Nieuwtjes in de informaticabeheer
Inhoud blog
 • Microsoft Surface
 • Acer Liquid S1
 • Nokia Lumia 1020
 • Samsung Galaxy Fame
 • IOS 7
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  30-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microsoft Surface
   De Microsoft Surface RT vult voor veel gebruikers het gat tussen de laptop en tablet - wat vooral handig is als je veelvuldig gebruik maakt van internet en Microsoft Office. De Surface heeft erg goede hardware en een innovatief design, maar dankzij het meegeleverde Microsoft Office RT is de Surface een echte uitblinker.


  - inclusief volledige versie van Office 2013 (Home & Student) 
  - goede accuduur 
  - microSDXC kaartslot 
  - USB 2.0-aansluiting 
  - compact 
  - inclusief Touch Cover 
  - Touch Cover kan tablet in en uit slaapmodus halen 
  - microHDMI-aansluiting 
  - geen luidruchtige koeling 
  - 'Altijd connected' 
  - dual-band WiFi (2,4GHz en 5GHz)

  30-11-2013, 11:43 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acer Liquid S1

  Beeldscherm

  Zonder twijfel het meest opvallende onderdeel van de Acer Liquid S1. Het scherm is groot, 5.7 inch maar liefst. Grootte is echter ook niet alles, want als de kleuren lelijk zijn en de backlight te zwak heb je eigenlijk alleen maar meer om over te zeuren. Gelukkig trapt Acer niet in die val en rust het de Liquid S1 niet alleen uit met een groot scherm, maar ook met een mooi scherm.

  Mooi, omdat de kleuren erg warm aandoen. We durven niet te zeggen of het ook daadwerkelijk kleurecht is, maar het ziet er in ieder geval mooi uit. De kleuren spatten, om het clichévoorbeeld maar weer eens te gebruiken, van het scherm. In de foto's van het toestel komt dat niet echt tot zijn recht, maar in de praktijk waren we behoorlijk gecharmeerd van de beeldkwaliteit van de Acer. Dat het toestel helaas niet is uitgerust met een Full HD 1080p scherm is jammer, maar nauwelijks storend. Het had de telefoon niet bepaald sneller gemaakt en alles is nog steeds behoorlijk scherp.

  14-11-2013, 19:08 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nokia Lumia 1020

  Nokia Lumia 1020 review

  Door Mark Moed 4 nov 2013

  Fabrikanten van smartphones doen alles om de fotokwaliteit van hun producten te verbeteren. Ondanks de fysieke beperking van de platte telefoon lukt het vaak toch om belangrijke zaken als autofocus, beeldstabilisatie en een Xenon-flitser in te bouwen. Nokia gaat nog een flinke stap verder met een beeldsensor in de nieuwe Nokia Lumia 1020 met maar liefst 38 miljoen pixels. Tijd voor een Nokia Lumia 102 review.

  Nokia Lumia 1020 smarpthone

  De Nokia Lumia 1020 is de directe afstammeling van de 808 PureView die in 2012 op de markt kwam. De 808 was een smartphone met Nokia’s eigen Symbian-besturingssysteem, dat op het moment van de introductie van de 808 eigenlijk al op zijn laatste benen liep. De 808 was ook een behoorlijk dikke en zware smartphone met een uit de body stekend cameradeel en een aparte lensdop. De nieuwe Nokia Lumia 1020 is groter maar veel platter dan de 808, en het cameradeel (met objectief, scherpstel-led en flitser) steekt minder uit. De Nokia Lumia 1020 draait nu op Windows Phone 8: een besturingssysteem dat in vergelijking met iOS en Android nog klein is (wat betreft gebruikersaantallen en verkrijgbare apps) maar langzaam maar zeker groeit. De camera is het belangrijkste kenmerk van de 1020: Nokia belooft een foto- en videokwaliteit waar geen enkele andere smartphone tegenop kan. De telefoon beschikt net als z’n voorganger over een relatief grote (1/1,5”) beeldsensor met BSI-techniek (back-side illuminated) en een enorme hoeveelheid pixels. Volgens Nokia zijn het er 41 miljoen, maar wij houden het op 38 miljoen omdat we sinds enkele jaren alleen de ‘netto’ sensorresolutie vermelden.

  14-11-2013, 14:30 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samsung Galaxy Fame

  Beeldscherm

  __________


  Van een goedkope smartphone kun je geen hoogstaande beeldkwaliteit verwachten. Het moet natuurlijk allemaal zo goedkoop mogelijk. Het kleine scherm is dan ook uitgerust met een resolutie van 320x480 pixels. Niet heel denderend, maar goed genoeg in combinatie met een 3,5 inch scherm. Kleuren worden mooi weergegeven en de helderheid kan worden aangepast waardoor je het scherm wat feller kan zetten mocht je dit willen.

  Het contrast is echter een ander verhaal. Deze is vrij laag waardoor zwart en wit vaak meer als grijs wordt weergegeven. Ook de kijkhoeken zijn niet erg goed. Houd het scherm een klein beetje schuin en het display is al snel niet meer af te lezen. Ook internetten en typen gaat door het kleine scherm soms wat lastig. Je druk al snel op de verkeerde toetsen en websites met veel kleine lettertjes zijn bijna niet te lezen.

  13-11-2013, 19:34 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IOS 7

  Het thuisscherm van iOS 7

  Het lijkt bijna onvermijdelijk om een review af te trappen met het vernieuwde thuisscherm van iOS 7. Zo heeft Apple sinds de introductie van de eerste iPhone in 2007 nauwelijks radicale wijzigingen aangebracht in de vormgeving hiervan. Met iOS 7 komt daar dus verandering in.

  Apple heeft er hierbij voor gekozen om de algehele vormgeving van het homescreen een stuk strakker te maken. Zo zijn veel schaduwen, details en driedimensionale vormen vervangen voor strakke lijnen en platte onderdelen. Dit wordt gecombineerd met de nodige verzadiging van kleuren in het besturingssysteem. Gelukkig is wel de vertrouwde indeling van iOS 6 behouden gebleven.

  Waar de voorgaande versies van het besturingssysteem nog redelijk neutraal waren, zijn de kleuren van iOS 7 alles behalve dat. Zo zul je op het thuisscherm alleen al worden verwelkomt door knallende kleuren waar je niet omheen kan. De kleuren kwamen op mij in het begin wat kinderlijk over, maar na verloop van tijd lijkt dit wel iets minder te worden. Zelf ervaar ik zelfs na een korte testperiode dat bij een vergelijking met iOS 6, nu pas duidelijk wordt hoe erg de vormgeving hiervan was gedateerd. Hiermee denk ik dat het voornamelijk een kwestie van tijd is voor ik de nieuwe vormgeving van het thuisscherm niet meer los kan laten.

  24-10-2013, 22:21 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samsung Galaxy S4
  De Samsung Galaxy S4 is dunner en lichter van gewicht, maar krachtiger en groter in prestaties.

  – Met de 1,9 Ghz Quad Core processor is multitasken een genot, meerdere taken kunnen tegelijk uitgevoerd worden.
  – Dunner en lichter: het toestel weegt slechts 130 gram en is 7,9 mm dun. 
  – Met 4G overal de snelste verbinding. De Galaxy S4 ondersteunt 4G zes verschillende bandtypes, hierdoor heeft het toestel maximale verbinding.

  De Samsung Galaxy S4 heeft een 13 megapixel camera en een 2 megapixel camera aan de voorzijde, waardoor u méér met de smartphone kunt doen.

  24-10-2013, 22:02 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apple onthut IPad Air

  Apple introduceert een nieuwe iPad, de iPad Air. Het dunnere en lichtere model wordt de opvolger van de iPad4 en gaat 499 dollar kosten. 

  Het eerdere model iPad2 blijft eveneens beschikbaar voor 399 dollar. Dat maakte Apple dinsdag bekend tijdens een presentatie van nieuwe producten.

  De elektronicafabrikant zei ook dat het nieuwe besturingssysteem van Apple voor computers, OS X Mavericks, gratis beschikbaar wordt gesteld. Apple-gebruikers kunnen het systeem kosteloos downloaden.

  Volgens Apple zorgt het systeem voor een aanzienlijk langere levensduur van de batterij. Het is de eerste keer dat Apple een groot nieuw besturingssysteem voor de laptops en desktops gratis aanbiedt.

  Verder komt er een nieuwe Mac Pro-computer en wordt de iPad mini verbeterd door middel van een retina-scherm. De nieuwe iPad mini gaat 399 dollar kosten. De oorspronkelijke iPad mini blijft eveneens beschikbaar voor de verlaagde prijs van 299 dollar.

  24-10-2013, 21:42 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  02-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IPhone 5c
  De IPhone 5c 
  ___________

  De iPhone 5c gebruikt dezelfde A6-processor van de iPhone 5. Hij beschikt ook over de zelfde 8 megapixelcamera aan de achterzijde, hetzelfde 4-inch retinascherm en dezelfde draadloze verbindingsmogelijkheden (dual-band 802.11a/b/g/n Wi-Fi en Bluetooth 4).

  Maar er zijn ook enkele verschillen tussen de iPhone 5 en iPhone 5c. De sensor van de 1,2 megapixelcamera aan de voorkant heeft grotere pixels waardoor hij beter presteert bij weinig licht. De iPhone 5c ondersteunt ook een volledige set LTE-frequentiebanden, terwijl de iPhone 5 maar beperkte ondersteuning heeft voor LTE. Het batterijleven is ook verbeterd. De iPhone 5c belooft 10 uur bellen over 3G en 10 uur LTE-browsen, in vergelijking met 8 uur voor beiden op de iPhone 5. Batterijleven hangt natuurlijk sterk af van je gebruik, maar je zou een duidelijke verbetering moeten merken als je van de iPhone 5 upgrade naar de 5c.

  02-10-2013, 18:15 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een unieke architectuur
  Xbox One
  ________

  De Xbox One is ontworpen als een combinatie van de meest geavanceerde gameconsole en de beste entertainmentconsole. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we iets gedaan dat nog nooit eerder is vertoond. We hebben voor het eerst een state-of-the-art besturingssysteem voor gaming samengevoegd met een krachtig Windows-besturingssysteem. Geen compromissen meer, je krijgt eenvoudigweg het beste van twee werelden. Je hoeft geen inputs meer te wijzigen om tv te kijken of games te spelen. Je kunt voortaan allerlei applicaties naast de game uitvoeren zonder prestatieverlies.

  02-10-2013, 18:02 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  22-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met de Playstation 4
  Het PS4-systeem is gefocust op de gamer, wat de allerbeste games en de meest meeslepende ervaringen op het systeem mogelijk maakt. Het PS4-systeem stelt de beste game-ontwikkelaars ter wereld in staat hun creativiteit de vrije loop te laten en de grenzen van gamen te verleggen met een systeem dat specifiek aan hun behoeften is aangepast. Het PS4-systeem draait op een krachtige aangepaste chip met acht x86-64-cores en een hypermoderne 1.84 TFLOPS-graphics processor met een ultrasnel GDDR5-systeemgeheugen van 8 GB, wat het ontwikkelen van games makkelijker maakt en zorgt dat er meer met het platform kan worden bereikt. Daardoor bestaan er nu meer games die krachtige, waarheidsgetrouwe graphics en zeer meeslepende ervaringen bieden.

  22-09-2013, 22:07 Geschreven door Gekke Ginoh  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 25/11-01/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!