Een scone is een klein snel gemaakt brood of cake. Meestal worden ze gemaakt van bakmeel, gerst of havermout met bakpoeder als rijsmiddel. Deze minibroodjes worden lauwwarm gegeten met jam en geklopte slagroom of cloted cream (een mengsel van 100 gram mascarpone en 125 gram crème fraiche komt er dicht bij in de buurt). Ze worden ook geserveerd met lemoncurd of mascarpone en jam.
Ingrediënten:
250 gram bloem, 1 zakje bakpoeder 40 gram zachte boter, 1 ei, 1,25 dl yoghurt,
eventueel 1 el suiker (ik maak ze altijd zonder)
Bereiding:
Zet de oven op 220 °C. Bekleed een bakplaat met de bakpapier. Bakmeel met bakpoeder vermengen. Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden. Klopt de ei met yoghurt los. Bewaar 1 eetlepel apart. Voeg de rest bij bloemmengsel en kneed geheel tot een samenhangende bal. Rol het deeg tot een lap van ca. 2 cm dik. Haal de rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Bestrijk alle rondjes met overgebleven yoghurt mengsel. Bak de scones in midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
Serveren met slagroom en jam, lemoncurd of mascarpone en jam.
|