Foto
Wie steunt er ?
 • klik hier
 • UPDATE 28-11
  Oproep om te steunen
 • Solidariteits brief deurwaarders
 • Dossier
 • De 10 basisrechten van de manifestant
 • Het herenakkoord
 • Brochure delegees verdienen beter
 • Staking - Deurwaarders

  Laat het weten

  Inhoud blog
 • steun gevraagd - demande de soutien
 • Vanop website ABVV -BRC
 • Rechter geeft vakbonden Carrefour Charleroi gelijk
 • Spontane staking bij Avery Dennison in Turnhout
 • Staking B-Cargo goed opgevolgd
  Laatste commentaren
 • Meer over staking ASZ (Bart Van der Biest)
      op Personeel ziekenhuis ASZ Aalst en Geraardsbergen staakt
 • Verdeel en heers (Cathy Van der Auwera)
      op Opinie : De vrijheid tot actie voeren
 • vakbondsdelegees zijn er voor de mensen (marnix.de.baets)
      op Hebben hun steun toegezegd -- A donnez leur support
 • samen sterk mooie blog (magda)
      op Verhaal van Aviapartner
 • De kleine man wil vooruit (leo)
      op Deurwaarders maken toegang Carrefour vrij
 • Interessante sites
 • Initiatief op /initiative sur : Facebook
 • Indymedia
 • Website voor syndicalisten
 • Zoeken in blog  14-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbonden AB InBev Leuven voeren dinsdag actie


  De verzoeningsvergadering over de problemen op het vlak van variabele verloning voor 180 commerciële medewerkers bij de Leuvense brouwerij Inbev, heeft vrijdag niets opgeleverd. De vakbonden gaan dinsdagmorgen actie voeren aan de poorten van de brouwerij.

  De vakbonden eisen een aanpassing van de berekeningswijze, zodat het personeel gemakkelijker in aanmerking kan komen voor een hogere verloning.

  Bron : De Morgen

  14-12-2008 om 12:56 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  10-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedienden Bekaert willen staken
  Bij staaldraadproducent Bekaert hebben de bedienden hun vertegenwoordigers met een grote meerderheid (95,7 procent) van de stemmen de opdracht gegeven om een stakingsaanzegging in te dienen, zo laat de vakbond LBC-NVK weten.

  Personeel ontstemt
  In alle Belgische Bekaert-vestigingen vonden er personeelsvergaderingen plaats naar aanleiding van het vastlopen van de onderhandelingen over een sociaal plan voor de 22 bedienden van de vestiging in Dilsen-Stokkem. De bonden zijn van plan om nationaal de verzoening aan te vragen. "De stakingsaanzegging betekent dat alle bedienden bij Bekaert duidelijk stellen dat de houding van hun werkgever niet passend is. Ze willen eerst nog de kans bieden om een onderhandelende oplossing te vinden. Indien dit niet mogelijk blijkt, zullen ze op korte termijn tot acties overgaan", zo luidt het in vakbondskringen.

  Geen extra vergoeding
  De stemming onder de bedienden kwam er nadat de verzoeningsvergadering in Lanklaar vorige vrijdag geen resultaten opleverde. De directie was volgens de bonden niet bereid om een extra vergoeding voor de 22 bedienden te voorzien. Ze zou ook lagere bedragen hebben voorgesteld dan de wettelijk voorziene bedragen volgens de formule-Claeys. Het feit dat de plaatselijke directie van Bekaert in Lanklaar de bedienden deze week nog voor de keuze plaatste om de voorgestelde bedragen te aanvaarden en dat ze anders hun opzegperiode moesten uitdoen, zette kwaad bloed bij de vakbonden. Zij vinden het niet kunnen dat de directie geen inspanningen voor de bedienden wil doen.

  Ook Waregem sluit
  Naast de productievestiging in Lanklaar sluit ook die van Waregem de deuren. In Lanklaar gaan de jobs van 112 arbeiders en 22 bedienden verloren. Voor de 122 arbeiders werd wel al een sociaal plan afgesloten met een extra vergoeding op basis van het aantal dienstjaren. (belga/vsv)

  Bron : De Morgen

  10-12-2008 om 22:26 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)
  08-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedienden roepen op tot actie bij Bekaert
   

  Bij staaldraadproducent Bekaert roepen de vakbonden de bedienden in alle Belgische vestigingen op om tot actie over te gaan, na het afspringen van de verzoeningsvergadering bij Bekaert in het Limburgse Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Woensdag wordt over een stakingsaanzegging gestemd.

  (tijd/belga) - Bekaert kondigde in juni aan dat het de productievestiging in Lanklaar zal sluiten. Daardoor verliezen 112 arbeiders en 22 bedienden hun baan. Met de arbeiders werd vorige week een akkoord bereikt.  De voornaamste aandachtspunten in het sociaal plan zijn de oprichting van een tewerkstellingscel en een aanvullende vergoeding, bovenop de wettelijk voorziene sluitingsvergoeding. Het akkoord met de arbeiders is evenwel nog niet getekend. 

  Bedienden

  Met de bedienden werd echter geen gezamenlijk standpunt bereikt. De directie is niet bereid om een extra vergoeding voor de 22 bedienden te voorzien en stelt bovendien lagere bedragen voor dan de wettelijk voorziene bedragen volgens de formule Claeys, aldus de bonden.

  'Het sociale karakter van Bekaert staat op het spel', aldus Gino Dupont van de bediendenvakbond LBC-NVK. 'Op die manier gooit het bedrijf zijn sociale verantwoordelijkheden overboord en lijkt enkel nog de aandeelhouder van tel.'

  Volgens de vakbonden stelde de directie van Bekaert in Lanklaar de bedienden maandag ook voor de keuze om de hen voorgestelde bedragen te aanvaarden. 'Indien ze dat niet doen, dreigt de directie ermee de bedienden in opzeg te plaatsen en ze hun opzeg te laten uitdoen', zo melden de bonden, die ook de individuele benadering van de bedienden door de directie hekelen. 'Men probeert de vakbonden buiten spel te plaatsen en de bedienden te chanteren.'

  Bij het bedrijf zelf is te horen dat de individuele aanpak wel degelijk sociaal correct en billijk is. Dat zegt woordvoerster Katelijn Bohez. 'We zijn altijd bereid om de onderhandelingen met de bonden voort te zetten.'

  Pamfletten

  De bonden deelden daarom maandagochtend in alle vestigingen van Bekaert in België pamfletten uit aan de bedienden met de oproep om woensdag personeelsvergaderingen bij te wonen. Als de bedienden de bonden de toestemming geven, zullen ze een stakingsaanzegging indienen en aandringen op de aanstelling van een bemiddelaar. De uitslag van de stemming hierover wordt tegen woensdagavond verwacht.

  De bedienden van Lanklaar hopen op de steun van de collega's in de rest van België. 'We zullen proberen hen ervan te overtuigen dat het ook bij hen kan gebeuren', zegt Dupont. 'We hebben de indruk dat de solidariteit groot is.'

  'We zien een staking als de allerlaatste en slechtste oplossing', benadrukt Dupont. 'Wij hopen om nationaal de verzoening te verkrijgen.'

  Bron : De Tijd

  08-12-2008 om 16:14 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  06-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stakingsrecht:Respect voor het Herenakkoord
  " Op 13 november werden tijdens de plenaire zitting van de Kamer mondelinge vragen gesteld over het respecteren van het Herenakkoord en het recht op staken. In haar antwoord heeft de Vice-Eerste minister en minister van Werk, Joëlle Milquet, aangekondigd dat ze de sociale partners in de Nationale Arbeidsraad zal vragen de verschillende problemen inzake de naleving van het Herenakkoord van 2002 die zich de laatste maanden voordeden, te evalueren.De minister zal de Nationale Arbeidsraad eveneens vragen om aanbevelingen te formuleren teneinde het respecteren van de verschillende bepalingen van dit akkoord te verzekeren.

  Bron: persbericht van het kabinet van de minister van Werk

  06-12-2008 om 11:42 geschreven door rudi dom  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  03-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbonden Vorst eisen oplossing overbevolking
  De regionale directie van de strafinrichtingen en de vakbonden hebben vergaderd. Aanleiding was de stakingsaanzegging die dinsdagavond door de socialistische vakbond ACOD werd ingediend voor de gevangenis van Vorst. Tijdens de vergadering liet de directie weten dat er wordt gewerkt aan de overplaatsing van een twintigtal gedetineerden. Nog een twintigtal andere gevangenen zouden de gevangenis van Vorst in de loop van de komende dagen verlaten, aldus de ACOD.

  Vakbonden eisen structurele oplossingen
  De vakbonden eisen structurele oplossingen en stellen dat de maatregelen die door de regionale directie van de strafinrichtingen werden aangekondigd, niet voldoende zijn om het probleem van de overbevolking in de gevangenis van Vorst op te lossen. "Het personeel heeft er genoeg van, maar het probleem verplaatsen is geen oplossing want dan riskeer je een algemene ontevredenheid. België telt momenteel 10.208 gedetineerden. Waar ga je nog lege plaatsen vinden?", vraagt Michel Jacobs, federaal secretaris van ACOD, zich af.

  Nijpend probleem van overbevolking
  De ACOD betreurt dat de cellen, die volgens het masterplan van de minister van Justitie tegen eind 2008 gerenoveerd moesten worden, niet beschikbaar zijn. De socialistische vakbond stelt dat de bouw van nieuwe gevangenissen te lang op zich zal laten wachten om nog een oplossing te kunnen bieden voor het huidige probleem van de overbevolking in de gevangenissen. Vrijdag staat er nog een vergadering tussen de vakbonden en het kabinet van de minister van Justitie op het programma. Ook daar zal de problematiek van de overvolle strafinstellingen ter sprake komen, aldus nog de ACOD. (belga/vsv)

  bron : De Morgen

  03-12-2008 om 22:50 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen acties bij bouwbedrijf Mourik Antwerpen
  De vakbonden uit de sector industriële reiniging voeren morgen actie bij bouwbedrijf Mourik in Antwerpen. Dat meldt Gerd Callebaut van het ABVV. Vanaf 05.30 uur zullen ze de werknemers van het bedrijf, dat ook een afdeling industriële reiniging heeft, informeren over de cao-onderhandelingen die momenteel muurvast zitten. Nadien volgt er hoogstwaarschijnlijk een staking die heel de dag zal duren. Bij Mourik in Antwerpen werken meer dan 100 mensen.

  De belangrijkste eis van de vakbonden is om een betere verloning van de reistijd te krijgen voor de arbeiders. Die moet niet berekend worden op het aantal kilometers, maar op de totale tijd dat ze onderweg zijn naar een klant, inclusief de files.

  Maandag voerden de bonden ook al actie bij Smet-Jet in Oevel, vandaag deden ze dat bij Peeters in Herentals. De directie daar zou na een onderhoud met de vakbonden een bericht sturen naar de nationale cao-onderhandelaars waarin ze begrip tonen voor de noden van het personeel. (belga/adv)

  03-12-2008 om 22:50 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Acties bij Carrefour stilleggen was fout”

  Een rechter in Veurne heeft de vakbonden in kort geding gelijk gegeven in hun conflict met warenhuisketen Carrefour. De directie had een stakingsactie laten stilleggen, maar de rechter oordeelt nu dat ze die beslissing niet had mogen nemen.


  Begin vorige maand lagen verschillende vestigingen van Carrefour plat. De vakbonden blokkeerden de toegangen uit protest tegen de arbeidsvoorwaarden in de nieuwe hypermarkt in Brugge.

  De directie nam dat niet en stapte op verschillende plaatsen naar de rechter. Dat gebeurde met een eenzijdig verzoekschrift, dus zonder dat de bonden gehoord werden.

  Onder meer in Veurne kregen de vakbondsleden te horen dat ze hun actie moesten stopzetten. Anders moesten ze een dwangsom van 1.000 euro betalen per klant of per werkwillige die de winkel niet binnenmocht.

  De bonden tekenden daar verzet tegen aan en krijgen nu gelijk. Volgens de rechter was er geen hoogdringendheid omdat de vakbonden hun acties tijdig hadden aangekondigd.

  Bovendien had Carrefour geargumenteerd dat haar economische activiteit stillag door de acties en ook dat vond de rechter een beetje overdreven.

  Bron : Deredactie

  03-12-2008 om 14:56 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  01-12-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking bij Smet Jet in Vlaanderen
  Bij het industriëel reinigingsbedrijf Smet Jet staken vandaag alle 70 personeelsleden van de Vlaamse afdelingen. De staking is het gevolg van een actie door het ACV en het ABVV deze morgen aan de hoofdzetel in Oevel. Dat meldt Bram Hollanders van het ACV. Het protest kadert in de onderhandelingen over een nieuwe CAO voor het personeel uit de industriële reinigingssector. De hele week zullen er in verschillende bedrijven acties komen.

  120 werknemers
  In totaal werken 120 mensen bij Smet Jet/Jet Inter in België. Bij de Waalse vestigingen waren er deze morgen personeelsvergaderingen, maar of de werknemers ook daar staken is nog niet duidelijk. De vakbonden hadden een onderhoud met de directie in Oevel. Voorlopig kwam er nog geen signaal dat er opnieuw kan gepraat worden over de arbeidsvoorwaarden van het schoonmaakpersoneel. De bonden legden een eisenbundel op tafel met 9 concrete punten.

  Grote actie
  De belangrijkste daaruit zijn dat er vergoedingen moeten komen voor personeel wanneer ze aan een bedrijf moeten wachten voordat ze binnen kunnen om te poetsen. Daarnaast vragen de bonden ook dat de reistijdvergoeding niet langer berekend wordt op louter de afstand tussen het hoofdkwartier en de klant, maar op de totale tijd die de werknemer nodig heeft om ergens te geraken, inclusief de files. Vrijdag volgt er nog een grote actie bij een industriëel schoonmaakbedrijf in Herentals. De bonden hopen snel de gesprekken over hun eisen op te kunnen starten. (belga/dea)

  Bron : De Morgen

  01-12-2008 om 11:22 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  30-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbonden industriële reiniging voeren hele week actie
  Van 1 tot 5 december voeren de vakbonden in de sector van de industriële reiniging actie omdat de onderhandelingen over een reeks aanpassingen aan het systeem van de reistijd zijn stilgevallen. Dat systeem regelt onder meer de verloning van het personeel terwijl ze onderweg zijn van hun bedrijf naar een klant waar gepoetst moet worden. Het verenigd vakbondsfront ACV-ABVV begint zijn acties morgen bij een bedrijf in Oevel. Ze gaan er het personeel informeren en aanzetten tot een werkonderbreking. De bonden hopen dat die tijdelijke actie kan evolueren naar een totaalstaking.

  Eisen
  De vakbonden eisen voor de industriële reinigers een "correcte verloning" in de reistijd van hun onderneming naar de klant. Die vergoeding wordt nu vooral op basis van de afstand berekend, maar er wordt daarbij geen rekening gehouden met files. Verder eisen ze een vergoeding voor de wachttijd. Omdat arbeiders vroeger vertrekken om verkeersproblemen te vermijden, moeten ze soms wachten bij hun klanten - tijd die niet wordt uitbetaald. Ook willen de vakbonden een hogere vergoeding voor de chauffeurs uit de sector en willen ze industriële schoonmaak als zwaar beroep laten erkennen.

  Acties
  De onderhandelingen lopen al negen maanden, zonder resultaat. Hierdoor voelen de vakbonden zich naar eigen zeggen genoodzaakt om over te gaan tot acties. Morgen wordt Smet Jet/Jet Inter in Oevel zeker drie uur lamgelegd. Woensdag volgt concurrent Ond. V. Peeters O.I.W. uit Herentals. De rest van de week worden kleinere bedrijven bezocht. (belga/sam)

  Bron : De Morgen

  30-11-2008 om 23:19 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conflict bij Bosal Benelux escaleert

  BRUSSEL - Het zit er bovenarms op bij Bosal Benelux in het Kempense Oevel. De arbeiders die al twee dagen de magazijnpoorten dichthouden, kregen donderdagavond een deurwaarder op bezoek.

  Indien de poorten nog gebarricadeerd worden, volgt er een dwangsom van 1.000 euro per dag en per actievoerder, zo meldt Gazet van Antwerpen vrijdag.

  De arbeiders van Bosal Benelux willen financiële compensaties voor de veranderingen in de financiële structuur van het bedrijf. Want die garandeert volgens de bonden niet langer de verankering van Bosal Benelux in de Kempen. Overleg tussen directie en vakbonden liep op niets uit en de afgelopen dagen escaleerde de zaak, aldus de krant.

  Directeur Paul Hiel zegt dat het bedrijf schade lijdt door de actie. 'Het blokkeren van de poorten benadeelt niet alleen onze klanten, maar ook andere Bosal-vestigingen die van ons afhankelijk zijn, want in Oevel hebben wij een kernfunctie.'

  Bij Bosal Benelux werken 450 arbeiders en 150 bedienden. Het bedrijf produceert buizen en profielen.

  Bron : Het Laatste Nieuws

  30-11-2008 om 12:16 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stakingsdreiging bij Eurostar

  BRUSSEL - In Groot-Brittannië dreigen twee vakbonden met acties bij hst-operator Eurostar. De vakbonden protesteren tegen de nieuwe uurroosters en dreigen met acties in aanloop naar Kerstmis, traditioneel een bijzonder drukke periode voor de hogesnelheidstrein.

  De Eurostar-directie laat weten dat ze er alles aan zal doen om de treinen tijdens de eindejaarsperiode normaal te laten rijden.

  De twee vakbonden, de Rail Maritime and Transport Workers Union (RMT) en de Transport Salaried Staffs’ Association (TSSA) zijn het niet eens met de gewijzigde uurroosters en werkschema’s voor de treinbegeleiders. Die nieuwe roosters zouden zonder overleg zijn opgelegd aan het personeel. De twee vakbonden kondigen acties aan. Die acties zouden op elk moment in de aanloop naar Kerstmis kunnen georganiseerd worden.

  De vakbonden roepen het Eurostar-management op om de uurroosters in te trekken en opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan zitten om zo werkonderbrekingen in de eindejaarsperiode te vermijden.

  De Eurostar-directie heeft intussen laten weten dat ze er alles aan zal doen om de treinen tijdens de eindejaarsperiode normaal te laten rijden. Eurostar zegt ook dat het wil blijven onderhandelen om tot een oplossing te komen.

  De directie verdedigt de beslissing om de roosters aan te passen. 'De gewijzigde roosters en werkschema’s werden geïntroduceerd doordat de reisschema’s werden aangepast na het incident in de tunnel in september. Zij komen volledig overeen met de voorwaarden in het contract van alle treinmanagers van Eurostar', luidt het vrijdag in een persbericht.

  Dat de treinbegeleiders ermee dreigen het werk neer te leggen, komt voor Eurostar bijzonder ongelegen. Marc Noaro, Customer Services Director van Eurostar, toont weinig begrip voor de vakbondsdreiging. 'We zijn erg teleurgesteld dat onze treinmanagers net nu deze actie ondernemen, en zullen er alles aan doen om te zorgen dat onze reizigers zo min mogelijk hinder ondervinden tijdens de drukke eindejaarsperiode', aldus Noaro.

  Bron : De Standaard

  30-11-2008 om 12:15 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Dierenactivisten voeren actie aan winkel Phaedra Hoste

  Respect voor Dieren verklaart specifiek Phaedra Hoste te blijven bezoeken tot ze ontslag neemt als gezicht van Pelsland.
  Vandaag protesteert de dierenrechtenorganisatie "Respect voor Dieren" aan een drietal winkels in Antwerpen tegen het gebruik van bont in kledij. Onder andere de modeshop voor honden van Phaedra Hoste, Baziel en Blanche, wordt geviseerd. Unizo Antwerpen countert het protest en nam een deurwaarder mee naar de acties. Die moet eventuele inbreuken tegen de wetgeving vaststellen.

  Unizo betreurt de acties en vindt vooral de plaats slecht gekozen. "Wij respecteren de mening van de actievoerders, we vinden alleen dat uitstalramen niet de correcte plaats zijn om politieke statements te maken", zegt Nico Volckeryck van Unizo. "Wij betreuren ook dat de Antwerpse burgemeester de betoging toelaat, terwijl wij om een alternatieve route hadden gevraagd", gaat hij verder.

  Kleine ondernemers getroffen

  Alle winkels die belaagd worden, liggen in de zijstraten van de belangrijkste Antwerpse winkelassen. Dat is niet toevallig, want op bijvoorbeeld de Meir zijn dergelijke protesten verboden volgen Unizo. Het negatieve aan de zaak is volgens de ondernemersorganisatie dat daardoor de kleinere ondernemers en niet de grote ketens getroffen worden.

  Er was tijdens de acties al een incident waarbij borden tegen een gevel van een zaak geplaatst werden. Dat is privé-eigendom. De winkelverantwoordelijke vroeg om de borden weg te halen, maar dat werd geweigerd door de actievoerders. De politie is aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

  "Respect voor Dieren" verklaart specifiek Phaedra Hoste te blijven bezoeken tot het model ontslag neemt als gezicht van kledingzaak Pelsland. (belga/mvdb)

  Bron : Het laatste nieuws

  30-11-2008 om 12:12 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)
  28-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lezersbrief

  De voorbije week werd nog maar eens duidelijk hoe werkgevers denken over de werkende massa. Bij Nyrstar Balen heeft men het over maar liefst zes maanden economische werkloosheid. Zes maanden van loonsverlies ! Bovendien geen zekerheid omtrent de situatie na die zes maanden. Wordt de productie terug opgestart of niet ? In de wetenschap dat Nyrstar Overpelt slechts 18 kilometer verder ligt en dat er daar blijkbaar geen vuiltje aan de lucht is doet menig één de wenkbrauwen fronzen.  Als je dan weet dat Nyrtsar in Maart 2008 nog ze een jaaromzet gerealiseerd heeft van 3.8 miljard euro, een stijging van 13 procent tegenover 2007 en dat de nettowinst maar liefst 286 miljoen euro bedroeg is. Dan is het zelfs helemaal onvoorstelbaar dat vakbonden zelf moeten gaan vragen om een bijpassing op de werkloosheidsvergoeding om tijdens die zes maanden het verlies aan inkomen op te vangen.

  Bij de VRT moeten er rond de 150 arbeidsplaatsen verdwijnen. Twee jaar geleden heeft men ook al eens zo’n besluit gemaakt. Toen was er sprake van een afslanking van de managers van 90 naar 60 managers. Vandaag werken er echter een 140 managers bij de VRT. Verminderen op top niveau en functies betekent dus eigenlijk vermeerderen. Ook nu heeft men laten verstaan dat er in het management gesnoeid zal worden.  Benieuwd wat de totale uitkomst zal worden bij de VRT.

  Een ook Muyters deed weer zijn duit in het zakje. De zoveelste aanval op de index. Een zoveelste poging om nog meer bedrijfswinsten uit de zakken van de mensen te slagen. En daar stopt het niet bij natuurlijk. Open en bloot op televisie durven eisen dat de mensen moeten inbinden op hun loon en dat het de bedrijven zijn die extra geld moeten krijgen is een zoveelste uithaal naar de werkende bevolking. Bedrijven en hun aandeelhouders zijn niet de schuldige aan deze crisis maar wel wij, de werkende massa ! De kronkels van werkgevers nemen waanzinnige vormen aan in deze tijden.

  En natuurlijk komen we dan uit bij de vrijheid op actie voeren. Op 3 December zal een rechter uitspraak doen over de dwangsom die werd uitgereikt aan de Carrefour in Koksijde. Open VLD van zijn kant wil dan weer interims en jobstudenten inzetten in tijden van stakingen. Een zoveelste uithaal naar onze syndicale vrijheden, een zoveelste uithaal naar de werkende massa als zij reageren.

  Als de mensen bij Nyrstar of de VRT nu zouden beslissen om te reageren wat zouden Muyters en co samen met Open VLD daarvan denken ? Leve de dwangsommen, weg met de actievoerders !  Sla de stem van de werkende massa maar neer, alles in de naam van meer winst en concurrentie !

  Maar het zal niet blijven duren. De woede binnen de werkende massa neemt alle dagen toe. Als sociaal overleg overboord wordt gesmeten door de werkgevers, als de waanzin hoogtij viert dan rest er ons maar één ding. Dat is strijd leveren, strijd tot het bittere eind.

  28-11-2008 om 11:56 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPDATE STEUNERS/SOUTENANTS

  ABVV

  Federaal secretariaat/ Secrétariat fédéral

  Rudy De Leeuw

  Eddy Van Lancker - Caroline Coopers - Daniel Van Daele –

  Vakcentrales/Les centrales professionnelles

  Algemene Centrale/FGTB Centrale Générale

  Gewestelijke afdelingen/Les régionales

  ABVV ANTWERPEN – ABVV LIMBURG

  Afdelingen/départements

  Afdeling voeding Antwerpen (Yvan De Jonge gew.secretaris/ Dany Van Cauwenbergh secretaris)- Afdeling ABVV-TKD Kortrijk/Menen – Afdeling TKD Antwerpen - bestuur ACOD sector TBM ( Tram-Bus-Metro ) – AC Antwerpen Waasland - afdeling regio Antwerpen (Antwerpen en Hoboken) van het ABVV Metaal -

   

  Individuele steun/support individuele

  Antwerpen René DEGRYSE, secretaris BTB ABVV Vervoer& logistiek Ieper Kortrijk Roeselare - Carola Van Hove Vormingsmedewerker AC - Jan Vandeputte, voorzitter ACOD RVA - Kristof Bruyland, regiosecretaris van ACOD onderwijs Kortrijk Roeselare - Kris VAN SANTE secretaris BBTK Aalst - Tyno PARMENTIER,Sekretaris ABVV Textiel - Paulli, gewezen gewestelijk secretaris van de METAALBOND ABVV AALST-RONSE-OUDENAARDE - David Roland, ex-secretaris ABVV Metaal Oostende Veurne Diksmuide - Tom Willems Vormingsmedewerker Oost Vlaanderen - Julien Uyttebroek, federale algemene centrale - Johnny Goethals, Gewestelijk secretaris Overheidsdiensten Oost Vlaanderen - Rudy De Feyter, Propagandasecretaris ACOD Oost Vlaanderen - Christiaan Verhellen, Bestuurslid TKD WAREGE - Ronny Leblon, secretaris AC Antwerpen - Patrick Lodewijckx, Secretaris De Algemene Centrale ABVV - Maes Luc, ondervoorzitter acod-spoor Gent - Marianne Gestels gewestelijk secretaris BBTK Antwerpen - Bert Verhoogen, secretaris ABVV Voeding Horeca Leuven - Bruno Verlaeckt, voorzitter Algemene Centrale Antwerpen Waasland - Angeline Van Den Rijse, Secretaris Algemene Centrale Antwerpen - Marc Roymans,  AC Antwerpen - Sonja Welvaert, Verantwoordelijke vorming acod oost-vlaanderen - Bestuur-Uco-Brugge TKD-ABVV afdeling Brugge tielt  Oostende - Everaert Gunther ACOD/LRB Oost Vlaanderen - Marieke De Backer vormingsmedewerkster ABVV Oost-Vlaanderen - Van Walleghem Hendrik Voorzitter ACOD Afdeling Tielt - Katrien Degryse BBTK secretaris Gent - Youssef Ben Abdeljelil Vormingswerker - Diversiteitsconsulent - Benny Willems secretaris BBTK Antwerpen - Marleen Creton, Gewestelijk intersectoraal bestendig secretaris W-Vl ACOD - Walter Bormans Technisch medewerker ACOD-LRB - Marina Van den Bulck diensthoofd interprofessionele werking ABVV Antwerpen - Nancy LIBERT stafmedewerker ACOD  onderwijs - Linda Stevens, Sociaal medewerkster TDK regio Sint-Niklaas-Dendermonde - Peter Geerolf, Voorzitter AC Kortrijk - Ben Coeck adjunct provinciaal secretaris acod/antwerpen/onderwijs - Dirk Huyge provenciaal secretaris ACOD-Onderwijs Oost-Vlaanderen - Ghislain Barra ACOD secretaris Mechelen – Hendrik Vermeersch secretaris BBTK BHV - Brecht Vandermeiren Voorzitter van het ACOD Spoor gewest Brussel - Alfons Timmermans Gewestelijk adj. secretaris ACOD POST VLAAMS-BRABANT - Wouter Stox Medewerker Secretariaat - Projecten AC ABVV Limburg - Gratienne Alderweireldt Secretaris ACOD LRB Brugge - Sabrina Meijs medewerker doelgroepen ABVV Gent - Jacques Siemes Employé de la FGTB VERVIERS – Secteur chômage - Frans Johnny Provinciaal secretaris, ABVV Metaal - De Becker Guy Voorzitter van de lokale ACOD-afdeling gemeente en OCMW van Ukkel - Deprez Henk ABVV Metaal Oostende-Brugge - Camiel Stoop provinciaal secretaris ABVV metaal Limburg - Het uitvoerend bureau van het Brussels Intergewest van de sector Gazelco - Frank STESSELS Propagandist ABVV - BOUW - Henri Clygnet - Propagandist Bouw - Afdeling Brussel – Vlaams Brabant - Wilfried Spiesschaert Gewestelijk secretaris ACOD (Limburg) - Nancy De Boer BBTK - Iwan Van de Weyer BBTK - Dario Gouwy secretaris ABVV Voeding-Horeca-Tuinbouw West-Vlaanderen - Angela Sciacchitano Assistante sociale- animatrice ASBL TABOOJ eunes  - FGTB Charleroi Sud-Hainaut - CRETON, Guy FGTB Malmédy - Vermeyen Franky Medewerker ABVV-TKD Regio Antwerpen-Mechelen - Jean-Pierre Van Autrève Federaal Secretaris ACOD - AMiO - DELAHAYE Fabrice Secrétaire TVD de la région de MOUSCRON COMINES-ESTAIMPUIS, - Gregory Marzec, secrétaire Centrale Générale-FGTB Charleroi - Latruwe Marleen, ABVV TKD Kortrijk-Menen - Roger Dessers , secretaris ABVV - TKD , Limburg en de Kempen  - Staelens Marc ABVV-metaal Gewestelijke secretaris Gent & Eeklo - Yves DERYCKE Voorzitter ACOD Overheidsdiensten - Rudy Sohier syndicaal delegee bij AC Federaal - Herman Baele Federaal secretaris AC ABVV - Nijs Gustave voorzitter van ACOD - CGSP - AMIO BINNENLANDSE ZAKEN - afdeling regio Antwerpen (Antwerpen en Hoboken) van het ABVV Metaal - Gert Wenselaers secretaris BBTK Antwerpen - Jan Luyckx ABVV Voedingcentrale Brussel juridische dienst - Nancy de Boer Stafmedewerker BBTK Antwerpen - Hugo Van Cant  Stafmedewerker ACOD Hoger Onderwijs - Swa Hemelaers gepensioneerd personeelslid ABVV Limburg - Iwan Van de Weyer medewerker BBTK ANtwerpen - Linda Cammers  Coördinator Syndicaal Juridische Dienst BBTK-Antwerpen - Patricia Van Goel secretaris BBTK Antwerpen – Chris Reniers Algemeen secretaris ACOD -

   

   

  Steunende delegaties/les délégations soutenantes

  Eerste 150/premier 150

  AC BASF - ABVV Chicago Metallic - ABVV delegatie Sabca - AC Agfa Gevaert Heultje - AC Ajinomoto OmniChem - AC federaal - AC Johnson Controls - AC Monsanto - AC FAO – ACOD GAZELCO WVEM – Acod VRT – Alcatel Lucent Bell - ALGIST BRUGGEMAN – Antwerpse bouwwerken Groep Eiffage - ASSA ABLOY -  Barco Kuurne – Bayer/Lanxess - BBTK delegatie Aquafin NV - Carglass NV - BBTK AGFA GS - BBTK Agfa Healtcare - BBTK Agfa-Gevaert Materials - BBTK AMP - BBTK Monsanto - BBTK broeders alexianen tienen - BBTK Carglass - BBTK delegatie van Arcelor Mittal - BBTK Hansen Transmissions - BBTK Hessenatie Logistics - BBTK Onafhankelijk Ziekenfonds - BBTK St Kamillus - BBTK Philips Innovative Applications Turnhout - BBTK-delegatie  RZ St.-Maria te Halle - BBTK Dexia AM – BBTK BD - Bekaert Aalter - BBTK-delegatie Picanolgroup Ieper - Bekaert Advanced Coatings Deinze - Bekaert Ingelmunster - Bekaert Zwevegem - bekaert textiles - BEP Europe - Betafence Zwevegem - Bis ROBMONTAGEBEBRIJF - Blonde – Borealisgroup - BP – BRC – Buysmetal - BVBA Unilin Boards - Carrefour Schoten - Carrefour Mechelen Noord - Carrefour Zemst - Caterpillar grimbergen - Caterpillar Houthalen - Caterpillar Lummen - Cebeo NV Moeskroen - Cisco Kortrijk - CLAMETAL DIKSMUIDE - Clemaco Contracting - CMB Brussels airlines - Crown Verpakkingen België – Crown Baele – Daikin - Deknudt Decora - didak injection nv te grobbendonk - DLOGISTICS PACKING TIENEN – Dupont De Nemours - dsv solutions - Ergon - Evonik Degussa - Fabricom-GTI.nv - Firma De Ceunynck - Ford Genk - Ford Lommel - Furmanite SGS – Gazelco - GDW waregem - GIRAUD België NV - GM Belgium - Gr4 Securicor cash services - GRANDECO WALLFASHION  NV - Griffith Labo - Groep Unilin – Hansen transmissions international - Harol - Henrad N.V - Henrad Herentals - NV Supertransport -

  Honda Europe - INEOS NV - schoonmaak   i s s  - IS Quality & Methods - JAGA NV - Kingspan Tarec - Kronos Europe NV – L P C Belgium  - LU herentals - LVD Gullegem - Metaal Volvo Group Belgium Parts Division - Metaal Volvo Trucks Group Belgium - Miller-Graphics Roeselare - Mlkerij inza - N.V. LEITZ - NV KOPAL - NV.OTIS - NV Supertransport - NV Vyncolit - Nyrstar Belgium NV - Oiltanking Stolthaven Antwerp nv - Packo Zedelgem - PAUWELS TRAFO – Petroplus – PRA - Procter & Gamble - Promat International - Proviron/Huber – Rizla - Rode Kruis – ROB montagebedrijf - Rosenlew fibc Izegem - SABCA LIMBURG - Saey NV Metaalhandel Sapka - sas automotive – Schlegel BVBA Gistel - SECURITAS - SECURITAS TRANSPORT & AVIATION SECURITY - sedac/mecobel - Shetron-Sobemi Europe - Siemens NV - Smurfit kappa turnhout - STILL nv - Struik Foods – SUPERIA - Swedish match - Terca Zonnebeke,Groep Wienerberger – Transpac - Umicore Olen - UNILIN DECOR IZEGEM - Union Syndical – Vamix -  Van De Wiele - KINGSPAN TAREC INDUSTRIAL INSULATION NV – VEOLIA - Volvo Cars Gen - Vopak Eurotank – VUB - VZW Zonnewende - Zonnetij Aartselaar – Gazelco

  De volgende/Les suivants

  NV Supertransport - Unie van Redding-Sleepdiensten nv - Bis ROBMONTAGEBEBRIJF  - Firma De Ceunynck - ACOD-VMW - s.a. L.D.P - Coa Cola - Panasonic Energy Belgium (PECBE) - ArcelorMittal Gent - BBTK Atos Origin Belgium NV / SA - BBTK Agfa Graphics - DuPont de Nemours - Asco Industrie - Helvoet Lommel - Ford Lommel - groep masureel - delegatie Van de Wiele – Ferromatrix Marke - GLS Belgium Distribution NV/SA - BBTK Inter Ferry Boats Zeebrugge – Siemens - nyrstar-Overpelt - skt ieper - NV Interparking - ACOD spoor gewest Brussel - BBTK-delegatie van DHL Global Forwarding, Brucargo, Zaventem - DS d’Unisys Belgium - BBtK (B-H-V) delegatie Econocom - ABVV ArcelorMittal Genk Stainless Europe - Rettig Belgium nv - ABVV DELEGATIE – BSH – BRUSSEL- ABVV delegatie Brabantia - Syndicale delegatie ABVV-HAROL - Heraeus Electro-Nite Houthalen -  Proximus - NV Melotte – Aviapartner - Jungheinrich Belgium - PMB-ABVV Metaal – COGEBI - JAGA NV - Building Plastics - Atlas Copco Belgium - BBTK-SETCa Fortis Verzekeringen - N.V VELTIS BAVIKHOVE - Lag Trailers - textielfirma Fenaux - SETCa-BBTK de PetroFina - VDL Belgium Aalst - Algemeen Ziekenhuis St-Maarten - Overpelt Umicore - IG Watteeuw International - BMT Aerospace - wienerberger-beerse – IEPERBAND - BRUSTOR Geluwe - BRU CHEVRON – Eternit - Coca-Cola - bp Geel - VASCO BVBA - Umicore Hoboken - exxonmobil raffinaderij – COGEBI – jungheinrich - SD D'Ieteren Kortenberg - ACOD-UA - sylvania tienen - Pemco Brugge – Bekaert Hemiksem

   

   

  Individuele steun/support individuele

  ACOD-afgevaardigde, Filip Van Bever, FOD Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg - Ariane seynaeve - Axel Collier militant VOLVO - Brigitte Mortier Citibank - Bruno De Wit Syndikaal afgevaardigde ABVV-BBTK - De smet patrick delegee exxonmobil BBTK - D'hondt Roger - Dirk Lagast gemeenteraadslid Koekelberg (SP.a) - dirk vanvliet delege ACOD - Fanny Cloet Syndicaal Afgevaardigde ACOD  Gazelco - Frank Leau - Franky Denis  Ex delege Total - Georges Masscheleyn, militant Proviron Oostende - Gil Dussaiwoir délégué Diners/Citibank - Hilde Mercie - Hugo Raemen - Ignace Willems Syndicaal afgevaardigde NV Interparking - ivo Rottiers Antwerpse bouwwerken Groep Eiffage - Jan Simon delege  Scana Noliko - Jan Vlegels militant van ACOD-onderwijs aan de UA - Jo Lebuf BBTK afgevaardigde Psychiatrisch Centrum Dr Guislain Gent - Johny Paret Voormalig SA, OR en CPBW Libeco-Lagae - Kelders Kamiel Delege op brugpensioen AC - Luc Wendelen delegee bij De Lijn Vl-Braban (ACOD-TBM) - Michel KNOCKAERT BBTK-Hoofdafgevaardigde Picanol - Michel Vandermaesen Delegee BBTK CITROËN BELUX NV - Nelly De Weirdt - Nelly Laeremans - DE CLERCK PATRICK, Delege van de Firma Cleanleasefortex - Paul Verelst Delege AC - Peggy Mentens, Delegé en lid OR Caterpillar Lummen en Houthalen - Peter Vanderbiest delege ACOD De Post Brussel - Peter Vertonghen Delege stad Antwerpen - Raf Vandecasteele ex afgevaardigde ABVV-CMB - Raiselis Giuseppe delege AC - Rudy Snel - Thierry Allard Ineos - Tik Priem Delege AC Bouw - Vanglabeke Noël bruggepenssioneerd metaalarbeider - Walter Schelstraete diversiteitsconsulent dienst ondernemingen - Luc Wendelen delegee bij De Lijn Vl-Braban (ACOD-TBM) - Johny Paret Voormalig SA, OR en CPBW Libeco-Lagae - Thierry Allard Ineos - DE CLERCK PATRICK, Delege van de Firma Cleanleasefortex - Coenjaerts Anne - Frank Leau - Monique Discalcius - Marc van der Voort, delegee EANDIS - Lauwers Ghislain - Raf Verbeke, voorheen delegee Carnoy Gent - Christel Thomas, ACOD afgevaardigde gevangenis Brugge -  loyaert bernard, ploegverantwoordelijke te gent-zeehaven - Guido Mispoulier - Moreel Wilfried - Gotelaere Eddy, Firma : Fenaux ( Textiel ) - Pieter Kusseneers militant Acod Lrb - vandenbosch nadine cgsp présidente section local de Saint Gilles - Chris Smekens - SA NV Interparking - Mertens Marc Autokeuring Vilvoorde BBTK - Jacops Susanne Bediende Gemeente Lille - Tom Formesyn, ACOD afgevaardigde Fod Justitie - Hugues Perrette délégué CGSP a Woluwe St Pierre - Frank Mulleman Vz ACOD Kortrijk - deleu marleen delege - Detollenaere jeanine TKD Kortrijk - Van Lerberghe Daniel AC Kortrijk - Michel Dufour, syndicaal afgevaardigde BBTK - Guido Devidt delege ACOD - Vlachakis Frank CPBW lid ABVV - Bruno DUPLICY delege - Balieu Salvador, délégué syndical - Stéphane Duchâtel Délégué syndical SETCa-BBTK - PetroFina - Van de Walle Eric afgevaardigde SAS Automotive Gent - Van Holsbeke M.Christina SAS automotive Gent- Bart Vingerhoets KU-Leuven - Björn Verbruggen militant ACOD-LRB Gemeentebestuur Willebroek - Leo Cristiano lid ABVV Metaal - Eddy Verbist Agfa Graphics - VANDERBEKE ROLAND MILITANT ACOD OVERHEIDSDIENSTEN W.VL - Jacques Kolf, Bruggepensioneerd ex-BBTK afgevaardigde bij Carglass NV. - Hassan LAÂFOURA Délégué CGSP Section Forest - Diels Marc delege ABVV - Stephan Cautaerts - lid uitvoerend bureau ACOD-spoor Brussel - Garcia Geert Verleyen, ABVV hoofddelegee bij Mercedes Benz Aalst lid CPBW - Ivo Michielsen Afgevaardigde/Delegee Nv Geerkens Meeuwen - reniers patrick  abvv bosch tienen - BAYET Eric ,Secrétaire du conseil d’enterprise Halliburton Energy Services N.V. Security DBS - Vleugels Jeroen, Delegee DAF-TRUCKS Vlaanderen - Vancoillie Bernard Syndicaal delegee ABVV - Diane Rijckx VDAB consulente en militante ACOD - Tony Nulens Scana-Noliko Bree - Vanneste Dimitri militant Masureel -Dolmans Yvan Bandag Lanklaar - Bert Meeusen afgevaardigde exxonmobil raffinaderij a'pen - Van Santvoort Josée Groep Goosens - Cor Cornelissen Bruggepensioneerde BBTK-er Opel Belgium - Willemsens Eric firma Srork-Mec Antwerpen - Van Santvoort Josée Groep Goosens - Kristof Hubin ABVV bewaking - Sven Robijn afgevaardigde - Mertens Marc AIBV Vilvoorde Afgev.BBTK. - Ricky V.D. - Joppe Van Meervelde, Syndicaal afgevaardigde Crown Verpakking - Caspeele Marie Therese - Brugpenioen Ex afgevaardigde ABVV-CMB Gent - Bart Vingerhoets Delegee KU Leuven - Tom ooms afgevaardigde Hansen Transmissions Lommel - david van lishout afgevaardige abvv carglass nv - Patricia De Bruyne ACOD Overheidsdiensten - Bernard Vancoillie van G4S  AC Kortrijk - Penninck Kathleen SPF Intérieur DGIP Déléguée CGSP-Amio - Duwyn Jos Delegee BMTECH - COLLIN Delphine  Déléguée CPPT - Thielens Francois S.A  Beschuttewerkplaats Aarschot - Willy Nelissen Militant BBTK Belgacom Mobile - Patrick Spapen Syndicaal Afgevaardigde BBTK Fortis Insurance Belgium-Berchem - mathieu sleven  afgevaardigde abvv vasco dilsen - Fabienne Verstraete Fortis - Dusslier Paul, syndicale afvaardiging van Pemco Brugge - Ivan Steegmans  Afgevaardigde ACOD (overheidsdiensten) Gewest Limburg - Perelli Sergio delegee abvv scana noliko - van eeckhout johnny  delegee bij reznor menen - dominique.vanwolleghem inactieve - Hilda.De Troyer delege regie der gebouwen - Danny Conings Delege Carglass - Griet Van Meulder, ACOD-afgevaardigde FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg - Daamen Roger Heijmans Belgie -

   

   

  Andere / Autres

  Wim Benda Vonk - Marxistische Studenten Gent - Richard Seidel CAP - Actief Linkse Studenten – Gent - Luc Van Buynder (lid Masereelfonds en CAP Sint Niklaas) - Filip De Bodt, Gemeenteraadslid LEEF-Herzele - Justin Saeren - Swa Hemelaers - Jef Maes, Interim arbeider -  Chu Chi-How (ex-)militant SETCa-BBTK - FOUAD HIMI Président de la section CPAS/Commune - Erik De Bruyn SPa rood - Leo Van Miert  Spa schepen  Oud- Turnhout - sp.a Koekelberg - Daniël TERMONT Burgemeester Gent - Wouter De Vriendt Groen! Lid Kamer van Volksvertegenwoordigers Gemeenteraadslid Oostende - DAVID GEERTS Volksvertegenwoordiger /sp.a - Monique Discalcius PS -

  28-11-2008 om 10:58 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  » Reageer (0)
  27-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Open Vld wil studenten inzetten bij staking

  GVA schrijft:"Antwerps Open Vld-gemeenteraadslid Ann Coolsaet wil jobstudenten en interimpersoneel inzetten bij een staking. Dit moet de dienstverlening garanderen.De staking bij het Antwerpse stadspersoneel van de socialistische vakbond ACOD twee weken geleden is nog steeds niet verteerd. “Geen enkel recht is absoluut, ook het stakingsrecht niet”, zegt Coolsaet  “Antwerpen heeft een crisisplan nodig om bij stakingen het beschikbare personeel te concentreren op de cruciale dienstverlening.

  Geen precedent

  Daarnaast moet worden overwogen om extra tijdelijk personeel aan te trekken, zoals jobstudenten tijdens de vakantieperiodes en interimpersoneel. Het zou trouwens geen precedent zijn in deze stad. Al in 2000 werd op die manier een personeelstekort verholpen door de zaterdagstakingen van de ACOD.

  Zo konden de musea worden opengehouden.” Personeelsschepen Marc Van Peel (CD&V) reageert voorzichtig. “Als de veiligheid of de gezondheid van de bevolking in gevaar komt, kunnen we personeelsleden opeisen”, zegt Van Peel. ”We hebben wel plannen rond de cruciale dienstverlening bij stakingen, maar dat moet gebeuren binnen een wettelijk kader rond de minimale dienstverlening. Dat wettelijk kader is er nog niet. We gaan geen stakingen breken."

  Bron: GVA van 27 nov 2008

  27-11-2008 om 19:37 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter spreekt zich weldra uit over stakingsrecht Carrefour
  HLN schrijft:"De rechter in kort geding van de rechtbank van Veurne doet op 3 december uitspraak over het derdenverzet dat LBC-vakbondssecretaris Etienne Claes vandaag indiende. De vakbondssecretaris, en bij uitbreiding de vakbonden, nemen het niet dat hij de dag van de stakingsactie bij Carrefour in Koksijde een rechterlijke beschikking onder de neus kreeg geschoven waarin onder meer een dwangsom van 1.000 euro werd gevorderd per persoon, klant of werkwillig personeelslid dat de Carrefour niet binnen raakte door de stakingspost."

  "Dergelijke uitspraken zijn een drieste aanval op het stakingsrecht", reageren de vakbonden. De rechter legde de dwangsom op op basis van een eenzijdig verzoekschrift. Hierbij werden enkel de advocaten van Carrefour gehoord.

  Grapje van rechter
  De vakbonden vragen nu dat de rechter de beschikking teniet doet. Daarin staat immers ook dat vakbondssecretaris Claes tot 8 december geen Carrefour mag betreden. "Zo kan hij niet alleen zijn vakbondswerk niet doen, maar kan hij ook niet gaan winkelen bij Carrefour", opperden zijn advocaten.

  Op de zitting waren een vijftigtal leden van LBC-NVK en enkele leden van de liberale vakbond aanwezig. "Als ik geen blokkades op mijn wegen tegen kom, doe ik uitspraak op 3 december", gaf de rechter de vakbondsmilitanten mee"

  Bron: HLN van 27 nov 2008

  27-11-2008 om 19:27 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Geen directe ontslagen of afdankingen bij VRT"
  Bij de openbare omroep is geen sprake van directe ontslagen of afdankingen. Dat zeggen de vakbonden na een onderhoud met de directie over het besparingsplan bij de omroep.

  Het personeelsbestand bij de VRT zal over drie jaar verminderen met 150. In 2008 zullen evenwel 30 vacatures al niet worden ingevuld, wat voor de komende jaren nog een daling van de tewerkstelling met 120 betekent. Dat zal worden ingevuld door mensen die vertrekken niet te vervangen, zo bevestigt Ivo Hendrix (ACV).

  Naast de personeelskosten zal er ook worden bespaard in het programma-aanbod (eigen programma's en aankoop van rechten en programma's uit het buitenland) en de investeringsprogramma's.

  De vakbondsman wijst het financieringsmechanisme bij de omroep met de vinger. De gemengde financiering voorziet dat 38 procent van de financiering uit sponsoring en commerciële activiteiten dient te komen. Volgens de vakbondsman blijft de realiteit hier beneden de verwachtingen. Hij vindt dit cijfer te hoog. De politieke wereld dient daarover na te denken, vindt hij. (belga/tdb)

  27-11-2008 om 19:25 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Ook geen garanties bij Nyrstar na mei 2009"
  De Morgen schrijft :

  "Door de productiestop bij zinksmelterij Nyrstar in Balen komen in de regio heel wat mensen financieel in de problemen", zegt vakbondsman Hans Vaneerdewegh van het ABVV. "Een half jaar loonverlies is heel wat. Maar het ergste is dat er geen garanties zijn over dat de productie opnieuw wordt opgestart na mei 2009."

  Vaneerdewegh stelt vast dat het bij Nyrstar van kwaad naar erger gaat. "Voor de arbeiders betekent deze maatregel zeker een half jaar werkloosheid. Wat het voor de bedienden wordt, is nog niet duidelijk want voor hen is er geen stelsel van economische werkloosheid."

  De vakbonden beraden zich over hun aanpak. Vanmiddag is er ook overleg met de directie. ABVV vraagt dat Nyrstar een inspanning doet voor een toelage bovenop de werkloosheidsvergoeding voor het personeel de komende maanden. (belga/svm)

  27-11-2008 om 19:24 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarschuwing
  Onderstaande tekst werd opgemaakt door de nationale secretarissen (van de 3 vakbonden) van de scheikunde n.a.v. het feit dat de chemiepatroons deurwaarders inzetten bij sociale conflicten in de sector.

   Brussel,  24 november 2008

  Deze morgen hebben de nationale en federale verantwoordelijken voor de sector scheikunde vergaderd.
  Op de agenda stond o.a. het inzetten van deurwaarders bij sociale conflicten.
  Gemeenschappelijk werd vastgesteld dat  de werkgevers meer en meer beroep doen op rechtbanken en deurwaarders wanneer er sociale conflicten zijn in de sector. Recente voorbeelden hiervan zijn CYTEC en UCB.
  Ondanks steeds de procedure van sociaal overleg werd gevolgd door de vakbonden doen de werkgevers beroep op deurwaarders en rechtbanken.
  Alle betrokken vakbondscentrales veroordelen grondig deze werkwijze van de chemie patroons.
  Zeker gezien er een goede traditie van sociaal overleg bestaat in de chemische sector welke in het bijzonder wordt bewaakt door de Voorzitter van de  Paritaire Comités scheikunde.
  Als chemie vakbonden stellen wij duidelijk dat rechters en deurwaarders niet thuishoren in de chemiesector.
  In de komende weken zal dan ook een actieplan worden uitgewerkt om deurwaarders en rechters een halt toe te roepen bij sociale conflicten.

  Namens de nationale en federale secretarissen scheikunde

  Baudson Bruno   Galliaert Ilse   De Potter Alfons   Boninsegna Jean-Pierre  
  CNE                   BBTK             ACV chemie              SETCA    
                   
  Van Doren Johnny   De Coo Eric     Baele Herman
      LBC NVK            ACLVB           ABVV-AC

  27-11-2008 om 19:23 geschreven door sven naessens  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  » Reageer (0)
  25-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRINGENDE OPROEP

  MOBILISATIE DERDENVERZET CARREFOUR

  Waarde kameraden,

  Wij ontvingen via de afdeling Antwerpen onderstaande oproep tot mobilisatie van het ACV in het dossier Carrefour. Het derdenverzet wordt behandeld op WOENSDAG 26 NOVEMBER 2008 (11 uur).

  Beste collega,


  Ben je nog altijd verontwaardigd over de drieste aanvallen van Carrefour tegen ons recht op actievoeren? En is dat slecht voor je gezondheid om met dat gevoel te blijven zitten?
  Geen nood, collega Etienne Claes geeft je de kans om die kwaadheid op een zinvolle manier te uiten. Hij heeft derdenverzet aangetekend tegen het deurwaarders-dwangsommenverhaal. Dat komt volgende week woensdag al voor in Veurne.
  We willen daar met de nodige toeters en bellen aanwezig zijn. Willen we daar een beetje indruk maken en persbelangstelling wekken, dan hebben we toch een 60-tal militanten en collega's nodig. Dan kunnen een 10-tal Carrefourmilitanten met Etienne naar binnen gaan, terwijl een 50-tal met spandoek en warme choco samen met Jeroen Vandamme voor de buitenwacht zorgen. We rekenen uiteraard vooral op onze West-Vlaamse vleugel, maar ook als je niet het inheemse accent hebt ben je van harte welkom. Kan je mij tegen dinsdagmiddag 12u laten weten voor hoeveel personen jij kan zorgen, zodat we ons persbericht en onze choco daarop kunnen afstemmen.
  We willen aan de magistraten en aan de buitenwereld laten zien dat we die aanvallen niet pikken!

  Plaats en uur van afspraak:

  Rechtbank 1ste aanleg

  Peter Benoitlaan 2
  Veurne

  Woensdag 26 november
  Van 10.45u (zaak komt om 11u voor) tot ongeveer 12.30u


  Stuur deze oproep gericht door naar militanten die zich zonder al te veel moeite kunnen vrijmaken en vergeet ook onze bruggepensioneerde collega's niet! Vraag ook aan de West-Vlaamse verbonden of ze de oproep willen verspreiden.

  Marijke Persoone, adjunct-algemeen secretaris LBC-NVK en Chris Van Droogenbroeck, nationaal secretaris distributie LBC-NVK

  Wij roepen iedereen op om zijn solidariteit te betuigen.  Kameraadschappelijk,


  Werner VAN HEETVELDE    Alain CLAUWAERT        Paul LOOTENS
  Federaal secretaris             Voorzitter                   Federaal secretaris

  25-11-2008 om 15:30 geschreven door rudi dom  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  » Reageer (0)


  Foto

  Les soutenantes ?
 • cliquez ici

 • UPDATE 28-11
  L'appel afin de soutenir
 • la lettre d'évocation

 • Dossier
 • La 10 droit de base du manifestant
 • La convention : Gentlements agreement
 • brochure : les délégéus méritent ine meilleure protection

 • la grève - les huissiers

  Laissez nous le savoir


  Archief per week
 • 20/06-26/06 2011
 • 20/04-26/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 29/10-04/11 2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!