Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

10-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuisploeg haalt finale niet
Finale gemeentelijk voetbaltornooi: Park FC - Houthalen VV

Afgelopen donderdag zijn de voorrondewedstrijden van het gemeentelijk voetbaltornooi gespeeld op de terreinen van Helson FC. De thuisploeg verloor tegen Houthalen VV met 3-4. FC Park speelde 3-3 gelijk tegen Eendracht Houthalen maar won na de penalty's met 5-4.
Dit betekent dat FC Park en Houthalen VV de finale spelen. KFC Helson en Eendracht Houthalen strijden om de derde plaats.

De finalewedstrijden worden op donderdag 15 augustus gespeeld op de terreinen van FC Helson. Om 14 uur start de thuisploeg tegen Eendracht Houthalen. Aansluitend, om 16 uur, stappen Park FC en Houthalen VV het terrein op. De prijsuitreiking is om 18.30 uur in de cafetaria van de voetbalclub. Inkom: 2 euro.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebouw met verleden zoekt een nieuwe eigenaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuwe toekomst voor feestzaal Sultan?

Wie door Meulenberg rijdt, passeert in veel gevallen de bekende feestzaal Sultan. Dit flink gebouw op de Springstraat heeft een verleden met een verhaal. Het complex met een vloeroppervlakte van zo'n 800 m² is momenteel ingericht als feestzaal. Zo'n 500 gasten kunnen er terecht. In het verleden was Sultan een warenhuis, zowat het grootste dat Meulenberg had. Naast het complex, in het hart van de wijk, ligt ook een grote open (parkeer)vlakte die vandaag veelal als ontmoetingsplaats voor jongeren wordt gebruikt.

Maar het complex is nu op zoek naar een nieuwe eigenaar. Het terrein van in totaal zo'n 35 are groot wordt te koop aangeboden. De locatie biedt heel wat mogelijkheden, waarbij toch vooral gemikt wordt op nieuwbouw. Een woonblok met appartementen en handelsruimten behoort tot de mogelijkheden.

Wie interesse heeft in het pand, zal wel flink in de buidel mogen tasten. Momenteel kleeft er een prijskaartje van om en bij 1 miljoen euro op dit goed. Interesse? Dan kan je voor meer info terecht op www.actiefimmo.be.
(foto: actief immo)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Sombere vooruitzichten voor bouwsector

 

De Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel voerden de voorbije weken een bouwenquête uit. De resultaten die hieruit voortvloeiden, zijn allesbehalve rooskleurig.

 

“Liefst 1 op 4 van de ondervraagde bouwbedrijven denkt er aan om de komende maanden haar personeelsbestand af te bouwen”, aldus Rik Mondelaers, directeur van de Confederatie Bouw Limburg. “Met al de inspanningen die er in onze provincie lopende zijn om meer mensen aan het werk te krijgen, is dit alvast een erg somber vooruitzicht dat tot nadenken stemt. Gelet op de minder goed gevulde orderboekjes verwacht liefst 63% van de bouwbedrijven een daling van de winst in 2013. Zowat de helft van de ondervraagde bedrijven heeft vandaag maar zekerheid over opdrachten voor de komende drie maanden. Bij amper 1 op 5 bedrijven zijn er in het orderboekje opdrachten ingeschreven voor een langere periode. Ook dat is geen goed nieuws.”

 

Oorzaken

Wanneer gepeild wordt naar de oorzaken van deze sombere voorspellingen, dan geven de bedrijven aan dat de hoge loonkosten nog steeds een voorname rol spelen. “Maar ook de verscherpte buitenlandse concurrentie speelt een rol evenals de laattijdige betaling van facturen door opdrachtgevers. Het probleem van achterstallige facturen is het voorbije jaar flink vergroot. Meer dan de helft van de bouwbedrijven geeft aan dat klanten hun facturen minder tijdig betalen dan vorig jaar.”

 

Lichtpuntjes
Maar niet alles is kommer en kwel. Steeds meer bouwbedrijven verleggen hun werkterrein ook naar het buitenland. 28% van de bevraagde bouwbedrijven realiseert op dit moment een omzet in het buitenland. "Het is goed om te zien dat de Limburgse bouwbedrijven stilaan hun gezichtsveld verruimen en gaan internationaliseren. Limburg is immers een exportprovincie bij uitstek", klinkt het.

Ook in onze gemeente zijn heel wat inwoners actief in de bouwsector en worden bouwbedrijven geconfronteerd moet bovenstaande bevindingen.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coco Loco party
Klik op de afbeelding om de link te volgen Partyweekend bij jeugdhuis The Bassment

De voorbije dagen hebben de jongeren van jeugdhuis The Bassment in Houthalen-Oost honderden kilo's wit zand liggen versjouwen. Het doel hierbij is om de gepaste sfeer en inkleding te creëren voor het partyweekend dat er staat aan te komen. Op vrijdag worden de jongeren uitgenodigd op Bassment Beach: een gezellige beachparty in en om het jeugdhuis. Heel wat muzikale optredens passeren de revue.

Op zaterdagavond staat de Coco Loco party geprogrammeerd. De deuren gaan open om 20 uur en  er kan tot 4 uur gefeest worden op zomerse muziek.

Een ticket voor het hele weekend kost 10 euro, aan de kassa betaal je 7 euro per avond.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgs Landschap organiseert natuurzoektocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Speuren in de natuur

Aanstaande zondag 11 augustus kan iedereen deelnemen aan een leuke natuurzoektocht op domein Hengelhoef. Deelnemers krijgen leuke opdrachten mee over bomen, de natuur en het landschap. Boeiend, leerrijk maar bovenal amusant! Deelnemen kan alleen, met familie of met vrienden. Hoe zit het met jouw natuurkennis? Aarzel niet en doe mee. Deelnemen kost 1 euro per persoon. De natuurzoektocht start om 14 uur aan het infocentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef. 

Info: info@limburgs-landschap.be. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokale voetbalploegen strijden om wisselbeker
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week start het gemeentelijk voetbaltornooi

Sedert 1990 wordt in onze gemeente jaarlijks een gemeentelijk voetbaltornooi georganiseerd. Vier gemeentelijke ploegen strijden om de wisselbeker. KFC Helson, in samenwerking met het gemeentebestuur en de gemeentelijke Sportraad, neemt dit jaar de organisatie op zich.
De openingswedstrijd vindt plaats op 8 augustus op de terreinen van KFC Helson. De thuisploeg neemt het daarbij op tegen Houthalen VV. De wedstrijd start om 19 uur. Andere ploegen in het tornooi zijn FC Park en Eendracht Houthalen. Na de voorrondes, vindt op 15 augustus de finalewedstrijd plaats. Benieuwd wie dit jaar de wisselbeker mee naar huis mag nemen.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetwaterkwallen in De Plas
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrij zeldzame zoetwaterkwal gespot in De Plas

De voorbije dagen kwam de melding dat er in het water van De Plas op domein Kelchterhoef... kwallen zitten. Wie dacht dat deze diertjes enkel in zout zeewater opduiken, is mis. Er bestaan immers ook zoetwaterkwallen, al zijn die vrij zeldzaam. Ze komen vooral voor in water van goede kwaliteit. Elk jaar worden er in Limburg wel enkele van deze zoetwaterkwallen aangetroffen. Nu dus ook in het water van De Plas.

Geen angst
De zoetwaterkwal is eigenlijk geen kwal, maar een poliep of neteldier. Tijdens warme zomers kan het diertje het kwalstadium bereiken. De diertjes zijn nauwelijks een paar centimeter groot, maar verschijnen vaak in groepjes, waardoor je ze als zwemmer bijvoorbeeld, wel opmerkt. Het belangrijkste is misschien wel dat de zoetwaterkwallen totaal ongevaarlijk zijn voor de mens. De netelcellen zijn te klein om door de huid van de mens te dringen. Angst voor deze uitzonderlijke diertjes is dus totaal niet nodig. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overheid wil mee investeren in uitbouw toeristische sector
Klik op de afbeelding om de link te volgen Groei van toeristische verblijfsinfrastructuur wordt aangewakkerd

Het Strategisch Actieplan Limburg dat opgesteld is om de economische activiteit in onze provincie te verbeteren en te stimuleren, voorziet ook een versnelde groei van de toeristische verblijfsinfrastructuur in onze gemeente. In Limburg worden een resem projecten voorbereid die een aanzienlijke investering in toeristische verblijfsinfrastructuur beogen. Het merendeel van deze projecten zijn door-ontwikkelingen van bestaande logies. Ook in Houthalen-Helchteren dienen zich drie concrete dossiers in deze context aan.

Versneld faciliteren
De Vlaamse regering, de provincie Limburg en de gemeente gaan een inspanningsverbintenis aan om deze projecten, samen met de betrokken ondernemingen en investeerders uiteraard, zo snel mogelijk tot realisatie te brengen. Ze geven hierbij hun administraties de opdracht om deze projecten te faciliteren via oplossingsgericht overleg en samenwerking. De gouverneur zal de taak op zich nemen om deze trajecten naar realisaties te coördineren en op te volgen, aldus het SALK-rapport.

Hengelhoef en Molenheide
Concreet voor Houthalen-Helchteren werden in het Strategisch Actieplan Limburg drie op stapel staande toeristische uitbouwdossiers opgenomen. Vooreerst is er de verdere uitbouw van recreatie- en verblijfspark Hengelhoef (Oostappen). In dit dossier wordt uitgegaan van een investering van om en bij de 22 miljoen euro. Hierbij wordt geraamd dat deze investering een bijkomende tewerkstelling van zo'n 50 equivalenten zal genereren op termijn.

De uitbouw van het verblijfscentrum van TwinProperties op domein Hengelhoef, grenzend aan het voornoemde recreatiepark, is eveneens opgenomen in het plan. Op termijn wordt er een financiële impuls van 75 tot 90 miljoen euro voorzien voor de verdere uitbouw van dit verblijfspark. Wanneer gekeken wordt naar bijkomende tewerkstelling in dit dossier, dan is er sprake van zo'n 150 arbeidsequivalenten. Ook het andere grote verblijfspark in onze gemeente, Molenheide, is opgenomen in het plan. In dit dossier is er sprake van een investering van zo'n 110 miljoen euro voor de verdere uitbouw van het park. Hierbij wordt voor Molenheide gerekend op een bijkomende tewerkstelling van 62 equivalenten.

Het dossier van Molenheide is binnen de contouren van het Strategisch Actieplan Limburg trouwens het dossier in de categorie toeristische verblijfsinfrastructuur met de op één na hoogste investeringsdoelstellingen. Bovenaan prijkt het nieuw te realiseren recreatiedomein Terhills in Maasmechelen. Bij Terhills wordt gemikt op een investering van om en bij de 150 miljoen euro.  (bron: Strategisch Actieprogramma Limburg² 2013-2019 / foto: twinproperties.be)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oldtimers doen veel passanten opkijken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kevers en Karmann Ghia's verzamelen in Houthalen-Oost

Niets zo zalig als met warm zomerweer in een oldtimer cabrio rond te toeren. De droom van velen, een realiteit voor de leden van de Kever Cabriolet Club België. Zopas doorkruisten de clubleden opnieuw Limburg. En de glimmende oldtimers deden menig passant smachtend opkijken…

Tientallen Volkswagen kevers en Karmann Ghia’s verzamelden aan zaal Lentedreef in Houthalen-Oost. “Dit is onze vaste vertrekplaats voor de rondrit door Limburg”, aldus Jean Philippe, één van de drijvende krachten achter de Limburgse organisatie. “Het was de vierde maal dat ik de Limburgse tocht heb uitgestippeld”, aldus Jean. “Dit keer bracht de tocht ons naar het noorden van de provincie met passages in Opitter, aan de Achelse Kluis en aan het gedenkteken voor de verongelukte kinderen van de busramp aan basisschool ’t Stekske in Lommel. Aan het monument kregen we bovendien van de ontwerper de uitleg over hoe hij tot het concept van het monument gekomen was. Het liet opnieuw een diepe indruk na op onze rijders”, aldus Jean. In totaal legde de cabrio’s een rit af van 166 kilometer, waarna de wagens terug verzamelden aan het vertrekpunt.

Oma en opa
“Het is telkens schitterend om die rondritten te organiseren én mee te beleven”, glimlacht Jean. “De vriendschap onder de carbiorijders van de club is groot. Er namen liefst 45 glimmende cabrio’s deel aan de tocht. En elke editie gebeurt er wel iets bijzonder, dat was ditmaal niet anders. Twee van onze deelnemers, Guido en Christa, kregen tijdens de rondrit de melding dat ze die middag opnieuw oma en opa geworden waren. Fantastisch toch!”

Bekijks
Zowel bij het vertrek en de terugkomst, als tijdens de tocht hebben de kevers en de Karmann Ghia’s cabrio heel wat bekijks. “Onze wagens zijn altijd tiptop in orde en glimmen in de stralende zon. Een aantal rijders smukken hun wagen ook steeds op met leuke spulletjes. Geen wonder dat veel voorbijgangers opkijken en naar ons zwaaien. Het blijft toch iets magisch hebben he, zo’n oldtimer cabrio. We kijken alvast uit naar een volgende tocht. En als augustus even zonnig wordt als juli, dan hebben we alvast een schitterende zomer die ons week na week heel wat rijplezier bezorgt in onze cabrio.”

Meer informatie over de Kever Cabriolet Club België vind je op www.kccb.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie bekogeld met betonblokken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gemoederen laaien opnieuw op in Meulenberg

De voorbije dagen deden zich in de wijk Meulenberg opnieuw een resem feiten voor waarbij vandalen het vooral gericht hebben op politiemensen. Verschillende politievoertuigen werden er bij het passeren of bij een interventie bekogeld met stenen en betonblokken. Eén van de daders kon intussen ingerekend worden en werd door de onderzoeksrechter alvast onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het zou gaan om een veertiger met al verschillende geweldplegingen op zijn kerfstok. Onder meer in recreatiedomein Kelchterhoef maakte de man het eerder al erg bont. Nu wordt hem gewelddadige vernielingen, smaad en gewapende weerspannigheid ten laste gelegd.

Dat de man niet als enige verantwoordelijk is voor de aanvallen op de politie, bleek de voorbije dagen. Op het moment dat de verdachte in de cel zat, werden opnieuw voertuigen van de politie met betonbrokken onder vuur genomen. Ruiten sneuvelden en wagens raakten beschadigd. Om de situatie niet verder te laten escaleren en de veroorzakers van dit alles te kunnen onderscheppen, zal de politie de komende tijd verhoogd aanwezig zijn in de wijk. Het politietoezicht in Meulenberg wordt opgedreven. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om diefstal of inbraak te voorkomen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Preventietips van de lokale politie

De lokale politie biedt u graag ook een aantal zinvolle preventietips aan. Wil u bijvoorbeeld weten hoe u ramen en deuren extra kan beveiligen of heeft u bijvoorbeeld tips nodig om autodiefstal of fietsdiefstal te vermijden, klik dan op volgende link voor meer informatie: http://www.lokalepolitie.be/5378/preventietips.html

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommelmarkt

Op 4 augustus feest de Bronweg opnieuw!

Op zondag 4 augustus organiseren de buurtbewoners van de Bronweg opnieuw hun jaarlijkse rommelmarkt. Snuisteren tussen de meer dan 100 standjes kan je tussen 09.00 en 15.00 uur. Uiteraard zorgt het Bronwegcomité ook voor heel wat animatie, onder meer een liveband zal het evenement opluisteren en er zijn natuurlijk drank- en eetstandjes.

Deelnemen als standhouder aan de markt kan misschien nog net. Vooraf inschrijven is uiteraard verplicht.
Meer info: bronwegrommelmarkt@gmail.com.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetdag
Eerste eetdag ten voordele van KF Sint-Trudo

De Koninklijke Fanfare Sint-Trudo organiseert op 3 augustus voor het eerst een eetdag ten voordele van de fanfare. Er is keuze uit verschillende gerechten. De hongerigen kunnen aanschuiven tussen 17.00 en 20.30 uur in oc. De Roepsteen in Helchteren. Meer info: cuppens.bert@telenet.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is jouw wijkagent?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kent u uw wijkagent?

Veel inwoners zijn vragende partij voor een ruimere en meer toegankelijke communicatie met de lokale politie. Een belangrijke schakel hierbij is de wijkagent. Maar kent u uw wijkagent?  Wij geven u even het overzicht mee:

-          Helchteren: inspecteur Christens Sigrid

-          Lillo + industrieterrein Europark en Centrum-Zuid: inspecteur Geuns Danny

-          Houthalen-Centrum West: inspecteur Driesen Willy

-          Houthalen-Centrum Oost + Laak + Ten Hout: inspecteur Huisman Cornelius

-          Houthalen-Oost Oost: inspecteur Goossens Albert

-          Houthalen-Oost West: inspecteur Vanspauwen Kurt

-          Houthalen-Centrum – Meulenberg: inspecteur Carnel Didier

-          Meulenberg: inspecteur Sacchini Valerio

Wil jij contact opnemen met jouw wijkagent, dan kan je die vraag stellen via het secretariaat van de lokale politie op het nummer 011 49 24 00.
Wil je weten in welke wijk jouw straat precies valt, klik dan op deze link: http://www.lokalepolitie.be/5378/wijkdienst.html

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
27-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstichting in bar
Brand vernielt bar

Afgelopen donderdagnacht heeft een hevige brand de bar 'Bubbels' langs de Grote Baan volledig vernield. De club was gesloten, de uitbaters waren met vakantie vertrokken. De oorzaak van de brand is intussen bekend: de brand werd aangestoken. Het gerechtelijk labo passeerde voor een sporenonderzoek. De politie zoekt nu verder uit wie er verantwoordelijk is voor de brandstichting. Er raakte niemand gewond bij de brand.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handige ondersteuning voor organisatoren
Feestloket helpt bij administratie van jouw organisatie

Ook Houthalen-Helchteren beschikt over een 'feestloket'. Organisatoren worden vaak geconfronteerd met een hele hoop administratieve rompslomp bij het organiseren van fuiven of feesten in Houthalen-Helchteren. Net om hen te ondersteunen, is ook in onze gemeente het feestloket actief.
De medewerkers van het loket, Miranda Philips en Dries Vandebeeck, staan de organisatoren graag te woord en ondersteunen hen bij het praktisch parcours dat moet afgelegd worden om een feest of fuif te organiseren. Je kan bij het feestloket terecht voor alle informatie, voor uitleenmaterialen én voor alle formulieren die nodig zijn bij een organisatie.

Het feestloket kan je vinden aan de balie 'ontspannen' in het NAC. Wil je telefonisch contact met de medewerkers van het feestloket, bel dan naar 011 49 20 00.
Op deze link vind je alvast meer informatie over onder meer de formulieren die je bij het feestloket terugvindt: http://www.houthalen-helchteren.be/nl/96/content/167/feestloket.html.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijver Kelchterhoef eventjes drooggelegd
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Picknickeiland op vijver Kelchterhoef

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren, het Regionaal Landschap Lage Kempen en het Agentschap voor Natuur en Bos werken nauw samen aan de toeristische en educatieve opwaardering van het domein Kelchterhoef. Deze samenwerking kadert in het PDPO-project ‘Parken in De Wijers’.

Talrijke bomen kregen een verzorgingsbeurt en de oevers van de vijvers werden verbeterd. Voor de wandelaars - en zeker de kleinsten onder hen – werden nieuwe speelse elementen geïnstalleerd: een boom-luierbank, een vijverpad, een avontuurlijke waterbrug... Dit voorjaar nog werd de gerestaureerde bakoven aan Hoeve Jan terug officieel in gebruik genomen.

Als laatste element in het project wordt in de vijver achter de Abdijhoeve op Kelchterhoef een picknickeiland gebouwd. Het ‘eiland’ wordt een houten constructie op het water met rietkragen rondom. In de toekomst kan je van op de oever ‘over het water’ naar dit natuurlijke eiland stappen om hier heerlijk te picknicken. De werken starten in de week van 19 augustus 2013 en lopen door tot in september.

Om de werken goed te kunnen uitvoeren, moet de vijver drooggelegd worden. De vissen verhuizen eventjes naar de vijver van Hoeve Mieneke. Op deze vijver mag je dan tijdelijk vissen. Als de grote vijver achter de Abdijhoeve terug in orde is, mag je hier terug vissen. Een vergunning is niet nodig.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbraak
Dieven stelen geld en kluis op Centrum-Zuid

Maandagnacht hebben dieven ingebroken bij een bedrijf op Centrum-Zuid. De daders verschaften zich via het magazijn een toegang tot de burelen. Ze gingen er met een brandkast en een som geld vandoor. De politie is een onderzoek gestart.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde zomerse fietstocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Fietstocht naar Ter Dolen

Tijdens deze zomerse dagen is de ochtend een ideaal moment voor een gezonde, verkwikkende fietstocht. Socioculturele vereniging SenD nodigt daarom iedereen uit om aanstaande zondag 28 juli mee te fietsen tijdens een korte fietstocht die eindigt bij kasteelbrouwerij Ter Dolen. "We vertrekken om 10.00 uur stipt aan de Abdijhoeve", aldus SenD-voorzitster Anna Coonen. "Van daaruit fietsen we op een gezapig tempo naar kasteelbrouwerij Ter Dolen waar een gids ons opwacht. Om 11.00 uur krijgen we er een leerrijke rondleiding die uiteraard afgesloten wordt op het gezellige zomerterras van Ter Dolen. Nadien fietsen we terug naar Kelchterhoef. Een ideale activiteit om de zondag prima mee te starten, toch?"

Deelnemen is gratis, iedereen is welkom. Wil je meerijden, best een seintje vooraf aan Anna Coonen, annacoonen@hotmail.com. Op die manier kan SenD de gids het aantal deelnemers laten weten. Zorg dat je er bij bent!

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangiftebereidheid bij intrafamiliaal geweld stijgd

Groeiend aantal aangiftes intrafamiliaal geweld

Het aantal aangiftes inzake intrafamiliaal geweld is in 2012 flink gestegen ten opzichte van het jaar voordien. In totaal registreerde de politie van Houthalen-Helchteren op dit vlak 144 feiten in 2012. Het jaar voordien waren dat er 105. Bij intrafamiliaal geweld gaat het om strafbare gedragingen binnen de familiale context: fysiek geweld, aanranding van de eerbaarheid, psychische en economische benadeling,… Van de verschillende wijken in onze gemeente, doet 30% van de feiten zich voor in de wijk Meulenberg. In 2012 blijkt er ook een sterke toename te zijn van het psychisch intrafamiliaal geweld, dit betreft dan onder andere bedreigingen. De lokale politie werkt rond intrafamiliaal geweld met een project waarbij ook het parket en het CAW worden ingeschakeld.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Rondvraag / Poll
Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
ja
neen
Bekijk resultaat

Laatste commentaren
 • Info (Sandra)
      op Ruiterroute passeert Kelchterhoef
 • zheng123 (zheng123)
      op Damesbasketploeg gered
 • yao (yao141)
      op Natuurpunt zakt met telescopen af naar De Plas
 • wietplantage in de Kerkhoflaan (just is just)
      op Samenwerking politiediensten loont opnieuw in drugsactie
 • Nieuws DeRedactie
 • Griekenland is wanbetaler, nog niet bankroet
 • Oplettende 13-jarige helpt inbraak op te helderen
 • Agent die talmde met tip over aanslag Joods Museum berecht achter gesloten deuren
 • Rottweilers vallen moeder en kind aan in Houthalen-Helchteren
 • Inschrijven in Leuvense basisscholen gebeurt voortaan digitaal
 • Enkele Vlaams-Brabantse gemeenten willen weg uit watermaatschappij Vivaqua
 • Ambulance met gewonde aan boord botst met bestelwagen in Heusden-Zolder
 • Afgebrande bakkerij in Londerzeel wordt opnieuw opgebouwd
 • Kusttrams krijgen wifi
 • Gentse burgemeester Termont opnieuw aan de slag
  Nieuws De Morgen
 • Nieuwe achtbaan met vrije val in Efteling
 • Plezierboot met Belgen vliegt in brand voor kust van Ibiza
 • Cuba sluit als eerste land hiv-overdracht van moeder op kind uit
 • Cuba eerste land om hiv-overdracht van moeder op kind uit te sluiten
 • Zweden -21 met Hiljemark en Guidetti Europees kampioen
 • VS en Cuba gaan opnieuw ambassades openen
 • Geen akkoord gaslevering Rusland aan Oekraïne
 • Geen akkoord tussen Rusland en Oekraïne over nieuwe gasleveringen
 • Ozondrempel overschreden, vandaag grote piek
 • Stef bezorgt 'bommetje Jill' rode kaken
  Nieuws Sporza
 • [VIDEO] - NU LIVE: WK vrouwen halve finale (VS-Duitsland)
 • Wickmayer moet haar match woensdag afwerken
 • Acrogymnasten bezorgen België goud en zilver in Bakoe
 • Persoon: 'Operatie was absoluut noodzakelijk'
 • Tennissters schitteren op Wimbledon-feestje
 • Broer en zus Tan halen kwartfinales op Europese Spelen
 • Van Snick: 'Fantastisch: ik heb twee gouden medailles in één klap'
 • Elise en Yannick Mertens geraken net niet op hoofdtabel in Wimbledon
 • Swings krijgt topschaatser Blokhuijsen als kopman naast zich
 • Brecel en Skalski loodsen België naar kwartfinale WK snooker
  Nieuws HBVL
 • Zwaargewond bij knal op hoogtewerker
 • Lommel
 • Oldtimerbestuurder kritiek na crash in eigen straat
 • Hele dag hinder door reeks ongevallen op E314
 • 63-jarige zwaargewond na slippartij
 • Sponzengevecht op de laatste dag van schooljaar
 • Leicester City zet coach Nigel Pearson op de keien ondanks miraculeuze redding
 • EK voetbal U21 - Zweden verslaat Portugal in finale
 • Red Panthers teleurgesteld: ?Enorme ontgoocheling?
 • Bestuurder kritiek na frontale klap

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww  
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.cosimo.be/Meulenberg 

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!