Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

01-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek groenproject op dak van het NAC
Klik op de afbeelding om de link te volgen Inderdaad... onderstaand bericht was onze aprilvis van dit jaar. Bedankt voor de vele toffe reacties!

Pompoenproject op dak van het NAC

Wie het NAC al bezocht, kon zien dat de dakoppervlakte volledig ingericht is als groendak. "En deze zomer starten we met een uniek project op dit groendak", aldus projectleider Andy Vissenaken. "In totaal worden er in de maand mei 200 pompoenplanten op het NAC-dak geplant. Deze planten hebben het voordeel dat ze veel vocht uit de substraten opzuigen. Bovendien, en dat is de hoofdreden waarom we voor pompoenen kozen, bieden de grote bladeren een gigantisch schaduwdek. Dat moet ervoor zorgen dat de temperaturen bij warm weer in het gebouw onder controle blijven. Het is een vernieuwende aanpak die zonder twijfel doeltreffend is. Bovendien kiezen we voor de soort Cucurbita Maxima die naast grote bladeren ook dikke oranje vruchten oplevert. Dat zorgt ongetwijfeld voor een uniek schouwspel in de zomerperiode op het dak van het NAC."

Doelbewust pompoenen
Er zijn nog andere planten met grote bladeren, waarom kiest men dan voor pompoenen? "Een pompoen heeft een klein wortelgestel", aldus Vissenaken. "In de herfst worden de planten gerooid. Dan is het handig dat de wortelgestellen niet teveel schade aan de substraatlagen aanbrengen. Bovendien is ook de afvalverwerking van pompoenrestanten eenvoudig en milieuvriendelijk. Een gerooid pompoenblad is binnen 6 dagen volledig vergaan. Ecologisch dus."

200 planten voor 200 gezinnen
Om het project een persoonlijke toets te geven, ontwikkelde Vissenaken een leuk concept. "Elke plant draagt gemiddeld zo'n 7 pompoenen van elk zo'n 4 kilo. Dat betekent 28 kilo vruchtvlees x 200 planten: goed voor 5600 kilogram pompoenvlees. Daarom bieden we 200 gezinnen in onze gemeente de kans om een pompoenplant te 'adopteren'. De eerste 200 personen die zich aanmelden, krijgen een pompoenplant toegewezen. De opbrengst van de plant gaat naar de adoptieouder. Er is maar één voorwaarde: met halloween moet er 1 pompoen, mooi uitgesneden teruggebracht worden naar het NAC voor een leuke halloweendecoratie", glimlacht Vissenaken.
Wil jij graag een pompoen van het dak van het NAC adopteren: mail dan snel jouw gegevens naar redactie-stekke@hotmail.be.  
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed paasweekend voor Houthalense voetbalploegen
Belangrijke overwinning voor KFC Helson

Het paasweekend was een prima weekend voor onze lokale voetbalploegen. KFC Helson ging de topper op het terrein van Nevok Gruitrode winnen met 1-2. Een belangrijke overwinning met het zicht op de titel in 2de provinciale voor de spelersgroep van trainer André Vangerven. Ook Houthalen VV ging in 4de provinciale met de winstpremie aan de haal. De ploeg versloeg Wijshagen met 4-2.

Park FC behaalde de 2de periodetitel dankzij een knappe thuisoverwinning tegen Achel VV. In een felbevochten wedstrijd met verschillende gele en zelfs één rode kaart, trok Park het laken naar zich toe. Jan De Man (2x) en Franco Murgo scoorden voor Park FC.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Vrolijk Paasfeest
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedinzameling
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bloedinzameling Rode Kruis

Bloed geven doet leven! Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig, na een ongeval, een bevalling of een operatie bijvoorbeeld. Elk zakje bloed kan levens redden. Aanstaande dinsdag 2 april organiseert het Rode Kruis een bloedinzameling in ontmoetingscentrum De Roepsteen in Helchteren. Bloedgevers zijn welkom van 17.30 tot 20.00 uur. 
Meer info: bloed@houthalen-helchteren.rodekruis.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarmarkt
Grote markt op Paasmaandag

In het centrum van Houthalen-Oost vindt aanstaande maandag traditiegetrouw de Paasmarkt plaats. Van 15 tot 19 uur stallen meer dan 100 standhouders hun waren uit. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentelijk meerjarenplan goedgekeurd
Voor 1,6 miljoen euro besparingen op gemeentebudget

Afgelopen donderdag werd het gemeentelijk meerjarenbudget voorgelegd aan de gemeenteraad. Het viel hierbij op dat het gemeentebestuur in totaal 1,6 miljoen euro moet besparen in 2013. "Die besparingen zullen doorgevoerd worden op zowel het gemeentebudget zelf, alsook op het politiebudget en op het budget van het OCMW", aldus waarnemend burgemeester Verpoorten. "De oefening zal vooral gemaakt worden aan de uitgavenzijde. Hierbij wordt niets uitgesloten, enkel willen we naakte ontslagen vermijden. Bijkomend wordt er in onze meerjarenplanning geen belastingverhoging voor onze inwoners ingevoerd. Dat is alvast beslist binnen de meerderheid", aldus Verpoorten.

Hoe gaat men die besparingen opvangen?
"Een grote kost is de personeelskost. Hier zullen we ook de komende jaren een beleid voeren waarbij personeelsleden die op een natuurlijke manier afvloeien, zoals bij pensioen, niet automatisch vervangen worden. Binnen het samengevoegd personeelskader wordt in de eerste plaats gekeken naar doorschuivingen en verdeling van takenpakketten om de vrijgekomen personeelsplaatsen in te vullen. Nieuwe aanwervingen komen er in principe niet. Daarnaast zullen we in alle werkvelden de tering naar de nering zetten. Hierbij wordt niets geschuwd, met andere woorden ook subsidiekanalen zullen worden afgeslankt. Een structurele besparing wordt doorgevoerd over alle beleidsdomeinen heen. Ook het investeringsbudget wordt teruggeschroefd. Het komende jaar staat er alvast geen enkele flinke investering op het programma buiten de verdere afwerking van het NAC en de aankomende integratie van een nieuwbouw voor kinderopvang aan datzelfde NAC."

Gaat men op zoek naar nieuwe inkomsten?
Uit de financiële meerjarenplanning blijkt dat men zich de komende tijd op vlak van inkomsten vooral toelegt op valorisaties van patrimonium. Hierbij vallen de verkopen van het voormalig politiegebouw, het oud-gemeentehuis en het Sociaal Huis op. Ook de afschaffing en overheveling van een aantal vzw's, waaronder bijvoorbeeld de vzw Culturele Centra, zorgt voor -weliswaar beperkte- nieuwe inkomsten en minder uitgaven.

Personeel
Vanuit de oppositie klonken in de eerste plaats een aantal bedenkingen omtrent de besparingen. "Zomaar besparen op personeel zonder duidelijke visie is geen goede keuze", klonk het bij N-VA, Vlaams Belang en S&D. "Je kan niet eindeloos herverdelen binnen het bestaande personeelskader. Wat doe je bijvoorbeeld bij verplegend personeel in onze zorginstellingen die afvloeien? Die taken kan je toch moeilijk overlaten aan en herverdelen binnen het bestaande personeelskader. Bovendien zijn er een aantal diensten nu al onderbemand." 

Verblijfstaks toeristen 
Maar vanuit de oppositie werden ook suggesties meegegeven aan de meerderheid. "Wij stellen voor dat er op structurele basis toch nagedacht wordt over bijkomende inkomsten", aldus Stijn Van Dingenen, fractieleider voor S&D. "Je kan de huidige negatieve cijfers wel camoufleren door een resem gemeentelijke eigendommen te verkopen, dat zijn echter geen structurele maatregelen. Feit is wel dat een groot deel van de uitgaven, onder meer voor het NAC, wel nog decennia lang op ons bord komen. Dus moeten we nadenken om hier toekomstgericht toch een duurzaam antwoord op te bieden. Als suggestie doen wij dan ook om de verblijfstaks voor toeristen terug in te voeren. Jaarlijks telt onze gemeente meer dan 400.000 toeristische overnachtingen. Gemiddeld bedraagt zo'n overnachtingstaks 1,5 euro per persoon, per overnachting: goed voor een structurele jaaropbrengst van meer dan 600.000 euro. Geld dat bovendien kan geïnvesteerd worden in de uitbouw van het toeristisch verhaal in onze gemeente. Een verhaal dat onder meer inzake tewerkstelling belangrijk is." S&D stelde ook correctiemaatregelen voor. Zo wil de partij onder andere de invoering van een leegstands- en krotheffing. "Met die maatregel zetten we niet enkel immospeculanten aan om leegstaande panden versneld te renoveren en zo het uitzicht van onze gemeente te verbeteren, het brengt ook geld in de lade waarmee bijvoorbeeld stimulerende subsidies voor andere omgevingsprojecten voor onze inwoners kunnen worden opgezet."

Verhuis Technische Dienst
N-VA viel het op dat het bestuur de verhuis van de gemeentelijke technische dienst in 2014 plant. "Men wil deze dienst verhuizen van Europark naar de site van het NAC", aldus fractieleider Peter Timmermans. "Maar wij vinden dit absoluut geen goede keuze. De integratie van de dienst aan het NAC wordt in 2014 geraamd op een kost van 1,4 miljoen euro. Die kost wil men dekken door de verkoop van de gronden van de Technische Dienst op Europark. Maar is zo'n verhuis op termijn kostenbesparend? Als we alleen al de kosten tellen van het tijdsverlies dat het personeel oploopt als het dagelijks vanuit het NAC moet uitrukken naar onze deelwijken, dan zou dat wel eens een verrassend hoog kostenplaatje kunnen zijn. Bovendien vinden we dat zo'n Technische Dienst perfect thuishoort in de omgeving waar het nu gelegen is."

Het meerjarenbudget werd meerderheid tegen oppositie goedgekeurd. "Het zal hoe dan ook een moeilijk oefening blijven, elke dag opnieuw", aldus waarnemend burgemeester Jef Verpoorten. "De financiële marge voor 2013 is erg klein, we hopen dan ook her en der op financiële meevallers."


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benefietwedstrijd voor Louise
Klik op de afbeelding om de link te volgen Basketbalwedstrijd als steun voor Louise

Louise is een vrolijke jonge meid met een guitige lach. Maar Louise voert een keiharde strijd. Het meisje vecht immers op haar jonge leeftijd al een hele poos tegen kanker. Om haar in de eerste plaats een bijzondere dag te bezorgen, maar uiteraard ook om wat steun voor de familie bij mekaar te krijgen, wordt erop 5 april een wel heel bijzondere basketbalmacht voor Louise gespeeld. En dat is geen toeval. De papa van Louise is immers voormalig profbasketter Jochen Ceyssens.

Het verhaal van Louise liet uiteraard de basketvrienden van Jochen en zijn gezin niet onberoerd. Het idee ontstond om een leuke benefietwedstrijd te organiseren. En het lukte de vrienden om hiervoor tal van (gewezen) topbasketters te strikken. Op 5 april is het dan zover. Om 20.00 uur wordt in sporthal Lakerveld in het centrum van onze gemeente de wedstrijd op gang gefloten. Op het terrein zullen de toeschouwers kunnen genieten van basketkunsten van onder meer gouverneur Reynders, Odell Hodge en Pieter Loridon. Het wordt zonder twijfel een heel bijzondere avond waarin sport en emotie naadloos in mekaar zullen overvloeien. 

Iedereen is welkom om dit unieke evenement bij te wonen. De wedstrijd start om 20.00 uur. Voorafgaand brengen vanaf 19 uur tal van steengoede DJ's het publiek al in de juiste sfeer. Om die sfeer nog extra te maken, en omdat Louise grote fan is van roze, wordt aan de aanwezigen gevraagd om een toets roze in de kledij te dragen. Het is immers ook een hoogdag voor Louise zelf... 
De toegangsprijs voor dit evenement bedraagt 7 euro voor kinderen en 12 euro voor volwassenen.

Ook wij willen uiteraard een warme oproep doen om dit evenement massaal te steunen. 
Kan u er zelf niet bij zijn, maar wil u Louise wel steunen, dan kan dat op rekeningnummer BE69-0836-0711-1178.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KFC Helson doet oproep voor supporters
Klik op de afbeelding om de link te volgen Topper Nevok Gruitrode - KFC Helson 

Voetbalclub KFC Helson speelt op paaszaterdag 30 maart de absolute topper op het veld van Nevok Gruitrode. Het is een belangrijke wedstrijd met het oog op de eventuele promotie. Momenteel voert Helson in 2de provicniale de rangschikking aan met 49 punten, Nevok Gruitrode volgt op amper 3 puntjes. De wedstrijd start om 16.00 uur. Spelers en bestuur doen alvast een warme oproep aan de supporters van KFC Helson om zaterdag aanstaande massaal af te zakken naar het terrein van Nevok Gruitrode. De terreinen van Nevok liggen aan de Groenstraat 38 in Meeuwen-Gruitrode. De steun van de supporters zal zaterdag absoluut een meerwaarde zijn voor de spelers van KFC Helson die gefocust naar de wedstrijd toeleven.  
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgse medailles voor Dans- en Turnclub Alanté
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Alantè beleeft hoogdagen

Dans- en Turnclub Alantè uit Houthalen-Oost beleeft momenteel hoogdagen. "De afgelopen weken pakten we met onze club verschillende titels en medailles op de Limburgse kampioenschappen", aldus Natalie Trippaers. "Resultaten die niet alleen fijn zijn voor onze turners en dansers, maar die ook een erkenning zijn voor de trainsters van onze club. Het geeft alvast een flinke boost aan Alantè. En dat is nodig want we kunnen nog een aantal onderpartners gebruiken voor onze kleine turntalenten. Jongeren vanaf 13 jaar met een basiskennis gymnastiek én met positieve turnkriebels zijn dan ook absoluut welkom om zich bij ons aan te melden." 

Meer info vind je op www.alantevzw.be. 
 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafeltennistornooi
Tafeltennisclub organiseert recreatief tornooi

De tafeltennisclubTTC Palet van onze gemeente vindt sinds enige tijd onderdak in de voormalige voetbalkantine van SK Sonnis (Helchteren). Op vrijdag 29 maart organiseert de club een recreatief tafeltennistornooi. De eerste wedstrijden worden gespeeld om 18.30 uur. 

Iedereen die graag eens een balletje slaat, is welkom om mee te spelen. Deelnemen kost 1,5 euro per persoon. Inschrijven kan ter plaatse, liefst vóór 18 uur. Meer info: ttcpalethouthalen@scarlet.be. De voetbalkantine van Sonnis vind je op het Koningsplein in Helchteren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overval
De Voorzorg Houthalen-Oost krijgt overvaller over de vloer

Op dinsdagochtend rond half tien, kreeg de socialistische mutualiteit de Voorzorg in de Canadastraat in Houthalen-Oost een overvaller over de vloer. Een man drong gewapend met een mes het kantoor binnen. Daar bedreigde hij het aanwezige personeel en eiste hij geld. Na de overval nam de man de benen. Er raakte niemand gewond. Hoeveel de buit bedraagt, is niet bekend. Opvallend is dat twee maanden geleden het kantoor op een gelijkaardige manier ook al werd overvallen. De politie is alvast een onderzoek gestart en bekijkt of beide overvallen met mekaar in verband staan. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids spelen woensdag buiten
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Woensdagmiddag is het buitenspeeldag!

Op 27 maart hebben de kids geen excuus: buiten spelen is dan de boodschap. Met de Buitenspeeldag wil de Vlaamse Overheid jongeren aanporren om gezellig en gezond buiten te spelen. Dit jaar slaat de organisatie de handen in mekaar met Ketnet en Nickelodeon.

Het initiatief kent jaar na jaar een groeiend succes. Gemeenten spelen handig in op het initiatief en organiseren tijdens de Buitenspeeldag toffe spelmomenten voor het jonge volkje. Ook jongerenzenders Ketnet en Nickelodeon doen hun duit in het zakje en staken tussen 13 en 17 uur hun programma’s.

“In Houthalen-Helchteren maken we er een speciale editie van”, aldus jeugdconsulent Dries Vandebeeck. “We trekken tijdens de Buitenspeeldag het bos in en centraliseren al onze jeugdactiviteiten rond de nieuwe speeltuin op Kelchterhoef. Iedereen van het eerste tot het zesde leerjaar is tussen 13 en 17 uur welkom om er samen een onvergetelijke middag van te maken. Hierbij zullen we ook het speelbos nog eens extra in de kijker plaatsen.” Info: www.buitenspeeldag.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indrukwekkend seizoen voor handbalclub Kreasa
Klik op de afbeelding om de link te volgen Handbalclub Kreasa Houthalen kampioen

Handbalclub Kreasa Houthalen zal volgend jaar in tweede nationale spelen. Na een sterk seizoen gaat de club van voorzitter Feyen en trainer Douven op drie speeldagen van het einde al met de titel aan de haal in de superliga.

Kreasa verloor dit seizoen enkel voor de Beker, tegen Bocholt, en speelde in de competitie twee keer gelijk, tegen Arena en Kortrijk. De statistieken van de Houthalense handbalclub mag je gerust indrukwekkend noemen. Met dubbel zo veel punten als de vijfde uit de stand, en met 555 gescoorde doelpunten en 407 geincasseerde heeft Kreasa zowel de beste aanval als de beste verdediging uit de reeks.

Proficiat!

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GR-5 wandelaars nodigen wandelaars en fietsers uit
Boerderietocht ten voordele van Klim Op

Op een zotte vrijdagavond in 2000 beslisten de vrienden Luc, Theo, Peter, Miel, Jos, Dominiek en Roger om een wandeltocht van 135 km naar de Boskar in Sankt Vith te ondernemen. “Onze tocht verliep via de wandelroute GR-5. Hieraan danken we trouwens onze naam GR-5 Wandelaars", aldus Miel Nouwen. 

Dertien jaar later bijt de wandelmicrobe nog steeds. “Zo organiseren we jaarlijks de boerderietocht. Op 1 april is het weer zover. Wandelaars en fietsers zijn tussen 9 en 15 uur welkom aan boerderij Soors op de Ossevenstraat in Helchteren. Deelnemen is gratis, maar het staat iedereen vrij om een gift te doen. De opbrengst schenken we ook dit jaar immers aan een goed doel, met name kleuterschool Klim Op in Helchteren. Zij willen een uitbreiding van de overdekte speelplaats en daar gaan we voor op pad.”

Info: www.gr54wandelaarshelchteren.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw grote opdracht voor decorbouwers Deusjevoo
Klik op de afbeelding om de link te volgen 2013 prima gestart voor Deusjevoo

2013 is amper drie maanden ver, maar het is nu al een topjaar voor de decorbouwers van Deusjevoo. Het Houthalens bedrijf sleepte eerder al de Export Award en een nominatie voor de JCI Award in de wacht. Zopas bereikte zaakvoerder Jo Peters en zijn team ook een verbintenis met Brabantia. “Brabantia is een wereldspeler in voornamelijk aluminium keukengerei”, aldus Jo. “De komende tijd mag Deusjevoo de winkels en showrooms van Brabantia onder handen nemen. Ook de beursstanden van het bedrijf worden door ons in een nieuwe look gegoten.” Jo en zijn team werken het concept uit dat wereldwijd door Brabantia zal worden gehanteerd. Het bedrijf is actief in liefst 25 landen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maanwandeling
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ontdek 'De Hutte' tijdens een unieke maanwandeling

Al enkele jaren organiseert vzw 55+ club uit de wijk De Hutte een unieke maanwandeling. Deze wandeltocht leidt de deelnemers door de gezellige wijk die voor de gelegenheid opgefleurd wordt met meer dan 5.000 kaarsjes. De tocht is zo'n 5,5 kilometer lang. Deelnemen kost 4 euro, waarbij je onderweg ook kan genieten van een hapje en een drankje.

Op zaterdag 23 maart 2013 is het weer zover. Vertrekken kan vanaf 19 uur aan wijkcentrum De Hutte op de Berkenstraat. Er wordt gestapt in groepen van 15 tot 20 personen, telkens met een begeleider. Wees voorzichtig en vergeet je fluo hesje niet! Met het winterse weer zijn ook een sjaal, muts en handschoenen geen overbodige luxe!

Meer info: http://blog.seniorennet.be/55plus_club/ .
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurtbewoners werden bevraagd over hun toekomstvisie voor drukke ontsluitingsweg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

S&D wil herinrichting van de Tulpenstraat

De voorbije weken gingen de gemeenteraadsleden van S&D op pad in de Tulpenstraat in Houthalen-Oost. "We vinden de huidige inrichting van deze primaire ontsluitingsweg voor Houthalen-Oost niet goed", aldus Melissa Bosmans van S&D. "De voorbije jaren heeft het gemeentebestuur op vraag van de buurtbewoners een aantal snelheidsbeperkende ingrepen op deze weg uitgevoerd. Er werden wegversmallingen geplaatst met groene paaltjes en over een afstand van 500 meter moeten passanten liefst 6 rijbaankussens trotseren. Ingrepen die nodig waren om de snelheid op deze weg naar beneden te halen. Echter, de keuze voor de materialen alsook de opstellingen ervan zijn vandaag absoluut niet gebruiksvriendelijk. De obstakels zorgen ook voor onveilige situaties. Daarom dat we als S&D de herinrichting van de Tulpenstraat in januari al op de agenda van de gemeenteraad plaatste."

Veiligheid
"Ondanks onze argumenten inzake de veiligheid van de weg, het feit dat de hulpdiensten gehinderd worden door deze obstakels, het feit dat deze weg helemaal niet gebruiksvriendelijk is voor de passanten, maar ook niet voor de vele toeristen die naar Hengelhoef afzakken en het feit dat bijvoorbeeld de sneeuwruimers niet kunnen worden ingezet op de Tulpenstraat, blijft het bestuur halsstarrig vasthouden aan de huidige inrichting", aldus fractieleider Stijn Van Dingenen. "In haar argumentatie haalt het bestuur hierbij aan dat de buurtbewoners vragende partij zijn om de weg te houden zoals hij nu is. Dat konden we niet geloven en dus gingen we met een bevraging op pad in de buurt."

Buurtbewoners zijn duidelijk: zij willen een herinrichting
"Alle bewoners van de Tulpenstraat, vanaf het kruispunt met de Weg naar Zwartberg tot aan de Donderslagweg werden bevraagd. Zowat elke buurtbewoner werkte mee aan deze bevraging. En de resultaten zijn duidelijk: de buurt wil dat er dringend werk gemaakt wordt van een herinrichting van deze weg. Om dit te staven, geven we enkele resultaten van de enquête mee:

-- 81,3% van de buurtbewoners vindt de huidige ingrepen op de Tulpenstraat een slechte oplossing

-- 54,2% van de buurtbewoners geeft aan dat de veiligheid op de Tulpenstraat met de huidige ingrepen niet verbeterd is

-- 97,9% van de buurtbewoners kon zelf al vaststellen dat er nog steeds hard en roekeloos gereden wordt op de Tulpenstraat

-- 72,9% kon zelf al vaststellen dat de huidige wegingrepen op de Tulpenstraat tot verkeersagressie leidden

-- 72,9% van de buurtbewoners vindt het rijcomfort dat de huidige weg biedt ronduit slecht

Herinrichting dringt zich op
De enquête geeft duidelijke cijfers weer. De buurtbewoners vinden dat de weg in zijn huidige toestand niet goed is. "Daarom polsten we ook bij de buurtbewoners hoe zij dan wél de toekomst van de Tulpenstraat zien", aldus Stijn Van Dingenen. "37,5% van de bewoners wil de weg volledig herinrichten met structurele ingrepen zoals verhoogde kruispunten en degelijke wegversmallingen. 18,8% van de buurtbewoners wil alle ingrepen gewoon weg en is vragende partij dat de politie nadien op regelmatige tijdstippen onaangekondigde snelheidscontroles uitvoert. En het merendeel van de buurtbewoners, liefst 41,7% is voorstander om alle ingrepen te verwijderen en te vervangen door een aantal flitspalen. Duidelijker kunnen de signalen van de buurt dus niet zijn. Als S&D zullen we deze weginrichting blijven aankaarten in de gemeenteraad. In een bijzondere commissie die we in het voorjaar bijeen willen roepen, gaan we als S&D op een constructieve manier een herinrichtingsplan voor deze weg voorleggen. Hierbij hopen we dat het gemeentebestuur oor zal hebben naar datgene wat er leeft binnen de bevolking."

De volledige resultaten van de bevraging vind je terug op www.jawijzienjouzitten.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Activiteit in de kijker
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Familievoorstelling jeugdharmonie 't Spetserke

Op zaterdag 30 maart 2013 geeft jeugdharmonie 't Spetserke haar jaarlijks lenteconcert. Tijdens deze familievoorstelling die start om 19 uur, worden jullie meegenomen op een adembenemende wereldreis onder begeleiding van prachtige muziek. De voorstelling gaat door in zaal Broederkring, Guldensporenlaan 13a Houthalen-Centrum. Tickets kosten 5 euro aan de kassa, 4 euro in voorverkoop. Wie jonger is dan 12 mag gratis de voorstelling bijwonen. Meer info: ww.broederkring.be of kaarten@broederkring.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slim-acties dit weekend
Politie houdt grootscheepse controleacties

Tijdens het weekend van 22, 23 en 24 maart houdt de politie in heel Limburg grootscheepse acties. In de hele provincie vinden alcohol-, drugs- en snelheidscontroles plaats. Het geheel kadert in het SLim-project, wat staat voor Safe Limburg. Binnen dit project werken politie, parketten, burgemeesters, de provincie, de korpschefs en de federale politie samen. De controles zullen zowel op de autosnelwegen als op de lokale wegen worden georganiseerd. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S&D vraagt analyse inzet mobiele flitscamera
Klik op de afbeelding om de link te volgen Mobiele flitscamera amper actief in januari

Heel wat inwoners klagen over chauffeurs die met te hoge snelheid door de wijken rijden. Eén van de opties om die snelheidsduivels aan banden te leggen, is het inzetten van de mobiele flitscamera van de politie. "Daarom dat we in de gemeenteraad de cijfers van de voorbije maanden eens hebben opgevraagd", aldus Stijn Van Dingenen van S&D. "Uit de cijfers blijkt dat de mobiele flitscamera in de maanden oktober en december van vorig jaar actief is ingezet. In oktober werden 1199 voertuigen gecontroleerd. Hierbij werden 119 overtredingen vastgesteld, zo'n 10% dus. 108 chauffeurs werden staande gehouden voor een onmiddellijke inning, 11 chauffeurs ontvingen een PV. In december werden 1479 voertuigen gecontroleerd, 127 daarvan waren in overtreding, 8,5% dus." 

"In november vorig jaar werd de mobiele flitscamera minder actief ingezet. In totaal werden die maand 717 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 43 in overtreding waren. Januari 2013 was een maand waarin de flitswagen amper de baan op ging. Slechts 350 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan er 18 in overtreding waren."

Wanneer we kijken naar de wegen waar de politie het meest actief was met de mobiele flitscamera, dan gaat het vooral over de Weg naar Zwartberg, de Herebaan-Oost en de Helzoldstraat. De camera werd op verschillende dagtijdstippen ingezet, veelal tijdens de ochtenduren. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be
Rondvraag / Poll
Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
ja
neen
Bekijk resultaat

Column van de week

Voeling houden

Mogen heel wat ouders zich aan een zuur eindejaarsgeschenk verwachten? De kans is groot. Sinds dit schooljaar zijn de voor- en naschoolse kinderopvanginitiatieven ondergebracht bij het gemeente- en OCMW-bestuur. De coördinatie, de fysieke invulling en de organisatie worden nu gestructureerd aangepakt vanuit deze overheidsorganisaties. Op zich prima nieuws. Alleen zit er dezer dagen een zurig Kerstaddertje onder het gras. Immers, er werd dit schooljaar nog geen enkele factuur voor deze opvang aangeboden aan de ouders. De reden: het boekhoudprogramma is nog niet afgesteld op deze werking. Een verhaal wat anno 2014 toch wel vragen oproept. Feit is dat ouders dezer Kerstdagen een flinke rekening van 4 maanden kinderopvang in de bus mogen verwachten. Een rekening die voor heel wat gezinnen flink kan oplopen. Geen leuk eindejaarscadeau als je 't mij vraagt. En ja, ze konden verwachten dat deze factuur ging komen. Maar zeg nu zelf, elke maand 250 euro betalen of in één keer 1000 euro, het voelt totaal anders aan, temeer in deze eindejaarsperiode.

Dit voorval doet me terugdenken aan het eenzijdig gewijzigde schoolreglement dat ook dit jaar werd ingevoerd. Het voelt bij mij aan alsof er in beide gevallen weinig rekening gehouden werd met de inwoners, met de mensen waar het om draait. Het lijkt wel of gemeentebeleid stilaan uitgroeit tot een louter technisch, administratief concept. Een bedrijfsmatige benadering waarbij cijfers, resultaten en managementprofielen het overnemen van menselijkheid, van dienstbaarheid ten aanzien van de inwoners en van voeling met wat er leeft en beweegt. Een trend waar ik mij niet mee kan verzoenen. Net vandaag is er meer nood aan die menselijke warmte. Hoe zegt men dat: hart boven hard? 

En zo komt het dat ik stilaan heimwee krijg naar de ouderwetse term 'gemeentehuis'. Een plek waar inwoners zich thuis voelen, waar ze welkom zijn en waar het om hen draait, niet om cijfertjes. De term Nieuw Administratief Centrum begint dan ook stilaan terug te slagen op een nieuwe vorm van administratief omgaan met je mensen. Is het daar waar we heen willen? 

Eén ding weet ik zeker. In de optiek van 'het gemeentehuis' dat vroeger in onze samenleving een plek innam, zou men vandaag niet antwoorden dat een simpel emotieloos boekhoudprogramma kon bepalen welk eindejaarsgeschenk inwoners al dan niet in de bus krijgen... 

Stijn

Laatste commentaren
 • LUC VAN GORP (HEMMERYCK-DE NAEYER)
      op Luc Van Gorp voorzitter CM
 • shuaishushu (shuaishushu)
      op "Vers Geperst"
 • verkoop met korting? (Bohy Dirk)
      op Extra gemeenteraad tijdens zomervakantie
 • Bemoeienis (Oma)
      op Delegatie ouders ontvangen op gemeentehuis
 • Nieuws DeRedactie
 • Nieuw geval van vogelgriep in Duitsland
 • Vijftig bewoners geëvacueerd nadat platen van Astrotoren waren gevallen
 • Nieuw geval vogelgriep vlak bij grens Nederland
 • Madonna trakteert fans op vroeg kerstcadeau
 • Vijftig bewoners geëvacueerd nadat platen van Astrotoren vallen
 • Vijftig bewoners geëvacueerd in Sint-Joost-ten-Node
 • Van Aert voert onemanshow op in Essen
 • Drone vliegt over kerncentrale van Doel
 • Centrum Antwerpen gesloten voor auto's door winkeldrukte
 • Uitstel tot eind januari voor aanpassing wet-Major
  Nieuws Sporza
 • Falcao wist goal van Benteke uit
 • Ronny Huybrechts stoot door op WK darts
 • Renaat Schotte probeert Van Aert te interviewen in cross
 • Zet Anderlecht Club Brugge onder druk?
 • Huntelaar blijft twee jaar langer bij Schalke
 • Standard stalt Viera tot het einde van het seizoen bij Las Palmas
 • Benteke zet Villa op voorsprong tegen Manchester United
 • Van Aert loopt Renaat Schotte glad uit het wiel
 • Van Aert voert onemanshow op in Essen
 • Manchester City beent Chelsea (voorlopig) bij in de stand
  Nieuws HBVL
 • Matt Lojeski schittert, Olympiakos verliest
 • Nieuw geval van vogelgriep vlak bij Nederland
 • Reynders wil aantal extralegale voordelen omruilen voor meer loon
 • Egypte opent zondag grens met Gaza
 • Tientallen Turken opgepakt na betoging voor seculier onderwijs
 • Drone vliegt over kerncentrale Doel
 • Zondag kunstkerstmarkt in pastorietuin te Overpelt
 • Kerstfeest bij Ziekenzorg Berkenbos
 • Sint-Franciscusziekenhuis geeft iedereen hetzelfde eindejaarscadeau
 • Ziekenzorg Eksel brengt mensen samen in kerstsfeer

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!