Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

01-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen wagen uitgebrand
Wrak blijkt gestolen wagen te zijn

Zaterdagvoormiddag werd op het einde van de Ambachtstraat een uitgebrand autowrak teruggevonden. Nader onderzoek toonde aan dat het om het uitgebrande wrak van een volvo gaat die eerder gestolen werd. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opbrengst carwash en trike-event voor rolstoldansers
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Triketreffen en carwash ten voordele van Mel en Kim

Melanie Baptista Picôto en Kim Vandersteen zijn gepassioneerd door het rolstoeldansen. Beiden gebruiken ze een elektrische rolstoel en doen ze mee aan nationale wedstrijden. “Maar de verplaatsingen, de danskledij en alles wat erbij komt kijken; het kost allemaal handen vol geld”, aldus het duo.

Een boodschap die bij de Limburgse Porky Trikers en het bedrijf Padital nv niet in dovemansoren viel. “Op 1 september organiseren we op de terreinen van Padital nv (industrieterrein Europark) een triketreffen. Er is gezellige animatie en iedereen kan de trikes komen bewonderen. De opbrengst van het evenement gaat naar Mel en Kim.

Ook het bedrijf Padital nv zelf doet haar duit in het zakje. "Wij schenken de bedrijfsopbrengst van onze carwash het komende weekend aan Mel en Kim”, aldus Patrick Driessen van Padital. Allen daarheen voor een netjes gewassen wagen dus, waarbij de opbrengst naar Mel en Kim gaat...

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motie van oppositiepartij wordt inhoudelijk aangenomen door voltallig gemeentebestuur
Gemeenteraad spreekt zich uit tegen mijngasontginning


Als het van Limburg Gas afhangt, wordt er de komende jaren mijngas ontgonnen in het Kempens Bekken. Eén van de gemeenten die in deze zone mogelijk met mijngasboringen geconfronteerd wordt, is Houthalen-Helchteren.

“Maar zo’n gasontginning heeft heel wat negatieve gevolgen”, aldus Stijn Van Dingenen van oppositiepartij S&D. “Bij het boren worden chemische middelen gebruikt. Daarnaast doorklieven de boringen ook verschillende grondwaterlagen. De combinatie van deze chemische middelen met het grondwater houdt risico’s in. Bovendien is mijngas geen duurzame energiebron. Sowieso gaat men er nu al van uit dat er maar een beperkte voorraad gas in de ondergrond aanwezig is. Daarom vinden wij als partij dat investeren in deze mijngasboringen onverstandig is. Het is erg belastend voor het milieu en de omgeving.”

Om die visie kracht bij te zetten, legde de oppositiepartij aan de gemeenteraad van Houthalen-Helchteren een motie  voor waarin het gemeentebestuur zich uitspreekt tégen mijngasontginning op haar grondgebied. “Ook als meerderheidspartijen staan we achter de inhoud van deze motie en zijn we tegen mijngasontginning gekant”, aldus burgemeester Yzermans (sp.a). “Daarom werd er een tekst opgesteld waarin we als gemeentebestuur duidelijk zeggen dat we geen voorstander zijn van mijngasontginning op ons grondgebied. Een visie die we ook zullen hanteren als we in de toekomst met deze ontginning geconfronteerd worden. Als Cleantechgemeente van Vlaanderen zetten we volop in op duurzaamheid, ecologie en hernieuwbare energiebronnen. Mijngasontginning past niet in die visie.”

De gemeenteraad nam de voorliggende tekst unaniem aan. “Hiermee geeft Houthalen-Helchteren een duidelijk signaal”, aldus Van Dingenen. “Wij willen gaan voor een gezonde gemeente die ten volle rekening houdt met mens en milieu.”

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredegerecht verhuist naar NAC
Nog dit jaar neemt Vredegerecht intrek in het NAC

Het Vredegerecht zal nog voor het einde van dit jaar naar het NAC verhuizen. De huisvesting van deze instelling in het NAC stond al langer op de agenda en kende al een informele goedkeuring. De ministerraad heeft vorig jaar het wetsontwerp goedgekeurd dat de gemeenten verplicht om bepaalde gerechtelijke diensten te huisvesten. Deze wet wordt weldra bekrachtigd, waarna de huisvesting van de vredegerechten vanaf 2014 stapsgewijs zal worden gerealiseerd. Omwille van de actuele nood aan een verhuis van het Vredegerecht dat nu al in onze gemeente is gehuisvest, werd beslist om voor Houthalen-Helchteren de verhuis nog dit jaar te realiseren. Het gemeentebestuur gaat nu bekijken samen met onder meer de Regie der Gebouwen en de FOD Justitie hoe en hoe snel de verhuisoperatie kan verlopen.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STROOM biedt culturele kansen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Provincie biedt ondersteuningsmogelijkheid voor jong creatief talent

STROOM is de cultuurondersteuning van de provincie Limburg. Binnen dit format worden drie ondersteuningsformules aangeboden:

-- een STROOMBEURS waarbij de focus ligt op de cultuurdisciplines kunsten en erfgoed
-- STROOM LITERAIR richt zich op een brede invulling van literair talent van schrijvers, illustratoren,...
-- STROOMINVEST is een investering en terugbetaling is vereist. Deze formule kent bovendien geen deadline inzake de aanvraagdatum

Kan STROOM je helpen om een nieuwe stap te zetten in je professionele creatieve ontwikkeling, dan kan je vóór 15 september ek. een subsidieaanvraag indienen. Zo'n aanvraag kan voor de ondersteuning van je deelname aan een workshop, masterclass of residentie. Elk leertraject in binnen- en buitenland komt in aanmerking. Bewijs in je aanvraag dat de vorming je professioneel vooruithelpt en je maakt kans op een beurs van maximum 2.500 euro.
Voorts zijn er subsidies voor een concreet cultuurproject in de ontwikkelingsfase. Er wordt hierbij een budget voorzien voor de voorbereiding, het onderzoek en de haalbaarheid van het project. Ga een engagement aan met een erkende Limburgse cultuurorganisatie die met jou samenwerkt en bewijs dat het parcours dat je samen gaat afleggen je professionele ontwikkeling bevordert. Het maximumbedrag dat hierbij voorzien wordt, ligt op 7.500 euro.

Meer info vind je op www.limburg.be/stroom.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnschade? Een compensatiebedrag is nog mogelijk!
Mijnschade wordt nog steeds vergoed.

Velen denken dat mijnschade iets is uit een ver mijnverleden. Het is natuurlijk wel zo dat bijna 21 jaar na de stopzetting van de mijnontginning het aantal gevallen van mijnschade hier in de streek sterk is teruggelopen. Toch kan het nog altijd voorkomen en dan kan je - indien de claim terecht is - nog steeds aanspraak maken op een vergoeding. Het is immers wettelijk voorzien dat de vroegere mijnen tot 2018 verantwoordelijk blijven.
 
Destijds werd hierom de dienst 'Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied' (MBLM) opgericht, een organisatie die in de jaren '90 een reserve van meer dan 22 miljoen euro toegewezen kreeg. De dienst is gehuisvest op de Koolmijnlaan 340 in Heusden-Zolder.
Via info.mijnschade[!]edpnet.be kan je eventuele schadegevallen melden. De meldingen worden daarna onderzocht en eventueel volgt dan een voorstel ter vergoeding.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksfeest Sonnis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eerste editie van 'Helchteren op rollen'

"Zeventien ploegen schreven zich al in, maar er kunnen er nog enkele bij", klinkt het bij de Landelijke Gilden Helchteren. Aanstaande vrijdag 30 augustus organiseren zij voor de eerste maal het volksfeest 'Helchteren op rollen' en dit in een grote tent die opgesteld staat op het kerkplein van Sonnis. Enthousiaste wielerduo's kunnen zich voor dit gebeuren aanmelden. Er wordt gekoerst op rollen en dit in de categorieën gemengd, heren en dames. Iedereen is welkom om deel te nemen of om een kijkje te komen nemen op dit gezellig volksgebeuren. De start wordt gegeven om 20.00 uur, inkom is gratis. 
Meer info en inschrijvingen: lghelchteren@scarlet.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarmprobleem NAC opgelost
Nachtrust keert weer voor omwonenden: probleem alarmsysteem NAC opgelost

De voorbije week trokken buurtbewoners van het NAC aan de ... alarmbel. Ze waren het beu dat ze elke nacht om stipt 23.55 uur gewekt werden door het alarm van het NAC. Een technisch probleem lag aan de oorzaak van dit euvel. "Maar dat probleem is nu van de baan", klinkt het bij het gemeentebestuur. "Door een softwarefout werd het alarm telkens om 23.55 uur geactiveerd. Intussen werd de fout gevonden en kon het euvel verholpen worden. Hierdoor keert de rust weer." Het gemeentebestuur excuseert zich alvast voor het ongemak dat dit technisch probleem de voorbije weken met zich meebracht. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spookt het in het NAC?
Klik op de afbeelding om de link te volgen "Elke nacht worden we wakker geschud door het alarm"

De buurtbewoners van het NAC zijn het beu. "Elke nacht, stipt om 23.55 uur, gaat het alarm van het NAC af", klinkt het. Een situatie die nu al maanden aansleept. "Wie met zijn raam open slaapt, schrikt zich telkens weer een hoedje. Bovendien hebben de buren hun nachtrust nodig, zeker ook Dries Bosmans die momenteel hard studeert voor zijn tweede zit. Het was trouwens Dries die de kat deze week opnieuw de bel aanbond. "In het verleden werd het euvel al aangekaart bij het gemeentebestuur. En eventjes was het rustig en beleefden we enkele weken zonder nachtelijk alarm. Maar sinds een hele poos is het weer opnieuw van dat. Elke nacht, telkens om 23.55 uur springt die sirene aan. Om zot van te worden."

Het gemeentebestuur erkent het probleem en is naarstig op zoek naar een oplossing. Maar die blijkt niet meteen voorhanden. Een batterij technici passeerde al de revue maar helaas... vooralsnog tevergeefd. Zou het dan werkelijk spoken in het NAC....
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
21-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imkerij geeft geheimen prijs
Klik op de afbeelding om de link te volgen Honing slingeren

Op zondag 25 augustus zijn bij het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap op domein Hengelhoef alle spots gericht op imker Claudio. Tussen 14 en 16 uur geeft de imker uitleg bij het honingslingeren. Bezoekers kunnen aan de hand van een expo ook zien hoe honing gemaakt wordt. Het spreekt voor zich dat er ook volop geproefd kan worden. Dit evenement is gratis te bezoeken.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expohallen gaan terug open
Vanaf oktober opnieuw rommelmarkten en feesten in Expohallen Kelchterhoef

Vanaf oktober komt er opnieuw leven in de ooit zo roemrijke Expohallen van Kelchterhoef. Wat ooit het grootste automuseum van ons land was, lag er de voorbije jaren troosteloos bij. Jaren geleden kocht de Group Oostappen het pand, toen nog met het idee er een grote binnenspeeltuin van te maken. Maar uiteindelijk krijgen de hallen nu een andere invulling. Het wordt een complex dat zal gebruikt worden voor het organiseren van markten, beurzen en feesten.

Vrije markt
De voorbije maanden werd er hard gewerkt om de Expohallen terug gebruiksklaar te krijgen. De renovatiewerken naderen intussen stilaan hun einde. Daarom voorziet de nieuwe eigenaar een heropening van het complex begin oktober. Als het even meezit, mogelijk zelfs al eind september. In de hallen zal dan een vrije markt worden georganiseerd, vergelijkbaar met De Zwarte Markt in Tessenderlo.

Verkeer
De komst van zo'n markt brengt mogelijk ook heel wat toeristen en verkeer met zich mee. Momenteel wordt bekeken hoe de verkeerssituatie rond de Expohallen hier het best op afgestemd wordt. Parkeerruimte is er op domein Kelchterhoef voldoende, maar de ontsluiting van het terrein vormt mogelijk toch nog een knelpunt. Daar wordt nu aan gewerkt.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven slaan toe in Helchteren
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ramkraak op autogarage

Maandagochtend hebben ramkrakers toegeslagen bij garage Lijnen in Helchteren. Met een zwaar voorwerp werd een raam ingeslagen. De zaakvoerder werd hierdoor gewekt en kon uit het raam nog net zien dat een stationwagen wegscheurde. Toen hij in de zaak ging kijken, merkte de man dat het geld uit de kassa verdwenen was. Verder werd er niets ontvreemd. De daders hadden alleszins lef, want de zaak is beveiligd met camera's en ligt langs de drukke Grote Baan.

Eerder die nacht werd ook al een ramkraak gepleegd bij een optiekzaak in Lummen. Mogelijk gaat het om dezelfde daders. De politiediensten van West-Limburg en Houthalen-Helchteren zijn alvast een onderzoek gestart waarbij ook een sporenonderzoek zal gebeuren.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in woonzorgcentrum
Vinksefeesten in Vinkenhof

Residenten en gasten van woonzorgcentrum Vinkenhof maken zich nu al op voor komend weekend. Dan vinden immers de Vinksefeesten plaats in het woonzorgcentrum.

De organisatie van dit leuk feestweekend is in handen van talrijke vrijwilligers van de vzw Bejaardenclub van het Vinkenhof. De vrijwilligers van deze organisatie zijn al jaren actief in het woonzorgcentrum. Ze ondersteunen er de animatiedienst, baten de cafetaria uit en richten zich op ontspanningsactiviteiten voor de bewoners van het centrum. Maar, al die activiteiten uitbouwen, kost natuurlijk geld. Om alles te kunnen bekostigen, organiseren de vrijwilligers aanstaande zaterdag 24 en zondag 25 augustus de Vinksefeesten. Gezellige middagen met verschillende optredens, eet- en drankgelegenheden. De inkom is gratis, iedereen is welkom!
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbraken
Weekend brengt opnieuw enkele inbraken met zich mee

Afgelopen weekend werden er in onze gemeente opnieuw een aantal inbraken en inbraakpogingen vastgesteld. Zo kreeg een woning op de Grote Baan ongewenst bezoek over de vloer. Ook een winkel op de Vredelaan werd door inbrekers bezocht.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf nu afspraak maken voor gesprek met maatschappelijk werker
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Stopzetten spreekuur maatschappelijk werker Perron-Oost zorgt voor onenigheid

Inwoners van Houthalen-Oost die een gesprek willen met een maatschappelijk assistent van het Sociaal Huis zullen voortaan een afspraak moeten maken. Bij de maatschappelijk assistent krijg je antwoorden op vragen over leefloon, budgetbeheer, sociale dienstverlening en allerlei tegemoetkomingen zoals de mantelzorgtoelage of de stookolietoelage. Tot nu kon men hiervoor wekelijks terecht in dienstencentrum Perron-Oost tijdens een vast spreekuur. Het OCMW-bestuur besliste nu om dat spreekuur stop te zetten.

Te weinig interesse
“Er kwamen telkens maar 1 of 2 personen opdagen”, aldus waarnemend OCMW-voorzitter Ludo Vanoppen (CD&V). “We vinden het dan ook niet verantwoord om dit spreekuur in het dienstencentrum te behouden. Wie een gesprek wil, kan telefonisch een afspraak maken waarna de maatschappelijk assistent eventueel zelfs aan huis komt. Eerder al werden ook de spreekuren in Helchteren en Meulenberg stopgezet.”

Oppositie bekijkt het anders
Het klinkt als een logische beslissing, maar toch kon de stopzetting niet op ieders goedkeuring rekenen. N-VA onthield zich bij de stemming, Bert La Lau van S&D stemde zelfs resoluut tegen.
“Deze stopzetting is een stap achteruit”, aldus La Lau. “Het is onze taak om de dienstverlening naar de inwoners zo laagdrempelig mogelijk te houden. Nu inwoners moeten bellen voor een afspraak, wordt die drempel terug verhoogd. Bovendien is het een kerntaak van een dienstencentrum om zulke dienstverlening aan te bieden in de wijken. Dat is net de bedoeling van die centra: de dienstverlening dichter bij de mensen te brengen."

Bekendheid
De oppositiepartijen stelden zich vragen bij de redenen die sp.a en CD&V aanhalen om de stopzetting te verantwoorden. "Men zegt dat er te weinig volk opdaagde op het spreekuur, maar is dat zo? Als je wekelijks twee bezoekers hebt, is je spreekuur al snel gevuld, toch? Daarnaast moeten we ons ook de vraag stellen of dit spreekuur voldoende bekend was bij de inwoners", aldus La Lau.

In de argumentatie wordt ook aangehaald dat mensen met vragen ook terecht kunnen bij de vrijwilligers en de centrumleidster van het dienstencentrum Perron-Oost. Zij kunnen perfect als doorgeefluik fungeren bij vragen. Ook hier heeft de oppositie haar bedenkingen over. "Mensen die vragen hebben over deze materies moeten rechtstreeks en zo laagdrempelig mogelijk bij de maatschappelijk assistent terecht kunnen. Van hen verlangen dat ze met hun vragen eerst gaan aankloppen bij anderen werkt niet.”

Ondanks het debat, keurde de meerderheidspartijen sp.a en CD&V de stopzetting goed. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat met de stopzetting van het spreekuur de dienstverlening niet zal inboeten.

Inwoners die nu een gesprek willen met een maatschappelijk werker van het Sociaal Huis kunnen een afspraak maken op het nummer 011 49 22 22.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm=e zomer lokt veel volk naar waterplas op Kelchterhoef
Klik op de afbeelding om de link te volgen 12.000ste bezoeker van De Plas krijgt leuke verrassing

Het was een warme, zonnige zomer en dat was te merken aan De Plas op domein Kelchterhoef. “De voorbije maanden kwamen duizenden bezoekers zwemmen in deze schitterende waterplas en zich vermaken op het strand”, aldus schepen van Toerisme Jef Verpoorten. Samen met collega Antonio Ventura verraste hij afgelopen week de 12.000ste bezoeker. Yasin (8) en zijn zus Aylin (4) uit Helchteren waren de gelukkigen. Zij ontvingen een leuke waterglijbaan. “We komen hier graag”, aldus het glimlachende duo. “Deze zomer heeft Aylin hier zelfs leren zwemmen zonder bandjes”, vertelt broer Yasin trots.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter Dolen Fietshappening
Klik op de afbeelding om de link te volgen Fietsen voor het goede doel

Aanstaande zondag 18 augustus vindt de jaarlijkse Ter Dolen Fietshappening plaats. Tussen 8 en 15 uur kunnen fietsliefhebbers hun tocht aanvatten, vertrekkende vanuit één van de drie vertrekpunten. Er zijn tochten uitgestippeld van 20 tot 150 km. Vertrekken kan aan sportpark Laekerveld (Lakerweg), maar ook aan het Mijnstadion in Beringen en bij De Werkmix op de Donkweg in Zonhoven. Op de vertrekplaatsen
is er uiteraard animatie voorzien en je kan er de inwendige mens versterken.

Naast fietstochten kan je ook deelnemen als Vesparijder. Al de fiets- en Vespatochten zijn volledig ten voordele van vzw Dienstencetrum 't Klavertje.

Ook voor mountainbikers is er de mogelijkheid om deel te nemen aan deze happening. Tussen 8 en 11 uur kunnen mountainbikers starten voor een leuke mountainbiketocht aan het Mijnstadion in Beringen (ingang en parking via de Koolmijnlaan). Er zijn tochten tussen 25 en 45 km. Eveneens is er de mogelijkheid om te douchen en de mountainbike af te spuiten aan het Mijnstadion.

Voor alle verdere informatie, verwijzen we iedereen graag door naar www.terdolenfietshappening.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toelage voor GSM-mast
Financiële impuls voor voetbalclubs

Ter compensatie van de installatie van GSM-masten aan de gemeentelijke voetbalterreinen, zullen de voetbalclubs Park FC, KFC Helson en Houthalen VV elk een toelage krijgen. Deze toelage omvat een bedrag van 1.250 euro.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen mooi uitzicht voor personen met een beperking
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Toegankelijkheid NAC laat te wensen over

De voorbije dagen haalden verschillende media het verhaal op over een bouwklucht in Benidorm. De liftkoker van de 47 verdiepingen tellende duowolkenkrabber In Tempo gaat maar tot de 20ste etage. Daarna volgen trappen, héél veel trappen. Men noemt het een gigantische bouwblunder.
 
"Maar ook dichter bij huis worden we geconfronteerd met dit soort van blunders", aldus Bert La Lau. "Het gloednieuwe NAC vertelt ons immers een soortgelijk verhaal. Eén van de blikvangers van het gebouw is 'het oog van Duabechies'. Een paarse toren van waarop je een schitterend zicht hebt op Houthalen-Helchteren en haar omgeving. Althans dat is wat ik me laat vertellen, want zelf kom ik er niet op", aldus Bert.
 
Jarenlang al is de man gekluisterd aan zijn rolstoel. "En daar wringt het schoentje. De lift in het NAC gaat maar tot op de tweede verdieping, de verdieping van de raadszaal. Alles wat daarboven ligt is niet toegankelijk voor mensen met een beperking of ouderen die moeilijk te been zijn. Zo vind je op het derde verdiep nog een aantal vergaderzalen en hogerop is er dus de toren. Het is bijzonder schrijnend dat men in dit modern en duur bouwcomplex niet optimaal aan de toegankelijkheid heeft gedacht. Dus geen mooi uitzicht voor rolstoelgebruikers vanuit 'het Oog van Daubechies'. Een jammerlijke zaak voor de senioren en voor mensen met een beperking die toch ook volwaardige burgers zijn in onze gemeente. Maar niet in het NAC dus... Al kan een plateaulift in de traphal mogelijk het probleem deels oplossen. Aan de huidige bestuurders om nu te tonen of ze daadwerkelijk met personen met een beperking inzitten, of niet…"

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuisploeg haalt finale niet
Finale gemeentelijk voetbaltornooi: Park FC - Houthalen VV

Afgelopen donderdag zijn de voorrondewedstrijden van het gemeentelijk voetbaltornooi gespeeld op de terreinen van Helson FC. De thuisploeg verloor tegen Houthalen VV met 3-4. FC Park speelde 3-3 gelijk tegen Eendracht Houthalen maar won na de penalty's met 5-4.
Dit betekent dat FC Park en Houthalen VV de finale spelen. KFC Helson en Eendracht Houthalen strijden om de derde plaats.

De finalewedstrijden worden op donderdag 15 augustus gespeeld op de terreinen van FC Helson. Om 14 uur start de thuisploeg tegen Eendracht Houthalen. Aansluitend, om 16 uur, stappen Park FC en Houthalen VV het terrein op. De prijsuitreiking is om 18.30 uur in de cafetaria van de voetbalclub. Inkom: 2 euro.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs