Rezidor is dankzij zijn voortdurende focus op omzet en winstgevende groei, toonaangevend in de hotelbranche en een zeer waardevol onderdeel van de Carlson

    Rezidor Hotel Group” aldus Trudy Rautio, voorzitter van de raad van bestuur van Rezidor en president-directeur en bestuursvoorzitter van Carlson.

     

    “Kurt Ritter is één van de belangrijkste personen binnen de hotelbranche." voegt Rautio toe. We zijn hem dankbaar voor de leidende rol die hij ruim twee decennia heeft gespeeld in de groei van Rezidor, nu één van de snelstgroeiende hotelconcerns. Recentelijk heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de integratie van de Carlson Rezidor Hotel Group, die daarmee een van de grootste en meest dynamische hotelgroepen ter wereld is geworden”. Rautio voegt toe dat Ritter nog wel actief blijft als haar belangrijkste strategisch adviseur.

     

    Kurt Ritter (65) is een van de langstzittende bestuursvoorzitters in de hospitalitybranche. Onder zijn leiding is Rezidor uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 430 hotels met 95.000 hotelkamers in gebruik of in ontwikkeling, verspreid over 70 landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Terwijl hij deze wijziging aankondigde, zei Ritter: “Ik heb het geluk gehad mijn droom te kunnen waarmaken. Ik heb altijd al in de hotelbranche willen werken en kan terugkijken op ruim 35 fantastische jaren. Ik heb inspirerende mensen ontmoet, spannende contracten uitonderhandeld en altijd met veel plezier in de hospitalitybranche gewerkt.”

     

    Ritter werd in 1947 geboren in het hotel van zijn ouders in Zwitserland. Hij is afgestudeerd aan de prestigieuze École Hôtelière in Lausanne. Als hoogtepunten van zijn carrière kunnen zeker genoemd worden de master franchiseovereenkomst met Carlson om in 1994 Radisson SAS te creëren en de overeenkomst met Carlson in 2002 om ook Country Inns & Suites, Park Inn en Regent te gaan ontwikkelen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In 2005 ondertekende Ritter een wereldwijde licentieovereenkomst met Missoni om het lifestyle-merk Hotel Missoni te ontwikkelen en uit te rollen. In 2006 was hij verantwoordelijk voor de beursintroductie van Rezidor op de Stockholm Stock Exchange. En in september 2012 ondertekende Ritter een strategische alliantieovereenkomst met Regent Hotels & Resorts (RHR) om opnieuw toegang te krijgen tot het luxe segment en om Regent hotels te beheren in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (RHR had het merk en de bedrijven in 2010 van Carlson en Rezidor aangekocht).

    Wolfgang M. Neumann werkt sinds mei 2011 bij Rezidor. Terwijl hij zich voorbereidt op zijn functie als president-directeur en bestuursvoorzitter zegt hij: “Het is voor mij een grote eer om Kurt Ritter op te mogen volgen en ik kijk er naar uit om leiding te geven aan Rezidor en aan onze ambitieuze Route 2015-strategie. Onze focus blijft gericht op de wensen van onze gasten, eigenaren en aandeelhouders en als team bouwen we verder aan de unieke cultuur van dit dynamische bedrijf.”

     

    Route 2015 is een uitgebreid programma dat in december vorig jaar van start is gegaan en waarmee Rezidor streeft de EBITDA-marge (de bedrijfskasstroom) te verhogen met 6 tot 8 procent in het jaar 2015. Binnen deze strategie is een belangrijke rol weggelegd voor het genereren van omzet, onder meer door wereldwijde strategische partnerschapactiviteiten met Carlson, kostenbesparende initiatieven, versnelde assetmanagementprogramma's en verdere groei van het fee-based hotelportfolio, met een focus op nieuwe en opkomende markten zoals Rusland/GOS en Afrika.

    www.rezidor.com

     

     

    12-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pegasse

    Premium touroperator Pegase lanceert nieuwe bestemmingen voor de winter

     

     

     

    Van Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten en Rio de Janeiro tot Nice, Antwerpen, Keulen en Brugge. Premium touroperator Pegase draagt voor de komende winter service en flexibiliteit meer dan ooit hoog in het vaandel, dat is meteen duidelijk als men er de nieuwe winterreisboeken voor Vliegvakanties en Citytrips op naslaat. 

    De nieuwe Airport Service, de samenwerking met Condor voor langefstandsvluchten en de lancering van nieuwe bestemmingen als Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten en Rio de Janeiro passen ook perfect in het plaatje. Het Pegase winteraanbod is overigens integraal beschikbaar op de vernieuwde website:  www.pegase.be.

     

    Premium touroperator Pegase maakt meer dan ooit werk van de service die de klanten krijgen! Pegase klanten worden in de watten gelegd van zodra ze thuis de deur achter zich dicht trekken. Voor een belangrijke selectie van hotels krijgt men vanaf deze winter immers de gratis Pegase Airport Service aangeboden: Pegase komt de klant thuis per luxewagen ophalen en brengt hem naar de luchthaven in alle comfort. Wie liever toch zelf naar de luchthaven rijdt, kan rekenen op gratis parking en een valet die de auto parkeert. 

    Op Brussels Airport schuift men als Pegase klant meteen door de Fast Lane om dan nog even voor vertrek te verpozen in de Airport Lounge, weg van alle drukte. Eenmaal op de vakantiebestemming is dan weer een directe transfer van en naar het hotel een Pegase-zekerheid.  Ook het uitkiezen van dat hotel wordt bepaald ‘convenient’ met de introductie van een zeer handige Pegase zoektabel vooraan in de reisboeken, waarin gebruik gemaakt wordt van 16 unieke labels. 

     

    Ook de focus op ‘beleving’ is toegenomen: rondreizen en ‘bijzondere ervaringen’ doorspekken het aanbod. Van een excursie naar een schitterende bergrefuge in de Atlas, over ballonvaarten boven Luxor en sterrenkijken in de Sossuvlei tot blauwe vinvissen spotten in Sri Lanka en van Cusco naar de Machu Picchu sporen met de glamoureuze Hiram Bingham trein: met Pegase kan het allemaal, én in stijl!

     

    De touroperator brengt de klant komende winter overigens uitsluitend met lijnvluchten naar z’n exotische bestemming. Dat biedt het comfort van een uitgebreid en flexibel aanbod en garandeert de nodige stiptheid en service aan boord!

     

    Er worden 10 exotische bestemmingen aangeboden i.s.m. het gerenommeerde Condor. Deze winter breid Pegase het aantal vluchten per week per bestemming aanzienlijk uit. De klant geniet zo van de absolute vrijheid om zijn vakantieduur zelf te bepalen. Ook de gunstige vluchturen zijn daarbij een grote troef! Dankzij een vertrek vanuit Brussel naar Frankfurt kan de Pegase klant nu gewoon 1 u voor afreis inchecken ipv de gebruikelijke 3 u vooraf bij langeafstandsvluchten en met de rechtstreekse doorvlucht vanuit Frankfurt verliest men niet langer tijd met een tussenstop in de Caraïben. De samenwerking met Condor garandeert Pegase klanten ook een echte Premium Class en een échte Business class! Wie frequent reist zal bovendien verheugd zijn te horen dat men ook Miles&More punten spaart wanneer men met Pegase en Condor reist!

     

    Nieuw: Verenigde Arabische Emiraten, Dubai & Rio de Janeiro

    Om Abu Dhabi en Dubai kan men niet meer heen! Vanaf deze winter maken de mini-staatjes aan de Perzische Golf ook integraal deel uit van het Pegase aanbod. De premium touroperator koos een aantal 5 tot 5 ½ sterren tophotels uit, het een nog aantrekkelijker dan het andere!

    Voor wie op een week tijd en geheel in stijl de 2 belangrijkste emiraten, Abu Dhabi en Dubai wil zien en ook een stukje Oman wil proeven, is de rondreis met eigen privé chauffeur van touroperator Pegase een perfecte formule. Ook nieuw in het aanbod is het bruisende Rio de Janeiro dat de premium touroperator ook voorstelt in een combinatiereis met Angra dos Reis, waar de natuur ronduit overweldigend is.

    4 Dagen in het Sofitel Rio de Janeiro, van waaruit men alle hoogtepunten van de stad gaat ontdekken om dan ’s avonds na te genieten op het strand van Copacabana vlak aan het hotel, worden aangevuld met een week genieten in  het Pestana Angra Beach Resort. De 3 uur durende trip daarheen voert langsheen een van de mooiste snelwegen ter wereld en is een belevenis op zich omdat men haast constant de kust volgt. Daarna is het puur tot rust komen en genieten van de Braziliaanse Costa Verde en het comfort van de ruime Pegase bungalows.

     

    In het nieuwe Pegase reisboek voor Citytrips worden 4 nieuwe bestemmingen geïntroduceerd: Nice, Keulen, Antwerpen en Brugge. En omdat ‘luxe’ tegenwoordig niet meer voor iedereen dezelfde invulling heeft, ging de touroperator ook voor z’n stedenaanbod verder op zoek naar een zeer divers hotelaanbod. Zo kan men als klant opteren voor de klassieke luxe van bijvoorbeeld een Excelsior Ernst hotel in Keulen als voor de stijlvolle charme van een Riad Kaïss in Marrakech tot het genieten van de bijzondere architecturale en conceptuele invulling van een heel hip en trendy hotel zoals de HI Eco Spa en Beach in Nice.

         

    Heel apart inderdaad dat HI Hotel met z’n HI Beach club in Nice. Mattali Crasset stond in voor de hele inkleding en dacht meer dan actief mee over de invulling van wat een ‘nieuw’ hotel kan/moet zijn. Klanten logeren er in heel aparte kamers en krijgen een bio buffet als ontbijt aangeboden. 

    Nice is voor een korte citytrip ook erg makkelijk bereikbaar want Pegase werkt samen met SN Brussels Airlines en die hebben 4 rechtstreekse vluchten per dag naar Nice.

     

     

     

     

    12-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreamcar

    28e DREAMCAR INTERNATIONAL, DE GROOTSTE OLDTIMERBEURS VAN BELGIË

     

     

    Rolls Royce, Ferrari, Porsche: deze droomwagens zullen er natuurlijk zijn op Dreamcar International in Mechelen op 20 en 21 oktober. Maar ook de de Fiat, de Trabant en dergelijke die een haalbare droom voor velen vertegenwoordigen. Dreamcar International is dit jaar aan zijn 28e editie toe. Let wel: dit jaar is de oldtimerbeurs naar het najaar verhuisd naar oktober in plaats van het voorjaar.

     

    Afgelopen jaar won de Fiat Club Belgio de Dreamcar Trophy. Dit is een voorbeeld van de heel eigen aantrekkingskracht van de oldtimerbeurs Dreamcar International. Dank zij de inzet van vele oldtimerclubs wordt gezorgd voor een aantrekkelijke show. Zowel kenners als gewone bezoekers komen aldus aan hun trekken. Daarnaast vindt u er ook alles wat u op een oldtimerbeurs mag verwachten: autokunst, onderdelen, boeken, tijdschriften en andere documentatie. Maar ook speciale stands voor het restaureren van auto's zonder de z.g. automobilia te vergeten. Niet alleen personenwagens komen aan bod, er is ook aandacht aan vrachtwagens, landbouw en militaire voertuigen uit een eeuw autogeschiedenis. De Belgische auto uit de jaren 30 wordt niet vergeten.

    Een aantal thema’s voor deze 28e editie: 40 jaar Fiat X 1/9, 20 jaar Alfa Romeo Club

    Quadrifoglio …

     

    De 28e editie van Dreamcar International vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2012 in de Nekkerhal te Mechelen, telkens van 9u30 tot 18u00.

    Info tel. 059/70 28 14, www.oldtimerdreamcar.com

     

     

     

    11-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    09-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.p&v premium Spanje

    Binnenkort ... Allerheiligen...

    Tijd om van een zonniger klimaat te genieten!

    met Pierre & Vacances premium in Spanje!

     

     

     

    Voordat u wordt geconfronteerd met winterse temperaturen, waarom niet naar een premium bestemming in het zonnige Spanje gaan? Premium is het hogere klasse-label van de Groep Pierre & Vacances. Dit label staat voor authenticiteit, zin voor detail, onberispelijke service en het ultieme welzijn.

     

    Altea Hills, bevindt zich op een heuvel boven de baai, in de regio van Valencia (Costa Blanca). Met  een typisch mediterrane architectuur en haar warme kleuren, biedt het 4 sterren-hotel en de appartementen, u kalmte, wellust en ontspanning. Somminge kamers en appartementen beschikken over een privéjacuzzi op het terras en bieden een weergaloos zeezicht.

     

    Altea Hills heeft 4 openluchtzwembaden, 1 overdekt verwarmd zwembad, een spa van 800m2, een fitness-zaal, squashvelden, paddle terreinen en tennis. Voor wie echt van sensatie houdt zijn er à la carte activiteiten: catamaran, jetski, kajakken, karting, zeilen, duiken met flessen.

     

    In het complex vindt u gezellige restaurants met mediterraans zicht, een lounge- of snackbar om de kleine honger te stillen aan de rand van het zwembad, of tussen twee activiteiten door. Ontbijt, diner of half pension: iedere vakantieganger heeft de mogelijkheid om de formule te kiezen die het best bij zijn of haar vakantiegevoel past!

    Vanuit Altea Hills worden er diverse excursies georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om het Tabarca-eiland met de boot te ontdekken, om naar een aquapark te gaan, of deel te nemen aan lokale feesten.

    De Groep Pierre & Vacances Center Parcs telt 29 bestemmingen op het Iberisch schiereiland, vanaf de Franse grens tot de Canarische eilanden.

    www.pierreetvacances.be - België 070 246 100 (0,15€/min)

     

    09-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adagio aparthotel

    Adagio City Aparthotel

     

     

    > Adagio Access Brussels Europe

     

    DE EERSTE ADAGIO ACCESS IN BRUSSEL
    OPENT  ZIJN DEUREN

     

     


    Met de opening van het nieuwe ‘aparthotel’ in de Brusselse Europese wijk, bevestigt Europees marktleider Adagio City Aparthotel zijn ambitie om de accommodatie van het type Adagio Access verder uit te breiden in Europa.

    Adagio City Aparthotel staat voor een uitgebreid aanbod logeermogelijkheden, met twee types accommodatie: Adagio en Adagio Access. Adagio City Aparthotel is Europees leider op het vlak van aparthotels en wil tegen 2016 haar aanbod zo goed als verdubbelen, met 150 aparthotels in 12 verschillende landen.

     

     

    Adagio Access vormt het goedkopere accommodatietype van Adagio City Aparthotel. De Adagio Access ‘aparthotels’ bevinden zich in de centra van Franse provinciesteden en in de rand van grote Europese steden, en richten zich tot een publiek dat op zoek is naar de beste prijs-kwaliteitverhouding met een maximum aan autonomie. Het innoverende concept van de ‘aparthotels’ is zowel geschikt voor zakenreizen (budgetvriendelijke logeermogelijkheden) als voor citytrips.

     

     

    Het ‘aparthotel’ telt 110 volledig nieuwe appartementen, zo ingericht dat men er zich meteen thuis gaat voelen. De studio’s bieden plaats aan 2 tot 4 personen. Ze beantwoorden aan alle essentiële eisen op het vlak van comfort en zijn voorzien van één- of tweepersoonsbedden, een flatscreen-tv met internationale zenders, een volledig ingerichte keuken (koelkast, grill en magnetron, kookfornuis, vaatwerk en koffiezetapparaat), een badkamer met bad of douche en een bureau.

     

    Bovendien beschikken alle appartementen en gemeenschappelijke ruimtes over een gratis snelle wifi-verbinding. Bezoekers van het ‘aparthotel’ kunnen 7 dagen per week en 24 u per dag terecht bij de receptie voor inlichtingen, dan wel om in te checken. Schoonmaken gebeurt dagelijks (bij een verblijf tot 3 nachten) of wekelijks (vanaf 4 nachten). Optionele diensten volledig en evenwichtig ontbijtbuffet en wasserij en stomerij.

    In de huidige economische situatie is het voor veel klanten belangrijk een budgetvriendelijke oplossing te vinden, zonder aan gebruiksgemak of comfort te moeten inboeten. Zelfs met een dagelijks bezoek aan het restaurant, is een ‘aparthotel’ tot 40 % goedkoper dan een gewoon hotel.

     

    Deze tweede vestiging van Adagio City Aparthotel bevindt zich in het hart van de Europese wijk van de Belgische hoofdstad. Met in de directe omgeving enerzijds het Warandepark en de Europese instellingen en anderzijds het station Brussel-Luxemburg, de Zavel en de Musea, geniet het eerste Adagio Access hotel in de stad van een bevoorrechte ligging, zowel voor professionele verplaatsingen als voor culturele uitstapjes.

     

     

    Bij Adagio City Aparthotel wordt een verblijf goedkoper naarmate het langer duurt. Vanaf 4 nachten ligt het tarief 20 % lager ten opzichte van een verblijf van 1 tot 3 nachten. Hoe langer men blijft, hoe groter de kortingen.

     

     

     





    09-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    07-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.betaalbare sneeuw

    BETAALBARE SNEEUW IN TSJECHIË

    Wintersportgebieden in Reuzengebergte dichtbij, rustig en rijk aan cultuur

     

     

     

    Tsjechië is dé bestemming voor zowel families als vriendengroepen die ondanks de crisis op een betaalbare manier de sneeuw willen opzoeken. Zo kost een biertje bij de après-ski slechts 50 eurocent en heb je met één skipas toegang tot vijf populaire en sneeuwzekere gebieden in het noordelijk gelegen Reuzengebergte, de ‘Skiregion’. Tsjechië biedt wintersporters ook cultuur: slaap in een authentieke chalet, bezoek het Harrachov glasmuseum of de bierbrouwerij, ontspan in de sauna of zoef door de sneeuw in een paarden-of hondenslee. ‘s Avonds genieten van gerechten als knoflooksoep, forel en de bij kinderen geliefde ‘palacinka‘ (pannenkoeken).

     

    Op 9 uur rijden van Utrecht ligt het Reuzengebergte waarin de vijf meest populaire wintersportgebieden van Tsjechië zich bevinden: Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Paseky nad Jizerou, Rejdice en Príchovice. Het Reuzengebergte is omgeven door natuur en massatoerisme is hier ver te zoeken. Hier zijn de gebieden door hun kleinschaligheid overzichtelijk en halen families hun hart op in gastvrije chalets en familiepensions. Skigebied Rokytnice nad Jizerou biedt de langste afdaling vanaf het hoogste punt van Tsjechië: de berg Lysa Hora (1312 meter). Harrachov is beroemd vanwege de wereldkampioenschappen skischansspringen.

     

    Rijkdom aan Tsjechische cultuur ! Naast een populair gebied voor skiën, snowboarden, langlaufen en zelfs paragliden, is het Reuzengebergte ook het decor van Tsjechische tradities zoals de glas-en kristalproductie. In Harrachov maak je in het glasmuseum kennis met het ambacht van glasblazen en in de brouwerij brouw je zelf bier. Een ander typisch Tsjechische traditie is wellness. Hotel Orea Vita Sklár biedt chocolade massages aan evenals anti-stress massages, aromatherapie en schoonheidsbehandelingen. Wellness Hotel Harrachovka legt haar gasten in de watten met kuurfaciliteiten waaronder een stoombad, bubbelbad en zoutgrot.

     

    Juist met kinderen is het goed vertoeven in het Reuzengebergte. Denk aan een sledetocht met husky’s, bobsleeën in Harrachov of een tocht met de paardenslee in Rokytnice nad Jizerou. Tsjechische gerechten zijn zeer kindvriendelijk en doen denken aan die van de Oostenrijkse en de Duitse keuken. Naast specialiteiten zoals Cesnekova polevka (knoflooksoep met kaas, ham, bieslook en geroosterd brood) en Pstruh prazdroj (gebakken of geroosterde forel), eten de Tsjechen graag palacinka: pannenkoekjes gevuld met ijs en/of fruit.

     

    CzechTourism is de officiële toerismeorganisatie van Tsjechië. Het hoofdkantoor bevindt zich in Praag, de BeNeLux wordt vanuit het kantoor in Amsterdam bediend. CzechTourism BeNeLux richt zich met offline en online marketing-en PR-activiteiten op de pijlers UNESCO (Tsjechië telt 12 werelderfgoederen), natuur, gastronomie, wellness, wintersport en familievakanties.

    www.czechtourism.com - www.skiregion.cz

     

     





    07-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Star Clippers

    ACTIEF CRUISEN MET STAR CLIPPERS

    Bij Star Clippers zijn er een pak mogelijkheden voor een actieve cruise.

     

     

     

    Star Clippers vaart wereldwijd op de zeeën en de oceanen en in het uitgebreide aanbod van cruisereizen zijn er heel wat mogelijkheden voor reizigers die een luie ligstoel op het dek of een middag aan het zwembad willen ruilen voor actie aan land, op de eilanden. Star Clippers heeft zelfs een heuse watersportclub die cruisereizigers de mogelijkheid biedt om allerlei watersporten te beoefenen. Wie meevaart met de clippers kan gratis waterskiën, snorkelen, kajakken, windsurfen en zeilen!

     

    Tijdens tal van cruises worden actieve excursies georganiseerd. Voor liefhebbers van overweldigend natuurschoon zijn de cruises in Costa Rica tijdens de komende winter een absolute must. Het Midden-Amerikaanse land is bekend om zijn grote nationale parken en tijdens een Star Clippers cruise kun je deze unieke biotopen verkennen. Er zijn begeleide wandeltochten door het Corcovado Nationaal Park en je kunt zelfs paardrijden door het tropische regenwoud. Andere mogelijkheden zijn tochten met een terreinwagen of per boot. Ook in het buurland Nicaragua organiseert Star Clippers boeiende actieve uitstappen, onder meer tot bij de Massaya vulkaan en naar kleurrijke streekmarkten met artisanale producten.

     

    Vanuit St-Maarten bezoek je tijdens een komende wintercruise de Leeward eilanden en onderweg neem je deel aan tal van excursies. Op Dominica, het tropische eiland dat door Columbus werd ontdekt, is er een vier uur durende wandeltocht langs een prachtig natuurpad. Rond het eiland Guadeloupe zijn er kanotochten naar onbewoonde eilandjes of door de dichte mangrovewouden. Ook op Antigua is er een Kayak Eco Tour.

     

    De Royal Clipper vaart tijdens de winter 2012/13 in de Caraïben met onder meer een droomcruise langs de Grenadine Islands. Het zalig genieten aan boord van het schip kan worden afgewisseld met heel wat actie zoals een inspannende trektocht tot bij de prachtige watervallen op Grenada of een  naar de heldere, visrijke wateren rond Saint Vincent.

     

    Dit zijn maar enkele van de vele actieve momenten tijdens de cruisereizen van Star Clippers. Ze bieden reizigers de kans op meer afwisseling, om even de spieren los te gooien, zelfs om een fysieke uitdaging aan te gaan en intussen het mooiste van de tropische wereld, zowel boven als onder water, te ontdekken. Na elke uitstap is het zalig om terug aan boord te gaan en te genieten van alles waarmee de clippers hun cruisende gasten verwennen.

    www.starclippers.com

     





    07-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    06-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossemeren 25

    25 Jaar Vossemeren! Jonger dan ooit!

     

     

     

    In 1987 verwelkomde Center Parcs De Vossemeren haar eerste gasten. Nu, 25 jaar later, werd het park in een nieuw kleedje gestoken. Alle VIP Cottages werden volledig gerenoveerd, er zijn nieuwe activiteiten te ontdekken voor jong en oud en er is een gloednieuwe en spectaculaire megawaterglijbaan in Aqua Mundo die vandaag door twee zwemkampioenen werd ingehuldigd.

    Center Parcs De Vossemeren is al 25 jaar een vaste waarde in het nabijheidstoerisme, niet alleen in Limburg, maar ook op nationaal niveau. Nu het park een kwarteeuw oud is, werd het in een nieuw kleedje gestoken om families en gezinnen te blijven verrassen zonder aan comfort in te boeten. De Groep Pierre et Vacances Center Parcs, eigenaar én uitbater van De Vossemeren, blijft geregeld investeren in haar parken om de ervaring van de klanten te blijven verbeteren.

     

    80 VIP cottages werden volledig gerenoveerd en aan een heuse make-over onderworpen en 15 tweepersoonscottages zijn het VIP-aanbod komen uitbreiden. De cottages hebben allemaal een trendy leefruimte gekregen met flatscreentelevisie en Home Cinemaset met dvd-speler. De badkamers zijn dan weer oogverblindend geworden. In de badkamer is er zelfs een bubbelbad, privésauna en moderne inloopregendouche aanwezig. Iedere bezoeker zal hier ongetwijfeld een rustgevend en aangenaam verblijf hebben.

     

    Nieuw sensationeel spektakel!

    De nieuwe glijbaan in Aqua Mundo De Vossemeren is niet alleen een groot spektakel, maar ook één van de meest indrukwekkende en unieke in Europa. Vanaf een hoogte van 15,4 meter en met een snelheid van 30km/u raas je naar beneden. Onderweg kun je door het transparante gedeelte naar het zwembad beneden kijken. Je komt aan in een grote tol waar je enkele keren ronddraait om daarna in het zwembad terecht te komen. Wie er dan nog niet genoeg van heeft, kan via de glijbaan ook ineens naar de wildwaterbaan.

     

    Zelfs naar de glijbaan gaan, is een avontuur op zich. Je klimt naar boven via het Monkey House. In deze grote apentoren valt er op elke verdieping wel iets te beleven.… Pret gegarandeerd!

    De Monkey Splash werd getest en goedgekeurd door twee zwemkampioenen: Fred Deburghgraeve, Olympisch kampioen in Atlanta 1996, en Ranomi Kromowidjojo, de Nederlandse kampioene die op de OS in London dit jaar nog twee keer goud en één keer zilver in de wacht sleepte. Ze hebben er veel plezier aan beleefd!

     

    Nieuwe activiteiten voor 8- tot 12-jarigen

    In Center Parcs De Vossemeren valt altijd wat te beleven. Speciaal voor jongeren tussen 8 en 12 jaar is er bijvoorbeeld een nieuwe grensverleggende activiteit. Tijdens het weekend en tijdens de schoolvakanties organiseert Center Parcs het spectaculaire spel Cool Factor. De kinderen doorstaan bloedstollende opdrachten om een geheime code te kraken. In deze spectaculaire activiteit van 2,5 uur moet er worden geklommen, geraft en nog veel meer. Deze activiteit wordt aangeboden voor slechts € 14,95 per persoon (inclusief bandana en armband).

     

    De klant staat centraal dankzij de sociale media

    Center Parcs De Vossemeren gaat ook voor vernieuwing in haar communicatie en betrekt haar klanten rechtstreeks bij het hele gebeuren via de sociale netwerken. De nieuwe brochure omvat bijvoorbeeld getuigenissen en indrukken van klanten op Facebook en foto’s die op Flickr werden gepubliceerd. De beste publiciteit voor Center Parcs is immers nog steeds de spontane reclame door haar klanten.

    De nieuwe naam van de waterglijbaan - Monkey Splash - is ook het resultaat van een wedstrijd die op de sociale netwerken werd gelanceerd. De creatiefste klant, aan wie we deze spetterende naam te danken hebben, heet Tom Houben, een echte Center Parcs-fan. Hij wint een verblijf voor 4 personen in een Premium cottage in De Vossemeren. We zijn benieuwd wat hij van alle nieuwtjes in het park vindt. Hij zal zeker ons enthousiasme delen, daar twijfelen we niet aan!

    www.centerparcs.be - België: 070/220.330 (€ 0,30/min)

     





    06-10-2012 om 17:40 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het echte gambia

    ONTDEK HET ECHTE GAMBIA

     

     

     

    “Het Mooiste Kleine Land van Afrika” zo kun je Gambia omschrijven omdat een vakantie in Gambia een aaneenschakeling van hoogtepunten is. Uiteraard door de natuurpracht langs de Atlantische kust en in het tropische binnenland, maar ook door de gastvrijheid, het gevoel van veiligheid, de super gezellige sfeer. Gambia kun je het best proeven én voelen op talloze regionale markten, in het gezelschap van de vriendelijke Gambianen.

     

    De streekmarkten in Gambia zijn de kloppende harten van dorpen en steden. Je kunt er zien hoe de mensen leven en werken, wat ze eten, hoe ze koken. Het zijn daarenboven bijzonder kleurrijke plaatsen waar je inwoners van Gambia beter zal leren kennen. Zowat elke wijk heeft zijn eigen typische markt en je hoeft niet op zoek te gaan om die te ontdekken, je komt er vanzelf.

     

    Er zijn in Gambia enkele heel bijzondere streekmarkten die je beslist moet zien. De Banjul market is ongetwijfeld de meest levendige plaats van de hoofdstad. Het is een fantastische mengeling van geuren en kleuren, een drukte van jewelste, een kakafonie van klanken, een aaneenschakeling van verrassende taferelen die je allemaal wil vastleggen op foto.

    Vanuit Banjul bereik je makkelijk Serrekunda dat in enkele decennia is uitgegroeid tot een levendige marktstad. De Serrekunda market is oorspronkelijk gestart als een bijeenkomst van enkele vrouwen die verse groenten, fruit en vis verkochten. Vandaag is het een gigantische verzameling verkoopstalletjes waar niet alleen voedingswaren maar ook artisanale producten van Gambia worden aangeboden.

     

    Voor een typische vismarkt moet je naar Tanji, een half uurtje buiten Banjul. Tientallen soorten vis worden er mooi gestapeld in rieten manden met ijs en je kunt ook zien hoe de vis op ovens wordt gerookt. De meest authentieke vismarkt is die van Bakau. Het is een onvergetelijke ervaring om te zien hoe de vissers rond 16 u binnenvaren, in hun kleurrijke boten, en de levend verse koopwaar aanbieden in de marktstalletjes. Wil je ‘the best food of the Gambia’ proeven dan neem je maar enkele vissen mee, om te roosteren op het strand.  

     

    Gambia is niet alleen een tropisch maar ook een gastronomisch paradijs met een keuken die bovendien ontzettend gezond en voedzaam is. Probeer zeker Domoda, een pikante stoofschotel met pinda’s, vlees of vis en groenten. Ook een Jollof-schotel is heerlijk met als ingrediënten rijst, ui, tomaten, rode peper en verschillende soorten vlees. Hou je van bloemkool en van ansjovis dan kies je best Broekloe Bil Ansjoewa. En zo zijn er talloze gerechten met als belangrijkste ingrediënten rijst, vlees, vis en kruiden. Voeg daarbij een heerlijk vers fruitsap of een fris biertje en dat allemaal geserveerd in één van de vele super gezellige lokale restaurantjes.

     

    Om helemaal in de sfeer te komen kun je in Gambia ook eens ‘home cooking’ proberen. Het concept is eenvoudig en boeiend: je gaat met een Gambiaanse familie naar de markt, je koopt er de nodige ingrediënten om zelf te koken en je geniet van het smaakvolle gerecht in gezelschap van je gastfamilie.

    www.gambiahomecooking.com -  www.visitthegambia.gm

    06-10-2012 om 17:35 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnen uit Tahiti

    Wijn komt nu ook uit Tahiti

     

     

     

    De wijn uit Tahiti wordt in het hartje van de Zuidelijke Stille Oceaan geproduceerd, meer bepaald op de Tuamotu-archipel in Frans-Polynesië. Op die plaats in de wereld een kwaliteitswijn maken, dat was de uitdaging die Dominique Auroy in de jaren 90 aanging. Deze zakenman, die al ruim veertig jaar in Frans-Polynesië woont, wou wijn opnieuw uitvinden in de Stille Oceaan.

     

    Aan de eerste wijngaard op Frans-Polynesische bodem zijn er lange jaren van onderzoek voorafgegaan. Een productie van dergelijke omvang was nooit eerder ondernomen in Polynesië, zelfs nog niet op een atol.

     

    De wijngaard bevindt zich op Rangiroa, een van de grootste atollen ter wereld, bijna zo groot als het eiland Tahiti, wordt gezegd. Het atol stond al bekend voor zijn wondermooie zeebodem en is dat nu ook wegens zijn wijn.

    De wijn wordt geproduceerd op een klein motu (eilandje) op enkele minuten varen van het dorp Avatoru. Aan het einde van de weg omzoomd door kokosbomen verschijnen plots rijen wijnranken. Hier bevindt zich het domein ‘Ampélidacées’, waar de wijnstokken op 100 m van de lagune en op minder dan 400 m van de oceaan groeien.

               

    Van vitaal belang bij het telen van de wijnranken is een goede kennis van de grond. Ook water speelt een sleutelrol. Irrigatie is mogelijk dankzij putten die op het laagste punt van het perceel zijn gegraven tot de waterlaag, die nooit uitgeput geraakt en zich op geen al te grote diepte bevindt. Het voortdurend opvolgen van de waterhuishouding van de wijngaard is heel belangrijk voor de kwaliteit. Maar het allerbelangrijkste op dit ‘terra incognita’ blijft de controle over de groeicyclus: de zon en de grootte van de wijnstok bepalen immers de bloei, rijping en oogst, want het Polynesische klimaat kent geen koud seizoen.

     

    De eerste druivensoorten werden in 1992 geïmporteerd. Ze werden onderworpen aan acclimatisering- en selectietesten op de voornaamste archipels van Polynesië. Omdat de seizoenen onderling weinig verschillen, is het de grootte van de plant die een groeicyclus op gang brengt, zodat nieuwe ranken ontstaan die op hun beurt weer druiven voortbrengen. Er zijn twee oogsten per jaar, een in de maand mei en een in de maand november, die de winterpluk en de zomerpluk worden genoemd.

     

    De wijngaard van Rangiroa is het resultaat van een werk van lange adem, dat veel inspanning en geduld heeft gevraagd van de initiatiefnemers en hun team. Het technische team van het domein wordt geleid en gemotiveerd door Sébastien Thépenier. Als vinoloog zet hij sinds 2002 het werk van zijn voorgangers (Thierry Chaumais en Bruno Corneaux) op de wijngaard voort. Het domein strekt zich intussen uit over 8 hectare wijngaard met een productie van 40 000 flessen per jaar.

    www.tahiti-tourisme.be

     

     

    06-10-2012 om 17:31 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    04-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Costa Cruises kerst

    COSTA CRUISES: CRUISEN MET KERST EN NIEUWJAAR

     

     

     

    Wie Kerst en Nieuwjaar eens op een heel andere, niet traditionele manier wil beleven of wie de koude, miezerige winter van bij ons wil ontvluchten, vindt beslist inspiratie in het cruiseaanbod van Costa Cruises. Er is keuze genoeg, zowel dichtbij als ver weg en indien gewenst mét de kerst- en nieuwjaarsfeer er bovenop.

     

    Wat dacht je van Kerst op een comfortabel schip van Costa Cruises, varend op de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee? Het is trouwens makkelijk gerealiseerd en het kan bovendien prijsgunstig, bijvoorbeeld als je op 21 december vertrekt met de Costa Pacifica in Civitavecchia voor een heerlijke cruisereis van 8 dagen/7 nachten langs Spanje, de Balearen en Italië. De Costa Magica vaart op 21 december vanuit Savona naar Corsica en Italië en de Kerstsfeer aan boord duurt 6 dagen en 5 nachten lang. De nieuwjaarcruise met de Costa Pacifica wordt een reis langs Spanje, de Balearen, Corsica en Italië, afreis op 28 december. Absolute topper is de cruise die Kerst en Nieuwjaar opneemt in één reis van 12 dagen/11 nachten, een magische tocht met de Costa Magica langs Malta, Griekenland en Italië, met onder meer een bezoek aan de mooiste getuigen van de antieke beschavingen.

     

    De overgang van oud naar nieuw in de Caraïben of in Zuid-Amerika, dat is pas een unieke belevenis en het kan met Costa Cruises. De haven van afreis bereik je met een vlucht vanuit Parijs of Brussel, richting Point-à-Pitre, Miami en Buenos Aires. Op elk van deze plaatsen begint een onvergetelijke cruisereis van negen, elf of twaalf dagen door Zuid-Amerikaanse wateren waar het in december volop zomert. De kusten van Brazilië, Argentinië, Uruguay, Mexico en de tropische wereld van de Caribische eilanden bezorgen elke cruisereiziger een onvergetelijke Kerst- of Nieuwjaarstijd. De 9 daagse cruise met Costa Luminosa vertrek op 29 december vanaf Brussel inclusief vlucht naar Point à Pitre kan reeds vanaf 2.329€. De 11 daagse cruises met Costa Serena vertrek 22 december in Buenos Aires, inclusief vlucht vanuit Brussel kan reeds vanaf 2.771€

     

    Ook de exotische wereld van het Aziatische continent zit in het cruiseaanbod van Costa Cruises, vooral met een droomreis van 10 dagen/7 nachten langs Singapore, Thailand en Maleisië. De afreis met Costa Victoria is op 22 december met vertrekplaats Brussel voor een vlucht naar Singapore.

     

    Een rijke cultuur en een overweldigende natuur, dat zijn de ingrediënten van een wintercruise door het Midden-Oosten, een reis op de Rode Zee met de Costa Voyager. De droom begint op 24 december en duurt maar liefst 8 dagen/7 nachten terwijl je kennismaakt met de boeiende wereld van Egypte, Israël en Jordanië. Deze cruise inclusief vlucht kan reeds vanaf 1.586€.

     

    Over twee maanden is het putje winter en vieren we Kerst en Nieuwjaar. Gebeurt dat aan boord van een schip van Costa Cruises dan kan het feest niet meer stuk en kan de winter ons niet meer deren!

    www.costacruises.be

     

     

    04-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    03-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smakelijk skien

    Smakelijk skiën in Alta Badia

     

     

     

    Zuid-Tirol is een streek tsjokvol troeven: bezoekers kunnen er genieten van wellness en wandelplezier, cultuur en natuur. Maar in de winter staat de noordelijkste regio van Italië voornamelijk bekend om haar uitgestrekte, zonovergoten skipistes en topgastronomie. En dat is volkomen terecht, want in de streek vind je niet alleen het gebied (goed voor 1220 km piste en 460 skiliften), Zuid-Tirol is ook de Italiaanse provincie met de meeste Michelinsterren: maar liefst 20 stuks, verdeeld over 17 restaurants. De hoogste tijd dus om de grootste attracties van de streek te verenigen. Maak je klaar voor een seizoen waarin gastronomie centraal staat. In Alta Badia, het Ladinische dal in het hart van de Dolomieten, kunnen fijnproevers alvast terecht voor tal van culinaire activiteiten.

     

    Een winter vol (oeno)gastronomie in Alta Badia

    Het culinaire winterseizoen wordt geopend op 2 december 2012, met een heuse Gourmet Skisafari. Deelnemers mogen zich verwachten aan een panoramische skitour langs vijf skihutten, waar ze getrakteerd worden op een verrukkelijk hapje door een sterrenchef in eigen persoon. Omdat Zuid-Tirol ook de thuisbasis is van heel wat verfijnde wijnen, gaat elk hapje trouwens gepaard met aangepaste wijnen, met liefde geselecteerd uit het lokale aanbod.

     

    Dit initiatief maakt deel uit van Slope Food. An Aperitif on the Slopes waarbij twaalf chefs zich lieten inspireren door street food. Als een eigen versie van dit ongedwongen eetconcept toverden zij hun mooiste aperitiefhapjes op tafel in twaalf skihutten van de creaties van een imposante lijst sterrenkoks. Het rijtje wordt aangevoerd door drie plaatselijke sterrenchefs of je laten verrassen door drie rijzende sterren in het gastronomische wereldje, waaronder onze landgenoot Martin Volkaerts.

     

    Voor een skiër is niet alleen het aperitief belangrijk: ook een gezond ontbijt is immers onontbeerlijk om je sportieve dag goed te beginnen. Daarom kan je elke dinsdag-en donderdagochtend een snow cat nemen van het centrum van Corvara naar skihut Col Alt voor een Breakfast On the Peaks. Ter plekke geniet je op 2000 m hoogte van een power-ontbijt samengesteld uit lokale producten als kaas, honing, brood, spek, appels, ... voor maar 15 euro. In San Cassiano/St. Kassian kan je op woensdag-of vrijdagochtend voor een gelijkaardig ontbijt-in-de-hoogte terecht bij skihut Las Vegas.

     

    Ondanks de duidelijke nadruk op gastronomie dit seizoen, is koken niet het enige dat de chefs zullen doen deze winter. Tijdens de 8e editie van de Chef s Cup, van 20 tot 27 januari 2013, geven internationaal gerenommeerde topchefs en wijnmakers een week lang het beste van zichzelf tijdens allerlei ludieke sportwedstrijden en liefdadigheidsevents.

     

     

    03-10-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstpracht

    Genieten van de wonderlijke herfstpracht met Logis

     

     

     

    Nu de zomervakantie langzamerhand niet meer dan een mooie herinnering is, de kinderen terug ijverig plaatsgenomen hebben achter de schoolbanken, de wegen zich opnieuw opvullen met pendelaars en het opnieuw frisser wordt, stelt de hotel-restaurantketen Logis enkele ideale adresjes voor om te ontsnappen aan de alledaagse sleur en intens te genieten van de vurige schoonheid van de herfst.  De omringende bossen, velden en natuurdomeinen nodigen er uit tot inspirerende wandelingen en de kok staat klaar om de gasten te verwennen met hartverwarmende en lokale comfort-food gerechten met overheerlijke, traditionele seizoensgebonden ingrediënten.

     

    Deze keer willen de Logis het meest kleurrijke seizoen opnieuw haar plaatsje in de zon geven, door hun meest herfstvriendelijke etablissementen in België en Luxemburg te promoten. Binnenkort verruilen de bossen namelijk hun groene zomertenue voor een meer flamboyante variant zoals in de mooiste schilderijen van Van Gogh. De verrukkelijke taferelen die dit oplevert laten we jammer genoeg vaak gewoon aan ons voorbij gaan. Het hectische leven dat we tijdens de zomervakantie voor even achter ons gelaten hebben, begint ons immers weer in te halen. Een vakantie dicht bij huis in een van de Logis-hotels is de perfecte remedie tegen deze lichte overgangsdip. Zeker en vast omdat ze een diepgaand comfort combineren met een grote budgetvriendelijkheid.

     

    “In al onze vestigingen ligt de klemtoon op een nauwe verbondenheid met de natuur en een groot respect voor de omgeving”, verklaart Michel Son, Voorzitter van de Logis van België. “Wandelen in het bos, kastanjes rapen, de geur van gevallen bladeren opsnuiven, de kleurenpracht van de natuur bewonderen,… Het maakt allemaal deel uit van de unieke herfstervaring die onze hotel-restaurants bieden, zodat onze gasten er volledig kunnen herbronnen.” 

     

    De etablissementen van de Logis staan daarnaast ook gekend voor hun overheerlijke traditionele keuken: een pittige wildschotel, verse bospaddenstoelen, pompoenpuree en andere streekgebonden herfstproducten staan dus zeker en vast ook op het menu.

     

    Een echte aanrader voor de komende maanden is Hotel Petry in Vianden, een charmant middeleeuws stadje gelegen in het Groothertogdom Luxemburg. De Hostellerie Val Fleuri nestelt zich in het midden van het Groothertogdom Luxemburg, in het stadje Mersch dat een zeer fraai stadspark bezit met een vijver van ‘poëtische schoonheid’.

     

    In het door natuur omgeven Sankt-Vith prijkt hotel Pip-Margraff. Vanuit deze bestemming vertrekken verschillende natuurexcursies en men kan er tal van ontspannende activiteiten uitoefenen zoals paardrijden, zeilen, golfen of het verkennen van de omgeving met een electrofiets.Hotel du Moulin in Ligneuville (bij Malmédy) ligt op slechts 20 km van de Hoge Venen waar men de benen naar hartenlust kan strekken (wandelkaarten zijn verkrijgbaar aan de hotelbalie) in de kleurrijke bossen of het privépark omheen het hotel kan verkennen.

    In het zuiden van de provincie Luik bevindt zich hotel Doux Repos, in een idyllische omgeving met duizenden hectaren in gouden kleuren badend bos. Wie frisse lucht, rust en ontspanning zoekt is daar aan het juiste adres. Vlakbij de Duitse grens, in het dorpje Raeren, ligt Hotel Zum Onkel Jonathan, van waaruit verschillende bijzondere uitstapjes mogelijk zijn naar het uitgestrekte Hertogenwoud en het Geuldal waar altijd wel iets te ontdekken valt, zoals bijvoorbeeld de "Fußfälle", kleine heiligenhuisjes uit blauwe steen.

     

    Een stukje Zuiderse warmte vind je in het Limburgse Zonhoven bij Hotel Casa Roman, een officieel erkende “Fietsvriendelijke Logis” die eveneens Vespa’s  ter beschikking stelt: een leuke alternatieve manier om de pittoreske omgeving en vurige natuur in de buurt te ontdekken. Weinig Brusselse hotels kunnen het de Auberge Aux Repos des Chasseurs nadoen: hun gasten wekken met het gefluit van vogels. Gelegen aan de rand van het machtige Zoniënwoud, kan dit etablissement met de hoogst mogelijk Logis-quotatie rekenen op een uitstekend restaurant, vermaard onder fijnproevers voor zijn excellente wildkeuken.

    De Fédération Internationale des Logis (FIL) is vandaag de eerste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa met meer dan 2600 hotels. Meer dan 60 jaar na haar oprichting in Frankrijk, blijft ze zich onophoudelijk ontwikkelen, in Frankrijk, maar ook in Duitsland, Andorra, België, Spanje, Groothertogdom Luxemburg, Italië en Nederland.

    www.logishotels.com

    24-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royal Caribbean

    Royal Caribbean: Meer diningmogelijkheden en Lafite-wijndegustaties

     

     

     

    Royal Caribbean International verhoogt de vakantiebeleving en rolt een aantal voorzieningen van de Oasis-klasse verder uit over de vloot. Serenade of the Seas is in november het volgende schip dat onder de noemer 'Royal Advantage' een reeks nieuwe voorzieningen krijgt. Op de scheepswerf worden de publieke ruimtes opgefrist, krijgen de kajuiten flatscreens en wordt een openluchtfilmscherm geïnstalleerd. Het Italiaanse specialiteitenrestaurant Portofino wordt omgeturnd tot Giovanni's Table en het Japanse restaurant Izumi wordt toegevoegd. Na de refit zal het schip ook de Chef's Table aanbieden en kunnen gasten opteren voor een Royal Choice Dining Package, een voordeelformule waarbij de passagiers tijdens hun cruise diverse specialiteitenrestaurants combineren. De vernieuwde Serenade of the Seas zal vanaf 10 december enkele cruises in de Middellandse Zee verzorgen vooraleer het schip op 14 januari via het Suezkanaal naar de Arabische golf vertrekt voor zijn Dubai-seizoen.

     

    Royal Caribbean International breidt ook zijn samenwerking met de Domaines Barons de Rothschild uit en stelt op de schepen voortaan een 'Lafite Wine Tasting Experience' voor. Voor een bedrag van 23 tot 25 dollar (circa 20 euro), afhankelijk van het schip en de route, kunnen gasten diverse wijnen uit de Bordeaux proeven. De proeverij is uitgewerkt in samenwerking met Château Lafite Rothschild en de meester-sommelier John Blazon. Tijdens de bijeenkomst ontvangen de deelnemers informatie over de wijnen en de wijnbouwer en leren ze over de geschiedenis van het huis en het samengaan van wijn en spijs. De Lafite Wine Tasting Experience, aanvankelijk aangeboden op de Allure of the Seas, is vanaf heden beschikbaar op een tiental Royal Caribbean-schepen.

     

     





    24-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagnekunst

    KLINKEN OP CHAMPAGNEKUNST

    Taittinger Comtes de Champagne uitgeroepen tot 's werelds beste champagne

     

     

    2002 kende weinig neerslag, een zachte winter en onverwachte zon bij het begin van de oogst, na hevige regenval eind augustus. Dat vertaalt zich naar mooie druiventrossen waar tophuis Taittinger graag zijn champagnekunsten op loslaat. Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2002 heeft dan ook alles van een topcuvée: een exclusieve frisheid en verrassende verfijning, met een goddelijke glans. Of hoe deze millésimé de reputatie van Taittinger hoog houdt, nu de Comtes de Champagne 2000 is uitgeroepen tot ’s werelds lekkerste champagne. 

     

    Het kan geen toeval zijn. In de top tien van de ‘100 beste champagnes van 2012’ van het internationale FINE Champagne Magazine, neemt champagnehuis Taittinger de eerste en tweede plaats in, met respectievelijk Taittinger Comtes de Champagne 2000 en Taittinger Millésimé 2004. 

     

    Sinds de lancering van Comtes de Champagne in 1952 voldoet deze champagne aan een constante topkwaliteit. In de loop der jaren heeft de cuvée een rijkdom ontwikkeld die een fluweelzachte textuur kent en fijne, frisse zuren heeft voor een verrassend effect. 

     

    Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2002

    Ook Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2002 laat de champagnekunst van Taittinger proeven: een intense en verfijnde smaak met complexe fruitaroma's. Deze exclusieve champagne, uitsluitend als millésimé geproduceerd, moet dan ook aan heel wat technische vereisten voldoen. 

    Zo bestaat hij voor 100% uit witte Chardonnaydruiven van de beste wijngaarden van de streek, Côte des Blancs (Avize, Chouilly, Cramant, Mesnil-sur-Oger, Oger, Vertus, Bergères-les-Vertus). Alleen wijn van eerste persing, de cuvée, de absolute top in verfijning, wordt gebruikt. Verder heeft 5% van de wijnen die in de assemblage geraken, vier maanden gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten. Pas na 10 jaar geduldig rijpen in de historische abdijkelders Saint Nicaise in Reims, kan je klinken op dit nobele natuurproduct.

     

    Zijn smaak? De champagne opent met een prachtig fruitparfum, gevolgd door accenten van mandarijn en sinaasappelzeste, met een lichte toets van hout en een zweem van geroosterde brioche. De smaken zijn rond, rijk en intens. Ideaal als feestelijk aperitief of bij het begin van de maaltijd, bijvoorbeeld bij voorgerechten met vis, schaaldieren of zeevruchten. Grote troef van deze prestigieuze cuvée is ook de toegankelijkheid, afgestemd op de behoefte van de consument vandaag. Zo is het niet nodig om te wachten om deze Comtes te kunnen drinken. 

    Taittinger Comtes de Champagne is verkrijgbaar bij de betere wijnhandelaar aan de prijs van +/- 120 euro.

     

    Het prestigieuze Franse champagnehuis Taittinger – nog een van de weinige familiebedrijven in champagne – bevindt zich op de hellingen van Butte Saint Nicaise in Reims. Als je alle wijnstokken van het huis Taittinger achter elkaar zou planten, dan krijg je een lange rij van 2.880 kilometer. 

     

    De wijngaard bestaat voor 35% uit Chardonnay, 50% Pinot Noir en 15% Pinot Meunier, en weerspiegelt daarmee getrouw de Taittinger-stijl. Taittinger bezit wijngaarden in de grote regio's binnen de Champagnestreek, van de ‘Côte des Blancs’ tot de ‘Vallée de la Marne’ en de ‘Montagne de Reims’. Het gaat om 288 hectare, harmonieus gespreid over 34 verschillende cru's die tot het beste behoren van wat de Champagne-benaming te bieden heeft.  www.taittinger.fr

     

     

     





    23-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    22-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste hopoogst

    PALM haalt eerste hopoogst binnen…

     

     

     

    Op 24 oktober 2011 plantte bouwerij PALM, in haar eigen hoptuin van 35 are groot, een 800-tal hopplanten van de Hallertau Mittelfrüh variëteit.

    Tien maanden later, op 5 september 2012, is de eerste oogst geplukt. Woensdagochtend 6 uur in het ochtendschemer ging het plukwerk van start en nog voor de middag ging de hop richting Poperinge voor de verwerking ervan. Hallertau Mittelfrüh is een erg populaire variëteit met een zeer fijn hoppig en lichtgroen aroma. Door zijn ziektegevoeligheid is de variëteit lange tijd in de vergetelheid geraakt maar de techniek van virusvrije planten maakt dat deze variëteit aan een echte comeback is begonnen.

     

    Het team van de naburige Stoeterij Diepensteyn, o.l.v. Bert Jambon, heeft geen moeite gespaard om de hoptuin tot volle glorie te laten komen! Jan Vermeir uit Opwijk en de familie Temmerman, gerenommeerde hopboeren uit Erembodegem, hielpen PALM op weg en zorgden voor de begeleiding van de teelt en het plukken. Voor de behandeling doet de brouwerij beroep op Geert Claerbout, zelf hopkweker en verwerker in de Poperingse regio.

     

     

     

     





    22-09-2012 om 20:26 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesters

    Platte Grevelingen oester resistent tegen oesterziekte Bonamia

     

     

     

    Het lijkt erop dat de Grevelingen oester een zekere resistentie tegen Bonamia heeft opgebouwd. Een ziekte die onschadelijk is voor de consumptie van de oesters, maar wel een nadelige invloed heeft op de oesterpopulatie van de platte uit de Grevelingen. 

     

    Rooskleurige toekomst voor de oester. Dit bleek tijdens de officiële opening van het Nederlands oesterseizoen 2012-2013 in Bruinisse. Tijdens het openingswoord door de voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, de heer Cees van Liere, vertelde hij zeer verheugd te zijn dat de officiële opening van het oesterseizoen in Bruinisse aan de Grevelingen plaatsvindt: “In de Grevelingen groeien de zeldzame Platte Oesters. Hoewel deze exquise zeevruchten de laatste jaren een hobbelige ontwikkeling hebben gekend, zijn ze nu weer (bijna) volop aanwezig. Reden genoeg om even stil te staan bij dit bijzondere product, hier aan de Grevelingen.” aldus van Liere.

    Van Liere stond stil bij alle andere positieve ontwikkelingen rond de Grevelingen in relatie tot de oesters, zoals de optimalisatie van de oesterpercelen waar de Oestervereniging met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie afspraken maakt over een herschikking van de oesterpercelen om een beter rendement te krijgen zonder uitbreiding van het areaal aan visserijgronden. Ook sprak hij over de Blue Green Deal die werd afgesloten met het Natuur- en Recreatieschap Grevelingen waarbij door het terugbrengen van het getij in de Grevelingen de dynamiek in het water terug komt, wat ten gunste komt van het zuurstofgehalte in diepere delen van de Grevelingen. Van Liere: "Ook verwachten wij in december een MSC certificering voor de oesterkweek, wat het duurzame karakter van de oesterproductie onderstreept. Daarnaast zijn we een project gestart samen met diverse wetenschappelijke instituten waaronder Imares om de productie van platte oesters te verhogen, dit project, Oysterecover, is een Europees project. Al met al ziet het er rooskleurig uit voor de oesters uit de Grevelingen." 

     

    De platte oester: Ostrea Edulis 

    Aad Smaal, bioloog en verbonden aan Wageningen Universiteit & Imares te Yerseke hield een achtergrond verhaal over de Zeeuwse oester in het algemeen en de platte uit de Grevelingen in het bijzonder. De platte oester behoort tot de tweekleppige weekdieren uit het zeemilieu. In Nederland is het een van de meest beroemde producten uit zee. De smaak is uniek en wordt door kenners zeer gewaardeerd. De platte oester groeit vrij traag, leeft van zwevend voedsel in het water en plant zich in de zomer voort. De eieren worden binnen de schelp van het vrouwtje bevrucht via het zaad van de mannetjes dat via paaien onder bepaalde maanstand vrij komt in het zeewater. De larve ontwikkeld zich 10 dagen binnen de bescherming van de moederschelp alvorens ze vrij zwevend in het water op zoek gaan naar een plek om zich te vestigen. Dit is een definitieve gebeurtenis want de piepjonge oester hecht zich met een druppel cement aan de ondergrond om zich vervolgens niet meer te verplaatsen. De oester begint zijn leven als mannetje en wordt na ongeveer 3 jaar vrouwtje. Ze kunnen wel 20 jaar oud worden. Marktwaardige oesters zijn 3, 4 of 5 jaar oud. De platte oester is gevoelig voor lage en hoge temperatuur en voor ziektes. Het ziet er nu naar uit dat de platte oester een toenemende resistentie ontwikkelt, waardoor de toekomst voor deze bijzondere oester er rooskleurig uitziet. 

     





    22-09-2012 om 20:24 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fort Napoleon Oostende

    FORT NAPOLEON LANCEERT NIEUWE DIGITALE MUSEUMGIDS

     

     

     

    De nieuwe digitale museumgids van Fort Napoleon is uit. In deze nieuwe iPod tour kruipt Gène Bervoets in de huid van een trouwe Franse soldaat. Samen met vertelstem Veerle Dobbelaere vertellen ze alles over het dagelijkse leven in Fort Napoleon. Deze museumgids is de perfecte manier om de geschiedenis van Fort Napoleon op een boeiende en speelse manier te ontdekken. De digitale tour duurt ongeveer 40 min. en is beschikbaar in vier talen. Er zijn 60 iPod toestellen voor de bezoekers ter beschikking aan het onthaal.

    Fort Napoleon doet het de afgelopen drie jaar trouwens bijzonder goed. De bezoekersaantallen in juli 2012 stegen met 51% t.o.v. 2011, in augustus 2012 bezochten 48% meer bezoekers het Fort. Mede dankzij de nieuwe initiatieven van Toerisme Oostende vzw, zoals de inrichting van de wereldvermaarde expo van Storm Thorgerson afgelopen zomer.

     

    NIEUW: Fort Napoleon iPod tour

    In 1810 beveelt Keizer Napoleon de bouw van drie forten: twee in de duinen ten oosten en ten westen van de stad en één aan het sluizencomplex van Slijkens. De reden ligt voor de hand, Oostende beschermen tegen een Engelse invasie vanuit zee. Enkel de twee duinenforten zullen worden gebouwd.  Het huidige Fort Napoleon is het oostelijke fort en wordt in 1813 voltooid. Op een moment dus dat de macht van Napoleon al gebroken is. In 1812 is de Grande Armée ten onder gegaan in de Russische winter en in 1813 leidt Bonaparte een zware nederlaag in de Volkerenslag bij Leipzig. De Franse troepen verlaten Oostende definitief in april 1814.

     

    Met de val van Napoleon verdwijnt ook de  militaire rol van het Fort. Het blijft wel in militaire handen, maar het geraakt steeds meer in onbruik en verdwijnt langzaam maar zeker onder het duinenzand. Door zijn ligging in de duinen achter de havengeul blijft het ook gespaard van  de sloophamers. Tijdens de Eerste Wereldoorlog komt het Fort weer even tot leven dankzij de Duitse bezetter. Zij richten het in als bierkelder voor hun officieren. Na de oorlog wordt het een heemkundig museum, maar daar maakt de tweede wereldoorlog een einde aan. Na de Tweede Wereldoorlog raakt het Fort volledig vervallen. Het wordt een verlaten plek in de duinen en trekt  helaas ook vandalen en graffitispuiters aan. In 1976 wordt het erkend als monument, maar de restauratie zal nog jaren op zich laten wachten.

    Dankzij de Stichting Vlaams Erfgoed wordt het Fort uiteindelijk van de ondergang gered en krijgt het tussen 1995 en 2000 een zeer grondige restauratiebeurt.

     

    In de nieuwe iPod tour komen al deze facetten uit de geschiedenis van het Fort aan bod. Enerzijds is er een vertelstem, gelezen door Veerle Dobbelaere die u alles vertelt over de geschiedenis van Fort Napoleon van 1813 tot heden. Anderzijds is er François, gespeeld door Gène Bervoets, een trouwe soldaat die al bijna 200 jaar lang wacht op de Engelse invasie. Hij vertelt u alles over het dagelijks leven in het Fort. François werd ook tot leven gewekt in geanimeerde tekeningen, zodat de bezoeker zich volledig kan inleven in het dagelijks leven in een fort anno 1813. De passages over de geschiedenis van het Fort zijn rijkelijk geïllustreerd met archieffoto’s, plannen en historische kaarten.

    De tour is ook beschikbaar in het Frans, Engels en Duits. De volledige tour duurt ongeveer 40 minuten. Er zijn 60 iPod toestellen ter beschikking van de bezoekers aan het onthaal.

     

     

    21-09-2012 om 00:00 geschreven door rvh  


    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs