Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Svetlana
Ik ben een vrouw en woon in Amsterdam (Nederland) en mijn beroep is Financieel medewerker.
Ik ben geboren op 13/06/1958 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken/bakken.
Als de moeder van twee mooie meiden geniet ik van koken maar vooral van bakken. Bedankt voor uw bezoek en uw reacties.
Foto
Foto
Foto
Top20Culinair svetlanasrecepten
Top20Culinair
Inhoud blog
  • Cannelloni gevuld met courgette, spinazie en ricotta
  • Salade met frambozen feta en avocado
  • Meringue-fruit cake
  • Griekse yoghurttaart Yiaourtopita
  • Yoghurt scones
  • Kip Pilav
  • Dhaba (kip) karahi
  • Projara
  • Gurabije
  • Timballo van courgette - Timballini di zucchini
  • Tropische salade
  • Spaanse tortilla
  • Medovik - Russische honing taart
  • Maaltijdsalade met pasta, gerookte kipfilet en pesto
  • Proja - Servische maisbrood
  • Pierogi Ruskie - Pirogie gevuld met aardappelpuree en witte kaas
  • Rafaello bonbons
  • Podvarak - Servische zuurkoolschotel
  • Kalfsrolletjes met parmigiano en rucola
  • Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
  • Pêche Melba
  • Hawai salade
  • Salata mexicana met tonijn
  • Gulyás leves - Hongaarse Goulashsoep
  • Kilimanjaro taart
  • Russische Pirozhki
  • Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
  • Plat brood met koriander
  • Tonijnballetjes in tomatensaus
  • Gnocchi alla romana
  • Bloemkool met varkensvlees en aardappelen - Griekse schotel met bloemkool
  • Chocolade manden
  • Jagnjeca sarmica - Lamslever pate
  • Peren toetje
  • Rosbief met wintergroenten
  • Een snel gemaakte maanzaad Strudel
  • Minipaprika's gevuld met kaas
  • Suva pita - Servische walnootkoek
  • Visfilets A la meunière
  • Brodetto - Kroatische visstoofpot
  • Šomloi galuška - Hongaarse Trifle
  • Russische Stroganoff
  • Vanilice - Servische zandkoekjes
  • Italiaans gehaktbrood gevuld met spinazie en mozzarella
  • Prebranac - Servische wittebonenschotel
  • Aromatische kalfsfilet
  • Key lime pie
  • Courgette rolletjes met kaas
  • Souvlaki
  • Cevapi/Cevapcici
  • Kip massala met aardappelen en kouseband (Roti kip)
  • Servische baklava
  • Bon-bon Philadelphia
  • Kip in bier
  • Italiaanse karbonade
  • Kalkoenfilet gevuld met kaas en spinazie
  • Hartige panekoeken (met ham en kaas)
  • Focaccia alla Genovese
  • Osso buco alla milanese - Osso buco op milanese wijze
  • Italiaanse kip met aardappels en champignons
  • Tiramisu met mango en kokos
  • Krofne - servische oliebollen
  • Servische bloemkool
  • Baci di Dama ( dameskusjes): Italiaanse hazelnootkoekjes
  • Servische aardappelsalade
  • Appel pita (Pita sa jabukama)
  • Witlof met ham en kaas
  • Caribische kip met mango en kokos
  • Tiramisu met aardbeien
  • Exotische kip-kerrie
  • Limburgse worstenbroodjes
  • Bramentaart
  • Pizetta's
  • Varkenshaas met tomaten saus
  • Cocospudding met kersen
  • My kitchen
  • Griekse salade - choriatiki salata
  • Aardbeienrol
  • Russische salade
  • Aardappelmoussaka - Servische moussaka
  • Bouillabaisse - Franse vissoep
  • Franse appeltaart
  • Florentijnse kip
  • Shopska salade
  • Karythopitta - Griekse walnotentaart
  • Spanakotiropita (Griekse pita met kaas en spinazie)
  • Zoete Paas Kransen
  • Hartige rol
  • Tonijn en Zalm salade
  • Dobos taart
  • Donauwellen
  • Tortellini in tomatenroomsaus
  • Oma’s appeltaart met custard en kaneel
  • Sofficini - foto recept
  • Gibanica - fotorecept (Servische pita met kaas)
  • Teriyaki kip
  • Lamington
  • Gebakken forel met citroen en amandel
  • Trifle
  • Focaccia Ripiena con pomodoro, mozzarella e prosciutto/Gevulde focaccia
    Categorieën
  • Deeg recepten (24)
  • Dessert (9)
  • Fotos (0)
  • Hoofdgerecht (28)
  • Soep recepten (2)
  • Taart/Gebak (31)
  • Vegetarisch (4)
  • Vis recepten (1)
  • Vlees recepten (4)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda 7 januari Ortodoxe kerstmis; 6 mei Sint Georgie Ortodoxe kerkfeest; 12 juli Milica's verjaardag; 1 december Sandras verjaardag; 13 juni mijn verjaardag; 4 december Nico's verjaardag;

    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Archief
  • Alle berichten
    Laatste commentaren
  • manto (manto)
        op Kilimanjaro taart
  • مانتو جلو باز (مانتو جلو باز)
        op Kilimanjaro taart
  • مانتو جلو باز (مانتو جلو باز)
        op Kilimanjaro taart
  • 87693276548 (us pharmacy no prior prescription)
        op Kilimanjaro taart
  • 82225351693 (legitimate canadian pharmacies)
        op Kilimanjaro taart
  • forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je recepten naar mij te verzenden.

    Svetlana's recepten
    Recepten verzameling van Svetlana, beroemde taarten recepten met geschiedenis en andere heerlijke recepten
    Svetlana´s online kookboek met foto´s. Alle recepten zijn uitgeprobeerd
    13-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische Stroganoff
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    De stroganoffsaus is genoemd naar een winnend recept bij een kookwedstrijd die rond 1890 werd gehouden in Sint-Petersburg. De kok die het recept bedacht, werkte voor de Russische diplomaat graaf Pavel Aleksandrovitsj Stroganov, een lid van beroemde Stroganov-familie. De saus wordt gegeten bij biefstuk en ander rood rundvlees.

    Dus, de Stroganoff familie heeft daadwerkelijk bestaan, lees ook:  http://nl.wikipedia.org/wiki/Stroganov

    Ingredienten:

    600 gr kalfsvlees
    300 gr champignons
    1 ui
    2 el tomatenpuree
    1 dcl witte wine
    100 gr creme fraiche
    peper
    zout
    paprikapoeder
    boter
    3 kleine augurken in blokjes gesneden

    Snijd het vlees in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in dunne plakjes.
    Smelt de boter in een braadpan. Bak het vlees hierin totdat de blokjes rondom bruin zijn en schep ze daarna uit de pan.
    Nu gaan uien in de pan. Al omscheppend bakken tot de ui goudbruin is
    Voeg de champignons toe. Heel even meebakken en doe dan het vlees terug in de pan. Voeg de wijn, tomatenpuree, peper, zout en flink wat paprikapoeder toe. Leg de deksel op de pan en laat een half uur zachtjes koken.
    Roer nu crème fraiche en in blokjes gesneden augurken erbij. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 15 minuten sudderen.serveer met rijst of aardappelpuree.


















    13-11-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Russische Stroganoff
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanilice - Servische zandkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingrediënten (voor het deeg):
    250 g boter
    80 g witte basterdsuiker
    2 el citroensap
    1 dcl grand marnier
    1 ei
    3 eigeel
    500 g bloem
    200 gr hazelnoten (geroosterd en gemalen)
    snufje zout


    Vulling
    1 pot frambozenjam (of een andere naar smaak)
    poedersuiker
     


    Roer de boter met de suiker en het snufje zout door elkaar tot een zachte substantie. Roer het ei, eigeel, citroen, grandmarnier door. Voeg de bloem en hazelnoten toe, roer met een houten lepel tot alles zo goed mogelijk gemengd is. Kneed op het laatst met twee eetlepels koud water het deeg met de hand tot een samenhangende bal. Leg die, in plasticfolie gewikkeld, ten minste een half uur in de koelkast.
    Rol het deeg uit op een licht bebloemd aanrecht ongeveer 6 mm dik. Steek nu de (ronde) koekjes uit en leg ze op de bakplaat.  Bak de koekjes in een op 180 ºC voorverwarmde oven ongeveer 10 minuten tot ze licht bruin worden. Laat ze afkoelen op een rooster. Doe op de bovenkant van een koekje een klein beetje jam plak daarna 2 koekjes voorzichtig op elkaar en wentel ze in de suikerpoeder.















    13-11-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Vanilice - Servische zandkoekjes
    11-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans gehaktbrood gevuld met spinazie en mozzarella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingrediënten:
     500 gram rundergehakt,
     4 plakjes gesneden brood,
     1/2 kopje melk,
     1 ei
     20 g Parmezaanse kaas,
     100 gram spinazie,
     100 gram mozzarella
     boter zout en peper naar smaak

    Bak de spinazie in een pan met wat boter, zout en peper.
    Week de sneetjes gesneden brood in de melk.
    Meng het gehakt, de ei, parmezaan, gewekte brood,oregano en royaal zout en peper. Kneed tot het mengsel goed gemengd is.
    Leg 3/4 gehaktmengsel naar beneden en op de zijkanten van een bakplaat en beleg deze met de mozzarella en spinazie. Dek alles af met de rest van de gehakt.Bak gehaktbrood op 180 graden gedurende 30-40 minuten af. Snijd de rol in dikke plakken en serveer met de gemengde salade.











    11-11-2011 om 21:50 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Italiaans gehaktbrood gevuld met spinazie en mozzarella
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prebranac - Servische wittebonenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Deze Servische nationale gerecht is perfekt voor de veertigdagen vastentijd voor de Pasen of ander vastentijden binnen Orthodoxe Christelijke traditie omdat het gerecht geen dierlijke vetten of andere dierlijke producten bevat. Dit gerecht is geheel plantardig en kan geserveerd worden als een vegetarisch hoofdgerecht of bijgerecht.


    500 gr. grote witte bonen (gigantes)
    (Te koop bij Albert Hein)
    1 stuk bleekselderij
    2 wortels
    1 ui grof gesneiden
    2 tenen knoflook
    1/2 kopje fijngesneden peterselie
    2 kopjes olijfolie
    2 tl paprikapoeder
    2 st.laurierblad
    peper en zout
     

    De bonen moeten eerst een nacht in water weken.
    Snijd de uien, wortels en selderij in blokjes, doe met de bonen in een grote pan, voeg de water in en kook alles 45 minuten.   



    Pel de knoflook, en hak deze in kleine stukjes. Doe de gekookte bonen met de groenten en de rest van het vocht in een ovenschaal.




    Doe in een pan 2 kopjes olijfolie en bak hierin op een lage vuur de knoflook, voeg de paprikapoeder in, alles nog  1 min. voorzichtig meebakken.
    Let op!!! De paprikapoeder mag niet verbranden anders wordt de smaak bitter. 





    Giet de hete olie met de paprika over de bonen en roer alles door elkaar.





    Voeg de peper, zout laurierblad en de peterselie naar smaak.



    Alles in een oven gaar laten worden in ongeveer een half uur op 180 graden.



    11-11-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Tags:Prebranac - Servische wittebonenschotel, vegetarisch, 100% plantardig
    02-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aromatische kalfsfilet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Ingredienten:

    1 kgr kalfsfricandeu of filet in een stuk

    voor de marinade:

    1 ui
    3-4 knoflook
    1/2 tl kruidnagel
    1/2 tl tijm
    1 takje verse rozemarijn
    200 ml olijfolie
    200 ml witte wijn
    5-6 st.peperkorels
    3-4 geraspte kleine wortels
    zout en peper


    voor de saus:
    1-2 el bloem
    400 ml runder bouillon
    zout en peper


    Leg het vlees in een grote diepe schaal. Meng voor de marinade witte wijn met olie voeg groente en specerijen toe. Giet de marinade over het vlees en dek de schaal met vershoud folie af. Laat het vlees minstens 3 uur in de koelkast marineren.
    Het vlees daarna uit de marinade halen en in een beetje bloem wentelen. Doe dan een beetje boter in een pan en bak het vlees van alle kanten bruin. Zet de oven op 200 graden aan.
    Doe het vlees in een diepe oven schaal, giet de marinade erover en bak het vlees in een voorverwarmde oven nog 60 minuten af.

    Voor de saus: haal de gebakken groente uit de oven schaal en stamp alles fijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe en zet alles op het vuur, even roeren voeg dan de bouillon toe en kook alles nog 2 minuten gaar.

    Het vlees in dunne plakjes snijden, serveren met de saus en gebakken aardappels.












    02-10-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Aromatische kalfsfilet
    01-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Key lime pie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     




    Key lime pie of Limoen-roomtaart is een Amerikaanse taart, gemaakt van limoenensap, eidooiers, gecondenseerde melk en suiker in een  korstdeeg. De taart is genoemd naar de kleine limoenen, key limes, uit de Amerikaanse staat Florida en is een populair dessert in de VS. Zo populair zelfs, dat de taart sinds 1 juli 2006 het officiële gebak van Florida is.


    Ingredienten voor de bodem:

    225 gram verkruimelde verkade digestive of bastogne biscuitjes
    3 eetlepels suiker
    1/8 theelepel zout
    115 gram roomboter, ongezouten en gesmolten

    Ingrediënten voor de vulling:

    4 grote eieren, gescheiden
    1 blikje gezoete gecondenseerde melk
    rasp van 2 limoenen
    1/2 cup limoensap, ongeveer 5 limoenen
    1/4 cup suiker

    hulpmiddelen:
    pie vorm of een springvorm


    Bereiding:

    Vet je vorm goed in met boter.Meng de koekkruimels, boter, suiker en het zout. Druk het kruimelmengsel in een mooie egale laag in je bakvorm.
    Verwarm de oven voor op 175°C. Klop, met de mixer op hoge snelheid, het eigeel totdat het bleek en lobbig is.
    Zet de mixer in de lage stand en voeg de gecondenseerde melk toe.
    Mix, als de melk is opgenomen, de limoenrasp en de helft van het limoensap door het mengsel. Mix dan de rest van het limoensap erdoor.
    Zet de taart 12 minuten in de oven.
    Voor de meringue doe de eiwitten en de suiker in een pan met een dikke bodem en zet op middellaag vuur, roer continu met een garde anders krijg je roerei. Deze stap is om eventuele salmonella bacteriën te doden.
    Wanneer de eiwitten heet aanvoelen haal je ze van het vuur en doe je ze in een mengkom, met de mixer klop je de eiwitten nu op tot dat het mooi glimmend.
    verspreidt het opgeklopte eiwit over de taart. Zet de taart onder de grill van je oven totdat de meringue mooi gekleurd is.









    01-10-2011 om 22:43 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:key lime pie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette rolletjes met kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen












    600 gr courgette, gewassen en in de lengte in dunne plakken gesneden
    100 gr feta, verkruimeld
    100 gr zure room
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    2 eetlepels gemengde Italiaanse kruiden, bv. basilicum, tijm, peterselie, origano.
    parmezaanse kaas

    In grillpan plakken courgette in 3-4 minuten bruin en gaar grillen en halverwege keren. Laten afkoelen.
    meng verkruimelde feta met zure room, fijngehakte knoflook en specerijen. Blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat.
    Bestrijk de courgetteplakken een voor een  met kaassaus en rol ze losjes op. Zet de rolletjes rechtop en dicht naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal. Strijk eventueel de rest van de saus erover uit en strooi met parmezaanse kaas erover.
    Bak de courgetterolletjes in het midden van de oven +/- 25 min. goudbruin en gaar.















    01-10-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Courgette rolletjes met kaas
    26-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Souvlaki
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Het woord souvlaki is vertaald spiesje. Het is een spies van blokjes gemarineerd lams- of varkensvlees, dat op een houtskoolvuur wordt gegrild. In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, en dus zonder stokje gegeten. Hierbij wordt dan vaak friet en saus geserveerd.


    Ingrediënten voor 4 personen:


    6 el olijfolie
    2 geperste teentes knoflook
    1 el paprikapoeder
    1 el gedroogde oregano
    1 el cintroensap
    1/2 tl peterseliebladjes
    1/2 tl rozemarijn
    1/2 tl tijm
    2 verkruimelde lauriebladen
    peper en zout naar smak
    600 g varkenshaas
    Saté-stokjes
     


    Bereiding:
    Maak een marinade van olijfolie,cetroensap, knoflook, paprikapoeder, oregano en andere kruiden. Voeg de peper en zout naar smak. Snijd 600 g varkenshaas in stukjes en leg ze in een diepe schaal, voeg de marinade toe en laat het vlees afgedekt minstens 3 uur in de koelkast marineren. Ondertussen week de satestokjes gedurend 10 min in een diepe schaal met water. Neem het vlees uit de koelkast en rijg de stukjes vlees aan de satestokjes. Bak het vlees met de rest van de olie op de grill of in een pan in 5 - 10 min. gaar. Keer regelmatig om. Servier met tzatziki en een lekkere griekse salade.

    hieronder zie je de bereiding.









    26-09-2011 om 17:59 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:souvlaki
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cevapi/Cevapcici
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ćevapčići is een gerecht dat onder verschillende namen over de gehele Balkan bekend is. Het bestaat uit een soort worstjes
    gemaakt van gehakt en meestal geserveerd met friet of Đuveđ-rijst en ajvar. In de 50-er en 60-er jaren haalde men een
    portie -meestal 10 stuks- bij de "man op de hoek van de straat" waarvan er in het toenmalige Joegoslavië vele waren.
    Bij de portie hoorde rijkelijk rauwe uien en een stuk brood (lepinja).

    Bron: Wikipedia



    Ingredienten:

    1 kg rundergehakt
    Twee sneetjes droog, wit brood zonder korst
    100 ml melk
    1 middelgrote ui fijn gehakt
    1 tl zout
    peper
    1/2 tl cayennepeper

    Bereiding:
     
    Leg het brood in de melk en laat het hier in weken. Als het brood goed doorweekt is, knijp je het
    voorzichtig - maar grondig in zeer kleine stukjes, voeg vervolgens het gehakt, het zout, de peper toe aan het broodmengsel
    en kneed dit goed door elkaar. Vorm hiervan kleine worstjes van een vinger lang. Laat die in de koelkast opstijven.
    Je kunt ze dan grillen maar ook in een grill of hapjespan (met klein beetje olie of boter) bakken.

    Serveren met rauwe uiringen, tomaat enzo. erg lekker eventueel met een broodje (lepinja) maar ook lekker als hapje.






























    19-06-2011 om 23:48 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Vlees recepten
    Tags:cevapi, cevapcici
    18-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip massala met aardappelen en kouseband (Roti kip)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     

     

    Roti is van oorsprong een Hindi en Urdu woord en is de algemene benaming voor alle vormen van brood in grote delen van
    India, Pakistan, geheel Indonesië en geheel Maleisië. Meer specifiek worden hiermee alleen de ongerezen platte Indiase
    broden bedoeld zoals de Indiase naan, alu paratha en chapati. In Thailand duidt roti meestal alleen de pannenkoek-achtige
    broodsoorten aan maar vaak ook de gerezen broden (afhankelijk met wie men spreekt) terwijl kanom paang ("kanom" betekent
    deegwaar en "paang" is afgeleid van het Franse woord "pain") alleen duidt op gerezen broden.
    Dit soort platte broden komen reeds voor in het Neolithicum. In het geval van het gebied waarin nu Noord-India en Zuid-Pakistan zijn gelegen, begon deze periode rond 7000 v. Chr.

    De roti is door Hindoestaanse emigranten uit India meegenomen naar Suriname. De Surinaamse roti wordt met een aantal
    bijgerechten geserveerd, zoals kousenband, aardappelen, ei en bijvoorbeeld kip.


    Ingredienten:
    2 rode uien
    2 teentjes knoflook
    1 madame Jeanette peper
    2 maggiblokjes
    1/2 tomaat
    2 stuks kipfilet
    250 gr krieltjes of geschielde aardappelen in stukjes gesneden
    250-500 gram vers in stukjes gesneden kouseband of uit de diepvris
    2-3 volle el  kerrie (massala)
    1/2 el korianderpoeder (ketumbar)
    1/2 el  komijnpoeder (djinten)
     zout en  peper
    fijngesneden selderij
    olijf of zonebloemolie
    eventueel 4 hardgekookte eiren (het kan ook zonder)

    Bereiding:
    Snij de kipfilet in stukjes en doe er wat zout en peper overheen. Snij de uien en knoflook fijn. Snij de tomaat in stukjes.
    Verhit in een hapjespan met een paar eetlepels olijfolie.  Bak hierin de uien in en dan de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak alles goed om tot de kip een beetje gebakken is. Voeg de tomaat toe met de maggiblokjes, korianderpoeder en komijn en de paar eetlepels kerrie toe. Goed  roeren. Voeg dan de krieltjes toe. De krieltjes meebakken en afblussen met een beetje water. Leg de Madame Jeanette peper bovenop en zorg dat deze tijdens het stoven niet opengaat. Laat dit stoven tot de aardappelen half gaar zijn (af en toe even prikken met een vork)
    Halverwege de kouseband erbij doen en weer flink aan de kook brengen. Laat het gerecht stoven tot alles gaar is. Eventueel hardgekookte eieren toevoegen en nog eventjes doorkoken. Maak alles op smaak met zout en peper.










    De Surinaamse roti-kip. Lekker, makkelijk en zo op tafel.










    Dit gerecht kan je ook met rijst serveren.

    18-06-2011 om 23:25 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:surinaamse roti kip, kip massala met aardappelen en kouseband
    11-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servische baklava
    Klik op de afbeelding om de link te volgen














    Baklava bestaat uit laagjes filodeeg, dat op bladerdeeg lijkt, en boter, gevuld met gemalen stukjes noot, doorgaans walnoot of pistache maar ook wel amandel. Er zijn allerlei subtiele varianten waarbij ook wel kaneel, kardemom, kruidnagel, citroenrasp, sinaasappelrasp, rozenwater en vanillesuiker worden toegevoegd. Het geheel wordt, na het bakken, doordrenkt met een zoete siroop van suiker of honing. Vaak wordt de baklava op een grote schaal gemaakt, en vervolgens in kleine stukjes gesneden. Omdat de baklava erg zoet en vet is, is hij ook zeer machtig. Daarom wordt er vaak Turkse koffie bij gedronken, en in de toeristische gebieden wordt hij ook wel met een bolletje ijs geserveerd.

     

    Ingrediënten:

     

    500 gr fillodeeg

    600 gr walnoten grof gemalen

    100 gr griesmeel

    200 gr boter gesmolten (vloeibaar)

    2 zakjes vanillesuiker

    eventueel geraspte citroen of sinasappel naar smak

     

    Voor de siroop:

    600 gr suiker

    250 gr water

    1/2  citroen  (goed gewassen) in plakjes  gesneden

     

    Voorbereiding:

     

    Eerst maak je siroop. Meng de suiker met water en citroen al roerend aan de kook. Laat op een lagere vuur ongeveer 10 min zachtjes  koken of totdat plakjes citroen iets donkerder (van kleur) worden. Laat  siroop daarna goed afkoelen.

     

    Vervolgens maak je het deeg:

    Zet de oven op 180 graden aan.

    Neem een kom en meng  hierin de walnoten, vanillesuiker, griesmeel goed door elkaar. Smelt de boter op een laag vuur goed zodat die helemaal vloeibaar wordt.

    Bestrijk de bodem van een ovenschaal (22 x 30cm of soortgelijk) met wat boter. Leg 3 vellen fillodeeg op het bodem. Elke vel bestrijken met een beetje van gesmolten boter. Spreid 1/5 van het walnotenmengsel gelijkmatig uit over het derde vel van fillodeeg. Dek dat af  met  3 vellen fillodeeg. Spreid weer  1/5 van het mengsel over de fillodeeg. Herhaal dat alles totdat de mengsel op is. Afdekken met 3 vellen fillodeeg. (mijn baklava heeft 5 laagjes). Neem vervolgens een scherpe mes en snijd in gelijke stukjes. Snijd helemaal door de lagen geen dan kun je straks makkelijker de stukjes eruit halen bij het serveren.  Gedrenkt elke gesneden lijn goed met de rest van gesmolten boter.

    Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Baklava ongeveer  45 min. bakken of totdat die een licht bruinkleurtje krijgt. Vervolgens baklava uit de oven halen. Met intussen koud geworden siroop hete baklava overgieten en alles laten afkoelen.









































































    Bijlagen:
    P5060553servische baklava.jpg (82.7 KB)   

    11-05-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:servische baklava, baklava
    13-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bon-bon Philadelphia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     










    Ingrediënten voor ongeveer dertig bon-bon:

     125 gr.  Philadelphia of een andere zachte kaas
     125 gr.  koekjes (elk merk en / of smaak)
     60 gr.  nutella
     hazelnoten (grof gemalen)
     50 gr.  donkere chocolade gehakt
     15 tandenstokers

    Doe de philadelphia in een kom en voeg de gemalen koekjes toe. Meng alles met een lepel goed.
                      






    Verdeel de massa i twee gelijke porties.Voeg alleen in een portie de nutella toe en meng goed.
    Nu heb je twee soorten deeg:  een lichte en een donkere.










    Maak nu van beide massas apart met de hand ronde balletjes in de vorm van balletjes.
    Doe de hazelnoten op een bord en rol de donkere balletjes er doorheen.










    Bedek ze met plasticfolie en laat ze minstens 2 uur in de koelkast opstijven.






    Smelt nu chocolade au bain marie en dompel nu de lichte balletjes met behulp van de tandestokers
     onder in de chocolade.






    Leg ze te drogen op een vel bakpapier,laat ze hier zeker een uur op drogen.
    Verwijder dan voorzichtig de tandenstokers en plaats ze in de koelkast.


    Bijlagen:
    Afbeelding 2 mrt 2011 063bonbon.JPG (66 KB)   

    13-03-2011 om 00:26 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Bon-bon van philadelphia kaas, kaasballetjes van philadelphia
    12-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip in bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten voor 4 personnen:

    4 kippenbouten of drumsticks of dijstukken
    1 winterwortel
    2 stengels bleekselderij
    1 gesnipperde ui
    1 tl rozemarijn
    500 ml bier (ik gebruik Heineken)
    2 tl peterselie
    3 el olijfolie
    50 gr tarwebloem
    zout en peper

     

     

    Bereidingswijze:


    Snijd de wortel in blokjes en de selderij in plakjes.
    Bestrooi stukken kip met zout en peper en bestuif ze geheel in bloem zodat ze helemaal bedekt zijn.
    Schud overtollige bloem eraf. Verhit de olie en braad de wortel, bleekselderij, ui gaar
    Voeg de stukken kip en bak in ca. 5 minuten rondom bruin.
    Voeg rozemarijn, en nog wat zout en peper toe en braad alles nog ca. 10 minuten op een niet te hoog vuur.
    Schenk dan het bier erbij en voeg eventueel wat extra water toe tot het kip onderstaat.
    Laat het geheel zo’n 1 uur zachtjes stoven, tot het geheel gaar is.
    Vergeet niet regelmatig te roeren.

    Serveertip:
    Te serveren met pasta of aardappelpuree.

    Wijnsuggestie:
    Droge witte wijn.



























    Bijlagen:
    Afbeelding 2 mrt 2011 049kip in bier.JPG (48.4 KB)   

    12-03-2011 om 23:20 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Kip in bier, kip in bier gestoofd
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse karbonade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Ingrediënten:

    6 karbonades
    1 grote rode paprika in reepjes
    500 gram champignons gesneden
    1 ui fijngesnipperd
    1 tl witte peper
    1 tl zout
    500 gr fijngehakte tomaten (blikje)
    ½ tl gedroogde tijm
    ½ tl gedroogde oregano
    ½ tl gedroogde basilicum
    verse gesnipperde peterselie (naar smaak)
    2 el olijfolie
    1 teentje fijngesnipperde knoflook

    Bereiding:

    Verhit de olie in een pan, fruit de ui, de paprika, de knoflook en de champignons
    gedurende 10 tot 12 minuten. Haal ze uit de pan en bruin dan de karbonades aan beide
    kanten in de pan. Als de karbonades bruin zijn voeg dan de gefruite ui, champignons en
    paprika toe. Strooi het zout en de peper erover. Dan de kruiden en de tomaten en de
    peterselie. Laat het geheel met een deksel erop 30 minuten sudderen of tot
    de karbonaden gaar zijn.

    Serveertip:

    Te serveren met gekookte pasta of rijst.















    Bijlagen:
    Afbeelding 2 mrt 2011 070italiaanse karbonade.JPG (52.6 KB)   

    12-03-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Italiaanse karbonade, Italiaanse recepten
    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenfilet gevuld met kaas en spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept voor degenen die graag een beetje speciaal gerecht willen dat  snel en gemakkelijk te voorbereiden is. Voorbereiding van dit gerecht neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Een snelle en lekkere gerecht met weinig inspanning.
     

     





    Ingredienten voor 4 personnen:

    4 dunne kalkoenschnitzels
    1 el olijfolie
    1 teentje knoflook geperst
    100 gr spinazie (diepvries)
    4 plakken kaas
    1/4 kopje bloem
    mespuntje kaneel
    1 theelepel komijn
    zout en peper
    1 el boter
    1 el olijfolie
    1/2 dl witte wijn
    1/4 kopje water

    Verhit de olie en fruit de spinazie met knoflook. Breng alles op smaak met zout en peper. Leg de kalkoenschnitzels op een plank of werkblad en bestrooi met zout en peper. (Indien ze niet dun genoeg zijn, sla er dan met een vleeshamer of iets dergelijks op zodat ze dun zijn). Leg op elke schnitzel een beetje van spinaziemengsel en leg een plakje kaas erop.  





    Rol de schnitzel op en steek ze vast met een cocktailprikker.




    Meng bloem met kaneel, komijn en zout goed en rol elke stuk vlees in bloemmengsel.




    Gerolde filets bakken in een mengsel van boter en olie, ongeveer 7 minuten of tot ze gelijkmatig  aan alle kanten gaar worden.
    Voeg de wijn en water, zet het vuur lager en laat het vlees afgedekt nog 10 minuten sudderen.




    Serveer met rijst en groene salade.















    Bijlagen:
    Afbeelding 2 mrt 2011 035gevulde kalkoenfille.JPG (32.8 KB)   

    07-03-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Kalkoenfilet gevuld met kaas en spinazie
    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige panekoeken (met ham en kaas)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten voor 6 personnen:

    3 eieren
    250 gr bloem
    500 ml melk
    1 el olie
    150 gr ham
    300 gr mozarella of een ander kaas
    500 ml bechamelsaus
    30 gr parmezaanse kaas
    boter
    zout

    Ingrediënten voor bedhamelsaus:
    45 g boter
    45 g bloem
    500 ml volle melk

    Bereiding van panekoeken:
    klop de eieren en voeg melk en olie en zout. Voeg de bloem toe en mix alles tot een rommig massa is onstaan. Smelt een theelepel boter in een pan, bak hier de panekoken in en leg ze op een bord als ze klaar zijn. Je zal dan ongeveer 20 panekoeken krijgen.

    Bereid nu de bechamelsaus
    Verhit in een pan boter, tot de boter lichtjes begint te verkleuren. Als de boter erg bruin wordt, vermindert de bindingskracht, en is er wat extra bloem nodig. Roer de bloem door de gesmolten boter. Laat het mengsel 2 tot 3 minuten op een laag vuur pruttelen zodat de bloem gaart, af en toe roeren. Schenk er vervolgens een scheut melk bij en blijf goed roeren, tot al het vocht kookt en het mengsel bindt. Voeg de volgende scheut pas toe als het mengsel geheel glad is geroerd. Kook de saus nog 2-3 minuten en breng op smaak met zout en peper.

    Beleg nu de panekoeken met ham en kaas, vouw ze in de vorm van canneloni en leg ze naast elkaar in een met boter ingevette ovenschaal. Schep nu bechamelsaus over de panankoeken en bestrooi alles met de parmezaansekaas. Bak de canneloni panekoeken in een voorgewaarmde oven op 200 graden ongeveer 15 min. Haal uit de oven en serveer ze op borden.















    02-03-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:hartige panekoeken, panekoeken met ham en kaas
    22-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Focaccia alla Genovese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Ingrediënten voor een bakplaat (30x40 cm)
     460 gr bloem
     300 g lauw water
     35 gram olijfolie van hoge kwaliteit
     1 theelepel honing/suiker
     7 g gedroogde gist
     1 theelepel zout
     
     om te bestrijken:
     4 eetlepels olijfolie
     4 eetlepels water
     rozemarijn

    Meng in een kom bloem met gist en maak er een kuiltje in. Doe de water, olijfolie, honing of suiker, zout en kneed een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme plaats ongeveer 15 minuten. Vet een bakplaat in met wat olijfolie en verdeel het deeg over de bodem. Draai vervolgens het deeg aan de andere kant, zodat beide zijden  bekleed zijn met olie. Waarom doen we dat? Met olie overdekte deeg zal geen korst vormen. Laat focaccia nu ongeveer 1 uur op een warme plaats rijzen. Nadat het deeg verdubeld is Verwarm de oven voor op 200C. Druk met de vingertoppen diepe kuilen in het oppervlak: ca 2 cm afstand. Meng 4 el olijfolie met 4 el water en besprenkel het deeg en laat nog 10 - 15 min. rusten. Bestrooi daarna met rozemarijn. Zet in de oven en bak in 20 -25 minuten goudbruin















    22-02-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Focaccia alla Genovese
    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso buco alla milanese - Osso buco op milanese wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Voor 6 personen:

    6 stukken kalfsschenkel van 4 cm dik
    125 g boter
    30 g bloem
    1 ui gehakt
    1 wortel
    1 stang selderie gesneden
    1 el marjolein
    1 geraspte citroenschil
    zout en versgemalen witte peper
    1 1/2 dl witte wijn
    2 tomaten geschild en fijngehakt
    1 dl runderbuillon

    Smelt 90 g boter in een braadpan, die zo groot is dat de stukken schenkel er gemakkelijk naast elkaar in kunnen liggen. Haak de stuken schenkel door de bloem en bak ze op een matig vuur aan beide kanten bruin. Voeg de ui, wortel selderie, 1 teen knoflook, de marjolein en een beetje van geraspte citroenschil toe en kruid het vlees met zout en peper. Giet er de wijn bij als de groenten licht beginnen te bruinen. Laat de wijn op hetzelfde matige vuur bijna volledig indikken. Voeg de tomaten toe en ongeveer 6 eetlepels bouillon. Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat het gerecht 11/2 uur sudderen. Voeg zonodig de rest bouillon toe als de saus te dik dreigt te worden.
    Voeg een paar minuten voor het einde van de smoortijd de andere teen knoflook, de rest van de geraspte citroenschil, de rest van de boter en desgewenst het sinaasappelsap toe. Roer alles goed door en laat het gerecht nog een paar minuten op een matig vuur sudderen.
    Bij dit gerecht kun je een  risotto opdienen.



    20-02-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Osso buco alla milanese
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kip met aardappels en champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Ingredienten:

    4 kippenpoten
    1 kg aardappels
    1 ui
    1 bakje kastanjechampignons
    300 g tomatensaus
    peper
    zout
    basilicum
    1/2 kopje rode wijn

    was en snijd de champignons, schil en snijd de ui en voeg samen met champignons in een kom. Schil en snijd de aardapels in blokjes
    en meng ze met champignons en ui.    
     



    Voeg de peper, zout basilicum en tomatensaus toe en meng alles goed.



    Giet alles in een ovenschal




    Leg de kipenpoten bovenop
    .



    Doe de ovenschaal met kip in een voorgevarmde oven en bak op 200 graden. Zet een kom met water in de oven onder
    de ovenschaal  en bak/kook alles in 1 uur gaar.



    Halverwege bakken draai de stukken kip om en giet een halve glas rode wijn over de kip met aardappels

    .


    zet terug in de oven en bak alles gaar
    .


    Haal uit de oven en serveer.




    De gebakken kip is zeer mals en smakvol dankzij het trucje van een kom water in de oven te plaatsen en kip met aardappels te
    bakken zonder toevoeging van olie

    20-02-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Italiaanse kip met aardappels en champignons
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met mango en kokos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Ingrediënten:


    1 mango (rijp)
    1 bakje mascarpone
    300 ml slagroom
    50 g kokosmelk
    3 el amaretto
    1 zakje vanillesuiker
    lange vingers
    suiker
    4 el geraspte kokos

    Bereidingswijze:

    Maak de mango schoon en snijd die in kleine blokjes. Klop de slagroom en meng dit met de mascarpone. Breng op smaak met suiker. Vermeng kokosmelk met amaretto. Doop lange vingers kort in de likeurmengsel en leg ze op de bodem van de vorm.
    Verdeel het mascarponemengsel erover. Dek het geheel af met de mangoblokjes. Dek dat af met een doen laagje marscaponemengsel.Leg dan weer een laagje lange vingers, herhaal dit en sluit af met het marscaponemengsel.
    Bestrooi met geraspte kokos. Laat zeker een uurtje opstijven in de koelkast.









    20-02-2011 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Tiramisu met mango en kokos, Kokos - mango tiramisu


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Gastenboek
  • Mooie site
  • pcstef
  • Fijne site
  • Mevrouw
  • mr

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorie





    Welkom op mijn blog!

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    heiligerita
    www.bloggen.be/heilige
    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Thuis afgehaald
  • Seniorennet


  • Startpagina !

    Veel plezier krabbels




    CENTER>
    Powered by IP2Location.com


    View My Visitors

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs