Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

30-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openingsuren gemeentelijke diensten

Gemeentelijke diensten vanaf 1 juli in zomerregime

De openingsuren van de gemeentelijke diensten zullen vanaf 1 juli het zomerregime hanteren. Wij lijsten alvast de uren even op voor u:

-- de balie van het gemeentehuis is open op:
   maandag van 08.00-12.00 uur en van 13.00 tot 19.00 uur
   dinsdag, woensdag en donderdag van 08.00 tot 13.00 uur
   vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur

-- de balie van het Sociaal Huis, gevestigd in het NAC, hanteert dezelfde openingsuren als de balie van het gemeentehuis

-- containerpark
   maandag: gesloten
   dinsdag: open van 08.00 tot 19.30 uur
   woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag: open van 08.00 tot 14.00 uur

-- openingsuren van de bib en de dienst toerisme in het NAC:
   maandag tot en met vrijdag: open van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 19.00 uur
   zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur

-- de brasserie in het NAC is alle weekdagen geopend van 09.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 09.00 tot 14.00 uur.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespreksmiddag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Seminarie: ik ben moslim, ben ik nu radicaal?

Op zaterdag 29 juni organiseert het Islam infocentrum in cc Casino een seminarie met als titel 'Ik ben moslim, ben ik nu radicaal?'. "Om de vrede, rust en solidariteit te bewaren in onze samenleving, vooroordelen tegen te gaan en de ware aard van de islam te presenteren, organiseren we deze gespreksmiddag", aldus voorzitter Bahattin Aygun. "Hiermee willen we als Islamitisch informatie centrum een steentje bijdragen aan de maatschappij waarin we allemaal leven."

Het seminarie start om 15 uur. Meer info: islaminfocentrum@gmail.com
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolvervoer
Busbegeleiding op schoolbussen blijft ook volgend jaar bestaan

 

De voorbije weken uitten heel wat ouders hun ongerustheid over het feit dat het gemeentebestuur besliste om vanaf september geen busbegeleiding meer te voorzien op de Lijnbussen die het gemeentelijk schoolvervoer ondersteunen. Op de voorbije gemeenteraad haalde S&D dit punt aan. In een debat met de bevoegde schepen werd aangetoond dat zulke busbegeleiding noodzakelijk blijft in het kader van de veiligheid van onze schoolgaande jongeren.

De schepen gaf toe dat de afschaffing in het schepencollege beslist was, maar hij erkende ook ruiterlijk dat dit een inschattingsfout was. De vele reacties alsook de tussenkomst van S&D hebben ervoor gezorgd dat het bestuur intussen besliste om toch extra geld te voorzien, waardoor de busbegeleiding vanaf september niet stopgezet wordt.
Ouders kunnen dus gerust zijn, de busbegeleiders op de schoolbussen van De Lijn blijven ook komend schooljaar behouden.

 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiefusie
Politie Houthalen-Helchteren sluit aan bij politie GAOZ

Dat er een politiefusie zat aan te komen, meldden we eerder al op deze website. De voorbije weken liep de zoektocht naar de bruid. Aan die tocht komt nu een einde. Het schepencollege heeft maandag het licht op groen gezet om fusieplannen met de politiezone GAOZ -Genk, As, Opglabbeek, Zutendaal- op te starten.

Uit gesprekken die de voorbije weken op verschillende niveau's plaatsvonden, bleek dat een fusie met het politiekorps van GAOZ het meest opportuun bleek. De problematieken waar beide zones al jaren rond werken, komen sterk overeen. Donderdagavond zal de intentieverklaring voorgesteld worden aan de gemeenteraad. Het opzet is om nog dit jaar de fusieplannen te concretiseren om zo op vrij korte termijn te kunnen groeien naar een nieuwe, eengemaakte politiezone. Om dat te realiseren zal er een task force worden opgericht waarin alle vijf de gemeenten die in het korps participeren, zullen zetelen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picknickfestijn als heropening natuurparken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Picknickfestijn op Kelchterhoef en Hengelhoef

Op zondag 30 juni 2013 worden de heringerichte parken Kelchterhoef en Hengelhoef feestelijk heropend met een groots Picknickfestijn. Vanaf 13 uur kunnen bezoekers de vernieuwde parken ontdekken. Ze kunnen hun eigen picknick meebrengen of ter plekke hun eigen mand vullen met heerlijke streekproducten. Tijdens de picknick zorgen tal van activiteiten voor een zomerse sfeer.

Parken in de Wijers
De voorbije drie jaar hebben de parken Kelchterhoef en Hengelhoef in Houthalen-Helchteren en Domein Bovy in Heusden-Zolder, een flinke opknapbeurt ondergaan dankzij het PDPO-project “Parken in de Wijers”. Om alle realisaties aan het publiek voor te stellen, organiseren Regionaal Landschap Lage Kempen, de gemeente Houthalen-Helchteren, Limburgs Landschap en Agentschap Natuur en Bos een feestelijke opening met een groots PicknickFestijn.

Het totale budget van het project “Parken in De Wijers” bedroeg 733.155 euro. 65% hiervan (476.550 euro) wordt uitgemaakt door financiële steun van de Europese Gemeenschap, Vlaanderen en de provincie Limburg (PDPO-Programma Document voor Plattelandsontwikkeling). De overige 35% wordt gedragen door het Regionaal Landschap via Limburgs Sterk Merk, gemeenten Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder, Limburgs Landschap, Agentschap Natuur en Bos, Ruimte en Erfgoed.

Het resultaat mag er zijn: de parken zijn prachtige plekjes geworden waar zowel toeristen als Limburgers graag zullen vertoeven. Zij vormen een ideaal project dichtbij de burger en dat is precies een van de taken van de Regionale Landschappen in samenwerking met gemeenten en andere partners. Zo zorgen groen en natuur mee voor de economische ontwikkeling van Limburg. En het kader wordt gemaakt opdat onze kinderen en de kinderen van de toeristen heerlijk kunnen spelen en weer in contact komen met de natuur!

Natuurmarkt
Aanstaande zondag worden de parken voorgesteld tijdens het Picknickfestijn. In Hengelhoef kan je in en om de boomgaard terecht op de kleurrijke natuurmarkt en je op het hooi neervlijen met je picknick. Kinderen kunnen er bellen blazen, het Regenboogpad ontdekken of, samen met de volwassenen, volksdansen op live folkmuziek. In Kelchterhoef is de picknickafspraak op de evenementenweide en aan de vijver bij hoeve Mieneke. Er is een ambachtelijke streekproductenmarkt - alles van eigen bodem - en doorlopend kinderanimatie, zoals natuurzoektocht, snoeparmbanden maken en kindergrime. Bij Hoeve Jan kan je bij een consumptie gratis proeven van versgebakken taart, recht uit de nieuwe bakoven die zondag officieel de eerste keer in gebruik wordt genomen.

Het PicknickFestijn is gratis. Bezoekers kunnen vanaf 13u beide domeinen bezoeken; tussen 14u30 en 17u rijdt elk half uur een oldtimerpendelbus tussen Kelchterhoef en Hengelhoef. Ook met de fiets is zijn beide parken goed bereikbaar langs het fietsroutenetwerk.

Ook nadien
Ook na het PicknickFestijn blijft Kelchterhoef inspelen op toeristen. De gemeente Houthalen-Helchteren lanceert vanaf 1 juli “Picknicken@Kelchterhoef”. Bezoekers kunnen tijdens de zomermaanden gevulde picknickmanden reserveren bij de Abdijhoeve, Hoeve Jan en de Bosberg. Wat is er zaliger dan een mooi plekje, een heerlijk zonnetje en een lekker gevulde picknickmand?

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch Kampioen Latindans
Kurt Van Briel naar EK en WK Latindans

Dorpsgenoot Kurt Van Briel is al jaren gepassioneerd bezig met latindans. Samen met zijn danspartner Vanessa Vangeel uit Heusden-Zolder scheert hij in het danscircuit hoge toppen. Het danskoppel werd dit jaar opnieuw Belgisch Kampioen Latindans voor professionals. Dat zorgt ervoor dat Kurt en Vanessa ons land zullen vertegenwoordigen op het komende Europees Kampioenschap én op het Wereldkampioenschap. Kurt en Vanessa trainen in dansschool Conquista in Peer. Daar kan je hen aan het werk zien. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ophaling grof vuil wordt duurder
Vanaf oktober wordt ophaling grof vuil flink duurder

Limburg.net is de afvalintercommunale die ons huisvuil ophaalt. Op geregelde tijdstippen organiseert deze organisatie, in overleg met onze gemeente, een ophaalronde voor grof vuil. Inwoners die grof vuil hebben en dit willen meegeven met de afvalophalers, maken een melding en de vrachtwagen komt op de voorziene dag je spullen oppikken. Voorwaarde is wel dat er een grof vuilsticker op plakt, een sticker ter waarde van 2,5 euro. Dat is het bedrag dat je vandaag betaalt voor het ophalen.

Maar die ophaling wordt weldra flink duurder. Vanaf oktober betalen inwoners van onze gemeente het maximumbedrag van 20 euro per ophaalbeurt! Een flinke verhoging. Aanstaande donderdag ligt deze verhoging voor op de gemeenteraad. Ook in andere Limburgse gemeenten zal deze verhoging worden doorgevoerd.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKRA nodigt u uit
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kubb-tornooi op Hengelhoef

OKRA-Limburg orgaiseert een Kubb-tornooi op donderdag 27 juni 2013 op de grasvelden aan het Kasteel Hengelhoef, Hengelhoefdreef 2 te Houthalen-Helchteren.

Om 13.00u starten de inschrijvingen met uitleg van de spelregels; de wedstrijden starten om 13.30u met een voorzien einde tegen 16u30.
De deelnameprijs is 4 euro pp of 24 euro per ploeg, koffie en taart inbegrepen. Een ploeg bestaat verplicht uit 6 deelnemers. Inschrijven met meerdere ploegen is mogelijk.
Meer info: patricia.schoenaers@okralimburg.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels kijken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Parkieten- en kromsnavelbeurs

De Limburgse Parkieten Club organiseert weer haar bekende parkieten- en kromsnavelbeurs en dit op zondag 23 juni van 06.30 tot 11.30. Wil je er ook een kijkje gaan nemen, dan ben je meer dan welkom. De vogels verzamelen in zaal Berkenveld in de Bakkersstraat. Je zal er talrijke parkieten en papegaaien kunnen bewonderen en eventueel kopen. Gezelligheid, verse soep of een lekker pintje zijn steeds aanwezig.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotse wolken
Eerste roman voor Kelly Loos

Kelly Loos uit onze gemeente is een licentiate in de taal- en letterkunde. Ze houdt van schrijven en ze heeft een passie voor Schotland. Twee ingrediënten die er toe geleid hebben dat Kelly zopas haar eerste zelfgeschreven roman presenteerde.
Met 'Schotse Wolken' brengt Kelly het verhaal van Lene en Jonathan, twee tegengestelde personen die mekaar in Schotland ontmoeten. Al snel blijkt dat het niet klikt tussendeze twee heel verschillende mensen. Maar gaandeweg lijkt het wel alsof er van dat vreemde Schotland iets magisch uitgaat...
De roman is uitgegeven bij Vertelpunt Uitgevers. Alle info vind je op www.vertelpuntuitgevers.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besparingen treffen nu ook poetsdienst
Klik op de afbeelding om de link te volgen OCMW stoot poetsdienst af

Het OCMW-bestuur besliste afgelopen donderdag om de poetsdienst af te stoten. Inwoners die tot nu gebruik maakten van deze dienst, zullen eerdaags een bezoekje mogen verwachten van een medewerker van het OCMW waarin de afschaffing wordt toegelicht en waarbij een alternatieve oplossing wordt aangereikt. Het is immers het opzet om de klanten van deze dienst, voornamelijk oudere inwoners (in totaal gaat het om een 40-tal personen) toe te leiden naar de poetsdiensten die het PWA aanbiedt. Op die manier hoopt men dat de cliënten weinig hinder ondervinden van deze stopzetting. Feit is wel dat deze cliënten na vaak jarenlange dienst afscheid moeten nemen van hun vaste poetshulp.

Gezinshulp
De personeelsleden die de voorbije jaren vanuit het OCMW deze poetsdienst bemanden, worden elders ondergebracht in ofwel het OCMW-personeelsbestand, ofwel het personeelsbestand van het gemeentebestuur. Zij zullen, in overleg, andere taken toebedeeld krijgen. In totaal gaat het om een tiental medewerksters. 
Belangrijk is wel dat niet de volledige poetsdienst werd stopgezet. Hulpbehoevende inwoners die de poetsdienst, waarbij poetshulp thuis de cliënten komt ondersteunen, combineren met andere zorgverstrekking (gezinshulp) kunnen wel nog op de diensten van het OCMW blijven rekenen. 

Budget
De stopzetting van deze poetsdienst kadert in de budgettaire besparingsoefening die het gemeente- en OCMW-bestuur doorvoert. Eerder werden de contracten van zes tijdelijke personeelsleden eveneens stopgezet. Ook deze personeelsleden waren actief in interne poetsdiensten, onder meer bij De Sijsjes en Vinkenhof. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compensatie voor bewoners Gorisberg
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bewoners Gorisberg krijgen compensatiebedrag

Zowat een jaar geleden namen een aantal ouderen hun intrek in de gloednieuwe serviceflats van residentie Gorisberg. "Echter voor een deel van de nieuwe residenten verliepen de eerste maanden van hun verblijf in de residentie niet van een leien dakje", aldus OCMW-raadslid Bert La Lau. "Een aantal serviceflats vertoonde nog gebreken en enkele flats waren ook nog niet volledig afgewerkt. Bovendien, en dat was het grootste euvel voor velen, was de buitenaanleg van het terrein nog niet afgewerkt. Dat zorgde ervoor dat een 15-tal flats lange tijd geen terras hadden. Ondanks het feit dat de serviceflats niet volwaardig gebruikt konden worden, moesten de residenten wel de volledige huurprijs betalen. Een aantal van de gedupeerden klopte aan bij het OCMW-bestuur in de vorige legislatuur. Zij vroegen een financiële compensatie voor het ongemak. Omdat die compensatie uitbleef, contacteerden deze mensen ook mij als raadslid met de vraag of hier iets aan gedaan kon worden. In overleg met de collega's in het OCMW-bestuur is nu beslist dat er een tegemoetkoming volgt. Morgen, donderdag, zal de OCMW-raad zich uitspreken over de voorgestelde compensatieregeling waarbij aan 15 residenten een financieel compensatievoorstel zal worden overgemaakt."
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalisme

Leegstaand rusthuis doelwit van vandalen

Vandalen richtten schade aan in het oud gedeelte van het rusthuis in de Lunstraat. Ze sloegen ramen stuk, spoten de brandblusapparaten leeg en draaiden brandkranen open.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opvallende 'reddingsoperatie'
Brandweer bevrijdt jongetje uit speelautomaat

Een zevenjarig jongetje uit Lummen moest zondagnamiddag door de brandweer van Genk worden bevrijd. Het kind zat met zijn arm klem in een speelautomaat met grijparm. De brandweer kon hem bevrijden door de onderzijde van de ­automaat te demonteren. De jongen bleef rustig en liep slechts een lichte schaafwonde op. De feiten gebeurden in de sporthal in de Vogelkersstraat in Houthalen-Helchteren. De jongen was daar met zijn grootvader, die zaalvoetbal speelt, en mocht zijn kans wagen op het speeltoestel. Met de grijparm kon hij een speeltje pakken, maar bij het lossen blokkeerde het mechanisme. De jongen probeerde vervolgens met de rechterarm alsnog via de openingsschacht het hebbeding te nemen, maar raakte daarbij gekneld. (bron: Nieuwsblad)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taxus redt levens
Klik op de afbeelding om de link te volgen Inzamelactie vers Taxussnoeisel

Onze regio is één van de weinige plaatsen in de wereld waar ‘Taxus baccata’ erg veel voorkomt, vaak in de vorm van een haag. De jaarlijkse aangroei van deze plant bevat een stof die onontbeerlijk is bij de productie van kankerremmende medicijnen. De productie van één kilo zuivere baccatine vereist maar liefst twaalf ton vers taxussnoeisel.

Om zoveel mogelijk vers Taxussnoeisel in te zamelen, komt de organisatie het bij u thuis gratis ophalen. Dat gebeurt dezelfde dag of de dag nadat u gebeld heeft voor de ophaling. Het snoeisel kan verzameld worden in grote zakken die u eveneens gratis kan bekomen door te bellen naar onderstaand nummer. Zo zorgen we ervoor dat er geen snoeisel en dus ook geen waardevolle stof verloren gaat.

De ophaling gebeurt gratis van eind mei tot oktober. Het snoeisel dient vers, droog en niet dikker te zijn dan ongeveer 1 cm.Bel voor gratis zakken en meer info naar 0472 814 690.

Meer info: www.gratistaxusophaling.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FC Helson viert feest
Klik op de afbeelding om de link te volgen Promotiebal voor FC Helson

De spelers en bestuur van KFC Helson Helchteren vieren op zaterdag 15 juni 2013 de promotie naar de hoogste provinciale voetbalafdeling.
Na de officiële plichtplegingen is er omstreeks 20u30 een grootse party met DJ Moon. Van 21u00 tot 24u00 zal frituur en broodjeswagen Pascal zorgen voor de hongerige magen.
Iedereen is van harte welkom.

Meer info: http://www.fchelson.be

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportdag voor gemeentepersoneel
Gemeentelijke diensten gesloten op 18 juni

Alle gemeentelijke diensten en het containerpark zullen op 18 juni gesloten zijn. Dit naar aanleiding van de jaarlijkse sportdag voor het gemeentepersoneel.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braderie
Op koopjesjacht in Helchteren

Het komende weekend organiseren de handelaars van Helchteren hun jaarlijkse grote zomerbraderie. Op zaterdag en zondag zijn heel wat handelszaken open voor het publiek. Maar u kan niet enkel op koopjesjacht. Er is immers ook een heleboel randanimatie voorzien met onder meer sfeervolle muziekoptredens.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzonder volk bij Staf Timmers
Klik op de afbeelding om de link te volgen Amerikanen ontdekken 'Het Verloren Paradijs' van Staf Timmers

Afgelopen donderdag ontving Staf Timmers een groep Amerikanen in zijn beeldentuin 'Het Verloren Paradijs'. "Het waren 20 leden van de 'Hardy Plant Society Mid-Atlantic Group' die de tuin bezochten", aldus Staf. "Het bezoek kaderde in een tiendaagse Europese rondreis van deze mensen. Vorig jaar bracht een delegatie al een prospectiebezoek. Op basis hiervan werd besloten dit tuinbezoek in te plannen in het reisschema."

Beautiful
De bezoekers konden 'Het Verloren Paradijs' absoluut smaken. "Gedurende enkele uren keken de 20 Amerikanen vol bewondering naar de inrichting van de tuin, de variatie aan planten en de talrijke bronzen beelden. De vraag die het vaakst naar voren kwam, was hoe één man dit paradijs kon creëren én kan onderhouden. Een dergelijke tuin hadden ze nog nooit gezien. In Amerika komt dit soort tuinen niet voor. Veel planten waren bovendien onbekend voor hen. Je kan je niet voorstellen hoe vaak ik het woord 'beautiful' die middag door de tuin heb horen waaien", glimlacht Staf.

In het atelier luisterden ze met veel interesse naar de uiteenzetting die Staf gaf over het ontstaan en de realisatie van een bronzen beeld. Na een hapje en een drankje zette de groep haar reis verder. "Het afscheid was hartelijk", aldus Staf. "De groep fluisterde me toe dat ze vermoedelijk het mooiste van de rondreis die middag al beleefd hadden. Tja, zo'n warme woorden doen deugd natuurlijk he..."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalisme
Chirolokalen opnieuw doelwit van vandalisme

Het lijkt stilaan een traditie te worden: de chirolokalen op Meulenberg waren afgelopen dagen opnieuw het doelwit van vandalen. De voorbije weken waren de gebouwen aan de Bakkerstraat al meermaals slachtoffer van vandalisme. Hierbij werden ramen vernield, lampen stukgeslagen, gordijnen losgerukt...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Rondvraag / Poll
Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
ja
neen
Bekijk resultaat

Laatste commentaren
 • yao (yao141)
      op Natuurpunt zakt met telescopen af naar De Plas
 • wietplantage in de Kerkhoflaan (just is just)
      op Samenwerking politiediensten loont opnieuw in drugsactie
 • Roofvogels op zoek naar vrijheid (Dierenvriend)
      op Valkeniers trekken aan de alarmbel
 • Een oudejaar om nooit te vergeten (Tom)
      op Handelaar in de kijker: Mange Tout
 • Nieuws DeRedactie
 • Badstoffenfabrikant Santens legt de boeken neer
 • 'Opbrengst tax shift prioritair voor bedrijven'
 • Meer overuren in horeca ter compensatie van witte kassa
 • Nepal is opgeschrikt door stevige aardbeving
 • Nepal is opgeschrikt door een aardbeving
 • 'Sexy met een boodschap, kan dat wel?'
 • In het reine met 'duister kantje Belgische geschiedenis'
 • Grote Europese actie tegen illegale handel in paardenvlees
 • Eandis wil geen nieuwe gasleidingen meer leggen
 • Absurde GAS-boetes verdwijnen
  Nieuws De Morgen
 • Als Club Vázquez kan wijsmaken dat hij niet moe is, maakt het een grote kans
 • Wat is er toch aan de hand met Thomas Vermaelen?
 • 'Grootste architect van twintigste eeuw' dweepte met Hitler
 • Kevin Borlée blijft broer Jonathan voor op meeting in Gainesville
 • Man die op president Reagan schoot 'klaar om vrijgelaten te worden'
 • Live vanop de Nacht van de Levende Doden
 • Geen gasleidingen meer in nieuwe verkavelingen
 • Israelische politie schiet Palestijn dood
 • Geen gasleidingen meer in nieuwe verkavelingen
 • Geen gasleidingen meer in nieuwe verkavelingen
  Nieuws Sporza
 • Walsh speelt dit seizoen niet meer na voetbreuk
 • Hasi: 'We zijn geen revalidatiecentrum voor uitgeleende spelers'
 • Preud'homme: 'Laat Kiev een wake-upcall zijn'
 • Gezien in Afspraak in Rio: 'Hoop dat het de laatste keer is'
 • Voormalig olympisch zwemkampioen Grant Hackett plant comeback
 • Na elf jaar is Zweden nog eens wereldkampioen curling
 • Denayer: 'In de EHL kunnen we onszelf overstijgen'
 • Bart Swings moet op zoek naar een nieuwe coach
 • Van Tichelt: 'Herstel na ribbreuk verloopt voorspoedig'
 • De stad Parijs gaat resoluut voor de Olympische Spelen van 2024
  Nieuws HBVL
 • Thomas Vermaelen ontbreekt opnieuw in selectie Barcelona
 • Geen gasleidingen meer in nieuwe verkavelingen ?na verspilling van 700 miljoen?
 • Matt Lojeski naar Final 4 Euroleague
 • Ann Wauters op één zege van Franse titel
 • NBA play-offs. Titelverdediger San Antonio neemt voorsprong tegen Clippers
 • Bijzonder dubbel huwelijk voltrokken in Bilzens stadhuis
 • Genk-verdediger Sandy Walsh valt uit met voetbreuk
 • Heropbouw smokkelcafé definitief uitgesloten
 • Brand vernielt magazijn
 • Worden slachtoffers binnenkort gewaarschuwd voor dader met enkelband?

  Nuttige telefoonnummers:
  Gemeentehuis HH: 011 49 20 00
  Politie HH: 011 49 20 00
  Hoofdbib HH: 011 49 20 00
  Containerpark: 011 60 21 88
  Casino: 011 49 22 90
  OCMW: 011 49 20 00
  Vinkenhof Campus: 011 60 92 60
  Perron Oost: 089 46 04 80

  Wachtdiensten:

  Huisarts:
  tel. 0900 40 450

  Apotheek:
  tel. 0903 99 910

  Tandarts:
  tel. 0903 39 969

  Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


  http://users.telenet.be/jww  
  www.actiefww.com  
  www.avthouthalen.be

  www.bc-helchteren.be

  www.bchouthalen2000.be
  www.bennewed.be

  www.broederkring.be

  www.chirohelchteren.be

  www.chirohelchteren.org

  www.cosimo.be/Meulenberg 

  www.danzav.centerrall.com

  www.dbchouthalen.be

  www.debiekorf.be

  www.delijn.be

  www.denoordzuid.be

  www.diabolichell.be

  www.donboscohelchteren.be

  www.doopie.be 

  www.dropshot.be

  www.fchelson.be

  www.fphouthalen-genk.be

  www.gezinsbond-helchteren.be

  www.groenhouthalen-helchteren.be

  www.gr5wandelaarshelchteren.be
  www.helchterenvv.be

  www.hengelhoef.net
  www.khhoeverheidegalmlillo.be

  www.home.scarlet.be/albert.vandijck

  www.hondenschoolderoedel.be

  www.houthalen-helchteren.be

  www.houthalen-helchteren.cdenv.be
  www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

  www.houthalensracingteam.be
  www.hvchelchteren.be  

  www.illusio.be

  www.infogids-online.be

  www.jckreasa.be

  www.jeugdhuisthebassment.be

  www.kelchterhoef.be

  www.kreasa.be

  www.ksjhouthalen.be

  www.kwbhelchteren.be

  www.lachfestival.be

  www.lgcc.be
  www.limburgadembenemend.be

  www.mish-mash.be

  www.molenheide.be

  www.mrk-houthalen.be

  www.oc76.be

  www.parkfc.be

  www.poppunt.be

  www.rimo.be

  www.rotary-houthalen.be

  www.schooldeschakel.be

  www.sdhh.be
  www.selishouthalen.be

  www.terdolenfietshappening.be

  www.tvl.be

  www.userstelenet.be/
  ttcpalethouthalen
    
  www.villabasta.be

  www.vlabus.be
  www.wschelchteren.be

  http://www.hhoost.be/
  wijkvereniging/

  Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

  Openingsuren containerpark Houthalen-Helchteren
  zondag-maandag: gesloten
  dinsdag: 9.00-19.30 uur
  woensdag: 9.00-16.00 uur
  donderdag: 9.00-16.00 uur
  vrijdag: 9.00-16.00 uur
  zaterdag: 9.00-15.00 uur

  Zoeken in blog

  Archief per maand
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
  Startpagina !
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?
  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!