Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

17-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speelstraten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze zomer kunnen kinderen spelen in 7 speelstraten

Ook dit jaar weer promootte het gemeentebestuur de tijdelijke inrichting van speelstraten in onze gemeente. In totaal kwamen er 8 aanvragen binnen om zo'n speelstraat in te richten. Aan 7 van de aanvragers werd een effectieve vergunning verleend om een speelstraat te realiseren:

- Groenstraat (22-07 tot 16-08)
- Kruisstraat (12-08 tot 25-08)
- Meerkoetstraat (15-07 tot 11-08)
- Molenweg (16-08 tot 31-08)
- Sint Lambertusstraat (01-08 tot 31-08)
- Steenbergwijk (29-07 tot 18-08)
- Wilgenstraat (15-07 tot 09-08)

Ook voor de Bevrijdingslaan werd een aanvraag ingediend, maar die werd geweigerd omdat de aanvraag niet aan de voorwaarden voldeed.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek op het plein
Klik op de afbeelding om de link te volgen Affiche Zomernoten is compleet

Op zondag 28 juli vindt op het John Cuppensplein in het centrum van onze gemeente opnieuw het muziekspektakel 'Zomernoten' plaats. Een resem lokale muzikanten zal in de namiddag voor een gezellige muzikale sfeer zorgen. Intussen is de affiche compleet:

- 15.00 uur: The Suncourt Ramblers
- 16.30 uur: Meet the Fokkers
- 18.00 uur: Out of Cash
- 19.30 uur: Prettig Gestoord

DJ Big Fun sluit de avond af. Het geheel wordt aan mekaar gepraat door Maarten Cox. Zomernoten is een gratis muziekfeest, iedereen is van harte welkom.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SALK-plan voorziet ook investeringen in Houthalen-Helchteren
Viaduct aan kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan

Vandaag wordt het SALK-plan voor Limburg voorgesteld. Dit plan voorziet een resem maatregelen én middelen om op termijn de economie in onze provincie opnieuw te versterken. Ook voor onze gemeente zitten er een resem maatregelen vervat in het SALK plan. Wij sommen ze even voor u op.

Mobiliteit
Naast louter economische maatregelen, spreekt het SALK-plan zich ook uit over randvoorwaarden, zoals mobiliteit. In dat kader voorziet het plan 10 miljoen euro voor verbeteringswerken rond mobiliteit, specifiek voor onze gemeente. Uit het plan wordt gedestilleerd dat de Vlaamse regering nog steeds achter de omleidingsweg blijft staan. In afwachting van een mogelijke realisatie van die weg, wordt nu wel reeds een aantal (tijdelijke) ingrepen op de Grote Baan doorgevoerd:
-- een fietsbrug over de Grote Baan, ter hoogte van het oude spoor (Molenheide)
-- verbreding van de Grote Baan tot 2x2 rijstroken, van Helchteren tot aan de bestaande 4-baansweg richting Lommel
-- een rotonde om het Europark te ontsluiten, ter hoogte van de Herebaan-Oost
-- aanleg van een rotonde, ter hoogte van de kruising van de Grote Baan met de Meerstraat/Koolmijnlaan met daarover een (tijdelijk) viaduct

REMO
Binnen de contouren van het SALK-plan, voorziet de Vlaamse regering ook financiële middelen voor de plannen die er leven op het REMO-stort. Zo zal Vlaanderen regelen dat de geplande plasmaoven op het REMO-stort ruimtelijk mogelijk wordt. Het gaat hierbij om een demonstratie-oven waarin het afval van het REMO-stort op een hoge temperatuur wordt verbrand. De Vlaamse regering steunt ook de oprichting van een competentiecentrum dat het opruimen van stortplaatsen onderzoekt. Ook in een verdere fase, men denkt dan aan de concrete realisatie van het Closing the Circle -project op de REMO-site in Helchteren, biedt de Vlaamse regering mogelijke financiële ondersteuning.

Naast deze specifieke Houthalense dossiers, zijn er ook nevendossiers die hun weerslag op onze gemeente zullen kennen. Zo voorziet het plan extra middelen om sociale woningen versneld energiezuinig te maken. Daarnaast wordt er 2,9 miljoen euro uitgetrokken voor een geïntegreerd kinderarmoedeplan waaraan de gemeenten die hierdoor getroffen worden, kunnen participeren. Ook wordt er extra geld uitgetrokken voor de realisatie van bijkomende rusthuisbedden in Limburg.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jets over Pampa
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Internationale meeting van modelvliegtuigen

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli organiseert modelvliegclub Pampa Modelfighters vzw voor de 23ste maal haar internationale modelvliegshow ‘Jets over Pampa’. “En het belooft dit jaar opnieuw een bijzonder spektakel te worden” aldus voorzitter Jos Clissen. “Onze vliegshow is uitgegroeid tot de grootste in zijn soort in Europa en geldt volgens kenners als dé referentie binnen de modelluchtvaart. De internationale kleur van het deelnemersveld bewijst ook dit jaar weer dat de Pampa Modelfighters gekend zijn tot ver over onze landsgrenzen heen. De Europese top van de modelvliegtuigbouw uit onder meer Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Zweden, Luxemburg en Zwitserland zal aanwezig zijn op onze vliegshow.”

Tot 300 km/uur
“Onze show is voorbehouden aan modelvliegtuigen die aangedreven worden door een miniatuur straalmotor (turbine) of een volledig ingebouwde motor met meerbladige schroef. Deze vliegtuigen zijn echte mini-straaljagers. Snelheden van 300 km per uur én meer zijn perfect haalbaar”, legt Jos ons uit. “Sinds enkele jaren zijn er ook steeds helikopters aangedreven door een turbine aanwezig en vliegtuigen met turboprop. Dat is een propellor die aangedreven wordt door een turbine.”

Gratis voor inwoners
"Op zaterdag wordt er van 9 tot 18u gevlogen door de piloten en kan het publiek genieten van de prachtige toestellen. De toestellen kunnen eveneens van nabij bezichtigd en gefotografeerd worden. Na de laatste vrije vluchten van 9u tot 12u00 start op zondag om 12u30 de eigenlijke wedstrijd. Een jury beoordeelt de piloten op hun bouw- en vliegkwaliteiten met als inzet de Pampa Challenge Trophy".

“Leuk is ook dat we de inwoners van Houthalen-Helchteren de kans bieden om deze vliegshow gratis bij te wonen. Op vrijwillig vertoon van je identiteitskaart mag je onze show kosteloos een bezoek brengen”, besluit Jos zijn verhaal. Geen twijfel mogelijk. Met het mooie programma zal dit evenement dit jaar opnieuw honderden bezoekers verwelkomen."

Deze internationale modelvliegshow vindt plaats op de terreinen van de club, gelegen op het militair domein in Helchteren. Je bereikt de terreinen via de Kazernelaan en de Sonnisstraat. Oranje pijlen in de vorm van vliegtuigjes wijzen je de weg.

Meer info: www.pmf.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleuters gaan op ontdekkingstocht in de natuur
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kabouterwandeling op Hengelhoef

Limburgs Landschap nodigt zondag 14 juli alle kleuters uit voor een gezellige kabouterwandeling. Met kaboutermutsen en goedgemutst, danset het jonge volkje de kabouterdans. Bovendien brengen ze een bezoek aan de kabouters in Limland. Aan de hand van leuke verhaaltjes, tekeningen en zelfs turnoefeningen leren ze meer over deze kleine vrienden. Misschien verstoppen de kabouters zelfs een schat in het bos en barst het kabouterfeest los!

Deze activiteit is speciaal bedoeld voor 4 tot 6-jarigen. Het aantal deelnemers is beperkt. Best vooraf even informeren of er nog plekjes vrij zijn. De activiteit vindt plaats op het domein van Limburgs Landschap (Hengelhoef) en dit op zondag 14 juli om 14 uur. Deelnemen kost 1 euro, leden van Limburgs Landschap krijgen deze activiteit gratis aangeboden.  

Meer info: Limburgs Landschap vzw, Stefanie Knaepen, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50, http://www.limburgs-landschap.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ludieke actie wil veiligheid in beeld brengen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat hangt er aan de toren van het NAC?
 
Heel wat passanten hebben zich al de vraag gesteld wat er uit de toren van het NAC bengelt. Sinds vrijdagavond hangt er een doek uit het oog van Daubechies. Waarom zou dat zijn, vraagt iedereen zich af...
 
"Het doek symboliseert een vallend kind", aldus Melissa Bosmans en Luciana Costa, gemeenteraadsleden van S&D. "Weken geleden al stelden we vast dat de toegangsdeur tot het dakterras van het NAC gewoon open is. Iedereen kan tijdens de openingsuren van het NAC  zomaar het dak op. Groot was onze verbazing toen we enkele weken geleden met onze mensen op het dak een aantal... spelende kinderen aantroffen. We hebben dit voorval meteen gemeld en ter sprake gebracht op de gemeenteraad van juni. Het gemeentebestuur beloofde het euvel snel op te lossen en ervoor te zorgen dat de deur vanaf nu enkel met een badge kon geopend worden."
 
Geen gehoor
Maar vandaag, drie weken later, blijkt dat nog steeds iedereen zomaar het dak op kan. "Na een vergadering die we vrijdagavond in het NAC hadden, besloten we opnieuw een kijkje te nemen of de deur intussen al dicht was. Ons ongeloof was groot toen we vaststelden dat de deur nog steeds gewoon open was en ... dat er opnieuw jonge kinderen in het gebouw rondliepen. De deuren van het NAC waren open omdat de bibliotheek nog toegankelijk was. Blijkbaar geeft het bestuur geen gehoor aan onze tussenkomsten en is de veiligheid van de inwoners voor hen geen prioriteit. Een andere uitleg kunnen wij er althans niet aan geven. De doorkijkzones in de toren zijn leuke, avontuurlijke uitdagingen voor het jonge volkje. Niemand twijfelt er aan dat als deze situatie zo blijft, er op een dag kinderen op de dakranden gaan klauteren. En wij willen het alvast niet op ons geweten hebben dat er daar eentje van naar beneden tuimelt, met alle gevolgen vandien."
 
Veiligheid
"We vinden het ongehoord dat de burgemeester en de schepenen onze terechte oproep van weken geleden zomaar in de wind slaan. En tja, als we het gesprek aangaan en men blijkt met onze terechte bezorgdheid niets te doen, dan zit er uiteraard niets anders op dan met deze ludieke actie verder onheil te voorkomen. We hopen dan ook dat het beeld van het wit laken onze bestuurders wakker schrikt en dat de toegangsdeur tot het dakterras vanaf nu gesloten blijft", aldus de S&D-fractie.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.134 woninginbraken in 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Aantal woninginbraken gestegen

In 2012 steeg het aantal woninginbraken in onze gemeente ten opzichte van de jaren voordien. In 2011 stelde de lokale politie in Houthalen-Helchteren 107 woninginbraken (inclusief pogingen tot inbraak) vast. In 2012 was dat aantal opgelopen tot 134. Een flinke stijging dus. Ter vergelijking: in 2009 lag dit aantal nog op 65.

De stijging van het aantal inbraken is geen lokaal fenomeen op zich. Heel de provincie wordt er mee geconfronteerd. De economische crisis speelt hierbij een rol, maar onderzoek toont ook aan dat het gegeven van rondtrekkende dievenbendes toeneemt. Zowel vanuit provinciaal oogpunt als op lokaal vlak worden er heel wat inspanningen geleverd om deze criminaliteitsvorm in te dijken. Onze lokale politie boekte op dat vlak in 2012 trouwens ook puike resultaten.

De analyse van de woninginbraken leert ook dat in 2012 vooral in de maanden april, november, december en januari er veel woninginbraken plaatsvonden. Traditioneel zijn de wintermaanden op dat vlak belangrijk.
Kijken we naar de wijken die het meest getroffen werden, dan zien we dat de top drie bestaat uit Houthalen-Oost (24%), Helchteren (21%) en Meulenberg (18%).  Bij de cijfers dient wel de randbemerking gemaakt te worden dat enkel inbraken in effectieve woningen (huizen, appartementen, studio's,...)  worden geteld. Inbraken in bijvoorbeeld tuinhuisjes, losstaande garages, schuren,... worden niet in deze cijfergegevens opgenomen.

De bestrijding van woningbraken zal ook de komende jaren een belangrijke prioriteit blijven binnen het zonaal veiligheidsplan.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laad ook tijdens de zomer je budgetmeterkaart op
Klik op de afbeelding om de link te volgen OCMW wil mensen aanzetten om ook tijdens de zomermaanden de budgetmeterkaart op te laden

Inwones met een budgetmeter voor aardgas zijn in de zomermaanden niet makkelijk geneigd om hun budgetmeterkaart op te laden. Het verbruik ligt in de zomermaanden lager, waardoor men dit al eens vergeet of bewust niet doet. Toch is het belangrijk om een mooi tegoed op te bouwen voor de koude wintermaanden van het najaar. In die maanden weegt het opladen immers zwaarder door, waardoor de kans dat er weer meer schulden worden opgebouwd, groeit.

Om dit te voorkomen, kent het OCMW een aanmoedigingspremie toe aan alle inwoners van onze gemeente die in de zomer hun budgetmeter voor aardgas opladen. Deze premie bedraagt 10% van het tijdens de zomer opgeladen bedrag, met een maximum van 100 euro op 30 september. Het bedrag wordt uitbetaald door het OCMW, maar wordt wel gerecupereerd van het Sociaal Fonds Gas en Elektriciteit.

Meer info vind je bij het OCMW.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.American en special cars op De Plas
Klik op de afbeelding om de link te volgen 32ste meeting van de Free Outlaw Vanners op Kelchterhoef

Dit weekend vindt op de terreinen van De Plas in Kelchterhoef de 32ste meeting van de Free Outlaw Vanners plaats. Honderden niet-alledaagse voertuigen en hun vaak al even excentrieke eigenaars treffen er mekaar in een amicale sfeer. Het publiek is welkom om de wagens te komen bekijken.

Maar de meeting gaat veel verder dan enkel wagens bekijken. Zo zijn er op zondag in de grote tent een aantal muziekoptredens om naar uit te kijken. Vanaf 13.30 uur treden onder meer Robby Longo en Arnd Van Vlierden met zijn band Out of Cash op. Verder kan je op het terrein ook kennismaken met airbrush, car tuning, ... Op zondagochtend verzamelen de special cars voor een rit doorheen Houthalen-Oost.

Info: www.free-outlaws.com
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kledingbedrijf JBC meteen kwart groter
JBC neemt belangrijk bedrijf over

Modeketen JBC met haar hoofdzetel in Houthalen-Helchteren heeft zopas een grote overname doorgevoerd. JBC nam het bedrijf Mayerline over. De overname handelt over 85% van de aandelen van Mayerline, een bedrijf dat in handen is van de familie Geurts-Meyer. Mayerline richt zich op damesmode en herbergt in totaal 44 winkels. Met de overname komt JBC steviger op de derde plaats te staan als modebedrijf in ons land, na C&A en H&M.

JBC laat wel weten dat Mayerline apart zal blijven bestaan, als een eigen merk. Mayerline draait een omzet van zo'n 53 miljoen euro per jaar en stelt meer dan 320 mensen te werk in ons land. JBC zelf heeft zo'n 130 winkels in België en Luxemburg en stelt direct en indirect meer dan 1.300 mensen te werk. JBC is als bedrijf goed voor een jaaromzet van zo'n 256 miljoen euro. Met de overname van Mayerline komt daar nu dus een flinke slok bovenop.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wietplantage
Tweede wietplantage ontmanteld op de Koolmijnlaan

Nadat de lokale recherche vorige week een wietplantage ontmantelde op de Koolmijnlaan, werd afgelopen maandag een tweede plantage, op dezelfde straat opgedoekt. Deze tweede plantage omvatte een 400-tal wietplanten. De plantage was ondergebracht in een woning.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe uitbater gezocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gemeentebestuur gaat op zoek naar nieuwe uitbater theatercafé CC Casino

Het gemeentebestuur lanceert een oproep voor kandidaat-uitbaters van het theatercafé van cultuurcentrum Casino. Het contract van de huidige uitbaters loopt af en het bestuur wil komend seizoen starten met een nieuwe uitbating. Tijdens de zomermaanden is het cafetaria gesloten.

In het kader van de zoektocht naar een nieuwe uitbater, keurde het gemeentebestuur de lastvoorwaarden en de gunningswijze goed. Het staat kandidaat-uitbaters vrij om een offerte voor de uitbating in te dienen. Bij de gunningscriteria houdt het bestuur niet enkel rekening met het prijsvoorstel van de kandidaten, er wordt ook gekeken naar onder meer de bereidheid die men heeft om met sociale tewerkstelling te werken, er wordt gekeken naar de wijze waarop de kandidaten de conciergefunctie willen invullen én men vraagt aan de kandidaten naar een visie om ook wijkwerkingen en doelgroepen bij de uitbating te betrekken.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentebestuur wil tunnels
Gemeentebestuur wil dat er snel... tunnels komen onder de centra

De zomermaanden gelden traditioneel als komkommertijd in de media. Om dat enigszins ongedaan te maken, riep het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren dinsdagmiddag de pers bij mekaar. De reden was verrassend: het gemeentebestuur wil dat er snel werk wordt gemaakt van enkele kleinere tunnels onder de centra van Helchteren en Houthalen-Centrum.

Het klinkt erg vreemd om uit de mond van burgemeester Yzermans te horen dat het bestuur vragende partij is om tunnels aan te leggen onder de centra van de deelwijken die doorkruist worden door de Grote Baan. Jarenlang al is Yzermans en zijn partij voorstander van de komst van de omleidingsweg. Zo ook coalitiepartner CD&V. Toch komen beide groepen nu met een nieuw concept waarbij tunnels de doorstroming van de kruispunten op de Grote Baan moeten verbeteren. Zowel SP.a als CD&V poneren wel dat hun nieuw plan niets te maken heeft met de omleidingsweg. "We willen deze verkeersingrepen op de Grote Baan nu snel realiseren, opdat de verdere ontwikkeling van onze centra onverstoord verder kan gaan", aldus beide partijen.

Tunnels
In de plannen die aan de pers verteld werden, zit een korte tunnel onder het kruispunt in Helchteren (Grote Baan met Kazernelaan) en onder het centrum van Houthalen-Centrum. Hierbij zou deze laatste tunnel aansluiting vinden met een ondergrondse parking, een beetje naar het voorbeeld van het stationsplein in Leuven. Ook het kruispunt van de Koolmijnlaan met de Grote Baan zou via een rotonde aangepakt worden. Ter hoogte van Molenheide plant men een fietsbrug. Verder wil men de flessenhals in Helchteren ongedaan maken om zo het vier-baansverkeer onverstoord door te laten gaan.

Zowel Yzermans als Verpoorten blijven herhalen dat deze 'nieuwe' plannen niets te maken hebben met een mogelijke komst van de omleidingsweg.

Nieuwe plannen?
Opvallend is dat de media de plannen van het bestuur als nieuw bestempeld. Oppositiepartij S&D heeft deze concepten immers al zes jaar in haar programma opgenomen. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen werden de concepten van S&D nog door beide partijen als onhaalbaar afgedaan. Om dan dinsdag met quasie identieke plannen op de proppen te komen...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedinzameling
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Rode Kruis zamelt bloed in

Bloed geven doet leven! Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, een bevalling of een operatie bijvoorbeeld. Of omdat ze ziek zijn. Soms moeten zelfs ongeboren baby's al een bloedtransfusie krijgen. Elk zakje bloed kan levens redden.
Daarom organiseert het Rode Kruis geregeld bloedinzamelingen in onze gemeente. Aanstaande donderdag 11 juli kan je als bloeddonor terecht in het parochiecentrum in de Pastorijstraat in Houthalen-Centrum. Het Rode Kruis zal er bloedafnames doen tussen 17.30 en 20.00 uur.
Meer info: bloed@houthalen-helchteren.rodekruis.be

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse fietstochten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ontdek leuke plekjes met de fiets

Socioculturele vereniging SenD organiseert deze zomer aan aantal leuke recreatieve fietstochten. Aanstaande zondag 14 juli staat de eerste zomerse fietstocht gepland. Iedereen is welkom om mee te fietsen. De fietsers komen samen om 10.00 uur aan de Abdijhoeve. Op 14 juli brengt de fietstocht je langs mooie plekjes in onze gemeente tot aan de beeldentuin van Staf Timmers. Daar kunnen de fietsers kennismaken met Het Verloren Paradijs.

Op 28 juli staat de tweede zomerse fietstocht op het programma. Die zal de fietsers tot aan kasteelbrouwerij Ter Dolen brengen, waar een gids hen een boeiende rondleiding geeft.

Zin om mee te fietsen: gewoon doen. Je bent welkom op 14 juli om 10.00 uur aan de Abdijhoeve. Er wordt op een rustig tempo gefietst. Deelnemen is gratis. Meer info: annacoonen@hotmail.com.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachfestival
Veel volk, goede sfeer maar minder sterke acts

Het centrum van Houthalen was gisterenavond opnieuw het hoofddecor voor het lachfestival. Het prille zomerweer bracht heel wat volk op de been, zelfs gouverneur Reynders was aanwezig. Hij ontving dit jaar voor de tweede maal een lachmannetje. De traditionele lachstoet lokte heel wat nieuwsgierigen. Her en der was te horen dat men benieuwd was naar de schaars geklede zuiderse dames die aangekondigd waren. Al viel die Rio-sfeer een klein beetje tegen en werd het vooral een bonte verzameling van putheksen, kleurrijke figuren en donkere torso's met djembés en andere muziekinstrumenten.

Na de stoet verspreidde het volk zich over de straten van het centrum. De horecazaken draaiden op volle toeren en overal dook live muziek op. De sfeer zat er goed in, honderden mensen vleiden zich neer op één van de vele terrassen. Ook de brasserie van het NAC organiseerde een eigen mini-festival dat behoorlijk in de smaak viel. Enig minpuntje dat her en der te horen viel, was de magere inhoud van de humoracts. Een passerende olifant of een levende sofa: leuke invalshoeken maar wel veraf van de humoracts van weleer. Andere acts, zoals een menselijke grijpmachine waren pover.

Maar al bij al, een gezellige avond met leuk straattheater, opvallende figuren en een meesterlijk aapje op een fiets. Ook de slotavond van de kindercircuscursus in CC Casino was succesvol. Meer dan 70 kinderen traden op, het casino zal tjokvol. Een prima initiatief, alleen jammer dat de voorstelling gelijk viel met de openingsstoet van het festival.

Vanavond vindt om 20.00 uur in CC Casino nog het lachgala plaats, als afsluiter van het festival.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw beweging in Noord-Zuiddossier

Crevits gaat Plan-MER van de omleidingsweg herwerken

De Vlaamse regering heeft onder impuls van minister Crevits (CD&V) een studiebureau aangesteld om het plan-MER, het milieu-effectenrapport voor de Noord-Zuidverbinding te herwerken en zo tegemoet te komen aan de opmerkingen die de Raad van State eerder hanteerde om het voorliggende plan-MER te vernietigen. Met deze nieuwe aanpak wil Crevits toewerken naar een snelle en rechtszekere oplossing in dit dossier.
Van zodra het studiebureau haar werk afgerond heeft, zal het dossier opnieuw op de tafel van de Vlaamse regering komen en wordt er bekeken welke nieuwe stappen er in dit dossier zullen genomen worden. Verwacht wordt dat het studuebureau enkele maanden werk heeft aan de herwerking van het plan-MER.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Raad van State geeft advies over nooddecreet Noord-Zuidverbinding

Het nooddecreet om de omleidingsweg rond de Noord-Zuid in onze gemeente snel te realiseren, is mits aanpassingen "aanvaardbaar". Dat is het antwoord dat vervat zit in een advies van de Raad van State hieromtrent. De Raad laat zich wel erg cynisch uit over deze procedure.

Zoals u weet, vernietigde de Raad van State begin april het ruimtelijk uitvoeringsplan en het milieurapport voor de omleidingsweg. Hoofdreden hierbij is de belangrijke schade die deze weg aanricht in waardevol en beschermd natuurgebied. Daarop diende Open VLD in het Vlaams Parlement een nooddecreet in om die omleidingsweg alsnog snel te kunnen realiseren. Parlementsvoorzitter Peumans vroeg hierop advies aan de Raad van State, dat advies is er nu dus gekomen.

De Raad zegt dat het voorstel van decreet "aanvaardbaar" is, mits aanpassingen. Zo moet het algemeen belang van de omleidingsweg uitgebreider worden aangetoond. Voorts moeten de tegenstrijdigheden over het milieurapport worden weggewerkt. (bron: hbvl)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentebestuur keert eerdere beslissing om

Dan toch 16 voltijdse vakantiewerkers voor Vinkenhof

Eerder dit jaar besliste het gemeente- en OCMW-bestuur, in het kader van besparingen, om voor het Woonzorgcentrum Vinkenhof dit jaar slechts 16 halftijdse in plaats van 16 voltijdse zomerwerkers aan te stellen. In Vinkenhof verblijven zo’n 110 zorgbehoevende bejaarden en senioren.

Het schepencollege is nu op deze beslissing teruggekomen nadat er vanuit de werkvloer bezorgdheden waren geuit over de maatregel. Juli-augustus is immers de periode waarin veel personeelsleden vakantie nemen. De inzet van voldoende vakantiewerkers moet dan zorgen voor een toereikende kwalitatieve zorgverlening in Vinkenhof.

Het college en het OCMW-bestuur hadden hier duidelijk oor naar en zij zullen dan ook de eerder genomen maatregel corrigeren. De aanwerving van 16 voltijdse vakantiewervers betekent wel een meerkost van 18 500 euro maar die wordt door gemeente en OCMW samen gedragen.

Het OCMW-personeel heeft zich op zijn beurt geëngageerd om een strategische denkoefening te ondersteunen ten einde de kosten van activiteiten en personeelsinzet te beperken.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beheerswerken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Help mee de vallei van de Mangelbeek te beheren!

Het eerste weekend van juli organiseert Vzw Milieugroep de Mangelbeek traditiegetrouw haar beheerweekend in de vallei van de Mangelbeek. Tijdens dit beheersweekend worden er werken uitgevoerd in het kader van traditioneel hooilandbeheer, zoals maaien en afvoeren van graszones. De werken vinden plaats temidden de schitterende, unieke natuur van de Mangelbeek. Alle deelnemers worden 's avonds getrakteerd op een barbecue. Iedereen is welkom om deel te nemen. Meld je wel vooraf even aan: mangelbeek@skynet.be.

Meester Koen en zijn klas werkten ook al mee!

Op de voorlaatste schooldag was de klas van meester Koen van school de Laekerberg op bezoek in de vallei van de Mangelbeek. Samen met vrijwilligers van Milieugroep de Mangelbeek deden ze er aan hooilandbeheer. De bedoeling hierbij is om de soortenrijkdom aan planten in dit gebied te waarborgen. Het enthousiasme van de kinderen was groot en flinke hopen maaisel werden afgevoerd met behulp van draagberries. Het was knap om te zien hoe deze kinderen op een educatieve en plezante manier dit stukje natuur leerden waarderen. De natte voeten en modderige kleren namen ze er met plezier bij. Hopelijk de mama's en de papa's achteraf ook...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Rondvraag / Poll
Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
ja
neen
Bekijk resultaat

Laatste commentaren
 • Info (Sandra)
      op Ruiterroute passeert Kelchterhoef
 • zheng123 (zheng123)
      op Damesbasketploeg gered
 • yao (yao141)
      op Natuurpunt zakt met telescopen af naar De Plas
 • wietplantage in de Kerkhoflaan (just is just)
      op Samenwerking politiediensten loont opnieuw in drugsactie
 • Nieuws DeRedactie
 • 'Nog lichte vertragingen voor helft van vluchten op Brussels Airport'
 • Vlaamse magazines verliezen verder terrein
 • [VIDEO] - De leukste bloopers uit 35 jaar CNN
 • Rijdt Contador zijn concurrenten opnieuw in de vernieling? Volg het hier
 • Zwakke staat, sterke burgers - Dries Deweer
 • 'Deze leerlingen zijn echte juwelen'
 • 'Geen sporen van vergiftiging in resten Neruda'
 • Bonnard, de stille schilder
 • 'Geen nadelige gevolgen van Uplace voor omliggende gemeenten'
 • Spaanse drugssmokkelaar betrapt met 2,7 kilo cocaïne in koffer
  Nieuws De Morgen
 • LIVE: Blatter laat Palestijnse vrouw uit zaal zetten - uitslag stemming in late namiddag
 • Vrouw richt wapen op 'verdacht' moslimkoppel dat fuivende tienerzoon opwacht
 • Carrefour opent 'privé-drive' op parking VRT en RTBF
 • Japanse vulkaan barst onverwacht uit
 • 200.000 m² nieuw asfalt in Zaventem
 • Zware aardbeving voor kust van Alaska
 • Exotische verrassing van de Giro verklaart zijn knappe prestaties
 • LIVE: Blatter laat Palestijnse demonstrante uit zaal zetten - uitslag stemming in late namiddag
 • Vulkaan in Japan barst totaal onverwachts uit
 • Waarom het ideale dieet constant verandert
  Nieuws Sporza
 • Frank Raes over het Heizeldrama: 'Totale chaos en ontreddering'
 • Het Heizeldrama, dag op dag 30 jaar geleden: 'Totale chaos'
 • Rijdt Contador zijn concurrenten opnieuw in de vernieling? Volg het hier
 • Wie zegeviert in de Vlaamse Ardennen?
 • Papa Thibaut Courtois: 'We zijn overgelukkig'
 • Rijdt Contador zijn concurrenten opnieuw in de vernieling?
 • 'Sporters gebruiken veel te veel geneesmiddelen en supplementen'
 • Rit 3: Knokke-Heist - Herzele
 • Ivan De Witte: 'Nood aan verfrissende perceptie binnen FIFA'
 • Belgian Lions: 'Groepsfase overleven op het EK'
  Nieuws HBVL
 • Kleuterfeest basisschool Op Dreef
 • LIVE. FIFA-baas insinueert complot Westen, congres onderbroken
 • Waanzinnige 80's kortfilm 'Kung Fury' is monstersucces
 • Vier weken uitstel voor Halense gemeenteraad
 • Louis Tobback: ?Moeten we nu kweken als konijnen voor Uplace??
 • Supporters en politici herdenken Heizeldrama
 • Werd u ooit opgelicht in het buitenland? (oproep)
 • FIFA-baas insinueert complot Westen, congres onderbroken
 • Studie: ?Uplace heeft geen nadelige gevolgen voor omliggende gemeenten?
 • NLMK Steel in sterk afgeslankte versie verder

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww  
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.cosimo.be/Meulenberg 

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!