Ingredienten:
2 blikjes tonijn in water 1 ui fijngesnipperd 2 sneetjes witbrood verkruimeld 1 ei losgeklopt olijfolie zout en peper 1 tl basilicum 400 gr tomatenblokjes bloem
Plaats de uitgelekte tonijn in een kom met de uitgeperste broodkruim, ui, zout, peper, basilicum en ei. Meng goed tot een homogeen mengsel.Voeg extra brood toe als het mengsel te vochtig en te plakkerig is.
Vorm met natte handen kleine balletjes rol ze in de bloem en leg ze op een bord.
Verhit vat olie in een pan en bak de tonijnballetjes rondom bruin en gaar.
Haal de gebakken tonijn balletjes uit de pan en leg ze op keukenpapier uitleken. Vergiet 2 el olijfolie in de pan. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat 10 min al roerend op laag vuur koken. Doe de tonijnballetjes erin en laat alles nog 5 min. zachtjes inkoken.
Servier met pasta en een groene salade.
|