Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Svetlana
Ik ben een vrouw en woon in Amsterdam (Nederland) en mijn beroep is Financieel medewerker.
Ik ben geboren op 13/06/1958 en ben nu dus 60 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken/bakken.
Als de moeder van twee mooie meiden geniet ik van koken maar vooral van bakken. Bedankt voor uw bezoek en uw reacties.
Foto
Foto
Foto
Top20Culinair svetlanasrecepten
Top20Culinair
Inhoud blog
  • Cannelloni gevuld met courgette, spinazie en ricotta
  • Salade met frambozen feta en avocado
  • Meringue-fruit cake
  • Griekse yoghurttaart Yiaourtopita
  • Yoghurt scones
  • Kip Pilav
  • Dhaba (kip) karahi
  • Projara
  • Gurabije
  • Timballo van courgette - Timballini di zucchini
  • Tropische salade
  • Spaanse tortilla
  • Medovik - Russische honing taart
  • Maaltijdsalade met pasta, gerookte kipfilet en pesto
  • Proja - Servische maisbrood
  • Pierogi Ruskie - Pirogie gevuld met aardappelpuree en witte kaas
  • Rafaello bonbons
  • Podvarak - Servische zuurkoolschotel
  • Kalfsrolletjes met parmigiano en rucola
  • Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
  • PÍche Melba
  • Hawai salade
  • Salata mexicana met tonijn
  • GulyŠs leves - Hongaarse Goulashsoep
  • Kilimanjaro taart
  • Russische Pirozhki
  • Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
  • Plat brood met koriander
  • Tonijnballetjes in tomatensaus
  • Gnocchi alla romana
  • Bloemkool met varkensvlees en aardappelen - Griekse schotel met bloemkool
  • Chocolade manden
  • Jagnjeca sarmica - Lamslever pate
  • Peren toetje
  • Rosbief met wintergroenten
  • Een snel gemaakte maanzaad Strudel
  • Minipaprika's gevuld met kaas
  • Suva pita - Servische walnootkoek
  • Visfilets A la meuniŤre
  • Brodetto - Kroatische visstoofpot
  • äomloi galuöka - Hongaarse Trifle
  • Russische Stroganoff
  • Vanilice - Servische zandkoekjes
  • Italiaans gehaktbrood gevuld met spinazie en mozzarella
  • Prebranac - Servische wittebonenschotel
  • Aromatische kalfsfilet
  • Key lime pie
  • Courgette rolletjes met kaas
  • Souvlaki
  • Cevapi/Cevapcici
  • Kip massala met aardappelen en kouseband (Roti kip)
  • Servische baklava
  • Bon-bon Philadelphia
  • Kip in bier
  • Italiaanse karbonade
  • Kalkoenfilet gevuld met kaas en spinazie
  • Hartige panekoeken (met ham en kaas)
  • Focaccia alla Genovese
  • Osso buco alla milanese - Osso buco op milanese wijze
  • Italiaanse kip met aardappels en champignons
  • Tiramisu met mango en kokos
  • Krofne - servische oliebollen
  • Servische bloemkool
  • Baci di Dama ( dameskusjes): Italiaanse hazelnootkoekjes
  • Servische aardappelsalade
  • Appel pita (Pita sa jabukama)
  • Witlof met ham en kaas
  • Caribische kip met mango en kokos
  • Tiramisu met aardbeien
  • Exotische kip-kerrie
  • Limburgse worstenbroodjes
  • Bramentaart
  • Pizetta's
  • Varkenshaas met tomaten saus
  • Cocospudding met kersen
  • My kitchen
  • Griekse salade - choriatiki salata
  • Aardbeienrol
  • Russische salade
  • Aardappelmoussaka - Servische moussaka
  • Bouillabaisse - Franse vissoep
  • Franse appeltaart
  • Florentijnse kip
  • Shopska salade
  • Karythopitta - Griekse walnotentaart
  • Spanakotiropita (Griekse pita met kaas en spinazie)
  • Zoete Paas Kransen
  • Hartige rol
  • Tonijn en Zalm salade
  • Dobos taart
  • Donauwellen
  • Tortellini in tomatenroomsaus
  • Omaís appeltaart met custard en kaneel
  • Sofficini - foto recept
  • Gibanica - fotorecept (Servische pita met kaas)
  • Teriyaki kip
  • Lamington
  • Gebakken forel met citroen en amandel
  • Trifle
  • Focaccia Ripiena con pomodoro, mozzarella e prosciutto/Gevulde focaccia
    Categorieën
  • Deeg recepten (24)
  • Dessert (9)
  • Fotos (0)
  • Hoofdgerecht (28)
  • Soep recepten (2)
  • Taart/Gebak (31)
  • Vegetarisch (4)
  • Vis recepten (1)
  • Vlees recepten (4)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda 7 januari Ortodoxe kerstmis; 6 mei Sint Georgie Ortodoxe kerkfeest; 12 juli Milica's verjaardag; 1 december Sandras verjaardag; 13 juni mijn verjaardag; 4 december Nico's verjaardag;

    Nieuws Ned. AD
  • WaterpoloŽrs beginnen met zege op OekraÔne
  • Bogaerts vs Jansen: Uniek oranje onderonsje in World Series
  • Schuurs loot Barty/Vandeweghe bij dubbelspel WTA Finals
  • Svitolina wint ook tweede partij bij WTA Finals
  • Berghuis en Ayoub speelklaar voor Klassieker
  • Ter Mors hakt knoop door: ĎIk wil onbevangen kunnen schaatsení
  • Ronaldo laat peperduur klokje zien, McGregor respectvol na nederlaag
  • McGregor analyseert nederlaag, Icardi trots op iconische foto
  • Wozniacki te sterk voor Kvitova bij WTA Finals
  • HSV ontslaat trainer Titz na zwakke start in Tweede Bundesliga
    Archief
  • Alle berichten
    Laatste commentaren
  • 84389245877 (prescriptions from canada without)
        op Kilimanjaro taart
  • 10 dollar payday loan nwhbrzjFlurfay (nukJoilt)
        op Shopska salade
  • 89141441481 (canadian pharmacies online)
        op Shopska salade
  • direct lender of payday loans bdmgisInsardykki (bsganigh)
        op Shopska salade
  • speedy cash payday loans online shhjesvifamsibm (nvxfenue)
        op Shopska salade
  • forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je recepten naar mij te verzenden.

    Svetlana's recepten
    Recepten verzameling van Svetlana, beroemde taarten recepten met geschiedenis en andere heerlijke recepten
    Svetlanaīs online kookboek met fotoīs. Alle recepten zijn uitgeprobeerd
    03-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My kitchen
    My kitchen!




















    03-07-2010 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (33 Stemmen)
    Tags:my kitchen
    >> Reageer (1)
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni gevuld met courgette, spinazie en ricotta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     

     








    IngrediŽnten:

     

    20-25 cannellonipijpjes

    600 gram diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt

    400 gram ricotta

    1 ui fijngesneden

    2 courgettes geraspt

    1 teentje knoflook uit de pers,

    zout en peper

    Olijfolie

    1 ei losgeklopt

     

     

    Voor de tomatensaus:

     

    2 blikjes tomatenblokjes elke 400 gr

    1 ui fijngesneden

    Laurie en basilicum blaadjes

    2 teentjes knoflook geperst

    Ĺ geraspte citroenschil

    olijfolie



    voor de afwerking:

    2 bolletjes mozzarella in plakjes

    50 gram geraspte Parmezaanse kaas

    Basilicum blaadjes

     

     

    Zet de oven op 190 graden aan.

     

    Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hier de ui op middelhoog vuur. Voeg de courgettes en de knoflook toe en bak alles nog eens 3 minuten. Voeg dan de spinazie toe en bak alles nog paar minuten. Laat alles wat afkoelen en meng ricotta en ei door de mengsel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

     

    Maak nu de tomatensaus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de tomatenblokjes met sap, laurie en basilicumblaadjes en citroenrasp toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de saus nog 15 minuten pruttelen, tot hij indikt. Breng de saus op smaak met zout en peper.

     

    Verdeel de tomatensaus over de bodem van een grote ovenschaal. Vul de cannelloni met behulp van een theelepel met het groente-kaasmengsel. Leg ze in de ovenschaal en schep de rest van de tomatensaus erover. Strooi de Parmezaanse kaas en basilicum blaadjes erover, leg de plakjes mozzarella erop, besprenkel met olijfolie en voeg nog wat zout en peper toe. Leg nog wat basilicumblaadjes erop.

    Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven, tot de bovenkant licht goudbruin kleurt.



    08-08-2014 om 22:42 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    >> Reageer (1)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met frambozen feta en avocado
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    IngrediŽnten:

    150 gram frambozen
    1 avocado
    150 gram gemengde sla
    100 g feta, in stukjes
    2 eetlepels olijfolie
    citroensap naar smaak
    peper en zout naar smaak


    Bereiding:

    Leg de sla in een kom. Halveer avocado en snij in stukjes. Snij de feta in blokjes. Verdeel de avocado, frambozen en feta over de salade.
    Maak een dressing van citroensap en olijfolie en druppel over de salade. Voeg zout en peper toe naar smaak.


    Bijlagen:
    7-12-2013 004frambozen.jpg (110.3 KB)   

    28-01-2014 om 23:15 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Tags:Salade met frambozen feta en avocado
    >> Reageer (1)
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meringue-fruit cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    IngrediŽnten:

    5 eieren 
    400 gr suiker 
    2 dl   melk 
    1 dl   zonebloem olie 
    1 zakje vanillesuiker 
    250 g   patentbloem 
    1 zakje bakpoeder 
    500 gr fruit naar keuze (kersen, frambozen, bramen, apels pruimen...vers of uit de diepvries of blik)

    Bereiding: 


    Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm met een afmeting van 36x22 cm (of vergelijkbaar) in en bestuif geheel met bloem 
    Klop 5 eidooiers schuim met 200 g suiker en vanillesuiker. Voeg de olie toe. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor. Als alles goed gemengd is kan de melk erbij en nogmaals goed mixen. Giet het beslag in ingevette bakvorm (of op bakpapier) en bak alles gedurende 15 minuten. Terwijl de cake bakt, klop 5 eiwitten stevig met 200 g suiker. Haal de cake uit de oven (na 15 min bakken) en verdeel het fruit erover. Bedek de fruit met het eiwit en bestrooi met geschaafde amandelen over het eiwit. Zet het gebak terug in de oven en bak alles nog 20 minuten gaar.Laat de cake in de vorm afkoelen. Snijd de cake in vierkante of rechthoekige stukken.

    Variaties: in plaats van vers fruit kan ook een dikke laag frambzen of ardbeien jam gebruikt worden.













    26-01-2014 om 21:10 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Meringue-fruit cake
    >> Reageer (1)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse yoghurttaart Yiaourtopita
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    IngrediŽnten:

    250gr boter
    2 koppen (2 dl) suiker
    4 eieren
    300 gr Griekse yoghurt
    1 kop kristalbloem
    1 kop tarwebloem
    1 bakpoeder
    1 theelepel geraspte citroenschil
    1 theelepel geraspte sinaasappelschil
    1 zakje vanille suiker


    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 180įC. Roer de boter zacht. Voeg beetje voor beetje de suiker en vanille suiker toe en blijf roeren tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg een voor een al roerende de eidooiers toe. Voeg dan langzaam yoghurt toe. Vermeng bloem, bakpoeder, citroen-en sinaasappelschil door elkaar. Voeg geleidelijk bloemmengsel toe. Klop de eiwitten in een kom stijf en spatel eerst de helft van het eiwit door het beslag en daarna de rest. Giet het beslag in een vorm en bak de taart in ca 1 uur gaar. Controleer de gaarheid door tijdens bakken in de taart te prikken met een satťstokje (als de taart gaar is zal het stokje schoon uit de taart komen). Als de taart gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem 10 minuten in de vorm afkoelen, vervolgens stort je de taart op een rooster en laat hem daar volledig afkoelen. Bestrooi met poedersuiker of een lekkere saus van rood fruit.







    25-01-2014 om 21:04 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Griekse yoghurttaart, yoghurt taart, Yiaourtopita
    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt scones
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Een scone is een klein snel gemaakt brood of cake. Meestal worden ze gemaakt van bakmeel, gerst of havermout met bakpoeder als rijsmiddel. Deze minibroodjes worden lauwwarm gegeten met jam en geklopte slagroom of cloted cream (een mengsel van 100 gram mascarpone en 125 gram crŤme fraiche komt er dicht bij in de buurt). Ze worden ook geserveerd met lemoncurd of mascarpone en jam. 

    IngrediŽnten:

    250 gram bloem,
    1 zakje bakpoeder
    40 gram zachte boter,
    1 ei,
    1,25 dl yoghurt,

    eventueel 1 el suiker (ik maak ze altijd zonder)


    Bereiding:

     
    Zet de oven op 220 įC. Bekleed een bakplaat met de bakpapier. Bakmeel met bakpoeder vermengen. Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden. Klopt de ei met yoghurt los. Bewaar 1 eetlepel apart. Voeg de rest bij bloemmengsel en kneed geheel tot een samenhangende bal. Rol het deeg tot een lap van ca. 2 cm dik. Haal de rondjes uit en leg ze op de bakplaat. Bestrijk alle rondjes met overgebleven yoghurt mengsel. Bak de scones in midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin.


    Serveren met slagroom en jam, lemoncurd of mascarpone en jam.









    24-01-2014 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Scones, yoghurt scones
    >> Reageer (0)
    15-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Pilav
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     





    Pilav (ook bekend als pilaf, plov, pulao, polu en palaw) is een gerecht waarin de rijst wordt gekookt in een gekruide bouillon. Afhankelijk van de regionale keuken, kan het vlees, vis, groenten en of (gedroogd) fruit toegevoegd worden. Pilav en soortgelijke gerechten zijn verbonden aan de Balkan, het Midden-Oosten, Kaukasische, Centraal- en Zuid-AziŽ, Oost-Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Caribische gerechten.  Het is een belangrijk voedsel en een nationaal gerecht in Afghanistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, en Boechaarse Joodse keukens.

    Zoals veel gerechten komt ook Pilav oorspronkelijk uit Midden Oosten. Een van de vroegste literaire verwijzing naar Pilav is te vinden in de schriften van Alexander de Grote bij het ​​beschrijven van Bactrische gastvrijheid. BactriŽ was een oostelijke provincie in Groot-Iran, waarschijnlijk de geboorteplaats van Alexander's vrouw Roxana en geografisch gelegen in de huidige Ferghana vallei. Het gerecht was voorbereid voor Alexander bij een koninklijk banket na zijn verovering van de Sogdian hoofdstad van Marakanda (huidige Samarkand - een plaats in Oezbekistan). De soldaten van Alexander's leger waaren waarschijnlijk degene die hun kennis van de voorbereiding van pilav  naar MacedoniŽ brachten, waarna het verspreid werd over de hele Oude Griekenland. Er wordt aangenomen dat de goede voorbereiding van pilaf eerst werd gedocumenteerd door tiende-eeuwse Perzische geleerde genaamd Abu Ali Ibn Sina ( Avicenna ), die in zijn boeken over geneeskrachtige eigenschappen van voedsel een hele sectie wijdde aan het bereiden van verschillende gerechten, waaronder verschillende soorten Pilav.

    Hieronder volgt een Servische of beter gezegd ex-Joegoslavische versie van Pilav.


    IngrediŽnten: 

    1 scharrelkip in stukjes gesneden, gekruid in peper en zout
    400 gr Italiaanse roerbak groenten
    400 gr rijst (pandan of basmati)
    olijf olie om te bakken
    ca 750 ml kippenbouillon
    zout en peper naar smaak
    1 teentje knoflook
    cayennepeper optioneel
    laurierblad
    7-10 cherrytomaatjes


    Bereiding:

    Zet de oven aan op 200 graden C. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de stukjes kip toe en braad dit op een middelhoog vuur totdat het vlees aan de buitenkant gekleurd is geworden. Haal het vlees uit de pan en zet dit apart op een warme plek. Voeg dan de roerbakgroenten en bak die ca 5 min.op een middelhoog vuur. Voegt de rijst toe en roer goed om, zodat elke rijstkorrel bedekt is met de olie. Voeg de knoflook, laurierblad en cayennepeper toe en roer goed in. Voeg dan de bouillon toe en laat alles zachtjes inkoken. Pak een braadslee en giet de gebakken rijst erin.  Leg de stukjes kip op de rijst en versier alles met cherrytomaatjes. Zet de braadslee in de voorverwarmde oven en bak alles 20 - 30 min ( Na 15 min kip omdraaien). Serveer met een lekkere groene salade.





    15-01-2014 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Kip Pilav
    >> Reageer (0)
    16-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dhaba (kip) karahi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Dhaba karahi is een Pakistans en Noord Indiase gerecht bekend om zijn pittige smaak en veel kruiden. Het gerecht wordt bereid in een speciale pan genaamd Karachi vandaar de naam van het gerecht. 


    IngrediŽnten 

    4 el boter
    4 el olijfolie
    1 kg kipfilet gesneden in grotere stukken
    1 el vers geperste knoflook
    1 el vers gemalen gember
    1/2 kg fijngehakte verse tomaten
    1 kopje magere yoghurt (geslagen met een vork)
    2 el droge methi (fenegriek)
    1 el fijn gesneden (of geraspt) verse knoflook
    6 el vers gesneden groene koriander

    IngrediŽnten voor droge masala (kruiden) mix

    1/2 tl zout (of naar smaak)
    2 tl droge grof gemalen koriander
    2 tl grof gemalen komijn
    1 tl gemalen zwarte peper
    1 tl rode peper vlokken
    1 tl garam masala
     


    Bereiding

     Stap 1 Neem een kleine kom en doe het zout, droge koriander, komijn, gemalen zwarte peper, chili vlokken en garam masala in, zo maak je droge masala mix. Was de stukken kip in koud water en droog ze af.

     Stap 2 Doe de boter en olie in een pan. Als de boter smelt voeg de helft van de stukken kip toe en bak op volle hitte tot de kip goud bruin wordt. Doe dan de gebakken kip in een schaal, dek de schaal goed af (om zo warm te houden) en bak de tweede helft van de kip af.

     Stap 3  Voeg de gember en knoflook in de rest van de olie en bak alles twee minuten, voeg dan de tomaten en de helft van de droge masala mix toe.

     Stap 4 Meng alles goed en voeg een kopje water toe, kook bedekt totdat de vloeistof uit het mengsel verdwijnt. Blijf roeren van tijd tot tijd.

     Stap 5 Voeg dan de kip toe en roer de yoghurt door de kip, kook alles op matig vuur. Voeg de resterende droge masala mengsel toe (voeg eventueel nog 1 theelepel gemalen zwarte peper en droge chili vlokken toe voor een hetere gerecht!)
     
     Stap 6 Voeg 2 eetlepels droge methi (fenegriek) en de vers gesneden knoflook toe.

     Stap 7 Meng goed en kook gedekt nog 5 minuten op laag vuur, voeg de fijngesneden gember toe, garneer met vers gesneden groene koriander.

     Serveer met naan (indiaas brood).























    16-06-2013 om 22:12 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Dhaba karahi, kip karahi
    >> Reageer (0)
    06-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Projara
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Projara is een hartige taart gemaakt van maismeel, feta kaas, yoghurt, eiren, olie en mineraal water. Andere variaties van projara zijn : Zeljara - projara met spinazie, en Projara sa tikvicama - projara met geraspte courgette. Je kan zelf ook andere gronten toevoegen zoals: paprika, mais, brocolli of andere wat je zelf lekker vindt.
    Projara hoort bij gerechten die erg lekker en vrij goedkoop zijn om te maken. Simpele ingredienten, snel klaar en heel gezond.


    IngrediŽnten:

    4 eieren
    200ml olie
    200ml yoghurt
    200ml spa rod
    1 kop (2 dl) bloem
    1 kop (2 dl) maÔsmeel
    1 bakpoeder
    300-400g verkruimelde feta
    2 eetlepels maÔsmeel

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Begin met mengen van de eieren. Voeg dan olie, yoghurt en spa.
    Meng de droge ingrediŽnten (bloem, fijn maÔsmeel en bakpoeder).
    Voeg aan het einde verkruimelde feta kaas toe en meng het met een lepel. Vet een bakplaat met olie. Je kan een taartvorm of muffinsvormpjes hiervoor gebruiken.
    Strooi het grof maÔsmeel op de bodem van de bakvorm. Schep de mengsel in de bakvorm. Bak projara op 180 graden ongeveer 25 tot 30 min gaar.

    Wil je een spinazie variant van Projara maken, voeg dan aan bovenstaande ingredienten 500 gr fijn gesneden verse spinazie toe.
    Mocht je Projara met courgette willen maken, voeg dan aan bovenstaane ingredienten 300 gr geraspte courgette toe.










    Zeljara of Projara met spinazie.







    Projara met courgette.




    Onderstaand zie je Projara met courgette gebakken in muffins vorms.

    06-02-2013 om 22:43 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Projara: Servische hartige taart
    >> Reageer (0)
    08-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gurabije
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Eenvoudige en heerlijke koekjes

    Ingredienten:

    100 gr suiker
    1 el honing
    1 zakje vanille suiker
    1 ei
    200 ml yoghurt
    250 gr boter of margarine
    600 gr tarwebloem
    1 zakje bakpoeder
    150 gr amandelen (geroosteerd en zeer fijn gesneden)
    1/2 tl kruidnagel

    voor de afwerking:
    150 gr poedersuiker
    1 zakje vanillesuiker

    Mix in een kom suiker, vanillesuiker en honing, voeg de yoghurt en gesmolten boter toe (dat op een lage vuur is gesmolten). Goed roeren. Voeg dan geleidelijk de fijngesneden amandelen, kruidnagel en tarwebloem gemengd met bakpooeder toe. Let op, het deeg mag niet te hard zijn maar ook niet te zacht. Voeg daarom zoveel bloem dat  je het deeg goed kunt uitrollen.  Meng het deeg goed. Het deeg uitrollen tot een dikte van 1,5 tot 2 cm. Met een uitsteekvormpje (bv een halvemaanvorm) de koekjes uitsnijden. Leg ze op een ingevette bakplat. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden ca 25 min. De poedersuiker en vanillesuiker in een kom doen en de gebakken koekjes er voorzichtig doorheen halen.


























    08-11-2012 om 22:08 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Gurabije
    >> Reageer (6)
    07-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timballo van courgette - Timballini di zucchini
    Klik op de afbeelding om de link te volgen















    Ingredienten:

    4 courgettes
    100 gr feta
    100 gr ham
    1 teentje knoflook
    basilicum
    zout
    peper
    olie

    8-10 muffin vormen


    Schil 3 courgettes, snijd ze in de lengte in dunne plakjes. Rooster de lange plakjes courgette op een grill of in een pan, de overgebleven kleine stukjes bewaren voor de vulling.
    Vet de muffinvormen met boter of olie. Bedek de muffinvormpjes met dunne plakjes courgette.

    Voor de vulling: Snijd overgebleven stukjes courgette in kleine stukjes. Bak knoflook in een beetje olijfolie, voeg stukjes courgette en ham toe. Alles even meebakken en van de vuur afhalen, ongeveer 10 min laten staan en voeg dan verkruimelde feta en basilicum toe. Breng alles op smaak met zout en peper.

    Leg op elke bedje van courgette 1 eetlepel van de vulling. Vouw overhangende courgette plakjes over de vulling. Bak timballo's op 180 graden 20 - 30 min.





    Rooster de uitgesneden courgette plakjes.
     




    Plaats de vulling op elk bedje van courgette en vouw de overhangende courgette plakjes over de vulling 












    07-11-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Timballo van courgette - Timballini di zucchini
    >> Reageer (0)
    25-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tropische salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    IngrediŽnten voor 4 personen:
    2 mango's
    2 avocado's
    3 gerookte kipfilets
    1 paprika
    4 bosuitjes
    1 zak veldsla

    Voor de garnering:
    geschaafde amandelen

    Voor de dressing:
    sap van 1 citroen
    olijfolie
    1 tl verse basilicum fijn gehakt
    1 tl kerriepoeder

    Snijd mango, avocado, gerookte kipfilet, paprika en bosuitjes in blokjes. Meng in een saladeschaal alles met een zak veldsla en schenk de dressing erover.

    Voor de dressing: Vermeng de citroensap met olijfolie, basilicum en kerriepoeder en roer dit goed door elkaar.
     
    Bestrooi de salade kort voor het serveren met geschaafde amandelen.





    25-10-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Tropische salade
    >> Reageer (0)
    08-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse tortilla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Hoofdgerecht uit de Spaanse keuken.


    Ingredienten:

    500 gr aardappelen in dunne plakjes
    1 grote ui in dunne plakjes
    4 eieren geklutst
    zonnebloem of olijfolie
    zout en peper naar smaak

    Bereiding:

    Schenk de olie in een koekenpan en laat deze heet worden. Voeg dan de uien er in en laat ze even pruttelen, tot ze glazig zijn.
    Voeg dan de stukjes aardappelen er in en bak ze samen met de uien tot de aardappelplakjes gaar zijn.
    Schep de plakjes aardappelen en de ui uit de koekenpan in een schaal. Roer hier de geklutste eieren doorheen. Voeg de zuit en peper naar smaak. Giet de olie uit de koekenpan in een schaaltje. De olie kan je weggooien of nog ergens voor gebruiken. De koekenpan blijft vettig.
    Doe nu de geklutste eieren met de aardappelen en de ui in de vette koekenpan en laat de tortilla voorzichtig goudbruin worden. Keer de tortilla met een deksel en laat de andere kant ook goudbruin worden.


    Bijlagen:
    9-4-2011 426tortilla.jpg (136.7 KB)   

    08-09-2012 om 09:54 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Spaanse tortilla
    >> Reageer (0)
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medovik - Russische honing taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Medovik is een van de meest populaire taarten in Rusland en dat is niet zonder reden.
    Honing heeft een belangrijke rol gespeeld in Rusland. Lang voordat suiker beschikbaar was, is honing de primaire zoetstof geweest. Gebruikt in veel verschillende aspecten van het koken: aan dranken zoals Medovoecha (Russische alcoholische honingdrank) en kwas en in het bakken van taarten en koekjes, zoals peperkoek. Honing was ook een betrouwbare medicament, als een zalf, of het innemen om koorts en koude rillingen te verlichten. In Rusland vandaag de dag, wordt een lepeltje honing, in een hete thee nog steeds beschouwd als de eerste lijn van preventie voor een reeks van aandoeningen.
    Zijn intense populariteit heeft Medovik gekregen tijdens Sovjet-tijdperk. Deze honingkoek is daarom even populair in alle ex-Sovjet republieken.


    Ingedienten:
    3 eiren
    180 gr boter
    200 gr suiker
    3 el honing
    550 gr bloem
    2 tl baking soda

    Vuling;
    1,5 l crŤme fraiche
    250 gr poeder suiker

    Klop de eiwitten in een kom stijf, voeg de suiker en een voor een het eigeel toe. Klop alles stijf. Doe daarna de boter en honing in een kom en warm deze op een laag pitje zodat alles vloeibaar wordt. Meng deze warme massa met de gemixte eieren en voeg de soda toe. Voeg daarna de bloem toe en meng alles goed.  Dek de kom met een theedoek af en laat alles goed afkoelen. Verdeel het deeg in 4 tot 6 delen (afhankelijk van de grootte van je bakplaat). Rol elk stuk deeg tot een vierkante of ronde lap (afhankelijk van welke vorm je wilt), leg elk stuk deeg op een met de bakpapier afgedekte bakplaat en bak elke stuk in 5 minuten af op 180 graden. Let op, afgebakken deegbladeren moeten licht van kleur zijn. Laat de blaadjes onder een theedoek goed afkoelen.

    Meng de creme fraiche met de suiker en roer alles in een keer voorzichtig door. Laat de kom afgedekt in de koelkast staan. Na ongeveer Ĺ uur nog een keer voorzichtig doorroeren en weer in de koelkast plaatsen, dit nog paar keer herhalen tot de suiker opgelost is.

    Pak nu de taartbladeren en snijd de randen af zodat ze gelijk (van afmeting) worden. Kruimel afgesneden taartrandjes fijn, die heb je straks nodig voor de afwerking van de taart.

    Verdeel nu de creme over de bladeren en leg ze voorzichtig op elkaar. De gehele taart bestrooien met verkruimelde restjes en 1 nacht in de koelkast  laten rusten.


























    05-09-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Medovik - Russische honing taart
    >> Reageer (0)
    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsalade met pasta, gerookte kipfilet en pesto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Een heerlijke maaltijdsalade.  Met ingredienten kun je eindeloos varieren. De belangrijkste ingredienten zijn pasta en pesto voor alle andere kun je toevoegen wat je in huis hebt.


    Ingredienten:
    (een voorbeeld van):

    300 gr pasta naar keuze
    5 el pesto
    3 st. zongedroogde tomaten
    200 gram gemengde sla
    1 bol mozzarella
    5-6 kerstomaten
    10 st.zwarte en groene olijven
    200 gram gerookte kip.
    20 gram pijnboompitten.

    Kook de pasta en laat deze afkoelen. Snij de mozzarella, kipfilet, zongedroogde tomaten, kerstomaten en olijven in stukjes
    Meng alles in een grote kom. Schep de afgekoelde pasta door het mengsel. Voeg de pesto toe en roer alles goed door elkaar.








    26-08-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Vlees recepten
    Tags:Maaltijdsalade met gerookte kip en pesto,
    >> Reageer (0)
    28-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proja - Servische maisbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen















    Servische maÔsbrood of Srpska proja werd in het verleden vaak gegeten onder de Servische boeren. Vooral in tijden van wijdverspreide armoede werd proja vaker gegeten dan wit tarwebrood. Proja wordt warm gegeten vaak met yoghurt, zachte kaas, zuurkool gerechten, kajmak of Sarma . Het wordt vaak verward met Projara een variant van proja.
    In Servie maakt men dit brood met witte (griesmeelachtig) maismeel. Deze is helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Daarom maak ik een variant van dit brood met de ingredienten die hier wel verkrijgbaar zijn.

    Ingredienten:

    600 gr palentameel
    300 gr maismeel
    100 gr tarwemeel
    1/2 dl olie
    2 tl zout
    1 l gekookte water

    Meng alle soorten meel in een kom met 2 tl zout. Maak een kuiltje in het meel en giet daarin gekookt water en olie. Met een houten lepel meng alles goed tot je een gladde massa krijgt. Leg het deeg in een beboterde bakvorm of bakplaat. Strijk de bovenkant met natte handen glad. Verwarm de oven op 200 graden. Zet de ovenschaal in de oven en bak alles voor ongeveer 60 minuten of iets minder, als de korst maar goudbruin en droog is. Serveer met zachte (cream) kaas, melk of andere gerechten.




















    28-05-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Proja - Servische maisbrood
    >> Reageer (0)
    11-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pierogi Ruskie - Pirogie gevuld met aardappelpuree en witte kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Pierogi is de naam van een deeggerecht, dat vooral gegeten wordt in Polen, Wit-Rusland, Rusland, OekraÔne, Baltische landen, TsjechiŽ, Slowakije en andere Slavische landen. Pierogi werden aanvankelijk gegeten bij feestmaaltijden, maar tegenwoordig ook als voorgerecht, als hoofdgerecht, maar ook als nagerecht.

     


    Voor het deeg: 

    250 gr tarwebloem
    1 ei
    1 dl warm water (ongeveer)
    1/4 tl zout

    Voor de vulling:

    200 g aardappelpuree
    150 gr witte kaas (feta of soortgelijk)
    zout en peper naar smaak

    Maak eerst de vulling: meng in een kom aardapelpuree met de kaas. Breng op smaak met zout en peper. 

    Maak nu het deeg - meng de bloem met ei, zout en water. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak stevig en glad kneden, vervolgens in tweeŽn delen en uitrollen tot een dunne lap.
    Snij het deeg in rondjes. Een lepel pureevulling in het midden van elk rondje leggen. De randen bestrijken met water, dichtvouwen en met een vork dichtdrukken. De procedure herhalen voor het resterende deeg.
    Een grote pan met licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de pierogi 3-5 minuten koken tot ze boven komen drijven. Met een pastalepel uit de pan scheppen.
    Serveer als bijgerecht met vlees, soep of als hoofdgerecht met zure room of traditioneel met stukjes gebakken spek.










































    Pirogie Ruskie hier geserveerd als bijgerecht met een stoofschotel van lamsvlees en spitskool en nog een salade van rode bieten met knoflook. 




    11-05-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Pierogi ruskie - Pirogie gevuld met aardappelpuree en witte kaas
    >> Reageer (0)
    09-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rafaello bonbons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Ingredienten:

    1 dl water
    250 gr melkpoeder
    125 gr margarine
    50 gr hazelnoten
    250 gr suiker
    250 gr kokos (gemalen/geraspte kokosnoot)

    Bereiding:

    de hazelnoten kort roosteren op het hoge vuur in een tefal pan (zoals een pannekoeken pan). Kook water met suiker en margarine in een diepe pan met regelmatig roeren tot de margarine volledig opgelost is. Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk melkpoeder en 200 gr kokos bij. Laat het mengsel goed afkoelen. Het beste is om deze in de koelkast goed koud te laten worden. Maak van de koude massa balletjes (bonbons). Duw in het midden van elk balletje 1 hele hazelnoot. Wentel dan het balletje in de rest van geraspte kokos.

































    09-05-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:Rafaello bonbons, Rafaello, Rafaelo
    >> Reageer (0)
    13-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Podvarak - Servische zuurkoolschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:
    2 kg zuurkool
    1 kg varkensvlees met een dunne laag vet (karbonades, ribbetjes of gerookte boerenham)
    1 ui gesnipperd
    zout naar smaak
    versgemalen peper
    1 kopje olijfolie
    1/2 kg aardappelen (optioneel)



    Bereiding:
    Zet de oven op 200 graden aan. Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken Doe 2 el olie in een pan en bak de ui glazig, voeg de zuurkool en de rest van de olie toe en bak alles nog 2 min. Leg dan de zuurkool in een ovenschaal, breng op smaak met peper en roer alles goed. Wrijf het vlees en aardappelen met wat zout en olijfolie in en plaats deze in de schaal. Bak de schotel in ca 1,5 uur gaar, serveer warm met mais, ciabatta of rogge brood. In Servie wordt dit gerecht geserveerd met stukjes proja, servische maisbrood.



















    Proja - Servische maisbrood

    13-03-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Podvarak - Servische zuurkool schotel, recepten uit Servie, servische gerechten
    >> Reageer (1)
    17-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsrolletjes met parmigiano en rucola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:
    4 dunne kalfsschnitsels
    100 gr parmezaanse of grana padano kaas in dunne blaadjes gesneden
    1 bosje rucola
    zout en peper
    olijfolie
    3 lange satestokjes

    Leg op elke schnitsel plakjes kaas en een beetje rucola. 
      


    Wikkel elke schnitsel in een rol en leg ze op een snijplank naast elkaar. Prik de satestokjes in de rolletjes zoals je op de foto ziet.



    Met een scherp mes de rollen snijden.



    Bak de rolletjes in een beetje olijfolie ongeveer 5 minuten.



    Breng ze op smaak met een beetje zout en peper. Serveer ze in een bord op een bedje van rucola met aardappelpuree.






    17-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:kalfsrolletjes met parmigiano en rucola
    >> Reageer (0)
    16-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingredienten:
    1 hele kip van ca 1 kg of 4 kipbouten
    500 gr Sugocasa GrandíItalia tomatensaus
    1 rode peper
    1/2 kopje rode wijn
    1 teentje knoflook
    olijfolie
    zwarte olijven

    Bereidingswijze:
    Bak de kipstukjes 10 minuten in een pan met een scheut olijfolie. Blijf tijdens het bakken de kip omdraaien zodat deze aan alle kanten bruin wordt. .



    Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord.

     Fruit de knoflook  en  rode peper in de olie, voeg dan tomatensaus en wijn toe.  Breng op smaak met zout en kook gedurende 15 minuten




    Leg er de kipstukjes bij, doe een deksel op de pan en laat alles ca. 45 minuten op halfhoog vuur garen.
    er


    Voeg enkele zwarte olijven toe.
    Serveer de kip met pasta, polenta of aardappelpuree.
    Ik wilde een licht gerecht, daarom heb ik bloemkool als bijgerecht geserveerd en het paste prima erbij.





    16-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Pollo alla cacciatore - Kip op jagerswijze
    >> Reageer (0)
    11-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PÍche Melba
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    PÍche Melba is een dessert dat gecreŽerd is door de Franse kok Auguste Escoffier. Hij introduceerde het nieuwe dessert in 1893 in het Hotel Savoy in Londen ter ere van de bekende Australische zangeres Nellie Melba.






    Ingredienten voor 4 personen:
    4 halve perziken (uit blik)
    ca. 150 g frambozen
    2 el suiker
    125 ml slagroom
    4 grote bollen vanille-ijs

    Snijd de perziken in kleine stukjes.
    Zet 4 dessertschaaltjes of grote ijscoupes klaar.
    Prak 100 gr. frambozen in een kom fijn met een vork.
    Schep de puree in een kom en roer er suiker door.
    Klop de slagroom met een mixer in een kom  met 1 eetlepel suiker stijf.
    Schep in elk dessertschaaltje een bol ijs.
    Leg stukjes perzik op het ijs.
    Verdeel de overgebleven frambozen eromheen.
    Giet of schep een beetje frambozenpuree erover.
    Schep de slagroom op het fruit.
    Bestrooi eventueel met geroosterde amandelschaafsel.




    11-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Tags:PÍche Melba
    >> Reageer (0)
    10-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hawai salade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:

    300 gr gekookte kipfilet
    300 gr ananas
    150 gr avocado
    300 gr mais
    mayonaise
    zout

    Bereiding:

    Snijd  kipfillet, ananas en avocado fijn, voeg mais en zout toe en bind alles met mayonaise. Goed mengen en koud laten worden.













    10-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Hawai salade
    >> Reageer (0)
    09-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salata mexicana met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mexicaanse salade met groenten is een gezonde en heerlijke salade van tonijn, erwten, maÔs en andere groenten.
    Bovendien is het een makkelijk en snel klaar te maken maaltijd.





    Ingredienten:

    2 blikjes tonijn
    1 blikje erwten
    1 blikje mais
    1 rode paprika fijn gesneden
    3 augurken fijn gesneden
    2 st bosui fijn gesneden
    2 el olijfolie
    zout en peper, citroensap naar smaak

    Meng alle ingrediŽnten, breng op smaak met zout, peper, citroensap en olijfolie.
     
    Indien je dat wil kan je nog een blikje rode bonen toevoegen.









    09-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:Salata Mexicana: Mexicaanse salade met tonijn
    >> Reageer (0)
    08-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GulyŠs leves - Hongaarse Goulashsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    IngrediŽnten:

    800 gr runderlappen
    1 kg aardappelen (in fijne blokjes gesneden)
    2 dl gezeefde tomaten
    3 el olijfolie
    2 uien grof gesnipperd
    1 winterpeen in kleine blokjes
    1 rode paprika in blokjes gesneden
    1 takje bleekselderij (fijn gesneden)
    chilipoeder of tex mex
    vegeta of bouillonblokjes
    1 dl rode wijn
     

    Snijd het vlees in blokjes, pel en snipper de ui. Verhit de olie in een grote pan (5 liter) en fruit hierin de ui. Voeg de blokjes vlees toe en bak met de uien tot de vloeistof verdampt is. Voeg de gesneden wortelen, selderij en paprika toe. Kook alles nog een beetje en voeg de wijn en gezeefde tomaten, vegeta, peper, chili poeder en komijn toe. Alles goed mengen en 1 l water toevoegen. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes  sudderen of tot het vlees gaar is. Als het vlees gaar is de gehakte aardappelen toevoegen. De soep met een deksel op de pan op een laag vuur nog 1/2 uur zachtjes laten koken.
    Als de soep te dik is nog wat water toevoegen maar niet teveel. Deze soep moet dik maar ook niet te dik zijn.
    Serveren met een stukje brood.



























    Kant en klaar afhalen?

    zie:
    http://www.thuisafgehaald.nl/koks/panonia/goulash-soep/item41736



    08-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Soep recepten
    Tags:GulyŠs leves - Hongaarse Goulashsoep
    >> Reageer (0)
    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilimanjaro taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Het idee is afgeleid van deze taart: http://www.coolinarika.com/recept/kilimandzaro/.
    Dit is het origineel recept voor Kilimanjaro taart, maar ik had geen tijd om zelf biscuitdeeg te bakken. In plaats hiervan heb ik lange vingers gebruikt.

    400 ml. slagroom
    300 gr. mascarpone
    poedersuiker naar smaak
    1 zakje vanillesuiker
    lange vingers
    fruit naar eigen keuze
    1 kopje sterke koffie





    Klop de slagroom met suiker, voeg mascarpone toe en klop alles stijf. 



    Doop lange vingers kort in de koffie en maak nu van de lange vingers de taartbodem in de vorm van een cirkel.
    Leg nu het slagroommengsel op de bodem van de taart zodat je een koepelvorm krijgt.






    Leg de lange vingers op de zijkanten van de taart.
    Versier de taart met fruit naar eigen keuze.






    Bijlagen:
    7-2-2011 019kilimanjaro.jpg (109.8 KB)   

    07-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Taart/Gebak
    Tags:Kilimanjaro taart
    >> Reageer (35)
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische Pirozhki
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De naam van Pirozhki is eigenlijk het meervoud van pirozhok (Russisch : пирожок, пирожки), soms vertaald als piroshki (of pyrizhky van OekraÔense : пиріжки). Pirozhki is een algemene naam voor gebakken of gefrituurd gevulde broodjes. Er is een grote variŽteit van vullingen te gebruiken. Ze kunnen gevuld worden met gestoofd of vers fruit (appels, kersen, abrikozen, enz.), jam of kaas, een plantaardige vulling zoals: aardappelpuree, champignons, ui en kool. Er wordt ook vlees of vis als vulling gebruikt.



    In Servie en andere ex-Joegoslavische landen zijn pirozhki heel populair. Zo worden ze, vooral in de grote steden, verkocht als een soort fast food. De Servische pirozhki worden meestal gefrituurd en de kaas wordt meestal als vulling gebruikt.

    IngrediŽnten:
    400 gr tarwebloem
    1 zakje gedroogde gist
    200-225 g lauw warm water
    1 tl suiker
    2 el olijfolie
    zout naar smaak

    Voor de vulling:
    200 gr feta
    200 gr ricotta kaas (of philadelphia)

    Om te bakken:
    1 kopje olijfolie

    Meng de bloem in een kom met de gist, suiker en zout. Meng het water met de olie. Maak een kuiltje in de bloem, en giet de vloeistof erin. Kneed tot je een elastische deegbal hebt. Dek het deeg af met plastic folie. Laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen.



    Maak intussen de vulling klaar.



    Als het deeg gerezen is kneed het gerezen deeg nogmaals.



    Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap.
    Snij het deeg in vierkante stukken.
    Verdeel nu de vulling over de stukken deeg.
    Laat 1 cm van alle kanten vrij.
    Bestrijk de randen met een beetje water en maak van vierkantjes deeg een rol in de vorm van canneloni.
    Sluit de randen goed af.



    Verwarm de olie in een pan en bak pirozhki van alle kanten mooi bruin.



    Pirozhki in canneloni vorm.



    Ze kunnen ook gemaakt worden als platte gevulde broodjes.











    05-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Russische Pirozhki
    >> Reageer (0)
    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingredienten:
    5 - 7 paprika's
    1/2 kg rundergehakt
    2-4 el olijfolie
    1-2 uien (gesnipperd)
    1-2 worteltjes in blokjes gesneden
    1 beker rijst (gekookt)
    1 el paprikapoeder (mild)
    1 el vegeta of 2 maggiblokjes (maggiblokjes kruimelen zodat het sneller oplost)
    peper
    komijnpoeder
    chilipeper
    2 st tomaten

    Voor de saus:
    blikje tomatenpuree
    2 teentjes geperste knoflook
    2 el olijfolie
    tijm
    laurier
    cayennepeper
    bouillonblokje
    peper en zout

    Verhit de olie in een grote, diepe pan. Voeg ui toe en bak zachtjes 2 min. Draai het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak alles tot het mooi bruin is. Draai nu het vuur wat zachter en voeg de rijst, paprikapoeder, vegeta, chilipeper, komijnpoeder en peper toe. Meng alles goed door elkaar en bak het mengsel nog een paar minuten met regelmatig roeren. Doe het vuur nu uit en laat alles nog een beetje afkoelen.
    Was de paprika's. Verwijder het kapje met de steel en haal de zaadjes en zaadlijsten er uit. Elke paprika met het mengsel vullen. Nu snijdt je de bovenkant van tomaten er af, zorg dat die precies in de opening van de gevulde paprika past en een leuk effect geeft.

    Voorbereiding saus:

    Verhit de olijfolie en voeg hier de geperste knoflook aan toe.
    Roer dit ongeveer een minuutje door en voeg er dan de tomatenpuree aan toe en roer dit ook goed door.
    Breng het nu op smaak met laurier, cayennepeper, tijm, peper en zout.
    Voeg er ongeveer 3 dl water en een bouillonblokje toe. Laat de saus langzaam indikken. Voeg de gevulde paprika's erbij. Dek de schotel af en kook paprika's in de saus op een lagere vuur ongeveer 30 min. Je kan ze ook in de oven bakken (in plaats van koken), 20 min op 180 graden.






























    04-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerecht
    Tags:Servische gevulde paprika met rijst en gehakt
    >> Reageer (63)
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plat brood met koriander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Ingredienten:

    250 gr bloem
    1 tl gemalen korianderzaad
    1/2 tl bakpoeder
    1/2 tl zout
    175 gr volle yoghurt
    6 el vloeibare boter


    Meng de bloem in een kom met de bakpoeder, zout en korianderzaad. Voeg de yoghurt en meng alles goed. Blijf kneden tot je een elastisch deeg krijgt. Dek de kom met de doozichtige folie en laat het deeg 1/2 uur rusten. Haal het deeg uit de kom en verdeel in 4 gelijke stukken. Maak van elke deel van het deeg een ronde cirkel van +/_ 20 cm. Vewarm 1 el boter in een pan en bak een plate cirkel van het deeg in 4 min licht bruin. Draai het deeg en bak nu de andere kant in 2 min gaar. Herhaal dit met de rest van het deeg.





















    03-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Plat brood met koriander
    >> Reageer (0)
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijnballetjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen















    Ingredienten:

    2 blikjes tonijn in water
    1 ui fijngesnipperd
    2 sneetjes witbrood verkruimeld
    1 ei losgeklopt
    olijfolie
    zout en peper
    1 tl basilicum
    400 gr tomatenblokjes
    bloem

     

    Plaats de uitgelekte tonijn in een kom met de uitgeperste broodkruim, ui, zout, peper, basilicum en ei. Meng goed tot een homogeen mengsel.Voeg extra brood toe als het mengsel te vochtig en te plakkerig is.  

    Vorm met natte handen kleine balletjes rol ze in de bloem en leg ze op een bord.






    Verhit vat olie in een pan en bak de tonijnballetjes rondom bruin en gaar.






    Haal de gebakken tonijn balletjes uit de pan en leg ze op keukenpapier uitleken. 
    Vergiet 2 el olijfolie in de pan. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met peper en zout en laat 10 min al roerend op laag vuur koken. Doe de tonijnballetjes erin en laat alles nog 5 min. zachtjes inkoken.





    Servier met pasta en een groene salade.





    02-02-2012 om 00:00 geschreven door Svetlana  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Deeg recepten
    Tags:Tonijnballetjes in tomatensaus
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Gastenboek
  • pcstef
  • Fijne site
  • Mevrouw
  • mr
  • vertaalidioot

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorie





    Welkom op mijn blog!

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    woordjeshoek
    www.bloggen.be/woordje
    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Thuis afgehaald
  • Seniorennet


  • Startpagina !

    Veel plezier krabbels




    CENTER>
    Powered by IP2Location.com


    View My Visitors

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!