Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

16-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiro Helchteren organiseert unieke feestavond
Humorvolle showavond van Chiro Helchteren

Op zaterdag 23 februari organiseert Chiro Helchteren een chirofeest. Alle kindjes van de verschillende afdelingen zullen het beste van zichzelf laten zien! Uiteraard zal de leiding  niet achterblijven. Het chirofeest start om 19.30 uur en gaat door in de polyvalente zaal van Don Bosco in Helchteren.
De inkom zal 3 euro bedragen. Chiroleden en kinderen onder de 12 jaar morgen gratis binnen.
Bereid je maar voor op een avond vol amusement!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lucernacollege verwijderde eindelijk asbest

Schoolrestanten met asbest zijn verwijderd

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de schoolruïne met asbest op de terreinen van het toekomstige Lucernacollege is verwijderd. De afgelopen dagen werd alles opgeruimd door de erkende asbestverwijderaar Asbest Partners België (APB). Het terrein wordt nu volledig opgeruimd en klaargemaakt voor de bouw van een nieuw onderwijscomplex. Tegen september 2014 wil het Lucernacollege, met zo'n 300 leerlingen, immers verhuizen van zijn huidige locatie aan de Woudstraat in Genk naar een nieuw schoolgebouw op deze site aan de Huidevettersstraat in Houthalen.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeval
Drie gewonden bij ongeval in avondspits

De Grote Baan stropte in de avondspits afgelopen dinsdag helemaal dicht. De oorzaak was een ongeval waarbij twee wagens op mekaar botsten. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur op het kruispunt aan het voormalige gemeentehuis. Een auto die de Grote Baan wilde oversteken, werd in de flank gegrepen. Bij de klap raakten beide bestuurders en een passagier zwaargewond.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurtbewoners betrekken bij toekomst REMO

REMO zoekt locals

Het REMO-stort zorgt al jaren voor commotie. Eigenaar Group Machiels plant echter een nieuwe toekomst voor dit afvalstort en wil bij die nieuwe toekomstplannen de buurtbewoners nauw betrekken.

De komende jaren plant het bedrijf door middel van de toepassing van het Enhanced Landfill Mining-systeem een metamorfose voor de REMO-site. Met dit systeem worden de afvalstoffen opnieuw verwerkt waarbij ze een tweede leven als nieuwe bron voor materialen of energie krijgen. Het is een nieuw procédé waar op internationale schaal toekomstmuziek in zit. Onder het toezicht van onder meer de KU Leuven wordt momenteel het systeem op poten gezet.

Maar elke nieuwe ontwikkeling op deze stortplaats wordt door de buurtbewoners met argusogen gevolgd. En dat is op zich een goede zaak. De volksgezondheid moet bij elke stap voorop staan en ook de overlast voor de buurt moet beperkt worden. Daarom dat het bedrijf een Locals-werkgroep opstartte als partner binnen het onderzoeksconsortium dat de toekomst van REMO bekijkt. Binnen deze werkgroep kunnen geïnteresseerde buurtbewoners zich aansluiten. De werkgroep volgt de ontwikkelingen op REMO van dichtbij.

Wie zich wil aansluiten, is welkom. Meer informatie vind je bij maurice.ballard@cleantechpunt.be.
info: www.cleantechpunt.be

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar natuurtalent

Week van de amateurkunsten: doe mee!

Van vrijdag 26 april tot en met zondag 5 mei vindt in Vlaanderen de Week van de Amateurkunsten plaats. Ook Houthalen-Helchteren werkt mee aan dit initiatief. Het thema van deze editie is "Natuurtalent". Met dit thema gaat deze 18de Week van de Amateurkunsten voor een groene editie. Het thema verwijst ook naar het aangeboren talent en de natuur als één van de meest onuitputtelijke inspiratiebronnen voor kunstenaars.

Doe mee!
Heb je als amateurkunstenaar zin om met het thema "Natuurtalent" aan de slag te gaan? Doe dan mee! Wie op een kunstzinnige manier met de natuur aan de slag gaat en zijn of haar 'kunstwerken' wil tonen aan het grote publiek, kan zich aanmelden. Het gemeentelijke team Cultuur en Jeugd bekijkt samen met jou als amateurkunstenaar op welke manier jij kan bijdragen aan de tentoonstelling die op 4 en 5 mei zal worden georganiseerd.

Info
Alle informatie vind je bij het team Cultuur en Jeugd, Reinhilde Neyens, cultuurenjeugd@houthalen-helchteren.be. Op www.wak.be vind je meer info over het initiatief zelf.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carnaval
Klik op de afbeelding om de link te volgen Houthalen-Helchteren de komende dagen in de ban van carnaval

"Alaaf!" Het zal de komende dagen één van de meest gehoorde kreten in onze gemeente zijn. Er wachten ons immers dolle carnavalsdagen. Wij lijsten alvast even het carnavalsprogramma voor u op:

vrijdag 8 februari: machtsoverdracht
De vier lokale carnavalsverenigingen 'de Doordouwers', 'de Schuimers', 'de Doolridders' en 'de Heidejokers' zakken om 19.11 uur af naar het NAC voor de symbolische machtsoverdracht. Nadien zullen de prinsen drie dagen lang over onze gemeente regeren. Aansluitend, om 20.11 uur, volgt er een receptie en carnavalsbal in het Parochiaal Cultureel Centrum op de Pastorijstraat.

zondag 10 februari: machtsoverdracht Helchteren
Om 11.11 uur wordt er een machtsoverdracht georganiseerd in Helchteren aan het oud-gemeentehuis. Ambiancemuziek, soep, borrels en leuke verrassingen voor de kleintjes zullen niet ontbreken.

maandag 11 februari: kindercarnaval De Heidejokers
Vanaf 14.11 uur worden de kinderen verwacht in zaal Don Bosco (Helchteren) voor een leuke namiddag plezier en vertier. Tijdens dit gebeuren worden ook de nieuwe jeugdprins en jeugdprinses verkozen.

maandag 11 februari: verkleed bal
In zaal Don Bosco in Helchteren start om 19.30 uur een gezellig verkleed bal. Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Onder meer Davy Gillis en Sasha zorgen voor de muzikale ambiancemuziek.

maandag 11 februari: kroegentocht Helchteren
U kan in de avond bij verschillende horecazaken terecht voor een gezellige en sfeervolle kroegentocht.

vrijdag 22 februari: kroegentocht Oost
Alle cafés in Houthalen-Oost werken samen aan een gezellige kroegentocht, georganiseerd door De Doordouwers.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW-raad niet wettelijk samengesteld
Foute voordrachtsakte kan problemen opleveren voor OCMW-bestuur

Vandaag raakte bekend dat de Raad voor Verkiezingsbetwistingen bij haar wettelijke controle van de samenstelling en verkiezing van de OCMW-raden heeft vastgesteld dat er in een aantal gemeenten problemen zijn. Helaas is dat ook voor Houthalen-Helchteren het geval. Binnen de voordrachtsakten die door de partij SP.a/Groen/Plus zijn ingediend, zitten fouten. Zo zou er bij één verkozene geen wettelijk verplichte opvolger zijn aangeduid.
Conform de betrokken wetgeving zorgt dit ervoor dat hierdoor de verkiezing van de OCMW-raadsleden voor deze partij onwettig zouden zijn. Of dit gevolgen zal inhouden en welke die gevolgen dan zijn, zal maandag blijken. Dan doet de Raad omtrent al deze zaken, ook voor onze gemeente dus, een uitspraak. Wordt vervolgd.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisvuilzakken af te halen vanaf 11 februari.

Bedeling huisvuilzakken

Elk gezin dat gedomicilieerd was op 1 januari 2013 in Houthalen-Helchteren heeft recht op gratis huisvuilzakken. Per gezinslid ontvang je 1 rol met 10 huisvuilzakken. Een gezin kan maximum 5 gratis rollen krijgen. De kleur van de zakken is bordeaux.

 Kom bij voorkeur op volgende dagen jouw gratis zakken afhalen:

•Helchteren, De Roepsteen, Sint-Trudoplein 12, maandag 11 februari van 13 - 17 uur
•Houthalen-Oost, Ontmoetingscentrum Het Park, Kastanjestraat 7, dinsdag 12 februari van 13 - 17 uur
•Meulenberg, Cultuurcentrum Casino, Varenstraat 22a, woensdag 13 februari van 13 - 17 uur
•Houthalen-Centrum, NAC – Pastorijstraat 30, vanaf 14 februari tijdens de openingsuren

Vergeet niet jouw identiteitskaart of gemeentekaart mee te brengen!

Ben je niet vrij op deze dagen? Geen nood. Nadien kan je tot en met 31 december 2013 jouw gratis zakken afhalen bij de onthaalbalie in het NAC.
Opgelet! Grijze huisvuilzakken kan je nog gebruiken tot 30 april 2013. Nadien moet je de bordeaux zakken gebruiken.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overval
Overval op De Voorzorg

Vrijdagochtend rond 9.30 uur hebben twee gewapende daders een overval gepleegd op mutualiteit De Voorzorg in de Canadastraat in Houthalen-Oost. De daders bedreigden het personeel en eisten geld. Nadien zijn ze met hun buit gevlucht. Er raakte niemand gewond. Het is niet de eerste keer dat het kantoor slachtoffer werd van een overval.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transportbedrijf stopt
Einde van Transport Louis

De gevolgen van de economische crisis laten zich nog steeds hard voelen. In Houthalen-Helchteren verdwijnt er opnieuw een gerenommeerd bedrijf. Transport Louis, een internationaal transportbedrijf met haar hoofdzetel in onze gemeente, heeft de boeken neergelegd. De aanhoudende internationale malaise in de sector, met superscherpe concurrentie uit de Oostbloklanden en de dure dieselprijzen, liggen mee aan de grondslag van de stopzetting.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Vincentius
Help je medemens met spullen die je niet meer gebruikt.

De Sint-Vincentiusvereniging doet een oproep. Inwoners die een overschot hebben van kledij, speelgoed, huisraad,... kunnen dit schenken aan deze vereniging. De vrijwilligers van Sint-Vincentius zorgen voor een goede bestemming van de materialen. Personen die het moeilijk hebben, kunnen immers aankloppen bij Sint-Vincentius voor hulp. Zelfs droge voeding is welkom aangezien Sint-Vincentius ook voedselpakketten verdeeld. Meubelen die breng je best naar de kringwinkel.

Heb jij spullen die je wil schenken, geef dan Sint-Vincentius een seintje: 0476 498533. De stockage- en verdeelruimte van Sint-Vincentius ligt achter de Delhaize supermarkt in Houthalen-Centrum.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infomoment voor senioren
Hoe ga je als senior met een gsm of een smartphone aan de slag?

Vandaag de dag worden we overspoeld met nieuwe media. Parallel hiermee verschijnen ook tal van nieuwe toestellen: gsm, smartphone, iPad, Iphone,... Maar hoe ga je daar als senior mee om? Dagelijks word je geconfronteerd met deze dingen, maar hoe werkt het, is het nog wel iets voor de oudere generatie?

De seniorenraad organiseert hieromtrent alvast een lekker handige infonamiddag. Op 19 februari worden alle senioren uitgenodigd in cultuurcentrum Casino. Om 14 uur start er een infosessie rond dit thema. Tijdens de sessie ontvangen de aanwezigen meer uitleg over alle begrippen en uiteraard wordt er uitleg gegeven over de toestellen zelf.

Iedereen is welkom, wel best vooraf even inschrijven: Vicky Broux, 011 49 20 00 of vickybroux@houthalen-helchteren.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolkinderen ontvangen een leuke bibtas
Bibtasjes voor nette boeken

In onze bibliotheek worden de kinderen van de lagere scholen die boeken komen uitlenen dezer dagen verrast. Ze otnvangen allemaal een leuke bibtas. Met deze lichte, handige tasjes kunnen de kinderen ervoor zorgen dat ze hun uitgeleende boeken "zonder kleerscheuren" terug inleveren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekbespreking
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Romain wil zijn ervaringen delen

Romain Maes is een gewezen ondernemer. De voorbije jaren spendeerde hij veel tijd aan zijn nieuwe passie: het schrijven van boeken. “Ik maakte in mijn leven op een aantal momenten dingen mee die ik moeilijk kon verklaren”, aldus Romain. “Zo ging ik op zoek naar antwoorden. Mijn persoonlijke ontdekkingstocht leverde me heel wat inzichten op die ik graag wil delen met anderen. Dat vertaalde zich in vier boeken: ‘Er is meer tussen Hemel en Aarde’, ‘Eerst geloven, dan zien’, ‘De Waarheid achter de Waarheid’ en het boekje ‘Kippenvelmomenten’. Een bijzondere boekenreeks waarbij ik vaststel dat het heel wat lezers prikkelt. Dat mondt dan vaak uit in leerrijke en warme gesprekken.”

En Romain wil het gesprek met iedereen aangaan. Op 5 februari om 20.00 uur houdt hij een open boekbespreking in cultuurcentrum Casino. Iedereen is welkom. Info: rmaes46@gmail.com.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophef rond verdwijnen bevoegdheid dierenwelzijn

Is dierenwelzijn geen prioriteit meer voor gemeentebestuur?

Afgelopen donderdag vond de eerste reguliere gemeenteraad van de nieuwe legislatuur plaats. Hierbij stelden de schepenen zichzelf en hun bevoegdheden voor. Het viel de oppositie hierbij op dat dierenwelzijn geen specifieke bevoegdheid meer is. "Vindt de meerderheid dit dan niet meer belangrijk", merkte S&D-gemeenteraadslid Jules D'Oultremont op. "In de vorige legislatuur was het wel nog een thema, nu blijkbaar niet meer."

Waarnemend burgemeester Verpoorten (CD&V) gaf toe dat er voorlopig inderdaad geen schepen is die dit thema specifiek als bevoegdheid heeft. "Maar we bekijken tegen april of er nog enkele kleinere thema's, zoals dierenwelzijn, kunnen bijgevoegd worden aan het beleidspakket voor de schepenen."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling beeldhouwwerk
Steen en Beeld in 't kerkje van Laak

Nog op 27 januari en 2 en 3 februari kan je in 't Kerkje van Laak naar de tentoonstelling Steen en Beeld. In het atelier beeldhouwkunst van de gemeentelijke academie werken verschillende studenten met steen. Zij kappen zowel figuratieve als abstracte kunstwerken in albast, arduin, speksteen of franse steen. Op deze tentoonstelling ontdek je de monumentale en poëtische kracht van dit rijke en veelzijdige materiaal.
De expo is te bezichtigen, telkens van 14u-17u.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur voor noodopvangcentrum asielzoekers in Helchteren

Opvangcentrum Helchteren ontvangt als eerste wereldwijd het ISO 9001-2008-certificaat

Het noodopvangcentrum voor asielzoekers in Helchteren zorgde zopas voor een primeur. Het controleorganisme AIB Vinçotte kende het Noodopvangcentrum voor asielzoekers immers het ISO 9001-2008-certificaat toe. Daarmee zorgt het centrum zelfs wereldwijd voor een primeur.

Rode Kruis-Vlaanderen creëerde twee jaar geleden de noodopvangplaatsen op vraag van de federale overheid naar aanleiding van de opvangcrisis die er toen heerste. Op 30 april zal het centrum in principe de deuren sluiten. Totnogtoe werden er in het centrum maar liefst 6.170 asielzoekers opgevangen.

Het opvangen van asielzoekers is voor Rode Kruis-Vlaanderen al een kernopdracht sinds 1989. Vandaag zijn er bij de organisatie 12 reguliere centra operationeel. Die vangen jaarlijks meer dan 5.000 bewoners op. Toen in oktober 2010 bleek dat de federale overheid de instroom van asielzoekers niet de baas kon, deed ze een beroep op Rode Kruis-Vlaanderen. Dat opende op de voormalige legerbasissen van Weelde en Helchteren twee noodopvangcentra. In Helchteren startten 50 nieuwe personeelsleden op 1 december 2010. Zes dagen later al arriveerde de eerste bus met asielzoekers.

Cijfers populatie
Vanaf april 2011 draaide het centrum op volle capaciteit, met een bewonersaantal dat steevast rond 550 bleef. Op 26 maanden tijd verlieten 5.935 bewoners het centrum. Daarvan stroomden 4.563 door naar de reguliere centra, 1.372 vertrokken naar andere locaties. Redenen daarvoor waren: vertrek naar gesloten centra, vertrek uit eigen beweging, vrijwillige terugkeer of overlijden. De belangrijkste landen van oorsprong waren Afghanistan (14,4%), Rusland (10%), Kosovo (7,2%), Servië (7,1%), Pakistan (5,4%), Irak (5%), Albanië (4,8%), Macedonië (4,2%), Bangladesh (4,1%) en Guinee (3,9%).

Vandaag huisvest het centrum nog 237 bewoners. Die komen hoofdzakelijk uit zogenaamde ‘veilige’ landen als Albanië, Kosovo en Macedonië . Binnen de bewonerspopulatie is nu 43,2% alleenstaand, 9,3% een koppel en 28,8% een familie van 3 of 4 personen. Op de bijna 26 maanden dat het noodopvangcentrum actief is, kreeg het al 6.170 asielzoekers over de vloer.

Transitcentrum
Van meet af aan was de noodopvangplaats bedoeld als transitcentrum, waar bewoners maximaal 10 weken zouden verblijven. Het eerste jaar bleek dit echter moeilijk haalbaar. Structurele maatregelen in de asielprocedure en opvang wierpen vanaf 2012 hun vruchten af.

De medewerkers van het centrum werden met legio uitdagingen geconfronteerd. Voorbeelden zijn de verouderde staat van gebouwen en techniek, het laten samenleven van grote groepen bewoners en het bieden van goede opvolging aan medische en sociale dossiers. Verder was er de niet te onderschatten dagelijkse in- en uitstroom van asielzoekers, die op topdagen opliep tot meer dan 80 bewoners.

Certificaat: kwaliteit en efficiëntie
Een laatste gegeven was de omvang van het centrum in Helchteren, dat met zijn circa 550 bewonerplaatsen merkelijk groter is dan de reguliere centra van Rode Kruis-Vlaanderen. De omvang en specificiteit van deze locatie vergde nauwgezette procedures, een doorgedreven methodiek en heldere afspraken.

Hilde Van Gastel (Manager Opvangcentra Asielzoekers): “We creëerden een eigen kennisdatabase en een registratiesysteem om onze werking te optimaliseren. Voor Rode Kruis-Vlaanderen is een constant streven naar kwaliteitsverbetering evident, niet het minst bij opvang voor asielzoekers. De keuze om voor een ISO 9001:2008-certificaat te gaan was dus niet zo onlogisch. Het feit dat we dit als eerste opvangcentrum voor asielzoekers daadwerkelijk hebben behaald, is dat wel.”

Rode Kruis-Vlaanderen wil de opgedane kennis op middellange termijn verder implementeren in de 12 reguliere centra om kwaliteit en efficiëntie verder te ontwikkelen binnen haar werking rond opvang voor asielzoekers.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
22-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen planten bos

Vrije Basisschool Meulenberg plant bos op Brelaarheide

Net voor de winterprik opdaagde, plantten de leerlingen van het 4de en 5de leerjaar van de Vrije Basisschool van Meulenberg een nieuw bos op de Brelaarheide. Het project kaderde in een boscompensatie.

“Het bos is aangeplant in het natuurgebied de Brelaarheide”, aldus Wim Fourie van Limburgs Landschap vzw. “Onze organisatie beheert dit natuurgebied langs de Laambeek. De plantactie kwam er door een samenwerking tussen het gemeentebestuur, Natuurpunt Educatie vzw en Limburgs Landschap vzw. Dankzij de medewerkers van het project Educatief Natuurbeheer van Natuurpunt konden we rekenen op de hulp van  40 kinderen. Samen met onze werkploeg hebben die heel hard gewerkt om alle plantjes in de grond te krijgen. En dat waren er heel wat. In totaal kregen 700 boompjes een nieuwe levensplek. Samen zullen zij in de toekomst een brede houtkant vormen waarin heel wat insecten en vogels zich erg thuis gaan voelen. De bomen en struiken zijn zo geplant dat de lichtinval op het hooiland verzekerd blijft en dat er een overgang van lage naar hoge vegetatie ontstaat. Beide factoren zijn belangrijk voor vlinders en andere insecten die voorkomen in het gebied.”

En de leerlingen, die vonden het geweldig. De hele plantactie duurde net geen 2,5 uur: een recordtijd!

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen in 't plat Hôtels...
Dialectwandeling

Engels, Frans, Nederlands, Duits, Spaans, … talen die we allemaal kennen. Maar kan je ook een praatje slaan in het dialect? Limburgs Landschap lanceert alvast een uniek initiatief: een fijne natuurwandeling met een knipoog naar ‘het plat’, want “Wijj zeg’der da in’t Hôtels?
Zin om mee te wandelen in deze dialectwandeling, kom dan op zondag 27 januari om 14 uur naar het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap vzw in Hengelhoef. Je kan 'ver niet' meewandelen..

Meer info: Limburgs Landschap vzw, Els Rekkers/Julien Smolders, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50. http://www.limburgs-landschap.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe prins van De Doolridders is bekend
Prins Carlo I

Afgelopen zaterdagavond vond in Don Bosco in Helchteren het groot carnavalsbal van De Doolridders plaats. Hoogtepunt van de avond was zonder twijfel de aanstelling van de nieuwe prins. En het werd prins Carlo I. De meesten zullen hem wel kennen van zijn café Sporting.

Met de komst van Carlo I neemt de vorige prins Bob I afscheid van zijn titel. Maar Bob blijft actief, hij kondigde zelf aan dat hij De Doolridders zal aanvullen als 13de Doolridder.
Het muzikaal ensemble Domino maakte er nadien nog een spetterend bal van. Meteen de start van een geweldig carnavalsseizoen in onze gemeente!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be

Column van de week

Poort van de wilskracht

Het was knap om te zien hoe de voorbije jaren in snel tempo een futuristische gebouw verrees in het hart van onze gemeente. Je hebt er voorstanders van, er zijn er ook die ronduit tegen zijn. Feit is dat het er prompt staat. Zelfs de staart valt intussen volop in de plooi. Opnieuw een debat starten met ingrediënten als prestige, kostprijs of uitzicht, dat gaan we niet doen. Maar waarom dan deze intro?

Even filosoferen. Als politici er in slagen om op korte termijn zo'n complex neer te poten, dan mag je toch verwachten dat kleine peulschillen met de lach worden opgelost. Toch? Feit is dat dat helaas niet zo is. Kijk naar De Griffel. Al jaren is de nood er om een nieuwe, veilige draadomheining te plaatsen aan de speelplaats. Versleten bomen wachten om stilaan zelf neer te ploffen en een poort berust er al jaren in dat ze eigenlijk verplaatst moet worden. Maar het wachten duurt te lang. Daarom trokken voor de zomerperiode een resem ouders aan de alarmbel. Kon het deze zomervakantie dan eindelijk allemaal eens in orde gebracht worden?

Het politiek antwoord bleef steken in een steeds maar tijdrekkende beloftenstroom. De logica om deze klussen in een vrije zomervakantie te doen, vloeide samen met de beloftenstroom weg. Ver weg. Het schooljaar neemt terug zijn start met versleten draad, dode speelplaatsbomen, en met een nog steeds wachtende poort... 

Gemiste kans. Niet zozeer gemist omdat de werken nu toch tijdens de schooluren moeten plaatsvinden, maar wel een gemiste kans omdat de voorbije maanden de politieke beloftes rond dit klusdossiertje onbeantwoord bleven. Hoe wil je vertrouwen krijgen van de ouder aan de schoolpoort voor grootse projecten als je zelfs bij de kleinste klussen er niet in slaagt de belofte te voldoen? Draagkracht die afbrokkelt, net zoals de betonnen trap aan de ingang van de school. Al meer dan een jaar moet een nadarhek ongelukken vermijden. Dat hek wordt voor mij stilaan hét symbool van verloren geloof. Geloof in goed doen voor de mensen, geloof in het aanpakken van ook de kleine dingen. 

En zo komt het dat voor steeds meer mensen, steeds meer buren die grootse paarse toren aanzien wordt als een ivoren toren. Zij die de trappen betreden, lijken trede per trede de voeling met de basis kwijt te raken...  

Stijn

Laatste commentaren
 • shuaishushu (shuaishushu)
      op "Vers Geperst"
 • verkoop met korting? (Bohy Dirk)
      op Extra gemeenteraad tijdens zomervakantie
 • Bemoeienis (Oma)
      op Delegatie ouders ontvangen op gemeentehuis
 • Een goeie midweek (angedo)
      op Containerpark pas volgende week weer open
 • Nieuws DeRedactie
 • 40 jaar Rumble in the Jungle: herbeleef de bekendste boksmatch ooit
 • 'Onderhandelingen van vier miljard' over Marc Couckes Omega Pharma
 • Legt Perrigo 4 miljard euro op tafel voor Omega Pharma?
 • Wie redt het sociale overleg? - Fabian Lefevere
 • [VIDEO] - 'Le chat touille': eerste poezencafé in België is een feit
 • Het ene kopje thee is het andere niet
 • Oostende heeft nog een tweede spooktrein
 • [VIDEO] - Islamofoob experiment in Canada eindigt met vuistslagen
 • Frisse lucht en helderder licht in Sixtijnse Kapel
 • Ook Nederlandse supermarkt gaat eetbare insecten verkopen
  Nieuws Sporza
 • Raul gaat in New York voetballen
 • Standard moet Teixeira zes weken missen
 • Lokeren breekt contract De Pauw open. Om hem binnenkort te verkopen?
 • Lokeren breekt contract De Pauw open
 • Puerto Banus vormt startdecor voor Vuelta 2015
 • Oostende laat Jali begrafenis vermoorde doelman bijwonen
 • Verlamde motorcrosser Roelants loopt dankzij bionisch pak
 • Wielerploeg van Michael Rasmussen houdt ermee op
 • Dribbelt Bayern-doelman Neuer straks het hele veld over?
 • Vanhaezebrouck over Vazquez: 'Wil overwegen het hierbij te laten'
  Nieuws HBVL
 • Fakkeloverdracht oudstrijders
 • Gedrogeerde bestuurder in cel opgesloten
 • ?Toestand Bianchi blijft kritiek maar stabiel?
 • Niels Desein wipt eerste reekshoofd Brown in Challenger Eckental
 • Standard moet Teixeira zes weken missen
 • Dit leest u in onze weekendbijlagen
 • Duizenden Zuid-Afrikanen brengen hulde aan doodgeschoten doelman
 • Raul treedt in voetsporen Pelé en Swat Van der Elst
 • 21.633 euro subsidies voor zeven muziekverenigingen
 • Ambiance met Kip van Troje in Vrijzinnig Ontmoetingscentrum

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!