Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

23-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners Houthalen-Helchteren kunnen vliegmeeting gratis bijwonen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Internationale meeting van modelvliegtuigen

Op zaterdag 25 en zondag 26 juli organiseert modelvliegclub Pampa Modelfighters vzw voor de 26ste maal haar internationale modelvliegshow ‘Jets over Pampa’. “En het belooft dit jaar opnieuw een bijzonder spektakel te worden” aldus voorzitter Jos Clissen.

“Onze vliegshow is uitgegroeid tot de grootste in zijn soort in Europa en geldt volgens kenners als dé referentie binnen de modelluchtvaart", aldus trotse voorzitter Jos. "De internationale kleur van het deelnemersveld bewijst ook dit jaar weer dat de Pampa Modelfighters gekend zijn tot ver over onze landsgrenzen heen. De Europese top van de modelvliegtuigbouw uit onder meer Engeland, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Zweden, Luxemburg en Zwitserland zal aanwezig zijn op onze vliegshow.”

Tot 300 km/uur
“Onze show is voorbehouden aan modelvliegtuigen die aangedreven worden door een miniatuur straalmotor (turbine) of een volledig ingebouwde motor met meerbladige schroef. Deze vliegtuigen zijn echte mini-straaljagers. Snelheden van 300 km per uur én meer zijn perfect haalbaar”, legt Jos ons uit. “Sinds enkele jaren zijn er ook steeds helikopters aangedreven door een turbine aanwezig en vliegtuigen met turboprop. Dat is een propellor die aangedreven wordt door een turbine.”

Gratis voor inwoners 
"Op zaterdag wordt er van 9 tot 18u gevlogen door de piloten en kan het publiek genieten van de prachtige toestellen. De toestellen kunnen eveneens van nabij bezichtigd en gefotografeerd worden. Na de laatste vrije vluchten van 9u tot 12u00 start op zondag om 12u30 de eigenlijke wedstrijd. Een jury beoordeelt de piloten op hun bouw- en vliegkwaliteiten met als inzet de Pampa Challenge Trophy."

“Leuk is ook dat we de inwoners van Houthalen-Helchteren de kans bieden om deze vliegshow gratis bij te wonen. Op vrijwillig vertoon van je identiteitskaart mag je onze show kosteloos een bezoek brengen”, besluit Jos zijn verhaal. Geen twijfel mogelijk. Met het mooie programma zal dit evenement dit jaar opnieuw honderden bezoekers verwelkomen."

Deze internationale modelvliegshow vindt plaats op de terreinen van de club, gelegen op het militair domein in Helchteren. Je bereikt de terreinen via de Kazernelaan en de Sonnisstraat. Oranje pijlen in de vorm van vliegtuigjes wijzen je de weg.

Meer info: www.pmf.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatssecretaris zoekt oplossing voor mogelijke toestroom asielzoekers
Wordt kazerne terug tijdelijk asielcentrum?

Ons land telt 16.200 opvangplaatsen voor asielzoekers. Momenteel is liefst 88% van deze plaatsen ingenomen, een aantal maanden geleden was dat nog 70%. De sterke stijging op korte termijn en de toenemende vluchtelingenstroom nopen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Francken ertoe om voorzieningen te treffen die een bijkomende nood aan asielopvang kunnen opvangen. Hierbij wordt opnieuw gekeken naar legerkazernes die in het verleden ook reeds een opvangcapaciteit herbergden. 

In die optiek komt ook de voormalige kazerne in Helchteren opnieuw in beeld. Van december 2010 tot mei 2013 deed de kazerne al dienst als tijdelijk opvangcentrum voor asielzoekers. Helchteren heeft een capaciteit van 550 plaatsen. Tijdens de periode dat het centrum als opvangplek actief was, verbleven er in totaal 6.500 asielzoekers.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overname in garagesector
Paesmans Autogroep neemt Kempen Motors over

Kempen Motors is een begrip in Houthalen-Helchteren. De garage langs de Grote Baan zal de komende maanden echter een nieuwe bedrijfsstructuur aangemeten krijgen. Immers de Limburgse Renault- en Dacia-concessie Paesmans Autogroep heeft zopas Kempen Motors overgenomen. 

Met de overname herbergt Paesmans Autogroep nu vijf vestigingen in Limburg. Naast Houthalen-Helchteren zijn er vestigingen in Bree, Beringen, Hasselt en Herk-de-Stad. De overname zorgt ervoor dat Paesmans nu zo'n 50 werknemers binnen de groep in dienst heeft. Verwacht wordt dat de jaaromzet tot boven de 60 miljoen zal stijgen. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeente en OCMW bieden 50 rusthuisbedden aan privépartner aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuw woon-zorgcomplex tegen 2018?

De OCMW-raad zette afgelopen week het licht op groen om een zoektocht te starten naar een private ontwikkelaar die in Houthalen-Helchteren een nieuw woon-zorgproject voor senioren wil uitbouwen. Het lokaal bestuur biedt hierbij een nog openstaand gesubsidieerd contingent van 50 rusthuisbedden aan.

50 bedden
Reeds in 2003 kreeg het OCMW-bestuur groen licht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om 160 rusthuisbedden te realiseren op de site van het Vinkenhof in Houthalen-Centrum. De overheid voorzag in een subsidiëring van deze 160 bedden. De jaren nadien werd een nieuwbouw opgetrokken op de site die in totaal 110 bedden herbergt. Het opzet was om in een latere fase het overige pakket van 50 bedden ook te realiseren in het kader van een uitbouw van de site van het Vinkenhof. Doelstelling was hierbij om deze site daadwerkelijk te laten uitgroeien tot een ware welzijnscampus. 

Geen uitbouw site Vinkenhof
Recent besliste het lokaal bestuur om af te zien van die visie. De verdere uitbouw van de site Vinkenhof komt er niet. Intussen vroeg men de verlenging van de goedkeuring van de Vlaamse overheid aan voor de subsidiëring van de nog openstaande 50 bedden. Die verlenging werd recent goedgekeurd. Indien er binnen Houthalen-Helchteren vóór 2018 nog 50 bedden kunnen worden gerealiseerd, dan behoudt men het recht op de financiële steun voor deze bedden. Het lokaal bestuur wil die realisatie nu in handen geven van de private sector. OCMW- en gemeentebestuur gaan hiervoor op zoek naar ondernemers die zo'n woon-zorgproject willen en kunnen realiseren in Houthalen-Helchteren. Om deze oproep kracht bij te zetten, stelt het lokaal bestuur het contingent van 50 gesubsidieerde rusthuisbedden ter beschikking van de private ontwikkelaar. Om dit te kunnen doen, zal de oprichting van een vzw noodzakelijk zijn. Een vzw die naast de private ontwikkelaar ook het gemeente- en OCMW-bestuur overkoepelt en die specifiek handelt over de realisatie van dit woon-zorgproject. 

Strikte timing, strikte voorwaarden
De private ontwikkelaar die dit project wil binnenhalen en realiseren, moet wel snel handelen. Vóór eind augustus moet immers een ontwerpdossier worden ingediend. Bedoeling is dat voor eind van 2015 het hele dossier vergunningstechnisch rond is, waarna het de komende twee jaar kan gerealiseerd worden. Immers, om de beddensubsidie te behouden moet begin 2018 een winddichte ruwbouw worden gepresenteerd, anders dreigt Houthalen-Helchteren de beloofde subsidiepot hieromtrent kwijt te raken. Gelet op de strikte timing dient de ontwikkelaar over voldoende bruikbare realisatiegronden te beschikken binnen de gemeente. Het gemeentebestuur gaf immers duidelijk aan om voor dit project geen gronden die momenteel in gemeentelijke eigendom zijn, te willen inbrengen. 

Bonderstraat
Door én zulke strikte timing én zulke afgebakende voorwaarden op te leggen, ziet her ernaar uit dat het lokaal bestuur het projectidee waarbij een private ondernemer een woon-zorgproject met 50 rusthuisbedden en 50 assistentiewoningen wil realiseren op de Brelaarheide, ter hoogte van de Bonderstraat (Meulenberg) genegen is. De ondernemer heeft al jaren het planidee om op deze site zo'n project uit te bouwen. Probleem is echter wel dat de zonering van het terrein momenteel nog niet in orde is. Om tot de gewenste realisatie over te gaan, dient het terrein via een ruimtelijk uitvoeringsplan heringekleurd te worden waarna de nodige vergunningen kunnen worden aangevraagd. De opstelling van zo'n gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan is momenteel lopende. 
Het wordt alleszins afwachten of dit project tegen eind augustus zal en kan worden ingediend en of er eventueel elders in de gemeente nog ontwikkelaars zijn die heil zien in de bouw van een woon-zorgproject. 




0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uurregeling diensten 21 juli
Gemeentelijke diensten gesloten op 20 en 21 juli

Alle gemeentelijke balies en het containerpark zijn gesloten op dinsdag 21 juli. Ook op maandag 20 juli zijn de gemeentelijke balie en de balie sociaal huis gesloten, ze maken die dag de brug. De balie bib/toerisme is wel open op maandag.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AWV schrapt voorlopig uitvoering werken Grote Baan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Geplande werken kruispunt Helchteren met minstens een jaar uitgesteld

Volgens de laatste communicatie zal de Administratie Wegen en Verkeer Limburg de geplande werken aan het kruispunt in Helchteren op de Grote Baan met minstens een jaar uitstellen. Het opzet was om deze zomer ingrepen te doen aan het kruispunt die de doorstroming van het Noord-Zuidverkeer moesten verbeteren. Zo was het plan om de afslagstrook naar Heusden-Zolder met zo'n 200 meter te verlengen. Ook werd ervoor gekozen om de middenberm door te trekken waardoor bepaalde straten (o.m. de Overwegstraat) vanop de Noord-Zuid minder vlot bereikbaar zouden zijn en er werd gekozen voor een nieuw fietspadenplan. 

Protest 
Tegen de werken rees enkele maanden geleden heel wat protest bij de buurtbewoners. Vooral het afsluiten van de doorsteken in de middenberm richting onder meer de Overwegstraat kon op weinig begrip rekenen. De buurtbewoners, samen met onder meer de oppositiepartijen in de gemeenteraad hadden ook kritiek op de ontbrekende communicatie voorafgaand aan de werken. Niemand, ook de gemeenteraad niet, werd vooraf geïnformeerd of kon zijn of haar mening uiten omtrent de geplande werken. De buurtcommotie zorgde ervoor dat er een tweetal maanden geleden inderhaast een klein comité van buurtbewoners werd uitgenodigd voor een overleg. Ook het gemeentebestuur nam hieraan deel. In dit overleg werden een aantal kritieke punten besproken en uiteindelijk kon het merendeel van de aanwezigen zich vinden in de licht aangepaste plannen. 

Brief met vraag tot uitstel
Intussen had echter het schepencollege al een schrijven gericht aan minister Weyts, bevoegd voor de werken en aan AWV. In dit schrijven haalt het college onder meer aan dat er te weinig overleg aan de geplande werken voorafging. Het college vraagt in de brief dan ook om de werken met minstens een jaar uit te stellen. 

Een aantal buurtbewoners die ondanks de overlegvergadering toch niet akkoord gingen met de werken en vooral de wijze waarop deze georganiseerd worden, stapte intussen ook naar de rechtbank in kort geding. Eén van de hoofdpunten van hun betoog is dat AWV voor de uitvoering van deze werken voorafgaand een openbaar onderzoek had moeten voeren. De rechtbank zal eind september hier een uitspraak over doen. 

Intussen kwam er dus de communicatie dat de werken voor minstens een jaar zullen worden uitgesteld. AWV blijft voorstander om deze werken uit te voeren in een verkeersluwe zomerperiode. Mocht de rechter in september alsnog het licht op groen zetten, dan nog zal het minstens tot de zomer van 2016 zijn vooraleer de werken van start gaan. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong model uit Helchteren
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Wordt Daylien Kenens 'Young Miss Fashion'?

De veertienjarige Daylien Kenens uit Helchteren dingt mee naar het kroontje van 'Young Miss Fashion'. Dit is een Belgische modellenwedstrijd voor jonge meisjes. Daylien schopte het intussen tot de 15 meiden die op 3 oktober hun finaledag beleven. Momenteel is Daylien volop bezig met de voorbereidingen van die finaledag: fotoshoots, flyers maken, steun zoeken,... Hoe meer mensen haar steunen, hoe sterker ze voor de dag zal komen uiteraard.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandplan verloopt prima
Beperkte heidebrand op militair domein

Afgelopen zaterdag deed zich een kleinere heidebrand voor op het militair domein in Helchteren. De oorzaak was vermoedelijk een gecrasht modelvliegtuigje van de modelvliegclub die haar thuisbasis heeft op het domein. Meteen na de crash werd het bestaande noodplan ingeschakeld. Dat werkte prima. De brandweer kon op korte tijd de brand indijken en bestrijden. In totaal ging zo'n 4 hectare in de vlammen op. 
Het is voor het eerst in jaren dat zich zo'n spijtig ongeval voordoet op de clubterreinen. Alle voorschriften werden gevolgd, de club respecteerde de afspraken en het ging om een geoefende piloot die het modelvliegtuigje bestuurde. Door het alerte en snelle optreden én door het noodplan verliepen de bluswerken prima en bleef de heidebrand uiteindelijk best wel beperkt.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijenmiddag voor kids
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op bezzzoek bij Bea en Wes

Limburgs Landschap organiseert samen met imker Claudio een unieke bijenmiddag voor jongeren van 8 tot 12 jaar. Kids die aan deze bijzondere middag willen deelnemen, worden aanstaande woensdag 15 juli verwacht aan het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef. Deelnemen is gratis, de activiteit start om 14 uur. 

De middag start met een bezoek samen met de imker aan de bijzonder boeiende bijententoonstelling. Samen worden de verschillen tussen bijen en wespen onderzocht en er wordt een bijenvolk gesticht. Uiteraard kan zo'n middag niet zonder van de heerlijke honing te proeven...

Wil jij er bij zijn, geef dan even een seintje: Limburgs Landschap vzw, Anne-Marie Horten, info@limburgs-landschap.be, 011 53 02 50. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedinzameling
Bloedinzameling Helchteren

Bloed geven doet leven! Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Na een ongeval, een bevalling of een operatie bijvoorbeeld. Of omdat ze ziek zijn. Soms moeten zelfs ongeboren baby’s al een bloedtransfusie krijgen. Elk zakje bloed kan levens redden.

Daarom zamelt het Rode Kruis permanent bloed in. Ook jij kan bloed geven! Aanstaande dinsdag 14 juli is er een bloedinzameling in Helchteren, van 17.30 tot 20.00 uur in De Roepsteen. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flinke klap bij ongeval in Houthalen-Oost
Zwaar ongeval

Afgelopen dinsdag in de vroege avond gebeurde een vrij zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Tulpenstraat met de Weg naar Zwartberg. Twee wagens waren bij het ongeval betrokken. Door de klap werd één wagen meters verder geduwd. Hierbij vernielde hij ook een verkeerslicht. 

Bij het ongeval raakten drie mensen ernstig gewond. Twee ambulances en een mug-team waren snel ter plaatse. Politie en brandweer hadden na het ongeval de handen vol met het ontruimen van het kruispunt. De dagen voorafgaand aan het ongeval waren de aanwezige verkeerslichten enige tijd buiten werking. Of dit een impact had op het ongeval, wordt nog onderzocht. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe regeling moet geparkeerde vrachtwagens van industrieterrein weren.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Parkeren verboden voor vrachtwagens op Centrum-Zuid

Steeds vaker worden vrachtwagenbestuurders op industriezone Centrum-Zuid geconfronteerd met collega's die hun wagen langs de openbare weg aldaar parkeren. De situatie zorgt ervoor dat er hinder ontstaat op het industrieterrein. Om deze knelpunten te vermijden, stemde de gemeenteraad in met een aangepast politiereglement specifiek voor Centrum-Zuid. Dat reglement voorziet in een parkeerverbod voor vrachtverkeer op Centrum-Zuid naast de openbare weg. 

Intussen werden de verbodsborden geplaatst. Hierbij duiken ook specifieke borden op die dit parkeerverbod ook voor anderstalige chauffeurs duidelijk maken. De eerste maanden zal de politie vooral preventief optreden. Wie vanaf het najaar nog het parkeerverbod negeert, krijgt wel een PV.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.85 leden en sympathisanten genieten van BBQ bij Warm Hart
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Hartverwarmende BBQ van Warm Hart

Afgelopen vrijdag bokste een heel team van vrijwilligers van Warm Hart een superlekkere zomerbarbecue in mekaar. Liefst 85 leden en sympathisanten schoven aan. Een stralende zon, een prima ambiance en héél lekker eten zorgden voor een onvergetelijke hartverwarmende namiddag.  

Warm Hart is een vereniging waar armen het woord nemen. De vereniging heeft haar uitvalsbasis in het voormalige interelectra-gebouw, pal naast het NAC op de Pastorijstraat. Afgelopen vrijdag heerste er een zalig zomers sfeertje. De reden was duidelijk: de jaarlijkse zomerbarbecue die dit jaar maar liefst 85 hongerigen naar Warm Hart lokte. 

Alles was tot in de puntjes verzorgd: een fris gevarieerd buffet, koele dranken, smaakvol vlees en een fijne muzikale ambiance. De organisatie was dan ook in handen van een topteam van vrijwilligers. Een dikke pluim voor iedereen die heeft meegeholpen om van deze middag een topmiddag te maken.

En nu met z'n allen op naar een warme, hartelijke zomer! 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polyvalente zaal vernield door aanrijding
Problemen aan ontmoetingslokalen Lillo

Afgelopen weekend vonden er in de ontmoetingslokalen in Lillo aan de Hortelstraat activiteiten plaats. Vooral jeugdhuis Jezabel is nog actief in de lokalen. Eén en ander liep echter dit weekend niet van een leien dakje. Rond 3 uur reed op zaterdagnacht een bezoeker met zijn wagen op een nogal bruuske manier achterwaarts in op het vroegere clublokaal van fanfare Hoeverheidegalm. De impact was dermate groot dat de brandweer werd opgeroepen om het gebouw te stutten. De veroorzaker van het ongeval pleegde vluchtmisdrijf, maar kon vrij snel worden geïdentificeerd. Intussen werd dan ook een PV opgemaakt.

Het getroffen lokaal werd momenteel vooral gebruikt als polyvalente ruimte waar verschillende verenigingen gebruik van maakten voor activiteiten. Het schepencollege zal nu versneld onderzoeken of en hoe het lokaal kan hersteld worden. Gelukkig blijkt juli een rustige maand te zijn en waren er voor de komende weken niet meteen activiteiten gepland voor deze accommodatie.

Het ongeval doet ook de opmerkingen van de buurtbewoners weer opleven. Een hele poos al klagen tal van buurtbewoners vaak aan dat er flink wat overlast is in de buurt. Die overlast situeert zich op de site rond de lokalen. Het zijn veelal hangjongeren die aan de basis liggen van dit probleem. Zelfs het jeugdhuis dat op de site haar onderkomen vindt, klaagt de problematiek aan. Er wordt ook vandalisme gepleegd en daar is geregeld ook het jeugdhuis zelf slachtoffer van. Samen met het gemeentebestuur zal nu bekeken worden op welke manier er maatregelen genomen kunnen worden opdat de overlast afneemt. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limbeurs
Klik op de afbeelding om de link te volgen Duizenden vissen, reptielen en amfibieën te kijk 

Aanstaande zondag 5 juli vindt in zaal Don Bosco in Helchteren de Limbeurs plaats. Dit is één van de grootste aquarium-, terrarium- en tuinvijverruilbeurzen van ons land. 

Bezoekers zijn welkom van 10 tot 16 uur. Zowel liefhebbers als handelaars bieden op de beurs een gigantische waaier aan aquarium- en terrariumbenodigdheden aan. Het spreekt voor zich dat ook het assortiment vissen, weekdieren, amfibieën en reptielen groot zal zijn. Een unieke beurs die elke liefhebber zonder twijfel zal bekoren. 

Meer info: www.limbeurs.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie zegt neen tegen uitbreiding mestverwerkend bedrijf
Geen uitbreiding voor mestverwerker Lavrijsen 

De Limburgse deputatie heeft geen goedkeuring gegeven voor de verdere uitbreiding van het bedrijf Lavrijsen aan de Peersedijk in Helchteren. Het bedrijf specialiseerde zich de voorbije jaren in mestverwerking. Lavrijsen had plannen om het bedrijf te vergroten de komende jaren. Die uitbreiding stuitte echter op een negatief advies van het provinciebestuur. Ook een vervroegde verlengingsaanvraag voor de bestaande vergunning werd geweigerd.

Vorig jaar werd die bestaande vergunning van het bedrijf al tijdelijk geschorst. Eerder kende het bedrijf technische problemen waardoor een grote hoeveelheid smurrie in de nabije natuur terechtkwam. Onder meer de Bolisserbeek raakte hierbij ernstig vervuild. 

In haar argumentatie voor de negatieve behandeling van de vergunningsvraag, haalt de deputatie aan dat ze zich baseert op verschillende negatieve adviezen van diverse instanties. Lavrijsen heeft wel nog de mogelijkheid om tegen de vergunningsweigering in beroep te gaan. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stan Stevens vervangt Cindy Gust
Nieuwe centrumleider Perron-Oost

Sinds mei heeft dienstencentrum Perron-Oost een nieuwe centrumleider. De dertiger Stan Stevens vervangt Cindy Gust die een nieuwe jobuitdaging aanging. 

Stan volgde de opleiding communicatiewetenschappen en was de voorbije jaren vooral werkzaam in het Leuvense. Sinds kort woont hij samen met zijn partner en zoontje in Helchteren. In de eerste plaats wil de nieuwe centrumleider kennismaken met de werking van het centrum en de vele vrijwilligers. Het is alvast de bedoeling om de goede werking te behouden en uit te bouwen daar waar mogelijk en wenselijk is. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hittegolf heeft impact op werking containerpark
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bijzondere regeling containerpark

Gelet op de verzengende hitte, besliste het gemeentebestuur dat een bijzondere werkregeling van kracht gaat voor het containerpark. Dagelijks wordt de temperatuur in de gaten gehouden. Indien deze boven de aanvaardbare werktemperatuur stijgt, zal het containerpark sluiten. Immers, de betonvloeren waarop gewerkt moet worden in de volle zon, doen de temperatuur op de werkvloer dermate hoog oplopen dat veilig en gezond werken niet meer gegarandeerd kan worden. De kans is dan ook groot dat het containerpark de komende dagen enkel in de voormiddag open is. Via de website van het gemeentebestuur wordt hierrond gecommuniceerd en zal de situatie dagelijks opgevolgd worden. Maar best dus rekening houden met het gegeven dat je enkel in de voormiddag op het containerpark terecht zal kunnen tijdens deze hittegolf. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omstaanders redden dertiger
Drenkeling

In het openluchtzwembad van Twin Properties op domein Hengelhoef, is gisteren een drenkeling op het nippertje gered. De dertiger bleek al een poosje op de bodem van het zwembad te liggen, toen enkele omstaanders de man opmerkten. Meteen werd hij aan de kant gebracht, waarna reanimatietechnieken werden toegepast. 
Intussen werden de hulpdiensten verwittigd. Vrij snel arriveerde een ziekenwagen en een MUG-team. Uiteindelijk werd de drenkeling in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd, waar hij voorlopig nog in een kunstmatige coma wordt gehouden. Het adequate optreden van de omstaanders heeft vermoedelijk de man zijn leven gered. 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-07-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambiancegroep Domino zakt ook dit jaar af naar Bronweg
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Gemeente ondersteunt rommelmarkt Bronweg

Enkele jaren geleden sloegen een aantal buren van de Bronweg de handen in mekaar. Om het samenleven in hun buurt wat extra schwung te geven, werd een rommelmarkt georganiseerd. Vandaag, jaren later, is deze rommelmarkt uitgegroeid tot een heus volksevenement dat steevast op honderden bezoekers kan rekenen. Het gemeentebestuur besliste nu om dit evenement een duwtje in de rug te geven.

De organisatoren van de rommelmarkt met het bijzonder leuke randgebeuren op de Bronweg, mogen zich verwachten aan een subsidie van 500 euro. De voltallige gemeenteraad zette hiervoor afgelopen week het licht op groen. Hiermee erkent het bestuur dat deze organisatie een mooi voorbeeld is van activiteiten die van uit de wijken spontaan ontstaan. 

De rommelmarkt staat dit jaar trouwens ingepland op 2 augustus. Honderden standhouders zakken die dag opnieuw af naar de Bronweg om hun spulletjes aan de man te brengen. Wil jij ook een stand, meld je dan aan via bronwegrommelmarkt@gmail.com. Naast de rommelmarkt zal er ook dit jaar heel wat randanimatie zijn voor jong en oud. Ambiancegroep Domino is alvast geboekt. Het belooft dus opnieuw een sfeervol zomers topevenement te worden!

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs