Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

06-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teambuildingsactiviteiten, klimmen, roeien,... het kan op De Plas

Klimbos nieuwe avontuurlijke attractie aan De Plas

Het recreatiegebied De Plas op domein Kelchterhoef heeft er een nieuwe attractie bij. De buitensportorganisatie Klimpunt bouwde er een heus klimbos.

“Klimpunt is een organisatie die avontuurlijke activiteiten aanbiedt in een natuurlijk habitat”, aldus coördinator André Gielen. “Aan het recreatiegebied De Plas bouwden we de voorbije maanden ons basiskamp en ons klimbos. Jong en oud kunnen er op een veilige manier deelnemen aan verschillende natuursporten. In ons klimbos vind je klim-, klauter-, zwier- en zwaaiattracties. Het bos is een ideale ontspanningsplek voor teambuildings of familie-uitjes. Als je het volledige circuit met alle hindernissen in het klimbos aflegt, ben je zo’n drie uur bezig. Maar uiteraard kunnen we een pakket op maat in mekaar boksen. Naast het klimbos leent De Plas zich immers ook uitstekend voor mountainbiketochten of avontuurlijke roeitochten in een raft.”

Wie een avonturenuitstap plant naar het klimbos aan De Plas, kan rekenen op de ondersteuning van professionele begeleiders. “Als je weet dat we klimbomen hebben tot 12 meter hoog, dan is zo’n begeleiding nodig. Wat je trouwens zeker eens moet uitproberen, zijn de pamperpalen”, glimlacht André…

Meer info: www.klimpunt.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale tv-opdracht voor decorbouwers

Deusjevoo maakt decor voor 12 miljoen Chinese televisiekijkers

China maakt binnenkort kennis met de talentvolle decorbouwers van Deusjevoo. Dit Houthalens bedrijf is al jaren actief in de decorbouw en standenbouw. Verschillende televisieprogramma's doen beroep op het vakmanschap van zaakvoerder, ontwerper Jo Peters en zijn team.
En Deusjevoo gaat nu ook furore maken in China. "De Chinezen hebben enkele jaren terug het Vlaamse tv-format “De Generatieshow” van de Tv makers gekocht. Dat programma was ook hier bij ons te zien, met Bart Peeters als presentator", aldus Jo. "In China kent het programma een groot succes. Meer dan 12 miljoen kijkers stemmen er op af. De Chinese programmamakers willen nu een nieuw decor voor hun programma. Ze verkiezen daarbij voor een meer Europese stijl voor het decor  Ons bedrijf Deusjevoo is geselecteerd om dit ontwerp uit te voeren. Dat betekent dat wij nu in onze ontwerpstudio alles aan het uitwerken zijn voor het decor van dit Chinees succesprogramma. Alles zal ginds gebouwd worden."
In januari reist Jo alvast naar China. Hij wil immers zelf de begeleiding voorzien wanneer de decorbouwers het geheel in de studio in mekaar plaatsen.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."We leren hondenbezitters hoe ze zelf hun hond kunnen opvoeden"
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Honden en hun baasjes treffen mekaar bij De Roedel

Hondenschool De Roedel bestaat al sinds 1981. “We zijn geen school waar honden worden opgevoed”, aldus voorzitter Louis Daniëls. “Maar we zijn wel een school waar hondenbezitters wordt aangeleerd hoe ze zélf hun hond kunnen opvoeden. Bij ons zijn alle honden welkom. Onze doelstelling is om de baas en de hond zo dicht mogelijk bij mekaar te brengen en dat op zo’n manier dat de hond zijn waarde behoudt en er ook plezier aan beleeft.”

De Roedel beschikt over zes verzorgde terreinen. Twee terreinen zijn specifiek aangelegd voor de hondensport agility. “Naast agility en gehoorzaamheid kan je bij ons ook terecht voor dog dance, rescue dogs en voor flyball. Hierbij vertrekken we telkens vanuit een positieve leermethode. De gehoorzaamheidslessen zijn trouwens voor elke hondenbezitter aan te bevelen. Je kan in de puppyklas al starten met een pup die 8 weken oud”, aldus Louis. "Iedereen is welkom bij De Roedel."

Alle info: www.hondenschoolderoedel.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond over drugs en alcohol
Burenbabbel en infoavond in jeugdhuis The Bassment

Op woensdag 14 november zijn alle buurtbewoners van harte welkom op een burenbabbel met receptie in Jeugdhuis the Bassment. De avond start om 19u in het jeugdhuis. Het jeugdhuis wilt hierbij aantonen hoe ze, in samenwerking met andere organisaties, jongeren willen sensibiliseren voor de risico's verbonden aan alchol- en druggebruik.
Aansluitend hierop geeft CAD Limburg van 20u tot 22u een infosessie rond drugs en alcohol en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmmiddag voor senioren
Frits en Freddy

Casino Houthalen-Helchteren organiseert in samenwerking met de seniorenraad een filmnamiddag voor senioren op donderdag 8 november om 14 uur. De dolkomische Vlaamse prent Frits en Freddy staat ditmaal op het filmmenu.

Na de film wordt aan de aanwezige senioren gebak en koffie aangeboden door de seniorenraad.
Tickets: 7 euro: koffie en taart inbegrepen. Info en tickets: 011 49 22 90.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligers gezocht voor bezoekersteam

"De bedoeling is om onze 80-plussers geregeld een bezoekje te brengen."

Houthalen-Helchteren telt heel wat 80-plussers. Het opbouwwerk van Houthalen-Oost start samen met het Sociaal Huis met een bezoekersteam. Dit is een team van vrijwilligers dat meerdere keren per jaar een bezoekje brengt aan 80-plussers. Voor een gezellige babbel, voor samen een tasje koffie te drinken, maar ook om informatie aan te reiken over het dienstverleningsaanbod en beter in te spelen op de noden en behoeften van deze groep. Voor de opstart van dit bezoekersteam zijn we op zoek naar vrijwilligers en verenigingen om mee samen te werken.

Wilt u ook graag deel uitmaken van dit bezoekersteam? Dan nodigt het opbouwwerk u uit op een infomoment voor vrijwilligers dat plaatsvindt op donderdag 29 november, van 10 tot 12u, in het dienstencentrum Perron-Oost. Het is de bedoeling om dit pilootproject op te starten in Houthalen-Oost, maar als er voldoende vrijwilligers zijn, dan kan dit uitgebreid worden naar heel Houthalen-Helchteren.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minivoetbal
Wedstrijden in het kader van de Beker van Limburg

Deze week worden in de sporthal van Houthalen-Oost een aantal interessante minivoetbalmatchen gespeeld. Op 5 november neemt MRK Young Boys het op tegen DNKY Diepenbeek. De wedstrijd start om 20.00 uur en kadert in de Beker van Limburg.
Diezelfde avond vindt om 21.00 uur ook de wedstrijd MRK East Boys tegen Heideblook Genk plaats, eveneens in de sporthal van Houthalen-Oost. Ook deze wedstrijd kadert in de Beker van Limburg.
Verderop deze week, op 8 november, speelt  in de sporthal van Kattevenia (Genk) om 21.00 uur Mannenverbond Genk tegen MRK Regitex. Al deze wedstrijden kan je als supporter bijwonen!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek duivententoonstelling in Houthalen-Oost
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Rasduif herbergt liefhebbers van sierduiven

'De Rasduif' is een vereniging van duivenliefhebbers. "Geen vluchtduiven, maar wel sierduiven", aldus bestuurslid Yvan Kielich. "Al onze leden zijn fokkers van gedomesticeerde sierduiven. Wist je trouwens dat er meer dan 300 van deze sierduivenrassen zijn? Wie van de natuur en van dieren houdt en wie daarbovenop ook nog wat interesse heeft in genetica kan uitgroeien tot een topfokker. En zo herbergt 'De Rasduif' er wel wat!"

Wie wil kennismaken met de club maar zeker ook met de wondere wereld van de sierduiven, moet aanstaande weekend 3 en 4 november zeker afzakken naar ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost. "We organiseren er onze derde tentoontstelling. Meer dan 800 duiven in tientallen soorten en kleurslagen kan je er bewonderen. Uiteraard staan onze leden iedereen graag te woord. Zo kan je heel wat interessante weetjes opdoen over het fokken van duiven en de verschillende duivensoorten die er bestaan. De tentoonstelling in Houthalen-Oost is één van de mooiste en grootste sierduivententoonstellingen van het land. Ongetwijfeld zakken ook nu weer een resem buitenlandse fokkers af naar Houthalen-Oost. Maar de tentoonstelling is zeker ook de moeite voor het gewone publiek dat veraf staat van de duivenfokkerij. Om iedereen te laten kennismaken met deze bijzondere hobby, zal de toegang tot de tentoonstelling gratis zijn", besluit Yvan.

Meer info vind je ook op www.derasduif.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deusjevoo sleept grote internationale opdracht in de wacht
Houthalens ontwerpbureau vangt Chinese opdracht

De Houthalense decorbouwers van Deusjevoo krijgen een pittige opdracht voorgeschoteld. Het bedrijf van zaakvoerder Jo Peters mag immers een decor bouwen voor een Chinese televisieshow. Liefst twaalf miljoen Chinese televisiekijkers zullen weldra het werk van Deusjevoo kunnen bewonderen. 

“De Chinezen hebben een aantal jaren geleden het tv-format gekocht van De Generatieshow, een programma dat hier gemaakt werd door Bart Peeters", aldus zaakvoerder Jo Peters. "De Chinese variant daarvan is ingeslagen als een bom. Door het enorme succes is de uitzending op nationaal niveau te zien, wat leidt tot kijkcijfers van 12 miljoen mensen. Nu we enkele jaren verder zijn, willen de Chinezen echter een nieuw decor voor hun succesprogramma. Ze houden daarbij heel erg van de ‘Europese stijl’, wat ver af ligt van de glitter die ze in China zelf gewoon zijn. Omdat ze zelf niet zo’n Europees design kunnen maken, hebben ze een wedstrijd uitgeschreven, en die hebben wij nu gewonnen.”

Momenteel wordt er in de ateliers in Houthalen-Helchteren (die weldra trouwens naar Genk verhuizen) hard wordt gewerkt aan het ontwerp. Binnen enkele weken zal het dan in China geproduceerd worden. “In januari ga ik dan zelf naar China om te kijken hoe ons decor in de studio wordt opgebouwd,” aldus Jo Peters.

Deusjevoo gelooft door deze ervaring sterk in het potentieel dat de Chinese markt biedt. “We denken eraan om meer van hun producten met een Europees sausje te gaan overgieten, zodat ze daar meteen als erg hip worden beschouwd,” zegt de zaakvoerder nog. “Zo zie je maar hoe een klein, bescheiden bureau uit Limburg toch kan genieten van internationale erkennning.”

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbraken en beschadigingen
Diefstallen en baldadigheden in Houthalen-Oost

Het voorbije weekend zijn een aantal baldadigheden en inbraken in Houthalen-Oost gemeld. Dieven sloegen zaterdagavond in de Wilgenstraat een venster in. Het waren de buren die de feiten rond 22 uur ontdekte. Zij verwittigden ook de bewoners. Even daarvoor was ook al ingebroken in een huis in de Kastanjestraat. Ook daar werd een raam verbrijzeld en de inboedel overhoop gehaald.
In de Jeneverbesstraat in Houthalen-Oost is zaterdagavond eveneens een diefstal vastgesteld. Dieven hadden de twee nummerplaten van een auto afgedraaid.
Zaterdag rond 22.15 uur zijn bij de politie klachten binnengekomen van baldadigheden in de wijk Houthalen-Oost. In de Lariksenstraat waren twee jongeren met eieren tegen ramen aan het gooien. Aan de politie werd gevraagd om in de buurt te patrouilleren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkloosheid stijgt in Houthalen-Helchteren
Aantal werklozen in onze gemeente neemt toe

Zopas werden de jongste werkloosheidscijfers voor Vlaanderen bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat onze gemeente het niet goed doet. In september 2012 was 9.95 procent van de beroepsbevolking in onze gemeente werkzoekend. Dat zijn 1395 niet-werkende werkzoekenden.
Ter vergelijking, een jaar eerder, in september 2011 was dat 8.58 procent of 1194 werkzoekenden. In 2012 was er dus een stijging van 15.97 procent in vergelijking met een jaar geleden.

Inkomen
De Belg had in 2010 een gemiddeld netto belastbaar inkomen van 15.598 euro. Het gemiddelde inkomen per hoofd ligt het hoogst in Vlaanderen: 6,4 procent boven het nationale cijfer. In onze gemeente ligt het gemiddeld inkomen per aangifte op 25.246 euro/jaar. Wanneer we kijken naar het gemiddeld inkomen per inwoner dan is dat 14.006 euro/jaar. Uit deze cijfers blijkt dat inwoners van Houthalen-Helchteren een inkomen hebben dat liefst 10,21 procent onder het Belgisch gemiddelde ligt.

Bedrijven
Van januari 2012 tot september 2012 gingen in Vlaanderen 9.056 jobs verloren als rechtstreeks gevolg van een faling. In totaal moesten in die periode 3.850 ondernemingen de boeken sluiten. Het meest aantal falingen viel in de groot- en detailhandel, gevolgd door de horeca en de bouwsector. In de betrokken periode konden in onze gemeente 28 ondernemingen het hoofd helaas niet boven water houden. Het merendeel hiervan, 8 bedrijven, was actief in de bouwsector.

Vacatures
In de eerste 9 maanden van 2012 is het aantal vacatures in Vlaanderen met 14 procent gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar. In 227 gemeenten waren er vorig jaar meer jobs te vinden dan nu het geval is. Ook voor onze gemeente is die neerwaartse trend een feit. In de eerste 9 maanden van 2012 (januari-september) waren er 522 vacatures in Houthalen-Helchteren.In dezelfde periode vorig jaar bedroeg dit aantal 663. Vergeleken met vorig jaar is er een daling van 21.27 procent.

De cijfers zullen met het drama van FORD Genk ongetwijfeld nog spectaculair toenemen. Deze cijfers tonen dan ook aan dat er absoluut nood is aan een relanceplan voor de tewerkstelling in onze regio, maar ook in onze gemeente.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crosswedstrijd in Helchteren
Crazy Cross

In het weekend 27 en 28 oktober 2012 organiseert de Motorcross club uit MC De Vrijheid in Helchteren een tweede Crazy Cross! Onder het motto 'hoe gekker, hoe beter' gaat men achterovervallen van het lachen als men de creaties van de crazy cross gaat aanschouwen! Tevens staat deze motorcross garant voor de finale van het najaarskampioenschap 2012! Daarmee valt het doek over het motorcross outdoor seizoen 2012. Op zaterdag start men met de jeugd om 09u00 en op zondag om 10u00. Uiteraard zullen de thuisrijders Martijn Vermijl, Thomas Vermijl, Maarten Vermijl, Diego Telen, Dennis Eykens en Jente Akkermans hun beste beentje voorzetten voor hun hopelijk talrijke opgekomen thuispubliek! Allen daarheen !!!!

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interessante gespreksavond
Huub Gerits over Marc Chagall in de Bennewed

Op vrijdag 26 oktober om 19 uur geeft Huub Gerits een voordracht over de Russisch-Joodse schilder Marc Chagall. Deze kunstenaar, die een groot deel van zijn leven in Parijs verbleef, schilderde heel wat werken met bijbelse taferelen. Huub Gerits , geboren en getogen in Kwalaak, is een groot kenner van de Joodse cultuur en van de schilder Chagall. Zijn commentaar zal ons zijn werk beter leren begrijpen.
De voordracht is een organisatie van de wijkwerking Kwalaak in samenwerking met het Davidsfonds. Een aanrader.
Adres : De Bennewed, Binnenvaartstraat 51, 3530 Houthalen- Helchteren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asbestafval moet opgeruimd worden
Gemeentebestuur onderneemt actie tegen asbestafval atheneum

Al zo'n twee jaar ligt de site van het voormalige atheneum aan de Huidvettersstraat er troosteloos bij. Een grote brand verwoestte de voormalige schoolgebouwen. Wat achterbleef was een desolaat verwoest complex. Het Lucernacollege, de eigenaar van het complex, plande de bouw van een nieuwe school op het terrein. Daarom liet het college de bouwrestanten afbreken. "Maar die werken werden stilgelegd", aldus buren van het complex. "De afbraakfirma moest de werken stopzetten op voorzet van de milieuinspectie. In het gebouw zit immers asbest verwerkt, een kankerverwekkende stof. De ontmanteling van het gebouw moest dan ook op een speciale en professionele manier gebeuren, zodat er geen gevaar is voor de arbeiders en de omwonenden."

Maar zo'n gespecialiseerde afbraakwerken kosten handenvol geld en moeten volgens bepaalde technieken gebeuren. Het gevolg is dat de werken al meer dan een jaar stil liggen. Eén deel van het vroegere scholencomplex staat er nu nog open en bloot bij. En dat baart de buurtbewoners zorgen. "Tja, ook in dit gebouw zit asbest. De wind kan er zo doorheen, dus wie garandeert ons dat de gezondheid van buurtbewoners en voorbijgangers hier geen hinder van ondervindt", klinkt het bij de bezorgde buurt. "Bovendien ligt er op amper 30 meter van het gebouw nog een school waar dagelijks tientallen kinderen les volgen en op de speelplaats spelen. Ook voor hen is de nabijheid van mogelijk asbest een risico."

Klachten
De situatie leidde er toe dat zowel de lokale milieudienst als het gemeentebestuur tal van vragen en klachten ontving over deze site. "Al maandenlang vragen we het gemeentebestuur om een oplossing. En er werd onderhandeld met de directie van het Lucernacollege om zo snel mogelijk deze site op te ruimen. Dat leidde er zelfs toe dat vrijwilligers van het college zelf aan de slag gingen om het gebouwencomplex te ontmantelen. Misschien goed bedoeld, maar absoluut onveilig en onverantwoord. Daarom ook dat de milieudienst ook die werken liet stilleggen. Dit complex moet op de juiste manier ontmanteld en opgeruimd worden, met de grootste zorg voor de volksgezondheid", aldus de buren.

Eind augustus verschenen er persberichten waarin gesteld werd dat het gemeentebestuur het Lucernacollege verplichtte om vóór de start van het nieuwe schooljaar de vervuilde site op te ruimen. Indien dit niet zou gebeuren, zou het gemeentebestuur zelf tot actie overgaan en de kosten verhalen op de eigenaars. Maar tot op vandaag is er nog niets van in huis gekomen.

5 november
Afgelopen donderdag bevestigde burgemeester Yzermans op de gemeenteraad dat er intussen wel actie werd ondernomen. "We hebben na veel gepraat nu ook effectief een aangetekend schrijven gericht naar het Lucernacollege", aldus burgemeester Yzermans. "In ons schrijven halen we uitdrukkelijk aan dat de site op een deskundige manier opgeruimd moet zijn voor 5 november aanstaande. Als er tegen die datum geen concrete actie ondernomen is door het college zelf, dan zien wij ons effectief genoodzaakt om vanuit het gemeentebestuur deze site te laten opruimen. De kosten zullen in dat geval ook verhaald worden op het Lucernacollege."
Met deze aankondiging lijkt er nu eindelijk effectief schot te komen in een dossier dat al meer dan een jaar aansleept.  
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven lichtgewonden bij aanrijding
Ongeval

Op de Weg naar Zwartberg zijn woensdag rond 19 uur twee auto's gebotst. Daarbij vielen zeven lichtgewonden. In een auto zat een Nederlandse familie uit Heerhugowaard. Alle vijf gezinsleden raakten lichtgewond. In de andere auto vielen twee lichtgewonden uit Genk.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de kleuren van de regenboog
Originele ontdekkingstocht in de natuur

Limburgs Landschap organiseert op 24 oktober en op 28 oktober een leuke wandeltocht. Onderweg ontdek je 'Het regenboogpad'...  Tijdens deze natuurwandeling komen zowel de zintuigen van mensen als van insecten aan bod. Hoe zien vliegen de wereld? Welke geur hoort bij de kleur geel? Wat voel je in het voeldoosje?

Als zintuigen uitgeschakeld worden, beseffen we pas echt hoe belangrijk ze zijn. Vanzelfsprekend zijn de kleuren van de regenboog de 'rode draad' in deze beleving. De regenboog is uit elkaar gespat. Door bij iedere kleur stil te staan en de opdrachten goed uit te voeren, wordt de regenboog, kleur voor kleur, hersteld. Als je in je missie slaagt, ontdek je een kleurrijke schat!

De wandeltocht is ook prima geschikt voor kids. Het vertrek is telkens voorzien om 14 uur aan het infocentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurzoektocht voor 6 tot 12-jarigen
Natuurzoektocht voor de kids

Het jonge volkje kan op woensdag 24 oktober om 14.00 uur deelnemen aan een heel leuke en leerrijke natuurzoektocht in de bossen van Kelchterhoef.  Alleen of in groep, met of zonder mama en papa, een natuurzoektocht is altijd spannend. Je vertrekt aan De Bosberg op Kelchterhoef en volgt een aangeduide route van een drietal kilometer. Onderweg worden er leuke opdrachten uitgevoerd. Op het eind wacht je een leuke verrassing.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infomiddagen over Parkinson

Drie infomiddagen rond het thema Parkinson

Als persoon met de ziekte van Parkinson word je dagelijks geconfronteerd met specifieke problemen en beperkingen.
In een reeks van drie samenkomsten wil Thuiszorg Limburg met jou en je partner, je kind, ... een stuk weg afleggen op vlak van informatieve en emotionele ondersteuning.
Er wordt ruim tijd gemaakt voor thema's zoals administratieve en financiële consequenties, terug evenwicht in jouw leven en dat van je omgeving brengen...maar ook de ervaringsuitwisseling krijgt de nodige aandacht.

De vier infoavonden die doorgaan in kasteel Engelhof op domein Hengelhoef telkens van 13.30 tot 16.00 uur vinden plaats op:

-- dinsdag 23 oktober
-- dinsdag 6 november
-- dinsdag 13 november

Meer info: thuiszorgpunt.limburg@cm.be.  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.From Anemos with Love
Aperitiefconcert

Op zondag 21 oktober kan je naar een leuk aperitiefconcert in het kerkje van Laak, een concert dat verzorgd wordt door het Anemos Saxofoonkwartet. 
Vier jonge muzikanten die studeren bij Norbert Nozy aan het conservatorium te Brussel: Kristan Dehertog (sopraansaxofoon), Bart Van Beneden (alt), Kurt Bertels (tenor) en Wesley Capiau (bariton) vormen het kwartet. Dat het topmuzikanten zijn bewezen ze eerder tijdens het Youth ’n Classic concours 2012 en het Klarafestival.

Laat u dan ook verleiden door de zoete klank van dit Saxofoonkwartet. Muziek om heerlijk bij weg te dromen, zoals “Rêverie” van Claude Debussy, of pure nostalgie, zoals Astor Piazzolla’s zwoele tangomuziek.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwendag in de bib
Laat je verwennen in de bib

Ben je nog niet in de nieuwe bibliotheek in het NAC geweest? Moet je zeker eens doen! Aanstaande zaterdag 20 oktober is misschien wel een ideale gelegenheid. Dan is het immers opnieuw verwendag in de bib. Het bibliotheekpersoneel begroet jong en oud met een leuke attentie.

Misschien kan je ook eens een kijkje nemen op de website van de bib www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek. Die is bovendien genomineerd voor een Bib Web Award en dat in de categorie "beste etalage op het web". De Bib Web Award is een initiatief van de bibliotheekschool van Gent. Op 10 december worden de winnaars bekend gemaakt. Jij kan trouwens meehelpen om onze bib de award te laten winnen want ook jij kan stemmen. Alle info vind je op volgende link: http://s.zoomerang.com/Survey/WEB22GS4C5Y98E.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be

Column van de week

Een akelig lege 900.000 euro

Het rommelt in het politieke landschap van onze gemeente. Niets nieuws misschien, maar de inzet van het spelletje is dit keer geld. Veel geld.

Dat de muizen in de gemeentekas aan magerzucht lijden, verbaast niemand meer. Het is dan wel een designkast in een designgebouw, de innerlijke leegte oogt troosteloos. Amper nog kruimels om noodzakelijke investeringen te doen. En stilaan wordt het overal pijnlijk zichtbaar. Verwaarloosde voetpaden, leegstand, welig tierend onkruid, half verteerde rijbaankussens, armoede, werkloosheid, kille cultuurcentra… Wie de opsomming ziet, waant zich in een vervallen Brusselse randwijk.

En hongerige muizen maken soms gekke keuzes. Zo werd de lokale rommeldoos opengetrokken toen afgelopen maand het bestuur een perceel industriegrond wilde verpatsen. Het was veelzeggend op welke manier de bevoegde schepen het schimmelbrood doorschoof naar de door hem zo genoemde betrokken onderhandelaar. Een meerderheidscollega. Samenhang noemt dat dan zeker? Of gedragen keuzes.

Eens de brooddoos openging, begrepen we waarom. De soldentijd stond voor de deur, ook in het NAC. In plaats van de minimumprijs van 60 euro per m² voor dit perceel, kreeg de koper de kans om de 3 hectare grond in te lijven aan het iele bedrag van 31,95 euro / m². Schitterend onderhandeld, toch? Althans van koperszijde. Was het nog niet de prijs op zich die de haren deed rijzen, dan wel de argumenten er achter. Zoals de korting van zo'n 400.000 euro die verrekend werd om het perceel voor een deel af te graven en de afgegraven grond te storten op… het perceel ernaast. Het moet zijn dat hier een legertje vakantiewerkers opgezet wordt die met strandschopjes deze taak volbrengen. Zelfs een kolderschrijver kon dit hoofdstuk niet bedenken. En zo kom je dus bij 3 hectare die in normale omstandigheden zo’n 1,8 miljoen euro zouden opbrengen maar die nu afgeklopt worden op zowat de helft.

En wat doe je dan in deze zomerse periode. Je kruipt in je hangmat en je droomt. Je droomt van wat je allemaal met die extra 900.000 euro had kunnen doen. Voetpaden hernieuwen bijvoorbeeld. Of eindelijk al die lege bloembakken in het straatbeeld eens vullen. Een project tegen werkloosheid opzetten, jeugdplekken creëren, een nieuwe voetbalkantine bouwen, investeren in woongelegenheid voor senioren, verkeersingrepen doen,… 

Tot je uiteindelijk vol frustraties uit je hangmat kruipt, vol goesting de designkast induikt en vaststelt… dat ze toch nog steeds akelig leeg is.

Stijn

Laatste commentaren
 • verkoop met korting? (Bohy Dirk)
      op Extra gemeenteraad tijdens zomervakantie
 • Bemoeienis (Oma)
      op Delegatie ouders ontvangen op gemeentehuis
 • Een goeie midweek (angedo)
      op Containerpark pas volgende week weer open
 • nieuwe voorzitster cultuurraad (dirk raus)
      op Raymond Ceyssens geeft de fakkel door
 • Nieuws DeRedactie
 • BIVV voor controle smartphone na ongeval
 • Rusland moet 50 miljard dollar betalen voor Yukos
 • Remco Campert 85
 • Het wordt deze hond even wat te veel
 • Danceliefhebbers Tomorrowland zijn uitgefeest
 • Elke dag verdwijnt 6 hectare open ruimte
 • Wateroverlast in Oost- en West-Vlaanderen
 • Onweer in Oost- en West-Vlaanderen
 • Onweer trekt over het land
 • Recordaantal bezoekers op 39e editie Sfinks Mixed
  Nieuws Sporza
 • 'Vossen veinsde geen blessure voor KV Mechelen'
 • Borlées: 'Waarom zouden we niet kunnen stunten?'
 • Jan Vertonghen: 'Interesse van FC Barcelona charmeert me'
 • Jan Vertonghen: 'Weet niets van FC Barcelona'
 • Yellow Tigers boeken overwinning tegen Canada
 • Broers Borlée: 'EK wordt geen probleem'
 • Peking, Oslo of Almaty organiseert Winterspelen 2022
 • OS-kampioene Muffat stopt verrassend door coach
 • Tyson Gay maakt zijn rentree in Lausanne
 • Belgen worden negende op Europa Cup in Tallinn
  Nieuws HBVL
 • Jongeman kritiek na ongeval op Trichterweg
 • Smokkelmarkt in Stokkem
 • Malanda (Wolfsburg) verliest van Bayern, Hamburg klopt Hazard en Daems (Mönchengladbach)
 • Ryanair verhoogt winstverwachting
 • Dolle pret op jaarlijkse kermis in Runkst
 • Paardenwandeling na de jaarlijkse Sint Kristoffelzegening in Opgrimbie
 • Oldtimer raakt 5 jaar lang niet door autokeuring
 • Jazzmuziek in het klooster
 • 25 seconden voor de perfecte thee
 • Tomorrowland denkt aan nieuwe dubbeleditie in 2019

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!