De Raad van Bestuur van de ECHO Groep had in april van dit jaar al de beslissing genomen om een aanvraag tot bescherming tegen schuldeisers bij de rechtbank van Koophandel in Hasselt in te dienen in het kader van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen. De economische crisis had namelijk een te zware impact gehad op de resultaten. Hierdoor werd er de voorbije maanden gezocht naar kandidaat-overnemers voor de ECHO Groep. Tijdens een ondernemingsraad werden de kandidaat-kopers, Patrick Bynens en Gert Van Cauwenbergh, voor ECHO nv gisteren bekendgemaakt, alsook het toekomstplan voor het bedrijf. Hierbij werd wel de voorwaarde gesteld om de structuur te herbekijken om zo het toekomstperspectief van de firma te behouden.

Concreet werd tijdens de ondernemingsraad bekendgemaakt om over te gaan tot een mogelijk collectief ontslag bij ECHO nv. De directie heeft de intentie om 95 arbeiders en 35 bedienden te ontslaan. Bij ECHO nv in Houthalen-Helchteren en Genk werken momenteel 269 medewerkers, waarvan 204 arbeiders en 65 bedienden. Met de bekendmaking treedt ook de procedure volgens de Wet-Renault in werking. Dit houdt in dat de informatie- en consultatieperiode tussen werkgever en werknemer nu van start gegaan is.

In oktober werd ECHO Engineering ook al verkocht aan Progress Holding Group. Meer recent werden de activiteiten van ECHO in Elbe Spannbetonwerk verkocht en werd er een principeakkoord afgesloten over de verkoop van Echolux en ECHO France. Ook voor andere vestigingen van de ECHO Groep lopen er gesprekken met industriële partners. (bron: Nieuwsblad)