Image hosting by Photobucket
Foto
Image hosting by Photobucket
Inhoud blog
  • Tanger
  • Harira-soep
  • Pastilla met Duiven
  • Lamstajine
  • Kiptajine
  • Couscous Royal
  • Keftaballetjes in tomatensaus
  • Kefta
  • Vershillende soorten Briouats
  • Dadelbrood
  • Amandelkoekjes
  • Gazellenhoorentjes
  • Muntthee
  • Herinneringen
  • Gehaakte Lappedeken
  • De Pantoffel "Tupsu''
  • Bedpantoffels
  • Good-Bey
  • Tot Ziens
    E-mail mij!

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Mijn Sterrenbeeld
    Image hosting by Photobucket
    Foto
    Met mijn vriendin uit Rusland
    Foto
    In Hawai
                 Image hosting by Photobucket
  • Breien Leren
  • Breisteken
  • Leren Breien & Tips
  • Het gewone Haken
  • kurkdroog
  • Vinowalt
  • Wijnen JL
  • Vins de Bourgogne
  • Vins de Bordeaux
  • Wijn Info
  • Xquis
  • Receptenzoeker
  • Culinaire Ambiance
  • Recepten Culinair
    Foto
    Met mijn man Past District Governor Lions Clubs International
    Foto
    Samen met mijn kleindochter Deborah
    Image hosting by Photobucket
    Foto
    Mijn echtgenoot
    Foto
    Mijn Kleindochter
    Foto
    Moeder met de Gnoua in Tanger Marokko
    Foto
    In het Galo Romeins-Museum in Tongeren
    Blog als favoriet !
    Foto
    Bezoek in een weeshuis in Agadir
    Image hosting by Photobucket
    Foto
    Bezoek in een creche in Taroudant
    Image hosting by Photobucket
    Foto
    Vrienden uit Benin
    Foto
    Vriendinnen uit Cameroen
       Image hosting by Photobucket
    Foto
    Vrienden uit Amerika
    Foto
    Vrienden ui Frankrijk
    Image hosting by Photobucket
    Foto
    Mijn Moeder
    Foto
    Mijn Vader
               Image hosting by Photobucket
    Foto
    Met mijn hond Tardi en Jimmy
    Foto
    Moeder met mijn hondje Jimmy
    Foto
    Foto
    Donald en Carole vriende uit Deleware
    Foto
    Genietend
    Image hosting by Photobucket
    Foto
    Met mijn vriendin Christine
                 Image hosting by Photobucket
                Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
         Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Irma's Hobby Hoekje

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25 jaar geleden trok ik samen met mijn echtgenoot naar Tanger in Marokko, wij hebben er zeventien jaar gewoond en gewerkt, en in die tijd  heb ik er de gerechten van de Marokkaanse keuken geleerd.
    Van de Noord-Afrikaanse keukens heeft die van Marokko de meeste kenmerken van de aristocratische traditie. Door de eeuwen heen heeft zich een geurige, hogere kookkunst ontwikkeld, waarvoor men de tijd neemt en waarvan men geniet.
    In Tanger gebruikt men de recepten van het oude Andalusië en maakt men met liefde en toewijding ingewikkelde en kruidige spijzen klaar.
    Thuis maken de vrouwen pastilla's van brickdeeg, couscous, harira-soep, lang gekookte tajine, en licht, zoet gebak klaar.
    Op mijn blog zal ik verschillende van deze recepten zetten zo kunt u ook zelf deze betoverende spijzen maken en uw gasten ermee verleiden.


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harira-soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is een stevige maaltijdsoep, gemaakt om het lichaam en ziel te versterken.


    Voorbereidigstijd : 30 min
    Bereidingstijd : 1 uur
    Ingrediënten voor 6 personen :





    200 gram  lamsvlees, (lamsschouder)
    150 gram kikkererwten,
    4 uien,
    1 kilo tomaten,
    1 takje groene selder,
    3 soeplepels gehakte peterselie, 
    3 soeplepels gehakte koriander,
    1 doosje van 140 gr  geconcentreerde tomaten puree, 
    1 theelepel kurkuma, 
    1 zakje safraanpoeder,
    1 theelepel gemberpoeder, 
    2 bouillonblokjes van rundsvlees,
    2 eieren, 
    4 soeplepels vermicelli, 
    3 liter water, 
    1 theelepel grof  gemalen zwarte peper, 
    2 eetlepels olijfolie,
    zout

    Bereiding :

    Zet een dag tervoren de kikkererwten apart in koud water in de week.
    Snijd het vlees in heel kleine blokjes. Pel de uien en hak deze fijn.Verwijder het vel van de kikkererwten door deze tussen uw vingers te knijpen.
    Bak het vlees aan in olijfolie voeg de kurkuma, safraan, gember, zout en de grof gemalen peper toe en laat dit 5 minuten braden en doe dan de uien, peterselie en de koriander erbij en laat dit nog 5 minuten verder zachtjes stoven, voeg er dan de in stukjes gesneden tomaten toe en laat nog 5 minuten verder stoven. Giet het water er het bij en breng het aan de kook met de bouillonblokjes en de tomaten puree en laat dit een 20 tal minuten verder koken, voeg dan de kikkererwten toe en laat dit nog 15 tal minuten verder koken, en voeg dan de vermicelli toe en laat het nog  een 5 minuten doorkoken.
    Klop ondertussen de eieren los voeg deze al roerend in de soep, en smaak af met peper en zout.
    Dien de soep direct op met dadels en vijgen


    Image hosting by Photobucket

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastilla met Duiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pastilla met duiven

    Voorbereidingstijd : 1 uur
    Bereidingstijd : 2 uur
    Ingrediënten voor 6 personen :
    4 duiven,
    3 grote uien,
    1/2 theelepel gemberpoeder,
    1/2 theelepel safraanpoeder,
    2 eetlepels gehakte peterselie,
    2 eetlepels gehakte koriander,
    2 eetlepels ras al-hanout
    1 theelepel kaneelpoeder,
    1 tomaat,
    5 eieren,
    4 eetlepels suiker
    200 gram ontvliesde amandelen,
    grof gemalen zwarte peper,
    zout,
    olijfolie,
    poedersuiker
    15 blaadjes brickdeeg,(in Marokko heet dit deeg ouarka)

    Bereiding :

    Pel de uien, hak ze fijn evenals de peterselie en de koriander blaadjes en rasp de tomaat.
    Bestrooi de duiven met zout en peper.
    Verhit 4 eetlepels olijfolie en braad de duiven aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en fruit snel de uien in de olijfolie, en voeg de fijngehakte kruiden, de geraspte tomaat, 1/2 theelepel kaneelpoeder, de ras al-hanout, de gember en de safraan en ruim zout en peper toe. Giet 1,5 dl water in de pan, doe de duiven erin, zet het deksel erop en laat
    1 uur op een zacht vuur stoven. Draai de duiven geregeld om.
    Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan, bak er de amandelen in en hak ze fijn. Vermeng ze met de suiker en 1 theelepel kaneel.
    Haal de duiven, als ze goed mals zijn uit de pan, haal de botjes eruit en snijd het vlees in stukken. Klop de eieren los met een vork, haal de pan van het vuur en voeg er snel roerend de eieren aan toe. Zet terug op een heel zacht vuurtje en roer nog enkele minuten tot al het vocht is verdamt..
    Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in.
    Vet 6 blaadjes brickdeeg aan een kant met een weinig olijfolie. Leg ze in de springvorm, ze moeten elkaar gedeeltelijk overlappen. Leg 2 andere blaadjes brickdeeg, eveneens met geolied, onderin op elkaar.
    Vul met de helft van het duivenvlees, de saus en amandelen. Leg hier 3 blaadjes geoliede brickdeeg op, en laat de randen elkaar overlappen. Voeg de rest van het duivenvlees, de saus en de amandelen toe. Eindig met 4 geoliede blaadjes brickdeeg en stop wat uitsteek in langs de rand. Bestrijk met olijfolie.
    Zet de pastilla in een op 200 °C  voorverwarmde oven en laat deze in 30 minuten goudbruin bakken. Haal de pastilla uit de vorm, bestrooi met de poedersuiker en versier met wat kaneel.




    Image hosting by Photobucket

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamstajine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Lamstajine met gedroogde pruimen en amandelen




    Voorbereidingstijd:30 min.
    Bereidingstijd : 2 uur
    Ingrediënten voor 6 pers. :




    1,5 kilo lamsbout,
    500 gram gedroogde pruimen,
    1 theelepel gemberpoeder,
    1 theelepel kurkuma,
    1 mespunt safraandraadjes,
    1 theelepel kaneel
    1 kaneelstokje,
    1 ui,
    2 eetlepels gehakte peterselie,
    2 eetlepels gehakte koriander,
    1 tomaat,
    100 gram ontvliesde amandelen,
    1 soeplepel honing,
    2 soeplepels oranjebloesemwater,
    grof gemalen zwarte peper,
    zout,
    olijfolie

    Bereiding :

    Hak de lamsbout in stukken en braad het vlees in olijfolie aan in een stoofpot, voeg de gemberpoeder, safraandraadjes, kurkuma, zout en peper toe en laat 5 minuten bakken. Voeg er vervolgens de geraspte tomaat, de gehakte ajuin, de koriander en peterselie aan toe, laat dit een 5 minuten stoven. Zet het vlees vrijwel onder water en voeg het kaneelstokje toe, en breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1.30 uur pruttelen met het deksel er half op.
    Voeg vervolgens de gedroogde pruimen toe, giet het oranjebloesemwater en de honing erover en bestrooi met kaneelpoeder. Laat nog minstens 15 minuten pruttelen tot het vlees goed mals is.
    Rooster de ontvliesde amandelen in een weinig olijfolie in een bakpan, en bestrooi er de tajine mee. Direct serveren met stokbrood.







    Image hosting by Photobucket

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiptajine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kiptajine met citroen en olijven

    Voorbereidingstijd:30 min.
    Bereidingstijd : 1 uur
    Ingrediënten voor 4 personen :




    1 kip van 1,200 gram, klaar voor gebruik,
    3 uien,
    4 teentjes knoflook,
    2 eetlepels gehakte peterselie,
    2 eetlepels Gehakte koriander,
    1 tomaat,
    1 theelepel kaneelpoeder,
    1 theelepel gemberpoeder,
    1 mespunt safraandraadjes,
    2 gekonfijte citroenen,
    250 gram groene olijven,
    Grof gemalen zwarte peper,
    Zout,
    Olijfolie

    Bereiding :

    Ontvel de kip en snij ze in stukken. Pel de uien en de knoflook, hak ze fijn, apart van elkaar.
    Leg de stukken kip in een stoofpan, en bak ze vervolgens op hoog vuur in olijfolie aan alle kanten goudbruin.
    Voeg de uien, knoflook, peterselie, koriander, geraspte tomaat, gember, kurkuma, kaneel en de safraandraadjes toe en bestrooi met zout en peper..
    Giet er 3 dl water bij, en breng aan de kook, doe een deksel op de pan en laat 45 minuten op een zacht vuurtje stoven.
    Haal de kip eruit houd hem warm.
    Laat de saus indikken. Snijd de citroenen in vieren en ze voeg toe aan de saus, evenals de olijven en wederom de stukken kip.
    Laat alles langzaam heet worden en serveer direct met plat Marrokaans brood.


    Image hosting by Photobucket

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous Royal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Couscous Royal

    Voorbereidingstijd : 1 uur
    Bereidingstijd : 1.30 uur
    Ingrediënten voor 4 personen


    1 kg in stukken gesneden lamsvlees met been,
    4 uien,
    1 kleine witte kool,
    4 grote wortelen,
    4 kleine courgetten
    4 rapen
    300 gr kikkererwten,
    250 gr rozijnen,
    500 gr couscous,
    1 koffielepel kurkuma,
    1 koffielepel gemberpoeder,
    1 mespunt safraandraadjes,
    2 eetlepels ras al-hanout,
    2 eetlepels gehakte peterselie,
    2 eetlepels gehakte koriander,
    2 tomaten,
    2 bouillonblokjes van rundssvlees,
    1 koffielepel smen (ranzige boter),
    Grofgemalen zwarte peper,
    Zout,
    Olijfolie,
    3 eetlepels oranjebloesemwater

    Bereiding :
    Zet een dag tervoren de kikkererwten apart in koud water in de week.
    Hak 3 uien fijn, en  schil de wortelen en de rapen, en snijd ze in 2 stukken evenals de courgetten, verwijder de buitenste bladeren van de witte kool en snijd hem in 4 stukken. Verwijder het vel van de kikkererwten door deze tussen uw vingers te knijpen.
    Laat de rozijnen in lauw water met het oranjebloesemwater wellen.
    Verhit 4 eetlepels olijfolie in de couscouspan. Bak het lamsvlees aan en bestrooi met zout en peper,en voeg er de
    ras al-hanout, de kurkuma, de gemberpoeder en de safraandraadjes toe en laat dit een 5 minuten bakken op een hoog vuur, en voeg er dan de gehakte koriander, peterselie, uien en 1 geraspte tomaat aan toe en laat dit nog een 5 tal minuten verder sudderen. Giet er dan ruim koud water bij en voeg er de bouillonblokjes en ook de kikkererwten bij, en laat dit 45 min studderen. Leg dan de witte kool, wortelen, rapen en de courgetten er boven op en laat dit nog 15 minuten verder sudderen zonder er in te roeren.
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan, voeg er 1 gehakte ui en 1 geraspte tomaat aan toe en besrooi met grofgemalen peper en zout, en voeg er 4 eetlepels van het kookvocht aan toe, haal de gewelde rozijnen uit het water en voeg deze erbij, en laat dit een 10 tal minuten sudderen. 
    Leg de couscous in een ring op een schaal, leg het vlees in het midden, bedek het vlees met de groenten, en daar op de rozijnen.  En serveer de saus (kookvocht) apart.   
                           
    Bereiding Couscoes :
    Houd de couscous onder stromend water, leg in een grote schaal en schud de korrels los. Doe de couscous vervolgens in het bovenste deel van de couscouspan, dat op de pan waarin het lamsvlees en de groenten koken past. Bind een doek om de rand waar de pannen op elkaar aansluiten. Doe er geen deksel op. Als de couscous goed gestoomd heeft, kunt u deze in een grote schaal doen. Giet er olijfolie en 3dl water en vermeng alles met uw handen. Doe de couscous terug in de pan als al het vocht opgenomen is. Laat zonder deksel doorkoken tot de stoom weer bij de couscous komt. Doe deze in een schaal, voeg zout toe en de smen (sterke boter).

    Image hosting by Photobucket

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keftaballetjes in tomatensaus

    Keftaballetjes in tomatensaus

    Photobucket - Video and Image Hosting




    Voorbereidingstijd : 1 uur
    Bereidingstijd : 1 uur
    Ingrediënten voor 4 personen :


    Voor de Kefta :
    1 kilo lamsgehakt
    1 kleine ui fijngesneden
    2 teentjes knoflook (fijngesneden of uitgeperst)
    1 theelepel komijn
    1 theelepel paprikapoeder
    1/2 theelepel gemberpoeder
    2 eetlepels paneermeel
    2 eetlepels gehakte peterselie
    2 eetlepels gehakte koriander



    Voor de Tomatensaus :
    1 ui fijngesneden
    2 theleepels komijn
    2 teentjes knoflook (fijngesneden of geperst)  
    1 theelepel paprikapoeder
    1/2 theelepel kaneel
    3 tomaten
    1 blik met gepelde tomaten
    125 ml water
    2 eetlepels gehakte peterselie
    2 eetlepels gehakte koriander

    Garnering :
    8 eieren

    Bereiding  :

    Meng de ingrediënten voor het gehakt en kneed het even.
    Maak er dan mooie balletjes van die je bruin bakt in een pan (eerst hoog vuur en later wat lager als ze al een beetje bruin zijn).
    Bak ondertussen in een andere pan de ui tot deze goudbruin en gaar is.
    Voeg dan de knoflook en de kruiden toe ( behalve de koriander en pererselie).
    Laat het heel eventjes bakken totdat de geuren vrijkomen en voeg dan de tomaten, het water en de peterselie toe.
    Breng het aan de kook.
    Voeg dan de keftaballetjes toe en breng weer aan de kook.
    Zet nu het vuur op z'n laagst en laat het ongeveer een  uurtje sudderen tot je een lekkere dikke saus hebt.
    Voeg 5 minuten voor het einde de gehakte koriander toe en laat dit ook even mee sudderen.

    Neem een tajine en breek de eieren erin, en zet een paar minuutjes in de oven.

    Lekker met brood


    Photobucket - Video and Image Hosting

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kefta

    Kefta (Lamsspiesjes)

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Voorbereidingstijd: 1 uur
    Bereidingstijd : 30 minuten
    Ingrediënten voor 4 personen :

    2 bosjes peterselie
    2 uien
    1 kilo lamsvlees
    2 eieren
    1 koffielepel gemalen komijn
    1 koffielepel kaneel
    1/4 koffielepel cayennepeper
    2 eetlepels paprikapoeder
    zout

    Bereiding :

    Hak de peterselie grof in de keukenrobot.
    Voeg de ui toe en hak deze eveneens grof.
    Voeg de helft van vlees toe en hak dit te samen met het ui-peterseliemengsel fijn.
    Doe het geheel over in een aparte kom.
    Hak het overige vlees fijn in de keukenrobot.
    Doe de vleesmassa weer in de kom.
    Voeg de eieren en de kruiden toe.
    Gebruik een paar keer de momentschakelstand en daarna ongeveer een 10 tal seconden de hoge stand van de keukenrobot om alles goed door elkaar te mengen.
    Laat het ongeveer een 30 minuten rusten.
    Rijg ze aan spiezen.
    Druk ze stevig aan.
    Grill de spiesen onder regelmatig omdraaien in ongeveer ee 10 tal minuten aan alle kanten donkerbruin.




                                                                   Photobucket - Video and Image Hosting

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vershillende soorten Briouats
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Verschillende soorten Briouats





    Briouats met kip
    :


    Voorbereidingstijd : 20 min.
    Bereidingstijd : 30 min.
    Ingrediënten voor 6 personen :

    1 kip van 1,200 gram, klaar voor gebruik,
    3 uien,
    1/2 teelepel gemberpoeder,
    1/2 teelepel Safraanpoeder,
    2 eetlepels gehakte peterselie,
    2 eetlepels gehakte koriander,
    2 eetlepels ras al-hanout,
    1/2 theelepel kaneelpoeder,
    1 tomaat,
    5 eieren,
    grofgemalen zwarte peper,
    zout,
    olijfolie,
    poedersuiker,
    20 blaadjes brickdeeg.(in Marokko heet dit deeg ouarka)

    Bereiding :

    Pel de uien, hak ze fijn evenals de peterselie en koriander blaadjes en rasp de tomaat. Ontvel de kip en snij ze in stukken.
    Verhit 4 eetlepels olijfolie in een stoofpan en bak de kip op een hoog vuur aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en fruit snel de uien in de olijfolie, en voeg de fijngehakte kruiden, de geraspte tomaat, 1/2 theelepel kaneelpoeder, de ras al-hanout, de gember en de safraan en ruim zout en peper toe. Giet 1,5 dl water in de pan, doe de stukken kip erin, zet de deksel erop en laat 1 uur op een zacht vuur sudderen. Draai de stukken kip geregeld om.
    Haal de stukken kip, als ze goed mals zijn uit de pan, haal de botten uit het vlees en snijd het vlees in stukken.
    Klop de eieren los met een vork, haal de pan van het vuur en voeg er snel roerend de eieren aan toe. Zet terug op een heel zacht vuurtje en roer nog enkele minuten tot al het vocht is verdamd.   
    Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekepan, en bak met kleine hoeveelheden tegelijk, de briouats goudbruin. Laat de briouats uitlekken op keukenpapier. Serveer op een bord en bestrooi met poedersuiker en kaneelpoeder.

    Briouats met kefta :

    Voorbereidingstijd : 10 min.
    Bereidingstijd : 10 min.
    Ingrediënten  voor 6 personen

    500 gram gemalen lamsvlees,
    3 uien,
    1/2 theelepel gemberpoeder,
    1/2 theelepel safraanpoeder,
    1/2 theelepel cayenepeper,
    1 koffielepel paprikapoeder,
    4 teetjes knoflook,
    2 eetlepels gehakte peterselie,
    2 eetlepels gehakte koriander,
    2 eetlepels ras al-hanout,
    1 tomaat,
    grofgemalen zwarte peper,
    zout,
    olijfolie,
    poedersuiker,
    kaneelpoeder,
    20 blaadjes brickdeeg.

    Bereiding :

    Pel de uien, hak ze fijn, evenals de koriander, de peterselie, en de knoflook, en rasp de tomaat.
    Verhit 4 eetlepels olijfolie in een stoofpan en bak het gemalen lamsvlees bruin op een hoog vuur. Haal het gemalen lamsvlees uit de pan en fruit snel de uien en de knoflook in de olijfolie, voeg er het vlees weer aan toe samen met de fijn gehakte kruiden, de geraspte tomaat, de gemember, de ras al-hanout, de cayenepeper, de parikapoeder, de safraan en ruim zout en peper toe, en stoof dit alles te samen.
    Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekepan, en bak met kleine hoeveelheden tegelijk, de briouats goudbruin. Laat de briouats uitlekken op keukenpapier. Serveer op een bord en bestrooi met poedersuiker en kaneelpoeder.




    Briouats met garnalen :

    Voorbereidingstijd : 5 min.
    Bereidingstijd : 10 min.
    Ingrediënten voor 6 personen

    500 gram gepelde roze garalen,
    1/2 theelepel cayenepeper,
    grofgemalen zwarte peper,
    zout,
    olijolie,
    poedersuiker,
    kaneelpoeder.

    Bereiding :

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpan en bak de roze garnalen, en bestrooi met de cayenepeper, de grofgemalen zwarte peper en het zout. 
    Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekepan, en bak met kleine hoeveelheden tegelijk, de briouats goudbruin. Laat de briouats uitlekken op keukenpapier. Serveer op een bord en bestrooi met poedersuiker en kaneelpoeder.


    Het vouwen van de briouats

    Knip, om driehoekige briouats te verkrijgen, eerst de blaadjes brickdeeg doormidden. Vouw vervolgens elk blaadje dubbel met de ronde kant naar de rechte kant. Leg een beetje vulling op een van de uiteinden, druk een beetje plat met een houten lepel, vouw vervolgens de hoek schuin over de vulling, zodat er een driehoek ontstaat. Sla vervolgens de verkregen driehoek om tot bijna aan het eind van het blaadje. Vouw het laatste stukje deeg naat binnen, en smeer in met olijfolie.

    Image hosting by Photobucket

    Serveertip
    Leg op een bord een briouats met kip, een briouats met kefta, en een briouats met garnalen, bestrooi dit met poedersuiker en kaneelpoeder.



     

    Image hosting by Photobucket

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadelbrood

    Halua Ditzmar (Dadelbrood)

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Voorbereidingstijd : 30 minuten
    Bereidingstijd : 8 uur
    Ingrediënten voor 8 personen :

    250 gram walnoten, grof gehakt
    250 gram pecanoten, grof gehakt
    500 gram dadels, zonder pit
    500 gram vijgen, zonder schilletjes
    2 eetlepels honing
    mespunt anijszaad

    Bereiding :

    Meng al deze ingrdiënten heel goed met elkaar in een keukenrobot.
    Zorg er wel voor dat de noten niet te fijn gemalen worden.
    Vul een cakeblik met deze massa en zet de cake een dag in de koelkast om op te stijven.
    Snijd er dunne plakjes van.


    Photobucket - Video and Image Hosting


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelkoekjes

    Amandelkoekjes

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Voorbereidingstijd: 15 minuten
    Bereidingstijd : 1 uur

    Ingrediënten voor :

    Deeg :
    250  gram meel
    150  gram poedersuiker
    150  gram zachte boter
    1 eierdooier
    1 snuifje zout
    sap van 1 citroen

    Créme :
    100 gram zachte boter
    100 gram kristalsuiker
    2 eieren
    50 gram meel
    100 gram fijngemalen amandelen
    100 gram amandelschaafsel

    Bereiding Deeg :

    Meng in een grote kom het meel en de poedersuiker.
    Voeg de boter in kleine stukken toe.
    Meng alles goed door elkaar.
    Voeg vervolgens het citroensap, eierdooier en een snuifje zout toe.
    Meng het geheel goed tot je een gelijkmatige deeg krijgt.
    Bedek het en laat het een half uur rusten.

    Bereiding Créme :

    Meng in een grote kom de boter met de kristalsuiker en de eieren.
    Klop het geheel op tot een schuimige mengsel.
    Voeg vervolgens het meel en de fijngemalen amandelen toe en roer met een houten spatel alles door elkaar. 

    Afwerking :

    Pak het deeg en leg het op een met meel bestoven werkvlak.
    Rol het deeg uit tot een dikte van 4 milimeter.
    Steek met een koekevorm er sterren uit en prik met een prikker in de vormpjes.
    Voorzie elk vormpje van een laagje créme en bestrooi ze met het amandelschaafsel.
    Zet de koekjes in de oven om te bakken tot ze een vergulde kleur krijgen (ongeveer 30 minuten)
      

    Photobucket - Video and Image Hosting


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazellenhoorentjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gazellenhoorentjes

    Voorbereidingstijd : 1 uur
    Bereidingstijd : 15 min
    Ingrediënten voor ongeveer 20 hoorentjes

    700 gram amandelspijs,
    60 gram boter,
    350 gram meel,
    4 eetlepels oranjebloesmwater,
    1 eiwit,
    zout,
    water.

    Bereiding :

    Maak van het amandelspijs balletjes ter grootte van een walnoot, en rol ze vervolgens in de vorm van een sigaar.
    Laat 50 gram boter smelten; doe het meel in een kom, maak er een kuiltje in, doe de gesmolten boter in het kuiltje met 1 snuifje zout en de helft van het oranjebloesemwater. Meng alles, en voeg beetje bij beetje de rest van het oranjebloesemwater toe, tot het een stevig en gelijkmatig deeg geworden is.
    Verdeel het deeg in zes stukken om het makkelijker uit te kunnen rollen.
    Rol de stukken op een met meel bestoven werktafel met de deegrol in lange repen zo dun mogelijk uit.
    Leg op de helft van iedere dunne reep in de lengte meerdere sigaren van amandelspijs, op een afstand van 3-4 cm.
    Maak de  niet gevulde helft van de deegreep nat en vouw deze over de amandelspijsrolletjes, druk de randen dicht.
    Maak de hoorentjes met behulp van een deegwieltje los van elkaar, buig er vervolgens kleine maantjes van.
    Verwarm de oven voor op 170 °C.
    Vet een bakplaat in met de rest van de boter.
    Leg de gazellenhoorentjes op de bakplaat. Prik er her en der met een vork gaatjes in en bestrijk ze met wat losgeklopt eiwit.
    Zet de bakplaat ongeveer 15 min. in de oven: de gazellenhoorentjes moeten lichtbruin zijn.

    Amandelspijs

    Voorbereidings- en bereidingstijd : 10 minuten
    Ingrediënten voor 700 gram Amandelspijs

    40 gram boter,
    500 gram ontvliesde amandelen,
    150 gram suiker,
    3 eetlepels oranjebloesemwater.

    Bereiding :

    Laat de boter zacht worden.
    Vermeng de amandelen met de suiker in de Mixer en mix tot het een stevige brij wordt.
    Leg dit mengsel op een werktafel en kneed er het oranjebloesemwater en de zachte boter door.


     



     

    Image hosting by Photobucket

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muntthee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Muntthee

    Voorbereidingstijd- en
    bereidingstijd : 10 min.
    Trektijd : 5 min.
    Ingrediënten voor 4-6 personen



    1 eetlepel groene thee,
    2 bosjes muntblaadjes,
    suikerklontjes,
    water.

    Bereiding :

    Spoel de theepot om met kokend water. Was de muntblaadjes en droog ze.
    Doe de thee in de theepot, giet er 1 glas kokend water bij en giet vervolgens het water eruit.
    Wrijf 1 bosje muntblaadjes tussen de handen, leg ze in de theepot, giet er kokend water over (ongeveer 7,5 dl) en voeg naar smaak suiker toe.
    Zet de theepot op een theelichtje en laat 5 min. trekken.
    Roer goed goed met een lepel, plet de muntblaadjes nog een beetje en proef.
    Doe verse muntblaadjes in de theeglazen en giet er de gloeiende thee op


    Image hosting by Photobucket

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen




    Cool Slideshows

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaakte Lappedeken
    Foto 1

    1.       Ketting van 20  lossen  ( Foto 2 ).

    2.       1 toer vaste  ( Foto 3 ).

    3.       1 toer stokje  (Foto 4 ).

    4.       1 toer vaste  ( Foto 5 ).

    5.       Vierkantvormen  ( Foto 7 ).

    6.       De twee vierkantjes op elkaar leggen en in de helft toenaaien  ( Foto 10 ).

    7.       Open plooien en afwerken  ( Foto 12 ).

    8.       De vierkante lapjes samen naaien ( Foto  13 - 14 - 15 ).

    9.       Afwerking  1 toer vaste  ( Foto 16 ).

    10.   Bedsprei afmeting naar en kleur naar keuze.


    Foto 2

    Foto 3

    Foto 4

    Foto 5

    Foto 6

    Foto 7

    Foto 8

    Foto 9

    Foto 10

    Foto 11

    Foto 12

    Foto 13

    Foto 14

    Foto 15

    Foto 16

    Foto 17

    Foto 18

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pantoffel "Tupsu''
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Pantoffel "Tupsu"
    De oorspronkelijke naam van deze veelzijdige, praktische gebreide schoen is "Tupsu" en komt uit Finland.
    Bij het kopen van de wol moeten we er rekening mee houden, dat de slof veelvuldig gewassen zal worden en de zolen oersterk moeten zijn.
    Voor de pantoffel hebben we drie verschillende kleuren wol nodig. Deze slof bestaat uit 8 vierkante lapjes.
    Voor schoenmaat 36 moet elk lapje ongeveer 7x7 cm groot zijn. 
    Maat 37-38: 8x8 cm. Maat 39-40: 9x9 cm. Maat 41-42: 10x10 cm.
    Om het precieze stekenaantal te berekenen, breien we eerst een proeflapje van 10 steken en 10 naalden.
    Stap: 1
    Image hosting by Photobucket 
     
    Eerst breien we de zes vierkanten aan één stuk. We moeten erop letten dat de kleurwisseling steeds aan dezelfde kant gebeurt. Hierna nemen we de steken van de zijrand van de bovenkant en de hiel op en breien ook deze vierkanten die dezelfde naam hebben moeten ook dezelfde kleur hebben.
    Stap: 2
     Image hosting by Photobucket
    De rechte kant ligt boven.De onderste twee vierkanten worden zo omhoog geklapt, dat ze met de linkerkant boven komen te liggen. De randen van de op elkaar liggende vierkanten naaien we aan elkaar vast
    Stap: 3
     Image hosting by Photobucket
    We openen het op deze manier onstane "tasje" en klappen de linker bovenkant op de rechter, hierbij vormen de hiel en de zool elk een driehoek.

    STAP: 4
    Image hosting by Photobucket 
    Klap kant 1 op kant 2 en naai de op elkaar liggende delen aan elkaar vast.

    Stap: 5
    Image hosting by Photobucket
    Stop de zool in de nu nog steeds bestaande opening.
    Dichtnaaien - Klaar

    Image hosting by Photobucket


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedpantoffels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bedpantoffels BENODIGDHEDEN: 2 bollen van 50 gr. 2 breinaalden nr. 3,75 1 stopnaald en spelden BREISTEEK: Gerstekorrelsteek WERKWEIZE: ZOOL: Brei de hele zool in gerstekorrel; zet bij de volgende naald aan weerskanten 2 steken op 15 steken op de naald. Brei 24 cm zonder meerderen of minderen. Kant aan het begin van de volgende 2 naalden telkens 2 steken af. Kant de resterende 11: 11 steken in gerstekorrel af. BOVENDEEL: (2 delfde) : zet 41 steken op. Brei het hele bovendeel in gerstekorrel; meerder 1 steek aan het eind van de volgende naald door de eerste en laatste steek dubbel te breien, en meerder dan in de volgende 5 naalden telkens 1 steek aan dezelfde kant voor de teenruimte 47 steken op de naald. Brei 10 naalden zonder meerderen of minderen en eindig aan de rechte hielkant. Kant bij de volgende naald 23 steken in gerstekorrel af. Minder 1 steek aan het begin van de volgende naald door de laatste 2 steken samen te breien. Minder 1 steek aan het begin van de volgende naald door de eerste 2 steken samen te breien. Meerder 1 steek aan het eind van de volgende naald door de laatste steek 1 steek extra op te zetten. Brei 1 naald zonder meerderen of minderen. Zet 24 steken op aan het eind van de volgende naald 47 steken op de naald. Brei 10 naalden zonder meerderen of minderen. Minder in de volgende 6 naalden 1 steek aan de teenkant. Kant de resterende 41 steken af. AFWERKING: Naai de rechte randen bij de hiel van het bovendeel aan elkaar. Speld de zool langs het bovendeel en naai de delen met festonsteek vast. Vorm de ruimte voor de tenen.

    Image hosting by Photobucket

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Good-Bey

    Photobucket - Video and Image Hosting

    Good-bye

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot Ziens

    Tot Ziens

    Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


    » Reageer (0)

    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Irma
    Ik ben een vrouw en woon in Tongeren (Belgie) en mijn beroep is Huisvrouw.
    Ik ben geboren op 11/04/1948 en ben nu dus 71 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lekker Eten en Drinken, Wandelen, Reizen, Breien en Haken .

    Photobucket - Video and Image Hosting


    Foto

    Irma in Denver Colorado
    Foto

    Aan het scherm
    Image hosting by Photobucket  
    Bezoek ook het Blog van
     mijn echtgenoot
    Robert Bertrand
    Gouverneur du District 416
    Maroc
    Association Internationale
     des Lions Clubs
    www.bloggen.be/bertrandrobert

    Foto

    Met mijn echtgenoot
    Foto

    Samen met vrienden
     
    Foto

    Indianen dans in Denver Colorado
    Foto

    Met de Burgemeester van Kortrijk
           Image hosting by Photobucket
    Foto

    Moeder in Tanger Marokko
    Foto

    Met mij, Moeder
           Image hosting by Photobucket
    Foto

    Bloementapijt in Tongeren
    Foto

    Op de eerste Klas
           Image hosting by Photobucket
    Foto

    Met de Prinses Lala Fatima Zohra en mijn echtgenoot
    Foto

    In Tanger
        Image hosting by Photobucket
    Foto

    Samen met een vriendin uit Duitsland
    Foto

    Met vrienden uit Amerika
    Image hosting by Photobucket
    Foto

    De dag van mijn plechtige Communie
    Foto

    Samen met mijn zus op mijn Communie
    Image hosting by Photobucket
         Image hosting by Photobucket
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Image hosting by Photobucket

           Image hosting by Photobucket
    Startpagina !

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket
    Google

    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket
         Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket

    Image hosting by Photobucket
    Foto

    Image hosting by Photobucket
    Image hosting by Photobucket

     MAKE-UP MUIS?

    Image hosting by Photobucket


    Image hosting by Photobucket

    I LOVE MY PC

    Image hosting by Photobucket


    Image hosting by Photobucket


     Image hosting by Photobucket

    Photobucket - Video and Image Hosting


    Druk oponderstaande knop om
    een berichtje achter te laten in
    mijn gastenboek



    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting


    Photobucket - Video and Image Hosting



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!