Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

10-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jobaanbieding
GreenVille zoekt administratief medewerker

NV GreenVille is een vennootschap, opgericht door de investeringsmaatschappij LRM en het AGB Masterplan van de gemeente Houthalen-Helchteren, met het oog op de renovatie van het hoofdgebouw van de voormalige koolmijnzetel tot een cleantech- dienstencentrum.

NV GreenVille heeft als doel jonge bedrijven en organisaties aan te trekken uit het domein cleantech, met een specifieke focus op materialen, afval, ondergrond of aanverwante sectoren. Hiervoor wordt een dienstencentrum ingericht van 3.500 m², bestaande uit uitgeruste kantoorfaciliteiten met gemeenschappelijke vergaderlokalen en administratieve ondersteuning. Naast dit dienstencentrum wordt in GreenVille ook een bezoekerscentrum georganiseerd. NV GreenVille zal een belangrijke rol spelen in de uitbouw van Limburg tot een Europese cleantech-regio.

Voor het opzetten en bemannen van een gemeenschappelijk secretariaat voor het dienstencentrum en het bezoekerscentrum zoekt de organisatie momenteel een voltijds administratief medewerker (m/v).

De belangrijkste taken die binnen deze functie vallen zijn het onthaal van bezoekers van het dienstencentrum en het bezoekerscentrum, bemannen van een telefonisch secretariaat in naam van de bedrijven en organisaties van het dienstencentrum, de postverwerking, agendabeheer, administratieve ondersteuning,...

Wie interesse heeft in deze job, kan voor meer info terecht op www.houthalen-helchteren.be. De uiterste indiendatum van je kandidatuur is 31 augustus 2012.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelheidscontroles
25% rijdt te snel op Europarklaan

De voorbije dagen voerde de politie een resem snelheidscontroles uit. Op Europark, ter hoogte van de Kempenlaan, werden 160 chauffeurs gecontroleerd. Liefst 1 op 4 reed te snel en mag zich aan een bon verwachten. Ook de Herebaan-Oost werd geflitst. Daar gingen 10 bestuurders de bon op.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
N-VA onderzoekt mogelijkheid betalend parkeren in het centrum

De lokale afdeling van N-VA bekijkt of betalend parkeren in het centrum van onze gemeente een mogelijkheid is. Eerder opperde de partij bij monde van schepen Timmermans dat betalend parkeren in de toekomst kon ingevoerd worden in de handelskern. Om af te toetsen of de inwoners en de handelaars voor-, dan wel tegenstander zijn van dit idee, gaat N-VA de komende dagen een rondvraag doen in het centrum. Op basis van de uitkomst van die rondvraag, zal de partij haar standpunt bepalen. Dit standpunt wordt binnen de twee weken publiek gemaakt.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vechtpartij in asielcentrum

Buitenstaanders dringen asielcentrum binnen en maken amok

In de nacht van zondag op maandag speelden zich nooit geziene taferelen af in het asielcentrum van Helchteren. Een groep van een twintigtal Tsjetsjenen drong het centrum binnen. Ze verschaften zich een toegang tot het domein door de omheining stuk te knippen. In het centrum gingen ze doelbewust op zoek naar een groep Afghanen die er tijdelijk verblijven. In het centrum ontstond daarop een grote vechtpartij waarbij in totaal zo'n 50 personen betrokken waren. Er vielen verschillende gewonden in het tumult, waaronder ook enkele begeleiders van het centrum.

Een flinke politiemacht werd opgetrommeld om de vechtersbazen uit mekaar te halen. Een tiental agenten uit de eigen zone werd hierbij aangevuld met patrouilles van omliggende politiezones. Bij aankomst van de politie vluchtten de Tsjetsjenen de omliggende bossen in. Er werd niemand aangehouden. De begeleiding van het asielcentrum maakt zich alvast zorgen. Het was voor hen immers duidelijk dat deze aanval doelbewust en goed gepland was.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badgasten kunnen even niet terecht op De Plas
De Plas tijdelijk gesloten omwille van opbouw muziekfestival

De komende dagen wordt het terrein van De Plas in Kelchterhoef omgebouwd tot een groot festivalterrein. Komend weekend staat immers het muziekfestival Extrema Outdoor gepland. Dat heeft tot gevolg dat badgasten deze week niet meer kunnen afzakken naar het strand en de zwemzone. Het terrein van de Plas zal gesloten worden voor bezoekers. Dat is nodig om de veiligheid bij de opbouw van het festival te kunnen garanderen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer mensen kiezen voor bridge

Bridgeclub Molenheide organiseert initiatielessen

Steeds meer mensen raken gefascineerd door het kaartspel bridge. In ontmoetingscentrum De Roepsteen in Helchteren komen op dinsdagmiddag en woensdagavond tientallen bridgeliefhebbers samen voor een wekelijks partijtje. Voor de een is het louter een recreatieve bezigheid, maar er zijn er ook die de competitiedrang niet kunnen onderdrukken.
“Voor wie het spel niet of onvoldoende kent, starten we begin september met een initiatiecursus”, aldus Bob Vermeylen van Bridgeclub Molenheide. “Iedereen is welkom en iedereen kan deze sport aanleren. Het is een ideale ontspanning maar daarnaast is bridge ook uitermate goede hersengymnastiek. Binnen onze club heerst er een gemoedelijke en amusante sfeer. Een sfeer die je zeker eens moet komen opsnuiven.” De initiatielessen worden gegeven door een gediplomeerd begeleider van de Vlaamse Bridge Liga. Meer info: bobvermeylen@telenet.be of tel. 011 52 18 59.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdraad wil jong DJ-talent kansen bieden
DJ-contest

De komende weken gaat de jeugdraad op zoek naar DJ-talent in onze gemeente. Ben jij een jonge DJ en wil je je kunsten tonen aan een sfeervol publiek, meld je dan snel aan. Je krijgt de kans om je kunnen te tonen in één van onze lokale jeugdhuizen. Doe je het supergoed, dan beland jij misschien wel in de finale.
De DJ die in deze finale als beste naar voren komt, wint een plaats op de affiche van de Nacht van de Jeugd die op 6 oktober plaatsvindt. Je zal er draaien naast enkele andere grote DJ's.

Binnen deze contest vinden er drie voorrondes plaats:
-- 31/08 @ JH Jezabel
-- 07/09 @ JH De Zool
-- 14/09 @ JH The Bassment

De finale is voorzien op 21 september @JH Get Wood City.

Inschrijven kan tot en met 22 augustus op www.jeugdhh.be.
Je mag je ook inschrijven als duo of trio. Indien je al een DJ-set online hebt staan, mag je de jeugdraad deze link zeker bezorgen via het inschrijvingsformulier!! Meer info: http://www.jeugdhh.be

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2000 extra tickets voor muziekfestival
Extra tickets voor Extrema Outdoor

Het uitverkochte dancefestival Extrema Outdoor Belgium krijgt toelating van het gemeentebestuur om haar capaciteit te verhogen. Daardoor komen er tweeduizend extra tickets voor de festivalzaterdag op de markt, en vijfhonderd combitickets voor de camping. Extrema Outdoor Belgium vindt plaats op 10 en 11 augustus op het domein Kelchterhoef.
Vorige week maakte de organisatie bekend dat de tweede editie van Extrema Outdoor Belgium uitverkocht is. Oorspronkelijk lag de maximumcapaciteit voor het festival op 15.000 bezoekers, maar gezien het terrein potentieel biedt voor veel meer bezoekers, kregen de organisatoren de toelating om de capaciteit te verhogen.

Zo komen er dus tweeduizend extra tickets voor zaterdag op de markt. Ook de camping zal vijfhonderd extra feestvierders verwelkomen. Op zaterdag 4 augustus om 12 uur ’s middags start de verkoop van de extra tickets. De kaarten zullen te koop worden aangeboden in de webshop van extrema.be en bij alle Belgische filialen van Free Record Shop.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts één ticket per gezin voor buren Extrema Outdoor

Buren van De Plas zijn ontgoocheld

Heel wat buren van domein Kelchterhoef - De Plas laten ons weten dat ze ontgoocheld zijn. Op 10 en  11 augustus vindt er aan De Plas het muziekfestival Extrema Outdoor plaats. Dat zorgt niet enkel voor leuke muziekbeleving, het zorgt ook voor hinder voor de omwonenden.
Om de goede relaties met de buren te onderhouden, wordt hen onder meer gratis toegang verleend tot het festival. Maar daar knelt het schoentje nu... Vorige week ontvingen de buurtbewoners een brief met... één ticket voor het festival. "Uiteraard zijn we hier dankbaar voor", klinkt het, "maar diezelfde dag werd ook kenbaar gemaakt dat het festival volledig uitverkocht is. Met één ticket kan je natuurlijk als gezin niet naar het festival gaan. Als we dit nu eerder hadden geweten, konden we eventueel tickets bijbestellen. Nu zijn we te laat en dat is toch wel jammer..."

De magere ticketbedeling onder de buren zorgt wel voor heel wat beweging. "Tja, logisch. Veel buren, vooral de jongeren, gaan nu deur aan deur om te kijken of er iemand is die zijn ticket niet kan gebruiken. Maar de meesten komen van een kale reis terug thuis. Jammer, want ook de buurt had graag volledig genoten van dit muziekspektakel..."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim Helsen komt naar CC Casino
Klik op de afbeelding om de link te volgen Try-out van 'Spijtigspijtigspijtig' in CC Casino

Toch spijtig van al dat geweld
en van de Euro
en dat de economie achteruitgaat.
Spijtig ook van de bankencrisis
en dat er nog altijd mensen criminele feiten plegen
om allerhande redenen
zoals bijvoorbeeld slecht karakter.
Maar ook spijtig van dat religieus extremisme
met al zijn ontploffingen en afgunst
en van politiek extremisme
en van dictators en verdrukking
En nu ik eraan denk:
spijtig eigenlijk dat politiekers zoveel met politiek bezig zijn
in plaats van met ons
en wij zoveel met onszelf
en met al onze moeilijke problemen
in plaats van
ja in plaats van wat eigenlijk?

...

Spijtig zeg.
Spijtig dat we dat niet weten.
Spijtig spijtig spijtig


Cultuurcentrum Casino wist Wim Helsen te strikken. Op zaterdag 15 december brengt Wim er een try-out van zijn nieuwste zaalshow 'Spijtigspijtigspijtig'. In deze show lost Wim haast alle problemen op. Bezoekers verlaten zonder twijfel volledig opgelucht en vrolijk de zaal na de voorstelling.
Voor deze try-out zijn er slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Tickets kosten 10 euro per stuk. Alle info vind je op www.houthalen-helchteren.be/casino.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrijfsbrand

Brand vernielt machines Grafityp

Bij Grafityp op de industriezone Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren is maandagochtend om 05.45 uur brand uitgebroken in de stookruimte. De machines voor de productie van zelfklevende folie was net opgestart, toen een defect aan de installatie de ruimte in de vlammen zette.

De bedrijfsleiding heeft eerst zelf geprobeerd om de brand te blussen, en nadien de brandweer van Genk opgetrommeld. Ook een ploeg van de voorpost in Helchteren kwam ter plaatse. De brandweer kon voorkomen dat de brand kon overslaan naar de rest van de gebouwen. Op nauwelijks 20 minuten was het vuur onder controle. Er vielen geen gewonden.(bron: Belga)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw biertje in gamma Ter Dolen

Armand Ter Dolen

Op het einde van de majestueuze eikendreef in het groene Helchteren vind je de poorten van het 16de eeuws kasteel Ter Dolen. Eén tip voor fijnproevers: duw de poort open en stap binnen.

In het oude kasteel vind je de hypermoderne brouwerij van Ter Dolen. “In onze brouwerij worden op ambachtelijke wijze fluweelzachte abdijbieren gebrouwen” aldus Jeroen en Mieke van Ter Dolen. “Het is een kleinschalig project. We proeven dagelijks zelf onze producten om zeker te zijn van een prima kwaliteit. Naast de traditionele abdijbieren Ter Dolen blond (6,1%), Ter Dolen donker (7,1%), Ter Dolen tripel (8,1%) en onze Ter Dolen kriek (4,5%) brouwen we sinds kort ook het hoppige sterk blonde bier Armand Ter Dolen (7%). Voor Armand gebruiken we de Amerikaanse hop Cascade. Het bier heeft een fruitige smaak met een aangename hoppige nasmaak en wordt zonder twijfel een topper in ons gamma. De naam van het bier is trouwens ontleend aan de medestichter van onze brouwerij.”

Erkenning
Recent werd Ter Dolen verkozen tot beste Vlaamse abdijbier. “Onze Ter Dolen donker won inderdaad in de categorie van het donker abdijbier. Vorig jaar haalde onze blonde Ter Dolen in de categorie blond ook al een mooie derde plaats”, aldus Mieke. “Uiteraard zijn we hier trots op. Samen met het hele Ter Dolen-team steken we hart en ziel in onze brouwerij. Dan is zo’n erkenning een prima boost om keihard verder te werken.”

Brouwerijcafé
Wie in een optimale sfeer het Ter Dolen abdijbier wil ontdekken, kan geen betere plek vinden dan het kasteel zelf. Je vindt er niet enkel de brouwerij maar ook een sfeervolle taverne. Ook de mooie omgeving is de moeite waard. Sportievelingen worden dan ook uitgenodigd om de 8 kilometer lange Ter Dolen wandelroute die aan het kasteel vertrekt, te volgen. Elke zaterdag en zondag kan je om 15 uur via een geleid bezoek de brouwerij ontdekken. Tijdens de rondleiding word je ingeleid in het brouwproces en je krijgt een brokje geschiedenis van het kasteel mee. Voor meer info of reservaties kan je terecht op www.terdolen.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maximum aantal bezoekers bereikt voor Extrema Outdoor

Extrema Outdoor uitverkocht

Vorige week liet XO Belgium weten dat er enkel nog dagtickets te verkrijgen waren voor het tweedaagse Extrema Outdoor Belgium in Kelchterhoef. Vandaag maakt de organisatie bekend dat het festival volledig uitverkocht is.

Het van oorsprong Nederlandse dancefestival warmt dit jaar op vrijdag op met een Beach Party, waarvoor nog steeds tickets te verkrijgen zijn. Op zaterdag  kan er van 11u tot 23u gefeest worden rondom de waterrijke locatie ‘De Plas’ in Kelchterhoef. Hiervoor zijn alle tickets uitverkocht. Nieuw dit jaar is de XO Camping waarbij bezoekers van vrijdag tot zaterdag naast het terrein kunnen verblijven. Ook hiervoor zijn de tickets reeds uitverkocht.

Extrema Outdoor Belgium zorgt dit jaar voor 2 podia op vrijdag en 7 op zaterdag waaronder La Rocca, Versuz, Breakdown en Circoloco. Artiesten als Sasha, Roni Size, LTJ Bukem, Magda, Tania Vulcano, Redlight, Kevin Saunderson, Gui Boratto, Matthias Tanzman, Maya Jane Coles, Cassy, Solomun, Maceo Plex en nog vele, vele anderen zullen er het beste van zichzelf geven.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentelijk voetbaltornooi
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Park FC gastlocatie voor gemeentelijke voetbaltornooi

In onze gemeente wordt al 22 jaar lang elke zomer een gemeentelijk voetbaltornooi georganiseerd. Hierbij strijden de lokale voetbalploegen die in competitieverband aangesloten zijn bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond samen met een gastploeg jaarlijks voor de felbegeerde wisselbeker.

Er wordt in twee poules gespeeld. Dat zorgt voor volgende wedstrijden:
- donderdag 2 augustus om 18.30 uur: Gastploeg - FC Helson
- donderdag 2 augustus om 20.15 uur: FC Eendracht Houthalen - FC Lillonia '66
- dinsdag 7 augustus om 18.30 uur: FC Lillonia '66 - Park FC U21
- dinsdag 7 augustus om 20.15 uur: FC Helson - Houthalen VV
- donderdag 9 augustus om 18.30 uur: FC Eendracht Houthalen - Park FC U21
- donderdag 9 augustus om 20.15 uur: Park FC - Houthalen VV

De finalewedstrijden worden op woensdag 15 augustus gespeeld, vanaf 13.30 uur. Dit jaar is Park FC de gastlocatie voor dit gemeentelijk voetbaltornooi.

Vorig jaar waren Helson FC en Koninklijke Houthalen VV de finalisten waarbij uiteindelijk Helson FC aan het langste eind trok en de wisselbeker mee naar huis nam. Benieuwd wie het dit jaar wordt...

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw problemen in Meulenberg
Agenten met stenen bekogeld in Meulenberg

Zondagavond raakten in de Varenstraat twee voertuigen betrokken bij een licht ongeval met enkel blikschade. Omdat er een flinke discussie ontstond bij dit ongeval, werd de politie erbij gehaald. Bij aankomst van de ploeg van Houthalen-Helchteren raakten de gemoederen echter verhit. Hierbij werd de politieploeg omsingeld en dienden de agenten versterking in te roepen van korpsen uit omliggende zones. In een mum van tijd waren 8 agenten ter plaatse. Een aantal omstaanders begon de agenten met stenen te bekogelen. Een politiecombie werd hierbij flink beschadigd. Er vielen echter geen gewonden en er werd ter plaatse ook niemand opgepakt.
Een dag later rekende de politie, bij toeval, één van de betrokkenen in toen hij tijdens een diefstal op heterdaad betrapt werd. De 24-jarige jongeman werd intussen voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter.

Het is al het derde incident op enkele weken tijd waarbij agenten belaagd worden in deze wijk. In een reactie in de media herhaalt burgemeester Yzermans dat er een actieplan is opgesteld om dit soort van problemen in onze gemeente aan te pakken. In de context hiervan erkent de burgemeester dat er de komende weken en maanden nog acties op touw staan.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dader schietpartij wordt vandaag voorgeleid
Liefdesproblemen vermoedelijk aan basis van schietincident

Na urenlang onderhandelen heeft een grote politiemacht gisteren de 24-jarige Davy S. uit onze gemeente kunnen overmeesteren. De jongeman verschanste zich in een schuur op domein Hengelhoef. Eerder op de dag had hij de 19-jarigde Didi S. -eveneens uit onze gemeente- neergeschoten in Hasselt. Het was een speciale interventieploeg van de federale politie die de jongeman kon overmeesteren.
 
Uit de eerste aanwijzingen blijkt dat de man waarschijnlijk handelde als gevolg van liefdesproblemen. Recent nog gingen Didi en Davy samen naar Center Parcs voor een korte vakantie. Maar intussen zouden er problemen gerezen zijn binnen de relatie. Didi en Davy kenden mekaar al verscheidene jaren en waren ook al een poos een koppel. Al verliep die relatie niet vlekkeloos. Twee jaar geleden was het koppel zelfs een tijdje als vermist opgegeven nadat ze enkele dagen met een motor op pad waren geweest. Didi was toen nog minderjarig.

Davy S. wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Het parket van Hasselt heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar poging tot moord. Didi S. ligt momenteel nog in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrasavond
Dienstencentrum Perron-Oost organiseert terrasavond

Aanstaande donderdag kan iedereen bij dienstencentrum Perron-Oost terecht voor een gezellige zomerse terrasavond. Vanaf 19.30 uur kan u er met een lekker glaasje genieten van live-muziek gebracht door de Bolsterband uit Maasmechelen. Inschrijven vooraf is niet nodig, iedereen is welkom!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bert La Lau op S&D-kieslijst
Klik op de afbeelding om de link te volgen Handbiker Bert La Lau kiest voor S&D

Bert La Lau, vooral bekend als tophandbiker uit Lillo, zal op 14 oktober kandidaat zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen en dit op de S&D lijst.

Bert La Lau uit Lillo is een gedreven sportman. De voorbije jaren mocht hij onder meer de titel van Belgisch Kampioen handbiken op zak steken. Bert nam ook deel aan de Paralympische Spelen in Barcelona. Nadat hij als jonge twintiger een lelijke val maakte, kreeg Bert af te rekenen met een dwarslaesie die hem aan zijn rolstoel kluistert.

“Maar rolstoel of niet, Bert is een enorme optimist en hij heeft een heel nuchtere kijk op de dingen”, aldus Stijn Van Dingenen, lijsttrekker voor S&D op 14 oktober. “Daarom dat we Bert, die we al jaren kennen, polsten of hij geen zin had in een nieuwe uitdaging: de lokale politiek.”

“En daar had ik wel oren naar”, glimlacht Bert. “Al was het voor mij meteen duidelijk dat als ik in de politieke arena zou rollen, dat wel met een positief verhaal moest zijn. De link met S&D was dan ook snel gelegd. Op14 oktober neem ik deel aan de gemeenteraadsverkiezingen als kandidaat op de S&D-lijst. Uiteraard leg ik als topsporter de focus op sport en in het bijzonder op G-sport en seniorensport. Maar het gaat verder dan dat. Ook thema’s als ouderenzorg, gehandicaptenbeleid en verkeer en mobiliteit boeien mij. Binnen S&D zijn meerdere teamgenoten met deze thema’s bezig. Ik voel me dan ook perfect thuis in deze groep.”

“We zijn als team erg blij met de komst van Bert”, aldus lijstduwer Jules D’Oultremont. “Bert biedt inderdaad een meerwaarde in verschillende thema’s waar we als partij rond werken. Uiteraard is hij de perfecte inspirator rond sport en rond gehandicaptenbeleid. Maar ook zijn kijk op andere thema’s zoals verkeersveiligheid en wijkontwikkeling is verfrissend.”

“Ach het voornaamste is dat we een leuk team hebben dat met een positief verhaal naar de kiezer trekt. Je zuur fixeren op dingen die mislopen, lost niets op. Er een positief alternatief rond voorstellen, des te meer”, besluit Bert.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruispunt nu toch weer dicht

Onenigheid over Peersedijk

Er heerst onenigheid over het al dan niet terug openstellen van het kruispunt aan de Peersedijk en de Heidestraat. De situatie is deze week verschillende keren veranderd. In oorsprong was het kruispunt afgesloten voor het verkeer. Vorige week werden echter de betonnen aflsuitblokken weggehaald waardoor het kruispunt terug open was. Een nieuwe situatie die volgens de betrokken schepen van Mobiliteit Timmermans niet onverwacht kwam. De schepen verwijst hierbij naar een eerder genomen gemeenteraadsbeslissing.
Kort nadat het kruispunt terug opengesteld werd, veranderde de situatie opnieuw. De betonblokken werden teruggeplaatst, het kruispunt ging opnieuw dicht. In een reactie gaf schepen Timmermans aan dat deze hersluiting van het kruispunt berustte op een misverstand. De schepen hield er aan het kruispunt opnieuw te openen. Hierbij argumenteerde de man dat er extra veiligheidsingrepen, zoals rammelstroken en signalisatie, waren geplaatst die de veiligheid op dit kruispunt verbeteren.

Maar, u raadt het al, de heropening werd opnieuw teniet gedaan door schepen Pollers die wegens de vakantieafwezigheid van de burgemeester diens taken even overneemt. In zijn argumentatie haalt Pollers aan dat hij bevolen heeft het kruispunt opnieuw te sluiten en dit omdat de veiligheid dit vereist. Volgens Pollers ontstonden er na de heropening van het kruispunt verschillende gevaarlijke verkeerssituaties en teneinde de veiligheid te garanderen, werd het kruispunt opnieuw afgesloten.

Een situatie die niet meteen bevorderlijk is voor de samenwerking binnen de huidige bestuursmeederheid. Pollers stelde immers dat de heropening van dit kruispunt opnieuw ter sprake moet komen op een volgende gemeenteraad. Iets wat niet meteen naar de zin van schepen Timmermans is... Wordt ongetwijfeld vervolgd.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruispunt Peersedijk-Heidestraat weer open
Peersedijk gaat weer open

Er was de laatste dagen wat verwarring rond ontstaan, maar vanaf volgende week zal het kruispunt van de Peersedijk met de Heidestraat in Helchteren terug opengaan. Schepen Timmermans bevestigt dat dit kruispunt aan Molenheide voortaan opnieuw gebruikt kan worden. Hierdoor kunnen bewoners van de Heidestsraat via de Peersedijk naar de Grote Baan rijden.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be

Column van de week

Donderwolken boven zee

Heel wat mediakanalen richtten de voorbije weken de spotlights op de slechte financiële perspectieven binnen OCMW-besturen. Terecht trouwens. De toestroom van vragen aan het OCMW-loket zwelt in heel Limburg aan. Ook bij ons. Een toestroom die niet zomaar uit de lucht gevallen komt, maar die eigenlijk grotendeels het gevolg is van de economische malaise die onze contreien al een aantal jaren treft. Door de spotlights nu op dit fenomeen te richten, komt ineens ook een ander fenomeen helemaal helder aan de oppervlakte. Het gebrek aan visie en het verdwijnen van een denkpiste op langere termijn.

Ons politiek stelsel, maar vooral ook de politieke vruchten denken steeds meer in termijnen van enkele jaren. Brugperiodes tussen twee verkiezingsjaren door. Dat is euvel één. Euvel twee is dat het vertrekpunt bij veel van de huidige politici verengd is tot een persoonlijk planningsproces en tot het staan voor een welomlijnde politieke doelgroep. De vraag is dan ook, is het de crisis die ons vandaag met deze feiten confronteert, of is het een tekortschietend beleid dat niet inspeelt op duidelijke tendensen? Ja, we moeten ons die vraag permanent en luidop durven stellen. 

De reacties op de berichtgevingen over de financiële toestanden van gemeenten en OCMW's bezorgden me de voorbije dagen dan ook geregeld een wrange nasmaak. Waart er dan werkelijk zoveel kortzichtigheid door onze politieke rangen of durven we onszelf als beleidsverantwoordelijken dan echt niet meer met een beetje een kritische blik te analyseren? Het zou er nochtans voor kunnen zorgen dat we niet steeds weer achter de feiten moeten aanhollen. Wanneer zich jaren geleden een wereldwijde economische crisis aandiende, was in veel gevallen de eerste stap die genomen werd, een goede stap. Het op een zo efficiënt mogelijke manier inzetten van overheidsgeld werd plots een hot topic. Taken werden in vraag gesteld en er werd gezocht naar samenwerking en synergie om enerzijds de kosten te drukken en anderzijds een hoger rendement te halen met dezelfde inspanningen. 

Prima oefeningen die moesten leiden naar een financiële visie die stabiliteit op langere termijn genereert. Een visie ook die zorgt voor een buffer om de komende schokken van werkloosheid en armoede te kunnen opvangen. Maar de tweede stap die toen gezet had moeten worden, was een nederige stap. Het realisme had het moeten halen van de droom. Synergie en samenwerking binnen een lange termijnvisie kunnen immers perfect huizen in een eenvoudige thuis, dat behoeft geen extravagante blingbling. 

En het is die helderheid die me de wrange nasmaak bezorgde. Waren de lokale politieke brugfiguren zuiniger geweest en hadden ze ook aandacht voor de jaren nadien, dan vertelden we nu een ander verhaal. Dan zaten we nu niet op de boot waarin opvarenden roepen dat het zwaard van Damocles boven OCMW's en gemeentebesturen hangt. Boven de hoofden van de inwoners dus. Boven ook uw hoofd. Neen dan konden we nu aantonen dat onze langetermijnvisie, dat onze aangelegde buffers deze woelige golven zouden trotseren zonder dat iemand nattigheid moest voelen. 

En zo kreeg de voorbije week die ene opmerking van een toevallige passant die me zei dat het NAC precies een stoomboot symboliseert, ineens een andere herkenning. Een glimmend symbool van een zinkend schip... Een belangrijke les in de voortzetting van de vaartocht van ons allen.

Stijn

Laatste commentaren
 • een nieuwe politieke leider of lijder? (Bohy Dirk)
      op Gewezen buurtwerker en oprichter huurderssyndicaat steunt PVDA
 • Stilte (Nico)
      op Openbaar onderzoek uitbreiding Hengelhoef
 • banken op overschot (Bohy Dirk)
      op Weldra verdwijnt laatste bankinstelling uit Houthalen-Oost
 • GROENE PAALTJES IN Ringlaan (Thomas)
      op Zuiltjes moeten snelheid matigen
 • Nieuws DeRedactie
 • Facebook verdrievoudigt winst
 • Nog eens 30 miljard dollar naar aandeelhouders Apple
 • 'Heuglijk moment dat in geschiedenis van Hamont een plaatsje krijgt'
 • 'Sluitingsscenario's Lanxess zijn wel degelijk gemaakt'
 • [VIDEO] - Vranckx in Niemandsland: vechten of vluchten
 • 'Ik heb geen prijs betaald voor mijn politieke carrière'
 • Jodie Foster afgelopen weekend getrouwd met vriendin
 • Real Madrid zet Bayern voor het blok
 • Opnames nieuwe 'Terminator' gestart, Schwarzenegger doet mee
 • 'Europese aanpak van vluchtelingenstroom'
  Nieuws Sporza
 • Brussels verovert de beker in het waterpolo
 • Coach Brecel: 'Belangrijkste zege uit zijn carrière'
 • Karateka Vicaire kroont zich tot Europees kampioen
 • Italiaanse waaghals haalt 252 km/u op ski's
 • ISU-baas wil schaatsen ingrijpend veranderen
 • Oxford vernedert Cambridge in Boat Race
 • Van Alphen: 'In 2014 nog niet niveau van 2012'
 • Vandoorne ziet Magnussen McLaren-zitje krijgen
 • Ook in Dour juichen D'hoedt en Belete
 • Bekele wint eerste marathon in recordtijd
  Nieuws HBVL
 • Discountketen Big Bazar rolt uit over Vlaanderen
 • Blik op de Ruimte: verrassende ringen
 • Toch nog honderden Limburgse overtreders tijdens flitsmarathon
 • José Mourinho wordt vervolgd voor sarcastische uitspraken
 • Manager Adnan Januzaj: 'Een keuze van het hart'
 • Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit
 • Sterk Real Madrid klopt Bayern München met 1-0
 • Titelfinales volleybal: Antwerpen stunt in Roeselare
 • Jean-Luc Dehaene praat over ziekte (video)
 • Liverpool gaat Anfield Road uitbreiden

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!