Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Svetlana
Ik ben een vrouw en woon in Amsterdam (Nederland) en mijn beroep is Financieel medewerker.
Ik ben geboren op 13/06/1958 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken/bakken.
Als de moeder van twee mooie meiden geniet ik van koken maar vooral van bakken. Bedankt voor uw bezoek en uw reacties.
Foto
Foto
Foto
Top20Culinair svetlanasrecepten
Top20Culinair
Inhoud blog
  • Cannelloni gevuld met courgette, spinazie en ricotta
  • Salade met frambozen feta en avocado
  • Meringue-fruit cake
  • Griekse yoghurttaart Yiaourtopita
  • Yoghurt scones
  • Kip Pilav
  • Dhaba (kip) karahi
  • Projara
  • Gurabije
  • Timballo van courgette - Timballini di zucchini
  • Tropische salade
  • Spaanse tortilla
  • Medovik - Russische honing taart
  • Maaltijdsalade met pasta, gerookte kipfilet en pesto
  • Proja - Servische maisbrood
  • Pierogi Ruskie - Pirogie gevuld met aardappelpuree en witte kaas
  • Rafaello bonbons
  • Podvarak - Servische zuurkoolschotel
  • Kalfsrolletjes met parmigiano en rucola
  • Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
  • Pêche Melba
  • Hawai salade
  • Salata mexicana met tonijn
  • Gulyás leves - Hongaarse Goulashsoep
  • Kilimanjaro taart
  • Russische Pirozhki
  • Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
  • Plat brood met koriander
  • Tonijnballetjes in tomatensaus
  • Gnocchi alla romana
  • Bloemkool met varkensvlees en aardappelen - Griekse schotel met bloemkool
  • Chocolade manden
  • Jagnjeca sarmica - Lamslever pate
  • Peren toetje
  • Rosbief met wintergroenten
  • Een snel gemaakte maanzaad Strudel
  • Minipaprika's gevuld met kaas
  • Suva pita - Servische walnootkoek
  • Visfilets A la meunière
  • Brodetto - Kroatische visstoofpot
  • Šomloi galuška - Hongaarse Trifle
  • Russische Stroganoff
  • Vanilice - Servische zandkoekjes
  • Italiaans gehaktbrood gevuld met spinazie en mozzarella
  • Prebranac - Servische wittebonenschotel
  • Aromatische kalfsfilet
  • Key lime pie
  • Courgette rolletjes met kaas
  • Souvlaki
  • Cevapi/Cevapcici
  • Kip massala met aardappelen en kouseband (Roti kip)
  • Servische baklava
  • Bon-bon Philadelphia
  • Kip in bier
  • Italiaanse karbonade
  • Kalkoenfilet gevuld met kaas en spinazie
  • Hartige panekoeken (met ham en kaas)
  • Focaccia alla Genovese
  • Osso buco alla milanese - Osso buco op milanese wijze
  • Italiaanse kip met aardappels en champignons
  • Tiramisu met mango en kokos
  • Krofne - servische oliebollen
  • Servische bloemkool
  • Baci di Dama ( dameskusjes): Italiaanse hazelnootkoekjes
  • Servische aardappelsalade
  • Appel pita (Pita sa jabukama)
  • Witlof met ham en kaas
  • Caribische kip met mango en kokos
  • Tiramisu met aardbeien
  • Exotische kip-kerrie
  • Limburgse worstenbroodjes
  • Bramentaart
  • Pizetta's
  • Varkenshaas met tomaten saus
  • Cocospudding met kersen
  • My kitchen
  • Griekse salade - choriatiki salata
  • Aardbeienrol
  • Russische salade
  • Aardappelmoussaka - Servische moussaka
  • Bouillabaisse - Franse vissoep
  • Franse appeltaart
  • Florentijnse kip
  • Shopska salade
  • Karythopitta - Griekse walnotentaart
  • Spanakotiropita (Griekse pita met kaas en spinazie)
  • Zoete Paas Kransen
  • Hartige rol
  • Tonijn en Zalm salade
  • Dobos taart
  • Donauwellen
  • Tortellini in tomatenroomsaus
  • Oma’s appeltaart met custard en kaneel
  • Sofficini - foto recept
  • Gibanica - fotorecept (Servische pita met kaas)
  • Teriyaki kip
  • Lamington
  • Gebakken forel met citroen en amandel
  • Trifle
  • Focaccia Ripiena con pomodoro, mozzarella e prosciutto/Gevulde focaccia
    Categorieën
  • Deeg recepten (24)
  • Dessert (9)
  • Fotos (0)
  • Hoofdgerecht (28)
  • Soep recepten (2)
  • Taart/Gebak (31)
  • Vegetarisch (4)
  • Vis recepten (1)
  • Vlees recepten (4)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda 7 januari Ortodoxe kerstmis; 6 mei Sint Georgie Ortodoxe kerkfeest; 12 juli Milica's verjaardag; 1 december Sandras verjaardag; 13 juni mijn verjaardag; 4 december Nico's verjaardag;

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Archief
  • Alle berichten
    Laatste commentaren
  • manto (manto)
        op Kilimanjaro taart
  • مانتو جلو باز (مانتو جلو باز)
        op Kilimanjaro taart
  • مانتو جلو باز (مانتو جلو باز)
        op Kilimanjaro taart
  • 87693276548 (us pharmacy no prior prescription)
        op Kilimanjaro taart
  • 82225351693 (legitimate canadian pharmacies)
        op Kilimanjaro taart
  • forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je recepten naar mij te verzenden.

    Svetlana's recepten
    Recepten verzameling van Svetlana, beroemde taarten recepten met geschiedenis en andere heerlijke recepten
    Svetlana´s online kookboek met foto´s. Alle recepten zijn uitgeprobeerd
    25-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel pita (Pita sa jabukama)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Ingredienten:

    500 gr filodeeg
    1,5 kgr zure appels grof geraspt
    kaneel
    2 zakjes vanille suiker
    3 el suiker
    50 gr blanke rozijnen
    olie
    1 kopje spa rood
    poeder suiker

     vulling:
     Meng geraspte appels met suiker,kaneel, vanille suiker en rozijnen en zet ze even apart.

    Verwarm de oven voor op 200 C. Vet een vierkante overschaal met wat olie goed in.
    Leg een blad filodeeg op het werkvlak. Met een soeplepel schep je wat olie over het deeg. Bedek met een volgend filodeegblad
    en besprenkel deze weer met wat olie. Daarop leg je weer een deerde laagje filodeeg met daarop weer een beetje olie.
    Verdeel ongeveer 1/5 van de vulling. Laat hierbij rondom een rand van circa 1½ cm vrij.
    Vouw het deeg voorzichtig in een rol en leg het met de naad naar beneden op de ingevette bakplaat. Smeer de bovenste laag in met een beetje spa rood vermengd met olie.
    Maak de rest van de filodeeg op deze manier totdat alles op is. Je krijt in totaal 4-5 rollen.
    Bak de pitas in de voorverwarmde oven op 200*C ongeveer 30 minuten of tot ze goudbruin zijn.
    Laten afkoelen in stukken snijden en elke stuk bestroijen met wat poedersuiker.



























    Bijlagen:
    Afbeelding 245pita sa jabukama.JPG (51.3 KB)   
    Afbeelding 245pita sa jabukama.JPG (51.3 KB)   

    25-10-2010 om 23:54 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Appel pita met filodeeg, pita sa jabukama
    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlof met ham en kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingredienten:


    8 struikjes witlof
    zout
    35 gr boter
    30 gr bloem
    3 dl melk
    6 el fijn geraspte kaas 
    peper uit de molen
    8 plakken gekookte ham, 
    8 plakken kaas
    20 gr boter extra

    Bereiding:

    Maak de struikjes witlof schoon. Haal het bittere gedeelte eruit en spoel ze goed in koud water.
    Kook de struikjes in ruim water waar wat zout aan is toegevoegd ongeveer 10-12 min.
    Laat de groenten uitlekken en knijp er daarna zoveel mogeljk vocht uit. Smelt de boter in een pannetje
    met dikke bodem. Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot er een egale massa is verkregen die makkelijk
    van de bodem loslaat. Voeg de melk er beetje bij beetje bij onder voordurend roeren totdat een vrij
    dikke saus is verkregen. Laat de saus hierna enkele minuten zachtjens, boven een matig afgestelde
    warmtebron pruttelen. Roer vervolgens 2 eetlepels geraspte kaas erdoorheen
    en wat peper en zout, blijf roeren totdat de kaas helemaal is opgenomen. Neem de pan daarna van de
    vuurbron. Wikkel elk struikje witlof in een plak ham en een plakje kaas. Beboter een ovenvaste schaal
    en leg de witlofrolletjes er naast elkaar in. Schenk de saus erover en verdeel de rest van de kaas
    zo gelijk mogenlijk erover. Leg hier en daar een stukje boter bovenop. Plaats de schaal hoog op het
    rooster in de voorverwarmde oven (200 graden C.) of iets langer.
    Dien het gerecht op zodra er zich een goudbruin laagje heeft gevormd. Eventueel serveren met aardapelpuree.









    02-10-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Witlof met ham en kaas
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caribische kip met mango en kokos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    voor de Caribische kruidenmengsel:

    3 el azijn,
    2 lente-uitjes fijngehakt,
    1 chilipeper van de zaadjes ontdaan en fijngehakt,
    2 teentjes knoflook uitgeperst,
    1-2 tl paprikapoeder,
    1/2 tl kaneel,
    1/2 tl gemalen piment,
    1/2 tl geraspte nootmuskaat,
    1 el fijngehakte tijm,
    tabasco of andere chilisaus,
    zout en peper

    Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar.

    Ingrediënten (6 pers.):

    2 el Caribisch specerijenmengsel
    250 ml kokosmelk
    120 ml rum
    4 stuks kipfilet in stukjes gesneden
    2 bananen, in plakjes gesneden
    1 tl maanzaad
    1 tl gemalen kaneel
    1 el boter
    olie
    1 groene paprika, in lange repen gesneden
    1 rode paprika, in lange repen gesneden
    2 lente-uitjes in plakjes gesneden
    1 mango, in dunne plakjes gesneden
    1 el gemalen kokos of kokosvlokken


    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 190'C
    Bereid eerst de marinade door het specerijmengsel met de kokosmelk en de helft van de rum
    te mengen. Wrijf de kip goed in met de marinade en laat alles als het even kan 2 uur in de
    koelkast staan. Schik de plakjes banaan in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met het
    maanzaad en de kaneel. Doe hier en daar een stukje boter op, giet de rest van de rum over de
    ingrediënten en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven. Haal intussen de kip uit de marinade en
    bewaar deze marinade voor later. Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan en bak de
    stukken gemarineerde kip 5 tot 10 minuten op een matige warmtebron tot deze rondom goudbruin
    beginnen te worden. Neem ze uit de pan.Verhit nog wat olie in een schone wok en roerbak
    de reepjes paprika en de lente-uitjes, 3 tot 4 minuten. Roer de reepjes kip door het
    paprikamengsel. Schep de mango door het kipmengsel en roer vervolgens het kokos erdoor.
    Voeg de achtergehouden marinade toe en schep alles weer goed om. Neem de gebakken bananen
    uit de oven en roer ze, samen met het bakvocht door het kipmengsel. Laat alles nog
    l of 2 minuten doorwarmen en dien het gerecht op met gekookte witte rijst.



    02-10-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Cribische kip met mango en kokos
    29-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij
    omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt dan ook vaak aan
    herstellende zieken gegeven, om ze aan te laten sterken en er weer bovenop te brengen.


    400 ml. slagroom
    250 gr. mascarpone
    3 eetl. poedersuiker
    50 ml. amaretto
    300 ml. sterke koffie
    3 pak lange vingers
    400 gr aardbeien

    Maak eerst de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes, op een paar na die voor de decoratie nodig hebt.
    Klop de slagroom met suiker, voeg mascarpone toe en klop alles stijf.

    Zet 4 kopjes sterke koffie en schenk de amaretto erbij.
    Doop lange vingers kort in de likeurkoffie en leg ze op de bodem en zijkanten van de vorm.
    Bouw het taartje op met een laag lange vingers spuit daar een laag slagroommengsel op,
    leg hier 1/3 van de aardbeiplakjes op en dek dat af met een doen laagje slagroommengsel. 
    Leg dan weer een laagje lange vingers, herhaal dit en sluit af met het slagroommengsel.
    Bestrooi eventueel met wat cacaopoeder en decoreer met de achtergehouden aardbeien
    Bedek met vershoudfolie en laat in de koelkast gedurende 4 uur opstijven.















    29-09-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Aardbeien tiramisu, tiramisu met aardbeien
    17-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotische kip-kerrie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Ingredienten voor ongeveer 4 personen
    :
     
    3 Kipfilets in blokjes of reepjes
    1 klein blikje ananas
    1 of 2 bananen
    1 blikje cocosmelk of ongeklopte slagroom
    2 el kerriepoeder of masala,
    peper en zout naar smaak
    Rijst

    De gesneden kipfilet in de pan met wat boter zachtjes bakken. Rijst koken.
    Als de kipfilet rondom mooi wit is geworden de kerrie en ananasstukjes erbij doen. Ananassap bewaren!
    De rozijnen uitknijpen en toevoegen in de pan met de kip.
    Even goed bakken en dan de cocosmelk en wat ananassap toevoegen tot een smeuïge gele saus ontstaat.
    Even proeven en naar smaak peper en zout toevoegen. Eventueel sambal of chilies erbij doen
    Indien er nodig is de saus verdunnen met ananassap of verdikken met room. Op hoog vuur de saus goed laten indikken.
    Ondertussen de gekookte rijst afgieten en even laten staan. Dan de banaan snijden en bij de kip voegen.
    Wanneer de banaan gaat 'smelten' is het klaar.





    17-09-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:exotische kip-kerrie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgse worstenbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Limburgse worstenbroodjes worden gebakken voor Kerstmis. Ze werden gegeten als men na de nachtmis
    thuis kwam. De nachtmis was vroeger midden in de nacht en het waren drie missen achter elkaar.
    De Limburgse worstenbroodjes zijn gemaakt van gistdeeg (elders in Nederland vaak van feuilletedeeg).
    Ze worden warm gegeten. Worstebroodjes werden gemaakt van varkensgehakt. Varkensvlees hoort bij Kerstmis.

    Deeg
    500 gram bloem
    30 gram gist
    1 dl water
    1 dl melk
    50 gram boter
    1 ei
    10 gram zout


    Vulling
    600 gram gehakt half varkens, half kalfs of runds gehakt
    1 ei
    oud witbrood (of paneermeel)
    zout
    peper
    foelie
    nootmuskaat

    Afwerking:
    1 ei
    1 eetlepel melk

    Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Roer de gist uit met wat lauwe melk. Giet de gist
    in het kuiltje en voeg boter en ei toe. Dan de rest van het lauw warme vocht. Strooi het zout langs
    de buitenrand van de bloem. Kneed een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme
    plaats tot het dubbele volume. Haal van het brood de korsten af en week het in wat lauw water.
    Druk het vocht er uit en druk het brood fijn. Maak het gehakt aan met het ei en oud brood.
    Maak het mengsel met zout en peper op smaak. Het gehakt moet stevig zijn zodat er rolletjes van gemaakt
    kunnen worden. (in plaats van oud brood kan ook paneermeel gebruikt worden.)
    Bestrooi het werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed het deeg door maar druk niet te hard.
    Verdeel het deeg in stukken van ± 50 gram. Rol elk deegstukje uit tot een ovaal lapje.
    Rol steeds een andere kant uit en haal tussen het rollen door het deeg steeds los van het werkblad.
    Laat het deeg terugveren, en druk niet te hard op de deegrol.
    Maak van het gehakt rolletjes die korter zijn dan de deegplakjes. Leg in elk deegplakje een rolletje
    gehakt. Sla de zijkanten van het deeg naar binnen over het gehakt en rol het deeg om het gehakt.
    Trek niet aan het deeg en sluit het stevig om het gehakt.
    Maak de naden met water nat en druk ze vast. Vet een bakplaat in. Leg de broodjes op de bakplaat
    een stukje van elkaar af, met de sluitnaad onder. Prik de bovenzijde een paar maal in. Klop ei los met
    een beetje melk en strijk de broodjes daar mee af.
    Laat ze rijzen tot het deeg dik gezwollen is. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
    Bak de broodjes op 200C gedurende 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.
    Ze moeten bruin zijn en stevig aanvoelen.





    17-09-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:worstenbroodjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bramentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Ingrediënten

    500 g bramen
    2-3 eetlepels wodka
    4 eieren
    75 g witte basterdsuiker
    100 g bloem
    50 g boter gesmolten
    200 ml crème fraîche
    250 ml volle melk
    poedersuiker
    2 eetlepels verse munt in dunne reepjes
     
     
    Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bramen in een
    kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de
    handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de helft van de boter,
    de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat. Schenk het beslag in de taartvorm en
    verdeel de bramen erover. Druppel de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45
    minuten goudbruin en gaar. Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm
    of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten
    uit de vorm.









    17-09-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Bramentaart
    27-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizetta's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Voor het deeg:
     
    100 gr bloem
    100 gr boter
    100 gr ricotta kaas
    een snuifje zout

    Vulling:
    tomaten ketchup
    plakjes mozarella

    Koude boter (uit de koelkast) in kleine stukjes snijden. Voeg de bloem, zout en ricotta toe.
    Kneed het in 2 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in een folie 3 uur in de koelkast
    rusten. Verwarm de oven op 200°C. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en Verdeel het in 10  rondjes
    van ca 5 cm. Leg de rondjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk de pizzetta's met tomaten ketchup.
    Leg op elke deegrondje een plakje mozarella en houd een randje van 1 cm vrij. Bestrijk de pizzetta's
    met olijfolie en bestroi ze met oregano.
    Bak ze in 12-15 minuten krokant en lichtbruin in de oven.





    27-08-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:pizzeta's
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaas met tomaten saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingrediënten
    takjes basilicum 
    2 el olijfolie
    125 gram magere spekreepjes
    ca. 400 gram varkenshaas
    peper
    zout
    1 pakje Heinz tomato frito
    1 dl slagroom
    250 gram cherrytomaatjes,
     

    Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Bak in een hapjespan de spekjes in de olie knapperig.
    Schep ze uit de pan en houd ze apart. Bak de varkenshaas in hetzelfde bakvet
    gaar. Neem het uit de pan en houd het warm. Doe de tomato frito in de pan, daarna de room,
    tomaatjes en de helft van de basilicum en kook kort door. Snijd het vlees in plakjes en serveer met
    de saus, bestrooi met de rest van de basilicum en de spekjes. Lekker met broccoli en tagliatelle.





    27-08-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Varkenshaas met tomaten saus
    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocospudding met kersen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingrediënten:

    600 ml melk,
    1 pakje vanillepudding,
    2 el suiker,
    1 zakje vanillesuiker,
    1 blik cocosmelk,
    50 gr. geraspte cocos,
    1 pot kersen
    2 el maizena

    Roer 100 ml melk met de vanillepuddingpoeder en de vanillesuiker
    glad. Breng de rest van de melk met de cocosmelk aan de kook.
    Roer het aangemaakte puddingpoeder erdoorheen en laat het al
    roerend 1 minuut zachtjes koken. Voeg de geraspte cocos
    toe.
    Doe de pudding in glazen of schaaltjes.
    Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Breng dan het sap
    met 2 eetlepels suiker aan de kook en bind met maizena. Roer dan
    de kersen er doorheen en laat alles afkoelen.
    Dek dan de cocospudding met een laagje kersen af.







    18-07-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:cocospudding met kersen
    03-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My kitchen
    My kitchen!




















    03-07-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (33 Stemmen)
    Tags:my kitchen
    25-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse salade - choriatiki salata
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Deze salade is zeer geschikt als licht lunchgerecht met brood er bij. Serveer hem daarvoor op borden die eerst belegd zijn met groene slablaadjes.


    Benodigheden:

    4-6 tomaten
    1 komkommer
    1 groene paprika
    1 kleine ui
    zwarte en groene olijven zonder pit

    voor de dressing:
    4 eetlepels citroensap
    8 eetlepels olijfolie
    zwarte peper naar smaak

    verder:
    100 gram fetakaas
    1 eetlepel zeer fijn gesneden verse oregano
    1 bosje peterselie,

    Was de tomaten en de paprika en maak ze droog.
    Snijd de tomaten in partjes en verwijder daarbij de kroontjes.
    Doe de partjes tomaat - en straks ook de andere groenten die gesneden worden - in een schaal die bedekt is met bladjes sla.
    Snijd de paprika in vieren, verwijder het steeltje, de zaden en de zaadlijsten, Snijd de stukken paprika in reepjes (circa 1/2 centimeter).
    Schil de komkommer, Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder zo nodig het binnenste natte deel (als dat er is). Snijd de repen komkommer in stukjes (circa 1 centimeter dik).
    Pel de ui en snijd hem over dwars in dunne plakken. Maak de ringen los uit de plakken.
    Doe de het citroensap en de olijfolie voor de dressing in een kom en klop er met een vork in tot de beide vloeistoffen goed gemengd zijn.
    Giet de dressing over de groenten en voeg desgewenst peper naar smaak toe. Schep de salade om.
    Ga door met afwerken of zet salade (afgedekt) tot gebruik in de koelkast. Tip: Haal hem er circa 1/2 uur voor gebruik weer uit, te koud is de salade niet lekker.

    Afwerken: 
    Strooi de oregano over de salade en schep de salade om.
    Laat de salade in de schaal of verdeel hem over met sla belegde borden.
    Snij de fetakaas in kleine vierkante stukjes en verdeel die over de salade.
    Serveer meteen op tafel.









    25-05-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:griekse salade, choriatiki salata
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienrol
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Ondertussen is het al een jaar sinds ik met deze blog gestart ben. Vandaar een speciaal recept voor vandaag. Een hele lekkere cake die heel makkelijk te maken is. Geniet ervan!

    Voor de deeg:
    4 eieren
    80 g suiker
    50 g bloem
    1 mespuntje zout
    geraspte citroenschil

    Vulling:
    200 g ricotta
    25 g suiker
    100 ml slagrom
    200 g aardbeien (gesneden)

    Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout. Voeg de suiker tijdens het kloppen geleidelijk toe en klop ook de eidooiers door. Voeg  dan de bloem en de citroeschil toe  
     


    en strijk het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik.



    Bak 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Stort de koek op een schone vochtige theedoek, verwijder het bakpapier en rol de koek met de theedoek op. Laat afkoelen.



    Klop de slagroom stijf met de suiker In een kom en voeg opgeklopte ricotta toe



    Verwijder het steeltje van aardbeien en snijd deze in kleine stukjes.


    Spatel de fijn gesneden aardbeien erdoor en roer alles met een houten lepel tot een gladde crème. Bestrijk de koek aan èèn zijde met het mengsel en rol hem op.



    Laat minimaal 4 uur  in de koelkast afkoelen.








    25-05-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:aardbeienrol, aardbeienricotta cake
    23-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Na de val van Napoleon zijn op het Russische keizerlijke hof verschillende uitstekende
    Franse koks achtergebleven, die de belangrijke veranderingen hebben ingevoerd, zowel in termen van
    keuzes en manieren om eten te bereiden, alsmede voor het serveren, de volgorde van de presentatie van
    de tabel en de selectie van wijnen. Maar, omdat het hele land na de oorlog in een golf van patriottisme en
    nationalisme verkeerde, zijn de oude Russische nationale gerechten zeer populair geworden
    en de nieuwe koks  moesten leren om hen voor te bereiden. Meestal brachten zij een kleine verandering in,
    van het oude recept naar een nieuwe verfijning van de Franse keuken en al snel vormde dat een uitstekende
    combinatie van de Russische en Franse keuken die nog steeds liefhebbers van lekker eten fascineert.
    Onder de Franse koks die op het Russisch keizerlijk hof kwamen  is vooral Henri Olivier beroemd geworden.
    Hij heeft een paar memorabele gerechten aan de toekomstige generaties overgelaten.
    Op een dag, presenteerde hij op de keizerlijke tafel een salade gemaakt van fijngesneden groenten en
    diverse soorten vlees met mayonaise. De salade was verrukkelijk en alle aanwezigen genoten ervan en waren
    op zoek naar het recept. De beroemde meester was niet zelfzuchtig, hij vertelde het geheim van de
    voorbereiding van dit nieuwe culinaire meesterwerk.

    De nieuwe culinaire specialiteit is snel  over de hele wereld bekend geworden, maar onder de naam
    "Russische salade", hoewel in Rusland blijft de naam "Salade Olivier".


    Ingrediënten voor 6-8 personen:

    2-3 grote aardappelen
    1 blik erwten
    2 grote wortels (gekookt)
    3 gekookte eieren
    3-5 augurken
    200 gr ham
    200 gr gekookte kipfilet
    4 - 6 el mayonaise
    2 tl citroensap

    Bereidingswijze:

    In blokjes snijden en bij elkaar voegen: gekookte aardappelen, gekookte eieren, gekookte wortelen, augurken, ham en kipfilet.
    Voeg toe 1 blik erwten, citroensap, mayonaise en zout (zout op ‘t einde want augurken bevatten al veel zout).
    Goed roeren. Versier met blokjes gesneden groente en ei.









    23-05-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:russisce salade, russisch ei,
    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelmoussaka - Servische moussaka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Moussaka (Grieks: μουσακάς, moussakas; Roemeens: musaca; Turks: musakka; Slavisch: мусака, musaka; Arabisch: musaqqaʿa) is een traditioneel gerecht gemaakt van aubergine dat vooral in de Balkan en het Midden-Oosten wordt gegeten. In het westen denkt men meestal dat moussaka uit Griekenland afkomstig is.

    De Griekse versie bestaat uit lagen lamsgehakt, in plakken gesneden aubergine en tomaat, overgoten met een witte saus en in de oven gebakken met geraspte kaas. In de Arabische wereld is moussaka een gekookte salade, die voornamelijk van tomaten en aubergines gemaakt wordt, en lijkend op de Itailiaanse caponata.

    In andere landen (Bulgarijë, Servië, Bosnië en Roemenië) worden versies gemaakt met aardappelen in plaats van aubergine

    Bron: Wikipedia

    Ingredienten voor 4 - 6 personen:

    1,5 kg aardappels
    700 g gemengd gehakt
    500 g geschilde tomaten (in blokjes gesneden)
    2 uien gesnipperd
    2 teentjes knoflook geperst
    3 el olijfolie
    1 blikje tomaten puree (70 g)
    1 el vegeta
    zout
    peper


    Voor het eieren mengsel:
    2 eieren
    400 ml melk
    20 g parmezaanse kaas

    Verhit de olie in een grote, diepe pan. Voeg ui en knoflook toe en bak zachtjes 2 min. Draai het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak alles tot het mooi bruin is. Voeg tomaten puree en vegeta toe. Breng het mengsel weer aan de kook en laat nog 10 min zachtjes koken. Op smaak brengen met zout en peper.


    De aardappelen schillen en in dikke schijven snijden.
    Bekleed nu de bodem van een ingevette ovenschaal met de 1/3 van de aardappelplakken



    en spreid daar de helft van het gehaktmengsel over



    Spreid daarna blokjes tomaten over het gehaktmengsel.



     Dek af met de aardappelplakken. Herhaal dit nog een keer. Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak alles ongeveer 30 min.
    Kluts 2 eieren en voeg melk toe. Haal de schaal uit de oven en giet de eieren mengsel over de mousaka.
    Bestrooi met geraspte parmezaanse kaas en bak alles nog 30 min.







    Lekker met shopska salade



    21-04-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:aardappelmoussaka, servische aardappelmoussaka
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouillabaisse - Franse vissoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Bouillabaisse is een Provençaals gerecht, typisch voor de stad Marseille. Het bestaat uit verschillende soorten gekookte vis en de oorsprong ervan gaat mogelijk zelfs terug tot in de Griekse Oudheid.
    Inmiddels is dit 'voedsel der armen' in de Franse restaurants die het nog correct bereiden zo goed als onbetaalbaar geworden. Dit is mede de oorzaak van de verloedering die er toe leidde dat alle mogelijke vissoepen ten onrechte het predikaat 'Bouillabaisse' kregen.
    Om de smaak van de bouillabaisse te verfijnen kookt men de vis niet in water, maar in een vissoep waarin allerhande 'gewone' visjes (in hun geheel gekookt en daarna gezeefd) zijn verwerkt. Deze soep, waarin de zes vissoorten van de Bouillabaisse zijn gekookt, eet men als voorgerecht. De stukjes gedroogd stokbrood, de croûtons, worden ingewreven met verse knoflook en daarop wat rouille. Dan wordt de hete soep uitgegoten en terwijl men wacht tot de temperatuur genoeg is gedaald om de soep te kunnen eten, zuigen de croûtons de soep op tot ze daarmee verzadigd zijn. Dan zinken ze en staan dan als eilandjes in de soep. Daarna eet men de gekookte vissen, de eigenlijke Bouillabaisse als hoofdgerecht.

    Bron: Wikipedia


    Een basisregel van bouillabaise is dat er ongeveer zes soorten vis in zitten. Het komt regelmatig voor dat er deze niet voorhanden zijn. Daarom maak ik altijd iets eenvoudigere bouillabaise.





    Ingredienten voor 4 personen:

    500 gr. gemengde verse visfilets in plakjes
    2 rode uien, grof gehakt
    1 paprika
    4 tomaten, in stukjes gesneden
    1 blikje tomatenpuree
    100 ml. witte wijn
     peper
     zout
     300- 400 ml. vis of kippenbouillon
     scheutje olijfolie
     1 tak rozemarijn
     paar takjes tijm


    Doe een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en bak hierin de gesneden ui, rode paprika en knoflook. 
    Voeg daarna de kruiden, de verse tomaten en de tomaten uit blik erbij.
    Bak het geheel een paar minuten onder regelmatig roeren.
    Blus het mengsel af met een zelf gewenste hoeveelheid visbouillon en voeg vervolgens een flinke scheut witte wijn toe. Kook de soep nog zo’n tien minuten.
    Voeg dan vis toe en laat de soep nog eens tien minuten op een zacht vuurtje doorwarmen.
    Breng op smaak met zout en peper.

    Lekker met stokbrood.





    21-04-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Soep recepten
    Tags:Bouillabaise, franse vissoep, vissoep
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse appeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingrediënten:

    ca.6 blaadjes bladerdeeg 
    1 eidooier
    2 el gesmolten boter
    4 à 5 stevige appels
     2 el poedersuiker
    1 tl kaneel
     
     
    Bereidingswijze:

    bakvorm met boter invetten
    Bedek de vorm met de ontdooide blaadjes bladerdeeg
    Prik met een vork gaatjes in het deeg, om te voorkomen dat het bol trekt
    Klop het eigeel met 1 eetlepel water los en smeer de zijkanten van het deeg hiermee in
    Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Leg de plakjes neer in rozetjes en bestrooi ze met poedersuiker en kaneel
    Bak de taart in een voorverwarmde over van 200 graden in ca. 25 minuten





    21-04-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:franse appeltaart, appeltaart van bladerdeeg
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florentijnse kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    De Florentijnse keuken leunt sterker op de traditie van het eten op het platteland dan op het hogere koken.
    Net als in de overige delen van Toscane hecht men veel waarde aan het gebruik van eerlijke, weinig bewerkte ingrediënten van hoge kwaliteit. Veel gerechten zijn gebaseerd op vlees. Traditioneel wordt het gehele dier gegeten: zo staan diverse soorten pens (trippa en lampredotto) op het menu en die worden ook verkocht bij stalletjes op straat.

    Bron: Wikipedia


    Voordereidingstijd: 30 minuten
    Bereidingstijd: 45 minuten


    Ingredienten voor 4 personen:
    voor de saus:
    1 el olijfolie
    1 ui fijngehakt
    2 tenen knoflook geperst
    1 blik (425 g) gehakte tomaten
    60 ml witte wijn of water
    1 tl suiker
    1/2 tl oregano

    en verder:
    500 g spinazie gewassen, gehakt, zonder steeltjes
          (of diepvries spinazie)
    4 kipfilets
    30 g boter
    1 el olijfolie
    90 g geraspte kaas

    Om de saus te maken verhit u de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Voeg tomaten, wijn (of water), suiker en oregano toe en bak alles 15 minuten op laag vuur totdat het mensel ingedikt is en geslonken.
    Verwijder het overtolig vet en zeen van de kipfilets en dep ze droog. Haal de filets door de bloem en schud het overhollige eraf. Verhiet olie en boter in een braadpan en bak de filets aan beide kanten 2 minuten of totdat ze lichtbruin zijn.
    Leg de filets in een beboterde bakschaal en leg de spinazie en de geraspte kaas er bovenop. Giet de saus rondom de kip (niet over de kaas).
    Bak alles in een voorverwarmde oven op 180 graden 15- 20 minuten of totdat de kaas is gesmolten.







    21-04-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:florentijnse kip, kip gerechten, hoofdgerechten van kip
    13-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shopska salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Shopska salade ( Servo-Kroatisch, Bulgaars: Шопска салата, Shopska Salata) is een koude salade die populair is in de hele Balkan. Shopska salade is gemaakt van tomaten, komkommer, ui, rauw of geroosterde paprika's en sir (witte kaas). De groenten worden meestal in blokjes gesneden en gezouten, gevolgd door een lichte dressing van zonnebloemolie of olijfolie, en af en toe aangevuld met azijn.  In restaurants wordt de dressings afzonderlijk geserveerd. Ten slotte worden de groenten bedekt met een dikke laag geraspte kaas. 
    Deze salade is vaak geconsumeerd als een voorgerecht met sljivovitz. Shopska salade ontleent zijn naam aan de regionale groep genamd Shopi die wonen vooral in delen van Bulgarije, Servië en Macedonië.


    Ingredienten:
    4 tomaten,
    1 komkommer,
    4 paprikas,iui,
    150 gr feta kaas,
    azijn,
    olijfolie 
    zout

    Voorbereiding
    Tomaten komkommer paprikas ui  in blokjes snijden met zout azijn en olie op smaak brengen en strooi er dan de feta kaas over heen.





    13-04-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:shopska salade
    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karythopitta - Griekse walnotentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Ingredienten:

    200 g gehakte walnoten
    125 g bloem
    4 eieren
    90 g boter
    1 tl bakpoeder
    1 zakje vanille suiker
    90 g suiker
    1 citroen
    1 mespuntje zout

    voor de stroop:
    125 g suiker
    sap van 1/2 citroen
    1 pijpkaneel
    2, 5 dl water

    Meng bloem, bakpoeder, zout en walnoten. Klop de eieren met 50 g suiker en de vanillesuiker en meng dit met het walnotenmengsel. Klop de eiwitten stijf. De resterende suiker beetje bij beetje over het eiwitmengsel strooien en voorzichtig doorroeren. Spatel het mengsel luchtig door het walnotenmengsel. Schep het geheel in een ingevette bakvorm, strijk de bovenkant glad en zet de taart in een op 180 graden voorverwarmde oven. Bak de taart ongeveer 30 minuten, tot die stevig aanvoelt.
    Intussen de siroop maken door de suiker, het water en de kaneel in een pannetje een kwartiert zacht te laten koken. Maak als de taart gaar is er met een prikker gaatjes in en giet de siroop eroverheen.Spreid de rest van walnoten over de top. Laat even intrekken. Serveer op kamertemperatuur.













    12-04-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Karythopitta, griekse walnotentaart


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Gastenboek
  • Mooie site
  • pcstef
  • Fijne site
  • Mevrouw
  • mr

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorie





    Welkom op mijn blog!

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    daanboy
    www.bloggen.be/daanboy
    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Thuis afgehaald
  • Seniorennet


  • Startpagina !

    Veel plezier krabbels




    CENTER>
    Powered by IP2Location.com


    View My Visitors

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs