Inhoud blog
  • DMSO zalf
  • osteosynthese materiaal
  • Syndroom van sudeck genezen
  • Behandeling extreme handsudeck deel 2
  • Evolutie van een extreme handsüdeck
  • Waar moeten we rekening mee houden tijdens de behandeling van Südeck
  • PIJN DYSTROFIE
    Foto
    Foto
    Foto

    Sport en revalidatietherapeut - pijntherapeut - laseracupunctuur - acutensuur - orthomanipulatie -sportmassages
    Oude Vaartstraat 1
    2520 - Ranst
    gsm: 0475/900.593

    Syndroom van Südeck, of ziekte van sudeck? Complex regionaal pijn syndroom (CRPS )
    tens@fit
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behandeling extreme handsudeck deel 2

    Als toevoeging een foto van 31/10/2013. Dit is nu een handsudeck die bijna onder kontrole is. Er moet na de behandeling nog meer oedeem wegtrekken en dan kan stilaan begonnen worden aan de pijntherapie en revalidatie van de motoriek. De 2de foto is genomen na de behandeling van 31/10





    01-11-2013 om 12:01 geschreven door pijntherapeut  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (39 Stemmen)
    25-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evolutie van een extreme handsüdeck
    Hier heb ik enkele foto's toegevoegd tijdens de behandeling van een extreme handsüdeck.



    25-10-2013 om 00:00 geschreven door pijntherapeut  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (35 Stemmen)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar moeten we rekening mee houden tijdens de behandeling van Südeck

    Bij Südeck moeten we tijdens de behandeling rekening houden met enkele spelregels. Vooreerst zorgen dat we ons zenuwstelsel niet nog meer gaan storen.

     Met volgende zaken moet je dus beslist rekening houden: Geen elektrostimulatie, wisselbaden, de pijngrens overtreden of het lichaamsdeel te veel vermoeien. We moeten dus beslist blijven bewegen, maar binnen de pijngrens. Stress is ook een katalysator bij Südeck, tracht je dan ook zoveel mogelijk te ontspannen. Wisselbaden worden nog steeds aanbevolen, maar ook dit werkt storend op je zenuwstelsel bij CRPS daarom moeten we luisteren naar ons lichaam en het betrokken lichaamsdeel afkoelen wanneer het te warm wordt, of opwarmen bij teveel afkoeling. Beste behandeling in beide gevallen is het lichaamsdeel baden in lauw water. Je moet dus zelf gaan bijsturen wanneer te warm of te koud, tot je zenuwstelsel deze taak terug naar behoren kan uitvoeren.

    Ook worden nog regelmatig inspuitingen voorgeschreven met calcitonine, dit is een foutieve beoordeling, want sudeck is een zenuwstoring en de inspuitingen verhogen het risico op het ontwikkelen van kanker. (op 23 augustus 2012 publiceerde het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen een waarschuwing. Langdurig gebruik liet een dosisafhankelijk risico zien op het ontstaan van kanker)


    23-02-2013 om 00:00 geschreven door pijntherapeut  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (81 Stemmen)
    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIJN DYSTROFIE

    Na een operatie, beenbreuk, distorsie of een van de vele andere trauma’s die je kunt oplopen, kan in zeldzame gevallen een pijn dystrofie optreden, ook wel posttraumatische dystrofie genaamd. Meestal begint dit symptomencomplex met snel optredende pijn, die op den duur lang kan aan houden (chronisch wordt). Opvallend is dat de pijn niet overeenkomt met de ernst van het letsel.

    Posttraumatische dystrofie - ook wel ‘complex regionaal pijnsyndroom’ genoemd - is een aandoening die op kan treden na een letsel of een operatie aan een arm of been. Bij deze aandoening worden zenuwen betrokken en kan er een abnormale sterke reactie van het lichaam op een letsel of operatie ontstaan.

    Bij posttraumatische dystrofie kan de huidtemperatuur warm of koud zijn. De verschijnselen die kunnen optreden zijn: o.a . pijn (die bij inspanning toeneemt), een gezwollen lichaamsdeel, verschil in huidtemperatuur (warm bij een warme dystrofie, koud bij de koude dystrofie), huidverkleuring van het aangedane gebied (rood of blauw), verminderde beweeglijkheid en pijn bij het aanraken van de huid.

    Wanneer aan vier van de hiervoor beschreven verschijnselen wordt voldaan, kan de diagnose gesteld worden. Het aangedane gebied is veelal groter dan de oorspronkelijke plaats waar het letsel of de operatie heeft plaatsgevonden.

    Naast de hierboven genoemde verschijnselen kan ook nog het volgende optreden: zoals een veranderde / versterkte nagelgroei met afbrokkelen van de nagels, een versterkte haargroei op het aangetaste lichaamsdeel, een verhoogde zweetproductie van b.v. een handpalm of voetzool.

    Samenvattend kan vastgesteld worden dat een posttraumatische dystrofie nog een min of meer onbegrepen ziektebeeld is, dat optreedt na een relatief gering letsel of operatie. Over de behandelingsmogelijkheden bestaat geen algemeen heersende overeenstemming. Daarom gaat elke arts of specialist zelf wat experimenteren en word je proefkonijn. Als een arts deze storing aan den lijve zou ondervonden hebben zoals ikzelf dan zou hij of zij dit beter begrijpen

    Gelukkig heb ik een behandeling ontdekt die deze zenuwstoring terug onder controle kan brengen. Per behandeling is dit een 2 uur durende Chinese therapie die ik per toeval heb ontdekt, door op mezelf testen uit te voeren toen ik met deze storing zat opgezadeld en niemand me kon helpen tenzij foute medicatie of inspuitingen voorschrijven, die niets met deze storing te maken hadden. In de meeste gevallen heb ik het binnen een drie tal behandelingen onder controle, soms zelfs in één.

    Op 27 oktober ga ik een lezing geven aan het Rembertziekenhuis te Torhout over de behandeling die ik ontwikkeld heb om deze storing te herstellen. Voor dit ziekenhuis heb ik  zeer ernstige gevallen met succces kunnen behandelen die werden doorverwezen dankzij Dr. Schoellner Carsten.

    10-09-2011 om 00:00 geschreven door pijntherapeut  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (233 Stemmen)


    Sport en revalidatietherapeut - pijntherapeut - laseracupunctuur-acutensuur - orthomanipulatie -sportmassages
    Oude Vaartstraat 1
    2520 - Ranst
    gsm: 0475/900.593


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs