Foto
Wie steunt er ?
 • klik hier
 • UPDATE 28-11
  Oproep om te steunen
 • Solidariteits brief deurwaarders
 • Dossier
 • De 10 basisrechten van de manifestant
 • Het herenakkoord
 • Brochure delegees verdienen beter
 • Staking - Deurwaarders

  Laat het weten

  Inhoud blog
 • steun gevraagd - demande de soutien
 • Vanop website ABVV -BRC
 • Rechter geeft vakbonden Carrefour Charleroi gelijk
 • Spontane staking bij Avery Dennison in Turnhout
 • Staking B-Cargo goed opgevolgd
  Laatste commentaren
 • Meer over staking ASZ (Bart Van der Biest)
      op Personeel ziekenhuis ASZ Aalst en Geraardsbergen staakt
 • Verdeel en heers (Cathy Van der Auwera)
      op Opinie : De vrijheid tot actie voeren
 • vakbondsdelegees zijn er voor de mensen (marnix.de.baets)
      op Hebben hun steun toegezegd -- A donnez leur support
 • samen sterk mooie blog (magda)
      op Verhaal van Aviapartner
 • De kleine man wil vooruit (leo)
      op Deurwaarders maken toegang Carrefour vrij
 • Interessante sites
 • Initiatief op /initiative sur : Facebook
 • Indymedia
 • Website voor syndicalisten
 • Zoeken in blog  27-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Personeel Innogenetics houdt prikactie
  Het personeel van het farmaceutisch bedrijf Innogenetics in Zwijnaarde houdt een korte prikactie. Hiermee willen ze hun ongenoegen tonen over het ontslag van 18 collega's.

  Ontevredenheid over sociaal akkoord
  De vakbonden hadden iedereen opgeroepen mee te doen aan de prikactie omdat ze niet tevreden zijn met het sociaal akkoord dat de directie eerder deze week voorlegde. Er wordt voor het ontslag van een aantal kaderleden bovendien niet gewacht tot de komst van een sociaal bemiddelaar en voor de bedienden wel.

  Solidariteitsactie
  Vandaag krijgen deze kaderleden hun ontslagbrief en met de prikactie wil het personeel zijn solidariteit tonen. De prikactie duurde een twintigtal minuten. "De meerderheid van het personeel is naar buiten gekomen, en dat is opvallend veel voor een bedrijf als dit", zegt Paul Debooser van BBTK.

  Vakbonden hekelen werkwijze
  De ontslagen betreffen 13 kaderleden en 5 bedienden en gebeuren in het kader van een "optimalisatie van een aantal functies", maar volgens de vakbonden zijn er geen objectieve criteria. "De betrokken mensen zijn eerst individueel op de hoogte gebracht van hun ontslag en dan pas zijn wij geïnformeerd. Het lag dus al vast wie weg moet, waardoor er geen mogelijkheid was om andere opties uit te werken, zoals tijdskrediet of vrijwillige ontslagen."

  Verschillende behandeling
  De vakbonden zijn vooral boos omdat de kaderleden een andere behandeling krijgen dan de bedienden: voor deze laatste groep wordt het sociaal overleg uitgesteld tot de komst van een sociaal bemiddelaar, maar voor de kaderleden is dat niet het geval. Hun ontslag gaat in vanaf 1 april. "De directie had ons eerder nochtans beloofd om kaderleden en bedienden niet anders te behandelen", laat Debooser weten. Waarschijnlijk volgt in de loop van volgende week een afspraak met het paritair comité, en de vakbonden zullen daar ook de situatie van de kaderleden ter sprake brengen.

  Bron : De Morgen

  27-03-2009 om 10:43 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  26-03-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking dreigt in Bijzondere Jeugdbijstand
  Het personeel van de afdeling Preventie- en Verwijzersbeleid kan de werkdruk, stress en het ontbreken van perspectieven niet langer aan. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, ACV en VSOA. De drie vakbonden hebben beslist om vanaf heden al de sociale acties van het personeel te erkennen en te ondersteunen, voor een onbeperkte duur.

  "Het personeel van de Bijzondere Jeugdbijstand heeft nooit problemen gehad met de inhoud van de opdracht, maar wel met de vorm waaronder de opdracht dient uitgevoerd te worden. Daarom vragen ze een werkbelastingsnorm van 55 dossiers per consulent en de onverwijlde implementatie van deze werkbelastingsnorm", zo klinkt het.

  Onvoldoende perspectief
  "De afgelopen maanden informeerde het gemeenschappelijk vakbondsfront Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Veerle Heeren, meermaals over het ongenoegen van de personeelsleden binnen de afdeling Preventie- en Verwijzersbeleid. Steeds was er een vraag om oplossingen."

  "Na verschillende vergaderingen met zowel de politieke als de administratieve overheid, stellen de vakbonden vast dat de overheid onvoldoende perspectief biedt om tot aanvaardbare verbeteringen te komen", zo klinkt het. De vakbonden blijven naar eigen zeggen wel nog openstaan voor een dialoog om alsnog tot een oplossing te komen

  Bron : De Morgen

  26-03-2009 om 23:59 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persbericht (26/03/2009) - Carrefour: stakingrecht erkend in Bergen
  Bergen
   
  De rechter in Bergen heeft deze ochtend in een vonnis werknemers die hun stakingsrecht uitoefenden gelijk gegeven.

  De BBTK had een derdenverzet ingediend tegen de poging van Carrefour om in de feiten het stakingsrecht te laten verbieden. In de herfst van 2008 toonden de werknemers van Carrefour zich solidair met hun collega’s in de nieuwe Brugse Carrefourwinkel. Ze eisten er gelijk loon voor gelijk werk.


  In het vonnis van vandaag erkent de rechter in Bergen expliciet het stakingsrecht.


  De rechter heeft de vraag van de BBTK ontvankelijk verklaard want de vakbond had belang bij de juridische actie en recht had op een compleet debat met een tegenpartij.


  De rechter verklaarde het eenzijdig verzoekschrift dat eind oktober 2008 door Carrefour werd ingeleid als onontvankelijk.

  Dit om verschillende redenen:


  - Carrefour had geen reden om juridische actie te ondernemen want de aanwezigheid van de militanten vloeide voort uit de normale beoefening van het stakingsrecht. Er waren bovendien geen feiten of geen inbreuken tegenover goederen of personen.


  - Carrefour kon zich bovendien niet baseren op het recht op werken want alle deurwaarders die de keten had uitgestuurd hebben zelf vastgesteld dat de werknemers allen solidair waren en niet wilden werken. Enkel de werknemers zelf mogen zich bovendien beroepen op hun recht op werken.


  - Carrefour maakte gebruik van het eenzijdig verzoekschrift, een uitzonderlijke procedure waarbij de rechten van de verdediging in gebreke blijven. Een dergelijke procedure is slechts aanvaardbaar in gevallen waarin het absoluut noodzakelijk is. Daarvoor moeten verschillende voorwaarden worden vervuld: hoogdringendheid, toepasbaarheid van de maatregel en afwezigheid van een tegenpartij of afwezigheid van de mogelijkheid die te identificeren.

  Hier was er geen sprake van hoogdringendheid noch van verrassingseffect want de stakingen waren op voorhand aangekondigd. De syndicaal afgevaardigden en de vakbondssecretarissen waren bovendien perfect gekend door de werkgever.


  De rechter onderstreepte ook dat Carrefour artikel 6 van de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens heeft geschonden.

  Het volledige vonnis

  26-03-2009 om 23:50 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na cipiers dreigen ook Naamse agenten met staking
  De politievakbond VSOA heeft in Namen een stakingsaanzegging ingediend omdat de agenten het beu zijn ingezet te worden in de gevangenis van Namen. De cipiers staken er intussen al een week staken. Het VSOA protesteert ook tegen de aanwezigheid in de gevangenis van Farid Bamouhammad, die door het personeel als te gevaarlijk beschouwd wordt.

  Volgens vicevoorzitter Alain Ysebaert worden de agenten die de cipiers moeten vervangen onderworpen aan een onhoudbaar regime. "Deze taak overstijgt de missie van de agenten. De politie is er niet om bewaker te spelen in de gevangenis, maar om de veiligheid van de bevolking te verzekeren."

  De vakbond eist onderhandelingen binnen tien dagen. Als er na 13 dagen nog geen akkoord is, wordt er gestaakt. (belga/svm)

  26-03-2009 om 11:26 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanning stijgt opnieuw bij Carrefour
  Directie en vakbonden van de groep Carrefour hebben op 31 maart opnieuw afspraak bij de bemiddelaar voor overleg over de nieuwe organisatie van de winkels. Dat schrijft La Libre Belgique. De nieuwe organisatie omvat twee luiken: de reorganisatie van de kaders en het introduceren van polyvalentie in alle winkels, legt de krant uit.

  Woensdagavond werd het plan voorgesteld tijdens een ondernemingsraad en een vergadering met de nationale vakbondsvertegenwoordigers. Na de vergadering waren de vakbonden ontevreden.

  180 kaderleden te veel
  Er zouden in de hyper- en supermarkten van Carrefour 180 kaderleden te veel zijn. Carrefour wil een beperkt aantal kaders overhouden per winkel en de rest onderbrengen in een soort projectondersteuningsploeg gedurende tien maanden. Nadien zouden ze opnieuw geïntegreerd kunnen worden in de winkels.

  Vanaf 1 april moet het personeel zich ook polyvalenter gaan opstellen. Sommige vakbondsleden uiten kritiek op het gebrek aan overleg en informatie. In het recentste voorstel zouden ook een aantal voordelen die het personeel in ruil kreeg, verdwenen zijn. (belga/adv)

  26-03-2009 om 11:25 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)


  Foto

  Les soutenantes ?
 • cliquez ici

 • UPDATE 28-11
  L'appel afin de soutenir
 • la lettre d'évocation

 • Dossier
 • La 10 droit de base du manifestant
 • La convention : Gentlements agreement
 • brochure : les délégéus méritent ine meilleure protection

 • la grève - les huissiers

  Laissez nous le savoir


  Archief per week
 • 20/06-26/06 2011
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 29/10-04/11 2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!