Hoofdgerecht uit de Spaanse keuken.
Ingredienten:
500 gr aardappelen in dunne plakjes 1 grote ui in dunne plakjes 4 eieren geklutst zonnebloem of olijfolie zout en peper naar smaak
Bereiding:
Schenk de olie in een koekenpan en laat deze heet worden. Voeg dan de uien er in en laat ze even pruttelen, tot ze glazig zijn. Voeg dan de stukjes aardappelen er in en bak ze samen met de uien tot de aardappelplakjes gaar zijn. Schep de plakjes aardappelen en de ui uit de koekenpan in een schaal. Roer hier de geklutste eieren doorheen. Voeg de zuit en peper naar smaak. Giet de olie uit de koekenpan in een schaaltje. De olie kan je weggooien of nog ergens voor gebruiken. De koekenpan blijft vettig. Doe nu de geklutste eieren met de aardappelen en de ui in de vette koekenpan en laat de tortilla voorzichtig goudbruin worden. Keer de tortilla met een deksel en laat de andere kant ook goudbruin worden.
|