Inhoud blog
 • eindelijk eerste bericht
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Stijn in Uruguay
  Avontuur in het Zuid-Amerikaanse
  17-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk eerste bericht

  Hellow iedereen

  Voila mensen, dit is het dan eindelijk, mijn eerste bericht op mijn blog. Een maand leek me een mooie periode om eens een berichtje te typen. Er is al veel gebeurd de laatste maand moet ik zeggen. Morgen ben ik exact een maand bij mijn gastgezin. Ik zal in dit bericht een beetje schrijven hoe ik het stel in mijn gastgezin, het eten, wat ik zoal doe. Allemaal in grote lijnen voor specifiekere vragen moet je mij maar eens een mailtje sturen.

  Dus, waar zal ik beginnen, misschien best bij het begin. Het afscheid van familie en vrienden was natuurlijk heel zwaar, en ik denk dat de rit naar de luchthaven niet langer kon duren. Maar eindelijk was het dus zover, op 14 Augustus kon mijn grote avontuur beginnen. En het avontuur begon al snel in de luchthaven. Mijn rugzak voor mijn handbagage was kapot, ale de rits, kheb dus in de luchthaven nog veranderd van rugzak. Wel was ik vergeten dat in deze tweede rugzak een zakmes zat, je kan u wel voorstellen hoe ze opkeken aan de controlepost. Na een beetje uitleg was het in orde, en omdat het zakmes kleiner was dan de breedte van een handpalm mocht het toch in de handbagage.
  Mijn eerste keer op het vliegtuig was voor mij natuurlijk ook een avontuur. Wat mijn nonkel zei maakte het voor mij nog iets spannender, namelijk dat een vliegtuig bij opstijgen de topsnelheid van een ferrari haalt Na de vlucht kwamen we aan in madrid. Daar was het wachten voor de volgende vlucht, maar liefst 3 uur wachten. Ik en Britt, meisje van Antwerpen dat ook naar Uruguay ging, hebben dan maar via haar laptop naar een filmpke gekeken. Na het filmpke heb ik dan besloten om eens op de luchthaven rond te kijken of ik geen mensen van yfu tegenkom die met ons meereizen. Het was dus uitkijken naar niet-spaanse mensen. Het blonde meisje en de middelblonde jongen vielen nogal snel op, en inderdaad, Tüva van Noorwegen en Simon van Denemarken. Na een heel heel heel lange vlucht kwamen we aan in Montevideo, de hoofdstad van Uruguay. Hier werden we opgewacht door vrijwilligers van yfu uruguay. Blijkbaar zaten ook de nederlandse mensen op de vlieger.
  Het oriëntatieweekend kon dus beginnen. In dit weekend werd ons iets bijgeleerd over de cultuur. Ook praatten we in groepjes over onze verwachtingen en dergelijke. In totaal waren we met zo´n 50 studenten, waarvan 31 van Duitsland. Wanneer vrijwilligers vroegen waar ik naartoe zou gaan en ik vervolgens Rocha beantwoorden zag je hun gezicht naar een grote glimlach gaan. Dit namelijk omdat rocha op 30 kilometer van de mooiste stranden van Uruguay is gelegen, namelijk La Paloma. Deze plaats is vooral gekend voor zijn ideale surfgolven, ik hoop dus dat ik in de vakantie kan leren surfen. Ojaa, mijn vakantie begint midden december tot maart. Dit komt door de omgekeerde seizoenen, de zomer ligt anders, dus ook de zomervakantie
  Maandag na het weekend werden we op de bus gezet richting city to be for 11 months. In mijn geval Rocha. Maar ik reisde niet alleen, ook Lioba, een meisje van Duitsland, had als eindbestemming Rocha.
  Eens in Rocha aangekomen was het effe bizar, we kwamen aan in het centrum maar hier was er niemand die ons kwam begroeten met een zin als, hola, soy de YFU, bienvenido en Rocha. Neje, niets van dat alles. Dit kwam doordat onze bus vanuit Montevideo vroeger vertrok, namelijk een uur en half vroeger dan gepland. Na een kwartier wachten besloot ik dan maar om te bellen naar mijn gastgezin. Ik had natuurlijk nog geen plaatselijke nummer, maar de mensen van de eindhalte van de bus waren zo vriendelijk om mij te laten bellen en zelf de situatie in het spaans uit te leggen aan mijn gastnmoeder. Na een 5 minuutjes kwam mijn gastmoeder aan met een taxi. Lioba had minder geluk, zij moest iets langer wachten. Gelukkig was mijn oudste gastbroer, Diego, zo vriendelijk om met haar te wachten op haar gastmoeder.
  Voila, dit was dus mijn route richting gastgezin en woonplaats voor 11 maand. Nu misschien iets meer over het gastgezin De ouders van mijn gastgezin zijn gescheiden, ik zie de vader van de kinderen een paar keer in de maand. De moeder is een vrouw die gewoon is van heel de dagen te werken. Ze werkt namelijk als bejaardenhelpster, niet aan huis maar in huis. Er verblijven in mijn huis 4 bejaarden. Ze doet dit werk niet alleen, dagelijks komt er een vrouw een 6-tal uur helpen.
  Verder heb ik nog 2 broers en een zus. Mijn oudste broer, Diego, is 19 en werkt in een autogarage. Hij is eigenlijk de zotste van het gezin, gegarandeerd dat je dagelijks de slappe lach krijgt met hem. Mijn jongste broer,Facundo, is 13 en gaat naar Liceo 3. Ale ten minste alst hij zin heeft, soms blijft hij gewoon in zijn bed liggen, kdenk een keer in de week ongeveer. Tenslotte is er nog mijn zus, Florencia. Zij is 16 en gaat naar het UTU, een soort van technische school. Met haar heb ik eigenlijk het minst contact.
  Jullie vragen zich misschien af wat ik hier eigenlijk doe gans de dagen, ik zal dus in grote lijnen mijn dagschema schetsen ´s morgens sta ik , op een gewone weekdag, ongeveer op om 7.15 om te gaan zwemmen. Ik zwem iedere morgen iets van een 2 kilometer, in een binnenzwembad. Vervolgens ga ik naar huis, een wandeling van 30 minuten, chat een beetje, ruim mijn kamer beetje op en eet. Daarna vertrek ik richting Liceo voor het saaiste deel van de dag. Gelukkig heb ik wijze klasgenoten, die maken de lessen wel iets minder saai. Ik heb dus les van 13.35-19.25. Een lesuur duurt hier 45 minuten. Er zijn geen grote pauzes, wel kleine van 5 minuten tussen ieder lesuur. Na school is het dus richting thuisfront. Hier bekijk ik dan een filmpke met mijn broers en vrienden of gaan we eens gaan poolen.
  Int het weekend ga ik zo goed als iedere avond uit. Soms eens naar dancing, soms gewoon met vrienden flesje wijn kraken en naar filmpke kijken, da vind ik de beste momenten, gewoon lekker opt gemakske.
  Ik vind het leven hier echt chill, heel weinig stress, heel vriendelijk mensen, ...
  Jullie denken mischien dat ik hier heel warme temperaturen heb, maar dit is echt niet het geval. Nu is het hier hartje winter en vooral ´s avonds vrij koud. In de klas zitten voorbeeld al de leerlingen ´s avonds met een dikke vest aan. Dit komt natuurlijk ook omdat ze hier geen verwarmingsinstallaties hebben. Natuurlijk is de zomer hier heel warm. Ik zie der echt al naar uit.
  Nu effe over de eetgewoontes, Uruguay is gekens voor zijn vlees, veel barbeque. En om eerlijk te zijn, ik vind het vlees hier echt niet lekker. het is gelijk een andere kwaliteit, in de negatieve zin dan. Majaa kmoet mij aanpassen he. Maar een ding ga ik toch nooit meer eten, Choriso, soort van worst die ze naast de openhaard leggen. Ziek dat ik was de volgende dag, maar ziek.
  Mensen die foto´s willen zien, ze staan al allemaal op mijn space via msn. Je moet we eerst een hotmailaccount aanmaken. Kga der met de tijd ook wel wat op mijn blog zetten, maar al mijn foto´s op blog zetten is beetje moeilijk. Op mijn space kan je ze allemaal terug vinden met een beetje commentaar.
  Voila, kben dan keer door, bijna terug les. Er waren 2 lesuren weggevallen
  Vele vele groeten, en als je nog verder vragen hebt, stel ze gerust via mail.

  Stijn Noppen

  Ps: Kheb nie echt op typfouten of gewone fouten gelet

  17-09-2008 om 00:00 geschreven door stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
  » Reageer (1)
  13-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Hey iedereen

   

  Zoals jullie al dan niet weten vertrek ik op 14 augustus op uitwisselingsproject naar Uruguay, dit voor een periode van ongeveer 11 maand. Ik heb deze blog aangemaakt in de eerste plaats voor familie en vrienden, natuurlijk is iedereen welkom op mijn blog. Op deze blog zal ik maandelijks of om de twee weken, afhankelijk van hoeveel zin ik heb om te bloggen en mijn internetbereik in Uruguay, een stukje schrijven over dingen die ik meegemaakt heb. Dit kan een gewone anekdote zijn, een uitstap of gewoon over de cultuur van Uruguay. Ik kan dit avontuur beleven dankzij de organisatie YFU

  Uruguay is een landje in het Zuid-Amerikaanse, gelegen tussen Argentinië en brazilië. Men spreekt in dit land Spaans, wat ook bij de hoofddoelen hoort van mijn ervaring. Namelijk het leren van de taal. Naast het taalaspect is er natuurlijk ook de ervaring. Men verwacht dat je achter dit jaar meer volwassen en zelfstandiger terug komt (laten we het hopen, want het is soms wel nodig )Om een beetje een gedacht te krijgen over Uruguay kan je volgende link bekijken, http://www.youtube.com/watch?v=YEH0m6mib2k&feature=related In dit filmpje krijg je een korte reisreportage te zien van het Nederlandse programma RTL Travel.

  Natuurlijk zal ik jullie later nog veel bijbrengen over Uruguay in mijn blog, en waarschijnlijk ook af en toe een beetje over de naburige landen. Maar de link geeft al een goed eerste gedacht.

  13-06-2008 om 21:55 geschreven door stijn  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (22 Stemmen)
  » Reageer (3)


  Foto

  Archief per week
 • 15/09-21/09 2008
 • 09/06-15/06 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!