Inhoud blog
 • De rode strook.
 • het groter plan
 • voeten in de aarde
  Archief per maand
 • 07-2008
  team jenny
  Te moeilijk? Enkel voor computer freaks? Natuurlijk niet!
  20-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rode strook.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit verhaal speelt zich af, 5 dagen geleden, hier niet zo ver vandaan. Meneertje Jaspers had zin in een avontuur en wat meneertje Jaspers vraagt, dat krijgt ie (soms).

  Auto in, de 5 punten van het 5-puntsveiligheidsgordeltje stevig vast. De cd speelt zoals gewoonlijk liedje 4 en af toe ook eens liedje 7. Nog 4 streepjes brandstof in de tank. Akke akke tuut tuut, weg zijn wij. Richting Blaisantvest nummer 7a, aldewaar de nAldi woont. Een rit van amper 8 minuten.

  Acht minuten later zijn we er. Ik hijs Jaap uit zijn grotejongensstoel en neem hem op de arm mee naar binnen.

   Jeugdsentimenteel stop ik mijn goede oude 20 freng-stuk in het gleufje van de kar. Jaaps beide beentjes door de daartoe voorziene gaatjes en akke akke tuut tuut, wij bleven staan?

  Blijkbaar heeft de nAldi een winkelkarretjes-diefstal-probleem en hebben ze daarvoor een anti-winkelkarretjes-diefstaloplossing gevonden. Aan de ingang (ook gekend als de uitgang) van de nAldiparking bevindt zich een uiterst ingenieuze rode lijn. Wanneer een persoon met slechte bedoelingen en een winkelkar over die rode lijn rijdt dan springt de kar op anti-winkelkarretjes-diefstalslot. Het op slot zijn van dit karretje bewijst dat het onlangs bijna-ontvoert was! De bijna-dief van ons karretje had gelukkig nog een stukje helder geweten en heeft het winkelkarretje terug in het rek gezet. Wat geen sinicure moet zijn geweest, want ik kreeg dat ding voor geen meter vooruit. De bijna-dief heeft veel overgehad om zijn euro of twee-euro terug te krijgen. Of misschien had ie een ook 20 freng met sentimentele waarde?

  Nu vraag ik mij toch af; hoe werkt dit systeem? Zit er een magneetje in de boze rode strook? Heeft elke nAldi zo’n rode strook? Gebruiken ook andere winkelketens dergelijk anti-winkelkarretjes-diefstalsysteem? Nuja, geen ramp, karretjes genoeg.

  Mijmerend en met een hoofd vol vragen starten Jaap en ik aan onze boodschappenronde. Fruitsap, 12 dozen; bladerdeeg, 2 rollen; ontbijtspek, 12 schellen; ….  Avontuur tot in het dertigste knoopsgat van de jas van een avonturier met een jas met veel knopen.

  De kar duw ik alle stapels voedsel, en non-voedsel voorbij en vul met alles wat in mijn denkbeeldig boodschappenlijstje staat. Aangekomen aan de rollende band breekt koud en warm tegelijk zweet mij al uit. De gevreesde nAldi-kassierster komt dichterbij. Ik heb het hier niet over een specifieke nAldi- kassierster, want ik vrees ze allemaal! Het tempo waaraan je je boodschappen terug moet klasseren in je boodschappentassen is werkelijk mensonwaardig. Ik word telkens weer boos en bang tegelijk. De zakken sla belanden uiteindelijk helemaal onderaan de tas, met een doos nectarines en 3 blikjes tonijn  erbovenop. Achja, sla is al plat, denk ik on-assertief, want eigenlijk ben ik boos, want de grote boze kassierster is verantwoordelijk voor de plaats van de sla, niet ik.

  Ze wou dan ook nog eens 71.54 euro van me. Toevallig ook de code van onze gemeenschappelijke team-jenny-bankkaart. Toeval kan mooie gedaantes aannemen, soms ook niet.

  Naar buiten, de boodschappen gaan vlotjes in de koffer van de Kangeroo, ik hoef niet eens een stapelplan uit te stippelen. Lang leve onze gezinswagen. Jaap terug in zijn grote jongensstoel met alle puntjes van de gordel stevig in hun slot. Akke akke tuut tuut, terug naar huis zijn wij.

  20-07-2008 om 00:00 geschreven door team jenny


  >> Reageer (1)
  19-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het groter plan
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Samen met Thusus werkte ridder Warwoofd aan een groter plan. Hun plan. Zelfs Karmelijn, die voor de meerrest deelgenoot was aan hun lotgevallen, werd niet betrokken in dat groter plan. Hij vond dat niet erg, zei hij altijd. Met een verbleekt schuldgevoelen wilden Thusus de Groene en ridder Warwoofd hem maar al te graag geloven. Hij mist ons, zei Thusus, en wil het waarschijnlijk niet laten blijken. Ik geloof je niet, zei ridder Warwoofd dan. Maar toch, antwoordde Thusus, maar toch… In feite was Karmelijn ongevoelig, tenminste, dat vertelde hij Thusus en ridder Warwoofd. En dat maakte hem nu net zo groot. Karmelijn de Grote, zeiden ze dan, voor ons ben jij de grootste. En ook dat leek hem niet te raken. Een enkele keer, en dat waren dan periodes die veel te lang schenen aan te slepen, stond er een waterrand rond zijn ogen. Karmelijn trok zich dan wat vaker en langer terug dan normaal, maakte dan dagenlange wandelingen en met een hoofd vol lucht keerde hij gewoonlijk terug. Hij was dan naar het Roerbos geweest aan de rand van de immer ontoegankelijke Bruine vallei. Ridder Warwoofd had de gewoonte daar in de woekerbomen te klimmen, tot in de graaikruin, om dan daar te proeven van de groene wolken rond de bomen. Ridder Warwoofd had zo, door het gebladerte heen, Karmelijn al meermaals zien voortstruinen. Net alsof hij iets verloren had. Spoetnik!, riep hij, Spoetnik!! ’t Is misschien te donker, mompelde hij dan, ze horen me niet in de zwaarte van de schaduw. Morgen kom ik terug!, riep hij. Dan mompelde hij nog iets over ‘zwanenzang’ en ‘rode hond’, maar dat laatste had ridder Warwoofd niet zo goed verstaan. Opeens vrolijk neuriënd, had Karmelijn zich een keer languit neergevleid in het diepgroene mos, ongeveer drie meter van de Dikke eik. Ridder Warwoofd vond dat hij niet moest horen wat Karmelijn tegen de Dikke eik te vertellen had. Niet dat hij niet nieuwsgierig van aard was, integendeel. Maar zijn respect voor Karmelijn was te groot om zichzelf zonder toestemming deelgenoot te maken van diens zieleroerselen. Geruisloos hapte hij dan nog eenmaal naar de wolk, wenste deze goedenacht en gleed geruisloos naar beneden. De zwaarte in.

  19-07-2008 om 22:17 geschreven door team jenny


  >> Reageer (0)
  17-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voeten in de aarde
  Klik op de afbeelding om de link te volgen het lag in de lijn der verwachtingen
  en dus
  geschiedt
  team jenny een feit
  geniet

  17-07-2008 om 22:40 geschreven door team jenny


  >> Reageer (1)


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!