Tafelsfeer
Inhoud blog
  • Paastafeldecoratie om van te smullen
  • DIVERSE TAFELDECORATIE - VOORJAARSBLIKVANGERS
  • ONZE SERVIESCOLLECTIES - VOORJAARSBLIKVANGERS
  • DOLS & MARTENS : Tafelservies met een sterretje!
  • Ik ben weg van de PURE, maar ik kan mijn keuze niet maken. Weet u raad?

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Foto

    blog
    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.tafelsfeer.be in de pers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Er verscheen al eerder hier en daar eens een artikel over www.tafelsfeer.be in De Streekkrant en het plaatselijk Reklaamblad en dat naar aanleiding van de opstart op 1 december 2012 en ook met de decoratietips die ik meegeef bij feestelijke gelegenheden rond Pasen en Moederdag. 

    Na 5 maand activiteit werd ik onlangs gecontacteerd door de redactie van het ondernemersvakblad ZO Magazine van UNIZO met de vraag om een artikel te publiceren over de totstandkoming van de webshop en dit voor de rubriek Ondernemer in de Kijker. Ik stemde in en werd dan onmiddellijk in contact gebracht met een copywriter die me interviewde en ook met een fotografe voor een fotoreportage. 

    Het was moeilijk om mijn verhaal kort te houden, want er is zo veel voorafgegaan aan de opzet hiervan. De fotoreportage is vlot verlopen : het was prachtig weer die dag (één van de weinig mooie dagen in mei dit jaar), dus besloot de fotografe om een paar tuinkiekjes te maken. Wat zei ik? Vlot? Nu ja, foto's van mezelf blijken nooit goed te lukken. Ik hou er dan ook niet van om gefotografeerd te worden, en zeker niet als ik er weet van heb. Poseren is niet voor mij, daarvoor ben ik veel te bescheiden. Maar laat me in mijn gewone doen, dan lukt dat wel. En zo liep het ook bij Julie, de fotografe van dienst.  

    Het artikel leest u met onderstaande link. De foto vindt u hierbij. 

    http://tafelsfeer.be/uploads/files/artikel%20UNIZO%20240513(1).pdf

    Ik nodig jullie graag uit om eens een reactie te plaatsen via deze blog. 

    Groeten, 

    Ineke 

    24-05-2013, 17:57 geschreven door ineke hutse  

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    16-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het succes van de Pure keramieklijn van Pascale Naessens.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was eventjes druk nu net voor moederdag en dus tijd dat ik alles wat op orde stel en de zaken eens overschouw. 

    Mensen zijn steeds zeer druk en willen nog net voor moederdag vlug iets aankopen. En via de webshop kan dit geen probleem zijn. Of u het nu zelf wil afhalen of we sturen het na, alles wat u ziet bij TAFELSFEER (in beperkte mate) voorradig. En moet er toch iets bijbesteld worden, dan kan dit in een paar dagen geleverd worden. 

    Wat me in deze periode echter zeer sterk opviel is de vraag naar de Pure keramieklijn van Pascale Naessens. Haar recentste uitgave van haar kookboeken Mijn pure keuken 1 en 2 en Puur Genieten heeft daar volgens mij zeker wat mee te maken. Maar evenzeer de aanwezigheid van deze succesvolle keramieklijn in de sterrenrestaurants van grote chefs zoals oa Sergio Herman, Peter Goossens en Vicky Geunes. Zelfs tot bij Hakkasan, de Londense Chinees met een ster, is deze servieslijn geraakt. 

    Mensen kopen die eerst en vooral omdat ze ze mooi vinden, maar van zodra mensen ze ergens hebben gezien (bvb op een interieurbeurs, of bij een diner in een sterrenrestaurant, of mensen die bevriend zijn met de uitbaters van die restaurants enz...), zijn ze verkocht en gaan ze op zoek via het internet waar je die kan aankopen. Al gauw komt men dan uit bij Tafelsfeer. Immers, zo dik bezaaid zijn de winkels niet die deze aanbieden en al zeker niet de webwinkels. 
    Het verbaast misschien, maar de kopers van de produkten van Pascale Naessens zijn vooral mannen. Misschien komen die beroepshalve al eens eerder in een sterrenrestaurant terecht, ofwel willen ze gewoon hun partner verrassen met een stijlvol cadeau. En natuurlijk, in de aanloop naar Moederdag koop je als moeder niet zelf je geschenk. Nogal logisch dus dat het mannen zijn.

    Van insiders hoorde ik ook vertellen dat sterrenrestaurants regelmatig nieuw tafelgerei dienen aan te kopen. Volgens mij is Pure dus al goed ingeburgerd en verklaart dit mede de grote vraag ernaar. 
    Dan zie je dus dit langzame succes van deze produkten. De produkten verkopen dus zichzelf. 
    Ik wist ook van in het begin dat deze produkten goed zaten. Het materiaal is gemaakt van puur aardewerk met een glazuurlaag. De collectie heeft stijl, is speciaal van vormgeving, geen enkel bord is gelijk. En het gevlamd en craquelé effect in groen en bruin is uiteraard nooit identiek. En dat maakt het nu nét speciaal. Ze hebben ook iets romantisch, iets nostalgisch, iets voor en dineetje met twee en bij kaarslicht, gezellig in de tuin op de robuuste tuintafel en in een landelijk kader of interieur. Ga dus zeker eens kijken in de webshop naar de Pure collectie.  

    Zoals jullie ook wel weten heten de kookboeken van Pascale Naessens Mijn Pure Keuken en Puur Genieten. Haar keramiek- en servieslijn noemt PURE. Maar wat ik niet wist is dat haar favoriete brasserie in Mechelen zou gevestigd zijn. De brasserie noemt PURO, een brasserie met een eenvoudige, lekkere keuken. Ik heb eigenlijk wel eens zin om die eens te gaan opzoeken. 

    "Ik maak de borden, de schotels én de gerechten. Heerlijk koken met mooie keramiek is pure romantiek, is pure communicatie", aldus Pascale Naessens. 

    Mocht u nog vragen hebben over deze collectie of bemerkingen, laat het me gerust weten en plaats een reactie. 

    Ineke 

    16-05-2013, 15:22 geschreven door ineke hutse  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    03-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar het ideale moederdaggeschenk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nee, het is niet makkelijk om het gepaste geschenk te vinden voor iemand. Ik moet er ook steeds weer lang over nadenken. Maar dat is ook omdat ik het origineel wil maken, omdat ik graag wil tonen dat ik er werk heb van gemaakt, dat ik het niet zomaar kant-en-klaar in de winkel ben gaan halen. Maar ik weet wel dat het geapprecieerd wordt, dat mensen het zien of voelen dat je aandacht aan hen hebt besteed en er moeite hebt voor gedaan. 

    Als we het aan onze echtgenotes vragen wat we zullen kopen voor hun mama, dan zeggen ze  steevast : "koop gewoon een doos pralines, een ruiker bloemen, een goed boek, een lekker parfum of zoiets..." Akkoord, ik ben er ook verzot op, maar als ik daar zin in heb, koop ik mij dat toch stiekem zelf: bloemen heb ik altijd in huis, parfum ook, en chocolade, dat mag niet sowieso niet ontbreken. 

    Dat ik er lang over moet nadenken, dat geef ik toe, maar om daar dan ook lang voor rond te lopen in de stad of in de shoppingcentra, néé, liever niet!

    Dus, wat kopen we dan? Ik zou jullie graag willen over de streep trekken om eens online te gaan shoppen. Veel mensen durven niet, ze willen het eerst zien en voelen en ruiken, wat ik begrijp, maar probeer eens met iets klein, en zie wat het geeft. Je klikt in je winkelmandje, je betaalt met een klik, en je gaat het afhalen of laat het leveren. "Click, collect & go!". Kijk eens rond bij de moederdaggeschenktips op de website van Tafelsfeer en geef gerust eens een reactie via deze blog. 

    Heeft u net zoals ik dat probleem van "het niet weten" wat kopen?! Ik heb alvast veel nagedacht voor jullie en hiermee wil ik jullie inspireren, jullie ideeën geven. Ja, er zijn uiteraard klare pakketten, mooi in een doos verpakt. Maar er zijn evenveel niet kant-en-klare pakketjes die ik jullie zou willen voorstellen. Jullie moeten ze zélf samenstellen, want dat maakt het net zo origineel en persoonlijk. Gewoon klikken, afrekenen en afhalen of laten leveren. 

    En wens je er een leuk citaat of gepersonaliseerde wens aan toe te voegen, laat het me gewoon weten via info@tafelsfeer.be. We maken er zeker iets moois van!

    Heeft uzelf nog leuke moederdagtips, dan ben ik daar wel nieuwsgierig naar. Laat maar horen. 

    Ik wens hierbij alle mama's op 12 mei een fijne, aangename en zonnige moederdag toe. Omdat jullie die aandacht verdienen!

    Groetjes, 

    Ineke 

    03-05-2013, 16:22 geschreven door ineke hutse  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.tafelsfeer.be heeft uw hulp nodig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste klant, beste tafelfan, 

    Ik val met de deur in huis : ik wil u graag om hulp vragen!

    Geregeld stuur ik u een mailing aan de hand van een nieuwsbrief, u volgt ons op facebook, via deze blog of andere sociale media, maar eingelijk zou ik jullie beter willen leren kennen. Aangezien het mijn betrachting is om zo veel mogelijk aan de wensen, noden en interesses van de websitebezoekers van www.tafelsfeer.be te voldoen, moet ik namelijk voortdurend bijsturen. 

    Misschien had u al lang opmerkingen, misschien werkt er technisch gezien iets niet goed enz..Zonder jullie mening is het voor mij zeer moeilijk dit te achterhalen. Daarom wil ik jullie vragen om in alle openheid en volledig anoniem uw beoordeling te geven op een aantal vraagjes aan de hand van de ondervermelde link. De enquête vraagt slechts 5 minuutjes van uw tijd. 

    Als dank voor uw antwoorden geeft Tafelsfeer u graag een korting van 10% bij een eerstvolgende aankoop en dit tot 31 mei 2013. De code die u hiervoor moet gebruiken vindt u bij het afsluiten van de enquête. 

    De enquête bestaat uit een 15-tal vraagjes over Tafelsfeer en wordt afgesloten op 25 mei 2013. Tot dan kan u aan de enquête deelnemen. Als u op de onderstaande link klikt, kan u de enquête starten. 


    Ik stel uw beoordeling ten zeerste op prijs en wil u alvast bedanken voor uw vriendelijke medewerking. Het betekent veel voor me. Uiteraard kunt u ook altijd een reactie plaatsen via deze blog. 

    Met vriendelijke groeten, 

    Ineke 


    26-04-2013, 00:00 geschreven door ineke hutse  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Produkten met een verhaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Heel veel mensen houden van kunst in de vorm van muziek, beeldhouwwerk, schilderijen, designmeubelen, poëzie, literatuur enz... De werken van deze kunstenaars, muzikanten, enz... willen veelal ook een zekere boodschap brengen, vertellen een verhaal, drukken  gevoelens uit of zijn het resultaat van een lange zoektocht.

    Maar het hoeft niet steeds te gaan om dure schilderijen of kunstwerken. Ook kleine objecten in je interieur kunnen een zeker gevoel uitstralen. Ze hoeven dan ook niet persé  het werk te zijn van een beroemd personage. Zo gaat het ook aan tafel : we versieren onze tafel met de kleuren en accessoires die voor ons een betekenis hebben, of die van toepassing zijn voor hij die gevierd wordt, of die kaderen in een bepaald thema.

    En dat is nu net wat ik in de webshop van tafelsfeer heb proberen doen : díe produkten samenbrengen die een zekere inhoud hebben, die iets te vertellen hebben. Produkten waar over nagedacht is. Niet zomaar die produkten die je overal vindt, maar die op één of andere manier opmerkzaam zijn of opvallen.

    Aangezien ik mij met TAFELSFEER vooral wil specialiseren in het tafelgerei, dus voornamelijk in de serviescollecties, is het ook logisch dat je in deze rubriek de meest originele produkten met een verhaal zult terugvinden :

    • Dominik Mosseray is een internationale designkunstenares met passie voor  speciale vormen en voorliefde voor unieke stukken
    • Anja Meeusen  is een Belgische keramiekkunstenares. Ze werkt steeds eenkleurig in wit porselein of gedempt beige in steengoed; Je komt haar serviezen tegen in de betere en gastronomische restaurants. 
    • Kleuren spelen altijd een hoofdrol in de ontwerpen van kunstenares Marie Michielssen. Zo zijn er een aantal produkten van haar doorgedrongen in het assortiment van Tafelsfeer : de kaarsenhouders in de vorm van bolglazen op voetje, de frisgroene theelichtjes, en sinds kort ook de Smiley collectie : deze ontstond in de jaren 70 en is in de jaren 90 een fenomeen geworden in de internetcultuur. De bedoeling van de ontwerpster was om in deze tijdsgeest, waar de nood aan samenhorigheidsgevoel groter is dan ooit, een produkt te creëren dat optimisme uitstraalt.
    • Béatrice Bruneteau is de ontwerper achter de collectie_Brune_Ceramiques. Béatrice’s inspiratie ontstaat uit de natuur: rotsen, klippen, boomschors,… In diezelfde filosofie heeft ze het servies ontworpen : een servies geïnspireerd door natuurlijke elementen, deel uitmakend van een groter geheel.
    • Sastrugi voor Wout Bru: dit ontwerp straalt de pure kracht uit van het door de poolwind doorgroefde sneeuwlandschap. Het werd immers ontworpen naar aanleiding van de prinses Elisabeth expeditie op Antartica en kreeg de naam Sastrugi, wat "poolwind" betekent. De ontwerper Nedda El-Asmar creëerde het voor Wout Bru. 
    •  “Heerlijk koken met mooie keramiek is pure romantiek, is pure interactie”. Pascale Naessens gaf Pure vorm, haar eerste servieslijn. "Pure" belichaamt authenticiteit en warmte ontstaan uit organische lijnen en natuurlijke materialen.

    ·     Maar evenzeer hou ik van produkten met een zekere geschiedenis, produkten met woorden of die bij mij iets oproepen uit het verleden bvb  een erfstuk van je grootouders, produkten waarvan de produktie werd overgedragen van vader op zoon, van generatie op generatie.  Ik ben nogal een nostalgisch mens op dat vlak. Dit verhaal zal je ook terugvinden in de produkten van Clodette (het vroegere WIT+GOED van Veerle Dobbelaere en Karen Van Winkel) en BIKA kaarsen : 

    • De papiercollectie van Clodette valt op door haar poëzie op de placemats, maar ook het tafellinnen is zo ontworpen dat het aanspoort tot het leggen van een persoonlijk accent evt door toevoeging van een kaartje, menu, of een persoonlijk woordje poëzie in de opgestikte zakken van bijvoorbeeld het tafelkleed ElisabethDe rode draad tussen acteren en ontwerpen, is uiteindelijk "mensen raken", "je lichaam of je materiaal gebruiken als instrument om iets naar voren te brengen", aldus Veerle Dobbelaere. 
    • Ook bij BIKA kaarsen, onze leverancier van de als bloemen openbloeiende kaarsen, gaat het om een doorgedreven passie. Al meer dan 40 jaar vervaardigt BIKA handgemaakte kaarsen. Wat begon als een experiment, groeide in de loop der jaren uit tot een klein familiebedrijf. Men werkt er enkel met de meest kwalitatieve grondstoffen en men besteedt veel aandacht aan de verfijnde afwerking.

    Naast het werk van deze vele kunstenaars en ontwerpers, zijn er uiteraard nog tientallen andere produkten in ons gamma die ik met een bepaalde reden heb geselecteerd, die mij opvielen omwille van hun vormgeving, uniekheid, uitstraling van gevoel ,warmte, sfeer, kleur enz... of omdat ze iets bij me oproepen. Ze zijn nét dat tikkeltje anders of bieden nét dat ietsje meer.

    Hopelijk deelt u mijn mening en heeft u het in de webshop naar uw zin. Snuffel gerust eens rond en laat eens een reactie achter op deze blog.

    Als u op de hoogte wil blijven van nieuwe acties, nieuwe produkten, informatie, events en andere promoties, vergeet u dan niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief op de homepage. Als u zich inschrijft voor 30 april maakt u kans op de schaal uit aardewerk, kleur aqua, diameter 30cm xH9.5cm op bijgaande foto. 

    Ineke

    Bijlagen:
    schaal craque aqua.JPG (3.5 MB)   

    23-04-2013, 00:00 geschreven door ineke hutse  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    17-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voordelen van webshoppen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Webshoppen is in! De meeste mensen, ook in België zijn met e-commerce vertrouwd maar dan vooral in de sectoren zoals mode, schoeisel, ticketverkoop, reizen, boeken en elektronica. Online aankopen zit dus wel degelijk in de lift, maar het plafond is nog lang niet bereikt en zeker niet in vergelijking met de andere Europese landen.

    Graag wou ik in deze blog het een en ander verduidelijken, omdat ikzelf nu ook ondervind dat de mensen in België nog zeer aarzelend zijn op het vlak van internet-shoppen.  Ik kan het dus wel degeljik beamen dat er in België nog zeer vee terughoudendheid is. Het is een drempel die ze nog moeten overwinnen. Als ik er over nadenk, dan denk ikzelf dat de volgende punten allicht meespelen in dat gedrag tov e-commerce :

    • Sommige mensen uit een bepaalde leeftijdscategorieën voelen zich te oud om te gaan internetshoppen.
    • Anderen hebben geen vertrouwen  in het medium en dan vooral niet in de betalingmogelijkheden of totaal geen kennis van de beveiligde betalingsmodules. Lees meer  over de beveiligde Ogone betalginsmodule in onze laatste nieuwsbrief of op onze website
    • Er is eveneens een groep mensen die bewust niet willen participeren, gewoon uit principe. ze staan dwars tov iedere technologische vooruitgang of verandering, ze zijn conservatief,  ze vinden het niet meer authentiek enz...
    • Mensen hebben nog altijd moeite met het online aankopen van tastbare produkten. Het aspect “voelen, zien, ruiken” is iets wat men nog niet voor 100% kan overbrengen . Maar ook daar hebben webshops de weg gevonden naar events zoals Open Door, Open House (zeg maar opendeurdag), koopnamiddagen- o f weekends met de pop-up stores (tijdelijke fysieke winkels  waarbij webshops hun produkten voor een korte periode te koop aanbieden aan het publiek)

    Hierbij wil ik de mensen toch graag een duwtje in de rug geven, een kleine push om die drempel te overschrijden en er vertrouwen in te hebben door een aantal voordelen te benadrukken. Door zelf aanwezig te zijn op deze online markt worden de voordelen voor mij ook iedere dag duidelijker, zowel voor de winkelier, als voor de consument. Ik noem er nog een paar :

    • Je kan comfortabel bestellen vanuit je luie zetel en je hoeft je deur dus niet meer uit. Bestellen en betalen kan met een muisklik.
    • Geen sluitingsuren : u kan 24/7 bestellingen doen. U hoeft dus niet na te denken of u er nog wel zult geraken vóór sluitingsuur.
    • Levering aan huis of op het door u gewenste adres (evt op uw werk, bij een buur, ouders enz...) en dus geen parkeerproblemen- of kosten meer. Bovendien bieden vele koerierdiensten zich een 2e of 3e keer aan, voor het geval u niet thuis zou zijn.
    • U kan het aanbod in de markt onbeperkt vergelijken met andere websites. Het is maar een muisklik.
    • Veilig betalingsverkeer via Ogone of andere betaaldiensten.
    • Op de meeste sites vindt u uitgebreide produkteinformatie die u rustig thuis kunt nalezen. In de winkel daarentegen vindt u misschien niet steeds de juiste persoon om u hier in te begeleiden, om u info te geven, of u durft het niet te vragen want u bent wat onzeker enz...
    Vele voordelen worden uiteraard ook geboden door de webwinkelier zelf en kunnen tussen webshops onderling best grote verschillen opleveren. Een paar redenen om bvb bij www.tafelsfeer.be te shoppen zijn oa : 

    • Een technisch goed functionerende, sfeervolle en duidelijke, overzichtelijke website waar het leuk vertoeven is.
    • Een uitgebreid assortiment met tal van artikelen voor een optimale sfeer op uw tafel.
    • Uitgebreide produktinformatie bij elk produkt met een zoomfunctie.
    • Veilig betalingsverkeer via de beveiligde betaalservice van Ogone, maar eveneens via gewone bankoverschrijving.
    • Wij hebben alle produkten uit de webshop in voorraad en streven aldus naar een levering binnen 3-5 dagen
    • Samenwerking met betrouwbare leveranciers met naam.
    • Onze persoonlijke benadering.
    • Tips en tricks voor uw feesttafel met onze gratis decotips.
    • Woont u niet veraf, dan kan u zélf afhalen.
    • U bent op zoek naar een tof geschenk en u wil nét dat ietsje meer.
    Hopelijk heb ik u in deze blog wat kunnen bijbrengen over de voordelen van e-commerce. Eerlijk gezegd kan ik zo niet meteen een nadeel ervan bedenken, behalve dan misschien dat de aanwezigheid van de winkeliers op het internet steeds groter wordt en dus ook hier de concurrentie voor de winkelier hard kan worden, maar dat fenomeen kent men vandaag ook al in de reguliere handel en hoeft dus niet het probleem te zijn van de consument. De boodschap en kunst is hier uiteraard ook om zich als winkelier te onderscheiden door een welgemeende goede service naar de klant toe. 

    Ik wens u veel shop- en snuffelplezier op het internet!

    Ineke 

    17-04-2013, 00:00 geschreven door ineke hutse  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe je dat vakantiegevoel zo lang mogelijk kan behouden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Net terug van een paar daagjes op de skilatten en het heeft deugd gedaan. Allicht wel omdat je daar energie van krijgt en je er dan weer tegenkunt, maar vooral omdat ik dan weer wat ideeën heb opgedaan en ik daar weer iets wil mee aanvangen. Dingen die ik daar heb gezien, die me zijn opgevallen, dingen die je alleen in het buitenland in kwestie vindt en niet bij ons en die ik daarom origineel vind. 

    Want dat is toch hetgeen waar we allemaal een beetje naar zoeken : originaliteit, nieuwe dingen, nog niet gezien, nét ietsje anders. 

    En dan zeg je : "Hé kijk eens, wat ze hier hebben! Dat zouden we in België misschien ook eens kunnen proberen". En het gaat heus niet alleen om het kopen of verkopen van produkten, maar ook dingen in het interieur, in de tuinarchitectuur en beplanting, de kookkunst en locale keuken, de moestuin, de stijl van de huizen, andere decoratie enz...

    Uiteraard heb ik steeds oog voor de tafelversiering en de aankleding van de tafel in de hotels en vakantieverblijven, maar toch zijn het vooral die alledaagse dingen die me bijblijven en die ik wil meenemen. 

    Zo breng ik steevast van ieder verblijf in het buitenland, hoe kort ook, iets mee uit de streek : een kaas die er populair is, veelal worst of ham uit het zuiden, olie, een traditioneel recept, maar ook wel eens beplanting zoals een olijfboom of amandelboom, en vooral...véél wijn. En ja, hier en daar pluk ik wel eens een scheutje van een zekere plant (vetplantjes, cypressen) die ik dan thuis in mijn tuin probeer tot leven te brengen. 

    Daarnaast zijn er ook de vele ideeën waar ik iets wil mee aanvangen : een oud meubelstuk dat ik gezien heb en dat ik bij thuiskomst een opknapbeurt wil geven, of een of ander decoratief voorwerp dat  ik in België misschien ergens van onder het stop zal halen. 

    Dan zijn er ook nog de vele souvenirs die je in de toeristische buurten niet kan mislopen : zuiderse potten, keramiek, schalen enz...al dan niet beschilderd en andere geschenkartikelen, maar ze moeten de moeite lonen, geen prutskes of duur verkopende hebbedingen voor mij, maar mooie objecten die tegelijkertijd esthetisch en functioneel zijn. Want ik geef niet graag geld uit aan zaken waar je niks kan mee aanvangen. 

    En zo is eigenlijk het idee ontstaan om met al die produkten iets aan te vangen. Telkens weer word ik aangetrokken door de locale en regionale produkten uit het buitenland omdat ze hier nog niet gezien zijn, en dus op een of andere manier speciaal zijn. En ze doen me steeds denken aan de vakantie van toen, aan feest, ze geven me weer dat vakantiegevoel, ze creëren sfeer en gezelligheid. Dus die kant kan het nog uitgaan met www.tafelsfeer.be : al die ambachtelijke produkten, specialiteiten van een zeker land samenbrengen en deze door de mensen hier laten ontdekken. 

    Wat ik uit Tirol heb onthouden, is de specialiteit die u op de foto ziet en opgediend in een ouderwetse casserolle. Niet zo speciaal, maar wél typisch en dat blijft me bij, want daar heb ik van opgekeken, daar hebben we om gelachen, dat heeft gesmaakt en het was gezellig!

     

     

    Bijlagen:
    DSC_0801.JPG (6.7 MB)   

    09-04-2013, 00:00 geschreven door ineke hutse  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    18-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paastafeldecoraties

    Beste fans, 

    Fantasievolle tafeldecoraties voor Pasen.

    Shoppen bij je thuis, gratis afgeleverd aan huis!

    Daarover gaat deze blog. 

    Heeft u  er al eens aan gedacht hoe u straks de Paastafel zult aankleden? Graag laat ik jullie even de paassfeer opsnuiven in mijn webshop met de nieuwe paastafeldecoraties. Ik wil hier als het ware een beetje de rol spelen van souffleur op het toneel. Gewoon een paar ideetjes aanreiken.  

    Klassiek kleedde ik de paastafel aan met ofijfgroen tafelkleed en bijpassende linnen servetten. Daarbij mogen een bloemdecoratiestukje en T-lichtjes niet ontbreken. Bekijk even de tafeldecoratie die ik hier gebruikte. En een paar bontgekleurde chocolade eitjes liggen voor het grijpen... Het gaat er hier dus niet streng aan toe. Uw fantasie en persoonlijke goede smaak zijn immers belangrijker dan de etiquette.

    Het veelzijdige eetservies van keramiste Anja_Meeusen staat in deze paasperiode in de spotlights. Hiermee kan je ongestoord mixen en matchen. Je kan er alle kanten mee uit. Totnogtoe de enige collectie in een dergeljke hoogwaardige kwaliteit waar ik deze veelzijdigheid heb aangetroffen. .Meer informatie over deze kunstenares, haar werk en haar jongste creatie vindt u op mijn website www.tafelsfeer.be.  

    • Diverse borden, kommetjes, tassen of bekers enz... zowel rond als rechthoekig.
    • Wat is hier zo uniek? de borden hebben 2 functies: als eetbord of als deksel voor de kommetjes.
    • Van hoogwaardige klei, dus sterk eetgerei voor alledaags gebruik.
    • Geschikt voor vaatwasser, oven en microgolfoven
    • Veelzijdig, functioneel, tijdloos en toch modern.

    PAASACTIE 

    Voor sommige mensen is online shoppen nog een serieuse drempel die ze moeten overwinnen. Het biedt u echter heel wat voordelen en we kunnen er echt niet meer om heen. Net zoals aanwezig zijn op sociale netwerksites, is dit een stap die je moet zetten. En hoe meer je surft of aanwezig bent op het net, hoe meer je er aan went. 

    Ik geeft de mensen alvast graag een duwtje door alle leveringen gratis aan te bieden. Dit betekent dat u tot Pasen géén verzendkosten betaalt.  Waarom zou u dan nog aarzelen? Je kan vanuit je luie zetel gezellig snuffelen in de webshop. En het is er nog best aangenaam ook. Ik heb alvast mijn best gedaan om je een fijn gevoel te geven als je in de webshop heen-en-weer surft. Je vergelijkt gerust met andere sites, en indien beslist kan je met een muisklik je mandje vullen, je betaalt veilig met het beveiligde Ogone betaalsysteem. Echt een aanrader, zowel voor de klant als voor mezelf. Na amper 3 seconden weet ik of uw betaling goed en veilig is terchtgekomen op mijn rekening, wat mijn service naar de klant toe alleen maar kan ten goede komen, want hoe sneller de betaling in mijn bezit, hoe vlugger ik alles kan voorbereiden en de zending kan worden opgehaald. En dan zorg ik ervoor dat het aan je deur wordt geleverd, of gelijk welk ander adres dat u opgeeft. U moet dus de deur niet meer uit, geen tijd verloren, geen parkeermiserie of geen parkeerkosten (of boetes..) 

    Bespaar jezelf dus moeite en die zó kostbare tijd! Shop dus van bij je thuis, we leveren aan huis!

    Maar het gaat mij niet alleen om de produkten uit de webshop. Wil je thuis graag zélf de paassfeer creëren? Ik toon jullie een paar eenvoudige decotips.  Mijn grootste verdienste aan deze tips, is wanneer u nog veel mooiere en gepastere decoraties te binnen schieten. De complimentjes die familie en vrienden zullen uiten, komen enkel en alleen u toe.

    Gratis gepersonaliseerde wensen :

    Wat ik toch wel uniek vind, is dat ik van jullie pakketje graag iets maak waar mensen van zeggen : Amaai, zo tof, zo origineel en persoonlijk. Mensen vinden het leuk als er werk gemaakt is van hun geschenk. Dat betekent dat je met hun begaan bent, dat je er graag moeite voor doet. Wens je dus een gepersonaliseerde wens aan je geschenk toe te voegen, laat het me gewoon weten op  info@tafelsfeer.be en ik breng het op een passende manier aan op het pakket. Zóveel origineler en persoonlijker. Een wenskaart hoef je dus niet meer aan te schaffen!



    Registratie nieuwsbrief

    Vergeet vooral niet om je in te schrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief op onze homepage. Zoniet zou je wel eens unieke kansen kunnen missen. Je blijft meteen op de hoogte van onze acties, promoties, wedstrijden, aankondigingen en decotips.

    Ik kom binnenkort graag terug met nog meer tips, weetjes en nieuwigheden. 

     

    Waarom het interessant is om bij www.tafelsfeer.be te shoppen :

    • U shopt wanneer het u past. U kunt bestellen 24/7
    • U betaalt via het beveiligde Ogone betaalsysteem
    • U betaalt tot eind deze maand GEEN verzendkosten
    • U kunt ook opteren om uw pakket zélf af te halen
    • Gratis gepersonaliseerde wensen op uw pakket         
    • Gratis decotips                                                                                                                              

    Ik wens u een inspirerende en aangename snuffeltocht!                                             

    Met vriendeljike groeten,                                                                                                                                                                                                                                        

     

    Ineke Hutse                                                                                     

    info@tafelsfeer.be

     

    join us on facebook

                                      

    18-03-2013, 21:11 geschreven door ineke hutse  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIJN EERSTE BLOG OVER TAFELSFEER
    Dit is mijn eerste blog. Sinds 1 december 2012 heb ik mijn webshop www.tafelsfeer.be gestart, een webshop die vooral tafelgerei en tafeldecoratie verkoopt, gaande van serviesgoed, kaarsen, kaarsenhouders, tafeltextiel en andere sfeervolle tafeldecoratie. Maar niet zomaar wat, wel die produkten die een tikkeltje anders zijn dan de standaard, die opvallen door hun vormgeving, leuke en praktische mogelijkheden. 

    De opzet van de webshop was ook om mensen te helpen bij hun zoektocht naar een leuk geschenk voor de gastvrouw op een feestje, maar eveneens om de eigen tafel feestelijk aan te kleden. Want aan tafel brengen we uiteindelijk heel veel tijd door : tafelen met het gezin, met vrienden, een tête à tête, zakenlunch enz...Ik geef dan ook graag een aantal suggesties mee voor een eventueel leuk geschenkpakket. 

    Aangezien een website of webshop niet de ideale plek is om veel informatie mee te geven (mensen willen bij het surfen vooral vlug kunnen handelen, klikken en aankopen), wil ik toch wat meer achtergrondinfo brengen via deze blog. Wat ik dus vooral met deze blog wil bereiken is het volgende : 
    Achtergrondinfo over de produkten of categorieën van produkten, leveranciers, designers enz..
    Tips aanreiken om produkten uit de webshop te gebruiken voor uw tafeldecoratie
    De klant de praktische, nuttige, functionele kant van de produkten laten ontdekken, tonen dat ze wel degelijk een meerwaarde kunnen geven of een oplossing kunnen zijn voor een zeker probleem
    Tips aanreiken voor de tafeldecoratie die makkelijk zelf te maken zijn (DIY tips)
    Nieuwigheden uit de webshop aankondigen (nieuwe produkten, nieuwe functionaliteiten van de webshop, nieuwe trends enz...) 
    Bovenal de klant het gevoel geven dat ik graag wil helpen zoeken naar een passend geschenk voor de bestemmeling. 

    En nog zoveel meer, want online shoppen bij Tafelsfeer biedt vandaag wel degelijk veel voordelen : 
    U heeft weinig tijd maar u wil toch nog vlug iets aanschaffen om uw tafel aan te kleden of om uw gastvrouw te verrassen
    U kan 24/7 shoppen,  u hoeft de deur niet meer uit, geen parkeerproblemen of -kosten 
    U kan veilig betalen via het Ogone beveiligde betaalsysteem
    Shoppen bij u thuis! Afgeleverd aan huis. Waarom zou u nog moeite doen of tijd verprutsen door zelf op zoek te gaan als u het met een  muisklik tot bij u thuis kan geleverd krijgen!

    Zo, dit was een eerste kennismaking met de blogosfeer. Ik hoop bovenal ook veel reacties te krijgen, punten voor verbetering in zowel produkten als manier van werken enz...zodat ik de mensen nog beter kan van dienst zijn. Want dat is nu juist één van mijn sterkste kenmerken : de klant het gevoel geven dat hij geen nummer is. 

    Graag tot binnenkort!

    Ineke 





    12-03-2013, 00:00 geschreven door ineke hutse  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 20/03-26/03 2017
  • 14/03-20/03 2016
  • 19/10-25/10 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 27/10-02/11 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 14/10-20/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs