Inhoud blog
 • DMSO zalf
 • osteosynthese materiaal
 • Syndroom van sudeck genezen
 • Behandeling extreme handsudeck deel 2
 • Evolutie van een extreme handsüdeck
 • Waar moeten we rekening mee houden tijdens de behandeling van Südeck
 • PIJN DYSTROFIE
  Foto
  Foto
  Foto

  Sport en revalidatietherapeut - pijntherapeut - laseracupunctuur - acutensuur - orthomanipulatie -sportmassages
  Oude Vaartstraat 1
  2520 - Ranst
  gsm: 0475/900.593

  Syndroom van Südeck, of ziekte van sudeck? Complex regionaal pijn syndroom (CRPS )
  tens@fit
  11-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syndroom van sudeck genezen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Algoneurodystrofie, syndroom van Sudeck, Regionaal pijnsyndroom (RPS), Sympatisch Reflex Dystrofie (SRD), Reflex Algodystrofie, Posttraumatische dystrofie (PD), complex regionaal pijnsyndroom....het heeft veel benamingen, maar het gaat steeds over hetzelfde

  Over enkele jaren liep ik het syndroom van Sudeck op na een breuk in mijn hand die operatief moest hersteld worden. Daarna 6 weken in het gips en dan kwam de revalidatie van mijn hand. Vrij snel kwam het syndroom van südeck opzetten, wat snel werd herkend door de handchirurg die om het te bevestigen een botscintigrafie liet uitvoeren. Diagnose werd bevestigd "SÜDECK" de klassieke behandeling miacalcic, ontzwellers en pijnstillers. Na 3 maanden status quo en enorme pijn, een arm die niet meer mobiel was, ben ik als sport revalidatie therapeut zelf op zoek gegaan naar alternatieve behandelingen. Na enkele weken van alles en nog wat uitproberen vond ik een Chinese therapie die goed aansloeg, met het gevolg dat ik enkele weken later hersteld was. Ik zou dit nooit gevonden hebben als ik zelf geen Südeck had opgelopen. 
  Voor info: 0475/900.593
  Er zijn al enkele artsen en therapeuten die het succes van mijn therapie hebben kunnen vaststellen.

  Over Sudeck vind je veel onzin  terug op internet, daarom moet je deze storing zelf hebben opgelopen om ze te begrijpen. Het is een storing van het sympatisch zenuwstelsel, opgelopen bij een trauma en dat kan veel zijn, zoals een breuk, een operatie, een distorsie, een botimplantaat, te lang of gekneld hebben gezeten in het gips, zelfs bij een inenting tegen griep in de bovenarm en op de foutieve plaats, waarbij in zeldzame gevallen Südeck kan optreden, zelfs na een botoxbehandeling tegen rimpels in het aangezicht heb ik al Südeck kunnen vaststellen.  Onlangs nog na een speelse kattebeet in de hand, waarna sudeck in de hand het resultaat was.
  Er is slechts één fase. Fase 2-3 en 4 bestaan niet, dat loop je op bij een foutieve behandeling, waardoor je een blijvend letsel kan oplopen in het betrokken gewricht met natuurlijk de pijn en de storingen die daar uit kunnen voort vloeien. Wel kan de graad van ernst verschillen, hier geef ik een score van 1 tot 10.

  Wel moeten we zorgen dat er geen zaken zijn die Südeck kunnen onderhouden, zoals bouten of pinnen welke zijn achter gebleven na een breuk of operatie, die eigenlijk hadden moeten verwijderd worden. Deze zaken gaan soms werken als katalysator en onderhouden het syndroom, ook inwendige kwetsuren aan gewrichten die niet volledig hersteld zijn kunnen katalyserend werken. Als deze zaken zijn weggewerkt kan ik deze storing zonder probleem herstellen. Südeck is een storing, geen ziekte. Kortelings zal ik er een boek over schrijven om de behandeling meer toe te lichten, het is een zeer complexe materie en een doorsnee behandeling duurt ongeveer 2 uur.

  Mensen met Südeck hebben volgens een wetenschappelijk onderzoek een chronisch tekort aan zink.

  Advertentie: "Sudeck behandelen". Tot vervelens toe krijg ik dikwijls reklame over magneetveldtherapie op dit blog. Heb alles geprobeerd om deze foute reclame van dit blog te krijgen, zodat ik hierover wat info wil geven. Als ex-sudeck patiënt kan ik bevestigen dat magneetveldtherapie niet werkt bij sudeck, dat er dan nog 2000 tevreden klanten zouden zijn is beslist lachwekkend. Je kan het gerust proberen, maar ik vind het spijtig van het geld dat je zou uitgeven voor zulke therapie, je kan evengoed thuis op een vloer gaan liggen, dan heb je ook een magneetveld, met hetzelfde resultaat. Probeer het gerust uit.


  11-12-2014 om 00:00 geschreven door pijntherapeut  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  30-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DMSO zalf
  Tot op heden blijf ik succes boeken bij de behandeling van CRPS of SUDECK. Toch stel ik vast dat er regelmatig nieuwe zaken worden geïntroduceerd bij de behandeling van sudeck. Er zou nu een zalf worden gebruikt als behandeling van deze dystrofie, met name DMSO zalf.
  Ik ga dat dan steeds onderzoeken, want ik sta open voor nieuwe ontdekkingen, mocht het mogelijk deze storing sneller herstellen dan mijn therapie. Zulke zaken test ik dan steeds op mezelf, in dit geval is DMSO zalf op basis van 50% dimethylsulfoxide, het moet dus klaar gemaakt worden, want het is gelukkig nog niet in de handel verkrijgbaar. Eerste vaststelling het heeft een zeer lage ph, wat niet door alle huidtypes wordt verdragen. Het heeft een wisselwerking met andere zalven of olie en crémes die werden gebruikt op uw huid en kan soms leiden tot brandwonden, zeker wanneer vaatverwijdende zalven werden gebruikt. De test op mijn huid gaf geen nevenwerking. Test uitgevoerd op enkele van mijn patiënten. Resultaat alle patiënten hadden teveel irritatie bij het gebruik van de zalf. In Nederland wordt het voorgeschreven om 5 X per dag aan te brengen. Dit was bij mijn patiënten onmogelijk, bij een kon het max 3 keer waarna teveel irritatie. Het gaf bij mijn patiënten dus ook geen merkbare verbetering van de dystrofie. Daarom heb ik deze zalf afgevoerd voor verder gebruik. 
  Het is een zalf die soms in Nederland wordt voorgeschreven bij behandeling van posttraumatische dystrofie.

  30-06-2017 om 08:10 geschreven door pijntherapeut  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
  14-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.osteosynthese materiaal
  Osteosynthese materiaal dat werd gebruikt voor o.a. het zetten van een breuk, is op zich geen probleem, als het geen hinder veroorzaakt aan omliggende weefsels, zoals pezen, spieren of zenuwen.  

  Het metaal zelf is goed, als het volledig in het bot zit, maar wanneer een boutje door het bot steekt, kan dit bij een draaibeweging letsel veroorzaken tijdens mobilisatieoefeningen en kunnen spieren mogelijk beginnen uitrafelen, en dan hebben we een catalysator die Sudeck zal onderhouden. Kijk daarom steeds naar de uitsteeksels op de RX foto's om zeker te zijn dat er niets hinder kan veroorzaken. Ik moet daarom dikwijls mensen terug sturen naar de chirurg, om het materiaal te laten verwijderen als het bot hersteld is, om Sudeck volledig te kunnen genezen. Soms moet ik zelfs patiënten doorverwijzen naar een andere chirurg, om het eruit te halen, omdat sommige artsen niet willen opereren bij Sudeck.

  Morbus sudeck mag nooit een dringende ingreep in de weg staan!

  14-05-2015 om 00:00 geschreven door pijntherapeut  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (42 Stemmen)
  01-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behandeling extreme handsudeck deel 2

  Als toevoeging een foto van 31/10/2013. Dit is nu een handsudeck die bijna onder kontrole is. Er moet na de behandeling nog meer oedeem wegtrekken en dan kan stilaan begonnen worden aan de pijntherapie en revalidatie van de motoriek. De 2de foto is genomen na de behandeling van 31/10

  01-11-2013 om 12:01 geschreven door pijntherapeut  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (38 Stemmen)
  25-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evolutie van een extreme handsüdeck
  Hier heb ik enkele foto's toegevoegd tijdens de behandeling van een extreme handsüdeck.  25-10-2013 om 00:00 geschreven door pijntherapeut  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (32 Stemmen)
  23-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar moeten we rekening mee houden tijdens de behandeling van Südeck

  Bij Südeck moeten we tijdens de behandeling rekening houden met enkele spelregels. Vooreerst zorgen dat we ons zenuwstelsel niet nog meer gaan storen.

   Met volgende zaken moet je dus beslist rekening houden: Geen elektrostimulatie, wisselbaden, de pijngrens overtreden of het lichaamsdeel te veel vermoeien. We moeten dus beslist blijven bewegen, maar binnen de pijngrens. Stress is ook een katalysator bij Südeck, tracht je dan ook zoveel mogelijk te ontspannen. Wisselbaden worden nog steeds aanbevolen, maar ook dit werkt storend op je zenuwstelsel bij CRPS daarom moeten we luisteren naar ons lichaam en het betrokken lichaamsdeel afkoelen wanneer het te warm wordt, of opwarmen bij teveel afkoeling. Beste behandeling in beide gevallen is het lichaamsdeel baden in lauw water. Je moet dus zelf gaan bijsturen wanneer te warm of te koud, tot je zenuwstelsel deze taak terug naar behoren kan uitvoeren.

  Ook worden nog regelmatig inspuitingen voorgeschreven met calcitonine, dit is een foutieve beoordeling, want sudeck is een zenuwstoring en de inspuitingen verhogen het risico op het ontwikkelen van kanker. (op 23 augustus 2012 publiceerde het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen een waarschuwing. Langdurig gebruik liet een dosisafhankelijk risico zien op het ontstaan van kanker)

  Tot vervelens toe krijg ik ook dikwijls reklame over magneetveldtherapie. Heb alles geprobeerd om deze foute reclame van dit blog te krijgen, zodat ik hierover wat info wil geven. Als ex sudeck patiënt kan ik bevestigen dat magneetveldtherapie niet werkt bij sudeck, dat er dan nog 2000 tevreden klanten zouden zijn is beslist lachwekkend. Je kan het gerust proberen, maar ik vind het spijtig van het geld dat je zou uitgeven voor zulke therapie, je kan evengoed thuis op een vloer gaan liggen, dan heb je ook een magneetveld, met hetzelfde resultaat. Probeer het gerust uit.

  23-02-2013 om 00:00 geschreven door pijntherapeut  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (75 Stemmen)
  10-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PIJN DYSTROFIE

  Na een operatie, beenbreuk, distorsie of een van de vele andere trauma’s die je kunt oplopen, kan in zeldzame gevallen een pijn dystrofie optreden, ook wel posttraumatische dystrofie genaamd. Meestal begint dit symptomencomplex met snel optredende pijn, die op den duur lang kan aan houden (chronisch wordt). Opvallend is dat de pijn niet overeenkomt met de ernst van het letsel.

  Posttraumatische dystrofie - ook wel ‘complex regionaal pijnsyndroom’ genoemd - is een aandoening die op kan treden na een letsel of een operatie aan een arm of been. Bij deze aandoening worden zenuwen betrokken en kan er een abnormale sterke reactie van het lichaam op een letsel of operatie ontstaan.

  Bij posttraumatische dystrofie kan de huidtemperatuur warm of koud zijn. De verschijnselen die kunnen optreden zijn: o.a . pijn (die bij inspanning toeneemt), een gezwollen lichaamsdeel, verschil in huidtemperatuur (warm bij een warme dystrofie, koud bij de koude dystrofie), huidverkleuring van het aangedane gebied (rood of blauw), verminderde beweeglijkheid en pijn bij het aanraken van de huid.

  Wanneer aan vier van de hiervoor beschreven verschijnselen wordt voldaan, kan de diagnose gesteld worden. Het aangedane gebied is veelal groter dan de oorspronkelijke plaats waar het letsel of de operatie heeft plaatsgevonden.

  Naast de hierboven genoemde verschijnselen kan ook nog het volgende optreden: zoals een veranderde / versterkte nagelgroei met afbrokkelen van de nagels, een versterkte haargroei op het aangetaste lichaamsdeel, een verhoogde zweetproductie van b.v. een handpalm of voetzool.

  Samenvattend kan vastgesteld worden dat een posttraumatische dystrofie nog een min of meer onbegrepen ziektebeeld is, dat optreedt na een relatief gering letsel of operatie. Over de behandelingsmogelijkheden bestaat geen algemeen heersende overeenstemming. Daarom gaat elke arts of specialist zelf wat experimenteren en word je proefkonijn. Als een arts deze storing aan den lijve zou ondervonden hebben zoals ikzelf dan zou hij of zij dit beter begrijpen

  Gelukkig heb ik een behandeling ontdekt die deze zenuwstoring terug onder controle kan brengen. Per behandeling is dit een 2 uur durende Chinese therapie die ik per toeval heb ontdekt, door op mezelf testen uit te voeren toen ik met deze storing zat opgezadeld en niemand me kon helpen tenzij foute medicatie of inspuitingen voorschrijven, die niets met deze storing te maken hadden. In de meeste gevallen heb ik het binnen een drie tal behandelingen onder controle, soms zelfs in één.

  Op 27 oktober ga ik een lezing geven aan het Rembertziekenhuis te Torhout over de behandeling die ik ontwikkeld heb om deze storing te herstellen. Voor dit ziekenhuis heb ik  zeer ernstige gevallen met succces kunnen behandelen die werden doorverwezen dankzij Dr. Schoellner Carsten.

  10-09-2011 om 00:00 geschreven door pijntherapeut  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (197 Stemmen)


  Sport en revalidatietherapeut - pijntherapeut - laseracupunctuur-acutensuur - orthomanipulatie -sportmassages
  Oude Vaartstraat 1
  2520 - Ranst
  gsm: 0475/900.593


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!