Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

04-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikale zomeravond in De Zool
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Zool viert 15-jarig bestaan

Jeugdhuis De Zool in Helchteren viert komende zaterdag haar 15-jarig bestaan. Met een muzikale topavond (en -nacht) nodigt De Zool jong en oud uit om deze verjaardag mee te vieren. Een buitenpodium verwelkomt verschillende bands, binnen in het jeugdhuis zullen voornamelijk lokale talenten hun muzikale kunnen tonen. Jong en oud kunnen op het buitenterras niet enkel genieten van de muzikale ambiance, er zijn ook diverse soorten bier en cocktails, alsook kleine snacks te verkrijgen. Een ideale zomerambiance zal deze verjaardag o gepaste manier in de kijker plaatsen! 

Iedereen is welkom op zaterdag 8 augustus. De avond start om 21 uur. Tickets zijn enkel aan de kassa verkrijgbaar: 3 euro voor leden van De Zool, 5 euro voor niet-leden. 
Meer info: jannes_wouters@hotmail.com. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatssecretaris Francken bekijkt noodopvangplan asielzoekers
Ontvangt kazerne Helchteren weldra terug asielzoekers? 

We meldden eerder al dat de federale regering onderzoekt of een bijkomende opvangcapaciteit voor vluchtelingen op korte termijn nodig is in ons land. In die optiek leeft het idee om bestaande legerkazernes de komende maanden opnieuw open te stellen voor deze noodopvang. 

Vandaag zal blijken of ook Helchteren een kazerne is die de komende maanden mogelijk opnieuw asielzoekers zal herbergen. Enkele jaren geleden deed de kazerne in Helchteren al dienst als tijdelijk opvangcentrum. Daar komt nu mogelijk een vervolg aan. Staatssecretaris van Asiel en Migratie Francken bekijkt vandaag samen met zijn collega's van onder meer Defensie of een heropening van kazernes in deze optiek noodzakelijk is en welke kazernes prioritair hierbij naar voren geschoven zullen worden. 

Helchteren lijkt alvast een grote kanshebber om in de nabije toekomst opnieuw asielzoekers te verwelkomen, immers de instroom van vluchtelingen op het Europese vasteland blijft nog steeds toenemen. De huidige beschikbare opvangplaatsen in reguliere opvangcentra in ons land zijn haast allemaal ingevuld, een bijkomende tijdelijke noodopvang zal dus nodig zijn. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikaal topweekend voor The Bassment
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tropical Dreams Festival

Aanstaande vrijdag en zaterdag wordt jeugdhuis The Bassment in Houthalen-Oost omgedoopt tot een waar tropisch muziekstrand. Een mix van lokaal muzikaal talent én een resem gerenommeerde DJ's zorgen tijdens deze editie van het Tropical Dreams Festival voor een uniek muziekgebeuren in een zalige zomerse sfeer. 

Het festival start op vrijdag om 16 uur. 's Avonds staan onder meer Loud Noizz, Yooth, DankMeisteR, Kevin Vancraybex, Kenny K, Mr. Jack ft. MC Trill en Buscemi feat Squadra Bossa op het programma. Op zaterdag verwelkomt het festival onder meer Jayden, Ashley Fo, Metaphysical, Sachi Toyama, Solina, Twins DJ Elvira et DJ Luana en Niko Charidis. 

Tickets kosten 15 euro voor vrijdag en 15 euro voor zaterdag. Voor een combiticket betaal je 25 euro. 
Meer info: tropicaldreamsfestival@hotmail.com of 0478-636839.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun de strijd tegen kanker
Klik op de afbeelding om de link te volgen Taxussnoeisel nog altijd welkom!

Ook dit jaar kan je jouw taxussnoeisel gratis naar het containerpark brengen en dat tot 12 september. Het bedrijf Taxusbank haalt het snoeisel op. Hieruit wordt baccatine gehaald, een grondstof voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker. Bovendien wordt er per opgehaalde kubieke meter Taxussnoeisel door het bedrijf 75 euro geschonken aan Houthalen-Helchteren. Met dit bedrag worden Limburgse projecten die zich richten op kankerbestrijding ondersteund. 

Wil je ook jouw taxussnoeisel brengen, zorg er dan voor dat het snoeisel van goede kwaliteit is. Het moet zuiver, jong (éénjarige takken tot 30 cm) en vers zijn. Ook is het zeer belangrijk dat het droog verzameld wordt! 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bronwegrommelmarkt
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bronweg maakt zich op voor topzondag

De buurtbewoners van de Bronweg maken zich op voor hun jaarlijkse topzondag. Immers, aanstaande zondag 2 augustus vindt het evenement 'Bronwegrommelmarkt' plaats. Stilaan mag je inderdaad van een heus evenement spreken. De dag begint al om 8 uur met een ontbijtbuffet. Intussen bouwen de standhouders hun rommelplekje op en vanaf 9 uur kan iedereen kuieren langs een langgerekte rommelmarkt waar tientallen standhouders hun spulletjes aanbieden. 

Daarnaast zorgt de organisatie voor heel wat randanimatie. Zo zal de ambianceband Domino ook dit jaar opnieuw van de partij zijn. Hen kan je van 16 tot 18 uur bewonderen. Maar de sfeer wordt de hele dag door verzekerd door tal van activiteiten voor jong en oud.

Iedereen is welkom op de Bronwegrommelmarkt. Het goede weer is alvast van de partij, de frigo's zijn gevuld en de ambiance die zit er nu al in! 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelheidscontroles
1 op 6 voertuigen in overtreding

Afgelopen maandag werden door de politie MidLim een aantal snelheidscontroles uitgevoerd op het grondgebied Houthalen-Helchteren. In totaal passeerden 1267 voertuigen de camera. Liefst 228 onder hen waren hierbij in overtreding. Voor één bestuurder liep de snelheidscontrole ter plaatse al slecht af. Hij moest, gelet op de gemaakte overtreding onmiddellijk zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Bij de controles werden ook twee onverzekerde voertuigen in beslag genomen. 
 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na jarenlang wachten eindelijk omheiningswerken gestart
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuwe omheining en poort voor De Griffel

Gemeenteschool De Griffel in Houthalen-Oost krijgt eindelijk een nieuwe omheining. Die omheining moet de veiligheid van de schoolgaande kinderen op de speelplaats garanderen. De bestaande omheining lag er al jarenlang in zeer slechte staat bij. Twee jaar geleden ondernam onder meer de ouderraad van de school nog acties voor het bekomen van een nieuwe omheining. Maar de realisatie van het dossier liet lang op zich wachten. 

De voorbije week zijn dan uiteindelijk toch de werken gestart. De gemeentelijke technische dienst verwijderde intussen de bestaande omheining en enkele andere constructies op het schoolplein. De komende weken zal een gespecialiseerde firma een nieuwe draadafsluiting plaatsen. Ook krijgt het terrein een nieuwe schoolpoort. Die komt niet op de oorspronkelijke plaats te staan, maar wordt tot aan de straatzijde verschoven. Nu stond de poort pas opgesteld achter de ingang naar de turnzaal van de school. Dat zorgde ervoor dat er een inham was die de voorbije jaren tot favoriete hangplek voor jongeren uitgroeide. Op zich niets mis mee, al hadden niet alle jongeren in die tijd altijd de beste intenties. Zo ging de plek herhaaldelijk de confrontatie aan met vandalisme en overlast. De verschuiving van de poort naar de straatzijde moet dat probleem oplossen. 

Ook aan de hoofdingang van De Griffel worden momenteel werken uitgevoerd. De toegangstrap was omwille van betonrot niet meer veilig. Twee jaar lang was een deel van de trap afgesloten omwille van die onveiligheid. Gemeentearbeiders hebben het verrotte trapdeel intussen verwijderd en zullen de komende dagen een bloembak metsen op de open plek. En zo komt er na jarenlang wachten eindelijk schot in deze noodzakelijke renovatiewerken. Met de aanleg van de nieuwe omheining en de plaatsing van een nieuwe poort is een gemeentelijk investeringsbedrag van zo'n 12.000 euro gemoeid. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond voor kandidaat-onthaalouders
Klik op de afbeelding om de link te volgen Landelijke Kinderopvang wil inwoners stimuleren om als onthaalouder aan de slag te gaan

Ouders met kinderen zijn vaak op zoek naar een goede, gepaste opvang voor hun kroost. Eén van de mogelijkheden is om je kind toe te vertrouwen aan een onthaalouder. Er is echter nood aan bijkomende onthaalouders. Daarom organiseert de overkoepelende organisatie Landelijke Kinderopvang een informatieavond voor inwoners die er aan denken om mogelijk als onthaalouder aan de slag te gaan. Onthaalouders vangen kindjes op overdag in hun eigen gezin. Ze bieden een warme opvang in een huiselijke sfeer.

De infoavond vindt plaats op 19 augustus om 19 uur in CC Casino. Tijdens dit infomoment wordt haarfijn uitgelegd wat de taken en de mogelijkheden van een onthaalouder zijn. Je verneemt aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je als onthaalouder aan de slag kan gaan. Alle vragen worden beantwoord. Iedereen is welkom om deze infoavond bij te wonen. 

Meer info: www.landelijkekinderopvang.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners Houthalen-Helchteren kunnen vliegmeeting gratis bijwonen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Internationale meeting van modelvliegtuigen

Op zaterdag 25 en zondag 26 juli organiseert modelvliegclub Pampa Modelfighters vzw voor de 26ste maal haar internationale modelvliegshow ‘Jets over Pampa’. “En het belooft dit jaar opnieuw een bijzonder spektakel te worden” aldus voorzitter Jos Clissen.

“Onze vliegshow is uitgegroeid tot de grootste in zijn soort in Europa en geldt volgens kenners als dé referentie binnen de modelluchtvaart", aldus trotse voorzitter Jos. "De internationale kleur van het deelnemersveld bewijst ook dit jaar weer dat de Pampa Modelfighters gekend zijn tot ver over onze landsgrenzen heen. De Europese top van de modelvliegtuigbouw uit onder meer Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Zweden, Luxemburg en Zwitserland zal aanwezig zijn op onze vliegshow.”

Tot 300 km/uur
“Onze show is voorbehouden aan modelvliegtuigen die aangedreven worden door een miniatuur straalmotor (turbine) of een volledig ingebouwde motor met meerbladige schroef. Deze vliegtuigen zijn echte mini-straaljagers. Snelheden van 300 km per uur én meer zijn perfect haalbaar”, legt Jos ons uit. “Sinds enkele jaren zijn er ook steeds helikopters aangedreven door een turbine aanwezig en vliegtuigen met turboprop. Dat is een propellor die aangedreven wordt door een turbine.”

Gratis voor inwoners 
"Op zaterdag wordt er van 9 tot 18u gevlogen door de piloten en kan het publiek genieten van de prachtige toestellen. De toestellen kunnen eveneens van nabij bezichtigd en gefotografeerd worden. Na de laatste vrije vluchten van 9u tot 12u00 start op zondag om 12u30 de eigenlijke wedstrijd. Een jury beoordeelt de piloten op hun bouw- en vliegkwaliteiten met als inzet de Pampa Challenge Trophy."

“Leuk is ook dat we de inwoners van Houthalen-Helchteren de kans bieden om deze vliegshow gratis bij te wonen. Op vrijwillig vertoon van je identiteitskaart mag je onze show kosteloos een bezoek brengen”, besluit Jos zijn verhaal. Geen twijfel mogelijk. Met het mooie programma zal dit evenement dit jaar opnieuw honderden bezoekers verwelkomen."

Deze internationale modelvliegshow vindt plaats op de terreinen van de club, gelegen op het militair domein in Helchteren. Je bereikt de terreinen via de Kazernelaan en de Sonnisstraat. Oranje pijlen in de vorm van vliegtuigjes wijzen je de weg.

Meer info: www.pmf.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatssecretaris zoekt oplossing voor mogelijke toestroom asielzoekers
Wordt kazerne terug tijdelijk asielcentrum?

Ons land telt 16.200 opvangplaatsen voor asielzoekers. Momenteel is liefst 88% van deze plaatsen ingenomen, een aantal maanden geleden was dat nog 70%. De sterke stijging op korte termijn en de toenemende vluchtelingenstroom nopen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Francken ertoe om voorzieningen te treffen die een bijkomende nood aan asielopvang kunnen opvangen. Hierbij wordt opnieuw gekeken naar legerkazernes die in het verleden ook reeds een opvangcapaciteit herbergden. 

In die optiek komt ook de voormalige kazerne in Helchteren opnieuw in beeld. Van december 2010 tot mei 2013 deed de kazerne al dienst als tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers. Helchteren heeft een capaciteit van 550 plaatsen. Tijdens de periode dat het centrum als opvangplek actief was, verbleven er in totaal 6.500 asielzoekers.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overname in garagesector
Paesmans Autogroep neemt Kempen Motors over

Kempen Motors is een begrip in Houthalen-Helchteren. De garage langs de Grote Baan zal de komende maanden echter een nieuwe bedrijfsstructuur aangemeten krijgen. Immers de Limburgse Renault- en Dacia-concessie Paesmans Autogroep heeft zopas Kempen Motors overgenomen. 

Met de overname herbergt Paesmans Autogroep nu vijf vestigingen in Limburg. Naast Houthalen-Helchteren zijn er vestigingen in Bree, Beringen, Hasselt en Herk-de-Stad. De overname zorgt ervoor dat Paesmans nu zo'n 50 werknemers binnen de groep in dienst heeft. Verwacht wordt dat de jaaromzet tot boven de 60 miljoen zal stijgen. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente en OCMW bieden 50 rusthuisbedden aan privépartner aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuw woon-zorgcomplex tegen 2018?

De OCMW-raad zette afgelopen week het licht op groen om een zoektocht te starten naar een private ontwikkelaar die in Houthalen-Helchteren een nieuw woon-zorgproject voor senioren wil uitbouwen. Het lokaal bestuur biedt hierbij een nog openstaand gesubsidieerd contingent van 50 rusthuisbedden aan.

50 bedden
Reeds in 2003 kreeg het OCMW-bestuur groen licht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om 160 rusthuisbedden te realiseren op de site van het Vinkenhof in Houthalen-Centrum. De overheid voorzag in een subsidiëring van deze 160 bedden. De jaren nadien werd een nieuwbouw opgetrokken op de site die in totaal 110 bedden herbergt. Het opzet was om in een latere fase het overige pakket van 50 bedden ook te realiseren in het kader van een uitbouw van de site van het Vinkenhof. Doelstelling was hierbij om deze site daadwerkelijk te laten uitgroeien tot een ware welzijnscampus. 

Geen uitbouw site Vinkenhof
Recent besliste het lokaal bestuur om af te zien van die visie. De verdere uitbouw van de site Vinkenhof komt er niet. Intussen vroeg men de verlenging van de goedkeuring van de Vlaamse overheid aan voor de subsidiëring van de nog openstaande 50 bedden. Die verlenging werd recent goedgekeurd. Indien er binnen Houthalen-Helchteren vóór 2018 nog 50 bedden kunnen worden gerealiseerd, dan behoudt men het recht op de financiële steun voor deze bedden. Het lokaal bestuur wil die realisatie nu in handen geven van de private sector. OCMW- en gemeentebestuur gaan hiervoor op zoek naar ondernemers die zo'n woon-zorgproject willen en kunnen realiseren in Houthalen-Helchteren. Om deze oproep kracht bij te zetten, stelt het lokaal bestuur het contingent van 50 gesubsidieerde rusthuisbedden ter beschikking van de private ontwikkelaar. Om dit te kunnen doen, zal de oprichting van een vzw noodzakelijk zijn. Een vzw die naast de private ontwikkelaar ook het gemeente- en OCMW-bestuur overkoepelt en die specifiek handelt over de realisatie van dit woon-zorgproject. 

Strikte timing, strikte voorwaarden
De private ontwikkelaar die dit project wil binnenhalen en realiseren, moet wel snel handelen. Vóór eind augustus moet immers een ontwerpdossier worden ingediend. Bedoeling is dat voor eind van 2015 het hele dossier vergunningstechnisch rond is, waarna het de komende twee jaar kan gerealiseerd worden. Immers, om de beddensubsidie te behouden moet begin 2018 een winddichte ruwbouw worden gepresenteerd, anders dreigt Houthalen-Helchteren de beloofde subsidiepot hieromtrent kwijt te raken. Gelet op de strikte timing dient de ontwikkelaar over voldoende bruikbare realisatiegronden te beschikken binnen de gemeente. Het gemeentebestuur gaf immers duidelijk aan om voor dit project geen gronden die momenteel in gemeentelijke eigendom zijn, te willen inbrengen. 

Bonderstraat
Door én zulke strikte timing én zulke afgebakende voorwaarden op te leggen, ziet her ernaar uit dat het lokaal bestuur het projectidee waarbij een private ondernemer een woon-zorgproject met 50 rusthuisbedden en 50 assistentiewoningen wil realiseren op de Brelaarheide, ter hoogte van de Bonderstraat (Meulenberg) genegen is. De ondernemer heeft al jaren het planidee om op deze site zo'n project uit te bouwen. Probleem is echter wel dat de zonering van het terrein momenteel nog niet in orde is. Om tot de gewenste realisatie over te gaan, dient het terrein via een ruimtelijk uitvoeringsplan heringekleurd te worden waarna de nodige vergunningen kunnen worden aangevraagd. De opstelling van zo'n gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan is momenteel lopende. 
Het wordt alleszins afwachten of dit project tegen eind augustus zal en kan worden ingediend en of er eventueel elders in de gemeente nog ontwikkelaars zijn die heil zien in de bouw van een woon-zorgproject. 




0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uurregeling diensten 21 juli
Gemeentelijke diensten gesloten op 20 en 21 juli

Alle gemeentelijke balies en het containerpark zijn gesloten op dinsdag 21 juli. Ook op maandag 20 juli zijn de gemeentelijke balie en de balie sociaal huis gesloten, ze maken die dag de brug. De balie bib/toerisme is wel open op maandag.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AWV schrapt voorlopig uitvoering werken Grote Baan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Geplande werken kruispunt Helchteren met minstens een jaar uitgesteld

Volgens de laatste communicatie zal de Administratie Wegen en Verkeer Limburg de geplande werken aan het kruispunt in Helchteren op de Grote Baan met minstens een jaar uitstellen. Het opzet was om deze zomer ingrepen te doen aan het kruispunt die de doorstroming van het Noord-Zuidverkeer moesten verbeteren. Zo was het plan om de afslagstrook naar Heusden-Zolder met zo'n 200 meter te verlengen. Ook werd ervoor gekozen om de middenberm door te trekken waardoor bepaalde straten (o.m. de Overwegstraat) vanop de Noord-Zuid minder vlot bereikbaar zouden zijn en er werd gekozen voor een nieuw fietspadenplan. 

Protest 
Tegen de werken rees enkele maanden geleden heel wat protest bij de buurtbewoners. Vooral het afsluiten van de doorsteken in de middenberm richting onder meer de Overwegstraat kon op weinig begrip rekenen. De buurtbewoners, samen met onder meer de oppositiepartijen in de gemeenteraad hadden ook kritiek op de ontbrekende communicatie voorafgaand aan de werken. Niemand, ook de gemeenteraad niet, werd vooraf geïnformeerd of kon zijn of haar mening uiten omtrent de geplande werken. De buurtcommotie zorgde ervoor dat er een tweetal maanden geleden inderhaast een klein comité van buurtbewoners werd uitgenodigd voor een overleg. Ook het gemeentebestuur nam hieraan deel. In dit overleg werden een aantal kritieke punten besproken en uiteindelijk kon het merendeel van de aanwezigen zich vinden in de licht aangepaste plannen. 

Brief met vraag tot uitstel
Intussen had echter het schepencollege al een schrijven gericht aan minister Weyts, bevoegd voor de werken en aan AWV. In dit schrijven haalt het college onder meer aan dat er te weinig overleg aan de geplande werken voorafging. Het college vraagt in de brief dan ook om de werken met minstens een jaar uit te stellen. 

Een aantal buurtbewoners die ondanks de overlegvergadering toch niet akkoord gingen met de werken en vooral de wijze waarop deze georganiseerd worden, stapte intussen ook naar de rechtbank in kort geding. Eén van de hoofdpunten van hun betoog is dat AWV voor de uitvoering van deze werken voorafgaand een openbaar onderzoek had moeten voeren. De rechtbank zal eind september hier een uitspraak over doen. 

Intussen kwam er dus de communicatie dat de werken voor minstens een jaar zullen worden uitgesteld. AWV blijft voorstander om deze werken uit te voeren in een verkeersluwe zomerperiode. Mocht de rechter in september alsnog het licht op groen zetten, dan nog zal het minstens tot de zomer van 2016 zijn vooraleer de werken van start gaan. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong model uit Helchteren
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Wordt Daylien Kenens 'Young Miss Fashion'?

De veertienjarige Daylien Kenens uit Helchteren dingt mee naar het kroontje van 'Young Miss Fashion'. Dit is een Belgische modellenwedstrijd voor jonge meisjes. Daylien schopte het intussen tot de 15 meiden die op 3 oktober hun finaledag beleven. Momenteel is Daylien volop bezig met de voorbereidingen van die finaledag: fotoshoots, flyers maken, steun zoeken,... Hoe meer mensen haar steunen, hoe sterker ze voor de dag zal komen uiteraard.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandplan verloopt prima
Beperkte heidebrand op militair domein

Afgelopen zaterdag deed zich een kleinere heidebrand voor op het militair domein in Helchteren. De oorzaak was vermoedelijk een gecrasht modelvliegtuigje van de modelvliegclub die haar thuisbasis heeft op het domein. Meteen na de crash werd het bestaande noodplan ingeschakeld. Dat werkte prima. De brandweer kon op korte tijd de brand indijken en bestrijden. In totaal ging zo'n 4 hectare in de vlammen op. 
Het is voor het eerst in jaren dat zich zo'n spijtig ongeval voordoet op de clubterreinen. Alle voorschriften werden gevolgd, de club respecteerde de afspraken en het ging om een geoefende piloot die het modelvliegtuigje bestuurde. Door het alerte en snelle optreden én door het noodplan verliepen de bluswerken prima en bleef de heidebrand uiteindelijk best wel beperkt.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijenmiddag voor kids
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op bezzzoek bij Bea en Wes

Limburgs Landschap organiseert samen met imker Claudio een unieke bijenmiddag voor jongeren van 8 tot 12 jaar. Kids die aan deze bijzondere middag willen deelnemen, worden aanstaande woensdag 15 juli verwacht aan het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef. Deelnemen is gratis, de activiteit start om 14 uur. 

De middag start met een bezoek samen met de imker aan de bijzonder boeiende bijententoonstelling. Samen worden de verschillen tussen bijen en wespen onderzocht en er wordt een bijenvolk gesticht. Uiteraard kan zo'n middag niet zonder van de heerlijke honing te proeven...

Wil jij er bij zijn, geef dan even een seintje: Limburgs Landschap vzw, Anne-Marie Horten, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedinzameling
Bloedinzameling Helchteren

Bloed geven doet leven! Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, een bevalling of een operatie bijvoorbeeld. Of omdat ze ziek zijn. Soms moeten zelfs ongeboren baby’s al een bloedtransfusie krijgen. Elk zakje bloed kan levens redden.

Daarom zamelt het Rode Kruis permanent bloed in. Ook jij kan bloed geven! Aanstaande dinsdag 14 juli is er een bloedinzameling in Helchteren, van 17.30 tot 20.00 uur in De Roepsteen. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flinke klap bij ongeval in Houthalen-Oost
Zwaar ongeval

Afgelopen dinsdag in de vroege avond gebeurde een vrij zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Tulpenstraat met de Weg naar Zwartberg. Twee wagens waren bij het ongeval betrokken. Door de klap werd één wagen meters verder geduwd. Hierbij vernielde hij ook een verkeerslicht. 

Bij het ongeval raakten drie mensen ernstig gewond. Twee ambulances en een mug-team waren snel ter plaatse. Politie en brandweer hadden na het ongeval de handen vol met het ontruimen van het kruispunt. De dagen voorafgaand aan het ongeval waren de aanwezige verkeerslichten enige tijd buiten werking. Of dit een impact had op het ongeval, wordt nog onderzocht. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe regeling moet geparkeerde vrachtwagens van industrieterrein weren.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Parkeren verboden voor vrachtwagens op Centrum-Zuid

Steeds vaker worden vrachtwagenbestuurders op industriezone Centrum-Zuid geconfronteerd met collega's die hun wagen langs de openbare weg aldaar parkeren. De situatie zorgt ervoor dat er hinder ontstaat op het industrieterrein. Om deze knelpunten te vermijden, stemde de gemeenteraad in met een aangepast politiereglement specifiek voor Centrum-Zuid. Dat reglement voorziet in een parkeerverbod voor vrachtverkeer op Centrum-Zuid naast de openbare weg. 

Intussen werden de verbodsborden geplaatst. Hierbij duiken ook specifieke borden op die dit parkeerverbod ook voor anderstalige chauffeurs duidelijk maken. De eerste maanden zal de politie vooral preventief optreden. Wie vanaf het najaar nog het parkeerverbod negeert, krijgt wel een PV.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs