Ook dit jaar laten drie Studio Brussel-presentatoren zich vrijwillig opsluiten in een Glazen Huis. Daar leven ze zeven dagen enkel op sapjes. Op die manier brengen de Glazen Huis-bewoners een stille ramp onder de aandacht en tonen ze hun onvoorwaardelijke engagement voor de wereldwijde problematiek van diarree.

Glazen Verhuis

Otto-Jan Ham en Linde Merckpoel, twee andere presentatoren van Studio Brussel, zullen instaan voor de Glazen Verhuis. Vanuit Hasselt richting Leuven en vanuit Kortrijk richting Gent, met onderweg enkele stopplaatsen, zullen er kleine Glazen Huizen worden getrokken. Er wordt gevraagd aan verenigingen en andere groepen om deze huizen ter plaatse te brengen. De Nationale Loterij zal per kilometer dat de Glazen Huizen worden getrokken, 500 euro schenken aan Music For Life.

Tomas De Soete heeft de meeste ervaring met het Glazen Huis. Hij zal al voor de vijfde keer aanwezig zijn in het Glazen Huis. Voor Siska Schoeters is het de vierde keer en voor Sam De Bruyn de derde keer.

Themalied en Glazen Show

Het themalied dit jaar is een cover van 'Zanna', van Luc Van Acker. Selah Sue (uit Leuven), Jeroen van The Subs (uit Gent) en Tom Barman (uit Antwerpen) zetten hun schouders onder dit lied. Steven van Herreweghe zal een tuinhuis bemannen naast het Glazen Huis voor het programma De Glazen Show waarin BV's hun spullen ter veiling aanbieden. Artikel uit het nieuwsblad van maandag 28 november

Music For Life gaat door van 17 tot 23 december.