Houthalen-Helchteren bruist! Uw gemeente in woord en beeld!

05-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiettelers krijgen fikse boete
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Rechter vindt gedrag gepensioneerde wietteler verwerpelijk

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft zopas een uitspraak gedaan in een zaak rond wiettelers uit Houthalen-Oost. Bij de uitspraak werden 57.000 euro, drie bestelwagens en een aanhangwagen van de wiettelers verbeurd verklaard. Een 52-jarige gepensioneerde man, die een wietplantage in zijn woning in Houthalen-Helchteren had staan, is veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan zes maanden effectief en 12.000 euro boete, waarvan 3.000 euro effectief.

Op 5 juni 2012 werden in Houthalen-Helchteren op de Palmenstraat en de Baarsstraat twee cannabisplantages opgerold. De telers waren sinds juni 2011 actief. De gepensioneerde Houthalenaar beschikte blijkbaar over de knowhow voor de inrichting en installatie van de plantages. Een 46-jarige man uit Genk en een 55-jarige man uit Houthalen hielpen bij het oogsten, de opruiming en de herstart van een nieuwe kweekcyclus.

De rechter noemde de houding van de gepensioneerde, die met de opbrengsten plezierreisjes betaalde, verwerpelijk. De twee anderen verkeerden in financiële problemen. De Genkenaar en de 55-jarige Houthalenaar kregen elk 18 maanden cel met uitstel en 6.000 euro boete met uitstel. (bron: hbvl)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demonstratieles over de snoei van fruitbomen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Leer je fruitbomen correct snoeien

Fruitbomen snoeien leer je niet uit een boek: je moet het zelf doen. Om de juiste knepen van het vak te leren, organiseert het Regionaal Landschap Lage Kempen samen met Limburgs Landschap vzw en de Nationale Boomgaardenstichting een gratis workshop. Je leert de technieken van de zomersnoei en mag onder begeleiding dingen uitproberen. Breng wel je eigen ladder mee.

Afspraak op zaterdag 8 juni 2013 tussen 9 en 12 uur op de parking van kasteel Engelhof, Hengelhoefdreef, Houthalen. Gratis deelname. 
Gratis inschrijven via info@rllk.be of 011 78 52 59

Meer info: http://www.rllk.be
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SenD helpt u bij uw belastingbrief
Hulp bij invullen belastingbrieven

Socioculturele vereniging SenD helpt de inwoners bij het invullen van de belastingaangifte. Op verschillende plaatsen organiseert de vereniging een invulmiddag. Professionele medewerkers vullen hierbij gratis uw belastingaangifte in.

Wil u gebruik maken van deze hulp, dan kan u zich vrij aanmelden op één van de volgende momenten: 
-- vrijdag 7 juni 2013 van 16 tot 18 uur in Café Centrum, Tulpenstraat 15 in Houthalen-Oost.
-- zaterdag 8 juni 2013 van 14 tot 16 uur in café Torenhof, Trudoplein 6 in Helchteren.

Best brengt u volgende stukken mee die het mogelijk maken uw belastingbrief volledig en correct in te vullen:
-- het vorig aanslagbiljet
-- gegevens kadastraal inkomen
-- loonfiches (van beide echtgenoten)
-- bewijs van vakantiegeld (ontvangen in 2012)
-- fiches van andere uitkeringen (werkloosheid- en betalingsattesten, lidgeld van de uitbetalingsinstelling, bijdrage ziekte, invaliditeit, arbeidsongevallen,...)
-- betalingsbewijzen aanvullend pensioen, levensverzekering
-- bewijzen van betaald of ontvangen onderhoudsgeld
-- fiscale leningsattesten
-- rekeninguittreksels voorafbetalingen 
-- attesten van giften aan erkende goede doelen
-- fiches van pensioensparen
-- uw facturen voor energiebesparende werken aan uw huis
-- attesten van gemeenschappelijk of openbaar vervoer, kinderopvang, PWA-uitgaven,...

Vergeet uiteraard ook uw identiteitskaart niet en de invuldocumenten van de belastingen.
Meer informatie vind je bij Anna Coonen, voorzitster SenD, annacoonen@hotmail.com.

Meer info: http://www.jawijzienjouzitten.be
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezinsbond organiseert boeiende kookavond
Kookles met biergerechten

Op woensdag 12 juni organiseert de Gezinsbond een unieke en vooral leerrijke kookles. Op het menu staan biertapas en patapas: een kookles over biergerechtjes en aardappeltjes dus... Wie wil deelnemen, is welkom. Deelnemen is bovendien gratis! Wel moet je je vooraf inschrijven voor deze les en dat uiterlijk op 7 juni 2013. Inschrijven kan bij Elke Erven, 011 52 33 38 of via e-mail: gezinsbond.houthalen@gmail.com.

Meer info: http://www.gezinsbond-houthalen.be
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer correct fitnessen in openlucht
Initiatielessen social fitness

Op het grasveld achter dienstencentrum Perron-Oost vind je sinds kort een aantal outdoor fitnesstoestellen. Deze handige gezonde toestellen kwamen er met de steun van het gemeentebestuur en in overleg met de seniorenraad. De toestellen zijn ideaal om je conditie te verbeteren of te onderhouden.

Om iedereen de kans te geven goed te leren gebruik maken van deze toestellen, wordt er een lessenreeks georganiseerd. Tijdens deze lessen leer je hoe je de toestellen het best kan gebruiken. Heb je interesse, meld je dan snel aan. Het aantal plaatsen is beperkt.

De lessen gaan door op
-- donderdag 6, 13 en 20 juni en dat telkens van 13.30 tot 14.30 uur. Meer info en inschrijvingen: perron.oost@houthalen-helchteren.be.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turn- en dansclub kan terugblikken op leuk jaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Alanté kijkt nu al uit naar nieuw turn- en dansseizoen

Turn- en dansclub Alantè sluit deze week haar sportseizoen af. “En we kijken nu al reikhalzend uit naar de start van het komende seizoen”, aldus voorzitster Elly Jeunen.

Elly is één brok turn- en danspassie. Dertig jaar lang al is ze actief in het sportleven. “Ik ben in 1983 als bestuurslid begonnen bij turnkring Kleo. Negen jaar geleden groeide hieruit dans- en turnclub Alantè”, aldus Elly die van bij de start van Alantè de rol van voorzitster op zich nam.
“Onze club richt zich op dansen en turnen. Wekelijks bieden we lessen aan waar het voorbije seizoen zo’n 150 clubleden aan deelnamen. Zowel in de gymzaal van lagere school De Griffel als in de sporthal van Houthalen-Oost en sportpark Laekerveld zijn we actief. Zo’n club staande houden, kan natuurlijk enkel als je een goed team binnen de club hebt uitgebouwd. Bij de turngroepen werkten we het voorbije seizoen met 7 turnjuffen en 3 begeleidsters. De dansgroepen konden rekenen op de inzet van 4 danstrainers en 1 begeleidster.”

Glunderende blikken
Nu het seizoen er op zit, kijkt Elly met een tevreden gevoel terug op het voorbije jaar. “Zowel onze recreanten- als onze wedstrijdgroepen hebben het voorbije jaar prima gepresteerd. Onze turngroepen namen deel aan verschillende wedstrijden en tornooien en presteerden goed op de voorbije Belgische Kampioenschappen”, glimlacht Elly. “Ook de dansers presteerden mooi en zorgden voor knappe deelnames aan een aantal wedstrijden.” Nochtans is het niet alleen presteren dat telt bij Alantè. “Al onze leden moeten in de eerste plaats heel veel plezier beleven aan hun sport. We zijn een warme, familiale club waar iedereen zich thuisvoelt. Jaar na jaar bouwen we ons sportseizoen op tot een schitterende climax in onze slotshow. Ook dit jaar was dat niet anders. En als je me dan vraagt, waarom ik deze vrijwilligerstaak al 30 jaar met hart en ziel doe, dan moet je eens een kijkje komen nemen op die slotshow. De glunderende blikken van onze leden, zowel bij de kleintjes van 4 of 5 jaar als bij de oudere turnsters en dansers, brengen je de energie die je nodig hebt om er weer een nieuw seizoen tegenaan te gaan. Diezelfde positieve vibes voel je ook bij het trainers- en begeleidingskorps. Het is dan ook jammer dat we naar komend seizoen toe afscheid moeten nemen van een aantal van onze trainers en begeleiders. Daarom nu al een dankjewel voor de fijne tijd aan Deborah, Katrien, Sanne, Sofie, Eline, Gabriella en Lauren.”

Op naar een nieuw turn- en dansjaar
Ondanks het afscheid van een aantal teamleden, kijkt Alantè al helemaal uit naar het nieuwe komende seizoen. “De zomerperiode is voor de club een kalme tijd”, aldus Elly. “Samen met het team bereiden we het nieuwe seizoen voor. En vanaf september start alles weer op volle toeren. Iedereen is welkom bij Alantè, zowel de geoefende turner of danser, als de absolute beginner. Kinderen kunnen ook altijd even komen proeven van de sport. Bij Alantè mag je vrijblijvend twee proeflessen volgen. Maar geen nood. Binnen die twee lessen ontdek je al snel de toffe teamspirit en het leuke van de sport en zo ben je meteen vertrokken. Trouwens, voor kleutertjes is turnen supergezond. Het stimuleert bij de ontwikkeling van de motoriek en turnen is ook een prima voorbereidende sporttak op andere sporten.”

Geen excuses meer dus. Nu al noteren om in september binnen te springen bij turn- en dansclub Alantè! Alle info vind je op www.alantevzw.be of per e-mail:  garesu@skynet.be

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boskapel vernield
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Recent gerenoveerde boskapel Hengelhoef opnieuw vernield door vandalen

Afgelopen woensdag hebben vandalen lelijk huisgehouden aan de boskapel in Hengelhoef. Hierdoor ligt de recent gerenoveerde kapel er momenteel troosteloos bij.

De boskapel op het domein van Hengelhoef werd al in 1930 opgericht door de adellijke familie de Beeckman de Vieusart-Wittouck, die in het Kasteel Engelhof woonde. Barones Wittouck ging regelmatig bezinnen in de kapel, tot aan haar dood in 1947. 
Begin 2011 verwoestte een brand een groot deel van de kapel. 
Limburgs Landschap vzw, eigenaar en beheerder van natuurgebied Hengelhoef, renoveerde de kapel in 2012 en organiseerde hiervoor een feestelijke inzegening. Nu, iets meer dan een jaar later, vernielden onbekenden de beelden in de kapel, met stenen en stokken. Ook de buitenkant van de kapel moest eraan geloven. De kapel is een geliefkoosd rustplekje voor veel wandelaars. Dagelijkse kapelbezoekers merkten het feit op. Limburgs Landschap vzw betreurt de zaak en liet alvast een PV opmaken.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtvluchten
Geen nachtvluchten in de zomerperiode

De voorbije dagen werden inwoners vaak opnieuw opgeschrikt door nachtvluchten van militaire vliegtuigen die vertrekken op de vliegbasis van Kleine Brogel. Om de vliegoverlast tot een minimum te beperken, werkt de militaire basis nauw samen met de omliggende gemeenten. Zo zullen in maanden juni, juli en augustus de nachtvluchten tot een absoluut minimum beperkt worden. Dit om overlast voor studenten en vakantiegangers, maar uiteraard ook voor inwoners te beperken.

Enkel in de periode rond 21 juli zal er rekening gehouden moeten worden met lawaai van (nacht)vluchten. Van 15 juni tot 31 augustus zijn er voor het overige weinig vluchten gepland, en werden alle nachtvluchten geschrapt.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (2)
28-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de unieke beeldentuin
Klik op de afbeelding om de link te volgen Staf Timmers zet deuren weer open

Binnendringen in de scheppingswereld van kunstenaar Staf Timmers is een unieke belevenis. Op de Herebaan-Oost ligt, verscholen in het groen een idyllische tuin met alles wat de natuur te bieden heeft: water, planten, dieren, een oase van rust met bankjes en zithoekjes van waarop je kan genieten van de vele kunstwerken die de tuin sieren. Het ontstaan van de tuin begint waar de deur van het atelier van deze kunstenaar opent. Een atelier waar een idee uitgroeit van een ontwerp in was tot een monumentaal kunstwerk in brons. Of hoe een eenvoudige schets inspireert tot het scheppen van een voldragen expressief schilderij.

De tuin van Staf is te bezoeken elk weekend in juni, juli en augustus van 13 tot 19 uur. Op andere momenten enkel op verzoek.
Geleid bezoek voor groepen (duur: 1.5 uur), van mei tot en met september, enkel na reservatie.
Toegang gratis.
www.staftimmers.be
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Park FC promoveert
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook Park FC promoveert naar 2de provinciale

Nadat Helson FC het hen voordeed, promoveert nu ook Park FC naar 2de provinciale. In de beslissende promotiewedstrijd verloor Park FC weliswaar met 1-0 op de terreinen van Runkst, eerder deze week had Park FC de Hasselaren thuis een 6-0 pandoering aangesmeerd. Die ruime uitgangspositie zorgde voor een haast zekere promotie. 
Ondanks een moeilijke competitiestart, eindigde Park FC het reguliere seizoen op een knappe vierde plaats. Onderweg sleepte de ploeg een periodetitel in de wacht, die nu in de nacompetitie verzilverd werd. De ploeg is alvast gewapend om volgend jaar een klasse hoger te spelen. 

Naast de promotie heeft Park FC ook een andere prijs in de wacht gesleept. Topspits Jan De Man werd immers uitgeroepen tot beste speler van 3de provinciale. 
www.parkfc.be 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligersverzekering
Provincie biedt vrijwilligers bij activiteiten gratis verzekering

De provincie Limburg biedt ook in 2013 in samenwerking met de gemeentebesturen en met de steun van de Nationale Loterij een gratis verzekering voor vrijwilligers aan. Deze verzekering vervangt de jaarverzekering niet die verenigingen afsluiten voor hun leden. De verzekering kan wel ingeschakeld worden bij activiteiten waar sporadisch een beroep gedaan wordt op extra vrijwilligers. Ook kleinere, tijdelijke organisaties en eenmalige initiatieven kunnen er gebruik van maken. Een mooi voorbeeld is de inzet van vrijwilligers bij een straat- of buurtfeest. 

Wil je meer informatie over dit aanbod, dan kan je contact opnemen met Reinhilde Neyens van de gemeentelijke dienst Cultuur en Jeugd: cultuurenjeugd@houthalen-helchteren.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennislessen voor de jeugd
Klik op de afbeelding om de link te volgen KTC Meulenberg biedt zomertrainingen en -stages aan

In samenwerking met het gemeentelijk team Sport organiseert de Koninklijke Tennis Club Meulenberg tennislessen voor jongeren in de zomervakantie. Ben je tussen 6 en 16 jaar dan kan je deelnemen aan de zomertrainingen. Er wordt 1 uur per dag tennisles gegeven, en dit 5 dagen lang. Het uur wordt bepaald aan de hand van de leeftijd en het niveau. Je op tijd inschrijven voor deze zomertrainingen is belangrijk want vol is vol...
Je kan inschrijven voor de periode 1-5 juli of voor de periode 12-16 augustus. De lessen starten dagelijks om 13 uur. Per lesweek betaal je 25 euro, les en verzekering inbegrepen. 

Tennisstages 
Jongeren die geboren zijn tussen 2001 en 2008 kunnen zich ook inschrijven voor een zomerse tennisstage. Er worden drie stageperiodes voorzien: van 1 tot en met 5 juli, van 8 tot en met 12 juli of van 26 tot en met 30 augustus. Een stagedag start om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur. Er worden per dag 2x45 minuten training voorzien en 2x45 minuten sport en spel. 
Deelnemen aan een stageweek kost 40 euro; les, verzekering en yoghurt inbegrepen. 

Voor meer informatie en alle gegevens omtrent de inschrijfmogelijkheden, kan je surfen naar www.ktcm.be. 


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthaalouders gezocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Infomoment voor potentiële onthaalouders

Er is een grote vraag naar bijkomende kinderopvangmogelijkheden in onze gemeente. Een mogelijkheid om die capaciteit te vergroten, is het aanmoedigen van inwoners om als onthaalouder aan de slag te gaan. Heb jij interesse om eventueel als onthaalouder de komende jaren te werken, en wil je weten wat het allemaal inhoudt, wat je ervoor moet doen en hoe je kan starten? Dan ben je op maandag 27 mei om 13 uur welkom in CC Casino waar een infomoment plaatsvindt rond dit thema. Iedereen welkom.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voicelab in CC Casino
Dameskoor Voicelab in concert

Het dameskoor Voicelab nodigt u uit op haar concert 'Summertime'. Dit concert waarbij de dames onder leiding staan van Rens Op 't Eynde, vindt plaats op zondag 2 juni in de feestzaal van CC Casino. De muzikale pianobegeleiding wordt voorzien door Guido Leenders. 
Het concert start om 15.00 uur, de deuren gaan alvast open om 14.30 uur. 
Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar via www.voicelab-houthalen.be. 
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbalclub uit Lillo verdwijnt
FC Lillonia stopt

Schepen van Sport Pollers liet weten dat voetbalclub FC Lillonia stopt. De club kende jarenlang successen in deelwijk Lillo. Echter de voorbije jaren was het moeilijk om nog voldoende (jeugd)spelers bij mekaar te schrapen om de clubwerking in stand te houden. Pollers liet nu weten dat FC Lillonia volgend sportseizoen niet meer actief zal zijn. De voetbalclub legt er het bijltje bij neer. Hiermee verdwijnt een traditieclub in Lillo.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenwerking moet daadkracht politie versterken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Politiefusie zit er aan te komen

In de openbare gemeenteraadscommissie die afgelopen woensdag plaatsvond, was de huidige en toekomstige politiewerking het gespreksthema. De uitleg van zowel de zonechef als de burgemeester maakte meteen duidelijk dat een grote politiefusie er zit aan te komen. 

"Er zijn verschillende redenen waarom onder impuls van de gouverneur nu luidop nagedacht wordt om bepaalde politiezones te laten fusioneren", aldus burgemeester Yzermans. "Uiteraard heeft een deel met kostenbesparing te maken, maar ook naar efficiëntie toe zou een fusieoperatie welkom zijn. Het is logisch dat grotere zones aan daadkracht winnen. Een grotere zone maakt ook ruimer en meer diepgaand themagericht werken mogelijk, dat is een beetje een negatief kantje aan het feit dat we nu met een unieke politiezone werken, enkel voor onze gemeente. Met zestig manschappen lijkt het of we een ruim korps hebben, maar in wezen stellen we toch vast dat de grootte van het korps beperkingen met zich meebrengt. Die beperkingen kunnen met een fusie uitgegomd worden."

Wie wordt de bruid?
Dat er in de toekomst een doorgedreven samenwerking of fusie met een ander korps of een andere politiezone komt, is vrijwel zeker. Welk korps dat precies zal worden, is nog in onderzoek. Vanuit het gemeentebestuur werden daaromtrent al gesprekken gevoerd met omliggende zones en burgemeesters. Zo is er al een gesprek geweest vanuit ons gemeentebestuur met de zone HaZoDi en met Genk. "En de komende dagen en weken volgen er nog meer gesprekken met andere zones en andere burgemeesters in deze context", aldus Yzermans. "Het opzet is om te kijken welke samenwerkingsvorm met welke zone voor onze gemeente het meest opportuun en het meest efficiënt is. Hierbij vertrekken we ook vanuit een aantal principes. Zo is het niet de bedoeling dat een fusie of samenwerking voor onze gemeente een meerkost met zich meebrengt. Daarnaast moet een fusie er ook voor zorgen dat we meer manschappen op de been kunnen brengen, dichter bij de mensen, in de wijken. Dat zijn een aantal prioriteiten die we als bestuur naar voren schuiven."

Timing
Uit het debat bleek dat het opzet is dat er nog dit jaar een principiële goedkeuring zal gestemd worden in de gemeenteraad omtrent een fusie met een andere politiezone. Nadien volgt dan een studieronde die enerzijds moet uitmonden in een duidelijke keuze voor welke politiezone of welk politiekorps Houthalen-Helchteren opteert in het kader van de samensmelting. Eens die keuze gemaakt is, kan het effectief samensmeltingsplan worden opgesteld en uitgevoerd. Verwacht wordt wel dat deze hele operatie vrij snel geactiveerd zal worden en de fusie binnen enkele jaren helemaal afgerond wordt.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promotie voor Helchterense voetballers
FC Helson naar 1ste provinciale

Het is lang geleden, maar onze gemeente heeft opnieuw een voetbalteam in 1ste provinciale. FC Helson speelde in het pinksterweekend immers een knappe wedstrijd. In de dubbele confrontatie met MELO Zonhoven moest Helson de 3-1 uit de heenwedstrijd ophalen om de promotie naar 1ste provinciale af te dwingen. En dat lukte. Helson slaagde er in om de terugwedstrijd met 3-0 te winnen. Proficiat aan spelers, trainers, bestuur én supporters.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panopticum en Hossebossen bij vzw LACH
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Unieke samenwerking tussen verschillende creatieve groepen leidt tot een heus panopticum

De Academie voor Beeldende Kunsten van Heusden-Zolder en de Liga ter Activering van Creativiteit en Humor, kortweg vzw LACH, slaan de handen in mekaar. Op zaterdag 25 mei organiseren ze samen een uniek panopticum op De Goei Wei in Meulenberg.

“Een panopticum is een kijkspel waarin menselijke beelden de hoofdrol spelen”, aldus Trudie Appermans en Gerard Aerts van de vzw LACH. “Het panopticum dat we op 25 mei tussen 20 en 22 uur voorstellen in ons creatief bos  komt er dankzij een samenwerking met de Academie voor Beeldende Kunsten, het improtheater Noevoo-T en een aantal jonge talentvolle muzikanten. Hierbij gaan een 25-tal artiesten uit diverse disciplines gezamenlijk een live openlucht performance creëren. Een creatie waarvan ook de toeschouwers deel uitmaken. De locatie in het bos zal ervoor zorgen dat je bomen en mensen anders gaat bekijken. Naast surrealistische beelden zijn er stilstaande beelden van zwijgende mensen en sprekende, bewegende bomen. De aanwezigen op dit panopticum zullen in een unieke en uiterst creatieve sfeer mekaar kunnen ontmoeten. Een humoristische noot is hierbij nooit ver weg. Op zondag herhalen we het panopticum nog eens tussen 16 en 17 uur. Het thema is dan Boeha!”

Het is voor het eerst dat deze unieke samenwerking tussen al deze creatieve groepen tot een panopticum leidt. De locatie is alvast bijzonder. “Het panopticum vindt plaats op De Goei Wei”, aldus Trudie. “Dit is een creatief centrum gelegen in de Weidestraat in Houthalen-Helchteren, een centrum dat grenst aan het achtergelegen bos- en natuurgebied van de Brelaarheide.”

Hossebossen
Daags na het panopticum, op 26 mei, kan iedereen op De Goei Wei ook terecht voor het evenement Hossebossen. “Van 14 tot 18 uur ontdekken de aanwezigen de creatieve werkvelden van onze vzw LACH. Je kan er kennismaken met lachwandelingen en de lachcirkel of je kan deelnemen aan workshops rond bijvoorbeeld mindfulness of meditatievormen."

Meer info: www.lach-humor.be.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-rescueteam verrast inwoner
Klik op de afbeelding om de link te volgen Q-rescueteam speelt taxi voor Helchterense militair

De voorbije week pakte radiozende Q-Music uit met het Q-rescueteam. Bekende radiofiguren werden hierbij ingeschakeld om landgenoten die hulp nodig hadden bij te staan. Afgelopen vrijdag kwam er zo'n oproep van Kelly Schreurs uit onze gemeente. Kelly belde het rescueteam met de vraag of ze voor haar geen taxi konden regelen. Kelly moest immers haar man, militair Bert Jansen gaan ophalen op de luchthaven van Melsbroek. Bert landde vrijdag nadat hij vier maanden als militair in Afghanistan aan de slag was. Het Q-rescueteam stuurde alvast Q-dj Jolien als taxichauffeur naar Helchteren. Jolien ging samen met Kelly en de twee zoontjes Maxim en Alexander naar Melsbroek.

En het werd een verrassend weerzien, logisch na 4 maanden afwezigheid. Maar zoontje Maxim maakte de thuiskomst nog net iets specialer. Immers, Maxim was amper 1 maand oud toen Bert naar Afghanistan vertrok. Intussen, 4 maanden later, is het mannetje al heel wat veranderd en gegroeid. Moet het gezegd dat het een pakkend weerzien werd...
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vespaclub viert 4de verjaardag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vesparit

Op zaterdag 1 juni viert de Vespa Club Houthalen haar 4de verjaardag. Voor deze gelegenheid wordt een open rit georganiseerd door de club. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze bepijlde rit van ongeveer 40 km. Het vertrek is voorzien aan La Cantina, Herebaan Oost 62. Vertrekken kan tussen 10 en 14 uur. Bij terugkomst zijn er broodjes en drankjes te verkrijgen.
Meer info: vespaclubhouthalen@telenet.be.  
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto
Beste lezer,
welkom op deze blog waar je dagelijks nieuws uit onze gemeente vindt. Zelf iets te melden, geef me een seintje!
Groeten,
Stijn Van Dingenen
E-mail mij

Volg het nieuws van Houthalen-Helchteren ook op facebook:

Inhoud blog
  • 32ste tentoonstelling van rashoenderclub Het Scharrelhoen
  • Infosessie over elektrische voertuigen in Greenville
  • Rommelmarkt op Kelchterhoef
  • Arrestaties in drugsonderzoek
  • Volks landbouwgebeuren op 't Sonnis
  • Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • Misschien is judo wel joúw sport!
  • Gemeente schenkt 1000 euro aan vzw Chautaara
  • Heide stilaan op zijn mooist
  • Slachtbonnen zullen 5 euro kosten
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Vindt u dat er een tijdelijke brug moet komen aan het kruispunt Grote Baan - Koolmijnlaan?
    ja
    neen
    Bekijk resultaat

    Laatste commentaren
  • offerschande (Equal)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • integratie-ambtenaar (Oma)
        op Integratie-ambtenaar moet inbedding asielzoekers in woonbuurt verbeteren
  • aquagym (zwemles)
        op Aquagym
  • een eigen kijk op kosten (schaapjesteller)
        op Biedt nieuwe slachtinrichting oplossing voor offerfeest?
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Hieronder vindt u interessante webadressen uit onze gemeente:


    http://users.telenet.be/jww  
    www.actiefww.com  
    www.avthouthalen.be

    www.bc-helchteren.be

    www.bchouthalen2000.be
    www.bennewed.be

    www.broederkring.be

    www.chirohelchteren.be

    www.chirohelchteren.org

    www.cosimo.be/Meulenberg 

    www.danzav.centerrall.com

    www.dbchouthalen.be

    www.debiekorf.be

    www.delijn.be

    www.denoordzuid.be

    www.diabolichell.be

    www.donboscohelchteren.be

    www.doopie.be 

    www.dropshot.be

    www.fchelson.be

    www.fphouthalen-genk.be

    www.gezinsbond-helchteren.be

    www.groenhouthalen-helchteren.be

    www.gr5wandelaarshelchteren.be
    www.helchterenvv.be

    www.hengelhoef.net
    www.khhoeverheidegalmlillo.be

    www.home.scarlet.be/albert.vandijck

    www.hondenschoolderoedel.be

    www.houthalen-helchteren.be

    www.houthalen-helchteren.cdenv.be
    www.houthalen-helchteren.davidsfonds.be 

    www.houthalensracingteam.be
    www.hvchelchteren.be  

    www.illusio.be

    www.infogids-online.be

    www.jckreasa.be

    www.jeugdhuisthebassment.be

    www.kelchterhoef.be

    www.kreasa.be

    www.ksjhouthalen.be

    www.kwbhelchteren.be

    www.lachfestival.be

    www.lgcc.be
    www.limburgadembenemend.be

    www.mish-mash.be

    www.molenheide.be

    www.mrk-houthalen.be

    www.oc76.be

    www.parkfc.be

    www.poppunt.be

    www.rimo.be

    www.rotary-houthalen.be

    www.schooldeschakel.be

    www.sdhh.be
    www.selishouthalen.be

    www.terdolenfietshappening.be

    www.tvl.be

    www.userstelenet.be/
    ttcpalethouthalen
      
    www.villabasta.be

    www.vlabus.be
    www.wschelchteren.be

    http://www.hhoost.be/
    wijkvereniging/

    Het adres van uw vereniging of organisatie staat er nog niet bij? Geef het ons door en wij voegen het toe.

    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
    Startpagina !
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs