Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

12-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalisme
Chirolokalen opnieuw doelwit van vandalisme

Het lijkt stilaan een traditie te worden: de chirolokalen op Meulenberg waren afgelopen dagen opnieuw het doelwit van vandalen. De voorbije weken waren de gebouwen aan de Bakkerstraat al meermaals slachtoffer van vandalisme. Hierbij werden ramen vernield, lampen stukgeslagen, gordijnen losgerukt...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookpluim door brandende folie
Brand op Remo-site in Helchteren

Dinsdagavond werden buurtbewoners opgeschrikt door een donkere rookpluim, afkomstig van de Remo-site in Helchteren. De afdekfolie van een stortzone vatte er vuur en dat leverde een zwarte rookwolk op. De brandweer kwam ter plaatse maar in tussentijd had het personeel van de Remo-site al met zand de vuurhaard grotendeels geblust.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Investeringen in fietspaden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vier toeristische fietspaden worden onder handen genomen

De voorbije gemeenteraad merkte S&D op dat er in het budget voor 2013 een wel erg krap bedrag voorzien is op de post 'buitengewoon onderhoud van de wegen, voetpaden en fietspaden'. "We stelden dan ook de vraag aan bevoegd schepen Pollers welke voet- of fietspaden men met dit bedrag het komende jaar wil aanpakken", aldus gemeenteraadslid Stijn Van Dingenen. "Immers, heel wat voetpaden en fietswegen zijn dringend aan herstelling toe. Met het beschikbare budget kunnen er in 2013 echter weinig investeringen gebeuren aan deze voet- en fietspaden en dus wilden we weten welke prioriteiten het bestuur dit jaar legt en welke wegen worden aangepakt."

Toeristisch
Uit het antwoord van schepen Pollers blijkt dat er in 2013 wordt ingezet op vier toeristische fietspaden die met dit budget onder handen zullen worden genomen. Concreet gaat het om volgende toeristische fietspaden:
-- Wolfsdal (voor 96.441 euro)
-- Hoevestraatje (voor 46.778 euro)
-- Europarklaan (voor 50.384 euro)
-- Palingstraat (voor 22.990 euro)

De voorziene bedragen zullen worden aangewend om deze fietspaden van een grondige onderhoudsbeurt te voorzien. Hierbij wordt er ook gerekend op een financiële tussenkomst vanuit het provinciebestuur en dit in de vorm van een subsidie ten bedrage van zo'n 85.000 euro. Omwille van deze provinciale tussenkomst en gelet op de toestand van deze (toeristische) fietspaden werd dit het prioriteitenlijste voor het komende jaar. De uitvoering van de werken zal wel naar alle waarschijnlijkheid pas in 2014 van start gaan.

Met het beperkte overschot op het betrokken budgetartikel zullen plaatselijke herstellingen aan de slechtste wegen binnen onze gemeente worden uitgevoerd.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek duet kruidt eerste album van Robby Longo
Robby Longo pakt in september uit met eerste album

In september zal het eerste album van de nummer twee van The Voice van Vlaanderen Robby Longo verschijnen. Het album herbergt vooral covers van zangers als John Denver en Glenn Campbell. Opvallend is ook het duet dat Robby opneemt samen met schlagerzanger Christoff. Het duo brengt het nummer C'est la vie (you never can tell) van Emmylou Harris. Een ambiancenummer dat ongetwijfeld zal aanslaan.
Ondanks een overvolle muzikale agenda blijft Robby de komende maanden zijn muzikale carrière combineren met zijn job als vrachtwagenchauffeur.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tragisch ongeval
Woningbrand kost het leven van bewoonster

Afgelopen nacht heeft een bewoonster het leven gelaten bij een woningbrand. In de Saviostraat trof de brandweer het levenloze lichaam aan van een vrouw. In hetzelfde huis woedde even daarvoor een hevige maar korte brand die zich vooral in de keukenruimte voordeed. Het vuur doofde echter vanzelf, vermoedelijk door een gebrek aan zuurstof. Dat zou meteen ook de oorzaak zijn van het overlijden van de vrouw. Een gerechtelijk onderzoeksteam kwam ter plaatse en uit de eerste bevindingen bleek deze prognose meer dan waarschijnlijk. (bron: hbvl)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Kruis reikt brevetten uit
Elf nieuwe gebrevetteerde Rode Kruishelpers

Ze zijn er een tijdje tussenuit geweest, maar onlangs startte het Rode Kruis - afdeling Houthalen-Helchteren opnieuw een cursus Eerste Hulp en Helper op. Elf personen namen deel aan deze opleiding en ze brachten het er allemaal puik vanaf. Zopas ontvingen ze dan ook allemaal een brevet. Positief is ook dat een viertal van deze nieuwe gebrevetteerde helpers zich al aanmeldde om actief mee te werken binnen de lokale Rode Kruisafdeling.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp voor cafetaria en restaurantmiddagen gezocht
Perron-Oost zoekt vrijwilligers

Dienstencentrum Perron-Oost is dringend op zoek naar extra vrijwilligers voor de cafetaria en de restaurantmiddagen. Als vrijwilliger kom je er terecht in een fijne groep van gemotiveerde, enthousiaste collega-vrijwilligers. Er wordt veel werk verzet om het de bezoekers naar de zin te maken, maar intussen is er ook ruimte voor sociale contacten, vriendschappen en veel plezier. Kortom, je krijgt heel wat waardevols terug voor jouw inzet.

Heb je zelf interesse of ken je iemand voor wie dit misschien iets kan zijn? Aarzel dan niet en neem contact op met centrumleider Cindy Gust:
-- aan de balie van Perron-Oost: Kastanjestraat 7A, Houthalen-Oost
-- telefonisch op het nummer 089 460 480 
-- of via mail:  perronoost@houthalen-helchteren.be

Meer informatie vragen kan altijd en is uiteraard altijd vrijblijvend. We maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek en bekijken dan samen of vrijwilligerswerk iets voor jou is. Graag tot binnenkort!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiettelers krijgen fikse boete
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Rechter vindt gedrag gepensioneerde wietteler verwerpelijk

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft zopas een uitspraak gedaan in een zaak rond wiettelers uit Houthalen-Oost. Bij de uitspraak werden 57.000 euro, drie bestelwagens en een aanhangwagen van de wiettelers verbeurd verklaard. Een 52-jarige gepensioneerde man, die een wietplantage in zijn woning in Houthalen-Helchteren had staan, is veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan zes maanden effectief en 12.000 euro boete, waarvan 3.000 euro effectief.

Op 5 juni 2012 werden in Houthalen-Helchteren op de Palmenstraat en de Baarsstraat twee cannabisplantages opgerold. De telers waren sinds juni 2011 actief. De gepensioneerde Houthalenaar beschikte blijkbaar over de knowhow voor de inrichting en installatie van de plantages. Een 46-jarige man uit Genk en een 55-jarige man uit Houthalen hielpen bij het oogsten, de opruiming en de herstart van een nieuwe kweekcyclus.

De rechter noemde de houding van de gepensioneerde, die met de opbrengsten plezierreisjes betaalde, verwerpelijk. De twee anderen verkeerden in financiële problemen. De Genkenaar en de 55-jarige Houthalenaar kregen elk 18 maanden cel met uitstel en 6.000 euro boete met uitstel. (bron: hbvl)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demonstratieles over de snoei van fruitbomen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Leer je fruitbomen correct snoeien

Fruitbomen snoeien leer je niet uit een boek: je moet het zelf doen. Om de juiste knepen van het vak te leren, organiseert het Regionaal Landschap Lage Kempen samen met Limburgs Landschap vzw en de Nationale Boomgaardenstichting een gratis workshop. Je leert de technieken van de zomersnoei en mag onder begeleiding dingen uitproberen. Breng wel je eigen ladder mee.

Afspraak op zaterdag 8 juni 2013 tussen 9 en 12 uur op de parking van kasteel Engelhof, Hengelhoefdreef, Houthalen. Gratis deelname. 
Gratis inschrijven via info@rllk.be of 011 78 52 59

Meer info: http://www.rllk.be
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SenD helpt u bij uw belastingbrief
Hulp bij invullen belastingbrieven

Socioculturele vereniging SenD helpt de inwoners bij het invullen van de belastingaangifte. Op verschillende plaatsen organiseert de vereniging een invulmiddag. Professionele medewerkers vullen hierbij gratis uw belastingaangifte in.

Wil u gebruik maken van deze hulp, dan kan u zich vrij aanmelden op één van de volgende momenten: 
-- vrijdag 7 juni 2013 van 16 tot 18 uur in Café Centrum, Tulpenstraat 15 in Houthalen-Oost.
-- zaterdag 8 juni 2013 van 14 tot 16 uur in café Torenhof, Trudoplein 6 in Helchteren.

Best brengt u volgende stukken mee die het mogelijk maken uw belastingbrief volledig en correct in te vullen:
-- het vorig aanslagbiljet
-- gegevens kadastraal inkomen
-- loonfiches (van beide echtgenoten)
-- bewijs van vakantiegeld (ontvangen in 2012)
-- fiches van andere uitkeringen (werkloosheid- en betalingsattesten, lidgeld van de uitbetalingsinstelling, bijdrage ziekte, invaliditeit, arbeidsongevallen,...)
-- betalingsbewijzen aanvullend pensioen, levensverzekering
-- bewijzen van betaald of ontvangen onderhoudsgeld
-- fiscale leningsattesten
-- rekeninguittreksels voorafbetalingen 
-- attesten van giften aan erkende goede doelen
-- fiches van pensioensparen
-- uw facturen voor energiebesparende werken aan uw huis
-- attesten van gemeenschappelijk of openbaar vervoer, kinderopvang, PWA-uitgaven,...

Vergeet uiteraard ook uw identiteitskaart niet en de invuldocumenten van de belastingen.
Meer informatie vind je bij Anna Coonen, voorzitster SenD, annacoonen@hotmail.com.

Meer info: http://www.jawijzienjouzitten.be
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezinsbond organiseert boeiende kookavond
Kookles met biergerechten

Op woensdag 12 juni organiseert de Gezinsbond een unieke en vooral leerrijke kookles. Op het menu staan biertapas en patapas: een kookles over biergerechtjes en aardappeltjes dus... Wie wil deelnemen, is welkom. Deelnemen is bovendien gratis! Wel moet je je vooraf inschrijven voor deze les en dat uiterlijk op 7 juni 2013. Inschrijven kan bij Elke Erven, 011 52 33 38 of via e-mail: gezinsbond.houthalen@gmail.com.

Meer info: http://www.gezinsbond-houthalen.be
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer correct fitnessen in openlucht
Initiatielessen social fitness

Op het grasveld achter dienstencentrum Perron-Oost vind je sinds kort een aantal outdoor fitnesstoestellen. Deze handige gezonde toestellen kwamen er met de steun van het gemeentebestuur en in overleg met de seniorenraad. De toestellen zijn ideaal om je conditie te verbeteren of te onderhouden.

Om iedereen de kans te geven goed te leren gebruik maken van deze toestellen, wordt er een lessenreeks georganiseerd. Tijdens deze lessen leer je hoe je de toestellen het best kan gebruiken. Heb je interesse, meld je dan snel aan. Het aantal plaatsen is beperkt.

De lessen gaan door op
-- donderdag 6, 13 en 20 juni en dat telkens van 13.30 tot 14.30 uur. Meer info en inschrijvingen: perron.oost@houthalen-helchteren.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turn- en dansclub kan terugblikken op leuk jaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Alanté kijkt nu al uit naar nieuw turn- en dansseizoen

Turn- en dansclub Alantè sluit deze week haar sportseizoen af. “En we kijken nu al reikhalzend uit naar de start van het komende seizoen”, aldus voorzitster Elly Jeunen.

Elly is één brok turn- en danspassie. Dertig jaar lang al is ze actief in het sportleven. “Ik ben in 1983 als bestuurslid begonnen bij turnkring Kleo. Negen jaar geleden groeide hieruit dans- en turnclub Alantè”, aldus Elly die van bij de start van Alantè de rol van voorzitster op zich nam.
“Onze club richt zich op dansen en turnen. Wekelijks bieden we lessen aan waar het voorbije seizoen zo’n 150 clubleden aan deelnamen. Zowel in de gymzaal van lagere school De Griffel als in de sporthal van Houthalen-Oost en sportpark Laekerveld zijn we actief. Zo’n club staande houden, kan natuurlijk enkel als je een goed team binnen de club hebt uitgebouwd. Bij de turngroepen werkten we het voorbije seizoen met 7 turnjuffen en 3 begeleidsters. De dansgroepen konden rekenen op de inzet van 4 danstrainers en 1 begeleidster.”

Glunderende blikken
Nu het seizoen er op zit, kijkt Elly met een tevreden gevoel terug op het voorbije jaar. “Zowel onze recreanten- als onze wedstrijdgroepen hebben het voorbije jaar prima gepresteerd. Onze turngroepen namen deel aan verschillende wedstrijden en tornooien en presteerden goed op de voorbije Belgische Kampioenschappen”, glimlacht Elly. “Ook de dansers presteerden mooi en zorgden voor knappe deelnames aan een aantal wedstrijden.” Nochtans is het niet alleen presteren dat telt bij Alantè. “Al onze leden moeten in de eerste plaats heel veel plezier beleven aan hun sport. We zijn een warme, familiale club waar iedereen zich thuisvoelt. Jaar na jaar bouwen we ons sportseizoen op tot een schitterende climax in onze slotshow. Ook dit jaar was dat niet anders. En als je me dan vraagt, waarom ik deze vrijwilligerstaak al 30 jaar met hart en ziel doe, dan moet je eens een kijkje komen nemen op die slotshow. De glunderende blikken van onze leden, zowel bij de kleintjes van 4 of 5 jaar als bij de oudere turnsters en dansers, brengen je de energie die je nodig hebt om er weer een nieuw seizoen tegenaan te gaan. Diezelfde positieve vibes voel je ook bij het trainers- en begeleidingskorps. Het is dan ook jammer dat we naar komend seizoen toe afscheid moeten nemen van een aantal van onze trainers en begeleiders. Daarom nu al een dankjewel voor de fijne tijd aan Deborah, Katrien, Sanne, Sofie, Eline, Gabriella en Lauren.”

Op naar een nieuw turn- en dansjaar
Ondanks het afscheid van een aantal teamleden, kijkt Alantè al helemaal uit naar het nieuwe komende seizoen. “De zomerperiode is voor de club een kalme tijd”, aldus Elly. “Samen met het team bereiden we het nieuwe seizoen voor. En vanaf september start alles weer op volle toeren. Iedereen is welkom bij Alantè, zowel de geoefende turner of danser, als de absolute beginner. Kinderen kunnen ook altijd even komen proeven van de sport. Bij Alantè mag je vrijblijvend twee proeflessen volgen. Maar geen nood. Binnen die twee lessen ontdek je al snel de toffe teamspirit en het leuke van de sport en zo ben je meteen vertrokken. Trouwens, voor kleutertjes is turnen supergezond. Het stimuleert bij de ontwikkeling van de motoriek en turnen is ook een prima voorbereidende sporttak op andere sporten.”

Geen excuses meer dus. Nu al noteren om in september binnen te springen bij turn- en dansclub Alantè! Alle info vind je op www.alantevzw.be of per e-mail:  garesu@skynet.be

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boskapel vernield
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Recent gerenoveerde boskapel Hengelhoef opnieuw vernield door vandalen

Afgelopen woensdag hebben vandalen lelijk huisgehouden aan de boskapel in Hengelhoef. Hierdoor ligt de recent gerenoveerde kapel er momenteel troosteloos bij.

De boskapel op het domein van Hengelhoef werd al in 1930 opgericht door de adellijke familie de Beeckman de Vieusart-Wittouck, die in het Kasteel Engelhof woonde. Barones Wittouck ging regelmatig bezinnen in de kapel, tot aan haar dood in 1947. 
Begin 2011 verwoestte een brand een groot deel van de kapel. 
Limburgs Landschap vzw, eigenaar en beheerder van natuurgebied Hengelhoef, renoveerde de kapel in 2012 en organiseerde hiervoor een feestelijke inzegening. Nu, iets meer dan een jaar later, vernielden onbekenden de beelden in de kapel, met stenen en stokken. Ook de buitenkant van de kapel moest eraan geloven. De kapel is een geliefkoosd rustplekje voor veel wandelaars. Dagelijkse kapelbezoekers merkten het feit op. Limburgs Landschap vzw betreurt de zaak en liet alvast een PV opmaken.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtvluchten
Geen nachtvluchten in de zomerperiode

De voorbije dagen werden inwoners vaak opnieuw opgeschrikt door nachtvluchten van militaire vliegtuigen die vertrekken op de vliegbasis van Kleine Brogel. Om de vliegoverlast tot een minimum te beperken, werkt de militaire basis nauw samen met de omliggende gemeenten. Zo zullen in maanden juni, juli en augustus de nachtvluchten tot een absoluut minimum beperkt worden. Dit om overlast voor studenten en vakantiegangers, maar uiteraard ook voor inwoners te beperken.

Enkel in de periode rond 21 juli zal er rekening gehouden moeten worden met lawaai van (nacht)vluchten. Van 15 juni tot 31 augustus zijn er voor het overige weinig vluchten gepland, en werden alle nachtvluchten geschrapt.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (2)
28-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de unieke beeldentuin
Klik op de afbeelding om de link te volgen Staf Timmers zet deuren weer open

Binnendringen in de scheppingswereld van kunstenaar Staf Timmers is een unieke belevenis. Op de Herebaan-Oost ligt, verscholen in het groen een idyllische tuin met alles wat de natuur te bieden heeft: water, planten, dieren, een oase van rust met bankjes en zithoekjes van waarop je kan genieten van de vele kunstwerken die de tuin sieren. Het ontstaan van de tuin begint waar de deur van het atelier van deze kunstenaar opent. Een atelier waar een idee uitgroeit van een ontwerp in was tot een monumentaal kunstwerk in brons. Of hoe een eenvoudige schets inspireert tot het scheppen van een voldragen expressief schilderij.

De tuin van Staf is te bezoeken elk weekend in juni, juli en augustus van 13 tot 19 uur. Op andere momenten enkel op verzoek.
Geleid bezoek voor groepen (duur: 1.5 uur), van mei tot en met september, enkel na reservatie.
Toegang gratis.
www.staftimmers.be
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Park FC promoveert
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook Park FC promoveert naar 2de provinciale

Nadat Helson FC het hen voordeed, promoveert nu ook Park FC naar 2de provinciale. In de beslissende promotiewedstrijd verloor Park FC weliswaar met 1-0 op de terreinen van Runkst, eerder deze week had Park FC de Hasselaren thuis een 6-0 pandoering aangesmeerd. Die ruime uitgangspositie zorgde voor een haast zekere promotie. 
Ondanks een moeilijke competitiestart, eindigde Park FC het reguliere seizoen op een knappe vierde plaats. Onderweg sleepte de ploeg een periodetitel in de wacht, die nu in de nacompetitie verzilverd werd. De ploeg is alvast gewapend om volgend jaar een klasse hoger te spelen. 

Naast de promotie heeft Park FC ook een andere prijs in de wacht gesleept. Topspits Jan De Man werd immers uitgeroepen tot beste speler van 3de provinciale. 
www.parkfc.be 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligersverzekering
Provincie biedt vrijwilligers bij activiteiten gratis verzekering

De provincie Limburg biedt ook in 2013 in samenwerking met de gemeentebesturen en met de steun van de Nationale Loterij een gratis verzekering voor vrijwilligers aan. Deze verzekering vervangt de jaarverzekering niet die verenigingen afsluiten voor hun leden. De verzekering kan wel ingeschakeld worden bij activiteiten waar sporadisch een beroep gedaan wordt op extra vrijwilligers. Ook kleinere, tijdelijke organisaties en eenmalige initiatieven kunnen er gebruik van maken. Een mooi voorbeeld is de inzet van vrijwilligers bij een straat- of buurtfeest. 

Wil je meer informatie over dit aanbod, dan kan je contact opnemen met Reinhilde Neyens van de gemeentelijke dienst Cultuur en Jeugd: cultuurenjeugd@houthalen-helchteren.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennislessen voor de jeugd
Klik op de afbeelding om de link te volgen KTC Meulenberg biedt zomertrainingen en -stages aan

In samenwerking met het gemeentelijk team Sport organiseert de Koninklijke Tennis Club Meulenberg tennislessen voor jongeren in de zomervakantie. Ben je tussen 6 en 16 jaar dan kan je deelnemen aan de zomertrainingen. Er wordt 1 uur per dag tennisles gegeven, en dit 5 dagen lang. Het uur wordt bepaald aan de hand van de leeftijd en het niveau. Je op tijd inschrijven voor deze zomertrainingen is belangrijk want vol is vol...
Je kan inschrijven voor de periode 1-5 juli of voor de periode 12-16 augustus. De lessen starten dagelijks om 13 uur. Per lesweek betaal je 25 euro, les en verzekering inbegrepen. 

Tennisstages 
Jongeren die geboren zijn tussen 2001 en 2008 kunnen zich ook inschrijven voor een zomerse tennisstage. Er worden drie stageperiodes voorzien: van 1 tot en met 5 juli, van 8 tot en met 12 juli of van 26 tot en met 30 augustus. Een stagedag start om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur. Er worden per dag 2x45 minuten training voorzien en 2x45 minuten sport en spel. 
Deelnemen aan een stageweek kost 40 euro; les, verzekering en yoghurt inbegrepen. 

Voor meer informatie en alle gegevens omtrent de inschrijfmogelijkheden, kan je surfen naar www.ktcm.be. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthaalouders gezocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Infomoment voor potentiële onthaalouders

Er is een grote vraag naar bijkomende kinderopvangmogelijkheden in onze gemeente. Een mogelijkheid om die capaciteit te vergroten, is het aanmoedigen van inwoners om als onthaalouder aan de slag te gaan. Heb jij interesse om eventueel als onthaalouder de komende jaren te werken, en wil je weten wat het allemaal inhoudt, wat je ervoor moet doen en hoe je kan starten? Dan ben je op maandag 27 mei om 13 uur welkom in CC Casino waar een infomoment plaatsvindt rond dit thema. Iedereen welkom.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Rondvraag / Poll
Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
ja
neen
Bekijk resultaat

Laatste commentaren
 • Roofvogels op zoek naar vrijheid (Dierenvriend)
      op Valkeniers trekken aan de alarmbel
 • Een oudejaar om nooit te vergeten (Tom)
      op Handelaar in de kijker: Mange Tout
 • LUC VAN GORP (HEMMERYCK-DE NAEYER)
      op Luc Van Gorp voorzitter CM
 • shuaishushu (shuaishushu)
      op "Vers Geperst"
 • Nieuws DeRedactie
 • Van Rompuy: 'De Wever is alleen met zichzelf bezig'
 • [VIDEO] - Een fikse 'woordenwisseling' tussen een man en zijn husky
 • [VIDEO] - Fact check: Klopt het dat Justitie in België over een klein budget beschikt?
 • Saoedi-Arabië, het land dat alles mag - Gie Goris
 • Muziek bij het eten verteert niet - Michel Follet
 • Tunesische militairen doden negen gewapende mannen
 • BBC-baas bedreigd na ontslag presentator Jeremy Clarkson
 • [VIDEO] - Singapore bewijst oud-premier laatste eer in heus noodweer
 • Kan links de schade beperken in Frankrijk?
 • Nigeriaanse verkiezingen ontsierd door geweld
  Nieuws De Morgen
 • Weekendbaantje zorgt voor lagere schoolcijfers
 • Herboren Vettel rijdt naar zege in Maleisië, Verstappen knap zevende
 • Volzette Urban Trail trekt zich op gang in Gent
 • Sabrina Giuliani verliest Europese titelkamp
 • Vliegtuig Air Canada gaat van de baan tijdens landing in Halifax: 25 gewonden
 • Arabische Liga vormt gezamelijke troepenmacht
 • Vettel legt Hamilton vuur aan de schenen in Maleisië
 • Luchthaven Jemen gebombardeerd, Houthi's bevrijden gevangenen
 • Houthi-rebellen bevrijden gevangenen in Jemen
 • Dit zijn ze dan: de tien best verkochte singles van de 90's
  Nieuws Sporza
 • Vettel zet zichzelf en Ferrari in de GP van Maleisië weer op de kaart
 • Hiddink: 'Ik krijg Oranje wel weer aan de praat'
 • Vettel schrijft de Grote Prijs van Maleisië op zijn naam
 • Beleef hier een Gent-Wevelgem in hondenweer mee
 • Darcis knokt zich naar derderondepartij tegen Djokovic
 • Wilmots: 'Speelvreugde was leuk om te zien'
 • Marc Willems over EK indoor: 'Zou meteen tekenen voor twee medailles'
 • Na Rio 2016 bergt Isinbajeva haar stokken op
 • Antwerp Phantoms pakken de ijshockeydubbel
 • Jacques Borlée: 'Koning zei dat ik twee tweelingen op de wereld had moeten zetten'
  Nieuws HBVL
 • ?We houden een halve toog en een half terras over?
 • B&B Beuk en Bos Jef en Siny Janssen - Peeters
 • Marc Coucke na blunder jobstudent: ?Mag ik ermee lachen op Twitter??
 • Meer dan twintig gewonden na ongeval met vliegtuig op luchthaven
 • Skaters maken duizelingwekkende afdaling in de Alpen
 • Maike Stieners legt eed af als gemeentesecretaris
 • School kleurt geel voor zieke Seth
 • Dit is het resultaat als je zes jaar een corset draagt
 • Luchthaven Sanaa buiten gebruik na bombardement
 • Novak Djokovic tegenover Steve Darcis in Miami

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww  
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.cosimo.be/Meulenberg 

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!