Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

04-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond over drugs en alcohol
Burenbabbel en infoavond in jeugdhuis The Bassment

Op woensdag 14 november zijn alle buurtbewoners van harte welkom op een burenbabbel met receptie in Jeugdhuis the Bassment. De avond start om 19u in het jeugdhuis. Het jeugdhuis wilt hierbij aantonen hoe ze, in samenwerking met andere organisaties, jongeren willen sensibiliseren voor de risico's verbonden aan alchol- en druggebruik.
Aansluitend hierop geeft CAD Limburg van 20u tot 22u een infosessie rond drugs en alcohol en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmmiddag voor senioren
Frits en Freddy

Casino Houthalen-Helchteren organiseert in samenwerking met de seniorenraad een filmnamiddag voor senioren op donderdag 8 november om 14 uur. De dolkomische Vlaamse prent Frits en Freddy staat ditmaal op het filmmenu.

Na de film wordt aan de aanwezige senioren gebak en koffie aangeboden door de seniorenraad.
Tickets: 7 euro: koffie en taart inbegrepen. Info en tickets: 011 49 22 90.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligers gezocht voor bezoekersteam

"De bedoeling is om onze 80-plussers geregeld een bezoekje te brengen."

Houthalen-Helchteren telt heel wat 80-plussers. Het opbouwwerk van Houthalen-Oost start samen met het Sociaal Huis met een bezoekersteam. Dit is een team van vrijwilligers dat meerdere keren per jaar een bezoekje brengt aan 80-plussers. Voor een gezellige babbel, voor samen een tasje koffie te drinken, maar ook om informatie aan te reiken over het dienstverleningsaanbod en beter in te spelen op de noden en behoeften van deze groep. Voor de opstart van dit bezoekersteam zijn we op zoek naar vrijwilligers en verenigingen om mee samen te werken.

Wilt u ook graag deel uitmaken van dit bezoekersteam? Dan nodigt het opbouwwerk u uit op een infomoment voor vrijwilligers dat plaatsvindt op donderdag 29 november, van 10 tot 12u, in het dienstencentrum Perron-Oost. Het is de bedoeling om dit pilootproject op te starten in Houthalen-Oost, maar als er voldoende vrijwilligers zijn, dan kan dit uitgebreid worden naar heel Houthalen-Helchteren.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minivoetbal
Wedstrijden in het kader van de Beker van Limburg

Deze week worden in de sporthal van Houthalen-Oost een aantal interessante minivoetbalmatchen gespeeld. Op 5 november neemt MRK Young Boys het op tegen DNKY Diepenbeek. De wedstrijd start om 20.00 uur en kadert in de Beker van Limburg.
Diezelfde avond vindt om 21.00 uur ook de wedstrijd MRK East Boys tegen Heideblook Genk plaats, eveneens in de sporthal van Houthalen-Oost. Ook deze wedstrijd kadert in de Beker van Limburg.
Verderop deze week, op 8 november, speelt  in de sporthal van Kattevenia (Genk) om 21.00 uur Mannenverbond Genk tegen MRK Regitex. Al deze wedstrijden kan je als supporter bijwonen!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek duivententoonstelling in Houthalen-Oost
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Rasduif herbergt liefhebbers van sierduiven

'De Rasduif' is een vereniging van duivenliefhebbers. "Geen vluchtduiven, maar wel sierduiven", aldus bestuurslid Yvan Kielich. "Al onze leden zijn fokkers van gedomesticeerde sierduiven. Wist je trouwens dat er meer dan 300 van deze sierduivenrassen zijn? Wie van de natuur en van dieren houdt en wie daarbovenop ook nog wat interesse heeft in genetica kan uitgroeien tot een topfokker. En zo herbergt 'De Rasduif' er wel wat!"

Wie wil kennismaken met de club maar zeker ook met de wondere wereld van de sierduiven, moet aanstaande weekend 3 en 4 november zeker afzakken naar ontmoetingscentrum 't Park in Houthalen-Oost. "We organiseren er onze derde tentoontstelling. Meer dan 800 duiven in tientallen soorten en kleurslagen kan je er bewonderen. Uiteraard staan onze leden iedereen graag te woord. Zo kan je heel wat interessante weetjes opdoen over het fokken van duiven en de verschillende duivensoorten die er bestaan. De tentoonstelling in Houthalen-Oost is één van de mooiste en grootste sierduivententoonstellingen van het land. Ongetwijfeld zakken ook nu weer een resem buitenlandse fokkers af naar Houthalen-Oost. Maar de tentoonstelling is zeker ook de moeite voor het gewone publiek dat veraf staat van de duivenfokkerij. Om iedereen te laten kennismaken met deze bijzondere hobby, zal de toegang tot de tentoonstelling gratis zijn", besluit Yvan.

Meer info vind je ook op www.derasduif.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deusjevoo sleept grote internationale opdracht in de wacht
Houthalens ontwerpbureau vangt Chinese opdracht

De Houthalense decorbouwers van Deusjevoo krijgen een pittige opdracht voorgeschoteld. Het bedrijf van zaakvoerder Jo Peters mag immers een decor bouwen voor een Chinese televisieshow. Liefst twaalf miljoen Chinese televisiekijkers zullen weldra het werk van Deusjevoo kunnen bewonderen. 

“De Chinezen hebben een aantal jaren geleden het tv-format gekocht van De Generatieshow, een programma dat hier gemaakt werd door Bart Peeters", aldus zaakvoerder Jo Peters. "De Chinese variant daarvan is ingeslagen als een bom. Door het enorme succes is de uitzending op nationaal niveau te zien, wat leidt tot kijkcijfers van 12 miljoen mensen. Nu we enkele jaren verder zijn, willen de Chinezen echter een nieuw decor voor hun succesprogramma. Ze houden daarbij heel erg van de ‘Europese stijl’, wat ver af ligt van de glitter die ze in China zelf gewoon zijn. Omdat ze zelf niet zo’n Europees design kunnen maken, hebben ze een wedstrijd uitgeschreven, en die hebben wij nu gewonnen.”

Momenteel wordt er in de ateliers in Houthalen-Helchteren (die weldra trouwens naar Genk verhuizen) hard wordt gewerkt aan het ontwerp. Binnen enkele weken zal het dan in China geproduceerd worden. “In januari ga ik dan zelf naar China om te kijken hoe ons decor in de studio wordt opgebouwd,” aldus Jo Peters.

Deusjevoo gelooft door deze ervaring sterk in het potentieel dat de Chinese markt biedt. “We denken eraan om meer van hun producten met een Europees sausje te gaan overgieten, zodat ze daar meteen als erg hip worden beschouwd,” zegt de zaakvoerder nog. “Zo zie je maar hoe een klein, bescheiden bureau uit Limburg toch kan genieten van internationale erkennning.”

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbraken en beschadigingen
Diefstallen en baldadigheden in Houthalen-Oost

Het voorbije weekend zijn een aantal baldadigheden en inbraken in Houthalen-Oost gemeld. Dieven sloegen zaterdagavond in de Wilgenstraat een venster in. Het waren de buren die de feiten rond 22 uur ontdekte. Zij verwittigden ook de bewoners. Even daarvoor was ook al ingebroken in een huis in de Kastanjestraat. Ook daar werd een raam verbrijzeld en de inboedel overhoop gehaald.
In de Jeneverbesstraat in Houthalen-Oost is zaterdagavond eveneens een diefstal vastgesteld. Dieven hadden de twee nummerplaten van een auto afgedraaid.
Zaterdag rond 22.15 uur zijn bij de politie klachten binnengekomen van baldadigheden in de wijk Houthalen-Oost. In de Lariksenstraat waren twee jongeren met eieren tegen ramen aan het gooien. Aan de politie werd gevraagd om in de buurt te patrouilleren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkloosheid stijgt in Houthalen-Helchteren
Aantal werklozen in onze gemeente neemt toe

Zopas werden de jongste werkloosheidscijfers voor Vlaanderen bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat onze gemeente het niet goed doet. In september 2012 was 9.95 procent van de beroepsbevolking in onze gemeente werkzoekend. Dat zijn 1395 niet-werkende werkzoekenden.
Ter vergelijking, een jaar eerder, in september 2011 was dat 8.58 procent of 1194 werkzoekenden. In 2012 was er dus een stijging van 15.97 procent in vergelijking met een jaar geleden.

Inkomen
De Belg had in 2010 een gemiddeld netto belastbaar inkomen van 15.598 euro. Het gemiddelde inkomen per hoofd ligt het hoogst in Vlaanderen: 6,4 procent boven het nationale cijfer. In onze gemeente ligt het gemiddeld inkomen per aangifte op 25.246 euro/jaar. Wanneer we kijken naar het gemiddeld inkomen per inwoner dan is dat 14.006 euro/jaar. Uit deze cijfers blijkt dat inwoners van Houthalen-Helchteren een inkomen hebben dat liefst 10,21 procent onder het Belgisch gemiddelde ligt.

Bedrijven
Van januari 2012 tot september 2012 gingen in Vlaanderen 9.056 jobs verloren als rechtstreeks gevolg van een faling. In totaal moesten in die periode 3.850 ondernemingen de boeken sluiten. Het meest aantal falingen viel in de groot- en detailhandel, gevolgd door de horeca en de bouwsector. In de betrokken periode konden in onze gemeente 28 ondernemingen het hoofd helaas niet boven water houden. Het merendeel hiervan, 8 bedrijven, was actief in de bouwsector.

Vacatures
In de eerste 9 maanden van 2012 is het aantal vacatures in Vlaanderen met 14 procent gedaald tegenover dezelfde periode vorig jaar. In 227 gemeenten waren er vorig jaar meer jobs te vinden dan nu het geval is. Ook voor onze gemeente is die neerwaartse trend een feit. In de eerste 9 maanden van 2012 (januari-september) waren er 522 vacatures in Houthalen-Helchteren.In dezelfde periode vorig jaar bedroeg dit aantal 663. Vergeleken met vorig jaar is er een daling van 21.27 procent.

De cijfers zullen met het drama van FORD Genk ongetwijfeld nog spectaculair toenemen. Deze cijfers tonen dan ook aan dat er absoluut nood is aan een relanceplan voor de tewerkstelling in onze regio, maar ook in onze gemeente.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crosswedstrijd in Helchteren
Crazy Cross

In het weekend 27 en 28 oktober 2012 organiseert de Motorcross club uit MC De Vrijheid in Helchteren een tweede Crazy Cross! Onder het motto 'hoe gekker, hoe beter' gaat men achterovervallen van het lachen als men de creaties van de crazy cross gaat aanschouwen! Tevens staat deze motorcross garant voor de finale van het najaarskampioenschap 2012! Daarmee valt het doek over het motorcross outdoor seizoen 2012. Op zaterdag start men met de jeugd om 09u00 en op zondag om 10u00. Uiteraard zullen de thuisrijders Martijn Vermijl, Thomas Vermijl, Maarten Vermijl, Diego Telen, Dennis Eykens en Jente Akkermans hun beste beentje voorzetten voor hun hopelijk talrijke opgekomen thuispubliek! Allen daarheen !!!!

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interessante gespreksavond
Huub Gerits over Marc Chagall in de Bennewed

Op vrijdag 26 oktober om 19 uur geeft Huub Gerits een voordracht over de Russisch-Joodse schilder Marc Chagall. Deze kunstenaar, die een groot deel van zijn leven in Parijs verbleef, schilderde heel wat werken met bijbelse taferelen. Huub Gerits , geboren en getogen in Kwalaak, is een groot kenner van de Joodse cultuur en van de schilder Chagall. Zijn commentaar zal ons zijn werk beter leren begrijpen.
De voordracht is een organisatie van de wijkwerking Kwalaak in samenwerking met het Davidsfonds. Een aanrader.
Adres : De Bennewed, Binnenvaartstraat 51, 3530 Houthalen- Helchteren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asbestafval moet opgeruimd worden
Gemeentebestuur onderneemt actie tegen asbestafval atheneum

Al zo'n twee jaar ligt de site van het voormalige atheneum aan de Huidvettersstraat er troosteloos bij. Een grote brand verwoestte de voormalige schoolgebouwen. Wat achterbleef was een desolaat verwoest complex. Het Lucernacollege, de eigenaar van het complex, plande de bouw van een nieuwe school op het terrein. Daarom liet het college de bouwrestanten afbreken. "Maar die werken werden stilgelegd", aldus buren van het complex. "De afbraakfirma moest de werken stopzetten op voorzet van de milieuinspectie. In het gebouw zit immers asbest verwerkt, een kankerverwekkende stof. De ontmanteling van het gebouw moest dan ook op een speciale en professionele manier gebeuren, zodat er geen gevaar is voor de arbeiders en de omwonenden."

Maar zo'n gespecialiseerde afbraakwerken kosten handenvol geld en moeten volgens bepaalde technieken gebeuren. Het gevolg is dat de werken al meer dan een jaar stil liggen. Eén deel van het vroegere scholencomplex staat er nu nog open en bloot bij. En dat baart de buurtbewoners zorgen. "Tja, ook in dit gebouw zit asbest. De wind kan er zo doorheen, dus wie garandeert ons dat de gezondheid van buurtbewoners en voorbijgangers hier geen hinder van ondervindt", klinkt het bij de bezorgde buurt. "Bovendien ligt er op amper 30 meter van het gebouw nog een school waar dagelijks tientallen kinderen les volgen en op de speelplaats spelen. Ook voor hen is de nabijheid van mogelijk asbest een risico."

Klachten
De situatie leidde er toe dat zowel de lokale milieudienst als het gemeentebestuur tal van vragen en klachten ontving over deze site. "Al maandenlang vragen we het gemeentebestuur om een oplossing. En er werd onderhandeld met de directie van het Lucernacollege om zo snel mogelijk deze site op te ruimen. Dat leidde er zelfs toe dat vrijwilligers van het college zelf aan de slag gingen om het gebouwencomplex te ontmantelen. Misschien goed bedoeld, maar absoluut onveilig en onverantwoord. Daarom ook dat de milieudienst ook die werken liet stilleggen. Dit complex moet op de juiste manier ontmanteld en opgeruimd worden, met de grootste zorg voor de volksgezondheid", aldus de buren.

Eind augustus verschenen er persberichten waarin gesteld werd dat het gemeentebestuur het Lucernacollege verplichtte om vóór de start van het nieuwe schooljaar de vervuilde site op te ruimen. Indien dit niet zou gebeuren, zou het gemeentebestuur zelf tot actie overgaan en de kosten verhalen op de eigenaars. Maar tot op vandaag is er nog niets van in huis gekomen.

5 november
Afgelopen donderdag bevestigde burgemeester Yzermans op de gemeenteraad dat er intussen wel actie werd ondernomen. "We hebben na veel gepraat nu ook effectief een aangetekend schrijven gericht naar het Lucernacollege", aldus burgemeester Yzermans. "In ons schrijven halen we uitdrukkelijk aan dat de site op een deskundige manier opgeruimd moet zijn voor 5 november aanstaande. Als er tegen die datum geen concrete actie ondernomen is door het college zelf, dan zien wij ons effectief genoodzaakt om vanuit het gemeentebestuur deze site te laten opruimen. De kosten zullen in dat geval ook verhaald worden op het Lucernacollege."
Met deze aankondiging lijkt er nu eindelijk effectief schot te komen in een dossier dat al meer dan een jaar aansleept.  
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven lichtgewonden bij aanrijding
Ongeval

Op de Weg naar Zwartberg zijn woensdag rond 19 uur twee auto's gebotst. Daarbij vielen zeven lichtgewonden. In een auto zat een Nederlandse familie uit Heerhugowaard. Alle vijf gezinsleden raakten lichtgewond. In de andere auto vielen twee lichtgewonden uit Genk.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de kleuren van de regenboog
Originele ontdekkingstocht in de natuur

Limburgs Landschap organiseert op 24 oktober en op 28 oktober een leuke wandeltocht. Onderweg ontdek je 'Het regenboogpad'...  Tijdens deze natuurwandeling komen zowel de zintuigen van mensen als van insecten aan bod. Hoe zien vliegen de wereld? Welke geur hoort bij de kleur geel? Wat voel je in het voeldoosje?

Als zintuigen uitgeschakeld worden, beseffen we pas echt hoe belangrijk ze zijn. Vanzelfsprekend zijn de kleuren van de regenboog de 'rode draad' in deze beleving. De regenboog is uit elkaar gespat. Door bij iedere kleur stil te staan en de opdrachten goed uit te voeren, wordt de regenboog, kleur voor kleur, hersteld. Als je in je missie slaagt, ontdek je een kleurrijke schat!

De wandeltocht is ook prima geschikt voor kids. Het vertrek is telkens voorzien om 14 uur aan het infocentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurzoektocht voor 6 tot 12-jarigen
Natuurzoektocht voor de kids

Het jonge volkje kan op woensdag 24 oktober om 14.00 uur deelnemen aan een heel leuke en leerrijke natuurzoektocht in de bossen van Kelchterhoef.  Alleen of in groep, met of zonder mama en papa, een natuurzoektocht is altijd spannend. Je vertrekt aan De Bosberg op Kelchterhoef en volgt een aangeduide route van een drietal kilometer. Onderweg worden er leuke opdrachten uitgevoerd. Op het eind wacht je een leuke verrassing.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infomiddagen over Parkinson

Drie infomiddagen rond het thema Parkinson

Als persoon met de ziekte van Parkinson word je dagelijks geconfronteerd met specifieke problemen en beperkingen.
In een reeks van drie samenkomsten wil Thuiszorg Limburg met jou en je partner, je kind, ... een stuk weg afleggen op vlak van informatieve en emotionele ondersteuning.
Er wordt ruim tijd gemaakt voor thema's zoals administratieve en financiële consequenties, terug evenwicht in jouw leven en dat van je omgeving brengen...maar ook de ervaringsuitwisseling krijgt de nodige aandacht.

De vier infoavonden die doorgaan in kasteel Engelhof op domein Hengelhoef telkens van 13.30 tot 16.00 uur vinden plaats op:

-- dinsdag 23 oktober
-- dinsdag 6 november
-- dinsdag 13 november

Meer info: thuiszorgpunt.limburg@cm.be.  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.From Anemos with Love
Aperitiefconcert

Op zondag 21 oktober kan je naar een leuk aperitiefconcert in het kerkje van Laak, een concert dat verzorgd wordt door het Anemos Saxofoonkwartet. 
Vier jonge muzikanten die studeren bij Norbert Nozy aan het conservatorium te Brussel: Kristan Dehertog (sopraansaxofoon), Bart Van Beneden (alt), Kurt Bertels (tenor) en Wesley Capiau (bariton) vormen het kwartet. Dat het topmuzikanten zijn bewezen ze eerder tijdens het Youth ’n Classic concours 2012 en het Klarafestival.

Laat u dan ook verleiden door de zoete klank van dit Saxofoonkwartet. Muziek om heerlijk bij weg te dromen, zoals “Rêverie” van Claude Debussy, of pure nostalgie, zoals Astor Piazzolla’s zwoele tangomuziek.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwendag in de bib
Laat je verwennen in de bib

Ben je nog niet in de nieuwe bibliotheek in het NAC geweest? Moet je zeker eens doen! Aanstaande zaterdag 20 oktober is misschien wel een ideale gelegenheid. Dan is het immers opnieuw verwendag in de bib. Het bibliotheekpersoneel begroet jong en oud met een leuke attentie.

Misschien kan je ook eens een kijkje nemen op de website van de bib www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek. Die is bovendien genomineerd voor een Bib Web Award en dat in de categorie "beste etalage op het web". De Bib Web Award is een initiatief van de bibliotheekschool van Gent. Op 10 december worden de winnaars bekend gemaakt. Jij kan trouwens meehelpen om onze bib de award te laten winnen want ook jij kan stemmen. Alle info vind je op volgende link: http://s.zoomerang.com/Survey/WEB22GS4C5Y98E.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lagere school uit Houthalen-Oost gaat bewust om met brood
'De Kleine Kunstenaar' is smeerambassadeur van Limburg

In het kader van ‘Dag van het Brood’ bekroont VLAM Kleuterschool “De Kleine Kunstenaar” tot smeerambasadeur van Limburg. De school verdient deze titel omwille van de bijzondere broodactiviteiten die het donderdag 18 oktober organiseert tijdens de vierde Dag van het Brood.
Met haar activiteiten zet de school brood niet alleen op een positieve manier in de kijker, ze steunt eveneens het goede doel. Per gesmeerde boterham wordt er in naam van de leerlingen immers eentje geschonken aan de Voedselbanken.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GB wordt Carrefour Market
Uitbreiding GB-supermarkt in Houthalen-Oost

Momenteel zijn er volop werken bezig aan de GB-supermarkt in Houthalen-Oost. Er wordt een nieuw stuk bijgebouwd en het huidige winkelcentrum wordt ook volledig vernieuwd. De werken zullen er uiteindelijk toe leiden dat de huidige GB-supermarkt zal uitgroeien tot een volwaardige supermarkt van liefst 1200 m². Met de werken is een investering van maar liefst 1,6 miljoen euro gemoeid.
De vernieuwde winkel zal ook omgedoopt worden van GB-supermarkt tot Carrefour Market. De nadruk zal liggen op verse voeding met uiteraard ook ruime aandacht voor alle andere producten die standaard in een moderne supermarkt aanwezig zijn. De afronding van de werken wordt eind dit jaar verwacht.
De investering in deze supermarkt wordt gedragen door de NV Velga. Ondernemer René Willems van NV Velga baat ook in Diepenbeek in franchise de Carrefour uit. (bron: Made in Limburg)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De teerlingen zijn geworpen

SP-a/Groen en CD&V besturen de komende zes jaar onze gemeente

De verkiezingsuitslag voor Houthalen-Helchteren is bekend. Vijf partijen sleepten op 14 oktober zetels in de wacht. De verdeling ziet er als volgt uit:

SP.a/Groen/Plus: 28% - 10 zetels
CD&V: 22,1% - 8 zetels
N-VA: 19,4% - 6 zetels
S&D: 16,6% - 5 zetels
Vlaams Belang: 7,6% - 2 zetels
Open VLD: 4,6% - geen zetels
Hart: 1,7% - geen zetels

Meteen na de bekendmaking van de stemresultaten werd bekend dat SP.a-Groen-Plus samen met CD&V een meerderheid zou vormen. Hiermee werd het akkoord dat de voorbije dagen rondzweefde tussen beide partijen, gehonoreerd. SP.a levert hierbij met Alain Yzermans de komende zes jaar de burgemeester. CD&V levert met Jef Verpoorten de 1ste schepen en ontvangt daarnaast nog 2 schepenzetels waaronder deze van OCMW-voorzitter (tegelijk schepen van Welzijn) en het voorzitterschap van de gemeenteraad. Dat is althans wat CD&V gisteren liet optekenen. CD&V ging hiermee niet in op het voorstel van N-VA en S&D om in een meerderheid met hen te stappen waarbij CD&V zes jaar lang de burgemeester kon leveren alsook 4 schepenmandaten kreeg. Met 18 zetels op 31 heeft SP.a/Groen/Plus samen met CD&V een comfortabele meerderheid.
Open VLD en Hart behaalden beiden geen enkele zetel.

In het rijtje van populairste politici behaalde burgemeester Yzermans 2.250 voorkeurstemmen. Hiermee gaat hij nipt Jules D'Oultremont vooraf die als lijstudwer bij S&D 2.013 voorkeurstemmen behaalde. Peter Timmermans behaalde 1.315 voorkeurstemmen, Jef Verpoorten 1.183 en Mustafa Aytar 1.176.

Volgende 31 verkozenen zetelen vanaf 2 januari 2013 zes jaar lang in de gemeenteraad:

voor SP.a/Groen:
- Alain Yzermans
- Mustafa Aytar
- Patrick Pollers
- Eefje Van Wortswinkel
- Antonio Ventura
- Myriam Bellio
- Guy Lucas
- Ahkim Hakim
- Yeter Demirci
- Muhammet Oktay

voor CD&V:
- Jef Verpoorten
- Hanne Kellens
- Göksal Kanli
- Silke Hillen
- Roger Vanotterdijk
- Bert Cuppens
- Paul Vandewiele
- Vanoevelen Maurice

voor S&D:
- Jules D'Oultremont
- Stijn Van Dingenen
- Olga Van de Vloed
- Melissa Bosmans
- Luciana Costa

voor N-VA:
- Peter Timmermans
- Geert Gerits
- Tamara Westhof
- Lisette Rutten-Lefrère
- Natascha Wendelen
- Luc Melotte

In totaal zullen er dus 11 vrouwen zetelen en  20 mannen, waaronder in totaal 13 nieuwkomers. Khalid Assecour, Walter Sacchini, Veerle Lijnen, Germaine Timmers-Driesen, Els Tiri, Arnd Van Vlierden, Ria Vrijsen, Caroline Goddeeris, Bob Dewispelaere, Ludo Diliën en Carine Achten keren niet meer terug als gemeenteraadslid.  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (2)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Bezoek ons ook op facebook: Nieuws Uit Houthalen-Helchteren. Zelf nieuws melden: mail naar redactie-stekke@hotmail.be

Column van de week

Over postjes pakken..

Heel wat rapporten werden deze week uitgedeeld. In het merendeel van de gevallen zorgde dat gelukkig voor blije, tevreden gezichten. Mochten we De Post dezer dagen ook een rapport geven voor haar kantoor in onze gemeente, het zou een flinke onvoldoende opleveren. Onbegrijpelijk dat  een overheidsinstantie als De Post het in haar hoofd haalt om een kantoor te openen... langsheen de Grote Baan. Op één van de drukste en meest onveilige plekken in onze gemeente moet je nu je postzegels gaan halen, aangetekende zendingen versturen of je bankverrichtingen doen. Voor het vak logica een dikke 0 voor De Post dus...

Niet enkel de veiligheid baart zorgen. Ik vraag me af hoe personen met een beperking dit overheidsgebouw moeten betreden. Er is duidelijk weinig of geen rekening gehouden met deze doelgroep. Voor het vak toegankelijkheid dus ook een dikke 0...

Maar ook andere leerlingen die in dit klasje zitten, scoren slecht. Zo moest het schepencollege zich uitspreken over de inplanting van De Post op die plek. En hoe gek het ook klinkt, het advies van het college was... positief. De uitleg die het college hierbij op haar examenblad schreef, deed de wenkbrauwen fronsen: 'Er zijn voldoende parkings in de buurt, zoals op het John Cuppensplein. Klanten van De Post kunnen daar parkeren en te voet naar De Post aan de Grote Baan wandelen.' Dat stond er in het antwoord van het College op basis waarvan een vergunning voor De Post op deze locatie werd uitgereikt. Zeg nu zelf, ook zo'n antwoord verdient in dit geval een flinke onvoldoende voor het vak 'realiteitszin'.

En dus zijn we nu op weg naar een tweede zit in het dossier De Post. Binnenkort zal de deputatie zich uitspreken over deze ligging en de hieraan gekoppelde vergunning. De Administratie Wegen en Verkeer Limburg heeft immers beroep aangetekend tegen die onveilige ligging. Benieuwd wat het eindrapport zal worden. 

En intussen is De Post op deze onveilige locatie... gewoon open. Dit ondanks een geschorste vergunning. Het is dus nu aan het schepencollege om haar examen 'verantwoordelijkheidszin' af te leggen. Want in principe mag dit kantoor momenteel op die plek dus niet open zijn. Wie draagt er verantwoordelijkheden als er een ongeval gebeurt? Benieuwd of het college er de komende dagen alsnog in slaagt om op dit vak wél te slagen....

Stijn

Laatste commentaren
 • Bemoeienis (Oma)
      op Delegatie ouders ontvangen op gemeentehuis
 • Een goeie midweek (angedo)
      op Containerpark pas volgende week weer open
 • nieuwe voorzitster cultuurraad (dirk raus)
      op Raymond Ceyssens geeft de fakkel door
 • Lidl niet , post wel (Geert Smits)
      op Lidl wil naar Houthalen komen
 • Nieuws DeRedactie
 • 'Neerhalen Boeing waarschijnlijk een vergissing'
 • Festival Dranouter biedt hondenhotel aan
 • Geen straf voor ouders die poliovaccinatie weigerden
 • Bestuurder overleden na aanrijding met vrachtwagen
 • Dode man gevonden na zware brand in Sint-Truiden
 • Directeur TV Limburg start eigen communicatiebureau
 • Diaken uit Wevelgem blijft in de cel
 • Wie heeft unieke Romeinse emmer gestolen in Ieper?
 • Al 250.000 oorlogstoeristen in Westhoek in 2014
 • Criminaliteit in Mechelen op laagste punt ooit
  Nieuws Sporza
 • Broers Borlée: 'EK wordt geen probleem'
 • Peking, Oslo of Almaty organiseert Winterspelen 2022
 • Phelps lijkt klaar voor Amerikaanse kampioenschappen
 • Pieter Timmers is op dreef in Monaco
 • Luypaert: 'Lammers laat de ploeg in de steek'
 • Pittomvils: 'Van Alphen is een vriend en mentor'
 • Justin Gatlin is ook in Rome de snelste op de 100 meter
 • Ook Hengelo komt te vroeg voor Jonathan Borlée
 • Gatlin loopt snelste 100 meter van het jaar
 • 'Controleur wilde kijken of ik niets in mijn 'poeperd' had verstopt'
  Nieuws HBVL
 • Twee zwaargewonden bij botsing in Beringen
 • Natourcriterium Aalst pakt uit met Nibali
 • Seizoen al voorbij voor Jamaicaanse sprinter Yohan Blake
 • Lierse vindt Portugese middenvelder in Polen
 • Boze echtgenoot rijdt woning van vrouw binnen
 • Jo Vandeurzen en Patrick Dewael mogelijk ministers in Vlaamse regering
 • Peeters hoopt nog steeds op deelname cdH aan regering
 • Keukeleire maakt kennis met Pyreneeën: ?Zwaarder dan ik had gehoopt?
 • Twee arbeiders bedolven onder ingestorte muur
 • Club heeft nieuwe doelman, ook positief nieuws Kujovic

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww 
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!