Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

20-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalenstreken aan sporthal
Vandalen steken container in brand

In de Guldensporenlaan staken onbekende vandalen dinsdagavond een container in brand die stond opgesteld voor sporthal Lakerveld. De brandweer moest het vuur komen blussen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je muzikaal verrassen door 't Spetserke en Broederkring
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kerstconcert

Op zaterdag 22 december 2012 kan u om 18 uur naar een uniek kerstconcert in CC Casino. De muzikanten van jeugdorkest 't Spetserke en harmonie Broederkring brengen u met muzikaal vermaak in de kerstsfeer. Ook heel wat liedjes uit de oude doos duiken weer op... Wie hierbij wil genieten van een kaasschotel, kan zich hier vooraf voor aanmelden.
Alle informatie vindt u bij kaarten@broederkring.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers op pad
Inbraken

Vrijdagavond zijn vier inbraken vastgesteld in woningen in onze gemeente. In de Hooivenstraat, de Bosduifstraat, de Fazantenstraat, op de Brelaarschansweg en in de Pelikaanstraat braken dieven binnen in een woning. Zaterdagochtend bleek ook dat inbrekers hadden toegeslagen in de Chirolokalen in de Pastorijstraat. De omvang van de buit bij al die inbraken is niet bekendgemaakt.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar een origineel en fairtrade kerstcadeau?
De Wereldwinkel verrast je

Heb je er al eens aan gedacht om een leuk cadeautje te gaan uitkiezen in de Wereldwinkel? Het is een origineel en eerlijk geschenk. In de Wereldwinkel in de Vredelaan bieden de vrijwilligers jou een heel gamma aan toffe cadeautjes aan. Dit najaar is er trouwens een extra aanbod aan producten rechtstreeks afkomstig uit India.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kandidaat-overnemer voor ECHO
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mogelijk goed nieuws voor ECHO begin 2013

Het wordt mogelijk toch nog een mooi eindejaar voor het geteisterde personeel van ECHO in onze gemeente. Er dook de voorbije weken een potentiële overnemer op die mogelijk de fabriek wil overnemen. Hierbij zou het gaan om de vestigingen in Houthalen, Genk en de Frederix-site. Op de voorbije bijzondere ondernemingsraad werd aangekondigd dat de concretisering van dit dossier de goede kant uitgaat. Binnen de maand zal de potentiële overnemer al dan niet overgaan tot de daadwerkelijke overname. Ondertussen volgt nog een ernstige doorlichting van het bedrijf. Het opzet is om begin 2013 definitief te weten wat de toekomst hieromtrent brengt.

De vestigingen van ECHO in Luxemburg en Frankrijk zijn intussen verkocht. Hierbij werd een principe-overeenkomst gesloten waarbij deze bedrijven vanaf 1 januari onder een nieuwe vlag varen. In deze vestigingen werken zo'n 80 mensen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekenbeurs
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Honderden kinderboeken wachten op jou...

Basisschool 't Klavertje in Lillo  nodigt iedereen uit op school voor een grote kinderboekenbeurs op woensdag19 december 2012 van 12 tot 19 uur. Je kan er kinder- en jeugdboeken vinden van 0 tot 16 jaar, informatieve boeken, poëzieboeken, doeboeken, cd-roms en nog veel veel vééééééééél meer.
Kom een kijkje nemen en misschien vind je wel het ideale kerstgeschenk.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stebo helpt je met premieadvies rond wonen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Spreekuren Stebo

Sinds 1987 ontwikkelt Stebo vzw vernieuwende projecten en diensten in het kader van samenlevingsopbouw en sociaal-economische streekontwikkeling. Stebo is actief op 4 domeinen: buurtopbouwwerk, wonen, ondernemen en tewerkstelling. Stebo gaat in zijn aanpak steeds uit van capaciteiten van mensen en van het sociaal kapitaal dat aanwezig is bij groepen en in buurten. Innovatie, doelgroepparticipatie en intercultureel contact zijn kernbegrippen voor de aanpak waar Stebo voor staat. Stebo  werkt met een team van zo'n 40 mensen.

Ook in onze gemeente is Stebo op verschillende vlakken actief. Eén van de zaken waarvoor je bij hen terecht kan, is het inwinnen van premieadvies rond het thema wonen. Heb je vragen over premies die je kan bekomen bij de renovatie van je woning, het installeren van duurzame technieken in je woning of algemene vragen, dan kan je bij de medewerkers van Stebo terecht. Zij houden wekelijks een spreekuur in onze gemeente. Elke dinsdag kan je van 9.30 uur tot 11.30 uur terecht in het NAC, Pastorijstraat 30, waar het spreekuur plaatsvindt. De zitdag in het Sociaal Huis vervalt.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstevenement op Kelchterhoef

Vind jouw leuke eindejaarscadeautjes op Kerst-Lichtjes

Wie op zoek is naar leuke, originele eindejaarscadeautjes, zakt op zondag 16 december best af naar domein Kelchterhoef. Daar vindt het leuke kerstgebeuren ‘Kerst-Lichtjes’ plaats. In een uniek kerstdecor bieden tal van verenigingen leuke cadeautjes te koop aan. Uiteraard zal de glühwein en de jenever niet ontbreken...

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival wordt weekendfestival

Nieuwe datum en uitbreiding Extrema Outdoor

Het muziekgebeuren Extrema Outdoor Belgium gaat dit jaar uitbreiden en zal uitgroeien tot een weekendfestival. Het festival gaat ook een andere plaats innemen op de kalender. Daar waar het voorheen telkens in de zomer plaatsvond, verschuift Extrema Outdoor nu naar het pinksterweekend van 17, 18 en 19 mei 2013. Zowel op zaterdag als op zondag kan er gefeest op het recreatiedomein Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren. Op vrijdag vindt er een Beach Party plaats.

Early Bird-tickets voor XO Belgium 2013 gaan op 5 januari in voorverkoop.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikale avonden met bigband

The Sound of Music in concert

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december organiseert bigband The Sound of Music in ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen Oost twee muzikale showavonden, in samenwerking met Kill Your Darlings en in een presentatie van Sabine Vanstraelen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Maurits Rayen.

VVK = 8 € (kassa : 10 €)
Kaarten bij alle leden (Roger 0478/39 49 90 of Ludo 0499/51 17 17)

Meer info: http://www.thesoundofmusic.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi initiatief wil 80-plussers bezoeken

Opbouwwerk start met uniek project

Houthalen-Oost telt een grote groep 80-plussers. Vaak verzanden deze ouderen in een sociaal isolement. Daar wil het opbouwwerk wat aan doen.

“De bedoeling is om weldra met een bezoekersteam te starten in Houthalen-Oost”, aldus opbouwwerkster Sara Coemans. “Zo’n team bestaat uit vrijwilligers uit de wijk die geregeld de 80-plussers een bezoekje brengen. Hierbij is het de bedoeling om relevante informatie over het dienstverleningsaanbod in de buurt aan te reiken aan deze senioren. Daarnaast kan het team via haar inzet ook de noden en behoeften van deze doelgroep beter in kaart brengen. De vrijwilligers worden ook begeleid waardoor ze de senioren kunnen doorverwijzen naar de juiste instanties als ze vragen hebben. Maar zo’n bezoekersteam heeft ook nog een ander groot voordeel: de vrijwilligers leveren ook een bijdrage in de vermindering van de vereenzaming.”

Op een eerste informatieavond die plaatsvond in dienstencentrum Perron-Oost daagden alvast een 20-tal personen op die het zien zitten om als vrijwilliger mee te draaien in het team. "Een mooi aantal waarmee we kunnen starten. In het voorjaar krijgen zij die effectief instappen een korte opleiding en in de zomerperiode staan de eerste huisbezoeken op het programma.
Wie meer info wil, kan terecht bij Sara Coemans, opbouwwerkster van Rimo, tel. 0495 24 43 94.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afbraak woonblokken Meulenberg komt dichterbij
Klik op de afbeelding om de link te volgen

120 nieuwe woningen en afbraak 84 appartementen in Meulenberg

De sociale huisvestingsmaatschappij Kempisch Tehuis start weldra met de opwaardering van een aantal woonprojecten in de wijk Meulenberg. In totaal plant Kempisch Tehuis de bouw van 120 nieuwe woningen en de afbraak van 84 appartementen.

"Momenteel wonen nog zo’n 84 gezinnen in 4 grote appartementsblokken. Deze appartementen zijn een voorbeeld van sociale huisvestingsprojecten uit de jaren ’70. Om de leef- en woonkwaliteit te verbeteren van deze 84 gezinnen maar ook de omwonenden, wil Kempisch Tehuis deze vervangen door mooie, moderne woningen en appartementen", aldus voorzitter Maurice Vanoevelen. "Een dergelijk project is geen kleine klus en er werd reeds in 2004 gestart met de opmaak van de structuurplannen. Concreet zal er in verschillende fases over verschillende jaren gewerkt worden."

Start van de werken
Op 14 december 2012 zullen drie aannemers starten met de bouw van de eerste 17 woningen op restpercelen tussen de bestaande woningen in de Varenstraat, Bremstraat en Hazelarenstraat. Tussen de Bergstraat en Ahornstraat is een project gepland van 12 nieuwe woningen. Deze 29 woningen zullen dienst doen om de bewoners van de twee appartementsblokken in de Saviostraat op te vangen zodat deze blokken vrij komen en gesloopt kunnen worden. Na de afbraak is op deze plek ruimte om 34 nieuwe appartementen en woningen te bouwen waar de bewoners van de twee overgebleven woningblokken naar kunnen verhuizen. Op de plek waar de woningblokken van de Elzenstraat nu staan en in de omgeving, zullen in de laatste fase nog eens 25 woningen en 32 appartementen worden gebouwd.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeltocht
Stevige herfstwandeling

Zin in een stevige maar gezonde herfstwandeling? Dan moet je aanstaande zondag afzakken naar het infocentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef. De wandeling vertrekt om 14.00 uur onder leiding van een gids. Onderweg geniet je van de natuur, maar je ontdekt ook de schitterende kleurenpracht die bijvoorbeeld korstmossen in zich dragen.
Leden van Limburgs Landschap wandelen gratis mee, niet-leden betalen 1 euro per persoon.
Meer info: Limburgs Landschap vzw, Anne-Marie Horten, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50, http://www.limburgs-landschap.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunsttentoonstelling
Beeldende kunst in kerkje van Laak

Momenteel loopt er een bijzondere tentoonstelling in het kerkje van Laak. De tentoonstelling brengt werken van Youssef Hajam en Frank Rombauts. Beide kunstenaars werken vooral met acryl en hun werk wordt gekenmerkt door een bijzonder stijlgebruik van het kleurcontrast. Frank gebruikt alledaagse herkenbare thema’s en plaatst ze in een ander perspectief. Youssef geeft vorm aan verbinding en scheiding. Dat kan gezien worden als zijn ontmoetingstocht tussen Westerse en Noord-Afrikaanse culturen.

Deze tentoonstelling is nog open op 2 - 8 - 9 december tussen 14 en 17 uur in de Kleine Heresteeg, 122 te Houthalen-Helchteren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Lustigen Egerländer brengen uniek concert

Musik am Tisch met die Lustigen Egerländer

Als opmaat naar het robijnen jubileumjaar nodigt muziekensemble "Die Lustigen Egerländer" iedereen uit voor een ‘Musik am Tisch’; het traditionele decemberconcert, dat dit jaar een bijzonder toegift krijgt in de vorm van een lekkere ondersteuning. De aanwezigen kunnen naar keuze een Italiaanse kaasplank of een vleesassortiment nuttigen tijdens het concert.

Zaterdag 8 december heten Die Lustigen Egerländer de liefhebbers van de Böhmische muziek vanaf 20.00 uur van harte welkom in CC Casino te Houthalen. Het zal een toegankelijk concert zijn waarbij de Böhmische blaas- en volksmuziek de boventoon voeren.

De kaarten voor het concert inclusief kaas- of vleesassortiment zijn uitsluitend via voorverkoop tot uiterlijk 1 december a.s. te reserveren via Marc Vandeputte (tel.:0032-492660943), Gaston Claes (tel.: 0032-11/572032) of via e-mail: lustigenegerlander@hotmail.com. De prijs van dit arrangement bedraagt € 9 inclusief entree. De toegang zonder kaas- of vleesarrangement is € 6.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke film over gehucht Kwalaak

Film over Kwalaak brengt geschiedenis in beeld

Om het 30-jarig bestaan van wijkwerking Kwalaak af te sluiten, heeft voorzitter Georges Diliën, in samenwerking met secretaris Vic Lijnen, een videofilm gemaakt over de evolutie van Kwalaak door de eeuwen heen. De film kreeg de titel “Kwalaak, de metamorfose – van heidegebied, via boerengehucht naar een moderne woonwijk” mee. 

De film is gebaseerd op de twee boeken die Vic Lijnen heeft geschreven over de wijk. Het wordt een aangenaam kijkstukje voor iedereen die Kwalaak beter wil leren kennen als een van de oudste gehuchten van Houthalen.

De film werd gratis gemaakt en de opbrengst wordt geschonken aan een aantal goede doelen, waaronder "Kom op tegen Kanker". Op die manier wenst “Wijkwerking Kwalaak” een mooie afsluiter te realiseren voor het 30-jarig bestaan van de wijkwerking.

De videofilm wordt ook op DVD uitgebracht en gaat in première in het wijkcentrum “de Bennewed” op vrijdag 30 november 2012 om 20.00u. De DVD kan aangekocht worden tegen een kostprijs van 12,00 euro. Neem hiervoor contact op met Georges Diliën, gdi@telenet.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Barbara
Mijnwerkers vieren Sint-Barbara

Het komend weekend vieren de gewezen mijnwerkers het feest van de Heilige Sint-Barbara. Het is bovendien de 85ste keer dat dit feest gevierd wordt.
Het eerste onderdeel van deze verjaardag start op zaterdag 1 december 2012 met om 17.30 uur een misviering in de Sint-Lambertuskerk van Meulenberg. Hierna kan je voor een kleine receptie terecht in de parochiezaal van Meulenberg.
Op 2 december 2012 nodigen KWB, ACV, Mijnwerkers Brancadiers en gepensioneerde mijnwerkers je uit voor het tweede gedeelte van het 85-jarig bestaan van Sint-Barbara. Iedereen is welkom op de receptie die van 11.30 tot 13 uur plaatsvindt in het parochiaal cultureel centrum in Houthalen-Centrum.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente ondersteunt zwemtalent
Deelname Yannick Vandeput aan Paralympics ondersteund door gemeente

Yannick Vandeput is een zwemtalent uit onze gemeente. In september kon hij zijn talent tonen op de Parlymische Spelen in Londen. En Yannick deed het niet onverdienstelijk.
Dat er bij zo'n verplaatsing naar Londen heel wat kosten komen kijken, is ook het gemeentebestuur niet ontgaan. De gemeenteraad besliste dan ook om de zwemclub van Yannick, de Koninklijke Hasseltse Zwemvereniging Spartacus, een toelage toe te kennen van 500 euro. Deze toelage dient ter ondersteuning van Yannick zijn deelname aan de Paralympics. Eerder besliste ook al de lokale sportraad om Yannick 200 euro toe te kennen voor zijn deelname.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Subsidie vzw Solar Team
Gemeentebestuur ondersteunt Solar Team vzw

Het gemeentebestuur heeft beslist om de vzw Solar Team te ondersteunen met een niet-nominatieve toelage van 500 euro. De toelage is in het bijzonder bedoeld als ondersteuning van de deelname van Houthalenaar Bartel Eerdekens aan het Umicore Solar Team-Project. Binnen dit project wordt duurzame energie gepromoot. Het project toont dat duurzame energie een realiseerbaar streven is. Bovendien wil het project interesse opwekken bij jongeren voor wetenschap en technologie.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cijfers cleantechsubsidies bekend

Gemeentebestuur snoeit in cleantechsubsidies

Het gemeentebestuur gaat het aanbod aan cleantechsubsidies afslanken. Dat is beslist op de voorbije gemeenteraad. De mogelijkheid die bestaat om voor de installatie van een photovoltaïc-installatie (zonnepanelen) een gemeentelijke subsidie te krijgen, vervalt vanaf volgend jaar.

Impuls
"We hebben met deze subsidiemogelijkheid ons doel bereikt", aldus schepen van Milieu Tony Ventura. "Deze subsidie werd in 2009 in leven geroepen. Het opzet was om inwoners te stimuleren om zo'n milieuvriendelijke, duurzame installatie te plaatsen. De voorbije jaren gingen liefst 1.036 gezinnen op dit aanbod in. In totaal werd hiervoor 391.377 euro uitgekeerd. Vandaag is het echter zo dat de prijs voor zo'n installatie flink gezakt is. Als gemeentebestuur vinden we het dan ook niet meteen opportuun meer om deze subsidiemogelijkheid te behouden."

Succes
De andere cleantechsubsidies blijven wel bestaan. Zo kan je de komende tijd nog een subsidie aanvragen voor de installatie van een warmtepomp of een zonneboiler en voor het plaatsen van dakisolatie. "De cijfers tonen aan dat deze subsidiemogelijkheden zinvol zijn. De voorbije vier jaar vroegen 47 gezinnen een subsidie aan voor een zonneboiler, goed voor een uitgekeerd subsidiebedrag van 21.000 euro. 20 gezinnen ontvingen een subsidie voor de installatie van een warmtepomp, goed voor een uitgekeerd subsidiebedrag van 10.000 euro. En liefst 337 gezinnen gingen over tot het plaatsen van dakisolatie. Zij ontvingen allemaal samen een subsidiebedrag van 27.759 euro."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be

Column van de week

Poort van de wilskracht

Het was knap om te zien hoe de voorbije jaren in snel tempo een futuristische gebouw verrees in het hart van onze gemeente. Je hebt er voorstanders van, er zijn er ook die ronduit tegen zijn. Feit is dat het er prompt staat. Zelfs de staart valt intussen volop in de plooi. Opnieuw een debat starten met ingrediënten als prestige, kostprijs of uitzicht, dat gaan we niet doen. Maar waarom dan deze intro?

Even filosoferen. Als politici er in slagen om op korte termijn zo'n complex neer te poten, dan mag je toch verwachten dat kleine peulschillen met de lach worden opgelost. Toch? Feit is dat dat helaas niet zo is. Kijk naar De Griffel. Al jaren is de nood er om een nieuwe, veilige draadomheining te plaatsen aan de speelplaats. Versleten bomen wachten om stilaan zelf neer te ploffen en een poort berust er al jaren in dat ze eigenlijk verplaatst moet worden. Maar het wachten duurt te lang. Daarom trokken voor de zomerperiode een resem ouders aan de alarmbel. Kon het deze zomervakantie dan eindelijk allemaal eens in orde gebracht worden?

Het politiek antwoord bleef steken in een steeds maar tijdrekkende beloftenstroom. De logica om deze klussen in een vrije zomervakantie te doen, vloeide samen met de beloftenstroom weg. Ver weg. Het schooljaar neemt terug zijn start met versleten draad, dode speelplaatsbomen, en met een nog steeds wachtende poort... 

Gemiste kans. Niet zozeer gemist omdat de werken nu toch tijdens de schooluren moeten plaatsvinden, maar wel een gemiste kans omdat de voorbije maanden de politieke beloftes rond dit klusdossiertje onbeantwoord bleven. Hoe wil je vertrouwen krijgen van de ouder aan de schoolpoort voor grootse projecten als je zelfs bij de kleinste klussen er niet in slaagt de belofte te voldoen? Draagkracht die afbrokkelt, net zoals de betonnen trap aan de ingang van de school. Al meer dan een jaar moet een nadarhek ongelukken vermijden. Dat hek wordt voor mij stilaan hét symbool van verloren geloof. Geloof in goed doen voor de mensen, geloof in het aanpakken van ook de kleine dingen. 

En zo komt het dat voor steeds meer mensen, steeds meer buren die grootse paarse toren aanzien wordt als een ivoren toren. Zij die de trappen betreden, lijken trede per trede de voeling met de basis kwijt te raken...  

Stijn

Laatste commentaren
 • verkoop met korting? (Bohy Dirk)
      op Extra gemeenteraad tijdens zomervakantie
 • Bemoeienis (Oma)
      op Delegatie ouders ontvangen op gemeentehuis
 • Een goeie midweek (angedo)
      op Containerpark pas volgende week weer open
 • nieuwe voorzitster cultuurraad (dirk raus)
      op Raymond Ceyssens geeft de fakkel door
 • Nieuws DeRedactie
 • België zakt plaatsje op competitiviteitsranking World Economic Forum
 • Britse ouders die kind ontvoerden, vrijgelaten
 • Onderhandelaars federale formatie gaan de nacht in
 • 'We raden leraren aan voorzichtig te zijn met uitspraken over privéleven'
 • Vrouw aangehouden in Gent op verdenking van moord op partner
 • 'Moerassoftrak' kan natte graslanden en moerassen maaien
 • 'Scars of War'-tentoonstelling in Leuvense Bruulpark
 • Antwerpse haltes De Lijn uitgerust met QR-code
 • 'Bullshitfactor heb ik nooit zo scherp herkend'
 • Elf doden bij botsing tussen minibus en vrachtwagen in Argentinië
  Nieuws Sporza
 • Jonathan Borlée loopt geen Memorial Van Damme
 • Powell en Gay laten zich schuren in Zürich
 • Peleman meteen naar WK-finale in de lichte skiff
 • Historisch F1-debuut Susie Wolff duurt amper vier ronden
 • Titelverdediger Nadal zegt af voor de US Open
 • Twee Belgische Taekwondo-medailles op de Jeugdspelen
 • Bolt: 'Ik ga me op de 200 meter richten'
 • Dauwens naar halve finales, Claes en Deghelt out
 • Daria Klisjina: verspringster en fotomodel
 • Bolt wint eerste 100m van het jaar op strand van Rio
  Nieuws HBVL
 • US OPEN. Gaël Monfils naar kwartfinales
 • Kanaries dollen met leider OHL
 • Herbeleef STVV-OH Leuven
 • Beerschot-Wilrijk schakelt topadvocaat in in 'strafschopzaak'
 • Eerste procesdag zaak Aquino brengt nog geen vuurwerk
 • Raadkamer Tongeren laat twee hooligans vrij, maar parket in beroep
 • STVV klopt leider OH Leuven
 • Politiebonden wachten tot 19 september met staking, betoging daags voordien
 • ?Zij die ISIS steunen, zijn gevaarlijker dan terroristen zelf?
 • Eerste training Jelle Vossen bij Middlesbrough

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!